Találatok a következő kifejezésre: A neo-Ferro mellé (4 db)

A neo-Ferro Folgamma mellé kell szedni külön folsavat?

A régebbi változatában, a Ferro Folgammában ugyanis jóval több volt: 5 mg, ebben meg csak 0,8 mg. Aki szedi ezt, szedi külön még a folsav tablettát?

Legjobb válasz: Szerintem a folsav jó mellé, de nem tudom, hogy 25 hetesen kell -e még szedni. Nem csak az elsõ 12 hétben javasolt leginkább? Én nem szedek, igaz van egy komlett vitaminom, amiben elég sok folsav van. Kérdezd meg a védõnõ vagy a doki véleményét.

Szerintem a folsav jó mellé, de nem tudom, hogy 25 hetesen kell -e még szedni. Nem csak az elsõ 12 hétben javasolt leginkább? Én nem szedek, igaz van egy komlett vitaminom, amiben elég sok folsav van. Kérdezd meg a védõnõ vagy a doki véleményét.
Szia! én nem szedem csak ezt napi egyet viszont a 32. héttõl már napi 2x2-t kell azt mondta a doki ha birom szedjem ha nem akkor felír vmi mást! De nincs tõle semmi bajom. Üdv jó babavárást:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!nem kifejezetten kell szeni azt én is tudom, de ártani nem árt, meg túladagolni sem lehet, mivel kipisiljük. csak gondoltam megkérdezem mi az állásfoglalás ez ügyben! Boldog babavárást mindenkinek!!!! Ja, meg a vérképzéshez is kell!!!!!!

Mitõl ilyen alacsony a vasam napi 2 Neo -Ferro Folgamma mellet? 5.2 Mikromól / µmol ref -10 -30 -ig jó kb .

Mivel mással pótolhatnám ?

Legjobb válasz: Próbálj mellé nagy dózis C-vitamint is szedni. A vas egyébként is lassan helyreálló érték. Simán fél-egy év is lehet, mire rendesen emelkedést mutat (persze ez egyénfüggõ). Ha egészséges valaki, akkor a sima Béres csepptõl is emelkednie kellene 2-3 hónap alatt 2-5 mmol-t, nálam is így volt, pedig én rákbeteg vagyok...

Próbálj mellé nagy dózis C-vitamint is szedni. A vas egyébként is lassan helyreálló érték. Simán fél-egy év is lehet, mire rendesen emelkedést mutat (persze ez egyénfüggõ). Ha egészséges valaki, akkor a sima Béres csepptõl is emelkednie kellene 2-3 hónap alatt 2-5 mmol-t, nálam is így volt, pedig én rákbeteg vagyok...
Nem eszel túl sok gabonát? A búza, rozs stb. gátolják az ásványi anyagok felszívódását.
A szérum vas gyakran felszívódási zavar miatt alacsony. Ilyenkor hiába pótolod szájon át a vasat, az nem szívódik fel a gyomorból, belekbõl. A Neo-Ferrofolgamma nagyon jó készítmény, valószínûleg nem azzal van a baj. Gyakran pl. liszt, laktóz érzékenység áll a háttérben, de savhiány is okozhatja. Nem ártana egy gastroenterológiai kivizsgálás.

Neo ferro folgamma mellé kell szedni c vitamint a felszívódás miatt?

Vagy elég csak a vastabletta?

Legjobb válasz: Nem kell.

Nem kell.
Minden vastartalmú Cvit.-al jobban szívódik.


A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!!
Szia! Én is szedem, nem hiszem, hogy kellene még valamit mellé szedni! Sõt, én csak minden másnap szedem, ha nem felejtem el bevenni......
szerintem ezt meg kellene kérdezned a nõgyógyásztól, õ biztosan tudni fogja kell.-e szedned mellé. Nekem kellett annak idején szednem Elevit mellet Neo Ferro Folgammát, mert nagyon kevés volt a vasam, de ez ugyis vérkép alapján derül ki! De ha szeded, szerintem azzal sem ártasz, de én szerintem kérdezd meg! Kellemes ünnepeket, egy 2 gyerekes mami :) ))
Én szedem, mert nagyon hullott a hajam, az állítólag valami nyomelem hiány. Elkezdtem újra szedni, és már nem hullik. Amúgy is rá van írva, hogy szoptatás alatt is jó szedni. Mivel én nem tudok valami kiegyensúlyozott étrendet enni, szerintem amúgy sem árt a vitamin a babának. Egyébként nem hiszem, hogy a szoptató anyáknak a folsavval lenne gondjuk, inkább vashiány szokott elõfordulni. Gyógyszerész nekem azt mondta, hogy ne szedjek mindenféle hülyeséget, egyek inkább sok céklát. Abban van a legtöbb vas, az a legjobb a vérképre.
Elõzõ vagyok. Bocs, rosszul írtam. Terhesvitamint szedek, de nem is az volt a kérdés. Egyebet szerintem ne szedj, egyél céklát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!