Találatok a következő kifejezésre: A natúr tea (16 db)

A "natur" tea is roncsolja a fogakat?

Fogmosás után kislányom mindig sokat iszik. Teát szokott inni, de se cukor se citromlé nincs benne. Így feleslegesen mostunk fogat???

Legjobb válasz: A fogmosás soha nem felesleges! A tea cukor nélkül nem roncsolja a fogakat, a cukor az egészségtelen.

A fogmosás soha nem felesleges! A tea cukor nélkül nem roncsolja a fogakat, a cukor az egészségtelen.

Mi a különbség a mályvatea és a Natúr Varázs tea között?

Legjobb válasz: Szerintem nem sok különbség van! A Natúr Varázs tea és a mályva tea lényege ugyanaz, mint a többi hasonló teáé, nem az, hogy fogyaszt, mint inkább az, hogy a szervezeted kitisztítja és megszabadítja mind azon dolgoktól, melyek megakadályozzák az anyagcsere folyamatok gyors lefolyását. Saját tapasztalatomból tudom, hogy az elsõ idõkben a vizet hajtja le, majd utána a beleket tisztítja meg (sajnos ebben az idõszakban elég sûrûn kell "oda" járni), hogy a lerakódott felesleges anyagok, zsírok, mérgek, ne zavarják az emésztési folyamatot. Miután mindezek megtörténtek, válik képessé az immunrendszerük is a megújulásra. És itt következik be az, amit mindenki vár a teáktól. Elindul szép lassan a fogyás. Tehát ne keseredjünk el akor, ha úgy érezzük, hogy lassan indul meg a folyamat. Elõbb rendbe kell tennie a szervezetünket, hogy hatni tudjon. Nem vagyok hozzáértõ, de ezek a saját tapasztalataim.

Szerintem nem sok különbség van! A Natúr Varázs tea és a mályva tea lényege ugyanaz, mint a többi hasonló teáé, nem az, hogy fogyaszt, mint inkább az, hogy a szervezeted kitisztítja és megszabadítja mind azon dolgoktól, melyek megakadályozzák az anyagcsere folyamatok gyors lefolyását. Saját tapasztalatomból tudom, hogy az elsõ idõkben a vizet hajtja le, majd utána a beleket tisztítja meg (sajnos ebben az idõszakban elég sûrûn kell "oda" járni), hogy a lerakódott felesleges anyagok, zsírok, mérgek, ne zavarják az emésztési folyamatot. Miután mindezek megtörténtek, válik képessé az immunrendszerük is a megújulásra. És itt következik be az, amit mindenki vár a teáktól. Elindul szép lassan a fogyás. Tehát ne keseredjünk el akor, ha úgy érezzük, hogy lassan indul meg a folyamat. Elõbb rendbe kell tennie a szervezetünket, hogy hatni tudjon. Nem vagyok hozzáértõ, de ezek a saját tapasztalataim.

A Natúr Varázs testsúlycsökkentő tea befolyásolja a fogamzásgátló hatásosságát?

E mellett mi a hatása a teának?

Legjobb válasz: Ez több dologtól függ. A tea hatákonyság abban rejlik, hogy kitisztít ( vagyis meghajt) és ha a tabletta bevétele után megy a hasad, könynen kiüríthet és csökken a hatékonysága, viszont ha nem így reagálsz a teára vagy sok idõ telik el a tabletta bevétele és az tea "eredménye" között, akkor nem befolyásolja.

Ez több dologtól függ. A tea hatákonyság abban rejlik, hogy kitisztít ( vagyis meghajt) és ha a tabletta bevétele után megy a hasad, könynen kiüríthet és csökken a hatékonysága, viszont ha nem így reagálsz a teára vagy sok idõ telik el a tabletta bevétele és az tea "eredménye" között, akkor nem befolyásolja.

Mit csináljak ha nem issza meg a vízet se a natúr édeskömény teát?

Nagyon féltem a fogait a 9 hós babámnak és ebben a melegben valamit inni kell. Múltkor pisit kellett vinnem, de mondták, hogy nagyon s?r?, muszáj itatnom. Ha 100 %-os bébialmalét felöntök fele-fele arányban vízzel, akkor is nagyon rosszat tesz a fogának? Tényleg el fognak romlani, ha azzal itatom? (Azt nagy örömmel felhörpinti amúgy.)

Legjobb válasz: Én teát adtam nekik,pici cukorral. Egyiknek sem romlottak el a fogai.

Én teát adtam nekik, pici cukorral. Egyiknek sem romlottak el a fogai.
Ha valóban szomjas megissza a vizet is. Az ízesítetlen gyümölcstea is jó. Én láttam már az oviban fogatlan gyereket, iszonyú ronda volt.
A kérdező hozzászólása: Nos pont nagyon rosszul volt, 39-40 fokos lázzal 5 napig, akkor vettek tõle pisit és akkor derült ki mindez. Addig úgy voltam vele, hogy elég a víz, én is azt iszom, nem szeretném máshoz szoktatni. Szóval az elõzõ két hozzászólónak mondom, hogy igen, addig csak vizet kapott, de nem itta, csak gondoltam nem gond, a tápiból, kajákból fedezve van. Ekkor derült ki, hogy muszáj itatnom, akkor a dokik azt mondták, hogy felejtsem el az elméleteim, most nem a fogán van a tét, itassak vele gyömölcslevet vagy teát, amit iszik, mert melegben innia kell, pláne lázasan... Azóta elmúlt a betegsége, de most ugyanott tartok.. hogy se pisi se vízivás...
Utolsóval értek egyet teljes mértékben. Mondjuk ami esetleg még érdekes lehet, hogy a szülõk hogy állnak a víziváshoz? Mert nálunk mi sem iszunk semmi mást, így hozzászokni sem tudnának sem a gyümölcsléhez, sem teához, sem szörphöz, sem kólához- mert nincs is itthon sosem ilyesmi. Fel sem merült egyébként, hogy ilyesmivel kínáljam, amit a magam szervezete számára is egészségtelennek találok és én sem fogyasztom.
Azért nem igaz, hogy egy gyerek nem issza meg a vizet, mert ha nincs kínálgatva cukros glütyükkel, akkor nem is tudja, hogy ezek léteznek, teljesen természetes lesz neki, hogy ha inni, akkor víz. Senki nem úgy születik, hogy én gyümölcslevet meg cukros teát kérek, hiszen nem is tudja, hogy a világon létezik ilyen. Más kérdés, hogy rá van szoktatva, akkor naná, hogy nem akar vizet inni! Nem kell rászoktatni és nincs probléma.
lányom 10 hós múlt. õ sem volt nagy ivó, ez úgy egy hónapja változott. amit én adok neki: víz, édeskömény tea pici szõlõcukorral, babáknak való gyümölcslé (õszibarack) felhigítva vízzel, Milupa granulátomból annyit hogy éppencsak pici ízt adjon a víznek, Humana babatea granulátom. almát még nem adtam neki, de ha úgy van a vízet éppúgy megissza mint a gyümilevet vagy más teát.
3-4 dl-egy pohár víz. Na jó 2dl-s pohárral másfél. Az én 3 évesemnek, totál kiszáradt állapotában mondtak fél litert. Egyébként a teljes folyadékigénye testsúlykilogrammonként olyan 120-150 ml. Ebben benne van a tej, tápszer, leves, kenyér, gyümölcs stb folyadéktartalma. Ahhoz viszonyíts. Lehet a víz elég ennyi. Mert a többi folyadékigényét fedezi.
Nekem két fiam van, egyáltalán nem isszák a vizet, ha megfeszülök akkor sem, millió praktikát bevetettem már. A 4 éves fiam csipkebogyóteát iszik(csak cukorral) és almalevet, a kicsi 9 hónapos és szintén csak az almalevet issza meg, amit én is fele-fele arányban hígítok. A nagynak tökéletes a fogsora, szerintem ez is genetika kérdése, én 33 évesen még csak egyszer kellett fogorvoshoz menjek, amikor kinõtt a bölcsességfogam, de nem volt hely már neki, így azt kivették. Pedig gyerekkoromban állítólag menekültem a fogmosástól és mai napig például igazi csokimániás vagyok. Ha nem issza meg a gyereked a vizet, akkor nyugodtan adj neki hígított gyümölcslevet, valamit muszáj igyon:)
Az én fiam csak extrém körülmények között itta meg a vizet. 100 fokban egy csónakban, délben. Utána soha. Elõtte sem, kifolyatta a szájából. Volt, hogy 3 napig semmit nem ivott múlt nyáron, már majdnem rosszul volt. Vannak ilyen makacs kölykök. Adtam neki teát, cukorral. Mivel naponta 2szer mos fogat, nem fog neki elromlani, apjának, nekem is jó fogaink vannak, ápoljuk õket.
Én a Pickwick gyümölcs gyerek teát adom lányomnak és a Hipp csipkebogyósat. Bár az utóbbiban van cukor. Délelõtt meg csak vizet iszik, mert a tea miatt nem ebédelne rendesen.
A kérdező hozzászólása: Kortyonként iszik, napi 10 milliliter vizet, 3-4 dl eszméletlen sok!. Többet nem hajlandó, de a gyümölcsteát megnézem, hátha az is jó lesz.
El fognak romlani, hiszen az almalé, fele arányban higítva is csak tömény cukor. A másik meg örömmel felhörpinti, mert cukor, de ez nem szomjoltás, hanem viribülés, aminek semmi értelme. Csak látványnak jó. A napi vízgénye egy ilyen gyereknek napi 3-4 dl víz 24 óra alatt. Ezt kortyonként issza. Nagy mennyiséget nem fog meginni. Az én fiaim két éves korukig kortyonként ittak. Most 3 hoz közel már van, hogy nagyobb mennyiséget de még most elõfordul, hogy két kortyot isznak. ne várd hogy egy pohár vizet megigyon. Inkább folyamatosan kínáld és kortyonként lassan szoktasd hozzá a vízhez. Ne teához, almaléhez.
Nem keverendõ a gyümölcs ízesítésû feketeteával!!! Nézd meg a dobozon az összetételt!
Vannak sima gyümölcsbõl készült teák. Tehát amiben nincs is tea, csak szárított gyümölcsök. Ugyanolyan filteres mint a normál tea, csinál ilyet a Pickwick és a Lipton is. Nagyon finomak, tud tõle aludni (hiszen csak szárított gyümölcs) és édeskés mégis, cukor se kell bele. Bármelyik Tescoban kapsz.
A kérdező hozzászólása: Milyen gyümölcsteát kaphat?
Próbáld szívószállal itatni. A fiam sem akart inni, míg egyszer kapott szívószálat, azóta úgy élvezi az ivást, hogy nem gyõzõm teletölteni a poharát. Pedig csak vizet kap bele.

Szabad-e folyamatosan éveken keresztül szedni a Natúr Varázs teát, nem okoz-e káros hozzászokást, függőséget a emésztésben?

Én már több, mint egy éve iszom a Natur Varász teát. Különösebben nem fogytam t?le, de a székletemet rendben tartja.

Legjobb válasz: De. Függést okoz. Nehéz lesz utána magadtól nagydolgozni. Én is sokáig, több, mint fél évig ittam, hasonló okból, mint te. Abbahagytam, azóta inkább rostosabban eszem, napi 3 liter vizet iszok. Ezzel próbálom az emésztésem rendben tartani. Szerintem hagyd abba, kimossa a fontos ásványi anyagokat is.

De. Függést okoz. Nehéz lesz utána magadtól nagydolgozni. Én is sokáig, több, mint fél évig ittam, hasonló okból, mint te. Abbahagytam, azóta inkább rostosabban eszem, napi 3 liter vizet iszok. Ezzel próbálom az emésztésem rendben tartani. Szerintem hagyd abba, kimossa a fontos ásványi anyagokat is.

A Natur Varázs (Csala Zsusa féle) testsúlycsökkentő tea mennyire hatásos? Aki próbálta már azt mennyire hajtotta meg, és mennyit ivott belőle egy nap és mikor?

Legjobb válasz: Közelg a fürdõruci rettegett ideje,hát nincs aki tapasztalta a nat.var.teát?Engem 2kapsz."megfuttat"jelezzetek,kire milyen dózisban hat."Sajna"lányságom ellenére nem tudok lemondani a vörösbor+ásv.vízrõl,mivel fázós vagyok/ezzel nem részegítem magam csak"gyorsítja"a fûtésemet!Hallom ahogy kacagtok,DE IGAZ!

Közelg a fürdõruci rettegett ideje, hát nincs aki tapasztalta a nat.var.teát?Engem 2kapsz."megfuttat"jelezzetek, kire milyen dózisban hat."Sajna"lányságom ellenére nem tudok lemondani a vörösbor+ásv.vízrõl, mivel fázós vagyok/ezzel nem részegítem magam csak"gyorsítja"a fûtésemet!Hallom ahogy kacagtok, DE IGAZ!
Esténként kell egy kanálnyit 4 dl vízben feltenni fõzni. Egyet rottyintod és elzárod. Ha kihült leszûröd és elkortyolgatod "jóízûen". Én kb. hat hónapig ittam, de semmit nem fogytam tõle. Az elsõ két hónapban meghajtott, de utána már semmi.Székrekedésem lett. Mostanra sikerült rendbehoznom csak sok kínszenvedés árán. De! Ismerek egy idõsebb nõt, aki sokat fogyott tõle két hónap alatt! Valakinél beválik, sajna nálam, édesanyámnál és két kolleganõmnél nem. Hajrá!!!
Én is kipróbáltam. Görcsöltem, felpuffadt a hasam, de nem fostam tõle, csak minden nap tudtam nagywécézni. 2 naponta ittam 1 csészével, mert olyanokat görcsöltem, hogy nem mertem elmenni itthonról. Másfél hét után beleuntam, és utána napokig nemtudtam wécére menni. Eltelt 1 hónap mióta abbahagytam, és most áll helyre a wécés ügy. De nagyon megszenvedtem azóta!!!

A natúr varázs tea iható szoptatás alatt?

Legjobb válasz: Nem lehet. Én is vettem fogyasztóteát, aztán itthon mérgelõdtem, mert csak akkor néztem meg, hogy szoptatás alatt nem lehet inni. Majd ha már nem szoptatsz, ihatod, addig meg próbálj inkább egy kiegyensúlyozott, széhidrátszegény étrenet összeállítani, és igyál sok folyadékot.

Nem lehet. Én is vettem fogyasztóteát, aztán itthon mérgelõdtem, mert csak akkor néztem meg, hogy szoptatás alatt nem lehet inni. Majd ha már nem szoptatsz, ihatod, addig meg próbálj inkább egy kiegyensúlyozott, széhidrátszegény étrenet összeállítani, és igyál sok folyadékot.
Legjobb tudomasom szerint se terhesseg se szoptatas ideje alatt semmifele fogyokuras termek/tabletta, tea/nem fogyaszthato. 8 hetes kismama
Szerintem sem iható. Terhesség alatt biztos nem. Ha csak belegondolok abba, hogy azt érzi a babád, amit te, akkor tuti nem. Ez a tea meghajt és görcsöltet, és nem csak eleinte...tapasztalat.

Ha a natúr zöld tea fogyasztása után hányingerem lesz, ihatok ízesítettet, vagy az kevésbé "hatásos"?

Legjobb válasz: Mármint nem úgy, hogy cukorral, hanem lehet kapni mangósat, citromosat, meg szálasban minden félét.

A kérdező hozzászólása: Mármint nem úgy, hogy cukorral, hanem lehet kapni mangósat, citromosat, meg szálasban minden félét.
Nem teljesen igaz, hogy a zöld tea annyira egészséges. Nem szabad belõle naponta 1 csészénél többet meginni! Kezdjük ott, hogy csak reggel szabad belõle inni (reggeli után), és abszolúte tilos este fogyasztani. A zöld tea fogyasztása nem jár káros mellékhatásokkal, amennyiben mértékkel tesszük azt. Nagyobb teamennyiség elfogyasztásakor azonban figyelembe kell venni annak koffeintartalmát is. A leggyakoribb mellékhatások, melyek a túlzott teafogyasztást kísérhetik: az álmatlanság, hányinger, hasfájás, szorongás, felgyorsult szívverés. Amennyiben hányingered van tõle, akkor egyél pár falat magas rosttartalmú kekszet, vagy kenyeret (ez felszívja). Amúgy a legjobb méregtelenítõ a víz!
Végülis lehet ráfogni, hogy bebeszéli meg méregtelenít... De én se bírom meginni a sima zöld teát, hiába tudom, hogy egészséges. Egyszerûen rossz íze van. Van, aki a zöld teát nem bírja, van, aki mást. Szerintem azt kell mérlegelni, mi a hasznosabb: egyáltalán nem inni vagy bevállalni az aromásat. Ráadásul nem a zöld tea méregtelenít, hanem a veséd meg a májad, vagyis normális esetben a méregtelenítés NEM okoz hányingert.
szerintem attól van hányingered tõle, hogy méregtelenít. az ízesítettben félõ, hogy mesterséges aroma van, ami nem tesz jót.
leht hogy túl erõs is az a tea. csnálj kicsit gyengébbet.
A kérdező hozzászólása: Végülis megoldódott a probléma. Több fórumot átnéztem és valószinûleg az volt a gond, hogy éhgyomorra ittam. Azóta csak úgy iszom reggel, miután reggeliztem. Amúgy nem csak bebeszéltem, mert konkrétan arra ébredtem , hogy hányingerem van. Az Envigával voltam így anno, két korty után 5perc ha eltelt és rosszul lettem, de azt hittem biztos azért mert az mû.
ma 22:09-es: nem egészen értem, hogy miért lenne éppen a zöld tea a legjobb ital a világon. De én sem birom meginni, mert elöször is borzasztó rossz az ize, ennek ellenére már többször próbálkoztam vele és minden esetben hányinger és hasmenés lett az eredménye. Az, hogy most éppen ez divat, attól még nem annyira jó. A legjobb és legegészségesebb ital egyébként a tiszta viz.
Na az már eleve bibis, hogy a natúr zöld teától hányingered van. Ennél jobb és egészségesebb italt nem is lehet elképzelni. Hogy-hogy ez árt neked? Nem lehet, hogy csak beképzeled, illetve tévesen tulajdonítod a zöld teának? Ha meg ettõl tényleg hányingered van, akkor mindentõl, akkor tényleg nagy lehet a baj. Persze azon is lehet segíteni. Ezeken kéne elõbb elgondolkodni, nem mindjárt más "megoldást" keresni. Mindenbõl az egyszerû, a natúr a jó. Ezek az ízesített, aromásított vackok ártalmasak, kevésbé egészségesek valójában.
Az izesités nem árt (gondolom, diéta ügyben kérdezed), de az izesitöanyagok nem túl egészségesek, mert mesterséges aromák, magyrul különféle vegyszerek.
Nekem is hányingerem volt tõle. De én pici mézzel és citrom levével ittam. De szerintem nekem is azért, mert éhgyomorra ittam!

A Natúr Varázs tea használt valakinek eddig?

Legjobb válasz: Ja tök jó, csak ne tegyél bele sok gombát, mert behánysz! Én a varázscigire esküszöm.

Ja tök jó, csak ne tegyél bele sok gombát, mert behánysz! Én a varázscigire esküszöm.
Nincs varázslat, diéta van!
igen én cukorral szoktam
En is cukorral iszom, es teszek bele 1 gyumis teat is, mert nem nagyon csipem az izet.Ha olyan kedvem van 2 vekony citrom karikat is tesze masfel literhez.
Én 2 db ízesítõ tabit teszek bele-de erre az van írva hogy ízlés szerint ízesíthetõ.Mézzel is szoktam
Méz vagy édesítõ és citromlé, üresen nem ízlik.
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok ilyen finnyás! :) ))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!