Találatok a következő kifejezésre: A nimfa 2 napja tépi (1 db)

A nimfa papagájom 2 napja tépi a tollát, de már annyira, hogy vérzik neki. Miért csinálhatja ezt?

Legjobb válasz: A papagájok, társas lények, igy ha magányosak gyakran minden más ok nélkül elkezdik tépni a saját tollukat! Ha nem birsz kellõ figyelmet forditani rá, vsárolj neki egy társat! Tapasztalatból beszélek, több évtizede tartok papagájokat!

A papagájok, társas lények, igy ha magányosak gyakran minden más ok nélkül elkezdik tépni a saját tollukat! Ha nem birsz kellõ figyelmet forditani rá, vsárolj neki egy társat! Tapasztalatból beszélek, több évtizede tartok papagájokat!
Lehetséges, hogy nagyon kiszáradt a bõre, de lehet hogy élõsködõ támadta meg.Próbáld meg, tegyél neki egy tálban vizet, az enyém nagyon szeretett fürdeni.Az élõsködõket a szabad madarak homokfürdõben irtják magukból.Ha nem segít néhány nap alatt, fordulj állatorvoshoz, mert igencsak kínzó lehet ez az állapot.
Az enyem is tepte a tollat, akkor mikor kezdet melegedni az ido, es akkor is mikor a parosodasi ideje volt.
Szerintem hívd fel az állatorvost és mondd el neki. Majd õ elmondja mit tegyél, hisz mégis csak õ az orvos... Talán azt mondja, vidd be a rendelõjébe, vgay csak tanácsol valami kis házi praktikát ´:)
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de vitamin hiánya van. A csirkknél amikor tépik egymás tollazatát, olyankor szoktak a vizébe rakni azthiszem étkezési sót. Javítsatok ki ha tévedek.:)
én úgy tudom, hogy valamilyen hiánybetegségre utal.Szerintem vidd el állatorvoshoz, ne várj vele!!!! Ha már megvetted, gondoskodj róla rendesen!!
unatkozik
Szomorú, egyedül van, nem foglalkoztok vele eleget, vagy pedig valami betegsége van.Vigyétek el állatorvoshoz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szarka és szajkó fiókának miket lehet adni amitől gyorsan és nagyra nőnek? Lehet adni valami vitaminos port vagy valami oldódós tablettát?

Hallottam valami proteinről is .Ez valami por?Azt mondják a kétszeresére nő tőle a madár .Hol lehet ilyet kapni?

1

Mit eszik egy ksmadár meg h gondozzuk?

kiesett a fészkbõl eddig kukorica darát evett

19

Kis sándor papagájom nagyon sokat rázza a fejét, mi baja lehet?

Olyan mintha bólogatna, nem tudom, hogy normális-e ez, vagy valami betegség...

3

Libatömés pontosan hogyan, otthon? Aki ért hozzá kérem válaszoljon!

Szépen lassan, de alakul az udvarunk, egyre több állatot tartunk, hogy ne kelljen megvenni a boltba, hanem otthon együnk nem táppal nevelt húsféléket.
Szóval kaptam 4 libát. Arra gondoltam, mi lenne ha tömném. Technikáját láttam a neten, egy néni kézzel tömte. Már azt is olvastam, hogy kukoricadara pici olajjal és vízzel elkeverve és , hogy kb 20 napig kell tömni. A fele időtől napi 3-szor.
De mikor kell elkezdeni tömni és mennyi kukoricát kell lenyomni egy tömés alkalmával. Mire kell figyelni. Kérem aki tud segítsen.Senki nincs aki elmondaná.

2

Nem találom a videót amiben az éneklő nimfa van?

A nimfa énekel (fütyül) és közben zongoráznak.... nagyon aranyos videó, de sehol nem találom valaki belinkelné? Köszönöm

2

Papagáj röptetés és kézhez szoktatás?

Hullámos papagájomat szeretném lassan röptetni (múlthéten érkezett, de ha megszokta, szeretném). Be szoktam hozzá nyúlni, ujjamat az ülőrúdja elé teszem, de csak nézegeti. Gondolom még nem fog rászállni. Hogy érjem el, hogy ráüljön az ujjamra?
Röptetés - Kiengedem őt, repked (mennyi ideig legyen kiengedve?). Hogy kell utána befogni? Gyümölcs nem nagyon izgatja, csak magot eszik (lehet, hogy fogyózik :D), de nem mindig. Nem akarom, hogy az legyen, hogy már rávetődnöm kelljen, annyira nem akar visszamenni. Vagy visszamegy magától is?

4

Segítség! A hullámos papagájom fetrend a kalitka alján rángatózik és ordít. MI lehet vele? Megfog halni?

nem evett semmi olyat csak kis mag van neki bennt. mi lehet a baja?? előbb még semmi nem volt vele!

8

Mennyibe kerül egy : Jákó papagáj?

2

Elárvult galambfióka nevelése?

Olvastam egy galambtápszer receptet az interneten.Azzal etetem. Négyóránként kell etetni?Nekem apukám azt mondta.Már vannak a fiókán tollkezdemények. Nem feltételezem hogy beteg lenne, utánaolvastam a tüneteknek. Ürüléke rendben, eszik, csak az etetésnél annyit kérdeznék hogy mennyit adjak?És hogy adjak neki pl 1 milit, aztán várjak, míg lenyeli, vagy csak nyomjam bele a szájába? Gyógyszeradagolóval etetem. Mit tegyek hogy ne utáljon meg? Vagy hogy ne pusztuljon el? A vitaminokról gondoskodtam. Esetleg lehet venni valahol kimondottan galambfióka tápszert? Nem akarom hogy meghaljon mert béna vagyok.

2

Ez melyik madárnak lehet a tojása?

http://i40.tinypic.com/i2mt95.jpg

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!