Találatok a következő kifejezésre: A nevem az (6941 db)

Akit örökbe fogadnak, annak kinek a neve az anyja neve?

Remélem, érthet? a kérdés...

Legjobb válasz: Az örökbefogadó anya neve.

Az örökbefogadó anya neve.
Ja és az anyakönyvi kivonatuknkban örökbefogadó anyánk neve van..
Engem örökbefogadtak és a nevelõanyukámat tartom anyukámnak.(Fõleg azok után, hogy a vérszerinti anyám közölte, hogy a születésem tönkretette az életét.) Az anyja neve rovatban is a nevelõanyukám neve van.
Én értettem a kérdést, pedig nem vagyok érintett.
az örökbefogadó anyáé de Az örökbefogadott gyerekeknek mi szerepel az anyakönyvi kivonatukban az "Anyja neve" rovatban? ;)
Nekem se volt érthetõ, de miután elsõ meg második válaszolt, így már oké :D És igen, az örökbefogadó anya nevét kell beírni. És tennél nekem egy szivességet? [elõre is nagyon szépen köszönöm] Ha nem tudsz normálisan megfogalmazni egy kérdést, a megjegyzéshez ne azt írd, hogy reméled érthetõ, mert látod, nem csak nekem volt érthetetlen a kérdés. Szóval akkor a megjegyzést használd arra, hogy megmagyarázod, mégis hogy értetted a kérdésed. [lepontozhattok.nyugodtan.xD.]
Nem, én például nem értem, pedig örökbefogadott vagyok.Arra gondolsz szerintem, hogy kit tartanak az örökbefogadottak anyjuknak..hát én például azt, aki nevelt. Ha meg arra gondolsz, hogy kinek a vezeték és keresztnevét kapjuk, arra pedig az a válaszom, hogy apánk családnevét kapjuk, és azt a nevet, amit õk választanak nekünk.
Örökbe fogadó apa családnevét kaptam. :D És egy gusztustalan nevet amit még a korházba dobtak rám és anyáméknak meg tetszet... grat...
Az örökbefogadó anya neve.

Az én nevemre szóló új telephelyengedély kell? Egy határozattal át lehet vezetni a nevemre az engedélyt?

Egy m?helyben szeretnék bérelni egy 36nm-es részt. A m?hely tulajdonosának a tevékenységéhez van telephely engedélye, én is ugyanezt a tevékenységet végezném itt. Az engedély nem az én nevemre szól ennek hiányában nem adják ki a vállalkozói engedélyt. Mit kell tennem?

Legjobb válasz: A te nevedre szóló engedély kell. Az engedélyt nem lehet határozattal átvezetni a te nevedre. Akkor nem kellene új engedély, ha megvennéd a tulajdonrészt a vállalkozásában (egyéni vállalkozóknál ez nincs), pl. ha egy KFT egyik tulajától megveszed a tulajdonrészét, akkor nem kell új engedély, mert az eredeti engedély a KFT nevére szól, csak a tulajdonosi körben van változás. Ki kell bérelned a részt ahol dolgozni akarsz, és arra meg kell kérned az engedélyt.

A te nevedre szóló engedély kell. Az engedélyt nem lehet határozattal átvezetni a te nevedre. Akkor nem kellene új engedély, ha megvennéd a tulajdonrészt a vállalkozásában (egyéni vállalkozóknál ez nincs), pl. ha egy KFT egyik tulajától megveszed a tulajdonrészét, akkor nem kell új engedély, mert az eredeti engedély a KFT nevére szól, csak a tulajdonosi körben van változás. Ki kell bérelned a részt ahol dolgozni akarsz, és arra meg kell kérned az engedélyt.

Megváltoztathatom a nevemet az apám tudta nélkül?

Elváltak a szüleim 5 éves koromban és anyának lett egy új férje.Az esküvőjük után anya felvette a nevelőapám vezetéknevét és én is arra szeretném megváltoztatni az enyémet. A mostani szörnyű,utálom.Ráadásul mikor megtudják mások,hogy ki a nevelőapám,akkor valahogy megváltozik a viselkedésük velem szemben (a jobb irányba).Azzal a vezetéknévvel sokkal jobban hangzana a nevem,de az apám biztos,hogy nem engedné meg. Megtehetem a tudta nélkül? 15L

Legjobb válasz: a nevelõapádnak örökbe kéne fogadnia téged ahhoz, hogy az õ nevét viselhesd, és õ gyakorolhassa feletted az apai jogokat és kötelezettségeket. ehhez apádnak le kell mondania rólad az õ javára. ez talán kicsit családiasabb, barátságosabb mint a sima névváltoztatás, bár több macerával is jár. ha más nevet szeretnél viselni, ahhoz is kell apád engedélye 18 alatt úgy tudom.

a nevelõapádnak örökbe kéne fogadnia téged ahhoz, hogy az õ nevét viselhesd, és õ gyakorolhassa feletted az apai jogokat és kötelezettségeket. ehhez apádnak le kell mondania rólad az õ javára. ez talán kicsit családiasabb, barátságosabb mint a sima névváltoztatás, bár több macerával is jár. ha más nevet szeretnél viselni, ahhoz is kell apád engedélye 18 alatt úgy tudom.
Ahogy már többen is leírták, 18 éves korod elõtt nem léphetsz, hacsak a nevelõapád, - az eredeti apa beleegyezésével és szülõi jogainról való lemondásával - örökbe nem fogad. Késõbb is nagyon komolyan meg kell indokolni a névváltoztatási kérelmet. Az, hogy "ronda" a neved, vagy hogy te utálod, nem elfogadható érv. Azokat a neveket lehet általában megváltoztatni, amelyek gúnyolódásra adhatnak alkalmat, (pl. Szari, Faszigán [ismertem egy ilyen nevû embert], stb.) Vagy olyat, amely valami híres bûnözö neve volt, esetleg túlságosa külföldinek hangzik, vagy becsmérlõ szót tartalmaz. Szóval, nem vagy "kint a vízbõl", sajnálom... Gondolod, hogy édesapád beleegyezne abba, hogy anyád férje örökbefogadjon? És tõle megkérdeztétek már, hogy hajlandó lenne-e erre?
Miért, mi a vezetékneved, hogy ez ennyire zavar? Az én nevem se túl szép, de együtt lehet élni vele, és egyáltalán nem befolyásol. Akármennyire is béna az egész nevem, van egy menõ becenevem, és a népszerûbbek közé tartozom a suliban. Nem a név határoz meg...
A kérdező hozzászólása: Ráadásul anya nem gyûlöli apát, hiszen nem apa hagyta el õt, hanem fordítva.
A kérdező hozzászólása: Normális életem van attól, mert gyûlölöm.Errõl senki más nem tehet, csak õ. Nem azért változtatom meg a nevemet, mert a mostani nevem miatt mást gondolnak rólam.Utálom a vezetéknevemet, szörnyû a hangzása, nem illik rám.Amikor mások megtudják, hogy ki a nevelõapám, akkor valahogy feltûnõen kedvesebbek lesznek velem és ez sem egy hátrány az életben.
Nem. Kiskorú vagy, 18 éves korodig mindenben kell a szüleid beleegyezése, válás esetén az elvált szülõé akkor, kivéve ha nem kapott a másik szülõd teljes felügyeleti jogot feletted. Inkább azon gondolokodj el, hogy miért hiszed azt, hogy mások ezt vagy azt gondolnak rólad, csak mert az édesapád nevét viseled (nagyon kevesen gondolkodnak ám úgy, ahogyan te attól félsz, hogy gondolkodnak rólad) és azon, hogy miért gyûlölöd az édesapádat. Az apagyûlölet van a névváltoztatási problémád mögött. Tehát ha a gyûlöletet nem tudod magad vagy segítséggel feloldani magadban, akkor tökmindegy, hogy mire változtatod meg a nevedet - a probléma megmarad benned. Sokszor az apák elleni gyûlölet nem a gyerekben van, hanem az anyák férfük elleni gyûlöletét érzik a magukénak a gyerekek. Keress meg egy gyerekpszichológust, mert apagyûlölettel élni nagyon nehéz, tanulni, dolgozni még nehezebb, nem beszélve a majdani párkapcsolataidról. Mind gallyra fog menni.
A kérdező hozzászólása: Sose fizet idõben gyerektartást(most is "csak" 120 ezerrel tartozik anyának...), nekem semmit nem vesz és gyûlölöm. Nincs szükségünk a gyerektartásra, megvagyunk nélküle is, szóval ez itt már nem annyira számít.
A cselekvõképesség határa a 18 év. Addig szülõi beleegyezés kell. Egyébként hogyan várnád el apádtól a gyerektartást, ha még a nevét is elhagyod? Itt már nagy baj lehet.
A születési név megváltoztatását a Belügyminiszter engedélyezheti. A kérelmet az állandó lakóhely szerint illetékes anyakönyvvezetõnél lehet személyesen benyújtani. Kiskorú gyermek névváltoztatását törvényes képviselõje (édesapja és édesanyja együtt), cselekvõképességet kizáró gondnokság alatt álló személy esetében a gondnok terjesztheti elõ. Kiskorú gyermek esetében, ha a szülõk elváltak, akkor is kell mindkét szülõ hozzájárulása a név megváltoztatásához. Ettõl csak az az eset tér el, ha a szülõ felügyeleti jogát megvonták és ezt jogerõs bírósági ítélettel tudják bizonyítani. Az eljárás illetéke 10.000 Ft.
A kérdező hozzászólása: És ha az apám nem mond le rólam?
Bocsánat, "hírhedt bûnözõt" akartam írni...


Mi a neve az ilyen típusú kabátoknak/kardigánoknak?

http://www.google.hu/imgres?num=10&um=1&hl=hu&biw=1280&bih=9..

Legjobb válasz: Nem tudom,hogy van e magyar neve,de angolul így hívják: Varsity jacket :D

Nem tudom, hogy van e magyar neve, de angolul így hívják: Varsity jacket :D
baseball dzseki

Mi a neve az oxigenbol szendioxidot eloallito folyamat neve?

Legjobb válasz: Olyan folyamat nincs ahol csak oxigénbõl lesz széndioxid, kell hozzá szén is valamilyen forrásból :)

Olyan folyamat nincs ahol csak oxigénbõl lesz széndioxid, kell hozzá szén is valamilyen forrásból :)
De nem oxigénbõl, hanem oxigénbõl és szénbõl csinál CO2-t.
hollófernyiges: nem mondod? :D
Égés (többek közt)
meg a sejtlégzés :)
A szénbõl széndioxid elõállítása az égés. Az oxigénbõl széndioxidot folyamat neve, mint fentebb is írták, a légzésünk pl. :)
De mondom! Ergo helyes az égés (meg elvben a légzés is, bár vegyileg a széndioxidban levõ oxigén az nem az az oxigén amit felhasználsz a légzéshez)
Magfúzió, oxigén fuzionál szénné, majd a keletkezõ szenet elégetjük oxigén jelenlétében. Nem olyan bonyolult folyamat az :D

Ha egy fiú tudja a nevem az azt jelenti, hogy akar valamit tőlem?

Legjobb válasz: Van 300 ismerõsöm facebookon, annak kb. fele lány. Mindnek tudom a nevét. Szted mindegyiktõl akarok vmit? Sõt, a fiúk nevét is tudom, akkor biszexuális vagyok?

Van 300 ismerõsöm facebookon, annak kb. fele lány. Mindnek tudom a nevét. Szted mindegyiktõl akarok vmit? Sõt, a fiúk nevét is tudom, akkor biszexuális vagyok?
LOL Ird be a neved, és több száz srác akar majd tõled valamit.
Továbbmegyek, anyám meg apám nevét is tudom. Mekkora beteg állat vagyok, úristen... :D
Én tudom Geronazzo Mária és Kiszel Tünde nevét is, mégsem akarok tõlük semmit sem...
nem, az azt jelenti, hogy jó a névmemóriája.
várjatok, basszus, én a fél megye nevét tudom...atyaég országos politikai botrány lesz ebbõl :O
Szerintem nem azt kérdezte amit akart. hasonló lehet a szitu: A srácot csak látásból ismeri soha nem beszéltek, de srác próbál tudakozódni a csajszi felõl, hogy hívják, van e barátja, szüz e még :) , a hátsó bejáraton is szüz e még :) , mi a száma? Szóval teljesen átlagos kérdések amit a srácok megszoktak tudakolni:) !
ma 11: 45, szerintem is arra gondolt amit te leírtál és kedves kérdezõ szerintem akarhat valamit mert akkor minek erõlködne h kiderítse a neved? Én is ilyen vagyok h aki tetszik az után addig kutatok amíg meg nem tudom a nevét és még pár dolgot róla 18/L
szerintem te vagy álmai nõje és feleségül szeretne venni !
szerintem arra gondolt, hogy csak látásból ismerik egymást, de a csávó kiderítette a nevét...szóval ha kérdezett utánad, akkor lehetséges, hogy ismerkedne :D
nem, mert én pl mind a 100 munkatársamnak bemutatkoztam pár hete és még egyik se akart semmit tõlem
én is sokmindenkinek tudom a nevét, mégse akarok tõlük semmit :D
a kérdezõ eltûnt! :) amúgy gondolom fiatalka vagy, és max buliban láttad vagy neten ismerkedtetek össze...nemde?? ÉS õ megtudta a neved... Egyébként ennek semmi de semmi de semmi jelentõsége nincs!
Ha nem tõled tudja, azt értékelheted érdeklõdésnek.

Lehetséges a nevemet az egyetemi beiratkozásnál megváltoztatni?

Külföldi állampolgár vagyok.Magyarországi egyetemre jelentkeztem, akkor még nem volt meg a magyar állampolgárságom, így az útlevelemben lévõ névvel jelentkeztem, ami nem hasonlít a magyar nevemhez.Szeretném ha majd a magyar nevem szerepelne mindenhol.Lehetséges ez?

Legjobb válasz: azzal a névvel kell beiratkoznod, ami a hivatalos irataidban szerepel. Ha más nevet akarsz, akkor a papírjaidat már a beiratkozás elõtt cseréld le.

azzal a névvel kell beiratkoznod, ami a hivatalos irataidban szerepel. Ha más nevet akarsz, akkor a papírjaidat már a beiratkozás elõtt cseréld le.

Hogyan lehet itt megváltoztatni a nevem? Az meg van hogy jelszót, email címet hogy lehet de a név nincs?

Legjobb válasz: NEM lehet! ...amit a regisztrációnál megadtál, az jelenik meg! (vagy ha úgy állítod be, nem jelenik meg) ...egy lehetõséged van, agy új email címmel regisztrálsz egy új fiókot, amiben már azt a nevet adod meg amit szeretnél. (de késõbb azt sem változtathatod meg!)

NEM lehet! ...amit a regisztrációnál megadtál, az jelenik meg! (vagy ha úgy állítod be, nem jelenik meg) ...egy lehetõséged van, agy új email címmel regisztrálsz egy új fiókot, amiben már azt a nevet adod meg amit szeretnél. (de késõbb azt sem változtathatod meg!)
be tudod pipálni hogy ne láccodjon neved

A kerdesem:Foglaltam egy repulojegyet a Ryanair-nel es elirtam a nevem (Dora helyett Dori). Mivel Londonbol megyek eloszor haza aztan vissza felek nem tudok majd be check-olni mert nem stimmel a nev az utlevel nevvel. Rossz az angolom! Mit tehetnek?

Legjobb válasz: Elvileg 2-3 karakter elütés nem gond, de ha biztosra akarsz menni akkor hívd fel õket, ingyen kijavítják. Van magyar nyelvû call center-ük is, de azt Angliából nem fogod tudni felhívni. Ha kint vagy, akkor kérj meg egy angolul beszélõt, hogy segítsen telefonálni.

Elvileg 2-3 karakter elütés nem gond, de ha biztosra akarsz menni akkor hívd fel õket, ingyen kijavítják. Van magyar nyelvû call center-ük is, de azt Angliából nem fogod tudni felhívni. Ha kint vagy, akkor kérj meg egy angolul beszélõt, hogy segítsen telefonálni.
Ha nem csinálsz semmit se lesz ebbõl gond... De ha a hivatalos megoldás érdekel akkor hívd õket, 3 karakter eltérésig ingyen javítják. Csak az emelt díjas hívást kell megfizetned.
"nem tudok majd be check-olni" Nézd, ez kizárt. A checkint az interneten te magad végzed.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat. Szerintem inkabb egy telefon es akkor biztos nem kell ezen aggodni. Megegyszer koszi

Milyen vezetéknevű ismerőseid vannak, akikre valamiért épp a nevének az ellenkezője passzol?

oylanra gondolok, h pl nagymell? a csaj de a neve Lapos

Legjobb válasz: Olyan van akinek az anyja olasz az apja pedig magyar és az a neve hogy Németh.. De pl. a volt barátomnak Erõss a neve közbe pedig az én 50 kg-mat se bírta el:D:D

Az én férjem Szõke, de a hajszíne barna, viszont én felvettem a nevét és rám kívül-belül passzol! :D
Olyan van akinek az anyja olasz az apja pedig magyar és az a neve hogy Németh.. De pl. a volt barátomnak Erõss a neve közbe pedig az én 50 kg-mat se bírta el:D:D
Egyik lánynak a zenesuliba Vékony a neve és szegényke egyáltalán nem az.
csak passzlos jut hírtelen az eszembe, az egyik barátnõm méreg, és vegyész a foglalkozása
tegnapelõtt 19:41! A Karika hogyan passzol egy óvónõhöz?
OFF:és szerintetek az nem gázos, ha mondjuk van egy nõ, és eléggé kövér, és a neve Kövér? MErt szerintem ez eléggé gáz
Anyukámnak van egy munkatársa, akit Nagy Xy-nak hívnak, aki amúgy 155 cm kb és maximum 45 kg, de a szája az tényleg nagyon nagy=D De van egy régi barátnõm, akinek az apukája magyar, az anyukája osztrák, de a vezetékneve Cseh=)
barátnõm vezetékneve Kövér, közben a kemény 170 centijéhez 45 kiló.. :D
20:22 meghaltam xddddd
kemény
Az egyik osztálytársamnak "szõke" a vezetékneve, közben meg egyáltalán nem az. ^^ Mind a két értelemben, ugyanis a hajszíne is barna.
egyik ismerosom vezetekneve csendes, de be nem all a szaja
Nekem egyik fiu osztalytarsam Nagy-nak hivnak es kb 160cm magass
Szerintem az Adrian eleg lanyos hangzasu ferfi nev. Van ezzel a nevvel egy kigyurt, 2 meter magas ismerosom. Senki szerint nem illik ra a neve. Van egy ismerosom, akinek az a vezetekneve, hogy Meleg, de amugy hetero. Szerintem az is egy eleg poenos nev.
Hát én csak olyat ismerek akihez passzol :D ovónõ: karika alsós matektanár: nyolcas, modell: vékony
Az ex pasim meg Nagy, de alacsonyabb volt tõlem picit.:D
Nekem a vezetéknevem Kis, de jóó magas vagyok.:D 22/L
PL.Süket, Siket, Keserûné a nõ tök jókedlyü nevetõs volt. egy alsó ssomszédunk neve Farkas Farkas volt. Hallottam ilyent is Mag Ányos nem volt az.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!