Találatok a következő kifejezésre: A nem fekve (161 db)

Mit csinaljak ha a mellettem fekvo nagyon horkol es nem birok tole aludni?

Legjobb válasz: Bökdösd meg és kérd meg, hogy forduljon az oldalára, háton fekve mindenki hangosabban hortyog.

Bökdösd meg és kérd meg, hogy forduljon az oldalára, háton fekve mindenki hangosabban hortyog.
jártam így , vagy füldugó , vagy hallgass zenét (fülhallgatóval) vagy próbálj meg aludni
Azt tapasztaltam, hogy amikor nagyon akarok valamit, úgymond görcsösen, akkor azért sem akar sikerülni. Tehát ne akarj elaludni. Bár ez nálad lehet, hogy nem fog mûködni.

Mostanában elég sok szűk kezes fekvőtámaszt csinálok, mert azt mondták, az jó mellre. Látványosan nőttek a mellizmaim, de nem tudom biztosan, nem a fogyásomtól van-e így. Jó a szűk fekvő mellizom növelésére?

Legjobb válasz: Nem. Teremben is hallottam egy ilyen baromságot, amikor egyik csávó kérdezte a másikat, hogy a mell belsõ részét mivel lehet edzeni, ott is a "szûk nyomást" javasolták. Baromság. Minél szûkebben nyomsz, annál jobban átveszi a tricepszed a munkát. Nem hiszem, hogy a fekvõzéstõl olyan látványosan nõttek az izmaid, kivéve ha eddig nudli volt a szint. De akkor ezen a szinten meg is fogsz állni. Én bõ 1 évig fekvõztem meg felüléseztem állandóan és semmit nem értem el vele. Rendesen edzeni kell és kajálni, nincs semmi hókusz-pókusz.

Nem. Teremben is hallottam egy ilyen baromságot, amikor egyik csávó kérdezte a másikat, hogy a mell belsõ részét mivel lehet edzeni, ott is a "szûk nyomást" javasolták. Baromság. Minél szûkebben nyomsz, annál jobban átveszi a tricepszed a munkát. Nem hiszem, hogy a fekvõzéstõl olyan látványosan nõttek az izmaid, kivéve ha eddig nudli volt a szint. De akkor ezen a szinten meg is fogsz állni. Én bõ 1 évig fekvõztem meg felüléseztem állandóan és semmit nem értem el vele. Rendesen edzeni kell és kajálni, nincs semmi hókusz-pókusz.
Természetesen jó mellre a szûk fekvõ. Ha mellizmot akarsz fejleszteni saját testsúllyal, akkor ez az egyik legjobb gyakorlat. Valószínû ettõl nõtt a mellizmod, plussz lehet a fogyástól is látod nagyobbnak.
meg kéne nézni a mellizom rostok elhelyezkedését /vízszintes/ és akkor látnád hogy nem lehet belsõ részt edzeni.
Végülis a fekvõtámasz is jobb mint a semmi.. De jobb lenne ha normálisan kajálnál, pihennél eleget és úgy elkezdeni a súlyzós edzést is. A fekvõtõl egy idõ után nem fogsz fejlõdni. Legfeljebb ha elõtte egy ideig(legalább 1 év) végrehajtottál súlyzós edzéseket akkor még formálhatsz rajta fekvõvel. De így magában nagy reményeket ne várj :-)

A nem ágyon fekve lezajlott szülés hogyan fejeződik be?

Aki négykézláb, állva, szül?széken vagy -sámlin szül, akkor marad abban a pozícióban, vagy utána lefektetik, hogy kijöjjön a méhlepény meg ellássák utána? Els?sorban saját tapasztalatokat szeretnék hallani, hogy mi is történik ilyen esetben, el?re is nagyon köszönöm.

Legjobb válasz: A méhlepény kijön akármilyen pózban is vagy, az ellátás kérdését meg nem értem. Ha nem fekve szülsz, minden bizonnyal elkerülöd a gátmetszést, akkor meg nincs mit ellátni. Ha esetleg van mégis valami kis felszíni repedésféle, azt ritkán kell varrni, ha mégis, akkor segítenek lefeküdni addig. Egyébként is normál esetben ha kibújt a kisbabád, segítenek lefeküdni, hogy a mellkasodra fektethesd és megszopiztathasd. A méhlepényt pedig megint csak abban a pózban szülöd meg, ahogy neked jólesik. Fekve vagy guggolva, ez tõled függ. Persze nem mindegy, hogy hol zajlik a szülés. A különbözõ kórházakban ritkán engednek ilyen nagy szabadságot a kismamáknak, bár azért biztos van ilyen is. Ha születésházban vagy otthon szülsz, akkor pedig minden úgy lesz, ahogy te azt a legkényelmesebbnek, legjobbnak érzed. Nem tudom, tudtam-e segíteni, erre voltál-e kíváncsi. Szép és könnyû szülést!

A méhlepény kijön akármilyen pózban is vagy, az ellátás kérdését meg nem értem. Ha nem fekve szülsz, minden bizonnyal elkerülöd a gátmetszést, akkor meg nincs mit ellátni. Ha esetleg van mégis valami kis felszíni repedésféle, azt ritkán kell varrni, ha mégis, akkor segítenek lefeküdni addig. Egyébként is normál esetben ha kibújt a kisbabád, segítenek lefeküdni, hogy a mellkasodra fektethesd és megszopiztathasd. A méhlepényt pedig megint csak abban a pózban szülöd meg, ahogy neked jólesik. Fekve vagy guggolva, ez tõled függ. Persze nem mindegy, hogy hol zajlik a szülés. A különbözõ kórházakban ritkán engednek ilyen nagy szabadságot a kismamáknak, bár azért biztos van ilyen is. Ha születésházban vagy otthon szülsz, akkor pedig minden úgy lesz, ahogy te azt a legkényelmesebbnek, legjobbnak érzed. Nem tudom, tudtam-e segíteni, erre voltál-e kíváncsi. Szép és könnyû szülést!
Szerintem a baba kijötte után lefektetnek, mert át kell nézni a lepény születése után az egész hüvelyt és méhet, hogy van-e sérülés, ezt nem hiszem, hogy gugulva meg tudja tenni az orvos.
Az elõttem válaszolónak: Miért kellene átnézni a méhet? Kijön a méhlepény, ha ép, ha nincs extra vérzés, vagy bármi rendellenességre utaló jel, ugyan mit nézegetnék a méhet és hogyan? Arra gondolsz, hogy néhány tudatlan és barbár szülész egy idõben csinálta, hogy végigtaperolta a méhet, meg kitörölgette? Ez a 21. század, már nem csinálnak ilyet, ha mégis, azt a dokit fel kéne jelenteni. Ha nincs indok ilyesmire, akkor kifejezetten ellenjavallt ez a dolog.
Nemtudom szült e az elõttem író, de igenis megkell hogy vizsgáljon a doki, mivel a méh is sérûlhet.És akár lepény is maradhat bent.Nekem is így volt, és belehaltam volna ha a doki nem vizsgál meg, mivel darabokban jött ki a lepényem.A méhfal is repedhet, és a szülõcsatorna is.Mindenesetben megnéz utána a doki.Ha már szültél szerintem nem emlékszel rá mert nem ezzel voltál elfoglalva hanem esetleg a babáddal.
én térden szültem: utána ahogy kibújt a baba, ágyra fektettek, vele a hasamon. amig a köldökzsinórpulzál, csak öleltem, semmi más (30 perc volt). utána elvágták a zsinórt, majd a lepényt szültem meg, (kb.5 perc). ezután megvizsgálták a lepényt, majd kinyomkodták a hasamon keresztül a méhbõl a vérrögöket. nem törölték kia méhet, semmi felnyúlás vagy ilyesmi!!! Azután még 2 órát feküdtünk 3an a párommal ott az ágyon, (õ megfürdette meg felöltöztette a babót amig én a méhlepényt szültem).
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok, mindenkinek, pont erre voltam kíváncsi!
Ha normális az orvos, akkor megvizsgál szülés után, sõt kitörlik a méhet fertõtlenítõvel, mert a lepény helyén a méhfalon seb keletkezik a leváláskor.A végbelet is átvizsgálja nem történt-e sérülés.Ezeket pedig csak fekve lehet.
hivj orvost, fekvõ betegnél nem vicc ez amig kiér az orvos, addig mézes tea, strepsils
nekem a fokhagymás + vöröshagymás pirítós vált be a legjobban. Elég durván fertõtleníti a torkot. de a torka miatt köhög, vagy a tüdeje miatt?
Vöröshagyma -száraz- héjából kell teát fõzni, nálam nagyon bevált!
Itt van egy cikk tüdõgyulladás tüneteirõl: http://www.webbeteg.hu/cikkek/legzoszervi_betegseg/134/a-tud.. Fekvõbeteghez tüdõgyulladás gyanúja esetén indokolt a háziorvost kihívni.
A hagymatea nagyon régi és hatásos módszer. Én csak akkor vállalom be, ha már nagyon dögrováson vagyok révén, hogy szerintem borzalmas íze van, de azért van az a betegség, amiért képes vagyok meginni sajnos. Ezen felül Lándzsás utifû szuirup is nagyon bevált nekem, de fekvõbeteg révén fontos lenne kizárni a komolyabb probléma lehetõségét. Ezek sajnos egy tüdõgyulladást nem fognak megoldani! Mindenképpen konzultálj egy orvossal.

Nem ajánlatos a háton fekve aludni, ezt tudom. De konkrétan mit jelent háton feküdni? Nekem úgy kényelmes az alvás, ha szinte félig ülök, a hátamat az ágytámla támasztja. Ez így ajánlatos? 31 hetes vagyok, és oldalt fekve mindig fáj valamim.

Legjobb válasz: A háton fekvés az konkrétan a háton fekvés.Amit mi már nem nagyon tudunk elviselni mert elnyom bennt mindent:) Nekem már szinte sehogy nem kényelmes:( Üdv:33 hetes kismama

A háton fekvés az konkrétan a háton fekvés.Amit mi már nem nagyon tudunk elviselni mert elnyom bennt mindent:) Nekem már szinte sehogy nem kényelmes:( Üdv:33 hetes kismama
Ha neked úgy kényelmes, akkor nem ártasz vele. Lényegében azért nem szokták ajánlani, merthát a garvitáció. De ha neked így kényelmes, akkor ez gondolom nem okoz problémát neked. :)
Valamilyen eret nyom el a haton alvas, de szerintem ugy aludj, ahogy neked kenyelmes. Annyi mindenre kell odafigyelni terhesseg idejen, hogy komolyan mondom csoda, hogy meg nem halt ki az emberiseg...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Úgy kellett volna fogalmaznom, hogy így még valamennyire tudok aludni. :-) Másképp sajnos már nem megy. Boldog babavárást mindenkinek!

Mit/hoy kell csinálnom hogy menjen a híd ugy hogy hátrahajolok, és nem fekvõ helyzetbõl kezdem el?

Legjobb válasz: fegyencedzés híd fejezet. rákeres,elolvas,értelmez,elkezd,okos.

fegyencedzés híd fejezet. rákeres, elolvas, értelmez, elkezd, okos.
A kérdező hozzászólása: kössz

Miért ajánlgatják sokan a hason fekve masztizást? Hanyatt nem kényelmesebb és egyszerűbb?

Legjobb válasz: Ha hímnemû vagy,akkor nem az. Amúgy meg próbáld ki és megtudod,hogy neked melyik a jobb.

Ha hímnemû vagy, akkor nem az. Amúgy meg próbáld ki és megtudod, hogy neked melyik a jobb.
A kérdező hozzászólása: Kösz, már házas is vagyok. A fiatal lányoknak szokták itt ajánlgatni, de kezdem érteni, hogy értelmetlenül.XD
Szerintem nem értelmetlen.Nekem valahogy hasonfekve jobb érzés!:)

4 hónapos múlt a kisfiam. Már nem marad meg a karomban fekve, állandóan felül támasztás nélkül, és sokáig úgy akar maradni. Hagyjam, hogy ülve maradjon, vagy fektessem vissza, ha úgy gondolom, hogy elég volt?

Legjobb válasz: Ha már egyedül ül, akkor nem lesz baja. Csak az nem jó neki, ha "összeesik", szóval ha nem tudja egyenesen tartani magát. Ha már megy neki, akkor nem lesz semmi gond.

Ha már egyedül ül, akkor nem lesz baja. Csak az nem jó neki, ha "összeesik", szóval ha nem tudja egyenesen tartani magát. Ha már megy neki, akkor nem lesz semmi gond.
Ha maga´tó ül fel hagyjad.Az én lányom is 4 hósan ült. Biztosan majd sokan mondják, hogy fektesd, de eröszakkal..... Rebeka lefeküdt mindíg magától amikor elfáradt.
Az én kislányom is 4 hós és ülni akar, fekve megfogom a kezét és abban a pillanatban már emeli is a fejét és húzza magát, felül(magától még nme csak ha fogom a kezét)egyenes háttal ül és nézi a kislábát ill. piszkálja!Tetszik neki úgyh szerintem egy picit mindig lehet! Ne túl sokat, esetleg közben tarts egy kis szünetet fektessed le!Mi így csináljuk!
Ha fárad, úgy is mutatja majd. Nálunk olyankor hátracsapja a kezeit, és próbál homorítani, no és persze nyüszög hozzá, olyankor tudom, hogy elfáradt a kis háta. Csináljátok csak bátran!:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

A háromszög két küldő szögének összege 5pí/3 radián. Mekkora a nem mellettük fekvő belső szög radiánban?

Legjobb válasz: Mit nem tudsz, ami a megoldáshoz kellene? http://kepfeltoltes.hu/130909/4819947_www.kepfeltoltes.hu_.png

Mit nem tudsz, ami a megoldáshoz kellene? http://kepfeltoltes.hu/130909/4819947_www.kepfeltoltes.hu_.png

Ártottam a babámnak ha 2 hónapos korától ha kézben sétálgattunk akkor nem fekve volt a karomon hanem ülve?

Most olvastam és nekem senki nem mondta,hogy nem szabad úgy sétálgatni vele :(

Legjobb válasz: Ha tartottad a hátát és a fejét, akkor nem ártottál.

Ha tartottad a hátát és a fejét, akkor nem ártottál.
Ettõl nem lesz baja, mi is így szoktuk még 6 és fél hósan is sétálni vele:) Az a baj, ha ülteted, tehát mintha ülne leteszed bárhová, mert még nem tud ülni, ilyenkor mesterségesen van tartva a gerince az árt. De ez így nem:)
Ha egy kicsit azért hátra volt dõlve, nem egyenes háttal ült, akkor nem lesz baj. Viszont tv-t semmikép ne nézzen, káros még az idegrendszerének.
a TV-vel többet ártottatok mint a cipeléssel és ültetéssel.
Miért ártottál volna? Mindenki így cipeli a babáját, mivel fekve általában bömbölnek. :)
A kérdező hozzászólása: http://2.bp.blogspot.com/-UlkINPJYY50/T_yC0AJ7p-I/AAAAAAAAAh.. így
A kérdező hozzászólása: Sajnos ültetés is volt. Vagyis a párom sokszor leült vele a tv elé és az ölébe tette a picit valahogy így mint a képen. http://www.babamamatudakozo.hu/albumpic/nagy/14229_121447088.. a héten lesz 4 hónapos, ha most már nem csinálja akkor nem lesz baj ugye?
A mi kisbabánk ( 5 hós) nagyon korán ültetve volt mert egyszerûen nem szerette ha csak egy kicsit is döntve volt/ van. Állítólag állítani sem lehet, de nekünk nem marad meg egy helyben állandóan kitolja magát. Az ortopéd orvosunk azt mondta amíg nem sír a baba addig jó neki és kényelmes:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!