Találatok a következő kifejezésre: A nővérem nekem a (90 db)

A nővérem lányának a gyereke ki nekem? Illetve én ki vagyok (pontosabban leszek) neki?

Nagyon-nagy néni? :D

Legjobb válasz: Igen, nagyon-nagy néni. :)

Igen, nagyon-nagy néni. :)
Unokahúg-nagynéni
A kérdező hozzászólása: Az unokahúgom várja a babát, de a bébinek én ki leszek? :) #2 - :D
Nem tudok róla, hogy lenne erre megnevezés a magyar nyelvben. Ettõl persze még lehet, hogy van...
Õ lesz a nõvéred unokája, a kicsinek pedig Te leszel a nagyi húga.
Én a nagyapám unokatestvérét is nagynénimnek hívom (papám apjának a testvére volt az õ anyukája). Szerintem ebben az esetben is találó az elnevezés :D

Csak nekem gáz, hogy a nővérem és a párom "életemnek" szólítják egymást?

Az egész akkor kezdődött, mikor a párom névnapján irtam neki fb-on, hogy "Életem nagyon boldog névnapot kívánok". Másnap a nővérem elkezdett fikázni, tisztára mint eg óvodás. Azóta felváltva mondogatják/irják egymásnak, hogy "életem". Eleinte próbáltam viccnek venni, de egyre nehezebb. Nővéremnek lett egy barátja, előtte is mondogatják, és nyilvános helyen, pl facebook-on is irják egymásnak pl. valamilyen kép alá.

Legjobb válasz: Lehet, hogy poénnak fogják fel mindketten, viszont ha téged zavar, mondd meg nekik. A nõvéred még gúnyt ûzhet belõled, de a barátod igazán visszafoghatná magát.

Lehet, hogy poénnak fogják fel mindketten, viszont ha téged zavar, mondd meg nekik. A nõvéred még gúnyt ûzhet belõled, de a barátod igazán visszafoghatná magát.
Egyszer anyósom véletlenül életemnek szólította apámat a telfonban(amúgy csak velem meg a fiával szokott beszélni és megszokásból mondta úgy). Nevettek rajta, poénnak vették. De többet nem hívta úgy. Ez már nem poén, állísd le.
Szerintem ez már flört. Ha pone lenne meguntak volna már rég.
ez nagyon gáz
A nõvéred gúnyt ûz belõled, sajnos ebben a párod is kompatibilis. Én a helyedben elmondanám mindkettõnek, hogy ez mennyire megalázó és kicsinyes.
Én a testvéremet jól orron törölgetném a páromat meg kihajítanám..
Ez egyelõre poén. De ha úgy érzed hogy már átcsap flörtbe, kezd el te is így szólítani a nõvéred pasiját.
A kérdező hozzászólása: Mondtam nekik, hogy fejezzék be. Ha 3an vagyunk és csak mi halljuk, nevetek velük én is. Na de a facebookon, ahol több száz ember láthatja?!
egyszer kétszer még elmegy poénnak, de utána már nem
Nem csak neked gáz, beszélj velük! 23N
Én humorosnak értékelem ezt."Életem", ez micsoda szöveg..
Én biztos nem nevetnék rajta, és leállítanám a páromat.

Miért ilyen a nővérem, és a szüleim miért neki adnak igazat?

18 éves fiú vagyok, a nővérem 21. Amióta élek, soha nem zavart hogy a nővérem mindent megkap, de az utóbbi időkben nagyon betelt a pohár. Kezdjük azzal, hogy egy hétből 4 napot a barátjánál tölt. Ha itthon van, folyamatosan facebookon beszél vele, alig van a családdal, a szüleim viszont nem szólnak rá. Mindent megkapott eddig amit akart. Iphone, macbook, a nagyobb szoba, a porcelánfogszabályzó évekig, a középsuli fizetős volt, az okj is amit 2 hónap uán abbahagyott, és most egy másik okj-t akar kezdeni ami három kiló évente. Én persze ezzel szemben minden dolgom úgy választom, hogy anyagilag a legjobban ússzuk meg. Az egyetem is államilag támogatott ahova járok. Kezd elegem lenni. Szerintetek mit csináljak? Nem bírom tovább nézni, hogy amíg nővérem anyámékat húzza le, ők csak mosolyaognak hozzá és egy rossz szót nem szólnak, ha meg én kérek valamire, akkor nem. Nem beszélve arról sem, hogy a nővérem a barátnőm ellen hergeli az egész családot, aki viszont tök normális. Kérlek segítsetek. Köszi

Legjobb válasz: Hát mond el anyukádnak finoman,hogy legyenszíves,neked is segítsen be jobban.Amúgy ne irigykedj a nõvéredre,ezek szerint õ jobban tud manipulálni,mint te.Ez nem elõny az életben,mert erre sokan rájönnek,csak a szülõk nem és a jószívû emberek nem!

Hát mond el anyukádnak finoman, hogy legyenszíves, neked is segítsen be jobban.Amúgy ne irigykedj a nõvéredre, ezek szerint õ jobban tud manipulálni, mint te.Ez nem elõny az életben, mert erre sokan rájönnek, csak a szülõk nem és a jószívû emberek nem!
A kérdező hozzászólása: 16:24 akkor látom nem vagyok egyedül... A fogszabival, meg nem az volt a baj, hogy kell neki, hanem fehér porcelánból rakták fel egy szuper helyen, hogy ne látszódjon annyira. Úgyhogy az ára elég magas volt..
ezt szeretem amikor egy válaszolo leragad egy mondatnál..mint ez hogy fogszabályzot hordott.. nem ez volt a kérdés fõ lényege...
Most azon ne akadj már ki hogy fogszabályzója volt évekig. -.- Ha kellett neki (mert gondolom nem divatból hordta)
ó az én tesóm is ilyen. 27 lesz idén. Most fejezte be a fõsulit. Oké dolgozott mellette diákmunkát, de nem ez a lényeg. Csinált egy 2 éves OKJ-t 3, 5 év alatt, ezzel a sulival is csúszott valamennyit. Anyám kifizette az ECDL vizsgáját anno, azóta sincs neki. Apám már 2 garnitúra jogsit kifizetett neki, nincs jogsija. Egyedül a nyelvvizsgát volt képes letenni elsõre, ráfizetés nélkül. 27 éves! Sehol nem tart az életben! Még nincs rendes munkája. Én 24 vagyok, 2 éve dolgozom, pedig én is elvégeztem a fõsulit. Jogsim nekem sincs, de én még csak az elsõt csinálom éppen. Õ is szokott GYIK-elni, szóval ha rátalál erre a kérdésre, megkapom a magamét, meglátjátok! NEm tudsz vele mit csinálni, ha a szüleid nem mondják, hogy nyista, akkor ez marad.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ :) megpróbálok majd beszélni vele, amikor majd alkalmasnak érzem a pillanatot
Teljesen érthetõ a problémád, és az, hogy nem írígy vagy, csak a szüleiden szeretnél segiteni. Nem értem az ilyen embereket akik a saját szüleiket lehuzni tudják, amit kapnak nem becsülik meg, és nem segitenek semmiben... Tetsvéreddel kellene ezt megbeszélni, mert a szüleid szemében ah elkezdenéd tesod szidni az lenen hogy biztos összekaptatok valamin, azért mondod a sérelmeidet..:S
A kérdező hozzászólása: Nem érzem magam irigynek. Az igazi probléma az, hogy például ma is nekem kezdi el papolni, hogy miért nincs soha itthon üdítõ. Mondom neki, hogy lemész a boltba és veszel, elvégre 21 éves vagy. Mosogatni én mosogatok, a mosást én rakom be, én teregetek, õ meg ma is délig aludt. A fõ gond viszont az, hogy amíg én szeretném könnyíteni a szüleim helyzetét, addig õ annálinkább húzza le õket. Ebbõl viszont szeriintem már érthetõ, hogy nem irigy vagyok, csak ezt már nem tudom elviselni.
De ha boldogulsz, akkor meg mi a probléma?Ne irigykedj, légyszives!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megpróbálok majd beszélni vele. Igazából nem az a baj, hogy nekem jobban kéne besegíteni, hanem csak szimplán rossz nézni, ami történik.
nõk.. még családon belül sem férnek meg


A kérdező hozzászólása: zsíír:D
komaaszony :) de sógornõnek is elmegy.
Komaasszony kizárt! A komaság az keresztségen keresztül alakul ki. Nyugodtan szólítsd sógornõdnek. A sógorod leszármazottjai sógori ágon rokonog. A vér szerinti rokonség az legtöbb esetbe testvér ( bátty, húg, unokatestvér). Nyugodtan lökd neki a szelet! Senki nem fog megbotránkozni rajtatok!
Neked voltaképpen senkid. Csak a nõvéred által bekerült rokon. Viszont a nõvérednek a sógornõje.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :)
miért tán' megakarod dugni? :) )

A nővérem gyermekének a gyermeke kicsoda nekem?

El?re is köszönöm a választ!

Legjobb válasz: szerintem a második unokatesód.

szerintem a második unokatesód.
Szerinem is második unokatestvér.
Szerintem a másodunokatestvér a nagyszülõ testvérének az unokája! Ha az õ nagymamája a te testvéred, akkor õ neked max. a másod unokahúgod... de nem biztos.
Szerintem te a nagynényje vagy. a Te gyereked lenne neki a második unokatestvére.
A nõvéred gyerekének vagy a nagynénje, vagyis õ a te unokahúgod. Akkor az unokahúgod gyerekének nem lehetsz ugyanúgy a nagynénje... szerintem. De most már engem is érdekel, hogy mi az igazság :D
Bár lehetsz másodnagynéni :D vagyis õ a másodunokahúgod
Így külön nincs rá név. A nõvéred gyereke az unokahúgod (a nagynénje vagy) az õ gyereke nincs olyan családi kapcsolatban veled, aminek nevet adtak volna... Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy anyukám/apukám unokatestvére. Rokonom, de nincs olyan szoros vér-kapcsolat, hogy neve lenne.... Rem érted. :P

Mivel tudnek neki segiteni? A noverem elvalt megcsalta a ferje... szegeny noverem mai napig nagyon szereti es nem igazan tud tullepni rajta..

csalodott,depis.. ugy gondolja soha sem fog talalni masik apat a gyerekenek ugyanis van 1 7 eves kisfia a volt ferjetol.Nagyon bezarkozott,szeretnek rajta segiteni. Tudom hogy uj szerelem kene,de hogy ha egyszer sehova sincs kedve menni?

Legjobb válasz: Gyászol- ez is egyfajta gyászreakció, amit meg kell élnie. Amíg kötõdik az exhez addig nem lesz nyitott másra de ez lassanként el fog múlni. Segíts neki azzal, hogy meghallgatod, hadd beszéljen, amennyi kifér belõle, sokat segít ez neki. Egyszer majd el fogja tudni engedni magából a férjét... Értékes barátnõ vagy, gratula! Még annyit, hogy elsõsorban ne apát keressen a gyerkõcnek- hiszen van apja, ha csalfais, de az apja- hanem magának társat, aki ÕT magát szereti-mert akkor a gyereket is fogja. De ehhez még idõ kell. Drukkolok, és kitartást mindkettõtöknek!

Gyászol- ez is egyfajta gyászreakció, amit meg kell élnie. Amíg kötõdik az exhez addig nem lesz nyitott másra de ez lassanként el fog múlni. Segíts neki azzal, hogy meghallgatod, hadd beszéljen, amennyi kifér belõle, sokat segít ez neki. Egyszer majd el fogja tudni engedni magából a férjét... Értékes barátnõ vagy, gratula! Még annyit, hogy elsõsorban ne apát keressen a gyerkõcnek- hiszen van apja, ha csalfais, de az apja- hanem magának társat, aki ÕT magát szereti-mert akkor a gyereket is fogja. De ehhez még idõ kell. Drukkolok, és kitartást mindkettõtöknek!
Hiaba nincs kedve sehova se menni, akkor is cipeld el magaddal minel tobb helyre, a lenyeg, hogy emberek kozott legyen! Uszoda, konyvtar, korcsolya, kavezo, setalni olyan helyeken a varosban ahol meg nem jartatok, es hat a kisgyerekkel sok programot lehet csinalni, penz es ido kerdese. Vidd el fodraszhoz, kozmetikushoz, vegyen jo ruhakat, sportoljon, hiaba nem akar, vidd, mert csak rosszabb lesz a helyzet. Talan korai volt a valas, nem mondta meg? Nem banta meg, hogy elvaltak? Vagy a pasi mindenkepp menni akart?
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors valasz, nagyon kedves vagy! Meg azt elfelejtettem hozzatenni hogy ravettem hogy iratkozzon fel randi oldalakra.. de sajnos igy is nagyon nehez...

A nővérem barátjának az öccse nekem ugyanúgy sógorom mint a nővérem barátja?

Legjobb válasz: Nem. Neked csak a nõvéred barátja a sógorod.

Nem. Neked csak a nõvéred barátja a sógorod.
Ugyanúgy, mivel egyik sem a sógorod.
Akkor lenne a sogorod, ha elvenne a novered.
Õ, a sógorod öccse.
Nem. Csak a nõvéred barátja lesz sogorod ha majd összeházasodnak. De addig õ sem. Annak a testvérei pedig nem. A te férjed/feleséged testvérei lesznek a sógoraid csak.
Nem a csajnak a pasia a sógorod...
Ahhoz, hogy a sógorod lehessen, minimum egy házasságra lenne szükség. Ha ennyire szeretnéd, vagy noszogasd a nõvéredet, hogy menjen hozzá a barátjához, vagy menj hozzá magad valamelyikhez. Mondjuk, ha hozzámész a nõvéred barátjának az öccséhez, akkor õ már nem lehet a sógorod, de ez ebben az esetben ez már igazán nem számít.
Semmit
Találkozz a háta mögött, ha okoskodik mondd neki hogy szakítson a pasijával.Ez a felállás másutt is elõ fordul, lehet hogy a ti kapcsolatotok tovább tart.
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy akkor járhatnék vele ha a szakít a nõvérem a pasijával : ( és nem tudom mikor lesz

Vendeg jon hozzank: a noverem egyik baratnoje es itt marad nalunk par napra. Nekem ilyenkor hogyan illik viselkednem?

Szamomra o gyakrolatilag idegen es en amugy is eleg zarkozott, maganakvalo tipus vagyok.

Legjobb válasz: Viselkedj úgy ahogy szoktál, semmi más dolgod nincs. Ha összetalálkozol vele, akkor köszöntök, de szerintem neked nem neked kell fogadnod. Búcsúzni sem kell, elég az elköszönés, azt sem tudod, látod e még valaha. Barátnõk jönnek, mennek, lesz még ezer, meg egy neki.

Viselkedj úgy ahogy szoktál, semmi más dolgod nincs. Ha összetalálkozol vele, akkor köszöntök, de szerintem neked nem neked kell fogadnod. Búcsúzni sem kell, elég az elköszönés, azt sem tudod, látod e még valaha. Barátnõk jönnek, mennek, lesz még ezer, meg egy neki.
Illik bemutatkozni, és elbúcsúzni. Ha szimpatikus, és hívnak, menj velük a programjaikra, de egyébként ne akaszkodj rájuk.
A nõvéred vendége, neki kell foglalkozni vele. De neked sem ártana, ha kicsit a társaságukat keresnéd, lehet, hogy szimpatikus embernek találod õket. Ha nem mozogsz társaságban, nem is tanulod meg, a viselkedési szokásokat.(Most nem az illemszabályokra gondolok, azokat biztosan tudod, hanem arra, hogyan kell jólérezni magad idegenek jelenlétében.)

Ezt veszem a nővéremnek: Nektek tetszik? Szerintetek örülni fog neki? Ti vennétek neki ilyet? És ti örülnétek neki? : )

http://aurisekszer.hu/kepek/nagy_kepek/AG/IMG_0250.jpg

Legjobb válasz: nekem tetszik :)

nekem tetszik :)
Tetszik, én biztos örülnék neki.Ha neki nem tetszik, nekem adhatod:D De szerintem biztos tetszik majd neki. 18/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves válaszokat! De szerintetek akkor is örülne neki, ha nem egy nyaklánc hordó típus?? És akkor is, ha 4500Ft.-?? Ti megvennétek?? :O :) VÁLASZOKAT!!!!!! :D
Ha nem nyaklanc hordo tipus, fulbevalot vagy karkotot is lehet neki venni.
A kérdező hozzászólása: De van vagy 10 pár fülbevalója, és egyiket sem hordja. Karkötõje is van, nem hordja. Gyûrûje meg van 2 is, és azokat hordja. Tanácstalan vagyok, mit tegyek? Szerintetek?? :)
Én még mindig úgy gondolom, hogy vedd meg.Én megvenném.Szerintem ha tõled van csak hordaná.Én biztos hordanám ha kapnák a testvéremtõl, fõleg hogy szerintem ez eléggé különleges és szép.Mondjuk nem tudom az ízlését, csak annyit mondok hogy szerintem nagyon jó ajándék lenne:)
A kérdező hozzászólása: Rendben, de szerintem nem hordaná, ha így jobban bele gondolok.. :( :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!