Találatok a következő kifejezésre: A nővérem nekem az unokahúgom. De (1 db)

A nővérem kislánya, nekem az unokahúgom. De kije az én unokahúgom a férjem öccsének a lányának?

Tehát aki nem értené: Van a n?véremnek egy kislánya. Mi a rokoni kapcsolat (hogy hívják)közte és a férjem öccsének a lánya között?

Legjobb válasz: Ha van gyereketek, közös unokatestvér, amíg nincs gyerek nincs vérrokonság sem köztük.

Ha van gyereketek, közös unokatestvér, amíg nincs gyerek nincs vérrokonság sem köztük.
A mi vidékünkön az ilyen, sehová sem beillõ "rokont" úgy hívják: ángyika :) ))
erre nincs szó, ha lesz tényleg egy gyereketek akkor neki lesz mindkettõ az unokatestvére. így akkor a férjed öccsének a lányának a testvéred lánya az unokatestvérének az unokatestvére aki neki nem az unokatestvére lesz.
Ez semmilyen rokonság! Majd a te gyereked lesz az unokahúgodnak az unokatestvére! A férjed öccsének a lánya is majd unokatesója lesz a te gyerekednek! De a férjed öccsének a lánya és a te unokahúgod között nincs semmilyen kapocs!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi az a dolog amiért nem tudsz megbocsátani a szüleidnek?

10

A nagypapa ilyen szituációban joggal haragszik meg a lányára és vejére? (tipikus generation gap probléma)

Adott egy kb. 77 éves özvegy nagypapa.Volt már neki jópár súlyosabb műtétje,betegsége:szívbillentyűproblémák,egyik lába műláb,de viszonylag szépen jár bottal és még vezet is.De nem mondható kifejezetten egészségesnek,most állapota inkább stagnál.

A papának adott a lánya és a veje (közel járnak az ötvenhez).Fontos,hogy a nagypapa foglalkozása agrármérnök és van egy nagy kertje,amit mindig mániákusan teleültet növényekkel,amiknek a felét se hasznosítják,hanem kidobják.Õ úgymond csal hobbyból csinálja ezt.
DE! Mivel az egészségi állapota már nem a régi,ezért nem mindnet tud egyedül megcsinálni,ezért megkéri a vejét és a lányát,hogy segítsenek.De ezek azért nem olyan kis dolgok,hogy pl. fűnyírás,mert azt persze hogy megcsinálják,hanem hogy nagyon sok mindent megcsináljanak a papa helyett a kerben.

A feleség és a férj viszont ki nem állhatják a kerti munkát.Sokat dolgoznak (fáradtak) és azt mondják,nekik a "turkálás" nem hiányzik munka után.A kisebb segítség oké,de a minden?

Ha ezt próbálják finoman a papa tudtára adni,megsértődik,hogy mi az,hogy nem segítenek neki.Beállítja magát áldozatnak,hogy akkor eladja stb..A vej felvette,hogy be is lehetne füvesíteni,mert az milyen jó,de a papának ez nem tetszik.

Ehelyett a (meghalt) feleségének a nővérének a lánya segít neki ingyen,mert úgymond őt is nagyon szereti és jóban van vele,pedig fiatalabb a lányánál ez a csaj.Õ szívesen dolgozik szívességből,de persze a papa azért mindig ad neki valamit...a papa édeslánya viszont ezt nem nézi jó szemmel,féltékeny egy kissé.

Mit lehetne ezzel kezdeni?

Röv.:a papát a kert élteti,de csinálni nem bírja.Aki meg tudná,az meg nem szeretné.

12

Kérdésem. A nagybátyámnak a feleségének az anyja az nekem kim?

Tehát
Apám testvérének a feleségének az anyja nekem milyen rokonom?
Mert ugye apám testvérének a gyerekei az én unokatestvéreim és ugye az unokatestvéreimnek az anyjának az anyja az unokatestvéreim nagyanyja.
Picit kaotikus de remélem valaki megérti :D

10

Hány évesen alapítottál családot? Mikor számít későnek?

Egyre több huszonéves barátnőmnek születik babája, és kezdek elbizonytalanodni. A többségük már több éves párkapcsolatban él és vagy már megszületett vagy a közeljövőben tervezik a gyereket. A többségüknek sikerült önálló albit szerezni a párjával de van amelyik szó szerint az utcára vállalja, mert max a szüleihez mehet haza mivel a pasija kidobta meló és pénz nélkül.
Kezdek bepánikolni, hogy lemaradok tőlük. Nekem nincs párkapcsolatom sem lakásom ahová vállalhatnék gyereket. Igaz, én tovább tanultam, ezért sincs még munkám, de a párkapcsolatot nem tudom minek a számlájára írni, valahogy még nem jött össze az igazi...
Én már mindig csak az ismerőseim babáival fogok játszani? Mit csináljak hogy ne féljek ennyire hogy nekem sose lesz családom? :S Vagy ők valamit jobban csinálnak mint én?
Mind 23-25 év közöttiek vagyunk.

16

Tőletek milyen gyakran kérdezik meg, hogy vagytok?

Családtagok, barátok, kollégák stb. Tényleg mindenki csak magával törődik? Nyilván olyan kapcsolatokra gondolok, akikkel nem minden nap találkozik az ember.

Én mindig megkérdezem, még azoktól, akiket nem kedvelek különösebben: "Na, és hogy vagy?". Egy-egy eseményen összefutunk kollégákkal, barátokkal, és csak néznek ki a fejükből, nekem ez annyira furcsa.

17

Mi a véleményetek a Sebestyén névről?

A becézése (Sebi) nekem nagyon tetszik :)
Ti adnátok a gyereketeknek? Nekem vannak még favorit neveim emellett, de ez is jól hangzik.

19

Mennyire gondozzák manapság az emberek a régebbi őseik (déd-ük-szépszülők) sírját?

Ükanyám sírját rendszeresen gondozom, de az ő szüleik sírhelyét már benőtte a bozót, pedig tudom hol van, csak a családban senki nem hajlandó segíteni sírkeresztet állítani nekik.

4

Ha apukám teljes cigány férfi, és az anyai oldalról az egyik dédim is teljes cigány, meg lehet, hogy az anyai nagypapám is az. Akkor Én az vagyok? Annak számítok?

Világos a bőröm, de szerintem cigány arcvonásaim vannak. És imádom a zenéjüket, meg az egész "kúltúrát", giccses, mintás virágos arany dolgokat is......

F/17

12

Pályaválasztás, szülő?

Szüleim kijelentették, hogy csak akkor mehetek egyetemre, ha olyan egyetemet választok amelyiken megéri tanulni, és lesz is belőlem valaki. Rendben van, természetesen ezt megértem, a gond ott kezdődik, hogy ez számukra az orvosiban kimerül. Világéletükben fizikai munkát végeztek, ma próbáltam megmagyarázni, hogy van egy csomó lehetőség, mindenképp szeretnék diplomát szerezni az egészségügyön belül. Gondolkodtam az orvosin is, de szívesen lennék egy fizioterapeuta is. Szüleim viszont nyilván az orvosit támogatják, mivel nem tudják mivel foglalkozik, pontosabban nem áll közel hozzájuk a fizioterápia tudománya. Én úgy érzem ezzel a foglalkozással nyugodt életem lehetne, ugyanakkor a fiatalságomat is élhetem kicsit. Orvosival a jövő ugyebár biztosított, de lemondásokkal jár. Tudom nehéz az orvosi, de úgy érzem meg tudnám csinálni, képes lennék rá, sok a lehetőség, csak van egy olyan "buta" érzésem, hogy a fiatalságom megy rá. Továbbá próbáltam megértetni anyuéknak, hogy van más szak is, amellyel érvényesülni lehet, nem csak az orvosi. Õk meg arra építenek, hogy a pénz a legfontosabb. Ha nincs pénzed nem tudsz csinálni semmit a világban, meg hogy én ezt még nem érthetem meg (19 évesen......). Szó volt egyszer arról is, hogy az ember a szakmáját, munkáját szeretnie kell. Erre nekük az volt a válaszuk, hogy ők sem szeretik a munkájukat mégis csinálják, mert ebből élünk, és az üzletnek mennie kell. Tudom, hogy értünk is csinálják, de kicsit nyomás alatt érzem mikor jönnek, azzal, hogy: Menj orvosira, elvégzed, jó fizetés, család kell, eltartod a családod, gyerekek mittudoménmi... Annyira idegesít, hogy a környezetem így fogja fel ezt. AKárhogyis szóba került a pályaválasztás egyből azzal jöttek, hogy jaj menj orvosnak vagy gyógyszerésznek, mert jól megfizetik. ITt most velem van a probléma vagy tényleg jól látom, hogy mindenkit megbolondít a pénz?

8

Ha a vezetéknevem -vics végződésű, akkor a nevem orosz vagy ukrán?

Hallottam más ilyet is.Ukrán és orosz ember esetében is.

35

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!