Találatok a következő kifejezésre: A nappali hallgatói MÁV- bérletek (1 db)

A nappali tagozatos hallgatói MÁV- bérletek 90%-os volta 2008. januárjától is ugyanígy megmarad?

Legjobb válasz: Igen,és a MÁV most nem is emelt árakat,mondván,h a tavaszi akciójuk is épp elég volt,és visszaesett az utasforgalom.(Ennek ellenére reggelente és du ugyanolyan a tömegnyomor.)

Igen, és a MÁV most nem is emelt árakat, mondván, h a tavaszi akciójuk is épp elég volt, és visszaesett az utasforgalom.(Ennek ellenére reggelente és du ugyanolyan a tömegnyomor.)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lehet másik buszt kérvényezni valahogy a Volán társaságoknál?

Nyíregyházán tanulok, és rendszerint egy régebbi fajta busz szokott az lenni amivel én járok.Hétfőtől Csütörtökig ez jó is mert elférünk benne, de péntekenként katasztrófahelyzet.Jönnek a kolisok, sok utazótáska,bőrönd mind berakva a járó részre, ha valaki ül leszálláskor egy egész bőröndhegyen kell átmászni, az emberek intimszférába kerülnek egymással.Arról még ne is beszéljünk hogyha kapnak az államtól páran egy kis pénzt, akkor még ők is a nagy bevásárlószatyrokkal, meg 10gyerekkel.Mindenki ordibál,káromkodik, áporodott a levegő, sok ember testszaga meg minden és már az ablaknyitás sem segít..De a másik buszmegállóba amelyik busszak osztálytársam is megy , ő aztmondja hogy péntekenként is alig 20ember ha van a buszon, és mégis csuklósbusz megy nekik.Ezt át lehetne valahogy rakatni hozzánk?Mert szerintem az a 20ember a kisebbik buszon is elférne nekünk meg nem kéne 100ember+150bőrönddel/táskával nyomorogni olyan mértékben.Ha nem is egész héten de mondjuk péntekenként azért beférne egy csuklós is.

9

Balatonfüredről még járnak a sétahajók ilyenkor? Ha igen vasárnap van Tihanyba hajó?

2

Mit tehetnek ha nem fizetem be a MÁV bírságot?

A helyzet a következő volt: Múlt évben még középiskolás voltam csakhogy amikor az érvényesítőt osztották nekem éppen nem volt diákom mert elhagytam,így nem kaptam érvényesítőt.
A minap egy "kedves" kalauz "úr" megbüntetett 10000 Ft-ra emiatt. Azt mondta ha bemutatom az érvényes diákomat elég 1300 Forintot fizetnem de azt már nem bírta felfogni, hogy én már olyat nem fogok kapni mert nem vagyok középiskolás.( ha valaki nem tudná Okt. 31-ig érvényes a diákigazolvány ilyenkor). Éppen nálam volt a középiskolás bizonyítványom felvetettem neki hogy azt megmutatom neki hiszen abba benne van hogy 2013-ban végeztem.Sajnos ez se érdekelte.Lényeg ami lényeg nem tudok 10000 magyar Forintot nélkülözni sajnos mert nem engedi helyzetem. Mi fog történni ebben az esetben?

15

Nagykovácsi - Déli pályaudvar jó a átszállójegy?

Átszállójegy gondoltam hogy veszek, az jön ki olcsóbbra, 61-es busszal hűvösvölgyig megyek, onnan villamossal délibe. Erre a szakaszra jó az átszállójegy, vagy vonaljegy kell, vagy vmi más (nem tudom nagykovácsi mennyire budapest része).

7

A 779es volán busz (Budaörs-Budakeszi) tényleg fog éjszaka is járni? És ha igen, akkor mikortól, és hánykor?

1

Jogosan lehetek felháborodva a tirpák buszsofőrökön?

A történet: Faluról járok be reggelenként suliba. 2 busz jön ugyanakkor vagy legalábbis ugyanakkora van kiírva, de igazából az első mindig 5 perccel előbb elmegy. Év elején a későbbivel mentem néha-néha, de annál a legtöbbször csak én egyedül vagyok felszálló. Először csak azért mentem ezzel, mert ált. kevesebben vannak rajta (a másikra mindennap alig férnek fel). De a buszsofőr is meg a vele dumáló ismerősei is kicsit rossz szemmel kezdtek el rám nézni. Jó, néha előfordult, hogy ezen is sokan voltak és miattam még jobban nyomorogniuk kellett, így még meg is értem. Ezután inkább az előbbivel mentem, gondoltam ha egyszer nem látnak szívesen, inkább nyomorgok a másikon. Kb. két hétig nem is mentem azzal, de tegnap és ma is lekéstem az előbbit. Ma meg majdnem otthagyott a sofőr és mikor felszállok látom, hogy ott nevetgélnek hárman a sofőrrel, és mondja az egyik, hogy valaki még mindig nem tanulta meg, hogy...(nem értettem a végét).
Nem értem, hogy ez most mi akar lenni. Nem mehetek azzal a busszal, ami elvileg megáll nálunk is? Van érvényes bérletem.

6

Mit mondjak ilyenkor a kalauznak?

a városomnak két vasúti megálló helye van, és ahol én szállnék fel, ami sokkal közelebb van, ott nincsen jegykiadás. ha a kaller kéri a jegyet, mit mondjak? azt, hogy xynál szálltam fel és nincs jegykiadás? nem fog megbüntetni?

6

Tömegközlekedés Debrecenen belül spontán, időre, hatékonyan: Tippek?

Ha Debrecenben járok és ott el szeretnék jutni egy adott címre első ízben (időre) hogyan nézhetek utána (ott helyben), hogy mely DKV járatokat kell hozzá igénybevennem és hol tudok átszállni egyikről a másikra stb.?

1

Mielőtt átadnak egy új vasútvonalat, milyen tesztek sorozatát hajtják rajta végre?

3

Miért nincs Ferihegy2-n MÁV megállóhely? Miért nem lehet egyszerübben Ferihegy jegyet venni?

Egy város reptere(i)vel való összeköttetés az egyik legfontosabb tömegközlekedési viszonylat, és Budapest nagymértékben a turizmusból él - nnameg a magyarok is sokat repülnek. Legtöbb nyugati nagyvárosban van egy tisztességes, direkt, általában kötöttpályás összeköttetés a Városközponttól a reptérig. Budapest igen le van maradva ebben, a shuttlebuszok elég lassúak, és a hatékonyságuk is alacsony!

A MÁV állítólag nem a leghatékonyabb cég - de hány évtizede, hogy annyira közel mennek a sínek a F2 höz (talán 1 km?), talán egy shuttle-busszal meg lehetne oldani az összekötést, ha mar nem tudnak 1-2 km sínt sem megépíteni. (Gondolom nem árt egy második vágány, hogy ne minden vonatnak kelljen megállni). Ugyanígy furcsa, hogy a Ferihegy 1 Megállót csak 2005-ben nyitották meg - hány évtizedig mentek el ott a sínek ...?

Feltételezem, sok érdeket sértene, ha egyszerübbé válnának a dolgok (taxik, BKV), de ha egyszer európa lennénk, vagy miaszösz? Sokmillió munkaóra ill. turistáknak leasure-time megy el arra, hogy lassabb az összeköttetés, és csökkenti a város vonzerejét.

Az is határeset, hogy a Nyugati - F1 viszonylatot nem kezelték(kezelik) kiemelten , nem is reklámozzák/jelzik rendesen, es nem lehet egyszerübben (a peronon) jegyet kapni rá, az F1 zárás elött sem. Szinte mintha szantszandékkal titkolták anno, hogy vonattal 20p az F1, pedig szerintem kereshetnének is rajta (sok turista megvenné drágában is, ha jár hozzá némi kis szerviz, pl. peronjegy, stb.).

Ha valaki tud érdekes, és lényegbevágó információt erröl, pl. MÁV-on belüli pletykákat, megköszönöm:)

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!