Találatok a következő kifejezésre: A nagyon erős (964 db)

Mi ez a nagyon erős, mélyről jövő hazaszeretet?

Irtózik a hátam azoktól, akik csak fél szóvan is gyalázni merik a hazámat. Nem vagyok elkötelezett híve egyik pártnak sem. De néha azt, aki ?seinket, vagy múltunkat, jelenünket rossz szóval illeti küldeném a bitóra. Számomra nincs nagyobb b?n, mint a hazánk megsértése. Teljesen elfogult vagyok a hazám iránt.

Legjobb válasz: Valahol egyetértek veled. Én éltem külföldön gyerekkoromban, és életem máig legmélyebbre ható élménye, amikor hazajöttünk. Végre értettem mindent és mindenkit (pedig elég jól beszéltem a kinti nyelvet is), és mindenhol azt éreztem, hogy otthon vagyok. Ez leírhatatlan, aki ezt nem tapasztalja meg, talán csak sejtheti, mirõl van szó. Én is csak akkor vagyok hajlandó végleg elmenni, ha nagyon nagy baj van, addig nem szeretnék.

Valahol egyetértek veled. Én éltem külföldön gyerekkoromban, és életem máig legmélyebbre ható élménye, amikor hazajöttünk. Végre értettem mindent és mindenkit (pedig elég jól beszéltem a kinti nyelvet is), és mindenhol azt éreztem, hogy otthon vagyok. Ez leírhatatlan, aki ezt nem tapasztalja meg, talán csak sejtheti, mirõl van szó. Én is csak akkor vagyok hajlandó végleg elmenni, ha nagyon nagy baj van, addig nem szeretnék.
sajnos a rossz gazdásai helyzet kiûzte ezt belõlem.
Egy magyar sem azért költözik külföldre mert annyira kellemes dolog alkalmazkodni egy idegen kultúrába ahol senki nem érti az anyanyelvedet , ahol minden idegen.Nem azért mennek el mert utálják Magyarországot , hanem azért mert nem tudnak benne élni , bizonytalan.És egyre rosszabb Egy külföldön élõ magyar is lehet hazaszeretõ. A testvérem az USA-ban él évek óta.Tagja az ottani magyar közösségnek.És minden héten tartanak összejövetelt.Ahol csak magyarul beszélnek , kulturális programokkal szórakoztatják egymást és stb. Bámulatos hogy azok a magyarok mennyire meg tudnak változni pozitív irányban akik külföldön élnek.Szinte mintha kicserélnék õket.Olyanok amilyennek igazából minden magyarnak lennie kellene.
Ez nem hazaszeretet, hanem sovinizmus. A hazaszeretet az, hogy látod Magyarország hibáit, elfogadod, ha mások felhívják rá a figyelmedet – de ennek ellenére szereted, és javítani akarsz rajta. A sovinizmus meg csak kritika nélküli „hazaimádat”, vagy ahogy te mondtad: „Teljesen elfogult vagyok a hazám iránt”.
A hazaszeretet és az intolerancia nem egy és ugyanaz! Sokaknak az ilyen mértékû intolerancia visszatetszõ az úgymond nemzeti oldalról. Meg különben ki vagy te, hogy másokat bitóra küldenél csak, mert jogos vagy jogtalan, kritikát fogalmazott meg azon országot illetõen, ahová az adót fizeti és ahol boldogulni szeretne?
"A gazdasági helyzet sosem lesz jobb." Ennyit nézel ki a hõn szeretett országból? Amúgy megmondom, mikor tud a hazaszeretet átcsapni nacionalizmusba: amikor a dicsõ múlt és a nemzeti egység igényét gyûlöletkeltéssel szítják még erõsebbre, hogy valaki a háta mögé sorakoztasson sok-sok embert. Biztos tanultál történelmet, stb.
A hazaszereteted miben nyilvánul meg? Csak a szád jár, vagy teszel is érte valamit? Sokkal nagyobb bûn, ha nyomorognak az emberek, éheznek a gyerekek, mint ha valaki megsérti a hazádat! A haza az itthon élõ emberekbõl áll! Nem egy elvont fogalom!
"De néha azt, aki õseinket, vagy múltunkat, jelenünket rossz szóval illeti küldeném a bitóra." Minden józanul gondolkodó népnek kell hogy legyen önkritikája, egyik se hiheti hogy õk maguk szentek és tévedhetetlenek és hogy MINDIG mások (más népek stb.) akarnak ártani nekik és hogy ezért vannak [email protected] Igenis be kell ismerni, el kell ismerni hogy a magyarok hatalmas szarvashibákat vétettek a múltban is (kezdve talán azzal hogy a török már a nyakunkon volt de nálunk - különösen a nemeseknél - már akkor is a széthúzás volt jellemzõ, egyedül a vasszigorral kormányzó Mátyás volt képes kordában tartani õket - amíg élt -, aztán ugyebár elszabadult a pokol).
> Teljesen elfogult vagyok a hazám iránt. Bizonyos mértékû kötõdés az országod kultúrájához kifejezetten jó, de ez már túlzás. > Ti is éreztek ilyet? Nem. A túlzott mértékû hazaszeretetet károsnak, veszélyesnek tartom. A "hazaszeretet" mint érzés véleményem szerint elavult. > Akkor felejtse el mindenki a hazáját és irány az USA? Csak aki jól akar élni.
22:19! Pl: Én támogatom, hogy menjenek a fiatalok világot látni. Menjenek ki, képezzék magukat a legújabb technológiákban, építsenek nemzetközi kapcsolatokat, szerezzenek munkát, ismerjék meg a másik kultúrát, szerezzenek tõkét! Ez nagyszerû! Majd jöjjenek haza, és itthon kamatoztassák ezt! De ehhez, hogy ezt meg is tehessék, az kell, hogy Magyarország, mint jogállam, és Magyarország, mint az itt lakó emberek közössége ezt elfogadja, és támogassa. Én is megkaptam már azt, hogy milyen jogon pofázok bele az otthoni dolgokba, ha nem vagyok itt (fél évre külföldre küldött a cégem, de késõbb is tervezek még hosszabb idõre kijönni). Hát azért, mert egy normális helyre akarok majd hazamenni. Provokatív kérdés: szerinted ki akar olyan helyre hazamenni, ahol kvázi árulóként fogadják?
Kedves kérdezõ, akármit is mondanak, ez így van rendjén. Természetes, hogy elfogultak vagyunk az iránt, akit/amit szeretünk.
"Provokatív kérdés: szerinted ki akar olyan helyre hazamenni, ahol kvázi árulóként fogadják?" Szeretettel várunk.
23:30! Nyugi, két évnyi Németország után 3 hét múlva megyek haza. De nem mondhatnám, hogy úgy érezném, hogy mindenki örömmel fogadna otthon...
22-es! Én is támogatnám, mert régebben az arisztokraták is sokat utaztak külföldön és az ottani tapasztalataikat itthon kamatoztatták, de ma az a baj, hogy a legtöbb, aki kimegy, az kint is marad. 25-ös! Örülök, hogy hazajössz, de sajnos nem ez az általános.
21:16! Sokan visszamennének. Dehogy is sokan... A legtöbben! De amíg kb. árulóként várják vissza õket, addig miért is menjenek haza?
Néhány hülyét leszámítva senki sem tekint árulóként arra, aki hazajön. Hagyjuk már ezt.
23:02! Én a személyes tapasztalatomról beszélek. És nem csak a neten meg a politikában fellelhetõ hozzáállásról beszélek most, hanem arról, hogy ezt már megkaptam személyesen az arcomba is ismerõstõl és idegentõl egyaránt. És félreértés elkerülése végett: nem azért tekintenek ránk árulóra, mert hazamegyünk, hanem azért, mert korábban „ott mertük hagyni az országot”.
* mármint magyarokat gyalázókból van egyre több, csak lemaradt.
Én is érzek ilyet, és ma egyre több ilyen van. És most nem arra gondolok, hogy ha valaki építõ kritikát fogalmaz meg, és segíteni akar, hanem arról, aki gyalázkodik össze-vissza, hogy Magyarország egy mekkora [email protected] hely, húzzunk el innen errõl a koszfészekrõl, stb. De tenni, nem tesz semmit. Vagy a másik: mikor külföldrõl pofázik. Az a baj, hogy építõ jellegû kritikát egyre kevesebbet hallani, és ha megszólom a rágalmazókat, akkor meg én vagyok a szûklátókörû és soviniszta.
A kérdező hozzászólása: Ilyenkor nem arra gondolok, hogy milyen itt élni. A gazdasági helyzet sosem lesz jobb. Akkor felejtse el mindenki a hazáját és irány az USA?
A kérdező hozzászólása: Gondoltam, hogy kiírok egy kérdést teljesen pártoktól függetlenül és máris jönnek a vádak, hogy jobbikos meg stb. Nem vagyok jobbikos. Elfogadom a múltunk bûneit és hibáit, de egy magyar ember ne hangsúlyozza õket. Mert az nem hazaszeretõ. Fogadja el a hibát értse meg de ne azt szajkózza örökké.
Sokan azt gondolják, hogy mások csak szajkózzák a múltunk hibáit. De ahogy a tanár is, egy pszichológus is, de még egy orvos is felhozza sokszor a hibáidat, rossz szokásaidat, azt azért teszi, hogy te abból tanulj, vagy változtass az életeden. Azért teszik ezt, mert törõdnek veled. Azért teszik, mert még nem tanultál belõle, és még mindig a régi rossz szokások rabja vagy. Amíg sokan azt mondják, hogy a Hideg napok nem történtek meg, addig sokan fogják szajkózni azt. Amíg sokan nem értik meg, hogy hova vezethet egy nép kollektív gyûlölete, addig szajkózni fogják a kitelepítéseket, a numerus clausust és zsidó holokausztot. Amíg sokan azt hangoztatják, hogy Felvidéket a szlovákok „elrabolták” a magyaroktól, addig szajkózni fogják, hogy a Magyar Királyság nemessége nem adta meg azokat a jogokat a Királyság többi nemzetiségének, amikkel a magyarok rendelkeztek. Amíg sokan azt mondják, hogy inkább mennének vissza a kommunizmusba, addig sokan fogják szajkózni a csengõfrászt, a koncepciós pereket meg az ÁVH-t. Azaz amíg az emberek nem néznek szembe ezekkel a hibákkal (és valóban szembenéznek, nem csak a „jóvanna, ééértem” felkiáltással szabadulnának a témától), és nem tanulnak a magyarok történelem során elkövetett hibáiból, addig azokat a hibákat „szajkózni” fogják.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, jó politikus lehetnél félre tudod magyarázni a dolgokat és elhitetni az emberrel az igazadat. De rám nem hatnak a politikusok. Mikor az atv-t nézem(magam se mtudom miért) és egy-egy riporter vagy vendég felhántorgatja a múlt bûneit és az idegeneket védik, sajnálják az NEM HAZASZERETET!!!!!
A kérdező hozzászólása: Meg akkor szerintetek én nem vagyok hazaszeretõ annak ellenére, hogy szeretem a hazámat? Érzem a szeretetet és azt csak én érezhetem ebben nem tud senki megcáfolni.
egyetértek az utolsó hozzászólóval. egy dolog a hazaszeretet és egy dolog a fanatizmus. amit Te csinálsz, az a második kategóriába tartozik. én nem akarlak felbõszíteni Téged, de a JÓZAN hazaszeretethez hozzátartozik az, hogy lásd: követtünk el hibákat a múltban, jelenben, fogunk a jövõben, de ki ne tenné? senki, semmi nem tökéletes. ha Téged anyukád leszidott kiskorodban, akkor az nem azt jelentette, hogy nem szeret, hanem azt, hogy ismeri a hibáidat, és tudja, hogy válhatná jobbá. és EZ A SZERETET! amikor szeretsz valamit, de jobbá akarod tenni, és ennek az érdekében muszáj egy kicsit szidnod is. ha egy idealizálsz képért rajongsz és aki nem ért egyet veled, azt elküldöd a p*csiába (jelen esetben: a bitóra) az a fanatikus imádat, ami már egy fokon veszélyes. próbálj reálisabban gondolkozni, a saját érdekedben is!
ott kezdõdne a hazaszeretet5, hogy mindenki befizeti az adót, és senki nem bliccel a BKV-n amíg ez meg nem valósul, addig nincs értelme hazaszeretetrõl pampogni
A kérdező hozzászólása: Adót még nem fizetek, mert tanulok. (persze fizetek áfát meg ilyeneket nehogy azthidjétek, hogy nemtudom:D) és mivel nem Budapesten élek így bliccelni sem bliccelek.
Látom, azért jönnek itt az "élesnyelvû" kommentek. De ezen akadtam fenn leginkább: "Csak a szád jár, vagy teszel is a hazádért?" Arra lennék kíváncsi, hogy akik ilyeneket irkálnak, azok vajon mit tesznek?Acélbetkó, bomber, tar fej?Ez nem hazaszeretet, ha a kedves szóban forgó illetõ így értette. Ha meg nem, akkor legyen szíves és magyarázza már el! Kérdezõ-Veled egyetértek, én is rühellem, ha a magyar kulturát, õseinket szidják-az viszont tény, hogy mára rengeteg magyar(szerintem a többség)eléggé "elkorcsosult"(sajnos nincs rá más szó), a "hazaszeretõ" média miatt. De rengetegen keverik a szezont a fazonnal, a kérdezõ nyilván nem erre gondolt most.

Terhesség jele lehet a nagyon erős, fehér, nagyon híg folyás?

Mert ezt ma tapasztaltam, és nem igen hinném fert?zésnek, mert nincs viszketés vagy ilyenek? És ma reggel pisilésnél, olyan volt mintha ott lent pár csepp vér lenne, mit?l lehet?

Legjobb válasz: Volt aki tapasztalt ilyet terhességi tünetként. De ez még nem jelent terhességet.

Volt aki tapasztalt ilyet terhességi tünetként. De ez még nem jelent terhességet.
..vagy fel vagy fázva....
Inkább vid el az állatorvoshoz!
Nem biztos, hogy azt jobban fogja hallani. Érdemesebb inkább kézjelekkel tanítani és csak akkor elengedni a pórázról, ha nincs a közelben olyasmi, ami veszélyt jelenthet rá és folyamatosan a közeledben van.
Nem fogod a sípnak semmilyen hasznát venni, de egy próbát megér. Inkább tanítsd meg arra, hogy a látását használja, használj fényjeleket, mindig figyeljen rád, és sohase feledd el, hogy õ nem tudja, hogy nem hall! Számára ez a természetes.

Biovann pluss-t szedek a nagyon erős hajhullásra. Mit szedjek mellette, ha babát várok? Folsav magában?

Még kellene szedjem olyan másfél két hónapig. De mellette nem tudok szedni pl elevitet, mert az már sok lenne. Viszont ebben nincs folsav, ami viszont kellene, ha jól tudom. Lehet ezt külön is kapni?

Legjobb válasz: Lehet. Folsavat mindenképp kellene szedned. Minél hamarabb.

Lehet. Folsavat mindenképp kellene szedned. Minél hamarabb.
Azért nézd meg a Biovann pluss-odat, nincs-e benne túl sok A-vitamin, mert az bizonyos mennyiség fölött magzatkárosító hatású!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor írok egy e-mailt a nõgyógyászomnak, és megkérdezem tõle, mer idõpontot csak 21.-ére kaptam.

Hogyan múlasszam el a nagyon erős hosszan tartó fejfájásom?

Már próbáltam pér gyógyszert, pihenni nem tudok ilyenkor, vizet is iszok, bekentem már a halántékom valami mentholos csodaszerrel és nem használt... :(

Legjobb válasz: Milyen jellegû fejfájásod van? Mióta tart?

Milyen jellegû fejfájásod van? Mióta tart?
A kérdező hozzászólása: homlokomnál fáj, és kb délután 1 óta tart...
Vegyél 1 vérnyomás mérõt, vagy old meg, hogy megtudd mérni amikor fáj.Nekem évekig fájt a fejem, szedtem a sok [email protected] fájdalom csillapítót, mire kiderült a magas vérnyomás.Amióta jó a vérnyomásom megszünt a fejfájás.
Remélem mára jobban vagy! Én migrénes vagyok, úgyhogy tudom mit jelent. Sajnos te kell kitapasztald, hogy neked mi válik be. Ha nem gyógyszerre vagy kíváncsi, akkor kipróbálhatod a feketekávét citrommal, a hideg (de lehet, hogy nálad a forró válik be) vizes fejmosást, jeget...

A nagyon erős menstruációs fájdalom utalhat valami gondra?

Legjobb válasz: Állítólag lehet az endometriózis tünete is, de azért ez nem törvényszerû. ( Rokonom súlyos endometriózissal nagyon kis mennyiséget és rövid ideig menstruált és nem is ismerte a menstruációs fájdalmat). Vizsgáltasd ki magad. Mert az, hogy fáj és be kell venni fájdalomcsillapítót az normális, de ha nem hat a gyógyszer és fetrengsz a fájdalomtól, az azért közel sem hinném, hogy normális.

Állítólag lehet az endometriózis tünete is, de azért ez nem törvényszerû. ( Rokonom súlyos endometriózissal nagyon kis mennyiséget és rövid ideig menstruált és nem is ismerte a menstruációs fájdalmat). Vizsgáltasd ki magad. Mert az, hogy fáj és be kell venni fájdalomcsillapítót az normális, de ha nem hat a gyógyszer és fetrengsz a fájdalomtól, az azért közel sem hinném, hogy normális.

Baba vagy peteérés okozza az alhasamban az egyik oldalon ezt a nagyon erős nyomást?

Legjobb válasz: igen,kb mos vagyok félidõben,viszont szoktam tudni arról,hogy peteérésem van,hogy jelentkezik a tojásfehérjés folyás,most viszont semmi,csak ilyen testápoló szerû néha,de úgy igazából semmilyen folyásom sincs.24-én nem kellene megjönnie,legutoljára nov.27-én volt meg,a ciklusaim 27 naposak.nem nagyon akar jönni a baba,ezért kipróbáltuk mensi idején is,hátha akkor összejön,ezért próbálok reménykedni,hogy most ez nem peteérés,hanem már a baba. szerintete?

A kérdező hozzászólása: igen, kb mos vagyok félidõben, viszont szoktam tudni arról, hogy peteérésem van, hogy jelentkezik a tojásfehérjés folyás, most viszont semmi, csak ilyen testápoló szerû néha, de úgy igazából semmilyen folyásom sincs.24-én nem kellene megjönnie, legutoljára nov.27-én volt meg, a ciklusaim 27 naposak.nem nagyon akar jönni a baba, ezért kipróbáltuk mensi idején is, hátha akkor összejön, ezért próbálok reménykedni, hogy most ez nem peteérés, hanem már a baba. szerintete?
Mikor lenne peteérésed? Ha most, akkr valószínû attól van. Nem írtál semmi a ciklusodról, abból sokmindenre lehet következtetni.
Szerintem pé-d van, én is ilyenkor ezeket a tüneteket érzem megspékelve jó erõs fájdalommal.

Torna után normális a nagyon erős kék ér a testemen?

Tornázás után nagyon kék lett az erem. Ez normális? Alapból is nagyon vékony bőröm van, és látszik az érháló, arra gondoltam, hogy ez a pulzusszám emelkedés miatt lehetett?

Legjobb válasz: aha normál

aha normál

16 éves lány vagyok. Már 11 napja menstruálok. Nem az a nagyon erös a vérzésem. De megvan.! Miért?

Mitől lehet ez..? nemi életet nem élek..!!

Legjobb válasz: Mondjuk egy nõgyógyász orvos erre sokkal megbízhatóbb választ tud adni, mint itt bárki.

Mondjuk egy nõgyógyász orvos erre sokkal megbízhatóbb választ tud adni, mint itt bárki.
A kérdező hozzászólása: de valakinek..valami hasonló helyzete.? félek nõgyógyásztól..!!! valakit megkapar.ugy halottam..!
Hétfõn muszáj elmenned, ha még akkor is tart a menstruációd.
Mi az, hogy megkapar? Ne legyél butuska, a nõgyógyász nem valami 2 méteres orosz hentes, nem esz meg ebédre. Szedd össze magad, és menj el orvoshoz.
Nyugi! Ha nem múlik, akkor menj el a tini nõgyógyászatra. Ott eleve nõi orvosok vannak általában.

A nagyon erős, vastag szálú hajjal mit lehet tenni?

Utálom, egyáltalán nem lehet semmilyenre sem beállítani, max a beton fogná meg, a zselé nem:S nyírni sem tudják, csak gépelni, mert nem viszi normálisan az olló. nagyon unom már a katonafrizurát. valaki valami ötlet, h mit lehet csinálni az ilyen hajjal? :) 21f

Legjobb válasz: *ollóval

A kérdező hozzászólása: *ollóval
Olyan vastag szálú haj nincs, amit ne lehetne ollóval vágni, legfeljebb egy köztéri szobornak. Egyébként meg egy vastag szálú hajnak van tartása. Minek zselézni? Megnöveszted hosszúra, és nem lesz katonafrizurád. Akiknek vékony szálú van, mind vastag szálút szeretnének.
A kérdező hozzászólása: de akkor kezd "mikrofonfejem" lenni :S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!