Találatok a következő kifejezésre: A nagy fagyban hogy (12 db)

"A nagy fagyban vastag lett a jég a Balatonon" ezt hogyan kell elemezni mondatelemzésileg?

Legjobb válasz: Berta, ne aggódj, ezt közben privátban megbeszéltem Diogenesszel. Az „assem” nála azt jelenti, hogy „azt hiszem,…” és lényegében csak a kérdezõbe akart belekötni, hogy nem „mondatelemzésileg” kell elemezni, hanem „mondattanilag”. Amiben bár valamennyire igaza van, de ez a tipikus „bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejû” eset. Szóval nem azt akarta írni, hogy „mondattanilag a »vastag lett« sem az állítmány” – igaz, ezt sikerült neki. Ne is törõdj vele!

Berta, ne aggódj, ezt közben privátban megbeszéltem Diogenesszel. Az „assem” nála azt jelenti, hogy „azt hiszem, …” és lényegében csak a kérdezõbe akart belekötni, hogy nem „mondatelemzésileg” kell elemezni, hanem „mondattanilag”. Amiben bár valamennyire igaza van, de ez a tipikus „bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejû” eset. Szóval nem azt akarta írni, hogy „mondattanilag a »vastag lett« sem az állítmány” – igaz, ezt sikerült neki. Ne is törõdj vele!
Ach so... Köszönöm szépen a teljes körû tájékoztatást. :) Egyébként telitalálat, ami az aggodalmamat illeti... Ennyit tesz, ha valaki helytelenül ír le egy szót, jelen esetben kihagyja a z-t (asszem :D). Most már csak az idézõjel szerepe és a pontatlan szóközhasználat oka nem világos számomra, de ettõl már nyugodtan fogok tudni aludni... :D Üdv. :)
Bocsánat, h.lyeséget írtam: a "vastag" nem minõségjelzõ. Az elsõ válaszolónak igaza van: a "vastag lett" így együtt az állítmány.
Bizonyára a szavak mondatbeli szerepének megállapítása a feladatod. Ha ezt nem értetted, akkor nézd át a tankönyvi utasításokat, hogy mikor mi a feladat. Ha magát a mondatelemzés folyamatát nem érted, akkor egy kis korrepetálás: Sorban felteszed a szokásos kérdéseket, és az erre válaszoló szavakat a megfelelõ jelöléssel aláhúzod. 1. Mit állítunk? lett --> Ez az állítmány, két egyenes vonallal kell aláhúzni. 2. Mi lett? a jég --> Ez az alany, egy egyenes vonallal kell aláhúzni. 3. Hol? a Balatonon --> Ez helyhatározó, jelölése: Hh és hullámvonal. 4. Milyen lett a jég? vastag --> Ez minõségjelzõ, jelölése: Jmi és pontvonal. 5. Két szó van még hátra, kezdjük a könnyebbel: Milyen fagyban? nagy --> Ez is minõségjelzõ. 6. A "fagyban" szó azért érdekes, mert a -ban helyhatározó rag kapcsolódik hozzá, tehát rávághatnánk, hogy a szó mondatbeli szerepe helyhatározó. De mivel itt nem egy valós helyrõl van szó, ezért nem lehet az. Ezt hívjuk állandó határozónak; jelölése: Háll és hullámvonal. Ha meg is akarod érteni a rendszert, akkor gondold át alaposan, amit írtam; ha csak behúzgálod a vonalakat, attól neked nem nagyon lesz jobb. :)
vastag lett: névszói igei állítmány a jég: határozott alany a Balatonon: az állítmányhoz kapcsolódó helyhatározó a fagyban: az állítmányhoz kapcsolódó hely(?)határozó nagy: a hely(?)határozóhoz kapcsolódó minõségjelzõ
nem akarok okoskodni de" assem "mondattanilag.
??? Mesélj, Diogenes, mert a 2. tagmondatodnak számomra se füle, se farka, pedig csak három szóból áll... :D

A nagy hidegben, fagyban hogy tegyek ki a kinti cicának ivóvizet?

Legjobb válasz: Én úgy szoktam, hogy reggel teszek ki langyos vizet, az nehezebben fagy meg. Délután kapnak egy kis leves maradékot, vagy ha nincs akkor tejet. Este megint egy kis langyos víz. Persze ha nem fagy akkor csak egyszer kapnak vizet egy nap.

Én úgy szoktam, hogy reggel teszek ki langyos vizet, az nehezebben fagy meg. Délután kapnak egy kis leves maradékot, vagy ha nincs akkor tejet. Este megint egy kis langyos víz. Persze ha nem fagy akkor csak egyszer kapnak vizet egy nap.
Biztosan van egy olyan hely ahol nem fagy de mégis kint van.Próbáld meg oda szokatni a cicád és ott adj neki inni.Egyébként sem tesz jót neki ha a hidegben mindíg kint van.Gondolom éjszakára beengeded valami melegebb helyre.(pl.:kazánház vagy ilyesmi).Talán ott kellene számára ivóvízrõl gondoskodni.
Mi is langyosvizet szoktunk adni neki:) Figyelni kell, és cserélni, ha befagy. És nem baj, ha a cica kint van mindig, bírja, csak legyen egy jó hely, ahova el tud bújni, egy doboz, kisház, bármi, tegyél bele rongyot, párnát, valamit, amivel fészkelni tud.
nagy tálkát tegyél ki langyos vízzel, amennyire tudod, szigeteld körbe (vatta, vagy papír, rá aluminium) a tál legyen mély és a szája felé szûkülõ, tegyél alá homokot, vagy pár palackot tûzforró vízzel (alá) szintén hasonló szigeteléssel, ez talán melegen tartja. de jobb megoldás olyan helyre tenni a tálkát, ahol meleg levegõ, vagy felület van a ház közelében.

Kb egy óra kell, hogy a doboz fagyival hazaérjek. Van valami praktika arra, hogy ne olvadjon meg nagyon?

Fóliába tekerés vagy valami hasonló. Illetve ha a kissé olvadt fagyit berakom a fagyasztóba akkor ugyanolyan jó lesz?

Legjobb válasz: - hûtõszatyor - hûtõtáska - busz -kocsi - közelebbi bolt ahol szintén lehet fagyit venni

- hûtõszatyor - hûtõtáska - busz -kocsi - közelebbi bolt ahol szintén lehet fagyit venni
Közelebb kell költözni a bolthoz.


Télen nagy mínuszokban előfordulhat az, hogy a kontaktlencse a szememre fagy?

Legjobb válasz: Nem, legalábbis ahol a szemed nem fagy be ott a kontaktlencse sem fog ráfagyni.

Nem, legalábbis ahol a szemed nem fagy be ott a kontaktlencse sem fog ráfagyni.
A kérdező hozzászólása: Van valami kikötés hogy mettõl mennyi Celsius fokig lehet használni kontaktlencsét?
Megkeresed a télapót vagy miért készülsz ilyen hidegre?:) Amíg a szemhéjad nem ragad össze a hidegtõl addig a kontaktlencse sem fog ráfagyni.
Töltsd le a clean master alkalmazást a play áruházból és tisztítsd meg vele a telefonod!

Miért fagy/szaggat a GTA 4 Játék? Hmm. Régebben nagyba toltam igaz hogy xp-m volt de ment. Help

Az a gáz hogy menet közbe kicsikét beszaggat a játék. De engem ez is idegesít mert nem olyan szar a gépem. 4GB Ram proci: Intel Core 2 Duo CPU E7200 @ 2,53GHz 64-bites Win7 Vidikártya: NVIDIA GeForce 6900 GT ( 512 MB ) Remélem tudtok segíteni. (Patchelni is próbáltam a 1.0.7.0-val de akkor meg el se indult vmi xlive.dll vagy mit hiányolt) Előre is Köszi.

Legjobb válasz: a win XP, és a win7 NAGYBAN tér el egymástól. sok játék csak egyiken fut rendesen. Sok sestben ez az XP rencere, mert annak kevesebb RAM kell ....

a win XP, és a win7 NAGYBAN tér el egymástól. sok játék csak egyiken fut rendesen. Sok sestben ez az XP rencere, mert annak kevesebb RAM kell ....
Azért van mert a gta 4 ESZMÉLETLENÜL SZARUL van optimalizálva, ezért kell alá egy négymagos prockó.
A kérdező hozzászólása: Ígyvan
A proci meg a videókártya kevés neki. Nekem kicsivel jobb mindkettõ és nekem is szaggat PC-n eredetibe...:S
A kérdező hozzászólása: Hát nemtudom. Kipróbáltam h mindenbõl kiléptem a gépen csak a gta futott. 2 gb ramot zabált. És ugyenekem most 4gb van csak az a gáz h valszeg régi az alaplapom és csak 2, 85 ( valamennyit) használ fel. :/
Véletlenül nem 9600GT? Amúgy vmilyen szinten simán vinnie kéne, és tuti nem a RAM a ludas. Frissíts VGA drivert, directX-et, Games for Windowslive-ot. Meg ha 32-bit es Win van akkor tegyél fel helyette 64-est, hogy kihasználja a 4GB ramot.
A kérdező hozzászólása: Vagyis de 9600GT Rosszul írtam ki. :) Amúgy énis ezen csodálkoztam mert lazán vinnie kellene és nem tudom hogy mért szórakozik.. vagy az rossz amit leszedtem gta vagy valamit hiányol a gépbõl..:/
Nekem ugyan ez a problemam és a epem adatai csak a procim vlmivel jobb, de nekem siman viszi az osszes jatekot Hitman 5, Assasins Creed 3 ugyhogy nem tuom mi a baj
warcraft?
Disciples talán?
De ha tündék is vannak, akkor biztos a Disciples 2
A kérdező hozzászólása: Nem ez volt az. Nem igazán ilyen karakterfejlesztõs hanem a hagyományos építõs fajta.
A kérdező hozzászólása: nem
A kérdező hozzászólása: Kitaláltam: http://www.youtube.com/watch?v=NAoMWOT2eXo Heroes of Annihilated Empires És annyit írok még: Nunu like penis

Nagyon lelassult a gépem és van, hogy le is fagy semmit sem csinál még kikapcsolni sem tudom. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Enny információ kevés lesz. Kezdésnek írhatnál egy konfigurációt és OS-t.

Enny információ kevés lesz. Kezdésnek írhatnál egy konfigurációt és OS-t.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy semennyire sem értek a számítógéphez, így nem is értem amit kérdeztél. Internet explorer van rajta azon van a levelezõprogram és én azt használom.
Windows Xp-d van?

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, mivel 65-éves vagyok, és ez a hőhullám, meddig kínozza az embert és nagyon kellemetlen nagyon sok helyen. Még mások majd meg fagynak, rólam meg szakad a víz! Igaz, pajzsmirigyem is van, lehetséges, hogy az is köz

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, mivel 65-éves vagyok, és ez a hőhullám, meddig kínozza az embert és nagyon kellemetlen nagyon sok helyen. Még mások majd meg fagynak, rólam meg szakad a víz! Igaz, pajzsmirigyem is van, lehetséges, hogy az is közre játszik? Megköszönném tanácsát! Tisztelettel!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A női hormonok hiánya által okozott hőhullámok idővel megszűnnek, ám addig is javaslom a RemifeminPlus tabletta szedését. Amennyiben Önnél pajzsmirigy probléma is fennáll, az is hozzájárulhat a hőháztartás zavarához, így azt is teljesen rendezni kell. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán 

Tisztelt Hölgyem! A női hormonok hiánya által okozott hőhullámok idővel megszűnnek, ám addig is javaslom a RemifeminPlus tabletta szedését. Amennyiben Önnél pajzsmirigy probléma is fennáll, az is hozzájárulhat a hőháztartás zavarához, így azt is teljesen rendezni kell. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán 

Valahol azt olvastam, hogy nem lehet enni fagyit. 8 hetes vagyok és nagyon jól esik a jégkrém. Mi az igazság?

Legjobb válasz: Én semmi ilyenrõl nem hallottam és õszintén szólva, nem is gondolom, hogy nem lehetne. Max. vigyázz a torkodra, ne habzsold be, nehogy torokgyuszi legyen a vége! :)

Én semmi ilyenrõl nem hallottam és õszintén szólva, nem is gondolom, hogy nem lehetne. Max. vigyázz a torkodra, ne habzsold be, nehogy torokgyuszi legyen a vége! :)
En is olvastam vhol, de nem tudnam megmondani hol, es azt sem , h miert nem ajanljak. Ettem en is jegkremet, 10 hetes kismama vagyok es nem lett tole semmi bajom. Sott egy baratnom egesz terhessege alatt jegkremet evett, es egeszseges babajuk van, vagyis mar nagy lanyuk. Szeritnem ha jol esik nyugodtan egyel, de azert mertekkel nehogy a torkod banja majd. gratulalok a babahoz
Én is már többször ettem jégkrémet, mert azt kívántam...Semmi bajunk. 20hetes kismama
Sziasztok! Nekem úgy rémlik, hogy azokat a fagyikat nem ajánlatos fogyasztani, amiket nyers tojással készítenek - és mivel nemrégiben pont olvastam egy fagyi receptet, amiben nyers - cukros tojássárgájával kell krémesíteni, úgy gondolom, hogy ezek a házi készítésû fagyik lehetnek. Úgyhogy egyetértek az elõttem szólókkal, nyugodtan egyél dobozos fagyit, jégkrémet, csak meg ne fázz :) )) Üdv.: 21 hetes kismami
Most hogy mondjátok, úgy ennék egy kis fagyit:-)De komolyan nyugodtan egyél, nem lesz semmi bajotok.Lécci küldjél nekem is:-) 14 hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!