Találatok a következő kifejezésre: A nappalim nm, de (2 db)

A nappalim 32 nm, de ebben benne van a konyha is, mert egy nagy oszlopos boltiv választja el a kettőt, ez nagynak számit?

Legjobb válasz: Nekünk az egész lakásunk 35 nm.Szerintem jó a nagy nappali,és a szobák helyett meg inkább csak kis hálófülkéket csinálni.

Nekünk az egész lakásunk 35 nm.Szerintem jó a nagy nappali, és a szobák helyett meg inkább csak kis hálófülkéket csinálni.
Nem nagy. Még csak különösebben tágasnak sem mondható. Pláne, hogy ha a konyha is benne van akkor valszeg az ebédlõ is. Nekünk 30 nm és nincs benne a konyha. Viszont valójában egy ágynyi helyet használunk belõle, ahol az egész család összekupacolódik tévézni meg együtt lenni. :D 50-60 nm már egész elegáns és tágas. :DD Elég fura kérdés egyébként. Miért érdekes ez? Ha azt mondjuk nagy, kisebbet csinálsz?
Nekünk 13 nm a konyha + étkezõ, a nappali pedig 18 n, ez együtt 31 nm, és egyáltalán nem tartom nagynak.
Nem .-)
Kizárt, hogy ebbõl gond legyen. Csak gondolj bele, hogy milyen helyeken élnek 8-10 gyerekkel. Gratulálok és sok boldogságot.
nem irigyellek titeket, de a védõnõ akkor kössön bele, ha tud nagyobbat adni, és ne is fanyalogjon, igazítsd el nyugodtan, ha beszólna
szerintem elég borúsan látod a helyzetet, pedig nem az. van minimum négyzetméter (na de valljuk be, nem egy normális családba fog járkálni centivel a gyámhatóság). nem tudom pontosan, talán 8-9nm/gyerek, talán annyi se. a nagyobb szoba elég a 2 nagynak, 2 ágy és egy íróasztal elfér benne, az ikreknek bõvel elég 2 kiságy meg egy pelenkázó, tehát nekik is elég a picike szoba, nektek meg marad a nappali, gondolom sok szekrénnyel, de tényleg nem látom olyan vészesnek, majd ha nagyobbak lesznek ráértek gondolkodni hogyan tovább :)
Persze, hogy nem. Mond meg neki, hogy sok jó ember kis helyen is elfér.
elõször is GRATULA! másodszor dehogy fog belekötni, ha fanyalog az csak õt minõsítené! a "nagyok" mennyi idõsek ?
Miskolcon tuti hogy van rendelet a négyzetméterre, azt hiszem 6 m2/fö. ezt épp minap olvastam a hírekben. de lehet a ti városotok is elrendelt már ilyet. de 58nm.nél 9m2/fö jut. Sajnálom hogy ilyen anyagiak közt vagytok hogy nem tudtok nagyobbat venni, magánélete itt senkinek nem lesz, ha beérnek a korapubertás korba ne csodálkozz hogy sokat akarnak majd csavarogni akár egyedül is.
Szia! Mi meg tanyán lakunk, én meg attól félhetnék, hogy ez nem fog tetszeni. Megértelek benneteket nagyon egyébként, de szerintem nem lesz joga senkinek se kötözködni.Adjon jobbat, aki kötözködik :-) igaz, ezt már írták, de én is ezen a véleményen vagyok. Gondolhatod, nálunk mi lenne! Eleve rokonék ki voltak akadva, mikor mondtuk, hogy vettem egy tanyát és úgy gondoltuk, hogy oda költözünk(elõzõ házamat hitel miatt adtam el, most nincs adósságom) Elítélték, mielõtt látták volna.(nagyon szép ház, 120 négyzetméter, szinte új, füves udvar, út mellett van, busz 10 perc gyalog, város 7 km stb). Szóval nekem is biztosan lehetett volna továbbra is falusi házam, de akkor még 30 év hitel.Abba is bele lehetne kötni, hogy ennyi hitellel hova vállalunk gyereket.
Mi egy másfél szobás panelban laktunk, mikor jött a 2. lányom. Most féléve elköltöztünk egy új építésû 2 és félszobásba. Simán ki tudtuk volna húzni amúgy a másfél szobásba is még pár évig, csak most adódtak lehetõségek, jó áron tudtunk olyan lakást venni, amire most telt is, meg mindenhogy szimpatikus, közelben ovi, bevásárló kp, illetõleg a 2 és fél szobához másfél fürdõszoba is tartozik. Nagyon elégedett vagyok vele. De az elõzõ lakásunknál mikor jött a védõnõ egy szót sem szólt, hogy kicsi vagy ilyesmi (pedig az amúgy is kicsi volt szûk helyiségekkel). Tudomásul vette, hogy tiszta és kész. Nem szólt bele, nálatok sem fog.
A kérdező hozzászólása: Igen ez most is így van ( a kihúzható kanapé dolog).
Szerintem pár évig elfértek. A két nagynak egy szoba emeletesággyal. Az ikreknek most két kiságy majd szintén emeletes. Nektek a nappaliba kihúzható kanapé így nappal lehet ott játszani.
A kérdező hozzászólása: A tulajdonost védik a szerzõdések, én se örülnék, ha el akarnám adni a lakásomat, lenne rá vevõ de az albérlõk meg még évekig ott laknának. Tudom hogy külföldön teljesen mások a szokások etéren is, hogy ott a bérlés jóval gyakoribb sõt nagyrészt az a jellemzõ, itt pedig nem. Nem, nyilván, mint írtam is nem szeretnék 4 KAMASZ gyerekkel pl. majd 58 nm-en élni, ez azt hiszem nyilvánvaló, de ilyen dolog miatt elvetetni sem fogok 2 pici életet (ha már ketten sikerültek:) ) hogy jaj majd 10 év múlva nem férünk el, ez úgy gondolom nem tartozik abba a súlyosan veszélyeztetõ kategóriába amit a terhességmegszakításról szóló törvényben is írnak pl.meg amire hivatkozni szoktak. Tudom, te se ezt írtad, csak úgy mellékesen tenném hozzá.
"Ha teheted" Ezt már az elején megírta, hogy most nem teheti. Most eladnátok a lakást akkor csak nagyon ráfizetéssel lehetne.
Na majd megkérdem nõvérem, õ jogász és Magyarországon él (meg nem is megy el onnan). Õk is albérletben élnek 4-en és pont azért, hogy ha kap más állásajánlatot mondjuk, akkor ne legyen gond abból, hogy nem tudja elfogadni a lakás végett. De kicsit elkanyarodtunk a lényegtõl. Mert még mindig csak annyit akartam kihozni a dologból, hogy ne halogasd a jövõ tervezését. Ha teheted akár már most nézz körül, hogy milyen piaca van az olyan lakásoknak mint a tied és úgy is látni fogod, hogy pár év múlva könnyebben fog e elkelni vagy nem. Persze, ha úgy gondolod, hogy ti 10 év múlva i els fogtok férni ennyien abban a lakásban, akkor nem szóltam. Te dolgod.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom de az külföld, ez meg M.o. :) Mi itt élünk és itt is fogunk valószínûleg még jó darabig élni. Itt olyan az albérleti szerzõdés hogy 1 vagy 2 hónap van felmondási idõ az esetek 90%ban ilyen szerzõdést kötnek egymással a felek. Tehát ha a tulaj mondjuk el akarja adni vagy bármi terve van a lakással akkor 2 hónappal elõre szól és én 2 hónap alatt kereshetek másikat immáron 4!! gyerekkel ami valljuk be, nem egyszerû hacsak nem vagyok milliomos. Ugyanez visszafelé is. Ha én akarok eljönni, 2 hónappal elõbb kell szólnom a tulajnak hogy kereshessen mást a helyemre. Ilyen hogy 4-5 évig ott laksz és nem rakhat ki, ilyen itt nincsen. Vagyis lehet hogy van de azt önkényes lakásfoglalásnak hívják:) Jogilag ingoványos:)
"(szintén albiba ahol ugye bármikor mondhatják hogy költözzünk el" Nem tudom Magyarországon ez hogy megy, de itt Olaszországban ott kezdõdik, hogy szerzõdést írsz alá a tulajjal, hogy akkor Te most ott fogsz lakni és NEM rakhat ki a lakásból, NEM mondhatja, hogy költözz el. A szerzõdés általában egy éves, de lehet kettõ vagy 5 is. És, ha lejár, akkor meg lehet hosszabbítani.
Hülyeségekre ne hallgass, azért van ennyi ember hitel miatt gondba, mert egyszerre luxus lakást akarnak. Sokkal életszerûbb ahogy te gondolkozol.
A kérdező hozzászólása: a ki lehet adni albérletbe dologra reagálnék még, igen ki lehet adni kb.45 ezerért max. és hogy nagyobba költözzünk (szintén albiba ahol ugye bármikor mondhatják hogy költözzünk el) az kb. vagy 90-100 ezer ft. Felénk ennyibe kerülnek a minimum 3 szobás albérletek. Azt meg nagyon durvának gondolnám hogy 100 et kiadjunk albérletre...
A kérdező hozzászólása: jaj...na jó szerintem ezt nem tudhatod hogy hogyan is történt...meg ha mindenki csak úgy vállalna gyereket akár egyet is hogy MINDENT CENTIRE ki van számolva elõre akkor alig születne gyerek. Szerintem jó sok olyan helyzet van ahol az idõ is meghozza a dolgokat ha TÖREKSZIK rá az ember...ha ülnék a babérjaimon a férjemmel együtt hogy óóó hát jó ez így nekünk majdcsak lesz valahogy akkor jogos lenne amit írtál felém, de nem így van. Mi ezt a lakást is ketten hoztuk össze egy fillért nem kaptunk életünkben senkitõl:) Az hogy az embernek ikrei születnek az pedig egy adott dolog, azért és az ellen sem lehet tenni semmit.
Nem fognak belekötni (ha mégis akkor jogosan lekeversz egy pofont :) ) , de én azért azzal nem értek egyet, hogy majd ráérsz gondolkodni, hogy hogyan tovább. Az ilyenfajta hozzáállás vezet sok embert arra, hogy a szülõk a kamasz gyerekeikkel alszanak együtt. Én nagyon örülök, hogy nekem volt külön szobám és persze tudom, sok jó ember kis helyen is elfér, meg más is tudott a testvérével egy szobában aludni és a hasonló közhelyek, de egy kis magánszférára mindenkinek szüksége van, még nektek szülõknek is. Én azért kicsit elõbb elgondolkodnék a helyedben a jövõrõl. De, ha nem tudjátok eladni, akkor ki lehet adni albérletbe egyébként.
A kérdező hozzászólása: kedves 8as köszi, azért annyira nem rossz az anyagi helyzet:) ) szerintem sok sok százan ezren vannak még így hogy jelen helyzetben nem tudnák eladni a lakásukat és hipp hopp kp.re meg nem tudnának venni egy 100 nm-eset:) Én nem érzem annyira rosszul magam:) És bízom benne hogy lesz jobb a helyzet, és nem lesznek "csavargásra" kényszerülve:) Utána kérdezek ennek a nm dolognak azt hiszem. Önkormányzatnál gondolom tudják ha van ilyesmi, nem? 6 a fiam, 3 a lányom. A nagyobbam a problémásabb, nem a kicsi.
A kérdező hozzászólása: ja persze igen, nem látom én (már) borúsan a témát bár nem így terveztük és sokkot kaptam elsõre hiszen EGY kis baba sem semmi, nemhogy kettõ egyszerre. Fõleg hogy a nagyok se nagyok még. Na de ezen már túl vagyunk. Csak azért tettem fel a kérdést, hogy lelkileg felkészüljek, ha esetleg "beszólnak" emiatt meg hogy mit válaszoljak. Tényleg így van egyébként hogy 8 nm gyerekenként kell jusson?
A kérdező hozzászólása: Próbálhatnánk eladni de a kutya se vesz lakást manapság, meg semmi hangulatom most egy bazinagy költözést lebonyolítani veszélyeztetett terhesen, 2 gyerekkel, nagyszülõk híján... remélem tényleg nem lesz ebbõl gond... a kis szobák 6 és 9 nm-esek..:( még szinte 1 gyereknek is kicsi.
A mi saját lakásunk 60 nm volt, itt éltünk a 13 éves nagylányunkkal és a két kicsivel Annyi idõsek mint a tieid, 6 éves a fiú, 3 éves a lány. :) Bár nem laktunk ott sokáig albérlet után, csak egy évig, de imádtuk. A nagylány egybõl lefoglalta magának a legtávolabb esõ, de legkisebb szobát. nagyon szerette. A két kicsinek maradt a 12 nm-es és az amerikai-konyhás nappali pedig a miénk lett. Szuper volt. Aztán adódott egy jó lehetõség és egy év után eladtuk, építkezésbe fogtunk. Most mindenkinek van saját szobája, de a két kicsi nem is akar a sajátjában aludni. Így velünk vannak a nappaliban. Mi magunknak nem építettünk saját hálót, szintén az egybekonyhás nappalit valósítottuk meg, ez tökéletesen bevált. Mire a fiatok elér a kamaszkorba, sok víz lefolyik a Dunán és ha magatok hoztátok össze ezt a lakást, nagyobba is fogtok tudni költözni! A lakáseladáshoz annyit, hogy mi idén január 2-án hirdettük meg a miénket és rá két napra már el is adtuk. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!