Találatok a következő kifejezésre: A nagyapám nekem kim (9 db)

Nagyapám testvérének a fia nekem kim?

Van erre valami megnevezés? És az ? gyerekei? Azon kívül hogy rokonok :D

Legjobb válasz: unoka tesód

unoka tesód
másodunokatestvér
Jaj, dehogy unokatestvér, nem is másod-unokatestvér. Valamelyik szülõd unokatestvére. Nincs rá megfelelõ magyar kifejezés, talán unokanagybácsinak hívhatnánk, de tudtommal ilyen szó nincs. :) )
Úgy imádom az ilyen kérdéseket xD Ha mindenképpen megszeretnéd nevezni mert mit tudom én unod a magyarázkodást, hogy fel kell vázolni ezt a családi szálat mondd, hogy másod-unokatesód és ennyi :D

Az Anyai nagypapám testvérének a fia, elvette XY nagyapja testvérének a lányát, akinek az édesanyja, a nagyapám másik testvére. Kérdésem;hogy XY ki nekem, és van-e vérági kapcsolat köztünk?

Legjobb válasz: anyai nagyapám testvérének a fia: anyám unokatesója XY nagyapja testvérének a lányát Xy apjának az unokatesója vér ági kapcsolat: nincs, mivel nincs közös õsötök. ki neked: anyád unokatesójának a a feleségének az unokatesója.

anyai nagyapám testvérének a fia: anyám unokatesója XY nagyapja testvérének a lányát Xy apjának az unokatesója vér ági kapcsolat: nincs, mivel nincs közös õsötök. ki neked: anyád unokatesójának a a feleségének az unokatesója.
"Az Anyai nagypapám testvérének a fia" = Édesanyád unokatestvére "elvette XY nagyapja testvérének a lányát" XY most itt az édesanyád unokatestvére maga, vagy egy 3., ismeretlen személy? "akinek az édesanyja, a nagyapám másik testvére." Édesanyád nagynénje. "Kérdésem;hogy XY ki nekem, és van-e vérági kapcsolat köztünk?" A kérdésed értelmezhetetlen. Édesanyád unokatestvére utalsz XY-ként, aki így a saját unokatestvérével házasodott ebben az értelemben, vagy XY egy harmadik személy, AKINEK a szülei egyik unokatestvérével házasodott össze a te édesanyád unokatestvére??????
A kérdező hozzászólása: XY.3.személy. XY nagyapjának a testvére vette feleségül a nagyapám testvérét. Az Õ lányukat elvette nagyapám ffi. testvérének a fia. Közös Õs lehet a dédapám?

Dragon Ballban Goku Jr. -nek ki az anyja és az apja meg a nagyapja?

Legjobb válasz: Muten Roshi a fogadott nagyapja , apja Saiyan volt , de ez majd csak a Zed-ben fog kiderülni ha jól emlékszem.

Muten Roshi a fogadott nagyapja , apja Saiyan volt , de ez majd csak a Zed-ben fog kiderülni ha jól emlékszem.
A kérdező hozzászólása: Goku Jr.-nek Pan unokájának, kis Gokura értettem.
A kérdező hozzászólása: unokájára*


A nagyapám testvére nekem ki?

Legjobb válasz: Dédnagybátyád/dédnagynénéd.

Dédnagybátyád/dédnagynénéd.

A nagyapám testvérének a gyereke az nekem kim?

Legjobb válasz: Szerintem másod unokatesó.

Szerintem másod unokatesó.
Nem, mert nagyapád tesvérének a gyerekének a gyereke lenne a másodunokatesód. Bocsi, de ezt így nem tudom. Rokonod az biztos. :D
Másodfokú unokatestvér.
Nincs köztetek másodfokú unokatestvéri rokonság! Figyu, mondom a tutit : A nagyapád testvérének a gyereke neked az unokanagynénid/unokanagybácsid! Vagy ha úgy tetszik unokanénikéd/unokabácsikád! ...és az õ gyereke a te másod unokatestvéred.
senkid
Unokanagynéni/nagybácsi
pontosan. a nagyapád testvérének a gyereke.
szülõd unokatestvére, nincs rá külön szó

A nagyapám testvérének az unokája nekem ki?

Lány egyébként! Tehát a nagyapám testvérének ( ? is ki nekem? ) a lányának a lánya :D

Legjobb válasz: A másodunokatesód, értelemszerûen.

A másodunokatesód, értelemszerûen.
Igaz, másod unokatesó, mert a szülõk az elsõ unokatesók, és az elsõ unokatesók gyerekei neked a másodikak.
A nagyapád testvérének a lányának a lánya az neked másodunoka testvéred http://hu.wikipedia.org/wiki/Rokons%C3%A1g
A nagyapád testvére azt hiszem a nénéd, a testvérének az unokája meg a másodunokatestvéred.
A kérdező hozzászólása: És facebook-on hogy jelölhetem be, mint családtag? Nagynéni, Nagybácsi, Unokahúg, Unokaöcs, stb?
A FACEBOOKON JELÖLD BE UNOKATESÓDNAK ENNYI... VAGY HA AKAROD NAGYMAMÁNAK. XD

A nagyapám huga nekem kim?

Legjobb válasz: A nagynénid

A nagynénid
1ceruen csak ... néni
Nagynénéd..
Az én egyik ismerõsöm azt mondja rá, hogy "Nene"
mi csak nénjének szólítjuk, Sári-nénje
a nagyhúgod
erdelyi vagyok. A tanti nagynenit jelent es nem nenit!
A tánti a román nyelvbõl ered, és nénit jelent, szóval nem sok köze a rokonsághoz. Lehet valahol igy nevezték meg, mert idõs volt, és igy terjedt el a köztudatban.
Egyszerûen a Nénéd. Nénje. Nálunk így hívják.
talán a Másod-nagynénéd (a másod-unokatesó után szabadon)
Tánti nem lehet. A tánti nem vérrokon nõ, aki a nagybátyám felesége.
Sztem is a tánti a leggjobb szó rá! És nem nagynéni mert ahogy már elmonta az elõttem lévõ az a szüleink lány testvéreik!!!!
nagynagynéni
szerintem az hívják TÁNTInak, mi legalábbis ezt montuk neki.
én sem hallottam, hogy a nagyszülõ testvérének lenne valami (köznyelvben még ma is használatos) neve. A nagynéném, néném, nagybátyám, stb., a szüleim testvéreit jelöli. Aztán lehet persze, hogy máshol máshogy van.
de a nénéd az is vagy is nagynénéd.
NEm, nagynéninek valamelyik szülõ nõvérét vagy húgát hívjuk. A nagyszülõ testvérének felénk nincs neve.
Úgy tudom, hogy ángyinak, ángyomnak szólítják, a nagyapa leánytestvérét, és a fiútestvér feleségét is.

Ki nekem a nagyapám testvérének a lánya?

Legjobb válasz: Figyelem ! A nagypapi a második felmenõ.Ha anya vagy apa testvérének a lánya, akkor unokatertvér. Ha a nagypapi vagy nagymami testvérének az UNOKÁJA lenne a kérdés, abban az esetben másodunokatestvérnek hivjuk.De mivel a nagypapi testvérének csak egyel lejebbi utódjáról van szó, ergo nincs külön meghatározás a nagypapi testvérének lányára.

Elõttem elhangzottakhoz csatlakozok! Nincs rá külön szó. :)
Figyelem ! A nagypapi a második felmenõ.Ha anya vagy apa testvérének a lánya, akkor unokatertvér. Ha a nagypapi vagy nagymami testvérének az UNOKÁJA lenne a kérdés, abban az esetben másodunokatestvérnek hivjuk.De mivel a nagypapi testvérének csak egyel lejebbi utódjáról van szó, ergo nincs külön meghatározás a nagypapi testvérének lányára.
szerintem is 2. unokatesó
NEM! a nagynénid az ANYUKÁD/APUKÁD testvére lenne, azaz a nagyszüleid gyermeke. viszont ez akit te mondasz az egyik szülõd unokatestvére. rá nincsen hivatalos meghatározás! :) ))
2.-ik unokatestvér!!!
Nekem van ilyenem, és szimplán unokatesómnak hívjuk egymást.
Szerintem lehetne az unoka nagynénid!
Én is másodunokatestvérre szavazok:-)
Szerintem a nagynénid.
én unokabátyámnak hívom, aki ilyen módon rokonom, akkor neked eszerint unokanõvéred:D

Ki nekem a nagymamám nagyapja, és egyáltalán rokonom-e erről az ágról?

Legjobb válasz: Ükapa. Persze, hogy rokon... mindenki rokon, akitõl származol. Az is, akivel közösen származtok valakitõl (csak õ valószínûleg távolabbi).

Ükapa. Persze, hogy rokon... mindenki rokon, akitõl származol. Az is, akivel közösen származtok valakitõl (csak õ valószínûleg távolabbi).
ükapa ahogy írták ezt, és ö még ráadásul egyenesági felmenöd is. szóval ö nagyon is rokonod.
Igen van aki ugy mondja üknagypapaDe él még az illetöMert pl a fiam üknagymamäja még él de most nem tom kb97 éves a dèdije74 a nagyija52 az anyja 30 a gyerek meg 6 évesÉs ez igy egyenesägi rokonsäg


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!