Találatok a következő kifejezésre: A nővérem nekem (90 db)

Mivel tudnek neki segiteni? A noverem elvalt megcsalta a ferje... szegeny noverem mai napig nagyon szereti es nem igazan tud tullepni rajta..

csalodott,depis.. ugy gondolja soha sem fog talalni masik apat a gyerekenek ugyanis van 1 7 eves kisfia a volt ferjetol.Nagyon bezarkozott,szeretnek rajta segiteni. Tudom hogy uj szerelem kene,de hogy ha egyszer sehova sincs kedve menni?

Legjobb válasz: Gyászol- ez is egyfajta gyászreakció, amit meg kell élnie. Amíg kötõdik az exhez addig nem lesz nyitott másra de ez lassanként el fog múlni. Segíts neki azzal, hogy meghallgatod, hadd beszéljen, amennyi kifér belõle, sokat segít ez neki. Egyszer majd el fogja tudni engedni magából a férjét... Értékes barátnõ vagy, gratula! Még annyit, hogy elsõsorban ne apát keressen a gyerkõcnek- hiszen van apja, ha csalfais, de az apja- hanem magának társat, aki ÕT magát szereti-mert akkor a gyereket is fogja. De ehhez még idõ kell. Drukkolok, és kitartást mindkettõtöknek!

Gyászol- ez is egyfajta gyászreakció, amit meg kell élnie. Amíg kötõdik az exhez addig nem lesz nyitott másra de ez lassanként el fog múlni. Segíts neki azzal, hogy meghallgatod, hadd beszéljen, amennyi kifér belõle, sokat segít ez neki. Egyszer majd el fogja tudni engedni magából a férjét... Értékes barátnõ vagy, gratula! Még annyit, hogy elsõsorban ne apát keressen a gyerkõcnek- hiszen van apja, ha csalfais, de az apja- hanem magának társat, aki ÕT magát szereti-mert akkor a gyereket is fogja. De ehhez még idõ kell. Drukkolok, és kitartást mindkettõtöknek!
Hiaba nincs kedve sehova se menni, akkor is cipeld el magaddal minel tobb helyre, a lenyeg, hogy emberek kozott legyen! Uszoda, konyvtar, korcsolya, kavezo, setalni olyan helyeken a varosban ahol meg nem jartatok, es hat a kisgyerekkel sok programot lehet csinalni, penz es ido kerdese. Vidd el fodraszhoz, kozmetikushoz, vegyen jo ruhakat, sportoljon, hiaba nem akar, vidd, mert csak rosszabb lesz a helyzet. Talan korai volt a valas, nem mondta meg? Nem banta meg, hogy elvaltak? Vagy a pasi mindenkepp menni akart?
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors valasz, nagyon kedves vagy! Meg azt elfelejtettem hozzatenni hogy ravettem hogy iratkozzon fel randi oldalakra.. de sajnos igy is nagyon nehez...

A nővérem barátjának az öccse nekem ugyanúgy sógorom mint a nővérem barátja?

Legjobb válasz: Nem. Neked csak a nõvéred barátja a sógorod.

Nem. Neked csak a nõvéred barátja a sógorod.
Ugyanúgy, mivel egyik sem a sógorod.
Akkor lenne a sogorod, ha elvenne a novered.
Õ, a sógorod öccse.
Nem. Csak a nõvéred barátja lesz sogorod ha majd összeházasodnak. De addig õ sem. Annak a testvérei pedig nem. A te férjed/feleséged testvérei lesznek a sógoraid csak.
Nem a csajnak a pasia a sógorod...
Ahhoz, hogy a sógorod lehessen, minimum egy házasságra lenne szükség. Ha ennyire szeretnéd, vagy noszogasd a nõvéredet, hogy menjen hozzá a barátjához, vagy menj hozzá magad valamelyikhez. Mondjuk, ha hozzámész a nõvéred barátjának az öccséhez, akkor õ már nem lehet a sógorod, de ez ebben az esetben ez már igazán nem számít.
Semmit
Találkozz a háta mögött, ha okoskodik mondd neki hogy szakítson a pasijával.Ez a felállás másutt is elõ fordul, lehet hogy a ti kapcsolatotok tovább tart.
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy akkor járhatnék vele ha a szakít a nõvérem a pasijával : ( és nem tudom mikor lesz

Vendeg jon hozzank: a noverem egyik baratnoje es itt marad nalunk par napra. Nekem ilyenkor hogyan illik viselkednem?

Szamomra o gyakrolatilag idegen es en amugy is eleg zarkozott, maganakvalo tipus vagyok.

Legjobb válasz: Viselkedj úgy ahogy szoktál, semmi más dolgod nincs. Ha összetalálkozol vele, akkor köszöntök, de szerintem neked nem neked kell fogadnod. Búcsúzni sem kell, elég az elköszönés, azt sem tudod, látod e még valaha. Barátnõk jönnek, mennek, lesz még ezer, meg egy neki.

Viselkedj úgy ahogy szoktál, semmi más dolgod nincs. Ha összetalálkozol vele, akkor köszöntök, de szerintem neked nem neked kell fogadnod. Búcsúzni sem kell, elég az elköszönés, azt sem tudod, látod e még valaha. Barátnõk jönnek, mennek, lesz még ezer, meg egy neki.
Illik bemutatkozni, és elbúcsúzni. Ha szimpatikus, és hívnak, menj velük a programjaikra, de egyébként ne akaszkodj rájuk.
A nõvéred vendége, neki kell foglalkozni vele. De neked sem ártana, ha kicsit a társaságukat keresnéd, lehet, hogy szimpatikus embernek találod õket. Ha nem mozogsz társaságban, nem is tanulod meg, a viselkedési szokásokat.(Most nem az illemszabályokra gondolok, azokat biztosan tudod, hanem arra, hogyan kell jólérezni magad idegenek jelenlétében.)

Ezt veszem a nővéremnek: Nektek tetszik? Szerintetek örülni fog neki? Ti vennétek neki ilyet? És ti örülnétek neki? : )

http://aurisekszer.hu/kepek/nagy_kepek/AG/IMG_0250.jpg

Legjobb válasz: nekem tetszik :)

nekem tetszik :)
Tetszik, én biztos örülnék neki.Ha neki nem tetszik, nekem adhatod:D De szerintem biztos tetszik majd neki. 18/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves válaszokat! De szerintetek akkor is örülne neki, ha nem egy nyaklánc hordó típus?? És akkor is, ha 4500Ft.-?? Ti megvennétek?? :O :) VÁLASZOKAT!!!!!! :D
Ha nem nyaklanc hordo tipus, fulbevalot vagy karkotot is lehet neki venni.
A kérdező hozzászólása: De van vagy 10 pár fülbevalója, és egyiket sem hordja. Karkötõje is van, nem hordja. Gyûrûje meg van 2 is, és azokat hordja. Tanácstalan vagyok, mit tegyek? Szerintetek?? :)
Én még mindig úgy gondolom, hogy vedd meg.Én megvenném.Szerintem ha tõled van csak hordaná.Én biztos hordanám ha kapnák a testvéremtõl, fõleg hogy szerintem ez eléggé különleges és szép.Mondjuk nem tudom az ízlését, csak annyit mondok hogy szerintem nagyon jó ajándék lenne:)
A kérdező hozzászólása: Rendben, de szerintem nem hordaná, ha így jobban bele gondolok.. :( :)

A nővérem lányának a gyereke ki nekem? Illetve én ki vagyok (pontosabban leszek) neki?

Nagyon-nagy néni? :D

Legjobb válasz: Igen, nagyon-nagy néni. :)

Igen, nagyon-nagy néni. :)
Unokahúg-nagynéni
A kérdező hozzászólása: Az unokahúgom várja a babát, de a bébinek én ki leszek? :) #2 - :D
Nem tudok róla, hogy lenne erre megnevezés a magyar nyelvben. Ettõl persze még lehet, hogy van...
Õ lesz a nõvéred unokája, a kicsinek pedig Te leszel a nagyi húga.
Én a nagyapám unokatestvérét is nagynénimnek hívom (papám apjának a testvére volt az õ anyukája). Szerintem ebben az esetben is találó az elnevezés :D

Ha anyukámnak 12 éves korábban jött meg akkor nekem 12 és koromban jön meg vagy 11 mert a nővéremnek akkor jött meg? L11

Legjobb válasz: Nagy a valószínûsége, hogy neked is 12 éves korodban fog megjönni, ez ugyanis öröklõdhet. De nincs kõbe vésve, plusz mínusz pár év eltérés lehet.

Nagy a valószínûsége, hogy neked is 12 éves korodban fog megjönni, ez ugyanis öröklõdhet. De nincs kõbe vésve, plusz mínusz pár év eltérés lehet.
értem én, de egy 11éves kislány, hogy találhat rá erre az oldalra, és honnan tudja mi az a számítógép? Én anno még 11évesen azt sem tudtam mi az a punci, meg a pénisz. Számítógépet meg pláne nem. Mondjuk mostanra már kívülrõl-belülrõl fújom
Azt sajnos nem lehet tudni, hogy Te mikor fogsz menstruálni, de 16 éves korodig nem is kell aggódnod! :) Nagyon boldog karácsonyt! :)
Ennyire évre pontosan nem lehet megmondani, de valószínûleg 12 éves korod körül.

Az hogy lehet hogy nekem erősebb szemüvegem van mint a nővéremnek?

14 éves fiú vagyok, és most 3,5 dioptriás! nővérem 19 és csak 0,5ös van neki!

Legjobb válasz: Az úgy lehet hogy neked rosszabb a szemed te állat -.-"

Az úgy lehet hogy neked rosszabb a szemed te állat -.-"
Neked gyengébb a szemed, ezért kell neked erõsebb szemüveg.

Kibéküljek a nővéremmel, aki lenyúlta a nekem járó 2 milliós örökséget?

Legjobb válasz: Én nem biztos, hogy félre tudnám tenni, hogy neki fontosabb volt 2 millió forint nálam...hacsak nem volt valami nyomós oka rá.

Én nem biztos, hogy félre tudnám tenni, hogy neki fontosabb volt 2 millió forint nálam...hacsak nem volt valami nyomós oka rá.
ne. mégis minek? hátbadöfött, nem?
ha visszaadná meggondolnám, ha meg nem adná vissza akkor nem..
Békülj ki vele, írass alá valamilyen papírt amivel rád hagyja a pénzt ha valami történne vele aztán öld meg.
Õ a testvéred! Légy Te az okosabb, de a bizalommal vigyázz. Pénz miatt soha nem fordulnék a tesóim ellen. Bár férfi vagyok és hugaim vannak.
Minek??Elfogyott a penze?
Ugy ertem, minek akarsz vele kibekulni? Termeszetesen nem kell, hogy "ragyujtsd a hazat" de minnek a nagy csaladi egyetertes. O eljen ott, ahol, ahogy, te meg ahogy. Meg csak egymashoz sem kell szolnotok.
pereld be vagy inkább osszátok szét közötettek az a 2 milkát
Ne. Minek?
Az hozzászólók véleménye. Semmi áron nem dobnám el a testvérem, nemhogy 2 milláért.
Csak azért mert ismerek ilyeneket, akiket a párjuk befolyásolt és 20 év múlva meg egymás karjában bõgtek.
Attól nem leszel gyámoltalan és bamba, hogy nem fordítasz hátat neki. Ha ilyen fogadd el ilyennek. A testvéred. Légy ÛTe az okosabb és a bölcsebb.
És akkor a nõvéredé lett a 2 millió?
Nem a szomszéd lóé!
Fú nehéz ügy...a mi családunkban mindkét oldalról hasonló szitu van, a férjem megbocsájott a nõvéreinek pedig mindkettõ lehúzós, lenyúlós és õk is persze a férjeikre fogják a dolgot... De egy bizonyos határt megtart velük (nem tömi õket pénzzel meg ilyesmi) de azért tartja a kapcsolatot velük, pár dologban segít nekik stb. (mert mégiscsak a testvérei a szülõk elég gázak más rokon nincs.) Én is így vagyok, nekem az öcsém ilyen ingyenélõ típus, mégse vagyok képes belerúgni...és eltaszítani magunktól. Rengeteg szívfájdalmat okoznak az ilyen emberek (testvérek) sajnos, szóval nem ajánlom hogy kövesd a példánkat, de megértelek ha nem tudsz úgy csinálni mintha a világon se lenne, leszámítva hogy milyen ember.
A kérdező hozzászólása: Pontosan ez a helyzet van amit leírtál.nem tudok úgy tenni mintha nem létezne, de azért megtartom a tisztes távolságot tõlük.
És akkor a nõvéred örökölte a 2 milliót?
Azt azért ne felejtsük el, hogy az anyád adta oda azt a pénzt... Elvileg ha az õ háza volt, életében azt csinál vele, amit akar. Az már persze más kérdés, hogy ekkora különbséget tesz a két gyereke között. Ami a tesódat illeti, ha változott volna, õ teperne. Nem hív, még látogatni is te menj. Önzõ és nem hiszem, hogy ez változhat.
Ha az én testvérem elvenné az örökségemet, az volna az elsõ hogy jogi útra terelem a dolgot. Nekem ilyen testvér nem kellene, aki elveszi azt az enyém. Más, ha szüksége van rá, és én adom neki.
A kérdező hozzászólása: Igen az anyám is hibás ebben sõt még sok mindenben a tesómat támogatta én mehettem a francba.Most próbál jó pofizni nekem de annyira undorító.Az ügyvéd nem tudott semmit tenni.
Sajnos vannak ilyen emberek, akiknek a pénz többet ér mint a család, csak abba nem gondolnak bele, hogy a családon kívül másra nem lehet számítani a legnehezebb helyzetekben. Ha félre tudod rakni a büszkeségedet, akkor békülj ki vele.
Ha visszaadja a két millát, akkor igen (persze kamatokkal együtt...). De nagyon ne reménykedj, az emberek ennyire nemigen változnak meg... Mellesleg nekem sincs testvérem, mégis "eléldegélek" valahogyan. Pl, vannak jó barátaim, akikre tényleg számíthatok...
Lány vagyok, két fiú testvérem van. Egyikükkel sem vagyok jóban, pedig együtt nõttünk fel. A vérségi viszony nagyon szépen hangzik, de sajnos nem mindenkinek számít. Más személyiség, más értékrend, hadd ne soroljam...ma már egyikkel sem állok szóba, pedig nincs harag. Hadd ne részletezzem, gyermekkorom óta mennyit erõlködtem, hogy a szívükbe lopjam magam....hiába. Leginkább a szüleim hibája, sose próbáltak összetartani minket, mondhatni (ha létezne ilyen szó) "szétneveltek" minket. Ez másféle történet, mint amit a kérdezõ említ, mégis hasonlít. Méghozzá abban, hogy bármelyik fivérem lenyúlna akárhány millióval örökségileg, ha majd úgy alakulna. Nincs mit veszíteniük, a "család" pedig úgysem számít :(
nanana.olya nincs hogy a TE örökségedet elveszi...ez hülyeség..szólni kell valahol ezért.
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászóló!Most ki az undorító f*sz?Az aki visszaakarja követelni az örökségét vagy az aki lenyúlta?
Mekkora egy anyagias [email protected] vagytok! Undorító!
Hm.. Több mint 10 év együttélés után az ezen idõszak alatt szerzett vagyon közös tulajdon, azaz mindegy kinek a nevén van öröklés tárgyát képezi. Ezt a tényt a közjegyzõnél a hagyatéki tárgyaláson kellett volna közölni, és akkor nem igy van, mint most.
Nem hogy nem bekulnek, de meg be is perelnem;)
akkor minek kérdezed ha már eldöntötted? naív vagy..
Hát bocsi, de én hagynám a francba! Te alázkodsz meg elõtte? Neki kellene kaparnia h egyátalán szóba állj vele.Milyen tesó az ilyen? Te még annak nevezed? Gyerekkorotokban is meg kellett mindenen osztozkodni, gondolom én. Legalábbis jobb családokban így van. Erre õ lenyúlja a te részed, meg nem képes megemlékezni a szülinapodra? Hát az ilyen nem testvér!!! Mi 3-an vagyunk testvérek, de még 1000 ft-ot is képesek vagyunk szétosztani egymás között, nemhogy 2 milliót. 1 zacskó chipsen is osztozkodunk. Bocsi, de én személy szerint tuti h elfelejteném örökre h létezik! Ha vmit akar, és tényleg annyira nagy benne a bûnbánat és a testvéri szeretet (mint benned) akkor megkeres. De nekem úgy tûnik h nem igen kíváncsi rád. 20/L
ne
A béküléshez két ember kell. Ha erre nem képes, hogy felhívjon a szülinapodon, amikor te próbálkozol, akkor ha "el is ássa veled a csatabárdot", mennyire lehet arra számítani, hogy komolyan is gondolja? Sajnálom, de innen nekem úgy tûnik, hogy nem éri meg kibékülni... tudom, hogy rossz érzés, de én a helyedben nem próbálkoznék tovább (tudom, mit beszélek, az én öcsém is tipikusan rossz testvér, és már most, 21 évesen tudom, hogy nem lesz közöttünk szoros kapocs, mert csak szekálni tud meg pénzt lejmolni)...
Elõször is Boldog Szülinapot! Amúgy meg, én úgy gondolom, hogy nem egészen a férj befolyásolása miatt semmizett ki, ha most, hogy már nincsenek együtt mér mindig semmibe vesz. Bár lehet csak nem mer a szemed elé kerülni. Én úgy gondolom, hogy tiszta vizet kéne önteni abba a bizonyos pohárba és mindent megbeszélni, ha testvérek vagytok számítanotok kéne tudni egymásra bármely helyzetben. Nem egymást marni, de ebben az esetben én még egy talit megpróbálnék összehozni és mindent megbeszélni, ha utána sem keress hát nem a testvérek gyöngye fogalmazunk úgy...... De mivel a testvéred és õ lesz egyszer az egyedüli ami a gyerekkori családból megmarad, ha csak már nem ez a helyzet megkéne oldani a helyzetet, bár a pénzt visszakéne adnia...
Ne!!!!
iszonyatosan naív vagy. pont mint én. NEM SZABAD ILYENNEK LENNI!!!!
Tenyleg mennyire jo iranyba valtozott, hogy egy k.rva sms-t sem kuld a szulinapodra.Biztos nem futja a 2 millabol....:/
Én is csak azt tudom kérdeni: Minek akarsz vele kibékülni? Az egyoldalú testvérség nem testvérség. Legközelebb, ha bajba kerül, hagyd nyugodtan bajban. Hiszen te sem számíthatsz rá.
A kérdező hozzászólása: Sokan furcsálják hogy én kezdeményeztem, a párom , anyósomék is pont ezeket mondták amiket ti tanácsoltok.És butaságnak tartják hogy én próbálok békülni.De hát így van, rossz érzés hogy nincs tesóm, ezt el kell fogadnom.Már volt egy nagy beszélgetésünk de nem keresett azóta csak anyámon keresztül érdeklõdik hogy mi van velem és mikor látogatjuk meg. Köszi a tanácsokat.
És meg lehetne tudni, hogy miért nyúlta le a pénzt? Illetve nem is akarja visszaadni? Hát én tuti beperelném. És bocsáss meg, hogy durva leszek, de eléggé naív és szánalmas, hogy ezek után még nemhogy megfordul a fejedben, hogy megbocsáss neki, de még te is kezdeményezel!...
Hogyan nyúlhatta le, ha ketten voltatok az örökösök? Azt, hogy ki mit kap, a jog dönti el, nem Õ. Jól tudod a történetet?
A kérdező hozzászólása: Úgy tudta lenyúlni hogy az anyám nevén volt az ingatlan és így nem volt örökségünk.Az anyu a tesómékkal lakik így õk kapták meg a pénzt.Akkor úgy volt hogy nem szólnak nekem és abból felépítették a házukat.Az anyu elszólta magát és így nagy balhé lett.Az ügyvéd nem tudott semmit tenni. Azt mondta hogy megbánta hogy ezt tette, a férje irányította.
A kérdező hozzászólása: Én kezdeményeztem a békülést annak ellenére hogy kisemmizett az örökségbõl. Viszont rossz érzés úgy élni hogy nincs tesóm. Abban bízom hogy, most hogy szétmentek a férjével, talán másképp viszonyul majd hozzám és az örökséghez. Eléggé befolyásolta õt a férje. Amióta szétmentek, azóta õ is megváltozott jó irányban. Ma van a szülinapom és nem képes felhívni, vagy egy sms-t dobni. Folyton én hívom, ha találkozni akarunk.

A pasim nekem nem vesz virágot, a nővérének igen. Ez azt jelenti engem kevesebbre tart?

Most költöztünk össze pasival.Nagyon figyelmes,egy dolgot kivéve,nem vesz nekem virágot.Mikor megtudta,hogy terhes vagyok,akkor sem kaptam egy szál rózsát sem.Szóvá is tettem,mondtam jól esne.Azóta se semmi.Tegnap este fekszünk nagy meghitten,erre benyögi,arra gondoltam veszek a n?véremnek egy virágot (és elkezdte ecsetelni,hogy milyen különleges,szép virágot...),azért mert a csaj elhozza kocsival, pasim másik kecójában maradt könyveit.Vagyis csak vezetni fog,mert pasim szüleinek az autója.Hát majdnem elájultam.Én minden reggel korábban kelek,hogy reggelit készítsek neki,azt amit szeretne,vacsit f?zök,ebédet csomagolok,kimosom a ruháit,kivasalom az ingeit,takarítok,mindig hozok neki valami kis meglepit,én mégse kapok soha egy szál virágot se.Hogyan értessem meg vele,hogy nekem is jól esne?

Legjobb válasz: Mond meg neki hogy holnap estere te is szeretnel kapni egy viragot

Mond meg neki hogy holnap estere te is szeretnel kapni egy viragot
pasinak nem szülünk gyereket, fõleg nem ilyen fiatalon...elõbb nõjj fel, meg legyen férjed...nem csak egy pasi, aki házirabszlgának néz...
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: már felnõttem, és ahogy írtam is pasi nagyon rendes, a virágot leszámítva, nekem nem megerõltetõ megcsinálni a házimunkát, engem csak az idegesít, hogy a nõvérének egy olyan kis semmiért virágot akar venni. Nekem meg még a babáért sem.Meg akkor azt is észre vehetné, hogy én teszek rendet utána.Nem? Mindent megkapok tõle, tegnap mondtam szeretnék virágokat, mondta, válasszam ki amilyet szeretnék... De hogy magától jusson eszébe, hogy hoz nekem... Egyszerûen ilyen értetlen. És úgy érzem a nõvérét jobban tiszteli, mint engem. Ha arra gondol, hogy neki egy kis szívességért kell venni, a szerelmének miért nem?! Amúgy a nõvérével jóban vagyok, én is szoktam neki venni néha apróságokat, nem az a baj... Egyszer már említettem neki, hogy engem nem tisztel annyira, mint a szüleit, testvérét...azt mondta hülyeség...csak hát az apró figyelmességeken sok múlik szerintem...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!