Találatok a következő kifejezésre: A nem mesi (268 db)

A német mesék miért ennyire betegek? Pl. Max und Moritz, Grimm-mesék, stb.

Piroska és a farkas, Jancsi és Juliska, ezek szerintem nagyon morbid "mesék". És állítólag a gyerekmese-változatuk a lebutított verziója az eredetieknek, amik sokkal véresebbek. Meg most olvasok egy német klasszikusokat tartalmazó mesegyûjteményt. A Max und Moritzot gondolom nem kell bemutatni, ami azzal kezdõdik, hogy madzagon fellógatják a tyúkokat és azzal végzõdik, hogy ledarálják a gyerekeket, de egy másik történetben meg egy madár akasztja fel magát. És még csak az elejénél tartok... Ezek miért ilyen beteg agyszülemények? Ki talál ki ilyen meséket és miért?

Legjobb válasz: Ha ez vigasztal: a magyar népmesék sem különbek eredeti változatukban. Tele vannak horrorisztikus elemekkel és szexuális utalásokkal

Ha ez vigasztal: a magyar népmesék sem különbek eredeti változatukban. Tele vannak horrorisztikus elemekkel és szexuális utalásokkal
Pontosan: a magyar népmesék sem különbek. (Meg más népek meséi sem, amennyire én tudom.) Egyébként a Grimm fivérek sem maguk írták a meséket, hanem összegyûjtötték a német népmeséket (vagy legalábbis egy részüket), és ezek többé-kevésbé átírt változatát bocsátották a nagyérdemû olvasóközönség elé. Tehát az ún. Grimm-mesék is népmesék.
Amikor ezek a népmesék létrejöttek, akkor korántsem volt akkora a (köz)biztonság, mint manapság. A kisgyerekek még nem tudnak úgy különbséget tenni az árnyalatokban, mint a felnõttek, ezért az effajta túlzások sokkal szemléletesebbek voltak. Például ezért is volt az, hogy a gyerekeket megették, megsütötték stb., mert ez elég elrettentõ volt, mintha azt mondták volna, hogy megerõszakolják õket, ami jelentésérõl egy 5-10 éves gyereknek még nincs igazán fogalma. Így akarták elérni, hogy ha esetleg egyedül vannak, akkor pl. ne álljanak szóba idegenekkel.
A kérdező hozzászólása: Oké, hogy ez volt a céljuk, de közben nem traumatizálták a gyerekeket ezekkel a horrormesékkel? Biztos, hogy jót tesz egy gyereknek, ha ilyet hall?
Akkoriban teljesen szokványosak voltak a nyilvános kivégzések, megszégyenítések, úgyhogy nem. Az emberélet fontossága a társadalmi megítélésben sokkal kisebb volt, mint manapság.

Mese = gyerekeknek szóló történet? Miért nem mese sokak szerint a Pókember vagy Die Hard?

Legjobb válasz: Szerintem nem teljesen, vannak olyan animációs filmek amikot sokan mesének hívnak, de igazándiból az idõsebb korcsoport számára készülnek. Ez az össze-vissza robbatngatás meg püfölés nem feltétlenül gyerekmûsor

Szerintem nem teljesen, vannak olyan animációs filmek amikot sokan mesének hívnak, de igazándiból az idõsebb korcsoport számára készülnek. Ez az össze-vissza robbatngatás meg püfölés nem feltétlenül gyerekmûsor
A kérdező hozzászólása: De akkor szerinted is a mese csakis gyerekeknek szólhat?
Igen, a mese gyereknek szóló történet, de vannak, amik inkább az idõsebbeknek valók. Így igaz. De pl egy Mézga család elé szerintem még a felnõttek is szívesen leülnek:)
3-as vagyok, jut eszembe, én is felnõtt vagyok:) 20
A kérdező hozzászólása: Ez a "Mi a mese?" az egyik kedvenc filozofálós témám. Hajnalig tudnék róla beszélgetni, ha találok erre fogékony partnert. Nem vitatkozni, csak beszélgetni. Például az én fogalmaim szerint minden kitalált történet mese, és a mese nem csak gyerekmûfaj lehet. Csak a "tálalástól" függ, hogy ki a célközönség. Egy olyan népmesébõl is lehet legyakós fantasyt csinálni, amit délutánonként felolvasnak az óvodában, és a Verdák csöppet sem gyerekeknek szánt poénokkal teli animációs filmbõl is lehet óvodásszintû mesekönyveket összehozni. Egyébként a Mézgáékat én is szeretem, fõleg a Mézga Aladár különös kalandjait. Mondjuj, én külön kezelem a mese és az animációs film fogalmát, hiszen nem minden animációs film mese, például a kísérleti filmek nem azok.

Kerestem ezt a kis sellős razjfilmet meg is találtam, de nem tudom hol tudnám megnézni magyarul? (A google állandóan a walt-os mesét és a japán mesét dobja ki)

Erről lenne szó:

Legjobb válasz: azért dobja ki, mivel ez egy japán mese, az eredeti címe: Ningyo hime Marina no bôken de szerintem magyarul ezt már sehol nem lehet megtalálni

azért dobja ki, mivel ez egy japán mese, az eredeti címe: Ningyo hime Marina no bôken de szerintem magyarul ezt már sehol nem lehet megtalálni
Hát! Nem biztos.

Diafilmet néző gyerekek Anyukái! Milyen meséket ajánlanátok 3 évesnek? Még nem diázott. Könyvből a Bartos Erika könyvek jönnek be, a "nagyobb" mesék még nem (Hamupipőke meg hasonlók).

Legjobb válasz: Nekem 2,5 éves a fiam,és az alapmeséket nézzük vele.Öreg néne õzikéje (ez a kedvenc),Piroska,Jancsi és Juliska,de vannak ezer évrõl megmarad "oktató mesék",ilyen a Robika és a kresz (ebben ilyen aranyosan el van mesélve,hogy nem szabad kiszaladni az útra meg ilyenek),vagy a Zsuzska segít anyukának.Ezekbõl még tanul is,és szépek a rajzok.Ja,és rímelnek a sorok,ez külön tök jó szerintem.

Nekem 2, 5 éves a fiam, és az alapmeséket nézzük vele.Öreg néne õzikéje (ez a kedvenc), Piroska, Jancsi és Juliska, de vannak ezer évrõl megmarad "oktató mesék", ilyen a Robika és a kresz (ebben ilyen aranyosan el van mesélve, hogy nem szabad kiszaladni az útra meg ilyenek), vagy a Zsuzska segít anyukának.Ezekbõl még tanul is, és szépek a rajzok.Ja, és rímelnek a sorok, ez külön tök jó szerintem.
Õreg néne özikéje de a gyerek röhögött rajta mi a férjemmel zokogtunk.. állatos mesék javarészt sok magyar népmesét, szállást kérõ róka a kedvence. a nagy meséket valóban nem még nem lenne türelme.
Az én 30 éves diafilmjeim a következõek: Zengõ ABC Róka Rudi a cirkuszban Én és a testvérkém Öreg néne õzikéje Állatok és kicsinyeik A tücsök és a hangya Almafácska meséje Óvoda az õserdõben Boribon a játékmackó Jancsi és Juliska mézeskalácsháza A legkisebb nálunk is három éves.
Én diázok a gyerekeknek, akik 3.5 és 22 hónaposak. Piroska és a farkas Hófehérke A telhetetlen méhecske Ügyes vagyok, tiszta vagyok Madárijesztõ manó Jancsi és juliska Elveszett játékok Télapó és ezüstmackó Gabi karácsonya ... Hirtelen ezek jutottak eszembe, ezek mind az én régi diafilmjeim voltak:)
Lehet kapni diafilmként Bogyó és Babócásat Bartos Erikától.
A majdnem 3 éves kisfiunk kedvencei: Kismalac és a farkasok, Csipkerózsika. De szívesen nézi/hallgatja a Jancsi és Juliskát, az Öreg néne õzikéjét is. Szülinapjára szeretném beszerezni a Hamupipõkét, Piroska és farkast, Holle anyót, A rút kiskacsát és A három kismalacot. Egyébként a diafilmeken a "nagyobb" mesék is könnyebben emészthetõk - szerintem -, mert szinte minden esetben versek formájában íródnak, a képek sokkal részletesebbek, viccesebbek a történetek és több lehetõséget adnak a szülõnek a hangszínváltásra, az érzelmek hanglejtéssel, hangszínnel való kifejezésére. Szóval ne félj a "nagyobb" meséktõl sem. Egy-kettõt szerezz be, s majd kiderül, hogy most vagy fél év múlva olvassátok. Sõt talán pont az lesz izgalmas, hogy nem Bogyó és Babóca meg Anna, Peti, Gergõ.
nekunk jo nagy lcd tvnk van, egy bena szgeppel kotottem ossze, es letoltottem az osszes letezo diafilmet :D mi azon diazunk a 3 nyulak a kedvence, meg a sicc!, meg a mehemed es a tehenek, meg a kiskakas gyemant felkrajcarja, stb
Utolsó Honnan töltötted le a diákat?
nCore

Ha valaki a nem várt mesi előtt pár nappal esik teherbe akkor megjön a mesi vagy sem, hanem akkor a nem várt mesi után mennyi idővel lehet uh-n látni vmit?

Legjobb válasz: szerintem nem jön meg,mert megtermékenyült a petesejt.és ugye azért van a menstruáció mert azzal távozik el az a pete amelyik megérett,de nem termékenyül meg.kitisztul a méh és folyamatát veszi a felkészülés az újabb peteérésre.

szerintem nem jön meg, mert megtermékenyült a petesejt.és ugye azért van a menstruáció mert azzal távozik el az a pete amelyik megérett, de nem termékenyül meg.kitisztul a méh és folyamatát veszi a felkészülés az újabb peteérésre.
ha a nemvárt menzi elõtt esel teherbe akkor vagy méhen kivüli lesz, vagy elmegy, mert mwegsem bir tapadni.ugyanis 7 nap a beágyazodás és ha ez nemtörténik meg akkor elmegy mert nembirja ki a menzit.De ha tényleg megtermékenyült akkor is elmegy mert csak akkor nemenne el ha beágyazodna a méhnyálkahártyába de mivel nincs rá ideje a menzi miatt ezért lelöködik a megtermékenyült petesejt.De egyépként a méhenkivüli terhesség is igy jön létre.Ha ilyenkor van peteérésed akkor ajánlatos orvoshoz fordulni.
azért vannak kivételek!például én... mensi elött kb 4-5 nappal termékenyült meg.és egészséges!mostmár 8 hónapos!
Én is mensi elõtt fogantam 2-3 nappal, és a bátyám is! :)
de ez nagyon ritka.
A bátyád is teherbe esett?Hûha:) No de komolyra fordítva a szót, mi is mensi elõtt néhány nappal babásodtunk meg.(Mivel a hónapban csak akkor votunk együtt a párommal, sajna messzevoltunk egymástól végig, így nem nehéz kitalálni, hogy mikor történt.)De nekem nem jött meg, és a mensi kimaradásától számítva 3 hét múlva már dobogott a szive.
Úh, én ma voltam nõdokinál, mert nem jött meg, a teszt szerint nincs baba. Doki kézzel nem érzett semmit, ha még két hétig nem jön meg, akkor uh. Én gyógyszert szedek, de vmikor elfelejtem. Sokszor van hasmenésem is, amikor ugye nem hat a gyógyszer. Mi is menezesz elõtt 5 nappal voltunk együtt, én biztos voltam benne, hogy nem lehetek babás, de most amiket írtatok, már nem vagyok biztos benne. Én szeretném ha az lennék, a párom viszont nem.
az elõzõ írónak!sztem ha a párod nem akarja akkor magadnak kár babát vállalnod.lehet hogy még nem komolyodott meg.nem tudja az apa" szerepet"

Normális ha a 3 éves kisfiamat nem köri le a tv, mese?

nem kötik le a mesék, némelyik reklámot imádja ha meghallja szalad végig nézi. de pl hiába rakok be neki mesét minimaxot stb... nem érdekli max 3 percet nézi szalad tovább játszani vagy minket hív játszani. a Baby Einsteint szokta nézni de abból is max 10 percet. nincs er?ltetve a tv ne hogy azt higgyétek de fura hogy más ennyi id?s gyerek ott ül a mese el?tt egész nap. Még csak kedvenc mese figurája sincs, szereti a Micimackót meg a tigrist, malackát de nem a rajzfilmhez köti Õket... szerepjátékokat játszik, plüssökkel, bábokkal eljátszik stb.. ha könyvb?l mesélek csak a rövid meséket üli végig utána csak nézegeti a könyvet képeket kérdezi ez mi, az mi... normális?

Legjobb válasz: Normális. Nem minden gyerek szeret hosszabb ideig meséket nézni, hallgatni. Örülj neki,hogy inkább szerepjátékokat játszik,mert ezzel fejlõdik a kreativitása.

Normális. Nem minden gyerek szeret hosszabb ideig meséket nézni, hallgatni. Örülj neki, hogy inkább szerepjátékokat játszik, mert ezzel fejlõdik a kreativitása.
Ez a normális. Nem hiszem, ohgy a vele korabeliek egész délután tv-znek max megy a tv de hidd el nem nézik õk sem órákig.
Igen:) Nekem 4 éves a fiam, sose kötötte le még egy tévé mese se... És egyébként mi is ezzel találkozunk a környezetünkben hogy más 2-3-4 évesek sokat tévéznek és több kedvencük is van (Fifi, Thomas, Dóra baba meg Diego) és azt is mondják hogy ezek milyen fejlesztõek mert megtanítják a gyereket számolni meg az állatok ismeretére stb. De én már igyekszem nem foglalkozni ezzel mert ha szóban "fejlesztem" az szerintem jobb mintha egy "gép" elé ültetem.
Jaj, ez épp, hogy nagyon jó!! Ügyi vagy és ne is nézzetek Tv-t
Szerintem is normális, ebben nincs normális-nem normális. Nálunk ez teljesen rapszódikus. Van, hogy 2-3 napig a tv elõtt ül abban az értelemben ahogy te írtad, tehát akár 2 mesét is meg akar nézni, ez ügye 3 óra ami rengeteg, aztán egy hétig napi 10 perc.
Én erre inkább büszke lennék. Valószínûleg azért van így, mert kiskorában inkább többet foglalkoztál vele, mint bekapcsoltad volna neki a tv-t. Elég szomorú, ha ennyi idõsen órákat ülnek a gyerekek a tv elõtt. Az én kisfiam 2, 5 éves és õt sem köti le, max a reklám, de törekszem is arra, hogy ne legyen napközben bekapcsolva a tv. Elég mikor apa hazaér, õ úgyis rögtön bekapcsolja. Szerintem jellemzõen azoknak a gyerekei tv-sek, akik egészen kicsi korukban már nézették a bebe meg ilyen idióta tv-ket a kicsivel, hogy jól ellegyen... Elég szomorú. Persze egy idõ után nyilván igényük is lesz rá, és ha 4 évesen szeretne mesét nézni, természetesen nézhet, de mértékkel, és nem az udvari játék, meg az együtt töltött idõ rovására.
Ha mesét olvasol neki az sem érdekli?
A kérdező hozzászólása: van hogy Õ kéri hogy meséljek de kb a második oldal után a képek érdeklik azt kell mesélnem hogy mi van a képen nem a mese szövege.
Az en lanyom szeret meset nezni. MEgkerdeztem a doktornonket, aki szerint csak napi egy ora ajanlott (tobb nem) egy 3 eves gyereknek. Az a jo, ha minel kevesebb tevet nez szerintem.
Az én kisfiam 2, 5 éves, és bár nem szokott velem fõzni, de rendre kipakol a konyhafiókból, és kávét, teát, finom süteményt készít. Még a robotgép hangját is utánozza, annyira koncentrál. Nekem tetszik, olyan édes. Ja és a játszóbölcsiben a kedvenc helye a kiskonyha volt. Egyébként pedig a konyha nem lányos dolog. A legjobb és leghíresebb szakácsok pont, hogy férfiak. Figyu, amiket ide leírsz aggódva, azok teljesen mindennapos dolgok másoknál is. Pont, hogy azok alapján, amit leírtál, egy érdeklõdõ, figyelmes, kis mindenlében kanál gyereked van, és ennek örülj. Az enyém is ilyen, és bár néha fárasztó, tudom, hogy késõbb hasznára válik, hogy ilyen.

Valaki nem emlékszik erre a régi mesére?

Barátnőmnek keresnék egy régi mesét, ennyire emlékszik belőle: "volt egy igazi ember és ő összebarátkozott az erdőben élő sztem tündérek voltak és jöttek emberek h kivágják a fákat és piros x-et festettek a fák törzsére" Ha valakinek beugrik, akkor köszi :)

Legjobb válasz: Talán a Fern Gully, az utolsó esõerdõ, ha jól emlékszem a mese címére. http://www.port.hu/ferngully,_az_utolso_esoerdo_ferngully:_t..

Talán a Fern Gully, az utolsó esõerdõ, ha jól emlékszem a mese címére. http://www.port.hu/ferngully, _az_utolso_esoerdo_ferngully:_t..

Még 1-2 nap a nem vártig! Úgy fáj a hasam mint ha meg akarna jönni! Meg feszit ott lent! Ez csak mesi miatt lehet, vagy ha terhes lennék akkor is normális lenne?

Legjobb válasz: a höm még mindig 37,fáj a derekam,barnáztam egy kicsit.a cicim érzékeny már 1,5 hete, máskor csak1-2 nappal mesi elõtt fáj,fáradékonyabb vok.szerintetek mint gondoljak?

A kérdező hozzászólása: a höm még mindig 37, fáj a derekam, barnáztam egy kicsit.a cicim érzékeny már 1, 5 hete, máskor csak1-2 nappal mesi elõtt fáj, fáradékonyabb vok.szerintetek mint gondoljak?
Ha terhes lennél valószínû elvetélnél.Szerintem csak meg fog jönni, de ha bizonytalan vagy keress fel egy nõgyógyászt.
A kérdező hozzászólása: Miért vetélnék el?Ha görcsöl a hasam az már nem jó jel?
Hát gratulálok elsõ válaszoló , tele vagy logikával ekkora hülyeséget csak az irhat aki még nem volt terhes.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez nem igaz?
Nekem annyira fájt, amikor nem vártam, hogy csak görnyedten tudtam ülni. Biztos voltam benne, hogy ez megint mensi lesz, nem baba. És még után héten is nagyon görcsölt. De Babó azota is itt van a pocakomban és vígan kalimpál :) Drukkolok Neked, ez még bármi lehet!!! 24 hetes pocakos
PERSZE HOGY NEM, EZEK A TÜNETEK MELLET LEHETSZ BABÁS IS MEG JÖHET A MENSI IS, KITARTÁS AZTÁN TESZT:)
Én terhes vagyok (már van 1 lányom), kb.5 hetes, tehát nemrég jöttem rá, hogy az vagyok, de még tegnap is éreztem a menstruációs tüneteket mellfeszülés, görcsök, méhfájdalom... Tehát nem kell feladni, azért mert úgy érzed még lehet baba.:-)

Titeket nem zavar, hogy mindig szegény Tom jár pórul a Tom és Jerryben? Pedig élőben senki nem szereti a patkányokat, a macskákat viszont igen, akkor filmben mért kell kics. Eszni velük? És a Csőrikés mesében is a macska szív mindig? Miért?

Legjobb válasz: rohadtul, ezért is nem szeretem a mesét... mondjuk a tom akarja megenni a jerryt, a jerry csak védekezik, meg vmi kis bosszút áll, de én akkor is a gonosznak szurkolok

rohadtul, ezért is nem szeretem a mesét... mondjuk a tom akarja megenni a jerryt, a jerry csak védekezik, meg vmi kis bosszút áll, de én akkor is a gonosznak szurkolok
kedvenc rajzfilmem.és Jerry nem patkány -.- :P
mert jerry egér
Ugyanez a gyalogkakukk vs. coyote.
Szerintem az emberek nagy részét zavarja! Engem is. De van egy-két rész mikor döntetlen, szóval Tom sem szivja meg a végén (annyira), azokat szerettem :)
Jah, olyan szemétség :D Pedig Tom sokkal aranyosabb :D
Néha Jerry is elég szemét tudott lenni és nem csak éppen védekezett :-D Valójában meg azért Tom szívott mindig, mert majdnem mindig õ volt az agresszor.
én inkább csak jókat röhögök a szerencsétlenkedésein :D
Szerintem Jerry nem patkány hanem egér :) Amúgy én is mindig utáltam az a mesét mert szegény Tom mindig megszívja :D
sztem azért , mert ha megenné nem lenne több rész... max Tom belsejében

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!