Találatok a következő kifejezésre: A nővérem nekem az unokahúgom (1 db)

A nővérem kislánya, nekem az unokahúgom. De kije az én unokahúgom a férjem öccsének a lányának?

Tehát aki nem értené: Van a n?véremnek egy kislánya. Mi a rokoni kapcsolat (hogy hívják)közte és a férjem öccsének a lánya között?

Legjobb válasz: Ha van gyereketek, közös unokatestvér, amíg nincs gyerek nincs vérrokonság sem köztük.

Ha van gyereketek, közös unokatestvér, amíg nincs gyerek nincs vérrokonság sem köztük.
A mi vidékünkön az ilyen, sehová sem beillõ "rokont" úgy hívják: ángyika :) ))
erre nincs szó, ha lesz tényleg egy gyereketek akkor neki lesz mindkettõ az unokatestvére. így akkor a férjed öccsének a lányának a testvéred lánya az unokatestvérének az unokatestvére aki neki nem az unokatestvére lesz.
Ez semmilyen rokonság! Majd a te gyereked lesz az unokahúgodnak az unokatestvére! A férjed öccsének a lánya is majd unokatesója lesz a te gyerekednek! De a férjed öccsének a lánya és a te unokahúgod között nincs semmilyen kapocs!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Régi és új felfogás az együttmaradás okozatai?

Manapság azt mondják, hogy túl könnyen és hamar, megoldás nélkül, csak elvállnak a párok egymástól, azaz meg sem próbálják megmenteni a kapcsolatukat. Én ezen gondolkodom mióta, és egy példa jutott az eszembe. Főleg régi időkben felnövő emberek mondják ezeket, és szerintem hiába verik a mellüket. Sok rossz házassságot láttam kivülről, iszákos férj, bár dolgozik, de minden nap részegen megy haza, az asszony veszekszik, egy idő után beleszokik, és így élt le több évtizedet. Ezt jónak találja. De biztos az? A gyerekek végignézték a veszekedéseket, stb, ezek mind negatívan csapódtak le, de amire büszke a szülő, hogy jóban rosszban, mégsem hagyta el a párját mint "manapság" Ti mit szóltok? Szerintem inkább ez mint a régi megalkuvó példa inkább.

13

Számotokra mi, vagy mit jelent az élet?

Csak rövid mondatokat várok egy-egy kreatív, sokatmondó jelzővel.
Pl.: Az élet egy...
Az élet során ... és ... van / történik

24

Mit tegyek hogy anya engedékenyebb legyen?

A családban született egy kisbaba és én imádom a gyerekeket ha lehetne minden nap kisgyerekekkel lennék. Minden héten 1x (hétvégén) elmegyek megnézni a kicsit de anya soha nem szereti hogyha megyek nem csak oda hanem akárhova ha megyek 1 napig győzködnöm kell hogy had menjek már, pedig nem vagyok se lógós se rossz tanuló és nem hazudok neki soha semmit na meg kicsi se vagyok már (17/L) és mindig megmondja hogy hányra kell hazaérnem mondjuk ez annyira nem zavar csak hogy sehova nem enged. Akár mikor meg akarom vele beszélni ezt a dolgot hogy legyen kicsit engedékenyebb soha nem engedi mert a végén vita lesz belőle és inkább ráhagyom mert nem akarok vele beszélgetni. Amikor nagy nehezen elenged valahova akkor mindig rossz kedvel megyek el mert tudom hogy anya nem szívesen engedett el. mit tehetnék ellene hogy anya engedékenyebb legyen?? Ha kicsi vagy zűrös gyerek lennék megérteném de így? HELP!!

1

Miért gyűlölöm ennyire?

Már ha a sógornőmre gondolok már elkap az ideg.
Még mikor ott laktunk anyósoméknál,én akkor szültem meg a lányomat.Állandóan beszólogatott,nagyobb rendűnek gondolta magát mert ők jobban állnak anyagilag.Mikor első nap megismertem már sejtettem hogy nem fogunk jól kijönni.
Féltékeny hogy nekünk lányunk lett,nekik meg nem sikerült.
Két gyerek anyja de egy igazi nagyszájú nagyképű nő.
Egyszerűen ha már eszembe jut akkor már minden bajom van.Most terhes a harmadikkal,állítólag lány lesz.
Nekem meg szúrja a szememet egy kicsit.Nem tudom miért utálom ennyire.Hátha ti kivülállóként jobban látjátok.

10

Hogy lehet megértetni/elfogadtatni a nagyszülőkkel, hogy a születendő gyerek nem fogja ugyanazt a nevet kapni, ami az apjáé, nagyapjáé, dédapjáé, stb?

Párom Kis Jóska,apukája is Kis Jóska,nagypapája is,dédpapája is,meg még ki tudja mennyi felmenő Kis Jóska.
Minden feleség Kis Jóskáné.
Egyszem fiú a családban párom.
Ha házasodunk,én garantáltan nem leszek Kis Jóskáné,se a gyerek nem lesz Kis Jóska.
Párom eleinte erőltette hogy de vigyük tovább a nevet,de lebeszéltem,Kisné Nagy Rozi leszek,gyerek meg Kis Lajoska/Boriska.
De a szülei és egyéb rokonok megtudták,azóta ezen háborognak akármikor a közelükbe megyünk...

34

A Kerékgyártó családnév honnan származik?

8

Szerintetek milyen nagymama az ilyen?

Az apai nagymamámról van szó, aki érezhetően jobban szerette mindig is a másik fiának a gyerekeit, én és a két testvérem nem voltunk neki olyan fontosak. Tavaly el volt törve a keze, és elvárta volna hogy anyuék 40 km-ről hordják neki minden nap a kaját, mikor a másik fia ott lakik helyben. Aztán felháborodott, hogy anyuék nem vitték el magukhoz addig, még gipszben volt a keze (hely sincs anyuéknál, mert a két tesóm még otthon lakik). Ezeken a dolgokon úgy felháborodott, hogy azóta nem jön hozzánk. Tavaly áprilisban megszületett a lányom, és el sem jött meglátogatni, mégcsak fel sem hívott a kórházban sem. Egyetlen egyszer látta mikor eljött anyuékhoz veszekedni, mindennek elhordta az édesanyámat (persze aput nem, csak anyut), és akkor én is ott voltam a lányommal. Akkor én is mindenféle senkiházinak el lettem mondva. Mostmár 1 éves lesz, de nem kíváncsi sem ránk, sem a dédunokájára. Apu azt mondja menjünk el hozzá, látogassuk meg a picivel. Én annyira haragszom rá, hogy mégcsak telefonon sem érdeklődött soha a piciről, még a szüléskor sem, hogy hogy vagyunk. Ti elmennétek hozzá a helyemben? Milyen nagyszülő/dédnagymama az ilyen?

8

Ifj Tokaji Györgyné (született:Gazsi Piroska) régi ismerőseit keresem.1986-ban halt meg. Valaki segítene?

2

Mit jelent vezetéknév esetében az "-ics" végződés?

Sejtem, hogy szláv eredetű, de nem beszélek szláv nyelveket, nem tudom milyen rag lehet.

7

A 8 dédszülőd közül mennyire emlékszel? Hányan éltek, amikor már te is éltél?

Olyan válaszok is jöhetnek,hogy egyet sem,mindenki helyzete érdekel.Ha emlékek is vannak velük kapcsolatban,azokat is szívesen olvasom.

31

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!