Találatok a következő kifejezésre: A nap melyik (1105 db)

Az utóbbi években tavaszpont során a Nap mely csillaggal áll együtt, illetve melyikhez áll legközelebb?

Legjobb válasz: 2013-ban a tavaszi napéjegyenlõség március 20-án volt 11:02-kor. Ekkor a Nap a "DQ Psc - HIP 118307"-et fedte, de a "HIP 118159" is csak 41 szögmásodpercre volt a Nap korongjától. Stellarium planetárprogival néztem ki, remélem, segíthettem!

2013-ban a tavaszi napéjegyenlõség március 20-án volt 11:02-kor. Ekkor a Nap a "DQ Psc - HIP 118307"-et fedte, de a "HIP 118159" is csak 41 szögmásodpercre volt a Nap korongjától. Stellarium planetárprogival néztem ki, remélem, segíthettem!
A kérdező hozzászólása: Köszi , írok privit, mert van még kérdésem. :)

A nap melyik szakában érdemes az ovulációs tesztet használni?

Olvastam több véleményt, van aki azt mondja a reggeli els? vizeletb?l, van aki szerint inkább este végezzük, mert nap közben termel?dik az LH.

Legjobb válasz: szia. én is most csináltam ebben a hónapban és nekem az esti 6-7 óra vált be nagyon szépen kimutatta melyik nap van peteérésem.de a lényeg hogy elötte kb 2 órával ha lehet csak minimális folyadékot fogyassz és próbálj meg nem menni wc-re. így biztosabb az eredmény.remélem segíthettem sok sikert a babához.

szia. én is most csináltam ebben a hónapban és nekem az esti 6-7 óra vált be nagyon szépen kimutatta melyik nap van peteérésem.de a lényeg hogy elötte kb 2 órával ha lehet csak minimális folyadékot fogyassz és próbálj meg nem menni wc-re. így biztosabb az eredmény.remélem segíthettem sok sikert a babához.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Még azt kérdezném: Ugye akkor van peteérés amikor a legerõsebb a csík, vagyis a tesztcsíkkal megegyezõ vastagságú, erõsségû? 2 napja csinálom ( ez 3 db teszt a tegnapi kettõvel együtt), mind +, de össze-vissza erõsségû, bár egyik sem olyan mint a tesztcsík, kicsit halványabbak.
Szia! Én 4 hónapja használok ovu tesztet, mindig este.Akkor minõsül az eredmény pozitívnak, ha a tesztcsík ugyanolyan erõs, mint a kontroll.A gondom többször is az volt, hogy nem tudtunk idõben együtt lenni.Próbáld meg kiegészíteni hõmérõzéssel. Az adataidból a ciklus.hu-n tudsz diagrammot is készíteni + számít neked pé-t, stb. Sok sikert!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Hát igen, már 2. hónapja vezetem a hõt a ciklus.hun. Múlt hónapban annyira furi volt a diagram, hogy a program be sem jelölt peteérést. Ebben a hónapban is hasonlónak tûnik, pedig clostit is szedek második hónapja. Teljesen el vagyok keseredve:((
szia elsõ válaszoló vagyok. nekem elsõ nap a T halványabb volt negatív a második nap ugyanojan pozitív a harmadik nap pedig jóval erõsebb pozitív utána már megint halványabb volt mi együtt voltunk 1-2-3-5 napon és a 6-7 napon is hátha késett a peteérés pár órát. most várom a mensi elmaradását és hogy pozitívat teszteljek remélem összejön neked és nekem is. sok sikert.
Fel a fejjel, nem szabad elkeseredni! Mi is 4 hónapja próbálkozunk és tegnap megjöttek az elsõ menzire utaló jelek.Kiborultam, de mára összeszedtem magam. Új hónap, rem új remények!!!Sok sok sorstársad van, mindenkinek ad erõt, ha látja, hogy a többiek kitartásra buzdítják, uh én sok sikert kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi, már kezdem érteni. Szurkoljunk együtt:) )
Sziasztok, segítség és tisztázásképpen: nem akkor van az ovuláció, amikor pozitív a teszt, avagy ugyanolyan erõs a két csík. Az ovuláció azon a napon van, mikor elõször újra negatív az ovuteszt. Ezt az infót orvostól kaptam, tehát biztosan így van. Sok sikert, drukkolok nektek!
A kérdező hozzászólása: Jaj istenem, ne zavarjatok össze!:) Akkor az lesz a legjobb, ha 5-6 napig folyamatosan csináljuk, az lehet a tuti. Köszönöm a bíztatást.
Mikor teszteltél? Hány hetes vagy??
A kérdező hozzászólása: Én nem sakkozok, alig vártuk, hogy össze jöjjön, de mindenki azt mondta még várjak minimum 2 hetet, mert meg nagyon korai terhes vagyok és még értelmetlen. Két hét múlva is megtudom jó helyen van-e akkor még biztosabb is, és már szívhangot is tudnak adni. Ha most elmennék is azt mondanák akkor menjek vissza. 13-án kellet volna beteg legyek, szóval még kicsike vagyok. És örülök, hogy össze jött.
Persze hogy nem árthatsz. Szerintem a dobozon biztos rajta van, hogy van-e megkötés a napszakra nézve. (Feltéve hogy nem leszel hányós. Barátnõm kifejezetten az Elevittõl hányt, amikor leállt vele, nem kellett hánynia...) Minden esetre gratulálok a babához!
Ha Elevitet szedsz folsavat nemkell külön mert az Elevitben van. Én is így voltam mint te, tanácstalan, ezért felhívtam a dokit mielõtt mentem és õ mondta hogy napi 1 Elevitet szedjek :) Gratulálok Neked :) ))) Jó egészséget kívánok!
15.52. vagyok, elfelejtettem írni, hogy én barántõm is hányós volt ezért leállt õ is az Elevittel, neki a Femibiont ajánlotta helyette a dokija, az hányósabb kismamáknak jobban bent marad :)
Szedjed az elevitet, a folsavat nem kell, az elevitben van annyi, amenyni szükséges, az már úgy túl sok lenne. Jó egészséget, boldog babavárást kívánok!
"Még nem mentem dokihoz, korai lenne...' ?? Ezt a sort nem értem, miért lenne korai? Mert nem lenne UH-n szívhang? Akkor is megnyugtató, hogy jó helyen van, és minden rendben van, plusz feltehetnéd a kérdéseid az orvosnak, aki többet látott már terhes nõt és több vitaminpótló tanácsot tud adni neked, mint mi a saját kis tapasztaltainkkal. Szerintem menj el és bezélgess vele, mit -mivel szedj és minden rendben van-e. Ha nekünk végre sikerülne, tuti nem ülnék otthon, és sakkoznék a tablettákkal.

7 hós babáitok hányszor esznek egy nap, és a nap melyik időszakában mit?

az érdekelne, hogy például az uzsonnára is f?zeléket adtok nekik, vagy tejpépet gyümölccsel? Ha f?zeléket akkor ugyanazt amit ebédre?

Legjobb válasz: reggel 7 körül szopi,9-10 körül gyümölcs,12körül fõzelék,4 körül szopi,6 körül tejpép,este lefekvéskor szopi.éjjel is eszik 1x.nálatok hogyan alakul?

reggel 7 körül szopi, 9-10 körül gyümölcs, 12körül fõzelék, 4 körül szopi, 6 körül tejpép, este lefekvéskor szopi.éjjel is eszik 1x.nálatok hogyan alakul?
7 hósan délbe evett gíümölcsöt, vag zöldség-gyümölcsöt, a többis anyatej volt. Cicizett 5-6 x, és éjjel is, nagyjából 7 hónapos koráig a déli kaja után is 8 hós korára a déli kaja csak zöldsé(fõzelék) lett, akkor kezdett kapni uzsira csak gyümölcsöt. Tejpépet csak 9-10 hónaposan kezdett enni, reggelire
7 hósan így evett reggeli tápszer tízórai gyümi + gabonapehely ebéd egyik nap húsmentes, másnap húsos fõzelék (8-ik hónaptól minden nap húsos) uzsi tápszer (a pépet nem ette meg) vacsora tápszer
Fiam már régóta 5-ször eszik egy nap (kivéve amikor reggel 5-kor is kel) Reggeli fél7-8 között (amikor ébred) szopi, tízórai 10-11 körül gyümölcsmix zabpehellyel, zabkorpával vagy babakekszel (próbálkozunk a gluténnal), ebéd fél2-2 körül fõzelék husival, uzsonna 5-6 körül szopi, vacsi fürdés után 8-fél9 körül szopi. Már 2-3 hete a két étkezést kiváltottuk, az uzsonnát majd nemsokára szeretném, de én sem tudom, mit adjak neki. Tejpépet nem szeretnék, mert amúgy is szereti a hasát, jó húsban van. Gondoltam, majd ha már a joghurtot, túrót eheti, akkor valami ilyesmi lesz uzsonnára... még konzultálok a dokinénivel, de õ is mintha azt mondta volna, hogy az ebédbõl ami megmarad fõzelék mehet uzsira... Hát én sem szeretek azt uzsonnázni, amit ebédelek.... Most 7, 5 hónapos, majd 8-9 hónaposan lehet azért megpróbáljuk a tejpépet is, ha már nem lesz tejem.
Nálunk ugyanúgy mint az elsõ hozzászólónál, csak az ebéd 1 óra körül van, mert elõtte alszik és éjjel még 2x szopik.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a gyors választ. Nekem már 3 hós korától tápszeres a babám, így már 4 hós korától eszik de. gyümölcsöt, 5hós korától ebédre fõzeléket. Csak a védõnõ mondta, hogy az uzsonna is most már fõzelék legyen szigorúan és ez még sajnos nem jött össze eddig, mert mindig fél6-fél7 közöttre jön ki és akkor már nem elég nyûgös a kislányom és nem tudom kanállal etetni, egyszerûen nem lehet. Egy párszor evett tejpépet de azt is cumisüvegbõl.

Az ovulácios mikrószkópnál mennyire befolyásoló tényező, hogy a nap mely időszakában használom? Mert az ovu tesztnél azt olvastam, hogy inkább az esti órákban kell.

Legjobb válasz: Nekem az vele a tapasztalatom, hogy nyálból reggel jó csinálni, amikor felkelsz, és még nem szel, nem iszol a világon semmit. Amikor ugyanis megvettem "úton-útfélen" teszteltem vele és is, és valahogy nekem délután többnyire mindig teljesen páfrányos, még akkor is ha nem eszem, nem iszom elõtte. Azt olvastam ugyanis, hogy az ösztrogén szintje ( és hát ugyebár azt teszteli ez az "izé") napszakonként változik. Viszont ha nem vagy utálós, akkor használd cervixváladékkal, mert nekem a reggeli nyállal is 5 napig páfrányos ( az utolsó ilyen napon van a pé-m) cervixváladékkal viszont csak egyetlen egy napon, éppen amikor kell! Sok sikert hozzá!

Nekem az vele a tapasztalatom, hogy nyálból reggel jó csinálni, amikor felkelsz, és még nem szel, nem iszol a világon semmit. Amikor ugyanis megvettem "úton-útfélen" teszteltem vele és is, és valahogy nekem délután többnyire mindig teljesen páfrányos, még akkor is ha nem eszem, nem iszom elõtte. Azt olvastam ugyanis, hogy az ösztrogén szintje ( és hát ugyebár azt teszteli ez az "izé") napszakonként változik. Viszont ha nem vagy utálós, akkor használd cervixváladékkal, mert nekem a reggeli nyállal is 5 napig páfrányos ( az utolsó ilyen napon van a pé-m) cervixváladékkal viszont csak egyetlen egy napon, éppen amikor kell! Sok sikert hozzá!
A legjobb a reggeli nyál. Hagyd, hogy jól megszáradjon és csak utána nézegesd. De a legjobb reggel és délután, mert akkor van hasonlítási alapod.

Mennyi lenmagolajat kell naponta bevinni tömegnöveléskor, és a nap melyik részénél? És mennyire drága?

Legjobb válasz: napi két evõkanál simán mehet, reggel és az esti kajához. http://veganet.hu/olajok/106-lenmagolaj-hidegen-sajtolt.html

napi két evõkanál simán mehet, reggel és az esti kajához. http://veganet.hu/olajok/106-lenmagolaj-hidegen-sajtolt.html
és ha kapszulából visszük be?
Lenmagolajat kapszulából? Az nemigen éri meg, mert kell vagy napi 15-20g, de mehet több is. Ez jó sok kapszula lenne. Lehet, hogy a halolajjal kevered, mert ott célszerû kapszulából bevinni.És hogy miért kell halolaj is? Mert a lenmagolajban csak az alfal linolénsav (ALA) adja az omega3 zsírsavakat, aminek nagyon kis része alakul át EPA és DHA omega3 zsírsavakká. A cél az minél több EPA és DHA bejuttatása. És tudod miben található EPA és DHA zsírsav? Tengeri állatok zsírjaiban. Tehát kell halolaj is. Olyan terméket válassz, amiben mnimum 300mg EPA és DHA zsírsav van összesen/napi adag.
jó, köszi :) Scitecnél van Flax, hidegen sajtolt lenmag olaj, 100 kapszula, 100 adag, ebben lenmagolaj 1000 mg, alfa-linolénsav 500 mg, linolsav 110 mg, olajsav 110 mg, palmitinsav, sztearinsav 50 mg, akkor ez nem jo?
Jónak jó, csak sok kell belõle és ugye kell DHA és EPA zsírsav is, ami csak halolajban van.
É napi 10ml iszok-eszek jó áron veszem 0.5 liter 810 ft
igen, az jó ár.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget:) Amúgy hol sikerül venned fél litert 810-ért?:)

Ti a nap melyik szakában szoktátok bevenni a tablettát? Kötitek valamihez? Bővebben lent

Most kezdtem el szedni 1 hete az antibébi tablettát. Délben veszem be, de anyukám szerint nem lesz ez így jó, fél, hogyha ?szt?l majd újra óráim lesznek, el fogom felejteni. Szerintetek hogy lehet megváltoztatni az id?pontot? Egyik napról a másikra, vagy a következ? levélnél lehetséges? vagy jobb, hogyha mostmár végleg így marad?

Legjobb válasz: en elejtol fogva 21:30-ra terveztem be magamnak :) Persze,beallitottam a telefonomon a riasztot,hogy 21:30-kor csorogjon :P Ha valtani akarsz,akkor ugy is megteheted,hogy holnap peldaul este veszed be,es utana minden nap ugyanabban az oraban,csakhogy 7 napig plusz vedekezes is szukseges.. de a legjobb otlet az,hogy a kovetkezo levelnel valts idopontot :) remelem segitett a valaszom :)

en elejtol fogva 21:30-ra terveztem be magamnak :) Persze, beallitottam a telefonomon a riasztot, hogy 21:30-kor csorogjon :P Ha valtani akarsz, akkor ugy is megteheted, hogy holnap peldaul este veszed be, es utana minden nap ugyanabban az oraban, csakhogy 7 napig plusz vedekezes is szukseges.. de a legjobb otlet az, hogy a kovetkezo levelnel valts idopontot :) remelem segitett a valaszom :)
Én minden nap 9kor veszem be (este) szól a telefonos emlékeztetõ, így figyelnem se kell rá, mert az jelez. Bár már rögzült, és néha elkap a pánik a gyógyszerszünetben, ha ránézek az órára, és elmúlt 9, hogy úristen nem vettem be, aztán rájövök, hogy nem is kell... :D Amúgy szerintem gyógyszerszünet után cserélj idõpontot, úgy a legegyszerûbb.
szerintem a következõ levélnél érdemes, és én az esti órákra szavazok. Én anno hatkor vettem be, mert az még nincs olyan késõn, hogy elaludjak, de nincs olyan korán, hogy átaludjam, és akkor is be tudom venni, ha órán vagyok, mert 17:%0re állítok egy ébresztõt és ennyi. 24/N
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors reakciókat! :) Akkor azt hiszem, a szünet után fogok váltani.

A nap melyik szakában kell méredzkedni? És melyik számít a a tényleges súlynak?

Reggel általában 50 kg vagyok, este meg már 51. Melyik a valódi súly? Mert 54-re szeretnék visszahízni, így fontos. Nagyon nehezen tudok hízni.

Legjobb válasz: reggel pisilés után ruha nélkül

reggel pisilés után ruha nélkül
nem mindegy?? 1 kg nem oszt nem szoroz...
Estére természetes hogy többnek látszol, egész napi kaja bevitel, folyadékbevitel, az még nem ürült ki a szervezetedbõl, és nem dolgozta fel... és szerintem se 1 kg-on múlik ;)

A nap melyik időszakában érdemes a multivitamint beszedni?

Van e jelent?sége annak hogy a multivitamint mikor szedjük be? Ha mondjuk olyan van, amib?l kett?t kell egy nap, jó akkor mondjuk egyiket délel?tt másikat délután. De ha nekem olyan van amib?l egyet kell egy nap, akkor azt mikorra érdemes id?zíteni? Mikor van szüksége legjobban rá a szervezetnek? Reggel, vagy edzés el?tt közvetlenül, vagy inkább edzés után, vagy este valamikor? Vagy nincs jelent?sége?

Legjobb válasz: ha csak 1es akkor reggel venném be,egyébként a nap folyamán eloszlatva a legjobb szedni.

ha csak 1es akkor reggel venném be, egyébként a nap folyamán eloszlatva a legjobb szedni.
A kérdező hozzászólása: oksi, köszi!

A nap melyik szakaszaban a leghatekonyabb a torna ha fogyni szeretnek? Mindegy hogy mikor tornazok? Napi 40 percet

Legjobb válasz: Fogyás szempontjából tök mindegy mikor mozogsz, akkor sportolj amikor neked a legkényelmesebb de mindenképp egyél elõtte kb 1-1,5 órával. Az már viszont egyáltalán nem, hogy mit, fõleg ha nem akarsz plötyi maradni. Remélem nem ilyen punciszellõztetést tolsz...

Fogyás szempontjából tök mindegy mikor mozogsz, akkor sportolj amikor neked a legkényelmesebb de mindenképp egyél elõtte kb 1-1, 5 órával. Az már viszont egyáltalán nem, hogy mit, fõleg ha nem akarsz plötyi maradni. Remélem nem ilyen punciszellõztetést tolsz...
De lehet, mindegy akkor is legalább tanul egy pár más dolgot is a kérdezõ... Na de on: mindent visszavonok, ha a torna szó alatt szertornát ért!
, , Az állva pisilés a világon a leghasznosabb dolog :) " Hátezaz!!! :-DDD ez is meg a súlyemelés is! Még szerencse hogy minden más nekünk jutott :-DDD... <amúgy szerinted mikor fogják ezeket moderálni? > :-DD eléggé off. :-DD
Hát nagyon, hogy borotváljam az állát XD
Az állva pisilés a világon a leghasznosabb dolog :) gondolj bele, mi bárhol pisilhetünk úgy, hogy még a gatyánkat se kell letolni, nem kell se wc-papír se semmi :D
jaj, szexi szöszi :-DDD
:-DDD
Nem is... a nõknél a rekord, 240kg és õ nyomta ki: http://www.getbig.com/boards/index.php?action=dlattach;topic..
szörnyû... és még az állva pisilés is nekik jutott... pf.
De amúgy a példa ami alátámaszt: A világ legtöbb súlya amit fekve kinyomott egy nõ az 185kg volt. Ugyan ez férfinál pedig 489kg :)
Esélytelen :D egy nõ hiába gyúrja szét az agyát, soha nem lesz erõsebb mint egy olyan férfi aki egy kicsit is kondizik. Legalábbis tisztán kox nélkül soha :) amelyik borotválkozik már azt meg nem hívnám nõnek XD A szkander meg egy dolog, lehet lenyomna egy olyan nõ aki szkanderbajnokságokra jár, de az egy kezes hátazásomnál fel se bírná emelni se azt a súlyt amivel én vígan nyomom :)
De képzeld az milyen kínos lenne ha a végén még lenyomna szkanderba a csaj ha sokat gyúr :-DD ...úÚúÚú...
Hát az se lenne baj amúgy :D Egyébként az vele a gond, hogy megfelelõ terhelés nélkül nagyon könnyû izmot veszteni, pont ezért javaslom mindenkinek fogyókúra mellé ha nem is terembe de legalább otthon rendes saját testsúlyos gyakorlatokat toljon. Mert lehet le fog fogyni mondjuk 10kgot de olyan vékony plötyi keze marad, hogy aztán meg azért fog ríni itt a szája neki, hogy adjunk tippeket "feszesítésre" meg formálódásra :)
mi bajod a punciszellõztetéssel? :-D biztos csak hallani akarod hogy a szomszéd gépnél nyögnek a csajok :-DDD
azt mondják fogyókúrázónak mindenképp reggel. De én egy órás edzés után úgy éreztem kiszakad mindig a gyomrom és nagyon hangos is volt. :S Én ha tornázok is gyors hasgyakorlatot és fenékgyakorlatot lenyomok fél órában és már eszem is. Tovább nem bírnám ki. :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!