Találatok a következő kifejezésre: A nők a férfiak okosabbak (3 db)

Miért nézik le a nőket a férfiak? Miért hiszik azt, hogy ők sokkal okosabbak, a nőnek csak szépnek kell lennie stb?

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy minden férfi így gondolja. Elég primitív dolognak tartom, hogy valakirõl csupán a neme alapján mondjuk azt, hogy okos vagy sem.

Nem hinném, hogy minden férfi így gondolja. Elég primitív dolognak tartom, hogy valakirõl csupán a neme alapján mondjuk azt, hogy okos vagy sem.
Nekem pl egy ilyen párom sem volt, sõt a baráti társaságomban sincs ilyen, az ilyet kerülném is. Szerintem amúgy nincs olyan sok belõlük szerencsére, azzal a pár szerencsétlennel aki így gondolkodik meg nem kell foglalkozni.
szerintem egyiknemse hülye kb egyforma kétnem kiegésziti egymást! De azt bekell valani hogy a nõ mindig rosszul választ szeretõt
Régen elnyomták a nõket, csak háztartásra és gyerekszülésre voltak jók. Sajnos még most is vannak országok, ahol a nõ alacsonyabb rangú mint a férfi. Gondolom ebbõl a szellemiségbõl maradt vissza valamicske. Én spec. nem foglalkozom az ilyen férfiakkal.
Mert ez a tradicionalis gondolkodas, neveles. Meg mindig sok lany is ugy van nevelve, hogy O a gyengebb nem, babazzon, szolgalja ki az "urat".
Talán azért, mert a nõk a szebbik nem és irigykednek rájuk :) A szõke nõk se hülyék csak a többi nõ irigykedik rájuk, ezért találták ki a vicceket.
A válasz írója 50%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 16:05 Minek írtál ide, mikor semmi értelmes értékelhetõ nincs benne ami a témához kapcsolódna.
Errõl tudnák mesélni elég sokat, hogy miért is gondolom ezt így. De úgy is csak a sértõdés lesz belõle, az megy a nõknek a legjobban. Aztán meg majd megint kapom a figyelmeztetést kapom, hogy trágár voltam:D Holott csak õszinte voltam. UI:Ne felejtsetek el lepontozni, mert ugye tudjuk, hogy nekem ettõl kevesebb lesz a fizetésem meg a többi;) Nektek meg lesz jó fajta orgazmusotok!
"Minek írtál ide, mikor semmi értelmes értékelhetõ nincs benne ami a témához kapcsolódna." Miért?te talán adtál értékelhetõ választ? Errõl beszéltem, h fölösleges leírni, mert csak a sértõdés lesz meg a hiszti.
Mert ez így van, 1000 éve is így volt, 10000 éve is így volt. A férfi volt az úr a háznál, õ mondta meg hogy mit kell csinálni. Egy kapcsolatban mindig van egy alárendelt, az sosem lehetséges hogy a két fél egyenlõ. de manapság nem mindig így van. Ha olyan okosak a nõk mint a férfiak, akkor miért nincsenek nõi nobel díjasok? egy darab van csak..
Úgy gondolom férfiként is, hogy gyermeteg dolog ilyen "témáról" - pláne "vérre menõ" stílusban - veszekedni. A viták érveken alapulnak, - ami itt folyik, az pedig civakodás, kétségbeesett "önigazolási" kísérletek sorozata. A férfiak TÖBBSÉGE szélsõségek között mozog - véleményem szerint - a gondolkodás tekintetében: Vagy olyan ék-egyszerûen, nyersen gondolkodnak, hogy annál egyszerûbben már képtelenség gondolkodni, vagy olyan összetetten, hogy azt lehetetlen már túlkombinálni. A nõk TÚLNYOMÓ HÁNYADÁNAK ESETÉBEN az a képesség az uralkodó, hogy egy idõben többfelé képesek koncentrálni, - például elképesztõ, ahogy be tudják osztani a rendelkezésükre álló idõt. Szélsõségeket mindig lehet találni, - értelmetlennek tartom a "rivalizálásnak" azt a "szintjét", ami itt is folyik - jelenleg. A férfi és a nõ kölcsönösen kiegészíti egymást, - még ha ez "fizikai fájdalmat" is okoz valakinek.
A tanulatlan pasiknak: Miért nincs annyi Nobel - díjas nõ? Mert anyukád inkább téged szült meg és nevelt fel minthogy kutatónak-tudósnak állt volna. Esetleg az ükdédinek nem is engedték hogy tanuljon, inkább férjhez adták: "szüljél lányom az a nõk dógga"
Csak a sérült, komplexusos emberek néznek le másokat, õket meg kerülni kell és kész.
Régen a fizikai erõfölény miatt teljesen el tudták nyomni a nõket, akár meg is ölhették, ennek a hozzáállásnak még vannak nyomai. Minél élhetõbb és fejlettebb egy ország annál inkább nincs jelentõsége a nemeknek. Sok fiút úgy nevelnek, hogy neki több joga van, akár bánthatja is a lányt és ezekbõl férfiak lesznek, na és egy kifejlett példánynak magyarázd el, hogy nem szabad, jogfosztottnak fogja érezni magát, ha már annyira buta, hogy magától nem jött rá, hogy lenézi másokat ostoba dolog. Nem csak egy Nobel díjas nõ van, régebben meg nem is engedték a nõket tanulni se kutatni és a díjak kiadásánál is lehetnek csúsztatások, nincs jelentõsége az olyannak, de a sok ikúbetyár szeret evvel elõjönni.
17:54 akkor szerinted egy nõ miben jó? Mert a leírásod szerint semmiben:/ Amúgy egypár intelligens nõ hozzászóló nagyon okosan megválaszolta a kérdést. Ezért nem is fûznék hozzá semmit. A pasikban megvan az a mánia, hogy k mindenkinél okosabbak, tökéletesebbek--fõleg a nõknél. Sõt egyenesen hülyének, alacsonyabb rendûnek nézik a nõket...nos az ilyen pasik megérdemlik hogy csakis búzák jussanak nekik! Én azt mondom, ha valaki nem szereti nem tiszteli a nõket, az legyen bu*zi! :D
Én nõ vagyok és az, hogy valaki mennyire eszes nem a nemétõl függ. De vitathatatlan, hogy a legtöbb férfinak jó humorérzéke van, amiben mi nõk nem nagyon jeleskedünk(tisztelet a kivételnek). A nõk viszont erõsebbek, no nem fizikailag, hanem lelkileg több mindent kibírnak. Amúgy nõ létemre a férfi gondolkodásmód jobban tetszik, de tény, hogy vannak nagyon okos nõk is:) De ha választhatnék akkor férfi agyat választanék:) Pedig diplomáim vannak, vezetõ beosztásban dolgozom, a férjem fele annyit nem dolgozik mint én, sokkal kisebb a felelõssége is, mégis imádom azt a jó humorát!!!!!Ezt azért irigylem a férfiaktól.
"a nõk vagy csúnyák/vagy szépek és buták./Vagy ha szépek és okosak is egyben, /NEM ÁLLNAK SZÓBA VELEM." Na ilyen pasik írnak ide.
Én nem a nõt vagy a férfit tisztelem, hanem az EMBERT.
22:52. Mennyi idõs vagy és milyen színvonalas versenyeken vettél részt?
-Bereznai Gyula matematikaverseny 1. hely -Curie matekverseny 1. hely -Ambrózy matekverseny 2. hely És színvonalas versenyeken is indulsz?
Ugyan már csajok! Hát nem vagytok ti hülyék! XD Vegyük példaképpen doktor szöszit! Õ olyan értelemben okos, hogy jól tanul. Más értelemben pedig sík hülye.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszoló nagyon megfogott! Ez az a válasz, amit hallani akartam!
mert mindenen megsértdõnek és tényleg hlyébbek ha az átlagot nézzük.
Én tudományos pályán dolgozok. Vannak itt is szép számmal nõk (bár tény, hogy túlnyomórészt férfiak), de a nõi kollégáimon látom azt is, hogy nem egyszerû tudományos pályán egy nõnek, úgymond ezt nem nekik találták ki. És nem azért, mert butábbak lennének! De tegyük fel szül egy tudós nõ, van egy kicsi gyereke, hogy repül el egy tudományos konferenciára Koppenhágába? Illetve szoptatás, gyermeknevelés, és vasalás közben hogyan írja meg a publikációit? Mert az a tudós, aki nem ír publikációkat, semmit nem ér, és nem marad benn a dolgok sûrûjében. Szóval nehezebb nekik, meg a neveltetésük is más, ezért alapvetõen kevesebben jönnek ilyen pályára. Szóval szerintem vannak okos nõk, nem igaz, hogy nincsenek, én néha élvezek is velük együtt dolgozni, mert kicsit más szemszögbõl láttatják a dolgokat. Viszont a másik szempont, amiért NEM szeretek nõvel együtt dolgozni: egy laborban, vagy kinn a terepen, amikor ez ember épp arra figyel, hogy minden mérést a szabványok szerint végezzen, nem arra koncentrál, hogy túláradó kedvességgel szóljon a kollégáihoz. Ettõl pedig egy nõ megsértõdik. Ha kíméljük, nem adunk neki annyi munkát, az a baj, hogy kiszoríjuk a kutatásból, ha hagyjuk, hagy tegye azt, amit akar, akkor õ lesz a mártír, aki az egész kutatást viszi a hátán (és most nem egy konkrét nõrõl beszélek, ezek tipikus jelenségek). Sosem tudhatod, hogy épp mikor mondasz olyat, ami egy nõi kollegádnak rosszul esik, és amíg a férfiak el tudják különíteni a kettõt, és a nézeteltéréseiket munka után megbeszélik egy sör mellett, egy nõ beleviszi a munkába, és képes egy laborban elkezdeni hisztizni (meg képes kiönteni a mintákat a lefolyóba, volt ilyen...). Na arról meg nem is beszélek, mi van, ha ne adj Isten egy kutatócsoportba KÉT nõ kerül össze, mert az maga a katasztrófa...
Azért nincsenek nagyon nõk a tudományos pályán, mert még mindig benne van a káros nevelési elv a családokban, miszerint ez a pálya nõnek nem való! Egyszerûen így szocializálják a nõket. Ez a múlt káros öröksége. Ez nem szellemi képességek kérdése, hanem inkább társadalmi jelenség. És ami a kérdést illeti, sajnos tényleg vannak nõket lenézõ férfiak, nekem is volt szerencsém egyhez. Azt mondta, szerinte a férfiak okosabbak, mint a nõk (!). Kértem, indokolja meg. Válasz: "Hát mert a természettudományi meg mérnöki karokon több a férfi!" Inkább nem kommentálom.
Szerintem kiegyezhetünk abban, hogy a normális ember nem nem szerint nézi le társait. Ez ilyen egyszerû.
Azért, amiért a férfiakat meg a nõk nézik le.
21:34 Fekete Pákó? Gyõzike? :)
A kérdező hozzászólása: Azt sem értem, hogy miért nincs esélyegyenlõség, miért kellene egy nõt kinevetni? Miért ne tudna egy nõ érvényesülni? Fõleg a mai világban, ahol kimutatták, hogy sokkal több a nõi diplomás és valószínûleg ez a nõk évszázada lesz, ahol a NÕK fognak vezetõ pozíciókat betölteni...és ezzel hiába vitatkoztok, ez így van :)
Kedves 62 %-os nagyon intelligens válaszoló! Ismered a kivétel fogalmát? Vagy azt, hogy nem minden fekete és fehér? Nos Marie Curie esetében még nagyobb érdem, hogy nõ létére érvényesülni tudott, de valószínû ebben segítségére volt a férje is, hogy nõként ne röhögjék ki, amiért a sztereotípiákkal ellentétben õ mert gondolkodni és nem nyomták el otthon.
mondj egy férfit aki ismert és hlyébb mint kiszel tünde?
aztmondjátok nem engedték tanulni a nõket na és marie curie vagy õ nem számít?
"Esetleg az ükdédinek nem is engedték hogy tanuljon, inkább férjhez adták: "szüljél lányom az a nõk dógga"" igen nincs esélyegyenlõség most is a nõ dolga a szlés.
Ez a válasz 85%-ban hasznosnak tûnik. A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 06-07 16:15 Én úgy gondolom hogy ez a válasz 100%-os.
elõkeresném a mentett kérdéseimet a hlye kérdéseket is túlnyomó többségben nõk tették fel.
ma 21:20 Igen, valami tényleg sántít. Nálad a rosszindulat. Na, az sántít. :D
A kérdező hozzászólása: Órára nem tanulok, az rámragad :D De van szorgalmam, amit a versenyen elért eredményeimmel mutatom meg. És köszönöm a dícséretet :)
csak az osotoba pasik gondolkodnak így. szerencsére nem mind az :)
Két féle nõ van: 1. Csúnya de okos. 2. Szép, de hülye. Ugyanakkor ott van az aranyközépút: Nem olyan szép, de nem is csúnya és agyilag is ok.
Ez ugyanúgy igaz lehet a nõkre is. Sokan lenézik a másik nemet. Valószínûleg vagy azért, mert nem értik meg, vagy azért, mert a legtöbbször rosszul választottak, nem biztos, hogy rossz embert, csak nem hozzájuk illõ embert. Esetleg azért, mert rossz tapasztalataik vannak. De olyan is van, aki csak a másik nem egy-egy típusát nézi le. Pl. az üresfejû, pénzéhes ribiket, akik csak a külsejükkel foglalkoznak, vagy a bunkó, soviniszta pasikat, akik a nõket csak tárgyként kezelik. Végül is ezzel az állásponttal nem is nagyon tudok vitatkozni.
Nyugi, ahogy ismerem a nõket már hisztiznek ezerrel a moderátoroknál, hogy töröljék az összes választ, ami nem arról szól, hogy a nõk okosak szépek:) De látom ismét azt hiszik, hogy attól, hogy lepontoznak valakit akkor nekik lesz igazuk:D
Kedves lepontozók. Mi a hasznos válasz? Ha azt írom: "dehogy is okosabbak a férfiak. Inkább hülyébbek és rohadt elnyomók..." akkor felpontoztok? Mert úgy látom itt a nagyon okos pontozóbrigád (gondolom többnyire nõk) nem a válasz hasznosságát, vagy esetleg igazságtartalmát pontozzák, hanem azt, hogy mennyire egyezik azzal, amit õk hallani akarnak
Ez a vita kihagyhatatlan, mindjárt hozok popcornt. :D
nem minden férfi hiszi ezt, csak hát a legtöbb ember már csak magával bír foglalkozni, rossz irányba fejlõdik a társadalom...
Olvass el pár társadalom és személyiségpszichológiai könyvet, jót fog tenni, és a választ is megtalálod benne.
"Egyébként hogy miért van kevesebb elismert nõnemû tudós, megvan a magyarázata" na és miért?
Egyébként hogy miért van kevesebb elismert nõnemû tudós, megvan a magyarázata, és nem az értelmi képesség és az ész miatt. De kedves férfi válaszoló, ha okosabb vagy mint én, nem is írom le, te is biztos ismered ezt a tanulmányt.
Arra még mindig nem kaptam választ ( a nagy lepontozások közepette) hogy akkor miért csak egy nõi nobel díjas van?
"Amíg a férfiak képesek voltak eltartani a családot, a nõk otthon voltak....." Igen valóban ez az egyezményesen elfogadott akármi. Hiszen, mint tudjuk, a nõk 2011.06.01-tõl járhatnak hivatalosan iskolába, eddig nem volt lehetõségük, hogy egyetemre jussanak majd maradandót alkossanak. Mindannyian otthon ültek és vezették a háztartást, a gyereket nevelték meg a postást kezelték. Nem is értem, hogy várhatjuk el tõlük, hogy valamit alkossanak? Légyszi engem is pontozzatok le! Abból fogom tudni, hogy nem nekem van igazam!
egyébként minden korlátol pasi, aki lenézi a nõket, elgondolkodhana 2 dolgon: 1. "nõk" alatt az õ édesanyját, hugát, nagymamáját, kislányát is értjük. 2. azért nem halt ki az emberiség, mert nem vagyunk sem buták, sem szerencsétlenek
Én férfi létemre simán ki merem jelenteni, hogy okosabb vagyok a nõvéremnél, édesanyámnál, nagymamámnál na most mi?
Azta! Te aztán tényleg egy zseni lehetsz! És sokat tanulsz? Biztos nem lehet könnyû :O
"Én ráadásul rengeteg országos versenyt nyertem bológiából, kémiából és matematikából is, ez utóbbiból pedig inkább a férfiak szoktak jobban teljesíteni." Lány vagyok, de itt valami azért sántít, gondolom versenyneveket nem akarsz mondani.
Az igazi férfiak nem nézik le a nõket. Mert nem érzik veszélyeztetve az egojukat, az önbecsülésüket, a férfiasságukat attól, ha egy nõ okos, vagy okosabb náluk. Ebbõl következik, hogy aki lenézi a nõket, az nem igazi férfi. És egy nem férfiatlan pasira pedig egy igazi nõ nem fog tudni felnézni. Ez van.
Persze ez nem jelent lenézést.
Van benne valami, ugyebár a nõk a humoros férfiakat szeretik mert a humor az intelligencia jele. A nõknek erre nincs szükségük, ezért is ritka a humorista nõ, és azok is "férfiasabbak" az átlagnõhöz képest.
Nincs nõ és férfi, egy ember vagy okos vagy nem, vagy szép vagy nem. Mondhatnám ennyi erõvel, a nõk szebbek mint a férfiak, vagy a férfiak szebbek, mint a nõk, jó nagy hülyeség lenne. Valóban számos tanulmány van arra, hogy a nõk miért nem töltenek be magasabb pozíciókat, erre igen egyszerû a válasz, nem azért, mert hülyék, hanem egy nõ a munkakeresésnél bizonyos helyeken, pont az ilyen ostoba megítélés miatt hátránnyal indul, arról nem is beszélve, ha családja, gyermeke van még inkább nem szimpatizálnak a felvételével, mert sokat kieshet a munkából. A legtöbb országban már számos törvény van arra, hogy a nõket sújtó diszkriminációt csökkentsék. Másik meg szintén kimutatták a nõi agy és a férfi agy eltérõ felépítését, míg a férfiak elsõsorban reál beállítottságúak, addig a nõk a humán jellegû, kreativitást igénylõ feladatokra fogékonyabbak, ez nem jelenti azt, hogy ne lenne olyan akár férfi, akár nõ, akire pont az ellenkezõje igaz, sõt azt sem jelenti, hogy csak azt lehetne okosnak tekinteni, aki az egyikben jó. Ráadásul az én személyes véleményem az, hogy a média nõket lejárató hadjáratának is köszönhetõ, hogy a nõket a címlapon pózoló, agya nincs, cicababákkal azonosítják, innentõl kezdve nekik eszük nem lehet...
te magad mondtad: "általában férfiak nyerik" akkor mi a kérdés? Hisz te is tudod a választ
A kérdező hozzászólása: Jómagam sem értek egyet azzal, hogy a férfiak okosabbak lennének. Én ráadásul rengeteg országos versenyt nyertem bológiából, kémiából és matematikából is, ez utóbbiból pedig inkább a férfiak szoktak jobban teljesíteni. Na látjátok, pasik? Nem csak ti lehettek okosak, és én be is bizonyítottam és bizonyítani fogom életem hátralévõ részében!
Egy okos nõben mindig lesz kétség, míg egy buta férfi elhiszi magáról, hogy Õ a "tudás atyja.
nem nézem le a nemük alapján, hanem tudván tudom, hogy náluk okosabb vagyok. ez gondolom baj
nem vagy okos, mert lenézel embereket pusztán a nemük alapján. ez nem sok észre vall. sõt, igen kevésre...
Azért, mert általában a férfiak okosabbak, talpraesettebbek. ezért. Meg ugye erõsebbek is testi adottságaik miatt. Meg ez így alakult ki az évszázadokon át.

A férfiak vagy a nők az okosabbak? Miért gondolják a nők magukat okosabbnak és ha nem az övéké a vezető szerep egy családban miért ők hordják a kalapot?

Legjobb válasz: A férfiak képességei jobban szórnak, mint a nõké: velük könnyebben kísérletezik a természet. Tehát hamarabb találsz közöttük okosat és butát is - míg a nõk közelebb vannak egymáshoz és az átlaghoz. Eleve a nõk inkább kiegyensúlyozottabbak - míg a férfiak könnyebben kipróbálnak mindent. A tanulást vagy a lustálkodást is.

A férfiak képességei jobban szórnak, mint a nõké: velük könnyebben kísérletezik a természet. Tehát hamarabb találsz közöttük okosat és butát is - míg a nõk közelebb vannak egymáshoz és az átlaghoz. Eleve a nõk inkább kiegyensúlyozottabbak - míg a férfiak könnyebben kipróbálnak mindent. A tanulást vagy a lustálkodást is.
Butaság általánosítani, ugyanis nem gondolja magát minden nõ okosabbnak magát a férfiaknál, sõt sok esetben éppen fordítva gondolkodunk. Mindenki más, épp ezért elõfordulhat egy családban az, hogy a nõ irányít, mert mondjuk a férfi is olyan típus, aki igényli ezt.
A híres bölcsek általában férfiak pl. Einstein. Természetesen nem törvényszerû, hölgyek között említhetõ pl. Marie Curie. Szerintem a férfit a hormonjai ösztönzik arra, hogy keresse a megoldást a kihívásokra, a nõt viszont arra, hogy a valóságtól mégse rugaszkodjunk el annyira. Ez a kettõ kiegészíti egymást. De hát mi is az, hogy okos? Minden viszonylagos. -illéspityu-
elõzõ voltam: azt akartam írni, hogy ne arra vetítsd ki...
Azért a történelemhez azt ne felejtsük el, hogy a nõket nagyon sokáig elnyomták, és pl. sokáig nemhogy tanulni nem tanulhattak, de bizonyos korokban emberszámba se vették igazán. Pl. az ókori görög színházban csak férfiak játszhattak, és a közönség között se lehettek nõk.
Jajj, szállj már le a földre, nem veszed észre, hogy kicsit hímsoviniszta vagy? téged sztem az zavar, hogy bizony vannak emberek, akik nõ létükre jobbak, és okosabbak nálad. mert ahány ember, annyiféle eltérõ éeszbeli képesség lézetik. törõdj bele, és arra vetítsd ki a frusztrációdat, hogy mit képzelnek a nõk, hogy okosabbnak hiszik magukat. nõ létemre nem hiszem mgam okosabbnak a ffiaknál, és ráadásul azokhoz a pasikhoz vonzódom, akik nálam okoabbak, mert biztonságérzetet ad.
Agykutatók bebizonyították, hogy egyik nem sem okosabb úgymond a másiknál. a nõknek vannak olyan képességeik, amik a ffiakból hiányoznak, és fordítva. a ffiak sokkal jobbak problémamegoldás-tájékozódás terén, a nõknek emocionálisabb természetükbõl fakadóan sokkal fejlettebb a kommunikációs készségük. a nõk képesek összehangolni mindkét agyféltekéjüket, így egyszerre több dologra képesek odafigyelni. lásd, amikor kisgyerekes anyuka egyszerre telefonál, kavarja a levest, és nyugatja síró kisbabáját. a ffiak erre nem képesek viszont, ám egy feladatra jobban tudnak koncentrálni. azt szokták mondani, a ffiak az erdõt látják meg, a nõk meg a benne lévõ fákat. születési statisztikák arról szólnak (és ez baromi érdekes), hogy a nõk között több az átlagos képességû, míg a ffiaknál nagyok a szélsõségek. tehát vszínûbb, hogy egy ffi vagy nagyon okos, vagy nagyon buta lesz.
Azért mert a kivétel erõsíti a szabályt. Én meg nõ létemre tudok egy dologra is nagyon koncentrálni illetve több dolgot is egyszerre csinálni. Például most eszem mind ez idõ alatt :-)))))) húúúú
A kérdező hozzászólása: Kérdezõ és kötekedõ válaszadó melyik hasznos érvre gondolt a nõk részérõl? Tények létezik a feminizmus egy eltorzult emancipációs mozgalom ami tele van rossz dolgokkal, aztán én feltettem a kérdést a hölgyek legtöbbször rossz válaszokat adtak ne ellenpéldát irjanak, hanem a kérdésre a választ azonkivül lemelegeztek, hímsovinisztáztak megaláztak mármint egy nõ szóval egyik se vagyok.Csak azt vettem észre a nõkben van egy felsõbbrendüségi viselkedésmód amely elvár bizonyos dolgokat a férfitõl, azonkivül egy nõvel nem szabad vitatkozni mert mindig igaza van.Nekem ilyen tapasztzalataim vannak de tudom azt hogy egy nõ is lehet zseni mert ez a dolog nem a nemekhez köthetõ dolog hanem neveltetés, genetika és a tanulás következménye. Nekem ez a véleményem csak a kérdésem az ilyen irányú tapasztalatom miatt tettem fel.
Azért a történelemhez azt ne felejtsük el, hogy a nõket nagyon sokáig elnyomták, és pl. sokáig nemhogy tanulni nem tanulhattak, de bizonyos korokban emberszámba se vették igazán. Pl. az ókori görög színházban csak férfiak játszhattak, és a közönség között se lehettek nõk. Édeskisdrága bogaram!!! Azóta mennyi itõ telt el?! Azóta valamit mutathatott volna a "gyengébb" nem!!! Mutass valakit az elmult 15-20 évbõl! Na ugye senki!!! 100 év mulva azt mondod, hogy mennyi for volt... Na, ez a kiábránditó a Nõkben: megmagyarázzák hogy a hóember nem olvad, csak izzad!!!
Azért a történelemhez azt ne felejtsük el, hogy a nõket nagyon sokáig elnyomták, és pl. sokáig nemhogy tanulni nem tanulhattak, de bizonyos korokban emberszámba se vették igazán. Pl. az ókori görög színházban csak férfiak játszhattak, és a közönség között se lehettek nõk.
Hüha, zajlik az élet! 1-et szeretnék mindjárt az elején tisztázni: Nem vagyok Nõgyülölõ!!! Nekem is 3 lányom van... De a kérdésre jajna csak igy tudok válaszolni: Nézz szét a világban, olvass utána... Hány professzor, tudós, feltaláló van aki NÕ!? Egy kezemen meg tudom számolni...Talán Madame Currie volt a kivétel, de Õt is a férje segitette. Lányok-asszonyok! Nem kell megsértõdni, monddjatok ellenpéldát! Persze most jön a duma: Õket is anyák szülték... Ez igy van! De attól még a fiuból lett tudós!!!!
Én vagyok a korábbi válaszoló, aki felemelte a szavát a feminizmus ellen. Szívembõl beszéltél. Annyival azért kiegészíteném, hogy a katolikus egyház is ugyanazt tartja a feminizmusról, amit te itt most leírtál. http://uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=77 http://uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=145
folytatás... Véleményem szerint (szubjektív) két olyan dolog van ami mai világunkat rettenetesen elrontja Az elsõ a feminizmus, a második a vallás Mindkettõ egy bizonyos szintíg elfogadható és érthetõ dolog , de miután túllép egy szinten már nagyon komoly problémává válik.. A FEMINIZMUS tulajdonképpen a nõk egyes rétegeinek egyenrangúságra törekvésének megtestesülése ami logikus érthetõ dolog , (sjnos tényleges valódi egyenjogúságról valóban még ma sem beszélhetünk), de pl.már a "ló túloldalára esés "a szingli lét sztárolása, vagy a mindenáron bizonyítani akarás vágya ez szerintem zsákutca! sõt igen komoly társadalmi válság oka: ugyanis a nõk biológiai szerepükkel ellentétben nem akarnak gyereket szülni , hanem inkáb tanulnak, karriert szeretnének..ez többnyire összeegyeztethetetlen a megszokott modellel , így igen komoly feszültség keletkezik ugyanis a nõk NEM szülhetnek gyereket is meg komoly vezetõ poziciót is NEM tölthetnek be mert mindkettõ teljes embert kívánna. Ezért csökken a népesség létszáma ami nem normális dolog (a nyugati un. civilizáltabb társadalmak esetében)A férfiak szempontjából a nõk elveszik a munka helyüket ami egyrészt jogos , ha jobb az adott dologban a nõ , DE a társadalom szempontjából újabb komoly feszültséget szül tehát nem jó Szerintem ismét a biológiai szerepekhez kellene visszatérni és a nemi szerepvállalást is ahhoz igazítani.. tudom ez merész dolog , olyan mint a demokrácia, liberalizmus hiszen egy nõnek is lehetnek férfias vágyai ill. fordítva nem is beszélve a demokráciákban oly bátran kezelt homoszexualitásról (amihez demokráciában mindenkinek joga van, DE a társadalom és az ÉLET szempontjából nem biztos , hogy szükséges e ill. nem -e ferdehajtás?!) Ahogy a vallás is igen kényes kérdés .Egyidõs szinte az emberi léttel, vannak bizonyos dolgok ahol kifejezetten pozitív szerepe volt (tudás, erkölcsi szabályozás), DE a történelem során szinte a háborúk 80% -ában milliók halálának oka is (a gazdasági okok mellett) Nos ezek igen nehéz kérdések és egyértelmû választ nem is lehet rá adni ...legalábbis eddíg egyetlen embernek sem sikerült
Az a helyzet, hogy ha látok az utcán öt embert, abból három náci tiszti egyenruhában van, akkor nem a másik kettõ normális ember fogja felkelteni a figyelmemet. Én nem kötekszem.Nem mondtam mást, csak a puszta valóságot.Egyszerûen, torzítatlanul, kiszínezetlenül.Bármennyire fáj is ez egyeseknek. Továbbra is tartom magam, ahhoz a véleményemhez, hogy vannak nõk, akik ízig-vérig, minden porcikájukban nõk, és vannak a feministák.Szerencsére az elõbbiek vannak többen. Ha minden nõ feminista lenne, akkor...nem is tudom...nem szeretnék olyan világban élni.Elveszne minden szépség, és jóság, amit csak egy nõ képes adni, egy férfi nem tud.
Kérdezõ, és kötekedõ válaszoló: Normális válasz is érkezett a nõi oldalról, érdekes, hogy azt nem vettétek észre. Sajnálom :-(
Én Olyan fõiskolába járok, ahol nagyon sok lányra rettentõen kevesen jutunk. 2 féle nõt vettem észre. Akik mindenben jobbnak képzelik magukat. 50 kilóval egyedül akarják azokat az asztalokat esetleg cipelni, amit én alig bírok el. Másik, akik örülnek, hogy nõk lehetnek, lehet velük az ember kedves, engedékeny, hagyják fölsegíteni a kabátjukat, megköszönik, ha elõre engedem õket. Az idõ múlásával az utóbbi csoport egyre nõ, míg az elõzõ rájön, hogy mindkét nem másban jó.
"A 20. században kezdték a nõk kivívni, hogy õket is egyenrangú társként kezelje a társadalom, és ne valami alsóbbrendû csoportnak, akiknek csak a házimunka, meg a gyereknevelés a feladatuk." Semmivel sem alsóbbrendû az, akinek a házimunka és a gyereknevelés a feladata.Sõt!Ez az, amit fel kellene végre fogni.Az egyenlõség nem egyenlõ az egyformasággal.
Kérdezõ, hadd írjam meg az én tapasztalatomat, aztán gondolj, amit szeretnél. Nõ vagyok, fiatal huszonéves. Úgy nõttem fel, hogy soha senkinek nem voltam elég jó, egészen pici gyerekkoromtól kezdve, nem voltam rossz gyerek, mégis rám osztották a fekete bárány szerepét. Megszületett az öcsém, onnantól kezdve õ lett a kedvenc a családban. Nem értettem, és mai napig nem értem, hogy mitõl lenne õ jobb, mint én. Próbáltam a család kedvében járni, akkoriban, 5 éves voltam, szóltam nekik, hogy rám is figyeljenek, velem is játsszanak, hiszen egy gyerekkel azt is kellene, és nem csak leszidni azért is, amirõl nem tehet. Nem változott a dolog. A suliban nekem mindig kitûnõnek kellett (volna) lennem, de öcsémtõl ugyanezt nem várták el. Ha én valamibõl nagyon jó eredményt értem el, az annál a napnál (hétnél) nem tartott tovább, ha öcsém, akkor õ a kiválóság, a tökély. Anyu kicsit labilis, de apámnak mai napig öcsém a kedvence. A nevelési különbség vége az lett, hogy ki akarok szabadulni ebbõl a családból, és ha gyerekem lesz, nem fogok így különbséget tenni a gyerekeim között, öcsém viszont annyira elszállt magától, hogy nem veszi komolyan azokat a dolgokat, amiket komolyan kéne vennie, esze lenne hozzá pedig (suli, egészség, néha segíteni itthon, és nem csak játszani). Az emberekben még mindig van egy ilyen beidegzõdés a régi idõkbõl, legyen szó munkáról vagy másról, és igen, sajnos apám lenézi anyukámat, amiért anyu "csak" tanítónõ (pedig kiválóan dolgozik, hivatásból), és öcsém ezt apámtól leutánozta, és pimasz, apám lenézi anyu itthoni munkáját, 3 fogásos vacsora esetén is, és ha apám egyszer elmosogat, akkor már a fejünkhöz van vágva, hogy "õ csinált valamit". Apám legjobb szava egy ételre az, hogy: "ehetõ", nem hallottam még tõle, hogy "finom", pedig egy nõnek talán jólesne az elismerés, és nem az, hogy a férfi verseng vele, még otthon is. Még annyit tennék hozzá, hogy nagyon sokmindent nálunk anyu intézett és szervezett meg (csempézés, parkettázás, amikor eláztatott a szomszéd, annak az intézése...), mivel apám akkor is lógatta a lábát, még ma se lenne egyik se elintézve, ha rajta múlik. Szóval azt hiszem, ezesetben talán jogos lenne az elismerés anyu felé. És biztos vagyok benne, hogy nem õ az egyetlen ilyen nõ a világon. Talán a világ nem ismeri, talán még nem kapott Nobel-díjat, de sok tanítványa hálás neki, és van, aki rendszeresen visszajár meglátogatni. Persze akinek nincs mire föl elvárni az elismerést, az csak hiszti, de ugyanígy tud egy férfi is hisztizni, nem csak nõ. Vannak hülye férfiak és hülye nõk, vannak okos férfiak és okos nõk. De általánosítani nem kell, nem szabad. Ha egy férfi egyedül a saját keresetébõl fenn tudna tartani egy családot, több nõ lehetne otthon, vagy lehetne többet otthon, nem azon menne az idegeskedés, hogy mennyi marad hó végén 2 fizetésbõl, meg tudnák teremteni ezáltal a nyugodt családi légkört. Ha valaki hivatásból választ egy szakmát, az más, de aki hivatásból csinálja, az jó is. Egyet biztosra vehetsz, egy okos nõ (és egy okos férfi is) soha nem fog neked hisztizni egy jogos dologért, de jogtalanért felszólal, és nem fogja hagyni magát. Egy buta ember (legyen az férfi vagy nõ), akkor is jelenetet csinál, ha csak rá mertél nézni. Szerintem egyensúly van, csak nincs erre statisztika, mert ami nem látszik, azt nem vizsgálják. (tudod, mint egy kérdõív, aminek egyik kérdése, hogy "ön milyen háziállatot tart otthon?", és a válaszlehetõségek: "kutya, macska", na jó, de nekem papagájom van, az már nem is háziállat? - szóval mivel sok szempontot nem néznek meg, ezért aki névtelen, róla soha nem fognak tudni, csak talán valaki egyszer, tanítvány, gyerek, bárki, meg fogja említeni, hogy "köszönöm", vagy letagadja, hogy valaha is köze volt hozzá) Akik dobálóznak a hírességekkel, nem alapos, mivel még hosszú a történelem, és van idõ kiegyenlíteni. És tudjátok mit? Minden nõ okos, aki ebben a világban úgy tudja nevelni a gyerekét, és olyan légkört tud teremteni (akár munka mellett is), hogy a gyerek azt tudja mondani, hogy szívesen emlékszik vissza az édesanyjára. Lehet, hogy az a nõ névtelen marad, de ilyen nõkre ennek a világnak nagyobb szüksége van most, mint valaha. Az észt használni kell, nem kérkedni vele, hogy mennyi van, de hagyni parlagon. Tudod, amit egyszer megtanulsz, azt nem lehet elfelejteni, de ha parlagon hagyod, és nem használod (jóra), nem leszel gyakorlott :-) Ez az ésszel is így van. Ja, és miért vesszük rossz néven a sztereotípiát? Miért, fordított esetben téged nem bántana, ha általánosítanának, beskatulyáznának, pedig rád nem is jellemzõ? Volt olyan tanárod, aki "pofára" osztályzott? Na, ez pont ilyen.
Rendben, akkor most alpári leszek. Pont leszarom, melyik tradicionalista mit jelent ki a nemek biológiai szerepérõl és az agyuk felépítésébõl adódó világnézetekrõl. Hiába a fajfenntartás sikeres elõsegítése, hiába jár át mindent a tudat, hogy társadalmunk opcionálisan mûködik az õt felépítõ családok mibenlétének szempontjából, ha közben nem érzem megvalósítottnak az egyéni céljaimat. Baromira nem tud érdekelni, kihalunk-e rövid idõn belül, amíg tisztában vagyok a fajtársaim jó kedélyével. Nem élet az az élet, amely csupán a túlélésrõl szól. Mindenkinek jogában áll a vágyainak megfelelõen cselekedni. Ha az életben maradás lebeg a szemünk elõtt, mint egyedüli rév, az eszményünk eredményeképp egy boldogtalan, egyhangú elemekbõl álló rendszert kapunk. Mert hangozzon bármilyen hihetetlenül, nem óhajt minden nõ ház körüli-és házimunkák tömkelegébe rekesztve gondoskodni az éhes szájak teletömésérõl. Az, hogy egy nõ életének kizárólagos értelme egy másik élet támogatása, ebben a formában nem igaz! Egyre többen tartanak igényt a személyes felfedezéseik megtételére, a mûvelõdésre, a világ megfejtésére (filozófiai és természettudományos értelemben egyaránt), szeretnének beteljesülni azáltal, hogy érezhetik magukat valakinek. Mások épp a fizikális élvezet hajszolói, és amennyiben tiszta lapokkal játsszák a játékukat, csomót ezen a kákán sem találhatunk. Miért kéne megfosztani a magamfajtákat az örömtõl? Hogy szülhessünk hasonlóan kedvtelen anyajelöltet a világnak? Hogy végignézzük, ahogy a fiunk végigjárja a kitaposni tervezett ösvényünket, mert "õt erre buzdítják az õsi ösztönei"? Nevezhettek hormonzavarosnak vagy a kelleténél emocionálisabbnak, de kötve hiszem, hogy egy titeket számotokra sanyarú sorsba taszítani hivatott szemléletet ti hidegebb fejjel fogadtatok volna! Mondjon bárki bármit, az eminens férfiak tûrõképessége sem határtalan, elsõkézbõl tapasztalom nap mint nap. 3 év elteltével talán rá sem bukkantok erre az irományra, ám nem árt, ha nyomát hagyom a világképemnek arra az esetre, ha tévednék. Nem akarom újjáéleszteni a vitát. Amit akarok, az az, hogy az ellenzõk megértsék, miért nem fognak soha meggyõzni minket az ideológiájuk helyességérõl. Egyetértést nem várok, csak halovány beleélést.
Egyértelmûen a férfiak az okosabbak, ez tény. Csak hát a feministák nem bírják elviselni a valóságot. Végül is ne csodálkozzatok, mert a világ egyre szarabb minden szempontból, és ez a feminizmus csak az egyik tünet a többi mellett.
süket unintelligens csajok! a kérdésre választ!!! ugye nem tudtok? csak a vagdalkozás...
Na akkor lezárom, te egy öntelt buta pasi vagy. Legyél inkább homokos, mert férfinak a nõkkel szemben csapnivaló vagy. Hopp, beugrott, szerintem te az is vagy, ezért utálod ennyire a nõket, mert az szeretnél lenni.. Pá pá na itt álljunk meg egy terpeszugrásra: bár ffi vagyok, nem hülye! egy ien agyzsugorítómütétre nem vállalkoznék 1 milliárdért sem!!!!
Na akkor lezárom, te egy öntelt buta pasi vagy. Legyél inkább homokos, mert férfinak a nõkkel szemben csapnivaló vagy. Hopp, beugrott, szerintem te az is vagy, ezért utálod ennyire a nõket, mert az szeretnél lenni.. Pá pá TE MEG EGY KIELÉGITHETETLEN BÜDÖS Q..VA VAGY!!! A KÉRDÉSRE VÁLASZOLJ!!!! JA , HA EL TUDOD OLVASNI, ÉS ELJUT A SZEGÉNYES /1 BIT, MÁR HA TUDOD MIT JELENT.../ AGYADIG!!!!
ÉRTEN ÉN A NÕI LOGIKÁT! HA ALULMARADNAK EGY KÉRDÉSBEN, MERT ABSZOLUTE NINCS IGAZUK:FÉRFISOVINIZNUS... DE HOGY A KONKRÉT KÉRDÉSRE VÁLASZOLJANAK... NOS AZ MÁR MEGHALADJA AZ7 I.Q.JUKAT!!! KEDVES HOLGYEIM ELÕSZÖR KONKRÉTUMOK, UTÁNA LEHET VITÁZNI!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Kedves fiatal 20 éves hölgy) Az öcséddel azért kivételeztek, mert szinte minden családban igy csinálják a legkisebbel õ a kedvenc a családban. Az apukádról amit irtál nekem az a véleményem egyszerûen lusta volt bizonyos dolgokban mélyebben, hogy mi lehetett még a probléma nem akarok bele menni mert nem ismerem a családotokat. Azonkivül volt olyan tanárom aki pofára osztályzott egy öreg matektanár Bp-ten a Dugonics gimiben aki énrám pikkelt ezért nála épp hogy elértem a 2 est. Volt 2 szép lány az osztályban õk természetessen 5 öst kaptak). Szerencsére csak 1 évet jártam oda aztán más suliban folytattam ahol már normálissan osztályoztak a tanárok.
"A nõ konkrét életéhez kapcsolódó alapvetõ értékek közé tartozik az önzetlenség, a „másikért való” lét, amit ma „capacitas alterius”-nak neveznek. Annak ellenére, hogy egyes feminista mozgalmak az „önmagáért" (per se stessa) való létet követelik, a nõ õrzi a szívében a belátást, hogy élete legnagyobb értéke az a tevékenység, mely egy másik élet fogadását, növekedését és védelmét célozza. Minden olyan program, mely a nemek harcát tûzi ki célul, illúzió és veszedelem: férfiak és nõk között elkülönülések és összeütközések, valamint a szabadság hamis felfogásából táplálkozó önzés (solipsizmust) születik belõle." Joseph Ratzinger Egyszer már belinkeltem, de most úgy döntöttem be is idézem.
Errõl beszélek, amikor azt mondom, hogy egy feministától sohasem várható el széles látókörû, racionális gondolkodás, hanem csak mindenbe az egyéni érdekeket kivetítõ, korlátolt csõlátás.Teljesen olyanok, mint a nácik...Sok helyen úgy is nevezik õket, hogy "feminazi". http://i10.photobucket.com/albums/a112/Reseven/hitlaryhitler..
A kérdező hozzászólása: úgy látom jó a téma )szerintem még sok válasz lesz, hogy kelett volna a kérdést feltenni ?
A feminizmust mint gyûjtõnevet nem én találtam ki.Igen tisztában vagyok vele, hogy mi az, bárcsak ne lennék. Én is rászóltam, hogy nem jól tette fel a kérdést, igaz?
Én nem vagyok feminsita, de hadd ne kelljen már nõként egyetértenem a kérdezõ azon véleményével, hogy a nõk okosabbnak képzelik magukat a ffiaknál. vagy mivel én most nem értek egyet, máris feminista vagyok? tudod te egyáltalán mi a feminizmus? (ajánlom Elfriede Jelinek mûveit, azok remek képet adnak róla)
Csak vigyázz, ha lesz egy lányod, vele ne bánj így, mert megutál, aztán öreg korodra nézhetsz, hogy miért is nem fog támogatni. Nekem apám nézi le a nõket, bár még nem annyira öreg, de nem tudom se szeretni se tisztelni, amiatt, ahogy bánt velem, öcsémet favorizálja, engem meg le a sárga földig. Szóval majd öcsikém lássa el, hiszen õt szerette, engem nem, rám ne számítson.
pont ezt is akartad nem? :) ) süt a direkt kötekedés, hiába írna akármit is egy nõ neked, sztem te csak a hasonló gondolkodású férfiíróval pacsiznál itt le... de jó hogy az én párom nem töri ilyen hülyeségeken fejét... :) ))
A kérdező hozzászólása: Ellenben ha egy nõ tesz fel bugyuta kérdést az rendben van ? Elnézést ha belegázoltam az elszált feminista nõk lelkivilágába )))
Már több hasonló kérdést olvastam itt. Mindig pasik teszik fel és a vége egy jó nagy veszekedésbe torkollik. Nem tudnátok végre békén hagyni a nõket? Mit kell mindig fikázni minket illetve bebizonyítani, hogy Ti vagytok a jobbak. Tudod mit, okosabbak, szebbek, nagyszerûbbek vagytok, csak hagyjatok minket békén az ilyen bugyuta hülyeségekkel please!
Én meg nem vagyok feminista, de utálom a hímsovinisztákat
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok himsoviniszta de nem birom a feministákat
Én nõ létemre informatikus leszek, és még értek is hozzá :-) 300 fõs évfolyam 10%-a nõ volt nálunk. A nõk közül a többség diplomásan végez (nem sok hagyta abba), a pasik közül sokkal nagyobb arányban adták fel a sulit vagy buktak ki még utolsó évben is. (kb. a kezdõs évfolyam fele végez diplomával) Ez nem agykutatás, ezek pusztán tények. Még valami: Nõként informatikus leszek, készítem a szakdolgozatomat, dolgozom 6 órában fõállásban, zenélek (közönség elõtt)... stb. A zenei közösségben vannak pasik, zenélés mellett dolgoznak, nem zenei szakmában (tanár, építészet, elektronika... stb.), többüknek van családjuk is, otthon is helyt állnak. ellenpélda: Öcsém netezik, számítógépen játszik, msn-ezik, valóban egyszerre, DE érettségi elõtt áll és alig tanul, és meg is látszik az eredményén. Ismerek nõt is hasonlót, sokmindent képes egyszerre csinálni, de ami fontos lenne, azt nem csinálja. Szóval az, hogy hogyan tudsz valamire odafigyelni és mennyi mindent tudsz csinálni egyszerre, az tulajdonképpen mindegy is, a lényeg az, hogy mindezt ésszel, és nem mindegy, mire fordítod ezt a képességet, arra, ami fontos, vagy arra, ami haszontalan?
A kérdező hozzászólása: Meglátszik hogy ezt a marhaságot a nõkröl az emancipált feministák találták ki ha én férfi létemre csinálom ezt kigunyolnak de ha egy nõ akkor szuper képeségei vannak.) Olvastam egy olyan könyvet amely konkrét dolgokat sorol fel a nõk miben jobbak a férfiaknál aztán 1 dolgot a végére tesz, hogy mi meg miben vagyunk jobbak. Szóval az egész könyv kb így megy végig a nök javára, szinte minden területen jobbak.Vajon kik irták ezt a könyvet ? ))) Az utolsó válaszadó hölgy is biztos feminista hatás alatt van )
Na akkor lezárom, te egy öntelt buta pasi vagy. Legyél inkább homokos, mert férfinak a nõkkel szemben csapnivaló vagy. Hopp, beugrott, szerintem te az is vagy, ezért utálod ennyire a nõket, mert az szeretnél lenni.. Pá pá
Van egy jó mondás, ezen gondolkodj el: Minden sikeres férfi mögött áll egy nõ. Talán nem véletlenül van így.
A kérdező hozzászólása: Nem nézem le a nõket, de úgy látom minden második nõ feminista beütéssel rendelkezik és én hiába irkálok logikus dolgokat csak mondják a magukét himsoviniszta, meg meleg ennek néznek holott egyik sem vagyok. Csak olvastam egy könyvet annak hatására írtam a kérdést, de úgy látom nagyon az elevenbe tapintottam. Ezek szerint a magyar nõi társadalom erösen feminista.
Még egy utolsó hozzáfûznivaló: Tényleg feltehetted volna a kérdésed másképp is, mert ez így erõs általánosítás.Igen tudom, úgy tartja a szólás, hogy akinek nem inge, ne vegye magára.De azért ez nem mindig így mûködik.
Még valami: Azért ilyen agresszívak, támadóak, mert meg merted kérdõjelezni az egyébként is igencsak gyenge lábakon álló ideológiájukat.Jön valaki egy kötõtûvel, és éppen a rózsaszín lufijukat készül kipukkasztani.Azért téged bántanak, mert álláspontjukat észérvekkel megvédeni nem tudják/nem lehet.Igazából talán nem is veled akarnak harcolni, hanem saját magukban próbálják elnyomni az érzést, ami azt súgja, hogy minden, ami gondolkodásuk ledönthetetlen kõbástyájaként tetszeleg, könnyen lehet, hogy egyszerû, sérülékeny sárhalmaz.
Elemeztem a kommentjeidet. Téged súlyos megaláztatás érhetett egy nõ részérõl, ezáltal az egész nõi társadalmat okolod. Kék villám (férfi)
Kérdezõ! Szerintem neked a nõknél nincs szerencséd. Fordulj pszichológushoz! Kék Villám
köszi, látod például te most egy kivétel vagy, majd más férfitársad megteszi XD
A kérdező hozzászólása: Hogy nyugodtan aludj nem le felpontoztalak remélem javitja a statod )
hát elég érdekesen tetted fel a kérdést, ugyanis minden nõre vonatkozóan írtad.akkor meg mit vársz?szerintem a kérdésed a nõk nagyobbik részére nem is igaz.ezt csak azt állítja, aki épp belefutott ilyenbe, de nem jelenti azt hogy a nõk akkor már ilyenek!na feministázz meg pontozz le :) én nem hímsovinisztázok, mert én sem tartok minden férfit annak, még kérdeznem se kell, tudom azt magamtól is :)
Kérdezõ, kérdezhetek én is egyet? Egy konkrét szituáció. Autóval mentünk ma valahova, apám vezetett (nekem még nincs jogsim), Bp, lámpától lámpáig haladtunk, szabályosan. Egy másik autós szlalomozott, majd az egyik lámpa elõtt áthajtott a záróvonalon, és úgy fordult meg, szabálytalanul. Ha apám nem vezet még óvatosabban, hanem csak szabályosan, lehet, hogy ütközés lett volna a vége. Lehajthatott volna kis utcába és megfordulhatott volna szabályosan is, de neki az valamiért nem volt jó. A másik autós sofõrje pasi volt. Szerinted okosan döntött? Szerintem mi jobban vigyáztunk rá (is), mint õ saját magára és az utasára (aki mellette ült az anyósülésen).
A kérdező hozzászólása: Férfi létemre én is képes vagyok több dologra odafigyelni egyszerre chatelek, online játékot játszok és eszem egyszerre. Viszont azok a hölgyek akik a neten keresztül kapcsolatban kerülnek velem azok mind arról panaszkodnak nem tudnak egyszerre több dolgot csinálni na vajon ez miért van AGYKUTATÓK ?

A nők vagy a férfiak okosabbak?

Legjobb válasz: Attól függ, milyen nemûtõl várod a választ :D :D :D

Attól függ, milyen nemûtõl várod a választ :D :D :D
Szerintem itt nem arra gondoltak, ki a mûveltebb, mert a tanulás az ezt jelenti, hanem eredendõen kinek vannak jobb képességei, ami meg nem nemtõl függ. Vezetés meg jobban megy a nõknek, ha azt vesszük, ugyanannyi fõre vonatkoztatva ki okoz kevesebb halálos balesetet.
Ha az IQ szintet nézzük akkor, átlagban ugyanott vagyunk. Viszont a nõknél többen vannak az átlag közelében. A férfiaknál nagyobb a szórás, több a nagyon magas intelligencia hányadossal rendelkezõ, de alacsony IQ szinttel is többen rendelkeznek, mint a nõknél.
Az elsõ programozó egy nõ volt, Ada Byron, a költõ Byron lánya, szóval uraim, sorry... :-P
Szerintem a férfiaknak nagyobb lelki igényük van arra hogy azt hallják, igenis õk az okosabbak a nõk meg jobban hajlandóak ilyesféle hazugságokra a férfiakért. Szerintem nincs különbség abban ki az okosabb, de az tény, hogy másképp gondolkozik a két nem sokmindenben és ez így jó. A vicces az mikor egy átlagos vagy buta pasi magyarázza egy nála sokkal okosabb nõnek, hogy a nõk buták.
Szerintem az az okosabb, aki többet tanul. Én találkoztam már nagyon hülye férfival és nõvel is, ugyan akkor akad nagyon okos nõ és férfi is. Szerintem ez nemtõl független, de, ha tovább akartok rivalizálni, csak tegyétek. Ennek sosem lesz vége.
A mi osztályunkban 2 angol csoport van. Ha csak azokat számolom , akik általánosban is angolosok voltak, akkor haladó: 2 lány, 15 fiú kezdõ: 12 lány, fiú pedig nincs Ráadásul tavaly csak lányok buktak. A másik, hogy nálunk a lányok nem tudnak semmit a világról. Próbáltam lányokkal politizálni, a világ dolgairól beszélgetni, de nem sikerült. Nemrég kérdeztem errõl anyámat, nõ létére azt mondta, hogy a férfiak okosabbak. És még nem vettük figyelembe a tudósokat, Marie Curie-n kívül mind férfi. Ha vkit tudományosan érdekel a dolog: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/education/4183166.stm Bár én ezeket a kimutatásokat leszarom, sajnos inkább a tapasztalat beszél belõlem :( És mielõtt rákezdenétek: igen, fiú vagyok
A férfiak okosabbak (mert többet tudnak tanulni, mert nem kell gyereket szülni és háztartás munkát végezni) de a nõk egyértelmûen bölcsebbek!
Szerintem meg egyénfüggõ, a nemnek nincs köze a lexikális tudáshoz/intelligenciához. Én pl.lány vagyok, és az osztályfõnök mégis azt mondja, hogy én vagyok a legokosabb diák az osztályban.
Hát most.. ennyi erõvel kik a szebbek, nõk vagy a férfiak? Férfiak szerint a nõk csodálatosak.. nõk szerint a férfiak szebbek. (kivéve a lezbi, meleg) szerintem van okosabb nõ mint férfi és van okosabb férfi mint nõ. A nõk jobbak az otthoni munkákba (fõzés, takarítás, gyerekekre vigyázás, több dologra tudnak figyelni egyszerre.. ezért kevesebb az ovóbácsi is :D).. a férfiak pedig mennek dolgozni városról városra és keresnek pénzt... illetve erõsebbek mint a nõk.
A vezetés nem csak a figyelmen múlik, sok más is kell hozzá - ezért nem megy jobban a nõknek.
A nõk több dologra tudnak egyszerre figyelni? :O Vegyük példának a vezetést, hiszen ott tényleg több dologra kell figyelni 1szerre.... és tudjuk mienek a nõi sofõrök... :D
Nos, ez attól függ, miben. :) Meg hogy hogyan definiálnád az okosságot.
okoság tág fogalom. kb ugyen ez a kérdés hogy "a sós étel vagy az édes étel finomabb?"
Én hasonlóan vélekednék errõl, mint az elsõ válaszadó. De: szerintem a nõknek nagyobb a lexikális tudásuk, mivel õk jobban hajlandóak asztalhoz ülni és tanulni. Ezalatt a férfiak inkább valamiféle gyakorlati tudást szereznek és inkább annak olvasnak/tanulnak utána, ami érdekli õket. Persze, elõfordulhat az is, hogy valaki elméletben nagyon jó, csak épp gyakorlatban azt sem tudja, hogy néz ki a dolog....
Jajj, mindenki csak kerülgeti az igazságot, holott mindenki tudja, hogy a FÉRFIAK, csak senki sem meri kimondani. Ezennel vita lezárva, pont. (:D)
Gondolom, nem nõ volt az utolsó válaszadó.... :D
Óh! Azok a csodálatos Férfiak! :)
Talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy máshogy gondolkodunk. Amennyire én tudom, a férfiaknak jobb a problémamegoldó képességük, a nõk viszont több dologra tudnak egyszerre figyelni. Szerintem nem intelligensebb egyik nem sem, hanem más. Gondolom az evolúció során a szükségletekhez igazodott a gondolkodásmód is.
Az elsõ válaszoló írta meg jól. A nõknél sokkal kisebb a szórás - méghozzá azért, mert õk ezt kevésbé engedhetik meg maguknak. A férfiak többet kockáztathatnak, velük a természet jobban kísérletezhet.
magyarul eldönhetetlen.. egyébként átlagosan MOST, 2012-be a férfiak okosabbak.. de lehet hogy 10 év múlva már a nõk lesznek okosabbak.. ez eldönthetetlen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!