Találatok a következő kifejezésre: A nem buszokon (461 db)

Miért nem csinálnak valamit a Credo buszokkal?

Folyamatosan "fingik" (azt mondták leereszti a légrendszerét és hangos a lefúvószelep, de ehhez nem értek). Idegesít? mikor megáll vagy elmegy mellettem a busz, és egy olyat pukkan hogy kis híján szívinfarktus miatt elpatkolok. Ez most direkt ilyen, vagy csak nem érdekli ?ket?

Legjobb válasz: XD A buszok és a nagy jármûvek levegõfékesek. Sok kamionba és buszba még a váltó és a kuplung is levegõrásegítéses. Ezért szusszan ha fékez ha vált ha túltermel. :D Szerintem te vagy pekhes. Bár lehet hogy a busz sincs jól beállítva mert xarnak rá.. :D Fingik a busz ez jó... XD

XD A buszok és a nagy jármûvek levegõfékesek. Sok kamionba és buszba még a váltó és a kuplung is levegõrásegítéses. Ezért szusszan ha fékez ha vált ha túltermel. :D Szerintem te vagy pekhes. Bár lehet hogy a busz sincs jól beállítva mert xarnak rá.. :D Fingik a busz ez jó... XD
# 9: Pont a BKK? Na ne röhögtess!!
Bezony, meg az összes légfékes gép (traktor, kamion, sõt még a piroska (BZ-motorkocsi). Ez nem hiba, így mûködik, szokd meg. :D
A kompresszor mivel folyamatosan hajtva van, ezért valahol a + nyomást el kell engedni. Egyébként ettõl hogy lehet félni?
XD Majd akkor hozzászoksz. Egyébként nem csak a Credo csinálja hanem ez összes többi busz is.
A kérdező hozzászólása: Félni? Nem. Megijedni? Igen. Nálunk belvárosban a busz folyamatosan megáll meg elindul, lehet hogy emiatt, de szinte percenként csinálja ezt, ráadásul pár méterre tõlem ez nem olyan vicces.
Edzésben kell tartani. Menj el a vagonrendezõbe és ott gyúrhatsz stresszre. :D Utánna a buszt fel sem veszed. Indítottak már be dízelmozdony a hátadmögöt?? XD
A kérdező hozzászólása: Hát ilyen hangot még csak Credobol hallottam kijönni :D
Ezt a kérdést tedd fel az illetékes elvtársaknak: ELÉRHETÕSÉGEK Központ: Levelezési cím: 1052 Budapest, Városház utca 9-11. E-mail: [email protected] Fax: +36 30 774 1001 Tömegközlekedéssel kapcsolatos ügyek: Levelezési cím: 1980 Budapest Pf. 11. Telefonszám (napi 24 órában): + 36 1 258 4636 Személyes ügyfélfogadás: 1072 Budapest, Akácfa u. 18. Nyitvatartási idõ: hétfõ 8.00 – 20.00 óráig kedd, szerda, csütörtök 8.00 – 17.00 óráig péntek 8.00 – 15.00 óráig szombat-vasárnap zárva
tegnap 17:45 Meg magadból. Nem? xD
Ezt nem csak a Credo buszok csinálják hanem az összes létezõ légfékes gépjármû.Mivel a légkompresszort a motor hajtja állandóan termeli a levegõt ám ha a légtartályban egy meghatározott értéket elér a nyomás lefúj a biztonsági szelep.Ezt nem lehet megszüntetni ilyen rendszereknél természetes és normális dolog.

Szerinted büszke lehetek magamra? A családom miért nem büszke rám?

20 éves vagyok, lány, f?állásban dolgozom havi nettó 160-180ért, idén felvételt nyertem egy egyetem gazdasági szakán az ingyenes levelez?s képzésre, van kb. 3 millió forint spórolt pénzem és több nyelven beszélek.

Legjobb válasz: Ha ez megnyugtat, én így ismeretlenbe máris büszke vagyok rád.

Ha ez megnyugtat, én így ismeretlenbe máris büszke vagyok rád.
Igen, büszke lehetsz. Egyáltalán miért érzed magad szerencsétlen sz*rnak?
Legyél nagyon büszke, de legyél hálás is azoknak, akik segítettek abban, hogy itt tarts 20 évesen!
Igen, legyél büszke magadra!
Igen, légy büszke magadra! Bátran! :)
én büszke lennék rád a helyükben! de hogy sikerült ezt elérned?
Ha ettõl jobban érzed magad, én 27 éves vagyok, nettó 70-et keresek, semmi megtakarított pénzem nincsen... Na, most jobb?
Mibõl gondolod hogy nem büszkék rád? :)
Egyidõsek vagyunk, én feleennyi pénzért dolgozom, de már legalább különélek, és nem kapok semmiféle támogatást. Azt megkérdezhetem hogyan szedtél össze 3 millió spórolt pénzt? Szívesen fogadom a tanácsokat.
Kérdezõ eltûnt...:-)
Ha 130 ezret tett el minden hónapban két éven keresztül akkor bõven megvan a 3 millió. Jó kis állásod lehet, hol szerezted? Gondolom protekciós volt...
Magadért tedd ezeket, ne azért, hogy más büszke legyen rád. Annak semmi értelme.
Ha mondjuk valami szexuális munkával kerested meg (3 milliót nem a szél hord össze, max 2 éve dolgozhatsz), akkor érthetõ, miért nem büszkék rád.
Felnõtt ember vagy. Gondolom nem azért csináltad, hogy büszkék legyenek rád, hanem magadért. A te mentalitásodat meg bizonytalanságodat jelzi, hogy minek érzed magad. Akkor mit vársz másoktól?
Írnál a családodról is? MIben nyílvánul meg az , hogy nem büszkék rád? Eltûntél ám nagyon annál a kérdésnél, hogy mégis mibõl vagy ennyi?
légy büszke magadra, szerintem a szüleid ennyi idõsen nem értek el idáig. 3 millió forint spórolt pénz nem kis összeg, nem egy hónapja kezdtek el összerakni, szóval fel a fejjel, szard le õket, !
Szeretnék beállni azok sorába, akik így látatlanban is büszkék rád! Gratula :-)
Lehet keresni ennyi penzt vegzettseg nelkul is... Elege irta, hogy tobb nyelvet beszel, ha csak telefonos operatornak kerul be jo helyee igy, vagy pl beszel vmilyen szlav nyelvet, abbol mar jol megel. En peldaul 18 eves koromtol harom even at dolgoztam sima kis telefonos uzletkotokent, diakmunkanak indult a fosuli elotti nyaron. Jutalekos volt, nekem pedig nagyon jol ment, gyengebb napjaimom ertem el az ezer forint/ora teljesitmenyszintet, normal napokon 1500 forint korul kaptam kaptam orankent. Es nem vagyok varazslo, egyszeruen jol ment, ertettem hozza. A lenyeg: heti harminc orakat dolgoztam, havi 160 korul siman hazavittem nettoban. Kozben jartam fosulira is. De en nem a szuleimmel eltem, Pesten albit fizettem, magamat etettem, havi 100 el is ment a lakasra es ennivalora, szulok latogatasara (350 km oda-vissza havonta ketszer mar elegge koltseges), berletre. Ha tudok a szuleimmel elni es igy dolgozni, akkor harom ev alatt negy millat is osszerakhattam volna. Tehat ha pl a kerdezo a szuleivel lakik es nem kolt etelre, berleti dijra, rezsire, magyarul arra, amire az atlag emberek fizetesenek 80%-a elmegy, akkor siman kisporolhat ennyit es nem kell illegalis munkat csinalnia.
gondolom fake, vagy dicsekedni akarsz... Egyébként mivel keresel húsz évesen tehát minden végzettség nélkül 160ezret? Meg mibõl lett három millád, és honnan tanultál meg három nyelvet?? Gondolom azért mert kedvezõ anyagi körülmények közé születtél, és magas szintû oktatásban részesültél mindig is... És lehet úgy tûnik a szüleid nem érdeklõdnek a sikereid iránt, de akkor is az egészet nekik köszönheted mert egyedül erre esélyed se lett volna... Már eleve ott kezdõdik, hogy gyerekként is azt láttad, hogy a szüleid magas szinten vannak és természetes volt neked hogy te is arra tartasz...
HAHÓ Kérdezõ, mivel foglalkozol?? Kilyukad az oldalunk! De õszintén ám!
A kérdező hozzászólása: Senki nem segített benne... a szüleim mindig is kb. keresztbe sz*rták mi van velem, hogy vagyok stb.
Sajnos elõfordulhat, hogy a szülõ féltékeny gyermeke eredményeire, mert esetleg ez neki nem sikerült.Ezért- még ha akaratlanul is- kimutatja féltékenységében a közönyt és érezheted úgy, hogy nem büszke rád.Természetesen ez buta viselkedés, ráadásul nem is biztos, hogy nálad ez áll fönn.
Jól érzed, mert az vagy.
Én pillanatnyilag ennek a felére is büszke lennék, pedig több mint kétszer annyi idõs vagyok, mint te. Szóval legyél.
Miért érzed úgy magad? Nem értem... Hát ha ez vigasztal, diplomásan egy bü..dös vasam nincs és úgy néz ki, nem is lesz
A felsoroltak ellenére még simán lehetsz olyan, mint egy darab szerencsétlen sz*r...
Lehet, hogy olyan melóval szerezted, vagy olyan úton szerezted ezt a melót, ami nem volt szimpatikus nekik, ezért nem is igazán büszkék rád. Az is lehet, hogy a lelkük mélyén azok, csak nem mutatják ki. Egyébként én is õszintén kíváncsi lennék, hogy 20 évesen, gondolom különösebb végzettség nélkül mivel lehet ennyit keresni! :)
Naja, az engem is érdekelne!! Végzettség nélkül, hogy kereshet és spórolhat össze ennyi pénzt valaki. Ráadásul 1-2 év alatt? A párom 3 diplomával keres 150-et...
De hát miért érzed úgy? Igen!

Azt szeretnem tudni hogy az ulloi utnak megis melyik reszen van a 900as busznak a megalloja? Elvileg ez a busz visz ki a repterre. Eleg hosszu az ulloi es nem akarok fel oran at keresni a megallot. Elore is nagyon koszonom a segitseget!

900as busz. Ulloi

Legjobb válasz: Az éjszakai busz, ugye tudod. A megállója a XVIII. kerületben a Honvéd utcai villamosmegálló közelében van. Ott van egy Lõrinc Center nevû hely is a közelben. Tehát Pestszentlõrinc, Honvéd utca, de csaj éjjel.

Az éjszakai busz, ugye tudod. A megállója a XVIII. kerületben a Honvéd utcai villamosmegálló közelében van. Ott van egy Lõrinc Center nevû hely is a közelben. Tehát Pestszentlõrinc, Honvéd utca, de csaj éjjel.
csaj = csak 8)


Miért nem csapódik a mozgó busz ablakán berepülő légy a hátsó ablaknak?

Ez már rég felvetődött bennem, amikor egy nem légy, hanem lufi szállt be az ablakon, miközben a busz normál tempóban haladt. A légáramtól kicsit megperdült, de ugyanabban a komótos tempóban lebegett tovább. Miért? Azt értem, hogy a buszban lévő levegő is ugyanazzal a sebességgel "halad", mint a busz, de akkor nulla idő alatt felveszi a sebességet a lufi? Meg a légy is? És melyik időpillanatban?

Legjobb válasz: Mert a busz belsejében már mások a légmozgások (így a "légymozgások" is :D, bocsi). Szóval az egész buszban is lassul a légáramlás, hátsó ablaknál pedig feltorlódik a levegõ, innentõl bonyolódik, de a lényeg hogy ott a légy már lelassul.

Mert a busz belsejében már mások a légmozgások (így a "légymozgások" is :D, bocsi). Szóval az egész buszban is lassul a légáramlás, hátsó ablaknál pedig feltorlódik a levegõ, innentõl bonyolódik, de a lényeg hogy ott a légy már lelassul.
Igen, ilyen gyorsan felveszik a sebességet. A léggömb azért, mert a tömegéhez képest óriási a légellenállása, a légy meg valószínûleg tudatosan is, alkalmazkodik az új környezethez
gyakorlatilag a busz nem startol ki mint a rakéta és a benne lévõ levegõ is a busszal együtt halad. Ezért halad a légy a buszban ugyanúgy. Ha nyitott lenne már nem ez lenne a helyzet.
tényleg sofõrfüggõ..
Én is utálom betenni alulra.. De ha tényleg kis bõröndöd van esetleg kérd meg szépen a sofõrt h engedje felvinni.
A kérdező hozzászólása: igen, tényleg elég kicsi, elfér az ülés alatt. De mult héten mikor fel akartam vinni, a sofõr azt mondta h erre van 1 törvény. És ezért tettem fel ezt a kérdést, hogy megtudjam, h igazat mondott-e.
a sofõrök íratlan törvénye, 3. paragrafus
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
hm. azóta az 50e Ft maximalizált poggyászérték már elég nevetségesnek tûnik, mikor pl egy edtés felszerelés már bõven meghaladja ezt az értéket "Az útipoggyász nem tartalmazhat ékszert, (...) valamint az eredeti vásárláskori (újkori) 50.000 Ft egyedi értéket meghaladó tárgyat és tartozékait.

Nem utaztam még a Ryanair-rel. Hogy működik a helyfoglalás? Mindenki oda ül ahova akar? A repülőgéphez busszal vagy a folyóson át kell beszállni?

Nagyon izgulok,a kollégan?mmel fogok utazni és nem tudom hogy m?ködnek ezek a dolgok!Értelmes válaszokat kérnék!

Legjobb válasz: Ahol van hely, oda ülsz. De ha elõre be akarod biztosítani magadnak a kívánt helyet, akkor lefoglalhatod elõre, csak azért sok pénzt kell fizetni. Géphez sem nem folyosón, sem nem busszal, hanem gyalog kell kisétálni. Ha ennek utánakeresel a guglin, vagy itt is akár, akkor láthatod, hogy emiatt sokan panaszkodnak. De így tudja a ryanair olcsón tartani a jegyárakat, valamit valamiért...

Ahol van hely, oda ülsz. De ha elõre be akarod biztosítani magadnak a kívánt helyet, akkor lefoglalhatod elõre, csak azért sok pénzt kell fizetni. Géphez sem nem folyosón, sem nem busszal, hanem gyalog kell kisétálni. Ha ennek utánakeresel a guglin, vagy itt is akár, akkor láthatod, hogy emiatt sokan panaszkodnak. De így tudja a ryanair olcsón tartani a jegyárakat, valamit valamiért...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod!
Kivisznek busszal meg mikor jössz vissza vissza is visznek, elsõ rosszul tudod..
De jól tudja, gyalog kell kimenni a géphez. Bizonyos ritkább esetekben busszal visznek, de nem ez az általános pesten legalábbis.
Ha Londonba mész kivisznek mindig!

Hol lehet bejelenteni, hogy nem fűtenek a helyközi buszokon?

eggelente nagyon hideg van,de a sof?r nem f?t be,hiába szólunk.télen is csak el?l a vezet?fülkénél,aztán az ablakok úgy befagynak,hogy úgy kell levakarni a jeget az ablakról,hogy lehessen látni hol járunk.

Legjobb válasz: szerintem, ha felhívod a volánnak a központi számát, ott tudsz érdeklõdni, hogy hol tudsz panaszt tenni a hajdú volán ellen. ha csak az egyik sofõr ilyen, akkor jó, ha tudod a busza rendszámát.

szerintem, ha felhívod a volánnak a központi számát, ott tudsz érdeklõdni, hogy hol tudsz panaszt tenni a hajdú volán ellen. ha csak az egyik sofõr ilyen, akkor jó, ha tudod a busza rendszámát.
Én nem utazok helyközi autóbuszjárattal, csak egy helyi járattal, de azokon reggelente általában kellemes meleg van. Panaszodat az alábbi e-mail címre küldheted: Szolgáltatással kapcsolatos észrevételek [email protected]
A panaszhoz nem kell tudnod a pontos rendszámot. Elég, ha tudod, hogy melyik nap és melyik járaton nincs fûtés. Az autóbuszok fordarendszerben "dolgoznak" (forda = egy autóbusz egy napi programja). A fordák alapján simán beazonosítható az adott jármû és a gépkocsivezetõ.
Csak mondom, hogy lesz*rják, hiába panaszkodsz, nem lesz fûtés akkor sem.
Ez még semmi, itt Erdélybe reggelente -5 fok van, és egy kis fûtés sincsen, és az ablakokon nem belül van a jég hanem kívûl, meg tavaly mikor -32 fok volt akkor se volt fûtés, és szerintem gondolod milyen jó meleg volt a buszba, egyébként nem egy fapados busz, hanem egy konfortos, csak a söfõr ilyen b"lf"sz mert nem índítja el a fûtést
Mikor jeleztem egy sofõrnek egyik reggel, hogy kint -5 van, bent 0, kapcsold már be a fûtést mert felfázunk a hidegben és betegek leszünk, arra azt mondta: leheljétek be a buszt. Erre én: menj anyádba!!! Ennyi!
A kérdező hozzászólása: na akkor látom nem csak nálunk ilyen a helyzet...utolsó kettõ ez már tényleg durva... köszi a válaszokat!:)

Lányok! Ha rátok mosolyogna egy fiú a vonaton, buszon, villamoson stb. akkor is visszamosolyognátok, ha nem jön be nektek?

Legjobb válasz: Igen, mert ha vicces feje van nem birnam megallni. Szoval ez inkabb elfolytott rohoges lenne, ami mosolynak van alcazva.

Igen, mert ha vicces feje van nem birnam megallni. Szoval ez inkabb elfolytott rohoges lenne, ami mosolynak van alcazva.
ma 22:24 Mennyire utálom az ilyen nõket!
Én visszamosolyognék! Azért, mert még ha külsõre nem is jön be annyira, de ha ettõl bátorságot nyerne , és odajönne, akár az is kiderülhet , hogy olyan személyisége van ami nagyon bejön. Az én elvem: mindenkinek esélyt adok. Szerintem így fair!
Mindenképpen! Értékelném az ilyen fiúkat. Szerintem ez aranyos dolog. De még soha a büdös életbe nem történt ilyen velem...
Igen, én is vissza szoktam, volt már, hogy oda is jöttek. Persze nem lett belõle semmi, de még jót beszélgettem velük.

A falu buszon nem szólnak ha vadászgörényt viszem kézbe?

Legjobb válasz: Nem fogják felengedni szerintem. Szállító dobozba kell rakni.

Nem fogják felengedni szerintem. Szállító dobozba kell rakni.
De, szólni fognak. Kisállatot csak megfelelõ hordozóban vihetsz fel buszra, görényt, macskát, tengeri malacot, kutyát pedig csak pórázzal-szájkosárral, vagy hordozóban. (Pl. palotapincsire való szájkosarat még nem láttam, de azzal se lehet úgy felszállni, hogy bárkit megharaphat.) Amúgy te is idegbajt fogsz kapni, ha a busz egyik fele folyamatosan fogdosni akarja, a másik fele meg jajveszékel, hogy büdös, és veszélyes. A görényt se fogja megnyugtatni.... jobb a békesség. Kérj kölcsön egy cicahordozót.
inkább tedd a táskába de a legjobb lenne ha vennél egy szállító dobozt
Én nem szólnék. De biztosan vannak, akik nem néznének jó szemmel :(
Szerintem, akár meg is eheted falu buszon. A falusi életmód megszokta a tanyasi háztartást, állatokat. Nem fog feltûnni nekik, ha pedig valaki szándékosan beleköt hivatkozz az elmúlt ezer évre, hogy õseink ilyeneket ettek Árpád óta, erre azt hiszik szélsõjobboldali vagy és békénhagynak.
Szerintem ez a buszsofõrtõl függ, meg attól hogy mennyire falu a falu :D Én pl városban lakok, de simán megengedik hogy kézben/pórázon vigyél fel állatot
én felvittem, kabát alatt volt , a fele meg kilógott ennyi... szegeden helyközi járaton se izgatott senkit meg szeged algyõ közötti járaton sem-.
Nem olvasod, hogy mit írunk? Pórázzal sem!
A kérdező hozzászólása: porázal fel engedik??? vagy tegye mbele 1 suli táskába és ha ficánkol?
Nem szólnak, mivel a sofõr eleve nem fogja megengedni, hogy így felszállj vele.
Én pl. Budapesten hordoztam buszon, metrón, soha senki nem szólt....sõt a metrón még a földön mászkált is, meg ahogy zötykölõdött a metró aludt is néha egyet! Ha nagyon szórakoznának tedd a táskádba, onnantól kézipoggyásznak minõsül! Amúgy nem tom mennyire falusias a hely, de a szüleim tápióbicskeiek, ott pl. gyûlölik a görényeket, mert elkapja a tyúkokat! :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!