Találatok a következő kifejezésre: A nagyszüleim apai (21 db)

A nagyszüleim ikrek(nagymamámék apai ágon), még nem jött ki a családban, én is most egy gyerkőcöt várok. Mire számíthatok?

Lehet hogy a 2. babónál nagyobb eséllyel lesz ikrek,vagy annyi az esélyem,mint bárki másnak?

Legjobb válasz: Elvileg nagyobb az esélyed az ikrekre, ha már elõfordult a családban. Nálunk 2 ikerterhesség is volt a családban (mindkettõ apai ágon), nekem ez az elsõ terhességem és egy baba lesz. 24 hetes kismami

Elvileg nagyobb az esélyed az ikrekre, ha már elõfordult a családban. Nálunk 2 ikerterhesség is volt a családban (mindkettõ apai ágon), nekem ez az elsõ terhességem és egy baba lesz. 24 hetes kismami
állítólag pont az unokáknál kellenne visszaütnie.vagyis nálatok :D lehet a második már az lesz. boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nektek is boldog babavárást!
Szia...anyai agon oroklodik az ikerterhesseg!!!! Tehat ha anyud edesanyja lenne iker akkor nagy eselyeid lennenek....igy ugyanannyi az eselyed mint barki masnak. En is iker vagyok...anyam 2 ikerterhesseget veszitett el rajtunk kivul......ugyhogy nekem nagy eselyem van ikres nagymama lenni..:-))
Szia! Az elõttem szóló pontosan leírta. Egy falumbeli 3x szült, mindig ikreket:) )) Neki ezekszerint mindig 2 petéje érett. Az egypetéjü pedig nem öröklõdõ úgy tudom. Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!

Van-e lehetőség arra, hogy a gyerek 3 éves kora után is felügyelt körülmények között történjen a kapcsolattartás az apával és a nagyszülővel?

Van egy 1.5 éves lányom. Fél éve elköltöztünk az apukájától Az apa egész nap csavargott és az összes pénz elitta. A gyámhatóság szabályozta a láthatást heti két alkalommal az anya lakásán. A nagyszülő is kért kapcsolattartást, ő havi egy alkalommal a gyermekjóléti szolgálatnál találkozhat a gyerekkel. A nagyszülőt idegi alapon százalékolták le, többször volt öngyilkos azóta is rendszeresen kezelik. A kislányt 3 éves kora után mind az apuka, mind a nagyszülő elviheti magával. Hogy lehet rábizni egy alkoholistára és egy idegkezeltre egy kisgyereket?

Legjobb válasz: Azért nem úgy van, hogy ha te nem engeded, akkor nem mehet. 3 éves kora után az apának joga van elvinni a gyereket. Szerintem fordulj minél elõbb bírósághoz, ott a fenti okokra hivatkozva kérvényezd, hogy továbbra is csak felügyelettel láthassák a gyereket a rokonok.

Azért nem úgy van, hogy ha te nem engeded, akkor nem mehet. 3 éves kora után az apának joga van elvinni a gyereket. Szerintem fordulj minél elõbb bírósághoz, ott a fenti okokra hivatkozva kérvényezd, hogy továbbra is csak felügyelettel láthassák a gyereket a rokonok.
A gyerek három éves kora után is kérheted, hogy csak felügyelettel látogathassák a nagyszülõk és az apuka a gyermeket.
Sehogy, nem kötelezõ rájuk bízni. Az hogy láthatják, az azt jelenti, hogy lehetõségük van rá, de nem kötelezõ, ha akarják, meg kell engedned nekik. Szegény kislány, nagyon rosszul érintené, ha így látná az apját. Ha a hapsi ráadásul agresszív részegen, akkor meg ki tudja, mit csinálhat vele. Ne bízd rá soha, csak úgy engedd hogy lássa, ha te is ott vagy. Amúgy sajnálom, hogy ilyen apja van, gondolom már te is megbántad, hogy vele álltál össze.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igen megbántam, hogy õ lett az apukája. Ez egy gyerekkorunk óta tartó szerelem volt, ahol nem tudta elviselni a felelõséget, hogy családja lett és az italba menekült.
Igen, amúgy ha jól tudom így van: ha rá tudod bizonyítani az apára, hogy alkoholista, akkor a bíróság akár el is tlthatja tõle a gyereket. Ez lehet, hogy nem fog neki tetszeni, de akko meg max megmondod neki, hogy fogja be, ha nem képes se férjként, se apaként viselkedni.

Úgy hallottam hogy a SOTE II-n nem mehet be látogató a szobába, a babát csak üvegfalon keresztűl lehet megmutatni a látogatóknak. Igaz ez? Akkor ha apa bejön hozzám nem foghatja meg a gyerekét? Se a nagyszülők?

Legjobb válasz: Ez így igaz. A szülés után apa babázhat egy kicsit,de legközelebb csak akkor,ha mentek haza. Kicsit tudsz csalni,mert mikor a csecsemõosztályra viszed ki kell tolni a folyósóra,ahol a látogatók vannak. 6,5 hós kicsi fiú anyukája

Ez így igaz. A szülés után apa babázhat egy kicsit, de legközelebb csak akkor, ha mentek haza. Kicsit tudsz csalni, mert mikor a csecsemõosztályra viszed ki kell tolni a folyósóra, ahol a látogatók vannak. 6, 5 hós kicsi fiú anyukája
igen az elöttem szolonak igaza van
ez szerintem minden kórházban így van, legalábbis ahol én szültem így volt. A babás szobákba nem mehetett be látogató ha a baba kint volt és naponta 1x mutatták meg a babát üvegen keresztül. Elõre megbeszélve apuka bemehetett délután megfürdetni, olyankor együtt lehetett a család.
nem szülhet ám mindenki Pesten... egyébként meg szerintem nem attól bababarát egy kórház hogy már az elsõ perctõl hagyják hogy mindenki taperolja a gyereket. Majd meglátjátok, amikor mi 1 hónaposan kórházba kerültünk mert valakitõl összeszedett egy hasmenõs vírust azt mondtam többet a gyerekemre rá sem nézhet senki! Nemhogy már a szülés után a nagyszülõk fogdossák...
Utolsó válaszolónak, ez egyre több khzban nem így van.Pl.Szt.István, Szt.János, stb.
A 22.15-ös válaszoló vagyok.Én nem írtam, h mindenki szüljön Pesten, csak az elõttem leírtakat pontosítottam...és tévedésben vagy, ha azt gondolod, h ettõl bababarát egy khz.Hát NEM.Nézz utána, h mitõl.Az én babámat nem "taperolták" végig, mivel 1.elég intelligens emberekbõl áll a rokoni és baráti köröm, 2.a khz nem átjáróház-számomra-, tehát oda csak a legszûkebb családtagok jöttek be(és õk sem azért, h kézrõl-kézre adják a babát.2 gyerekes anyuka
Bocs, pontosítom:...a legszûkebb értelembe vett családtagok...


Hogy oldjátok meg, egy 1-1, 5-2 éves babával az apa és a nagyszülők segítsége nélkül a terhesgondozóba (orvoshoz) járást?

Valakire rábízzátok,vagy viszitek magatokkal,be a rendel?be is,vagy mindig kísér benneteket valaki,aki addig kint marad a kicsivel?

Legjobb válasz: Én amikor nem tudtam kire bízni õket, akkor volt, hogy 2 gyerekkel mentem. Ott voltak végig.

Én amikor nem tudtam kire bízni õket, akkor volt, hogy 2 gyerekkel mentem. Ott voltak végig.
Ez jó kérdés, én is ebben a cipõben leszek. Most lett pozitív a tesztem. Az a baj, hogy félek, nehogy valami betegséget összeszedjen a gyerek. Mert a labor pl. a körzeti orvossal egy helyen van. Hát, én majd megkérem a szomszédot, hogy amíg átmegyek a dokihoz vigyázzon a gyerekre. Csak õ még nem tudja... 5 perc innen a doki egyébként, kismamák meg soron kívül mehetnek laborra. A nõgyógyászom vagy este 10-ig rendel, úgyhogy oda úgy fogok idõpontot kérni, amikor már a férjem is itthon van. A védõbe meg lehet vinni, nincs semmi gond.
Helyi háziorvoshoz betoltam a babkocsiban úgyis csak vérnyomást mért. Labor 6.00kor legelsõként míg férjem nem indult melóban nõgyógyász utolsóként mikor a férjem már itthon volt.
Szerencsére van 1 nagyon jó barátnõm, õ szívesen elkísér.És fordítva is így van.Mindig "összebeszélünk", és együtt megyünk:)
Nyugodtan vigyed mindenhová magaddal, sokan így csináljuk. Legalább szocializálódik, megtanul viselkedni. Persze ha van kire bízni, néha kérj meg valakit, mert azért az könnyebb :-)
Az én kislányom 20 hónapos, én meg 21 hetes terhes. Én viszem magammal mindenhová, csomó játék, tea, cumi, ilyesmik és elvan addig amíg néhány szót tudok váltani a dokival, vagy a védõnõvel. Egyszer a barátnõm vigyázott rá míg én UH-n voltam. Sajna másra én se tudom bízni.
A kérdező hozzászólása: 15 éves gyerekrõl van szó
Most lehet, hogy hulyeseget irok, de nem ugy van, hogy ha pl az anyanal van a felugyeleti jog es az apanak lathatasa van, akkor az apanak sajat koltsegen van joga elvinni magahoz a gyereket. Ez nem igy van nagyszulok eseteben is? Eszerint nagyszuleidnek kellene teged vinniuk, nem neked menni hozzajuk, nem?
A kérdező hozzászólása: az h elmenjek hozzájuk az 1, 5 nap. Olyan faluba laknak ahol csak napi 2 busz megy, reggel korán, és kora du.ha ellógok vmelyik nap suliból akkor délután ki tudok menni, és reggel meg haza. telefonon mondtam már h nem azért megyek mert anya tilt, de nem hisznek nekem. nekem nincs idõm erre
Igen, figyelembe veszik a gyerek véleményét is, de annyi idõd biztos van, hogy elmenj a nagyszüleidhez és tisztázd a dolgot, mert ha jól veszem ki, te okoztad ezt, mert nem mentél el hozzájuk. És tudod, arra van idõd, amire akarod, hogy legyen. Biztos nincs annyi tanulnivalód, hogy minden nap suli után a könyveket kelljen bújnod. Én is voltam középsulis volt hogy már 1-kor 2-kor végeztem aztán hazamentem összekészültem és elmentem hozzájuk egy órácskára hetente 1x 2x. Szóval igazából, ha nem akarod, hogy a nagyszüleid gondot okozzanak inkább menj el és tisztázd velük. Ha nem mersz, akkor anyudat vedd rá, hogy ketten tisztázzátok velük. Max akkor vennének el anyudtól, ha tényleg veszélyeztetve lennél, (vernek, éheztetnek, veszekednek veled, rendõrségi ügy(ek)be keveredsz stb.)
A kérdező hozzászólása: a mamám be akarja perelni anyámat, el akar perelni tõle, mert úgy gondolják azért nem megyek láthatásra mert anya rosszul nevel.Ilyenkor figyelembe veszik azt hogy mit mond a gyerek?
Kérdezõ erõltesd meg magad és néha pár órára ugorj be hozzájuk akkor nem lesz semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Igazából én vagyok a 15 éves gyerek, és lány vagyok biztos nem focizok a nagyapámmal. Nem értik meg h nem akarok menni, és nincs olyan nap amikor helyette tudnék menni. Pénteken suli után táncra megyek, és este 8kor érek haza. Szombaton meg vagy a barátnõimmel vagyok, vagy a barátommal.Egyik szombaton a pasimmal, másik szombaton a barátnõimmel- Vasárnap meg tanulnom kell hétfõre. A mamáék azt hiszik anya nem enged és fel akarják jelenteni. Különben is egyre jobban utálok ott lenni náluk. mindig csak azt halgatom h any amilyen szemét, mert h újra fog házasodni, meg h nekem minek udvarló még ráérek vele, meg h barátokra sincs szükségem. csak kivûncsi vagyok h ebbõl anyukámnak lehet e vmilyen gondja ha továbbra se megyek hozzájuk
Ebbõl nem lesz hátránya az anyának jogilag. Nyilván a nyagyiék se gondolják hogy egy 15 éves kamasz szivesebben hétvégézne náluk mintt a haverokkal. Bár pár vasárnapi ebédt, egy foci mecset a nagyapával lehet erõltetni, esetleg heti 1-2 alkalommal mikor sokáig dolgozik az anya elküldeni a nyagyiékhoz ebédelni.
Egy gyereknek a nagyszülõkre is szüksége van.Inkább rábeszélni kellene, hogy látogassa a nagyszülõket.Abból semmi rossz nem származik.Egy 15 éves pláne feltudja már fogni ezt.Amennyiben a nagyszülõk panaszt tesznek a Gyámhivatalnál, biztos , hogy elbeszélgetésre behívják a szülõt és a gyereket is.Jobb megelõzni.
15 évesen a pasid helyett igazán tölthetnéd néha a nagyszüleiddel a szombatot. Esetleg reggel átmész a a nagyiékhoz, ebéd után meg találkozol a barátoddal. Vagy vidd el a srácot is ebédelni. És sose felejtsd el, hogy pasid még sok lesz, de ha a nagyszüleid egyszer meghalnak, többé nem láthatod õket. Akkor fájni fog minden perc, amit ostobaságokkal töltöttél Helyettük.

Ha az anya lelép és ott hagyja a pici gyerekét, akit a nagyszülők nevelnek fel, mert az apa ezt tartja a legjobb megoldásnak, kinek jár gyerektartás? Jár egyáltalán?

Legjobb válasz: Gyerektartás mindig jár, ha az egyik (vagy mindkét) szülõ lelép. A bírósághoz kell fordulni.

Gyerektartás mindig jár, ha az egyik (vagy mindkét) szülõ lelép. A bírósághoz kell fordulni.
Ha az apa sincs vele akkor a nagyszülöknek jár.az apátol is meg az anyátol is.Ha ot van az apuka a nagyszülökkel akkor az apának jár.
A kérdező hozzászólása: Az apa egy idõ után különköltözött, és fogalmam sincs, szegény nagszüleim kaptak-e egyáltalán valamit a gyerektartásból.Gyanúm szerint nem...
A kérdező hozzászólása: Ez már nagyon régi ügy, csak hagyatéki tárgyalás kapcsán került elõ, ezért szerettem volna tudni, hogy kit illetett volna ez a pénz? Mert én úgy láttam, hogy nem azt, akit kellett volna. Egyáltalán meddig jár az ilyesmi?
Mindkét szülõtõl a nagyszülõknek.Azoknak kell a gyámhatóságtól kérni a csal ádba fogadás cimén és ott kötelezik Õket a tartásdij fizetésére, úgy mintha a szülei volnának a gyereknek.A gyámhatóság elég nehézkes valami, úgy állnak a dolgokhoz, hogy más is odaférjem.Nehéz valamit kivárni tõlük.De a tartásdij annak jár akinek a háztartásában nevelkedik a gyerek, a családipótlék is.Általában a 18.-k év betöltéséig, tudomásom szerint.Ü:Zsazsanéni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ha nappalin tanulsz, 20 éves korodig a családi pótlék, és amig nappalin tanulsz, de legfeljebb 25 éves korodig a gyermektartás.

A nyári szünetben a fiam az apjánál lenne, de inkább odaadta a szüleinek! Van e joga a nagyszülőnek vigyázni rá, vagy a gyámhatóságon kell engedélyt kérniük amit az apa idejéből vonnak el?

Azért kérek segítséget, mert nekem mást mond a gyámhatóság, mint az apának!

Legjobb válasz: Kinek mit mond? Egy egész nyári szünetre nehéz szabira jönni. Ti ezt hogyan beszéltétek meg?

Kinek mit mond? Egy egész nyári szünetre nehéz szabira jönni. Ti ezt hogyan beszéltétek meg?
Igen van joga a nagyszülõknek vigyázni rá. A te szüleidnek van joguk vigyázni rá? A másik nagyszülõknél is pont így van.
Ez miért porbléma? Örülj neki, hogy vigyáznak a nagyszülõk rá, legalább kicsit Te is ki tudsz kapcsolódni. Attól még nem fogják elszeretni tõled a gyereket, ha a nagyszülõknél is eltölt egy bizonyos idõt. (Mellesleg mit nem adnék, ha nekem nagyszülõk vigyáznának a gyerekekre, de õk sajnos már nem élnek.) Szerintem a nagyszülõknek joguk van látni az unokát. Hogy érted azt, hogy "levonják az apa idejébõl?" Ti pontosan méritek, hogy mennyit lehet ott a gyerek?
Nálunk ugyan ez a helyzet.A lányom, már 2 nappal elötte mondta, csak addíg akar maradni, amíg az apja vele van.Most meggyõzték maradjon, de minden nap szomorú a hangja, és nagyon hiányol.Én megbeszélem az apával, hogy egy hét elég volt a nagyiból, vagy vele van, vagy nem viszi el.Nem érdekel, hogy dolgozik.Én is, még sem passzolom le a gyereket.A bíróség neki azért adott ennyi idõt, hogy Õ legyen vele, ne lepasszolja.Akkor nem kötelezõ elvinni.Vele szívesen van a lányom, most meg 160 km.-re van a nagyszülõkkel, se apával, se anyával.6 éves lesz a lányom.
O, hat ez sokszor van igy! De a volt ferjednek is dolgoznia kell mennie, nem? A nagyszulok rendesek, tisztak szeretik a kisfiadat? Szeret a kisfiad a nagyieknal? Ha igen, akkor szerintem orulj neki, hogy megoldodott a gyerekfelugyelet. Sok szulo azt sem tudja hova tegye a gyereket a hosszu nyari szunido alatt. Ha nem vinne el az apa a gyereket a lathatasra, nyari szunetre, akkor meg az lenne a baj, ugye? Mindig van valami amin keseegni kell, ugye? En a helyedben orulnek neki, es kulonben is jo a fiadnak is hogy a nagyiekkal is tartja a kapcsolatot.
Ha te lennél az, akinek láthatása van, akkor is igy gondolkodnál? Mi az, higy csak pontosan megszabott idre lehet a gyerek az apjánál - ha együtt lennétek akkor is kicentiznéd, hogy mikor foglalkozhat vele az apa? Attól, hogy elváltatok, a gyerek még közös, és a láthatást csak az ilyenek miatt kell szabályozni, akik csak a másikat akarják piszkálgatni meg gonoszkodni vele.
A kérdező hozzászólása: Mielõtt mindenki engem hurrogna, el kéne gondolkozni, nem biztos, hogy ez egy átlagos mindennapos válás volt! ( Országos ranglistán szerintem az elsõ 5 legcsúnyább közt lenne! ) Minek a láthatási idõ, ha nem is akarja az apja látni és vele lenni?

Ha az apa a munkája miatt akadályoztatva van, a nagyszülők jogosultak a gyerekláthatásra helyette?

Gyerekeimet nem láthatom minden második hétvégén, úgy ahogy a bíróság azt előírja számomra, ugyanis a munkám ezt nem teszi lehetővé. Úgy hallottam, hogy ha az aktuális hétvégén pechemre dolgoznom kell menni, a nagyszülők helyettesíthetnek engem. Igaz ez? Ha igen, automatikusan jár ez a jogosultság, vagy előtte a bírósághoz, illetve a gyámügyhöz kell folyamodnom ez ügyben? Mi a véleményetek? Tnx

Legjobb válasz: Elhozod a gyerekeket péntek délután, ahogy rendszerint szoktad, este elviszed õket a szüleidhez, másnap bemész dolgozni, majd munkaidõ után mész a gyerekekhez a szüleidhez. Ez így teljesen megoldható és jogilag is helyes, hiszen nem vagy köteles a láthatási idõ minden percét velük tölteni, de a megfelelõ és biztonságos körülményeket biztosítod számukra, ráadásul pont a nagyszüleiknél. Rengeteg szülõ bízza rövidebb-hosszabb idõre a nagyikra a gyerekeket, így ha az exed ezzel akarna a gyámügyre menni, biztosan nem tesznek ilyen panasz miatt lépéseket.

Elhozod a gyerekeket péntek délután, ahogy rendszerint szoktad, este elviszed õket a szüleidhez, másnap bemész dolgozni, majd munkaidõ után mész a gyerekekhez a szüleidhez. Ez így teljesen megoldható és jogilag is helyes, hiszen nem vagy köteles a láthatási idõ minden percét velük tölteni, de a megfelelõ és biztonságos körülményeket biztosítod számukra, ráadásul pont a nagyszüleiknél. Rengeteg szülõ bízza rövidebb-hosszabb idõre a nagyikra a gyerekeket, így ha az exed ezzel akarna a gyámügyre menni, biztosan nem tesznek ilyen panasz miatt lépéseket.
Ez nem egésszen így van. HA nem tudsz azona hétvégén menni a gyerekekért, akkor elõzetesen tájékoztatnod kell az anyukát, hogy nem tudsz menni. Ilyenkor van lehetõség az elmaradz láthatás pótlására. Ha a szülõk ha nem tudják megbeszélni a pótlást (pl következõ hétvége), akkor a gyámhatóságnál kell kérvényezni az elmaradás pótlását. (Itt célszerû igazolni, hogy te szóltál, hogy nem tudsz menni a kijelölt hétvégén). A nagyszülõi láthatást szintén bíróságon kell kérvényezni , ha anyuka nem akarja engedni és akkor a bíróség megítél két hetente pár órát (ottalvás nélkül)a nagyszülõknek.
De ha meg lehet beszélni az anyukával és tudja hogy a szüleidnél jó helyük van a gyerekeknek, akkor mehet az 1-es válaszoló verziója is.
Húúúú, milyen a kapcsolatotok, ha ezt nem tudjátok megbeszélni? Részvétem. Amúgy az én apám pilóta, szóval gyakran dolgozott hétvégén, és akkor mi is a mamánál voltunk addig. Anyukámat nagyon nem érdekelte, hogy apa, vagy mama vigyáz-e ránk, amúgy is kell menni a mamához is néha. Szerintem ha a szállítás megoldott, nem lehet ez probléma, de ha az ex ennyire gáz, akkor keresztbe tehet olyan dolgokkal, hogy 'de az apának kell hoznia-vinnie a gyereket'... stb. Ekkor lehet szükség bíróságra, de szerintem elõbb próbáld normálisan megbeszélni. Vagy már próbáltad és nem sikerült?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszaitokat és a részvétnyilvánítást. Sajnos olyan a kapcsolatunk, hogy az ilyen és ehhez hasonló dolgokat nem lehet vele megbeszélni. Önzõ egy kicsit a szentem, mert ha kell neki valami, akkor teper, de ha én hívnám, sokszor fel sem veszi a telefont. Ragaszkodik a bíróságon leírtakhoz, kompromisszumokra képtelen. Csak akkor enged, ha az az õ érdekeit szolgálja. Ha elõhozakodnék azzal, hogy szeretnének a nagyszülõk unokázni addig, amíg én szolgálatban vagyok, kárörvendõn mondana nemet a kérésemre. Ezért is tettem fel a kérdést: van-e jogi lehetõség a nagyszülõi láthatásra, vagy keressem a kiskapukat, és éljek azokkal a lehetõségekkel, amiket már vázoltatok nekem néhányan.
Amíg nem veszélyezteted a gyerekeket azzal, hogy a nagyszülõkre bízod õket - márpedig a leírásodból nem úgy tûnsz, mint aki ilyet tenne -, akkor jogilag nem tehet semmit. Ha a szüleid megbízhatóak, szeretik a gyerekeket, és a kicsik is szívesen vannak náluk, nyugodtan odaviheted õket éjszakára, ahogy az anyjuk is bármikor elviheti õket a saját szüleihez. Azért, mert nem te vagy a nevelõ szülõ, még nem lettél a családoddal együtt számkivetett, vagy épp veszélyes a gyerekekre, ugyanúgy a gyerekek szülõje vagy, a szüleid pedig nagyszülõk. A láthatási idõdet a gyerekeiddel ott és azzal töltöd, akivel szeretnéd, a felügyeletükrõl is saját jogod van dönteni ez idõ alatt. Egyébként végtelenül szomorúnak tartom, hogy egy válás után már nagyszülõi láthatási jogokkal kell zsarolni az anyát, hiszen a gyerekeknek árt, ha elveszi tõlük a nagyszüleiket. :(
Mi is kértük a bíróságot, hogy ítéljen meg a nagyszûlõnek is láthatást, de elutasították. Az anya sokszor otthon sincs, amikor megyek a gyerekekért, a gyerekek egyedül jönnek ki az utcára hozzám, de amikor kértem a bíróságon, hogy mehessen érte édesanyám is, mert õ közelebb lakik, akkor az exnejem úgy tiltakozott, hogy ihaj, ha nem tudok érte menni, akkor nincs láthatás. Sajnos a bírónõ ez ügyben is az õ javára döntött, pedig egyértelmû volt, hogy semmi másról nem szól a dolog, mint arról, hogy keresztbe tegyen nekem. A gyámügyet felejtsd el, a fülük botját sem mozdítják, azt nézik, hogyan nem kell dolgozniuk. Nekem még a másfél éve elmaradt láthatások miatt sem hoztak végzést, és ha reklamálok, csak még rosszabb. Egyedüli megoldás, ha elhozod a gyereket, és utána elviszed a szüleidhez. Õk már visszavihetik, lényeg, hogy te hozd el, attól kezdve pedig az exednek már semmi köze semmihez.

Szerintetek ha az apa "nem kér" a gyerekből, akkor ezáltal az apai nagyszülők és egész családfa is "ki van iktatva" a képből?

Legjobb válasz: Én is ezen gondolkodtam. Hogyha az apa nem mondja el otthon, akkor az anya avassa, vagy ne avassa be "külön" az apai nagyszülõket? végtére is nekik is joguk van hozzá, hogy tudják, hogy van egy unokájuk, a gyerek jogairol meg persze nem is beszélve...

A kérdező hozzászólása: Én is ezen gondolkodtam. Hogyha az apa nem mondja el otthon, akkor az anya avassa, vagy ne avassa be "külön" az apai nagyszülõket? végtére is nekik is joguk van hozzá, hogy tudják, hogy van egy unokájuk, a gyerek jogairol meg persze nem is beszélve...
Nálam nem így volt. A volt párom szülei megkerestek a baba születése után, hogy szeretnének részesei lenni az unokájuk életének. Máig jó a viszonyuk, annak ellenére, hogy a lányomat sohasem látta az apja.
Ez teljesen az apa családjától függ szerintem. Ha õk igénylik, hogy az unokájukkal kapcsolatban maradjanak, szeretik a gyermeket, akkor minden további nélkül ez független az apa hozzáállásától. Én így nõttem föl:édesapám nem igazán érdeklõdött felõlem, de édesanyám mindig vitt az apai rokonokhoz. egy 29 éves édesanya
Nem, különben mivel a nagyszülõ unoka egyenes ági rokon, így nagyszülõi láthatósági jog is létezik.
Nálunk valahogy így alakult. Pontosabban az apa nem egészen "nem kért" a gyerekbõl, csak engem akart így büntetni, amiért nem maradtam vele (félreértés ne essék, nem másik pasi miatt hagytam ott, jó okom volt rá). Én sem az apától sem az apai nagyszülõktõl nem akartam eltiltani a fiamat, viszont a volt párom be sem avatta az anyját abba, hogy gyerekünk lesz, szerintem azóta sem mondta neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!