Találatok a következő kifejezésre: A napokban zuhanyzás (5 db)

Mi lehet? A fürdőszobában zuhanyzás közben pár napja azt figyeltem meg, hogy apró kukac szerű lények jelenek meg. Mivel tudnák megszabadulni tőluk a domestos nem használt.

Legjobb válasz: Hûha, hát alapos takarítás, gondolom a lefolyóból jönnek, használj granulátumos lefolyótisztítót, sósavat, hypo-t, DE semmiképp NE használd egyszerre ezeket a szereket, ne öntsd össze vagy közvetlenül egymásra õket, mert abból baj lehet!!!Ettõl elvileg el kéne hogy pusztuljanak, ha ez sem segít kell hívni kártevõirtót.

Hûha, hát alapos takarítás, gondolom a lefolyóból jönnek, használj granulátumos lefolyótisztítót, sósavat, hypo-t, DE semmiképp NE használd egyszerre ezeket a szereket, ne öntsd össze vagy közvetlenül egymásra õket, mert abból baj lehet!!!Ettõl elvileg el kéne hogy pusztuljanak, ha ez sem segít kell hívni kártevõirtót.
Ezek ászkaállatok, meleg, nyirkos helyeken bukkannak fel és ott szaporodnak. Ártalmatlanok, csak bosszantó a jelenlétük és arra figyelmeztet, hogy jobban kell ügyelni a szárazságra. A lefolyókba is érdemes legalább hetente 1x erõs tisztítót önteni, amíg el nem tûnnek (utána elég 1-2 havonta akár sima ételecettel kezelni a lefolyót), és az egész fürdõszobát nagyon alaposan ki kell takarítani vmilyen erõs fertõtlenítószerrel (kád/zuhanytálca szélei, csapok rózsái körül, csempe/padló sarkait, éleit különös figyelemmel) és gondosan kiszárítani. Vigyázzatok, hogy - ahogy az elsõ válaszoló is mondta - nehogy a kféle vegyszerek keveredjenek, mert éleveszélyes klórgáz fejlõdhet! Hogy ne jöjjenek vissza, próbálj mindig alaposan szellõztetni, hogy a sarkok, élek mindig ki tudjanak száradni.
nálunk a konyhába jelentek meg :S valami tanács?
Utolsó, nálatok BIZTOS, hogy nem ugyanilyen állatok vannak a konyhában. Valószínûbb, hogy molylepke vagy légy "kukaca" van a konyhátokban. Egy alapos takarítás és fertõtlenítés (szekrénybelsõket, polcokat is, liszt, dara, tea és egyebek átvizsgálása, jól záródó dobozba csomagolása, stb.) segíteni fog.
a konyhás kukacos vagyok! : D igazad volt elõttem lévõ! pár hét múlva molylepkékkel volt tele a konyha!

A napokban reggel zuhanyzás után, bő fehéres (de inkább a színtelen-fehér között, nem az a krémes) "folyásom" van. Ez tényleg folyás? Esetleg a nyákdugó? Magzatvíz?

aztán nap közben nagyon minimális.36.hétben vagyok.

Legjobb válasz: Szia! A nyákdugó egy véres-barnás kocsonyás anyag. Magzatvíz nem hinném, mert az színtelen vízszerû.Ha az szivárogna, észrevennéd, de ahoz a nyákdugónak is ki kéne jönni. Inkább csak folyás. Sztem.

Szia! A nyákdugó egy véres-barnás kocsonyás anyag. Magzatvíz nem hinném, mert az színtelen vízszerû.Ha az szivárogna, észrevennéd, de ahoz a nyákdugónak is ki kéne jönni. Inkább csak folyás. Sztem.

Egész nap össze vissza gyenge mensi szerû görcs és keményedés, zuhanyzás után rosszabb lett, azóta folyamatosan fáj a derekam, a fájások nem rendszeresek, mit csináljak? 39 hkm

Legjobb válasz: Ha van orvosod, akkor hívd föl, hogy mi legyen. Ha nincs, akkor szerintem menj be. Nekem 30 hetesen ugyan így majdnem megindult.

Ha van orvosod, akkor hívd föl, hogy mi legyen. Ha nincs, akkor szerintem menj be. Nekem 30 hetesen ugyan így majdnem megindult.
A kérdező hozzászólása: Nincs fogadott orvosom, férjem dolgozik, de ha felhívom hamar itthon van, nem akarom feleslegesen haza rángatni :(((
39 hetesen ne csinálj semmit sem, csak figyeld a tested. Ha sûrûsödik és rendszeres lesz a fájás, akkor kórház. 5 perceseknél már érdemes bemenni. Könnyû szülést!
ha sûrûsödik, vagy elfolyik a víz, akkor menj kórházba. Ha nem rendszeres, akkor még felesleges elindulni. Nekem 10 percesekkel kellett indulnom, de mi elég messze vagyunk a kórháztól. könnyû szülést kívánok! :)

Szerintetek normális, hogy a mai napig viszi magával a telefonj (ait) át a wc-re, zuhanyzáskor stb?

3 éve vagyunk együtt, nagyjából az elejétõl ezt csinálja. Épp ezért gyanakszom az elsõ perctõl (és sajnos az elején jogos volt) persze én vagyok lehülyézve, hogy beteges vagyok, pedig nem egyszer kerültek elõ (rengeteg) szõke hajszálak a kocsijában, pulcsiján, alapozós póló stb. Van olyan pasi, aki tényleg hátsószándék nélkül teszi ugyan ezt??? Mármint a telefon hurcolászást!!

Legjobb válasz: van... de a te párodra szerintem ez nem igaz

van... de a te párodra szerintem ez nem igaz
Haverom szarás és fürdés közben is zenét hallgat a telefonjáról.
én van hogy netezek sz.rás közben. De a pasi ezek alapján amiket leírtál elég gyanús, hogy megcsal.
hmmm...ez különös, lehet, hogy telefonmániás, de a hajszálak...:S
az én barátom. tudja, hogy mindig a legrosszabb idõpontban szoktam felhívni:D
Te nem az én bnõm vagy? :) Én is viszem magammal a telefonjaimat mindenhová és rajtam is pont szõke hajszálat talált a bnõm. De mai napig elképzelésem sincs, h hogyan került oda! Mondjuk rengeteg szõke hajszál már gyanús! Ha hívják elõtted beszél vagy sem? Vagy le van némítva? Hát ha már 3 éve együtt vagytok, akkor ha van másik megmondja neki, h most ne keresse és kész. Vagy ismerõsöm úgy csinálta, h egy pasinevet írt be, aztán rejtjeleznek, mintha egy haverja lenne, kér egy szerszámot, ilyesmi.

A győri kórházban hogyan oldottátok meg szülés utáni napokon a zuhanyzást? Ki vigyáz addig a babára?

Legjobb válasz: Én tavaly júliusba szültem ott,én is a szobatársamat kértem meg mindíg,hogy figyeljen rá addig.Ez kölcsönös volt....a varratszedésemkor viszont a csecsemõsökre hagytam,mert a szobatársam éppen aludt,nem akartam zavarni.Ott sem volt gond.

Én tavaly júliusba szültem ott, én is a szobatársamat kértem meg mindíg, hogy figyeljen rá addig.Ez kölcsönös volt....a varratszedésemkor viszont a csecsemõsökre hagytam, mert a szobatársam éppen aludt, nem akartam zavarni.Ott sem volt gond.
Én tavaly szeptemberben szültem ott, és egy ágyas szobába kerültem, ahol egy ajtó választott el a szomszéd szobától. Volt olyan, hogy addig bevittem a csecsemõsöknek, igaz nem foglalkoztak vele, de legalább tudtam, hogy el nem "lopják" onnan. Aztán olyankor is zuhiztam mikor jött férjem vagy anyumék látogatni. Vagy pedig reggel kinyitottam az ajtót a két szoba közt és rábíztam a szobatársaimra. Persze addigra jóban lettünk, nem vad idegenre bíztam. Ha van szobatársad rá is bízhatod pár percre. Azért volt ilyen sok variáció, mert naponta kétszer zuhiztam, volt vagy 40 fok, meg vérzés, meg úsztam a tejben. Szóval abszolút megoldható.
Én októberben szültem, és a zuhizást akkor próbáltam megoldani, amikor valamelyik családtag bent volt látogatni. Ha nem sikerült, akkor otthagytam a szobatársammal, akivel addigra összebarátkoztunk. Bár az én babám elég hermetikusan be volt zárva, sajna inkubátorban volt, mert besárgult. Szerintem a csecsemõsökre felesleges rábízni, akár egyedül is hagyhatnád ennyi erõbõl.
10 hete szültem és igaz, te egyágyas szobába kerültél, én kétágyasban voltam, így a szobatársamra bíztam a fiamat, amíg gyorsan "elszáguldottam" zuhanyozni. Leadhatod a csecsemõsöknek, húgom pl. ezt tette (ugyanolyan egyedül volt, mint te), de pl. megesett velem a 3 nap alatt, hogy átjött hozzám a szomszéd szobából az anyuka, hogy menjek át vigyázni a kicsijére. Úgyhogy mentem babástól vigyázni rá. :)
A kérdező hozzászólása: Amikor én szültem, nálam is családtag volt bent addig, egyágyasban voltam. De most, hogy látogatási tilalom van, maradnak a csecsemõsök, meg a szobatársak. Jó vicc, hogy az elõbbiektõl nem lehet ezt kérni.
A kérdező hozzászólása: Ühüm, igaz, kérni nem szégyen. Remélem, én is elég bátor leszek hozzá! Köszi a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!