Találatok a következő kifejezésre: A nappali hallgatói (10 db)

A nappali hallgatói jogviszony miatt kedvezményesebb az adózásom, vagy kevesebb járulékot kell fizetnem a munka után?

Diákként munkát vállalnék havi 180 órában.

Legjobb válasz: Alkalmazottként ugyan úgy adózol, mint bárki más. Nincs kedvezmény. Ami neked rémlik, az az egyéni vállalkozó vagy személyes közremûködést végzõ adózása. Ott van, hogy nem kell a kötelezõ járulékalap után fizetni a járulékokat, hanem csak a tényleges kivét után.

Alkalmazottként ugyan úgy adózol, mint bárki más. Nincs kedvezmény. Ami neked rémlik, az az egyéni vállalkozó vagy személyes közremûködést végzõ adózása. Ott van, hogy nem kell a kötelezõ járulékalap után fizetni a járulékokat, hanem csak a tényleges kivét után.

Mit jelent a nappali és éjszakai tagozatos hallgatói jogviszony?

Legjobb válasz: A nappali az, akinek elileg minden nap be kell járni suliba, az esti tagozatos, meg levelezõn jár suliba, azaz havonta néhány nap kell bemennie.

A nappali az, akinek elileg minden nap be kell járni suliba, az esti tagozatos, meg levelezõn jár suliba, azaz havonta néhány nap kell bemennie.
Éjszakai tagozat nincs, nappali van, esti és levelezö. A nappali olyan, mint a rendes iskola, naponta órák, néha dolgozatok meg vizsgák. Esti: hetente néhány este vannak órák, nem minden nap, ugyanúgy idönként dolgozatok meg vizsgák. Levelezö: havonta egyszer 2-3 napos elöadások, az elözö havi témákból dolgozatok, félév végén vizsgák. Az esti meg levelezö munka melletti képzési forma.
"Értem, és ha én szeretnék elvállalni egy diákmunkát, ahol a követelményekben szerepel a nappali tagozatos hallgatói jogviszony, de a munka reggel kezdõdik, akkor azt hogyan tudnám elvégezni? (17 éves vagyok) " - Valószínûleg olyan egyetemistáknak szól, akik nincsenek bent minden nap, és lehet, hogy éppen akkor ráérnek reggel.
Most õszintén, honnan tudjam?
Miért nem õket kérdezed meg akkor?
A kérdező hozzászólása: Értem, és ha én szeretnék elvállalni egy diákmunkát, ahol a követelményekben szerepel a nappali tagozatos hallgatói jogviszony, de a munka reggel kezdõdik, akkor azt hogyan tudnám elvégezni? (17 éves vagyok) Minden más követelménynek, elvárásnak megfelelek, kivéve a munka idõpontjának. Ezt nem értem.
A kérdező hozzászólása: De akkor mért van odaírva, hogy már 16 éves kortól el lehet vállalni?
A kérdező hozzászólása: Ez az. De mért lehet vállalni 16 éves kortól, ha normális munkamenetben folyik? Tehát hétfõtõl-péntekig, reggeltõl-délig. Egy középiskolás diáknak csak hétvégén lenne ilyen idõbeosztásra lehetõsége, vagy az iskola után.


Ha valaki leérettségizik, akkor utána nyáron tud vállalni diákmunkát ha megszűnik a nappali tagozatos hallgatói jogviszonya? Vagy hogy van ez? Ki számít akkor nyári diákmunkán 18 felett diáknak?

Legjobb válasz: Érvényes diákigazolvánnyal (ami nem attól lesz érvényes hogy még tanulsz-e valahol) az adott év október 31-ig tudsz munkát vállalni. Én még egyetemista vagyok és diákmunkázom. A szeptemberi és az októberi munkáim során találkoztam olyan, már egyetemet elvégzett emberekkel akik nyáron végezték el az egyetemet és már nem tanultak sehol. De mivel megvan még a diákjuk ezért október 31-ig vállalhattak diákmunkát és ezt ki is használták.

Érvényes diákigazolvánnyal (ami nem attól lesz érvényes hogy még tanulsz-e valahol) az adott év október 31-ig tudsz munkát vállalni. Én még egyetemista vagyok és diákmunkázom. A szeptemberi és az októberi munkáim során találkoztam olyan, már egyetemet elvégzett emberekkel akik nyáron végezték el az egyetemet és már nem tanultak sehol. De mivel megvan még a diákjuk ezért október 31-ig vállalhattak diákmunkát és ezt ki is használták.
A kérdező hozzászólása: De iskolalátogatási igazolás kell a diákmunkához, nem? Márpedig, ha valaki leérettségizett, akkor június 30. után megszûnik a tanulói jogviszonya, hiába érvényes a diákigazolvány még október végéig.
Idén szeptembertõl kezdve nem kötelezõ az iskolalátogatási igazolás bemutatása az iskolaszövetkezeteknek! Elég csak egy érvényes diákigazolvány. Akár valaki érettségizett és nem folytat tovább felsõfokú tanulmányokat, akár valaki lediplomázott és még van ideje erre, az vállalhat diákmunkát a nyári jogviszonyának megszûnését követõen október 31-ig. Most is vettem volna az iskolalátogatásikat. Kértem vagy négyet, mert legalább annyi szövetkezetnél vagyok tag, de sehová nem kellettek. Diákom volt és kész. Még október 31-ig azt is elfogadják, ha nincs erre a félévre hitelesítve (matricázva).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :)
szia. utolsónak igaza van, én egyik szövetkezetnél dolgoztam. okt 31ig és márc 31ig tudsz igy dolgozni, ha elveszik suli végén a diákod, akkor is adnak egy papírt, ami azt helyettesíti.
Persze. A Start kártyához nem kell diploma, csak pályakezdõnek kell lenned.
Igen, de akkor nem úgy kapod meg mint diplomás, és aszem arra más szabályok vonatkoznak, mintha diplomásan kéred, de pontosan nem tudom, kérdezz utánna az apeh-nál hogy hogyan van ez, hogy éri meg, úgyis õk csinálják, szóval mindenképpen be kell menned.
A kérdező hozzászólása: köszi!!!

A nappali tagozatos hallgatói MÁV- bérletek 90%-os volta 2008. januárjától is ugyanígy megmarad?

Legjobb válasz: Igen,és a MÁV most nem is emelt árakat,mondván,h a tavaszi akciójuk is épp elég volt,és visszaesett az utasforgalom.(Ennek ellenére reggelente és du ugyanolyan a tömegnyomor.)

Igen, és a MÁV most nem is emelt árakat, mondván, h a tavaszi akciójuk is épp elég volt, és visszaesett az utasforgalom.(Ennek ellenére reggelente és du ugyanolyan a tömegnyomor.)

Eddig nappali tagozatos voltam. Ettől a szept. -től levelezőn vagyok. Akkor megszűnik a hallgatói jogviszonyom és fizetnem kell TB-t? Hogy lehet ezt kikerülni?

Legjobb válasz: A hallgatói jogviszonyod nem szûnik meg, levelezõs hallgatói jogviszonyod lesz. A TB-vel viszont nem tudom mi a helyzet, csak régebbi infót találtam, elvileg régebben nem járt tb levelezõs képzés mellé, mert azt feltételezik, hogy dolgozol valahol és õk fizetik utánad a tb-t. De ez régi írás, frisset nem találtam még.

A hallgatói jogviszonyod nem szûnik meg, levelezõs hallgatói jogviszonyod lesz. A TB-vel viszont nem tudom mi a helyzet, csak régebbi infót találtam, elvileg régebben nem járt tb levelezõs képzés mellé, mert azt feltételezik, hogy dolgozol valahol és õk fizetik utánad a tb-t. De ez régi írás, frisset nem találtam még.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Ez az, hogy munkát még nem találtam, és nem tudom, most mi a helyzet ezzel a tb-vel.
Szia! Munkaügyi központba le kell jelentkezned, elvileg kiközvetítenek akkor munkára, ott fizetik a tb-t. Levelezõn TB nem jár. Ha munkád nincs, akkor sajnos neked kell fizetni azt a havi nem tudom hány ezer forintot.

Meg fogom szüntetni a hallgatói jogviszonyom, munkám pedig egyelőre nincs. Nyáron akarok kezdeni egy nappali okj-t, addig a tb-met saját magamnak kell rendezni, vagy x időre jár még vmi támogatás?

Legjobb válasz: A hallgatói jogviszony megszûnése követõ 4. hónapig még él jogviszonyod utána kell fizetni apehtõl igényelj majd csekket!

A hallgatói jogviszony megszûnése követõ 4. hónapig még él jogviszonyod utána kell fizetni apehtõl igényelj majd csekket!
A diákigazolványra való jogosultságod lejártáig + utána még 45 napig passzív jogon jogosult vagy az egészségügyi ellátásokra. Azaz, ha te nem iratkozol be a tavaszi félévre, akkor a diákod március 31-ig érvényes, az eü. ellátásokra pedig május 14-ig vagy jogosult. Május 15-tõl kell rendezned magadnak a jogosultságod, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy fizetned kell. Ha szociális és vagyoni helyzeted alapján rászorulónak minõsülsz, kérelmedre a lakhelyed szerinti önkormányzat rendezi a TB-d. Ha már elmúltál 20 éves (és nem tanulsz nappalin), akkor is külön családnak számítasz, ha a szüleiddel élsz (nem számít a szüleid jövedelme és vagyona az igény elbírálásakor) (ezt a szociális törvényben megtalálod) Ha nem minõsülsz rászorulónak, vagy nem kérelmezed, be kell jelentkezned a NAVhoz egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre. Amikor pedig megkezdõdik a nappali tagozatos tanulói/hallgatói jogviszonyod, jelentkezz ki a járulék fizetési kötelezettség alól.
Igen, lehetséges.
jogilag lehetséges persze, de úgyse fogod bírni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, még van 1 évem a döntésre, szerintem sem kezdenék bele kettõbe, de szerettem volna tudni, hogy milyen lehetõségeim vannak.
én is kettõt csinálok egyszerre, szerintem nem lehetetlen, attól függ hogy állsz hozzá! :) mi lenne az a két szak?

Vőlegényemmel másfél éve vagyunk együtt. Elvált nő vagyok, két gyermek édesanyja. Õ későn kezdte nappalin az egyetemet, jelenleg 4. évfolyam hallgatója. Menthető - e ez a kapcsolat?

Idén költöztünk össze, szeretjük nagyon egymást, szereti a gyerekeimet, de mérhetetlenül lusta, semmilyen házimunkában nem segít. Az egyetemet örökölt pénzb?l finanszírozza, nekem azonban nem igazán ad pénzt. Nehezen jövök ki a fizetésemb?l, emiatt feszült vagyok, egyre többször vitázunk. Hazaküldtem, id?t kértem.

Legjobb válasz: Nézed, ezek szerint te tartod el? Egyedül megtudna õ élni? A szeretett, a szerelem egy szép dolog, de itt az ideje, hogy felébredjen az álomvilágból, és kivegye a részét a munkából, mind odahaza, mind anyagilag. Tehát az anyagiakban is legyen partner. Ezeket beszéld meg vele, ha megérti és cselekszik, akkor oké. Adj neki erre egy határidõt, ha nem megy, akkor küld el, éljen meg úgy ahogy tud.

Azt gondolom, hogy nem teheted meg a gyerekeiddl, hogy hozzákötöd (magaddal együtt)az õ életüket is ehhez a férfihoz. Én egy ilyen laza, idõnkénti kedves barátságot választanék vele, és elsõ helyre tenném a gyerekek nyugalmát. Gondold el, mennyi gond, vita, válás, nem válás, van pénz, nincs pénz, kié a vagyon, esetleg még egy gyerek, és akkor kit szeretsz jobban, ki kit nem szeret, és sorolhatnám estig, mi minden keletkezik majd ebbõl. Még neked magadnak sem biztos, hogy fel kellene vállalni, de a gyerekekre rászabadítani semmiképpen.
Nézed, ezek szerint te tartod el? Egyedül megtudna õ élni? A szeretett, a szerelem egy szép dolog, de itt az ideje, hogy felébredjen az álomvilágból, és kivegye a részét a munkából, mind odahaza, mind anyagilag. Tehát az anyagiakban is legyen partner. Ezeket beszéld meg vele, ha megérti és cselekszik, akkor oké. Adj neki erre egy határidõt, ha nem megy, akkor küld el, éljen meg úgy ahogy tud.
Szerintem nincs értelme megmenteni. Egy újabb gyereket vettél csak a nyakadba. A saját élete fontos még neki azért viselkedik így.
Én ebben az esetben azt csinálnám, hogy a srác esetében elmennék levelezõre, mellette melót keresnék s akkor anyagilag is tudna segiteni. Ha szeret akkor talán megteszi! Remélem sikerül helyre hozni a kapcsolatot!
Azt neked kell eldöntened, hogy elég neked a két gyerek, vagy szükséged van egy ilyen nagyobbacska harmadikra is. Mert hogy itt nem egy felelõsségteljes felnõtt férfiról van szó, az tuti.
Ne szonmorkodj! Egy értelmes, szorgalmas, szeretõ családanya talál a két gyermeke mellett is olyan férfit, aki igazi férjed lesz majd és leveszi a gondok egy részét a válladról. Lehet, hogy nem lesz egyetemet végzett, de ez semmit nem számít. Az élet egyeteme a legfontosabb végzettség!
Az én tapasztalatom az h legyen akár nõ v férfi valaki , elõbb rakja rendbe az életét.(anyagilag , lelkileg-persze van amikor ez a párkapcsolattal rendezõdik) De Ne a párodtól várd el(fõleg ha így ismerted meg és még tanul is ) h eltartson meg ha eddig sem segitett a házimunkában ezután sem fog . Neked gyermekeid vannak és szép dolog a szerelem de szerintem keress hozzád illõ társat vagy ha annyira szereted akkor tisztázzátok ki mit "tesz" bele ebbe a kapcsolatba és utána dönts. Lehet , sõt biztos fájdalmas lesz a szakitás de jobb mint ha ámitanád m, agad h "majd csak úgy is jobb lesz".Szerintem.
Nem! Engedd el, minél hamarabb. Ez a fiú hiába szeret és szereti a gyerekeidet is, szíve mélyén mégis egy másik kalandban reménykedik. Erre utal a családi élethez és költségekhez való hozzáállása is. A lustasága is elszomorító, hiszen a két gyerek mellett lenne elég teendõje, segíteni valója. Nem egyszerû dolog egy nõvel együtt egy családot is "megörökölni". Õ ehhez a feladathoz még nem nõtt fel és várhatóan nem is fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, a barátaim, családom is hasonlóan vélekednek. Lusta, kényelmes férfinak tartják, akit csak a könyvei, a számítógép és x-box érdekel. Engem még soha senki nem szeretett ennyire, érzelmi téren tökéletes lenne minden. Két helyen dolgozom a válásom óta, plusz a gyerekek és a háztartás. Õ meg ezt el tudja viselni. Szomorú vagyok emiatt.
szerintem úgysem fog megváltozni és a gyerekeidnek is és magadnak is tartozol annyival h olyan férfit válsztasz aki felelõsségteljes tagja a családodnak. Nem mellesleg akár példakép, apaminta a gyerekeknek. Mert ha ezt látják akkor õk is ilyenek lesznek, ezt akarod? Ugye nem.
Engedd (küldd) el mielõbb a hapsit, és tedd el az emlékét a legszebb fiókodba. Ki tudja, ha a gyerkõk felnõnek, még akár...mit is hozhat az Élet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!