Találatok a következő kifejezésre: A nimfa 2 napja tépi (1 db)

A nimfa papagájom 2 napja tépi a tollát, de már annyira, hogy vérzik neki. Miért csinálhatja ezt?

Legjobb válasz: A papagájok, társas lények, igy ha magányosak gyakran minden más ok nélkül elkezdik tépni a saját tollukat! Ha nem birsz kellõ figyelmet forditani rá, vsárolj neki egy társat! Tapasztalatból beszélek, több évtizede tartok papagájokat!

A papagájok, társas lények, igy ha magányosak gyakran minden más ok nélkül elkezdik tépni a saját tollukat! Ha nem birsz kellõ figyelmet forditani rá, vsárolj neki egy társat! Tapasztalatból beszélek, több évtizede tartok papagájokat!
Lehetséges, hogy nagyon kiszáradt a bõre, de lehet hogy élõsködõ támadta meg.Próbáld meg, tegyél neki egy tálban vizet, az enyém nagyon szeretett fürdeni.Az élõsködõket a szabad madarak homokfürdõben irtják magukból.Ha nem segít néhány nap alatt, fordulj állatorvoshoz, mert igencsak kínzó lehet ez az állapot.
Az enyem is tepte a tollat, akkor mikor kezdet melegedni az ido, es akkor is mikor a parosodasi ideje volt.
Szerintem hívd fel az állatorvost és mondd el neki. Majd õ elmondja mit tegyél, hisz mégis csak õ az orvos... Talán azt mondja, vidd be a rendelõjébe, vgay csak tanácsol valami kis házi praktikát ´:)
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de vitamin hiánya van. A csirkknél amikor tépik egymás tollazatát, olyankor szoktak a vizébe rakni azthiszem étkezési sót. Javítsatok ki ha tévedek.:)
én úgy tudom, hogy valamilyen hiánybetegségre utal.Szerintem vidd el állatorvoshoz, ne várj vele!!!! Ha már megvetted, gondoskodj róla rendesen!!
unatkozik
Szomorú, egyedül van, nem foglalkoztok vele eleget, vagy pedig valami betegsége van.Vigyétek el állatorvoshoz.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol kaphatok keltetni való brojler csirke tojást Komárom Esztergom megyében?

2

Hogy lesz a sima tojásból csirke?

Nem rég költöztünk vidékre Városból és minden érdekel, ne nevessétek ki a kérdésem :)
a szomszéd a másiknak adott sima tojásokat hogy keltesse ki a tyúk, de abból hogy lesz csirke ha a kakas a közelében sem járt annak a tojástojó tyúknak?
a kiscsirkék már kikeltek.
köszi a kedves válaszokat

8

Miért nem tojik a zebrapintyem?

Már tavaly nyár óta vannak együtt, így is teletek át,de nem tojik. A fészket szépen kibélelték, benne alszanak,de ennyi. Mi lehet a gond?

2

Hogyan csináljam? Szelídíteni szeretném. Meg fog szokni? Miért fél ennyire?

Két papagájunk van, egyiket sem lehet megsimogatni...Amikor benyúlunk vagy csak közelítünk a kalitka felé, repdesnek... Egyáltalán nem mernek közelebb jönni..Még ha enni adunk nekik akkor is csak később mennek oda enni mikor máár elmentünk..:/

4

Kis sándor papagáj egyedül?

Lakásban szeretném tartani, tudnék neki biztosítani egy jó nagy kalitkát, naponta nagyon sokat tudnék vele foglalkozni, csak addig nem amíg iskolában vagyok. Jó helyre kerülne de nem akarom hogy szomorú legyen.

4

Milyen madaraknak öröklődik tudásként a fészekrakás?

9

Van egy agapornis papagajom es nagyon felenk miota megvettem a petshop-bol! Mindenre megjed nm engedi hogy megfogjad vagy hogy kezbol etessed! Nem tudom mi tevo legyek?

1

Meddig etessem a madarakat?

A hosszú tél picit bezavart a kinti madarak etetésébe. Madárgolyót szoktam kitenni. Még mindig van rá nagy érdeklődés, ezért nem tudom meddig etessem őket, találnak e már táplálékot a természetben. A válaszokat köszönöm!

2

Egy rossz körülmények között élt, megmentett nimfapapagáj szelídülésére van remény?

Napokon belül hozzám kerül egy nagyon rossz körülmények között tartott nimfapapagáj(apró kalitka,nem adnak neki vizet,nem takarítják stb-stb).

Ha bekerül egy szerető otthonba,ahol mindent megadok neki,fel tudja-ő azt fogni hogy sokkal jobb helyen van mint azelőtt,ahol szeretik?Vagy a régi sebek,nemtörődömség miatt nem képes majd megbízni emberben?

Van két hullámos papagájom akik nem szelídülnek,ezért reményeket fűzök ahhoz,hogy ő majd meghálálja hogy jobb helyre került,és esetleg megszelídül.Persze ha nem,én akkor is feltétel nélkül szeretem majd és gondoskodok róla,ahogy a hullámosaimról is. Vadak,de én akkor is imádo m őket,ők a szívem csücskei. :)

Mit gondoltok?

5

A nimfák mennyire zajosak?

Egy barátom szülei nagyon rossz körülmények között tartanak egy nimfapapagájt(még azt sem tudták milyen papagáj,nekem kellett mondanom hogy adjanak neki vizet stb). Felajánlottam nekik,hogy befogadom,és másfél hét várakozás után hál'isten úgy döntöttek hogy odaadják nekem.

Na szóval,a nimfáknak elég nagy hangjuk van. Van egy hullámos párom,és érdekelne,hogy kb mennyire sokat énekelne a nimfa a társaságukban? Nem szeretném ha egész nap megállás nélkül lökné a dumát(illetve a család nem).

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!