Találatok a következő kifejezésre: A nimfa 2 napja (3 db)

Így sajnos reménytelen. :(
Nem elég, egy keltetõgéppel orvosolható a problémád, meg utána tápszerrel.

Nimfa papagáj ügyben:kalitkából kitettük a melléképület falára, csirkedrótból készített nagy ketrecbe.2 nap után elhullott. Egy nagy diófa van közel, de nem érte el. Ágát tettük be neki, azon ült, de nincs rajta rágás nyom. Miért döglött meg?

Legjobb válasz: Eddig a lakótelepi lakásban, kalitkában elvolt, azt hittük, itt még boldogabb lesz. Merjünk helyette másikat venni? Úgy sajnáljuk... Kb. 1 éves volt, ha nem fiatalabb... semmi jele nem volt hogy ez történne..Valaki tudja, hogy ha nem érte tûzõ nap, árnyékos a helye, nyílván szél fújdogál, esõ is esik, ami elõl abszolút védve volt, ez ugye nem egynelõ a huzatos hely fogalmával???

A kérdező hozzászólása: Eddig a lakótelepi lakásban, kalitkában elvolt, azt hittük, itt még boldogabb lesz. Merjünk helyette másikat venni? Úgy sajnáljuk... Kb. 1 éves volt, ha nem fiatalabb... semmi jele nem volt hogy ez történne..Valaki tudja, hogy ha nem érte tûzõ nap, árnyékos a helye, nyílván szél fújdogál, esõ is esik, ami elõl abszolút védve volt, ez ugye nem egynelõ a huzatos hely fogalmával???
huzatot kaphatott, megfázott, éhen halt, valami olyan ételt talált ami nem volt jó számára, szomszéd megmérgezte, megcsípte a szúnyog,
A kérdező hozzászólása: Köszi annak aki írt, de sajnos szerintem nem ez a gond.... A huzat talán elég ok hogy 2 nap alatt elhulljon a madár? Rossz ételt tuti nem kapott, csak a megszokott magvakat adtam, szomszéd nem árthatott. A szúnyog az milyen mértékben veszélyes? Kültéri röpde van állatkertben is, hogyan védhetjük a madarakat?? A huzat már kérdeztem, egyenlõ azzal, hogy fúj a szél?? Kissé értetlennek tûnhetek, ezért bocsi...tényleg várom a segítõ válaszokat...
nem biztos, de azt olvastam vhol, hogy a csirkedrót az veszélyes. Nemtom hogy igaz-e de ezt olvastam. nagyon sajnálom szegényt:(

A nimfa papagájom 2 napja tépi a tollát, de már annyira, hogy vérzik neki. Miért csinálhatja ezt?

Legjobb válasz: A papagájok, társas lények, igy ha magányosak gyakran minden más ok nélkül elkezdik tépni a saját tollukat! Ha nem birsz kellõ figyelmet forditani rá, vsárolj neki egy társat! Tapasztalatból beszélek, több évtizede tartok papagájokat!

A papagájok, társas lények, igy ha magányosak gyakran minden más ok nélkül elkezdik tépni a saját tollukat! Ha nem birsz kellõ figyelmet forditani rá, vsárolj neki egy társat! Tapasztalatból beszélek, több évtizede tartok papagájokat!
Lehetséges, hogy nagyon kiszáradt a bõre, de lehet hogy élõsködõ támadta meg.Próbáld meg, tegyél neki egy tálban vizet, az enyém nagyon szeretett fürdeni.Az élõsködõket a szabad madarak homokfürdõben irtják magukból.Ha nem segít néhány nap alatt, fordulj állatorvoshoz, mert igencsak kínzó lehet ez az állapot.
Az enyem is tepte a tollat, akkor mikor kezdet melegedni az ido, es akkor is mikor a parosodasi ideje volt.
Szerintem hívd fel az állatorvost és mondd el neki. Majd õ elmondja mit tegyél, hisz mégis csak õ az orvos... Talán azt mondja, vidd be a rendelõjébe, vgay csak tanácsol valami kis házi praktikát ´:)
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de vitamin hiánya van. A csirkknél amikor tépik egymás tollazatát, olyankor szoktak a vizébe rakni azthiszem étkezési sót. Javítsatok ki ha tévedek.:)
én úgy tudom, hogy valamilyen hiánybetegségre utal.Szerintem vidd el állatorvoshoz, ne várj vele!!!! Ha már megvetted, gondoskodj róla rendesen!!
unatkozik
Szomorú, egyedül van, nem foglalkoztok vele eleget, vagy pedig valami betegsége van.Vigyétek el állatorvoshoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!