Találatok a következő kifejezésre: A narancsba szegfűszeget (4 db)

Mert Tesco gazdaságos.

A narancsba szurkált szegfűszeget fel lehet-e használni később pl. gyümölcslevesbe?

Arra gondolok, amit karácsonykor szoktunk asztaldíszként késziteni.

Legjobb válasz: Én nem tanácsolnám.

Én nem tanácsolnám.
Szia! Szerintem igen , mert a szegfuszeg az megvan szaritva, nem romlando , megmosod, egy orat aztatod vizbe. Kulomben meg a szegfuszeg nem draga , es en nem vergodnek vele! BUEK!!
Nem, mert a száraz szegfûszeg a narancstól átnedvesedik és ilyenkor apró rothasztó baktériumok és gombák kezdenek szaporodni rajta, ezek pedig könnyen gyomorrontást okozhatnak ha más ételben felhasználod a fûszert.
En az ilye narancsot a csillarra szoktam akasztani es otthagyom nehany napig meg Karacsony utan is mert illatositja a szoba levegojet, majd kidobom . Nem ajanlom elfogyasztani!

Meddig áll el a szegfűszeggel díszített narancs? Ha már most beleböködöm kitart karácsonyig? Nem fonnyad meg?

Legjobb válasz: Nálam max 2 hétig bírta így a narancs,bár én a legolcsóbbat vettem,nem tudom számít-e. Én karácsonyra elõtte egy-két nappal szoktam csinálni ilyet és volt mikor szilveszterig kitartott a 4bõl 3.

Nálam max 2 hétig bírta így a narancs, bár én a legolcsóbbat vettem, nem tudom számít-e. Én karácsonyra elõtte egy-két nappal szoktam csinálni ilyet és volt mikor szilveszterig kitartott a 4bõl 3.
Narancsot egyébként is eszünk a tél folyamán, te csak szurkáld be nyugodtan, és ha fonnyadni kezdene, akkor edd meg, és szurkálj másikat. Egyébként is akkor tökéletes, ha frissen van beleszurkálva, mert akkor keveredik intenziven a narancs illata a szegfûszegével, és nem csak dekorativ, hanem fantasztikus illatot is áraszt. A szegfûszeget mindig újra tudod használni, nem kell minden narancshoz újat rakni. Illatos ünnepeket kivánok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kellemes Ünnepeket!


Karácsonyi dísznek szeretnék olyat készíteni, hogy narancsnak levágom mintában a héját, (a fehér részig) és oda szegfűszegeket dugdosok. Gyönyörű, láttam egy oldalon. Ezt mikor készíthetem el?

Csak karácsony el?tt közvetlenül? Vagy akár ma is? Még sosem készítettem ilyesmit,és szeretnék készül?dni már az ünnepekre. Nem fog romlani és büdösödni a narancs ha ma megcsinálom? És ugyanez almával? Nem fog rohadni id? el?tt??

Legjobb válasz: Hát, nem túl tartós, szerintem karácsonyig nem húzná ki.

Hát, nem túl tartós, szerintem karácsonyig nem húzná ki.
Én csak ugy ismerem, hogy a szegfüszegeket minta szerint betüzgéled, de nem sérted meg máshol a héját (nem vagdalod ki) és ugy hagyod száradni. Ha érett a narancs, akkor hónapokig eláll száraz helyen (dohos, nedves lakásban nem). A mintát ugy szokták kirakni, hogy két csik szabadon maradjon, ahová selyemszalagot kötnek (függölegesen két meröleges irányban)
Mindig csinálok ilyet az adventi idõszakban, nagyjából egy hétig áll el. Gondolom, nem egy zsáknyi narancsot akarsz elkészíteni, csinálj nyugodtan egy párat, aztán ha kezd romlani, csinálsz helyette másikat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Úgy fogom csinálni ahogy az utolsó tanácsolta! Azt hogy vágás nélkül csak a héjába szúrom, az nem tetszik annyira mint amit láttam, de köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!