Találatok a következő kifejezésre: A naptáras módszer (2 db)

Tévedhet a naptáras módszer?

Én a naptáras módszett kezdtem el használni.Az a kérdésem tévedhet-e ez a módszer ovut illetöen.Van-e esély arra,hogy mikor azt irja"szabadszerelem"Attol teherbe eshettem?Ma (nem )kellene megjönnie mult hét kedden,csütörtökön voltunk együtt párommal.Szerintetek?

Legjobb válasz: Van rá esély, ez a módszer nem 100%-os. Mi is így védekeztünk a gyerekek között és egészen a mult nyárig mûködött is. Most viszont terhes lettem, három hónap múlva születik a 4. babánk.

Van rá esély, ez a módszer nem 100%-os. Mi is így védekeztünk a gyerekek között és egészen a mult nyárig mûködött is. Most viszont terhes lettem, három hónap múlva születik a 4. babánk.
Milyen a naptáras módszer?Hogyan mûködik?Ha nem gond engem is érdekelne!Hol tudok utánna nézni? Köszi.
a ciklus.hu-n tudsz utánanézni. Kérdezõnek: természetesen van esély emellett is teherbe esni. A tested nem egy atomóra, bármikor elõfordulhat benne szabálytalanság, pár napos csúszás, egy spontán ovuláció, és ennyi elég lehet ahhoz, hogy teherbe ess. ha védekezni akarsz, ez a módszer csak akkor jó, ha nem baj, ha mégis jön a baba. A naptáras módszernél pontosabb, ha hõmérõzöl és esetleg még ovutesztelsz is hozzá, és nézed a nyákodat is (Billings-módszer). Így meghatározhatod az ovulációd pontos napját minden ciklusban. Ovu elõtt egy hétig, ovu után pedig 1-2 napig kell tartózkodni vagy más módszert használni, egyébként szabad a szerelem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Akkor reménykedek hogy sikerült terhes lennem.Szeretnénk nagyon a 2-ik babát.
Jó. :-) Megpróbálok segíteni. Hány naposak a ciklusaid? Mikor kezdõdött a legutolsó menszeszed, és ehhez képest hányadik napon szeretkeztetek védekezés nélkül?
A kérdező hozzászólása: 35naposak a ciklusaim.És hát jan.4-én volt meg és febr.3-án és 5-én voltunk gyütt párommal.Bár az se lenne nagygond ha nem jött volna most össze, de azért én nagyon szeretném.
A naptár módszer nálam nem ér semmit. Ezt abból tudom, hogy mérem a hõmet és a ciklus.hu-n ugye van egy olyan menü, hogy naptár módszer. Az ovum most korábban volt, tehát dõlt az egész... Múlt hónapban meg akkor volt pém amikor meg kellett volna jönnie. Úgy hogy drukkolok, hogy babó legyen. :) ))
35 napos ciklusnál az ovuláció a 19-23. ciklusnapok közé tehetõ. Ha ez után szeretkeztek, abból nagy valószínûséggel nem lesz baba. A 13. ciklusnap elõtti szeretkezésbõl sem várható baba. Ez azt jelenti, hogy ha ma nem kellene megjönnie, akkor a legutolsó szeretkezés, amibõl esetleg baba lehet, január 28, illetve az ez elõtti bõ egy hét. Egyszerû módszer a termékeny napok kiszámítására: számold ki, hogy mikor kellene megjönnie, majd ebbõl vonj le 12-16 napot. Erre a 4 napra koncentráljatok, illetve az ez elõtti pár napra.

A naptáras fogamzásgátló módszer hogy működik?

Legjobb válasz: én azt hiszem ugy hogy irod mindig hogy mikor jött meg és ahhozz kiszámolod hogy mikor van peteérésed és akkor nem szexelsz, de ez amugy elég rizikos szerintem. van egy oldal a www.ciklus.hu oda beirhatod az adatokat és az kidobja neked bár volt barátnõmazt mondta hogy neki nem éppen volt valami pontos, szerintem ahhoz hogy pontosan mutasson ahozz min. egy évig kéne feljegyezni mindent, de hát ellehet kezdeni veszteni nem vesztesz vele semmit.

én azt hiszem ugy hogy irod mindig hogy mikor jött meg és ahhozz kiszámolod hogy mikor van peteérésed és akkor nem szexelsz, de ez amugy elég rizikos szerintem. van egy oldal a http://www.ciklus.hu oda beirhatod az adatokat és az kidobja neked bár volt barátnõmazt mondta hogy neki nem éppen volt valami pontos, szerintem ahhoz hogy pontosan mutasson ahozz min. egy évig kéne feljegyezni mindent, de hát ellehet kezdeni veszteni nem vesztesz vele semmit.
van egy ismerõsõm õ ezt a modszer alkalmazta és most van egy egy éves kislány szoval gondold meg nagyon jobb a tabéletta
A mensi elsõ napjától számított 14-16. nap a legtermékenyebb, ezeket kerülni kell. De ez a módszer közel sem biztos, azok szokták használni akik bár nem akarak babát, de nem bánják, ha becsúszik. Ha kicsit itt olvasgatsz , rájösz, hogy manapság már bármikor teherbe lehet esni, akár mensi alatt is, tehát ennyit a naptármódszerrõl... Ha nem akarsz babát, inkább szedj tabit, én is arra szavazok!
Ha nem akarsz tablettát, a párod vigyázzon rád óvszerrel. Mert ugye a anptármódszer eléggé babaveszélyes.
A naptármódszer azért nem jó mert ha be kerül a spermium az ótt akár 1 hétig is él bent igy 1 héttel késöbb is meg tud termékenyiteni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!