Találatok a következő kifejezésre: A nők a (12412 db)

Jó a Nokiába a Sony M2 2G-s memóriakártya?

Nokia 7373-at akarok, de el?tte Sony Ericssonom volt. Mindenem a memóriakártyán volt, emlékek, zenék képek. Nem szeretném, hogy ezek elvesszenek. Esetleg betehetem a Nokiába ezt a memóriakártyát?

Legjobb válasz: Nem tudod beletenni mert a nokiába micro SD kell, uyghogy szerintem vegyél egy kártyaolvasót ( Tescoba 2000ft) és abba beleteszed felviszed a gépre és rááteszed USB- vel a nokiára

Nem tudod beletenni mert a nokiába micro SD kell, uyghogy szerintem vegyél egy kártyaolvasót ( Tescoba 2000ft) és abba beleteszed felviszed a gépre és rááteszed USB- vel a nokiára

A samsung vagy a nokia a jobb?

mobiltelefon gyártásban.

Legjobb válasz: Nokia mindenképp jobb kamerában és az anyagasználat, összeszerelés terén, Samsung igazából semmiben sem olyan kiemelkedõ, csak eladások terén.

Nokia mindenképp jobb kamerában és az anyagasználat, összeszerelés terén, Samsung igazából semmiben sem olyan kiemelkedõ, csak eladások terén.
a Samsung csúcsmodelljei nem rosszak, csak a külsejük elég gyatra
Egyértelmûen jobb a Samsung szerintem. Csak ne az olcsókat vedd..
Nokia, alap.
A kérdező hozzászólása: én szerintem a nokia

Miért féltékenyek a nők a nagymellű nőkre?

Kedves nagymell? n?társaim! Észrevettétek-e,hogy a legtöbb n? ellenszenvvel,bizalmatlansággal kezel,vagy inkább még helyesebben fogalmazva elkerül benneteket?

Legjobb válasz: Lehet hogy kisebbségi komplexusuk van egy nagymellû nõ társaságában. De nincs miért aggódniuk a kis mellû nõknek, sokaknak bejön a kis mell. (Köztük nekem is) 24\F

Lehet hogy kisebbségi komplexusuk van egy nagymellû nõ társaságában. De nincs miért aggódniuk a kis mellû nõknek, sokaknak bejön a kis mell. (Köztük nekem is) 24\F
Hmmm... Én nagy általánosságban meg vagyok elégedve a külsõmmel, de néha, ha épp olyan a kedvem, eszembe jut, hogy jaj, lehetne nagyobb egy kicsit a mellem. Viszont sosem voltam még féltékeny nagymellû nõre, nem nézek rájuk csúnyán az utcán. A mell semmit nem ér, ha unalmas, buta, sótlan a nõ, aki hozzá tartozik, vagy nem szép az arca. Nem hiszem, hogy egy nagymellû nõ jobb lenne nálam, és hogy tovább meg tudna tartani egy pasit, mint én kis mellekkel. :) Kinek mi jön be. Szerintem a kérdésed kábé olyan szintû, mint a , , miért van az, hogy a kövér lányok nem kellenek senkinek?" De ez csak egy vélemény. Biztos tudat alatt én is irigy vagyok a mellméretedre. :)
Én is a nagymellûek közé tartozom. Tényleg minden kismellû féltékeny, meg is kapom sokszor, hogy "persze neked könnyû elég ha csak ránéznek a melledre". Van, és mégsem teszem ki, mint a legtöbb csaj :) Én is átlagos testalkatú vagyok. Ezért is élvezem. Én irigylem a karcsúságukat, mert soha nem sikerül bomba alakúnak legyek (nem mondom hogy ronda a testem, de nem is pláza cicás), õk meg irigylik a mellem :) Nekik meg max akkor lesz nagy ha megcsináltatják :) Tisztelet a kivételnek! :) Könnyebben is tudtam bepasizni mint pl a barátnõim. Szerintem több az olyan férfi aki a nagyokat szereti.
Mindenki irigy mindenkire. A b*zik a b*zikra, a [email protected]úak a [email protected]úakra stbstb. Nem tudtad?
Ezt a linket kissé túlzásnak tartom, bocsi, hirtelen nem beteg emberekben gondolkodtam. Nyilván a megjelenés is számít, legyen csinos az ember, legyen ápolt, gondoltam, ez egyértelmû. Nem értem, mi a vita tárgya amúgy, mert én nem támadtam rátok. A kérdezõ kiírt egy kérdést, amire általában válaszok érkeznek a kommentelõk személyes véleményével és tapasztalataival. De oké, akkor írom azt, amit olvasni szeretnél: igen, a nagy melleid miatt féltékeny rád MINDEN nõtársad, szegények elbújhatnak mögötted, hiába szépek és okosak, hátrányban fogják érezni magukat melletted. :( BÁRCSAK NEKEM IS BAZI NAGY MELLEIM LENNÉNEK!
Kedves kérdezõ Engem nem zavar. Inkább büszke vagyok rá. Nem mindenki lehet egyforma. Amint mondtam én is tudok mit irigyelni másokban, hát örülök, hogy azért van rajtam is mit irigyelni :) Légy te is inkább büszke erre! :)
, , Tõlem menekülnek a nõk, mintha leprás lennék.Szinte nincs is barátnõm." Biztos pont a melleid miatt nincsenek. , , Bár tény, hogy elég erõs egyéniség vagyok, határozott.De akkor sem esik jól az irigység." Ezek szerint nem annak van kisebbségi komplexusa, akinek kicsi a melle, hanem neked, mert a melleid mellett nem tudsz érvényesülni. (találgatás)
ma 00:48 Mi sem támadtunk rád. Ne legyél ezért ideges :) Amúgy én sem beteg emberekben gondolkodtam, de nem találtam jobb képet neten példának. Szerintem az a kép is megfelelõ ahhoz a válaszhoz. Én azt sem mondtam, hogy irigy vagy, nem konkrétan rólad volt szó, hanem a legtöbb nõrõl írt a kérdezõ. De a válaszaidban azért volt 1-2 furcsa írás. Leírtad a véleményed, ezért nem ítél el senki ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: 20, nem. A melleim miatt nincs.Sõt. Meg van az oka, amiért felvetettem a kérdést.Lehet késõbb kifejtem. Az erõs egyéniséget meg azért írtam, mert lehet, hogy ez a riasztó.
21-es: a kérdezõ egybõl megállapította, hogy irigy típus vagyok (az õ szavaival élve csak úgy sárgulnak a betûim). Én nem igazán szeretem ezt a jelzõt, mert én csírájában el tudom folytatni az ilyen típusú érzéseimet, mivel tudom, hogy nem visznek elõrébb. Szóval inkább a jelzõ/megítélés miatt lettem undok, nem azért, mert nagy a melle. :)
Nekem kis melleim vannak, ám ennek ellenére egy nõ nem lesz ellenszenves számomra csupán a mellei miatt... sõt, elég abszurdnak hangzik már maga a gondolat is, hogy valakit a melle alapján ítéljek meg. A két legjobb barátnõm is igencsak meg van áldva kebelügyben, és még átlagos testalkatúak is hozzá. Mégis tökéletesen kiegészítjük egymást már hosszú évek óta :) Kicsit (nagyon?) túlmisztifikálja a mai társadalom a melleket... az nem minõsít senkit, hogy mekkora melltartót hord. Ez egy testrész, ami kinek ilyen, kinek olyan. A lényeg, hogy egészséges legyen.
én 22éves vagyok alacsony vékony és elég nagyok a mellem. Én nem szeretem, pedig vonzom a pasikat de ha lesz rá módom kisebbítetek majd. Sokkal nehezebb ruhát is venni és sajnos sokszor tapasztalom a nõk elitélését és már egybõl rossznak könyvelnek el, pedig nagyon nyitott lennék mindenkére és pl én meg sok csajnak a seggére mondom hogy basszus neki dejó és mégsem ítélem el érte... Nem értem miért kell egybõl elitélni az embert. A nagy melleket nem kértem, csupán genetika.
a 22éves vagyok még mindig. Az lemaradt h szerintem a legtöbb nõ nem irigységbõl ítéli el a nagy melleket hanem valamiért egybõl az jut eszükbe h ez a csak biztos krva. Én pl nem igazán pakolom ki amim van de mindenhogy látszik h nagy. Nekem csak hosszú kapcsolataim voltak és mindegyik pasim azt mondta hogy nem a melleimért szeretnek de jó hogy vannak. Sajnos engem zavarnak, itt kezdõdik a legnagyobb baj.
Most látom, hogy több 00:25-ös hozzászóló van. A 8. válaszólónak szántam a válaszaim aki a 2. is volt itt.
A kérdező hozzászólása: Tõlem menekülnek a nõk, mintha leprás lennék.Szinte nincs is barátnõm. Egyszer egy nagymellû barátnõm-aki barátnõ, de sajna nagyon távol van-felvetette, hogy ez azért van, mert irigylik a mellméretemet. Bár tény, hogy elég erõs egyéniség vagyok, határozott.De akkor sem esik jól az irigység.
Nem azt mondtam, hogy elég a humor, hanem az is legalább olyan nyerû tud lenni, mint a nagy mell. :) Szerintem nem vagyok irigy, Te viszont mintha odáig lennél magadért - bár úgy érzem, bármit is írok, arra azt mondod, hogy irigységbõl mondom. 10-es, ez nekem is ismerõs: fura, de ha meglátok egy nõt, akinek szép mellei vannak és ki is pakolja, én se tudok sokáig máshova nézni, holott nem igazán vonzódom a nõkhöz. :D Nem izgulok persze fel, de azért ritkán látok olyat.
mert akikkel te találkoztál eddig, azoknak nem volt helyén az önrétékelése, és a feléd irányuló irigységgel mutatta ezt ki
A kérdező hozzászólása: 2-es az vagy, válaszodból egyértelmû. Kíváncsi vagyok, mások is érezték-e már ezt.Szó szerint, ha pasi van a környezetben, mintha leprás lennék úgy viselkednek. Fura, hogy a nõk ebben egybõl rivalizálási kérdést csinálnak, pedig, ha tudnák, hogy a férfiak max. megnézik, és ennyi.Akik meg udvarolnak, azok között lehet van aki erre bukik, de van aki meg hosszú combra stb. és így van, sem könnyebben megszerezni, sem megtartani férfit így nem lehet. Azért kíváncsi vagyok, hasonló cipõben jár-e még valaki.
Még a 4-es vagyok. Hozzáteszem, hogy az arcom is szép és a stílusom is jó, mielõtt kommentelné valaki az írásomat :)
Jó kérdés. Irígység, kisebbségi komplexus? Én ezekre tudnék tippelni. Pedig én a magam részérõl ezt sosem értettem. Ha választani kéne, számomra a kicsi de formás a nyerõ :) Ráadásul amikor randizom egy lánnyal, sosem kritérium, hogy mekkora a mellmérete. 22/f
Második vagyok. Kérdezõ: nem komolyan kérdeztem, hogy talán irigy vagyok, csak ironizáltam... Hehe. Ha szép az arcod és jó a stílusod is, miért gondolod, hogy pont a melledért irigyek rád? Szerintem humorral lehet a legjobban pasizni, aki valakire a mellei miatt kattan rá, az... Hát nem tudom, nem ítélkeznék, hogy komolytalan, mert lehet, hogy pont kivétel, de hát... Nyilván egybõl a dugás jut eszébe, és akkor igen, egy nagymellû elõnyben van, ha õ is csak dugni szeretne, de ha párkapcsolatot keres, ugyanannyi eséllyel indul. Én 21 vagyok, de sok nagymellû barátnõmnek már nagyon eres, striás a melle, szóval szerintem ha kívánhatnék természetes, nagy melleket, akkor se kívánnék. Na mindegy, nem az a lényeg, hogy versengjük, melyik a jobb testalkat, nyilván a pasi dönti el úgy is, mi jön be neki, véleményem szerint nagyon sok szép és különbözõ testalkat van, de nem kell a hangsúlyt egyetlen pontra helyezni, valaki a feneket szereti, valaki a lábakra indul be, valaki a dús hajra. Volt egy Dove reklám, ami a nõk sokszínûségét helyezi elõtérbe, egész megdöbbentõ, meztelenül mennyire szép tud lenni még az is, aki ruhában szürke egér. Persze elismerem, hogy egyes pasik össze tudják fosni magukat két nagy melltõl, de hát...:) Értitek.
ÉN SZERETEM A NAGYMELLEKET
Én vékony vagyok és szerintem a mellem sem nagy(80B-C), de nem is kicsi mondjuk úgy, hogy olyan közép, és feszesek nagyon, többen mondták már, hogy olyan, mintha szilikon lenne.. nagyon sokan megbámulják, többször is észrevettem már, hogy a csaj a barátja tekintetét próbálta inkább magára vonni és hasonlók, engem személy szerint annyira nem zavar, de azért kellemetlen. Én nem vagyok féltékeny a nálam nagyobb mellû nõkre meg vagyok az enyémekkel is elégedve, viszont szívesen nézegetem attól a nagyobb mellû lányok melleit mert tetszenek, én így vagyok ezzel. :D Legjobb barátnõmnek elvileg nem kéne rám féltékenynek lennie, de nagyon sokszor úgy érzem, mert õ kicsit nagyobb darab hozzám képest minden irányba, de nincs melle.. csak ilyen husis.. mindig mondja, hogy leakar fogyni meg, hogy meg akarja csináltatni a melleit.. de ezeket leszámítva is érzem kicsit néha benne azt az ellenszenvet e téren.. :/
A kérdező hozzászólása: 2-es, süt az irigység.Mindjárt besárgulnak a betûid. De miért vagy féltékeny?Ez a kérdés itt.
ma 00:25 Szerintem a humor nem elég! Nagyon fontos a férfiak számára a jó megjelenés. Én pl. tudom hogy féltékenyek, lehet látni az arcukon, a nézésükön + a megjegyzésükön. Van sok nagyon csinos lány ismerõsöm, formás alakkal, jó humorral és laposak. Míg én nem vagyok az aki teli van önbizalommal és megnyílik 1 pasi elõtt, nem vagyok az aki kipakolja mindenét, nem vagyok a legformásabb csaj, mégis minden pasi akiket ismertünk engem akart és nem õt. Attól meg, hogy udvarol nekem 1 férfi és mert tetszik neki a mellméretem, az nem függ össze azzal, hogy kapható is vagyok. Szóval nem vagyok semmilyen kalandra nyitott. Mindig is hosszú távú kapcsolataim voltak...
ma 00:25 Ezt kérlek nézd meg. + 1 kérdés hozzá. http://27.media.tumblr.com/tumblr_lo6l61Fzrs1qfclrmo1_500.jpg Szerinted ehhez a nõhöz is odamennek a pasik udvarolni, csak mert jó a humora? Kicsit gondold át amit írtál.
Igen, mert mi is olyanok akarunk lenni. :( Tudjuk, látjuk, hogy a pasik/pasijaink is nagyon megnézik ezt, és minden figyelmüket kizárólag magunkra akarjuk fordítani. Rosszul esik ám, ha valamiben bénák vagyunk. :) De nekem legalább a se**em jó és úgy általában az alakom, nekem azt dicsérik. Nézd, én nem K-zok le egy nõt azért, mert nagyobb (sokkal nagyobb) cicije van mint nekem. Egyszerûen csak én is olyan szeretnék lenni és úgy érzem, összezsugorodom, amikor mellettem áll egy ilyen nõ. :( Tudod ezt, kedves kérdezõ, hogy milyen megalázó érzés? Hozzátenném, ha meghízok, természetesen popsira megy és combokra, sosem cicire. Szóval zsír kizárva. :) N23

A pasik jobban szeretik a kövér nőket, mint a nők a kövér pasikat?

Ha duci nő vagy akkor találsz kapcsolatot könnyen, mert sok pasi szereti a duci nőket, de ha kövér pasi vagy akkor alig fogsz kelleni, mert a nők nem akarnak ilyen pasit

Legjobb válasz: Hahahahahah, rablóbadarság. Kövér pasik oldalán is láttam olyan csajokat, hogy akarmikor akarhol döngetném:P Tudom, hogy te egy kövér srác vagy és nincs baratnõd, de az azért van, mert nincs önbizalmad és nem mersz ismerkedni. Butaságokat, meg ne találj ki. A dagadt tehenek sokkal nehezebben találnak maguknak valakit, mint pasik...

Hahahahahah, rablóbadarság. Kövér pasik oldalán is láttam olyan csajokat, hogy akarmikor akarhol döngetném:P Tudom, hogy te egy kövér srác vagy és nincs baratnõd, de az azért van, mert nincs önbizalmad és nem mersz ismerkedni. Butaságokat, meg ne találj ki. A dagadt tehenek sokkal nehezebben találnak maguknak valakit, mint pasik...
Ezt is csak olyan állíthatja, aki nem ért az emberekhez, és nem is ismer sok embert. Aki kövér, az olyannal jön össze, aki a kövéreket szereti. Ennyi. Mindkét nemben vannak olyanok, akik a kövéreket szeretik.ÉS a kövér nõnek is nehéz pont azért, mert kevesebben keresik a husikat.
Nem, csak rossz a személyiséged.
Hát ez talán azért lehet, mert a dagi nõnek vannak vonzó részei - a melle, meg valaki a nagy feneket szereti. Ellenben ha egy fiú dagadt abban semmi vonzó rész nincs szerintem.
Ez teljesen így van. Én rettenetesen hájas vagyok, és hiába próbálok ismerkedni lányokkal, eddig még egy randi sem jött össze :(
Én meg alig vagyok 50 kiló és még a 170centit sem érem el, de nem igazán kellek a lányoknak, inkább a kövér csajok tapadnak rám, nekem meg a vékony lányok jobban bejönnek. Nem jobb vékonynak sem lenni. Én inkább lennék kövér pasi. Olyan jó nõi vannak a dagadt haveroméknak hát enm igaz. Csak nézek.

Miért nincs Nokia 4 -es széria? Mondjuk 4570? Mindenhol mellőzik a gyártók nem csak a Nokia a négyes-t, bár ott volt a 3410, 6234, miért?

Legjobb válasz: mert a négyes szám álítólag szerencsétlenséget hoz... valami angolszász vagy nemtudom milyen eredetû babona, én így hallottam még anno...

mert a négyes szám álítólag szerencsétlenséget hoz... valami angolszász vagy nemtudom milyen eredetû babona, én így hallottam még anno...

Miért költik a nők a pénzt? Mire költik a nők a pénzt? Elsősorban férjek (házasok) válaszait várom!

Miért és mire költik a n?k a pénzt? Els?sorban férjek (házasok) válaszait várom!

Legjobb válasz: Nagyjából arra, amire én. Élelmiszer, rezsi és bármi egyéb, amire szükségünk van. Kifejezetten magára csak a szükséges piperére költ (értelemszerûen én nem veszek magamnak tampont vagy rózsaillatú tusfürdõt), illetve a munkahelyi étkezésére, ahogy én is a sajátomra.

Nagyjából arra, amire én. Élelmiszer, rezsi és bármi egyéb, amire szükségünk van. Kifejezetten magára csak a szükséges piperére költ (értelemszerûen én nem veszek magamnak tampont vagy rózsaillatú tusfürdõt), illetve a munkahelyi étkezésére, ahogy én is a sajátomra.
Miért kérdezed? Úgy gondolod a feleséged sokat költ? Anyukád mennyit költött?
Nálunk a feleségem "költi" a pénzt. Beosztja, hogy mindig legyen elegendö, laktató és finom kaja, tisztán tudja tartani a lakást, ruhákat és mi is tudjunk tisztálkodni. Odafigyel, hogy rendes és szép ruháink legyenek, de igyekszik lehetöleg kedvez áron vásárolni. Ö intézi az összes fizetnivalókat: rezsi, számlák, és odafigyel, hogy ne legyünk késésben. Hülyeségekre nem költ, viszont sokkal több érzéke és türelme van a pénzügyek rendezésére. A nagyobb kiadásokat vagy nem feltétlen szükséges dolgokat (hobbira) megbeszéljük.
Élelmiszer- legyen mit enni, legyen mibõl fõzni. Tisztálkodási szerek- nyilván nem kell magyarázni. Bár tény, egy nõ sokkal több kozmetikumot használ, de én még nem láttam férjet aki azért panaszkodott volna, hogy a neje bõre sima és jó az illata. Tisztító szerek- valahogy tisztán kell tartani az életteret. Esetleg hobbi- kinek mi. Ruházkodás- szükséges. A nõk ugyanarra költenek, mint a férfiak, hiszen a szükségleteik nagyjából azonosak. Aztán már a pénztárca szab határt, hogy mennyire elégítik ki a szükségleteiket.
Nagyjából arra költünk, amire a férfiak. Ami nálunk a különbség: én nem költök autó és motoralkatrészekre, õ pedig nem költ fél évente egyszer fodrászra. Nem sminkelek, úgyhogy még az alapvetõ pipere és tisztálkodási szerek is hasonlóan oszlanak el. Ja meg talán pár darabbal több ruhát veszek.
Pfff...kb arra, amire a férfiak. A szükségleteik fenntartására.
Igencsak általánosítás hangzása van a kérdésednek :) Én pl még fodrászra sem költök nõ létemre mert magamnak vágom a hajam. Ruhát is jó ha 1 évben veszek vagy 5 darabot. Mondjuk nem is tudnánk megengedni magunknak a többet, de nem is nagyon érdekel. Egy házas nõ.
Amit tudok, hogy kaján, háztartáson kívüli kiadás és magának megy az egyedül a konditerem, de már nagyon ráfér szóval örülök neki.
Az én feleségem élelmiszerre, tisztálkodási szerekre költi. Ha nagyon muszáj néha ruhára. Kb ennyi. Õ pont az a fajta nõ, aki utál vásárolgatni, így nem is teszi. Még boltba is én járok többnyire.
Bocsánat, hogy nõ létemre válaszolok, de én jobban tudom, mire költök, mint a férjem. :) Szóval kajára és a férjemre. Néha még a gyerekekre és a férjem anyukájára is. Néha elgondolkozok, hogy milyen lenne, ha azt a pénzt, amiért annyit dolgozok, magamra költhetném, de sajnos nem így van. És én hülye, 18 éves korom óta férjnél vagyok, már az elsõ fizumból a gázt köttetük be, így nem is tudom, milyen az, amikor az ember magára költ. A férjem jóval többet eszik, mint én, több áramot használ (tv, számítógép, ilyenek), és kevesebbet keres. Olyan igazságtalannak érzem az életet! :(
Úúúú nagyon csúnya az általánosítás. Hogy mire költöm? Kajára. Ha én elmegyek a boltba, veszek kenyeret, lisztet, tejet, tojást stb. Ha elküldöm a páromat, akkor ezek felét megveszi, plusz chipset, csokit, kólát :) Mirõl is beszélünk?
Létfenntartásra költöm. De ha megtehetném, akkor utaznék, sokkal többet járnék moziba, színházba, szórakozni, kikapcsolódni. Elhívnám magammal a szeretteimet, hogy õk is élvezzék az élet napos oldalát. Talán egyszer majd így lesz.:)
Valami baj van?
Na meg annyi hímsoviniszta, nõgyûlölõ férfit láttunk már ezen az oldalon megnyilvánulni, hogy azt hiszem, egy picit mindenki paranoiás egy ilyen kérdés láttán.
Talán azért gondolja hogy férfi vagy, mert egy nõ nem kérdezi meg hogy mire költ egy nõ...
A kérdező hozzászólása: A 9. vàlaszadonak: miböl gondolod, hogy férfi vagyok?
Én is nõ vagyok, de megcáfolnám az elõttem írót. Nekem nincs sok kencém, összesen egy szemhéjtusom, egy szempillaspirálom meg egy majdnem 100színû szemhéjfestékem van, azt is ajándékba kaptam. Télen kézkrém, mert iszonyatosan kireped a bõröm, de ennyi. Az arcomra semmi nem kell, mert szerencsém van a bõrtípusommal, de szerintem akkor se használnék alapozót, ha kéne, mert sokkal rondábbnak tartom, ha valakinek látszik, hogy meddig keni be a fejét, mintha inkább a rendes bõrét látnám. Egyébként: Leginkább kajára, és a rezsire költünk, mivel én lisztérzékeny vagyok, így drágább a kaja (egy rendes liszt ára, amibõl lehet is valamit csinálni 1000ft/kg-nál kezdõdik), amire pluszban költünk, az a 3 kutya, és idõnként egy kis nasi. Régebben vettünk egy csomó fölösleges innivalót, meg rágcsálnivalót, de összeírtuk mennyit költünk egy hónapban 1-1dologra, és kiszórtuk a fölösleget. Mivel dohányzunk azt is figyelembe vettük, hogy jobban megéri tölteni a cigit, mint mindig megvenni dobozonként. Ezen kívül félévente egy-egy ruha, idõnként fodrász, mert festeni magamnak is tudom, vágni meg bárkit meg tudok kérni, hogy vágja le, nekem a menstruáció miatt a tampon, betét, de túl nagy különbség kettõnk költekezésében nincs. Szerintem ez is megegyezés alapján megy, meg ha most tényleg férfi vagy és olyan nõd van, aki költ, mint a hülye le kell vele ülni beszélni. Bár én ha férfi lennék, biztos olyan barátnõt/párt keresnék, aki nem költ fölösleges dolgokra, ha nincs mibõl. Ha van, az más.De akkor is ésszel tegye.

Miért nem tisztelik a nőket a muzulmánok? Miért lehet nekik 4 feleség? Miért nem választhatnak a nők és férfiak saját maguk párt? Miért kell egy nőnek teljesen elkendőzni magukat?

Isten egyformára teremtette a férfit és a nőt,de ők nem így gondolják. Tisztelet a kivételnek,de a legtöbb muszlim nem tiszteli a barátnőjét,feleségét,saját tulajdonának tekintik és ugy bánnak velük mint a kutyákkal.

Legjobb válasz: Miért gondolod, hogy a nõket csak az iszlám világban nem tisztelik/tisztelték. A nyugati kultúrában sem volt túl rózsás a nõk helyzete. Mondom ezt anélkül, hogy vallási vitát kívánnék szítani, de a keresztény világban sem kezelték sohasem egyenrangúként az asszonyokat a férfiakkal.

Miért gondolod, hogy a nõket csak az iszlám világban nem tisztelik/tisztelték. A nyugati kultúrában sem volt túl rózsás a nõk helyzete. Mondom ezt anélkül, hogy vallási vitát kívánnék szítani, de a keresztény világban sem kezelték sohasem egyenrangúként az asszonyokat a férfiakkal.
Ehhez nem kell muzulmánnak lenni. Nekem is van sok barátom, aki azt mondja, hogy minden bajukért a nõk a hibásak. Sõt, a kereszténységben is sok férfi okolja a nõket, amiért elfogadta Éva az almát. Ez nem feltétlenül vallási kérdés. Egyébként van muzulmán barátom, aki azt mondja, hogy inkább európai nõt szeretne feleségül venni, mert neki a muzulmán nõk nem elég felvilágosultak. Ahogyan elõttem írták különbséget kell tenni fanatikusok és haladó gondolkodásúak között.
Valóban, de ne azonosítsuk a muzulmán vallást bizonyos szélsõséges országokkal!
Nagyon sok muzulmán országban a nõknek nem kell csadorban járniuk. Amirõl te beszélsz az a szélsõséges muzulmán világ, mint pl. Szaud-Arábia. Nézz körül pl Törökországban, Indonéziában, Libanonban vagy a legtöbb afrikai országban.
Engem is érdekelne a kérdés, én csak annyit tudok leírni, amit egy arab barátom mondott még régen. "A nõknek meg van a lehetõségük, hogy hordják a kendõt, vagy ne tegyék, egyiknek sincs következménye, lelkiismereti okokból teszik. Mi sokkal jobban tiszteljük a nõinket, nem aggasztjuk ki a képüket az utakra, egy szál kombinéban, nem tesszük közszemlére õket. Ugyanúgy tanulhatnak, de tény, hogy a családösszetartó szerepük a legnagyobb." Ezt csak kb. idéztem, amikor arról beszélt, hogy nem teszik ki nyilvánosság elé félmeztelenül a nõket, akkor épp egy félmeztelen nõcis plakátsorozat mellett mentünk el. Gondolom itt is különbséget kell tenni a fanatikusok meg a nem fanatikusok között.
Ezt Mohamed így találta ki. Azóta így van. Néhány ágazatnál látszódhat az arcuk, néhánynál nem.
Elõször is, ha már az iszlámról van szó, tudni kell, hogy nem egységes vallás. Irányzati vannak, mint minden vallásnak, léteznek fundamentalista értelmezõk/hívõk is, és erre még rá jönnek az egyes országok szokásai: a területi különbségek. Ami a fejkendõt illeti, a Korán nem ír róla konkrétan csak az erkölcsös viseletet a test elfedését tartja követendõnek a nõknél. Bizonyos prófétai hagyomány (szunna) mondja azt, hogy csak az arc és a kéz látszódhat a nõknél. A férfiaknak elég csak a térd és a köldök közötti részt eltakarni (tehát a rövid nadrágot el lehet felejteni), illetve egyes irányzatoknál a vállat is takarni kell. Ez azért alakult ki így, mert az iszlám - mondjuk ki - hímsoviniszta vallás, patriarchális hagyományokon alapul, ahogy a kereszténység is. (Azt még hozzá kell tennem, hogy az iszlám tiltja a meztelenséget nem csak külön- de azonos nemû emberek elõtt is, ezért az orvosnál pl. nem vetkõznek le csak elmondják mi a bajuk.) Szaud-Arábiában és Iránban kötelezõ a hidzsáb viselése. Míg a többi országban nem, ott télleg a nõk döntik el, hogy hordják-e vagy sem. Bizonyos irányzatok, ahol elutasítják a szunnát, nem is hordják a nõk a hidzsábot. Azt viszont igaz, hogy többségében a szunnita, hagyományokat ápoló irányzat hívei vannak többségben. Ezért láthatsz a legtöbb muszlim nõn kendõt. De a kendõ hordás módjában is vannak különbségek, míg Afganisztánban beburkolják a nõket, addig Albániában egy laza kis fehér kendõt raknak magukra, amit a régi öregasszonyok is hordtak keresztény területen. A végére annyit, hogy a kereszténységben is elõírás a hidzsáb, de csak ima és prófétalás alatt (1Kor11), de ezt csak az ortodoxok, illetve egyes neoprotestáns gyülik tartják be.
A kérdező hozzászólása: Igen, azt mondta nekem hogy az a gond hogy nem vagyok muszlim, de szerintem nem ezen múlott. Nagyon nehéz az emlékek miatt, és én még mindig szeretem õt.
A kérdező hozzászólása: Az én barátom muszlim volt és azért érdekel a téma, egyébként nekem a lejobban az indiai kultúra tetszik a legjobban és nagyon vendég szeretõ barátságos emberek:) , volt tapasztalatom megismerni öket.
a voltot hogy érted? csak volt a barátod, vagy csak volt muszlim? mert utóbbi eset elég bonyodalmas tud lenni...
A kérdező hozzászólása: Még mindig muszlim, de szakított velem mert az volt a kifogása velem szemben hogy én nem vagyok muszlim, de állítólag még mindig engem szeret.De ha tényleg szeret miért nem tud engem elfogadni így ahogy vagyok. Soha nem kényszerített engem hogy áttérjek az õ vallására.
Ha nem kényszerített, akkor valószínûleg elfogadott (nem ismerem a körülményeket, ezért nem tudom eldönteni, hogy elfogadás, vagy beletörõdés van-e a dolgok mögött). Az elfogadás nem azt jelenti, hogy okvetlenül feladja érted a hitét, hanem azt, hogy tudomásul veszi és tiszteletben tartja a te elveidet, és ennek megfelelõen viszonyul hozzád. Ez adott esetben azt jelenti, hogy elenged téged.
A kérdező hozzászólása: És ez így igaz....elengedett engem.
ilyen ostoba kérdésnél muszáj hozzászólnom: ez egy nagyon gagyi megfogalmazása a média által elhíresztelt iszlamofób nézetnek, gondolom a kérdezõ keresztény. ha keresztény, akkor tudhatná, hogy már a zsidók óta nem egyformának teremtette isten a nõt és a férfit. nagyon egyszerû bizonyítéka van ennek, de neked ahhoz még a házasságig kell várnod, hogy megtapasztald... # 1/24 az iszlám nem ipar, hogy ágazatai vannak :) ráadásul semmi köze ahhoz, hogy valaki síta vagy szunnita, hogy van e kendõ az arcán... # 2/24 a keresztényekre jellemzõ, hogy nemvallási forradalmakat a kereszténység számlájára tûznek ki # 3/24 persze kópé laci meg molnár gizi véleménye az iszlámról kimerül a média által sulykolt hülyeségek skandálásában. nyilván ha nem ijesztgetnék az embereket a szélsõséggel, akkor nem lehetne az olajért háborúzni és új fegyvereket tesztelni. # 4/24 hallottam már ilyet "kereszténytõl" meg vallástalantól is, csak azért mert ismertél 1 ilyen embert, nem lesz ilyen az összes. # 6/24 ezt te sosem fogod megérteni, mert nõ vagy :) egyrészt nem gondolkodásra lettél kitalálva, másrészt neked alapvetõ tulajdonságod a hiúság, és pont ez az, ami alá adják a lovat a "keresztények" "nyugaton". ugyanakkor "nem értem miért kell mutogatni magad, hogy kint van a melled, a combod stb". amíg nem akarod megérteni az ábrahámita vallások mûködését, addig fölöslegesen teszed fel ezeket a kérdéseket, mert valójában nem a kíváncsiság motivál, hanem egyszerûen a korlátoltságodat fejezed ki vele. # 8/24 és mi a helyzet azokkal az európai muszlim hitre tért nõkkel, akinek nincs férjük, mégis hordanak csadort? õk mitõl "szélsõségesek"? milyen betegsége van a nudistáknak? milyen betegség az európaizmus? milyen betegség a zsidó hit vagy a rock zene? ne kifogásokat találj arra, miért nem tudsz elfogadni valakit, hanem megérteni próbáld a világot. # 10/24 elsõ értelmes hozzászólás az ábrahámita vallások alapvetõen "hímsoviniszták" hiszen éva volt a bûnös azért, hogy az emberiség halandóvá lett. ugyanakkor ezért üzletelni is kellett az istennel (áldozatok). azzal vitatkoznék hogy valóban hímsoviniszta lenne az iszlám hit, mert sokkal több jogot kaptak a nõk ahhoz képest, mint elõtte volt. az más kérdés, hogy ma már kissé elavult, bár még mindig rendszerezettebb, mint a kereszténység összetákolt, önellentmondásos iratai. # 11/24 valójában nem a kereszténység hasonlít az iszlámra, hanem fordítva, az iszlámban csupán az erõs konzervativizmus okozta azt, hogy egy ilyen viselet megmaradt. amikor a házasságot eljátsszák a mai "keresztény" emberek, akkor tulajdonképp a pogány felség megvételétõl a fátyolos "ismeretlen feleség" jelenségéig mindent magában hordoz a ceremónia szimbolikus értelemben. ezért is alakult ki az a szokás, hogy a HAJADON lányokat meg lehetett környékezni, akinek bekötötték a fejét, az már szerény feleség volt. elméletileg. ma meg már gyakorlatilag nem lehet megkülönböztetni egy általános iskolást egy prostituálttól, aztán meg felháborodunk, ha valaki megkörnyékezi a kislányunkat, aki kikezdett egy 20 évvel idõsebb férjes emberrel... # 12/24 a többnejûségnek egyszerû oka volt: minden 4. férfi maradt életben a háborúk miatt, ezért egy férfire 4 feleség jutott. most vagy engedélyezed a többnejûséget, vagy 4bõl 3 nõ férj nélkül hal meg. a gyakorlatban nem is jellemzõ a többnejûség # 13/24 a kifejezés vitatható, mint ahogyan a zsidóság és a kereszténység kapcsolata is, de tény, hogy az iszlám egy fajta elõzményként tekint e két vallásra, még ha nem is fogadja el minden részletét. # 15/24 bocsánat, ha sértõ leszek, de hülyeségeken gondolkodsz 1. akárki is volt elõbb, az nem mentesít vagy kötelez téged attól, hogy jobb ember legyél és saját gondolataid legyenek 2. jézus elvileg elõbb létezett, gyakorlatilag meg nem igazán lehet találni egyértelmû bizonyítékot ezeknek a személyeknek a mivoltáról 3. ha mohamed késõbb is jött, és felülírta az elõzõ próféciákat, már az is rég elavult 4. ugyan mi köze van egy európai embernek egy közelkeleti kultuszhoz? miért lenne jobb ha holnaptól x dogma helyett y szerint élnél? # 17/24 az emberek már akkor is furcsán néznek rád, ha nem az aktuális divat szerint nézel ki # 20/24 az iszlámban csak a férfi vehet el nem muszlim nõt, fordítva nem lehet, ez is egy terjeszkedési stratégia. bár igazság szerint hülyeségnek tartom valaki olyannal házasodni, akinek a világnézete eltérõ a tiedtõl. ezért valahol értelmetlen is, hogy téged szeret, de a szeretet nem az értelemmel kapcsolatos dolog... összegzés: azért sem értem a kérdést, mert állítólag volt 1 muszlim barátod, aki kegyesen bánt veled, általa megismerhetted a vallást, te pedig egy ilyen kérdést teszel fel a muszlimokról... kíváncsi vagyok hány muszlimot ismertél meg, akik így bántak a nõkkel, nem csak tvbõl hallottam dolgokra vagyok kíváncsi.
Napirai11 válasza: Kérdezõ, akkor a barátod mégsem fogadta el, hogy nem vagy muszlim, mert szakított veled. Arab volt a srác? Mert ha igen, akkor a családjának akart megfelelni valószínûleg, bár nem tudom. Kívánom, hogy találj egy olyan fiút, aki el tud fogadni, bármilyen valláshoz is tartozol. Puszillak: Napirai a baháí hölgy
Napirai11 válasza: Amikor ezt a kérdést megláttam, azt hittem, majd mindenki a muszlimokat fogja szidni, de örömmel látom, hogy értékes eszmecsre folyik a témában, ennek sokkal több értelme van mások szidalmazásánál. Kérdezõ, olvass sokat a témában, ha érdekel. A kendõs öreg nénikrõl az jutott eszembe, hogy én valahogy nem t udom elképzelni magam kendõvel a fejemen, bizonyára azért, mert körülöttem nincsenek ilyen emberek, de ha arról van szó, hogy vendégségbe megyek valahova, akkor a másik kultúra iránti tiszteletbõl bármit magamra kapok, de csak arra az idõre, amég ott vagyok. Az indiai szárik nagyon tetszenek, azokat bármikor magamra kapnám, de furcsán néznének rám az emberek, és hindú nõnek néznének, pedig nem vagyok az. Üdv: Napirai
Mohamed saw. sokkal Jézus után, 570 körül született.
A kérdező hozzászólása: Volt egy muzulmán barátom és ö mindig azt mondta hogy hiába harcolnak a nõk az egyenjogúságért, férfi és nõ nem lehet egyenlõ.És õ mindig is a nõket hibáztatta minden bajért, szerinte 'minden baj okozója a nõ'.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, 14:08, nagyon erkölcstelen egy világban élünk, ez tény, mindenki fél mesztelenül járkál és a fiatalok ezt tanulják a tv böl meg mindenhol. De nem értek azzal egyet hogy miért kell például eltakarni magukat hogy még a hajuk, fülük , nyakuk se látszódjon ki.Akár megis ölik öket. Egy nõ miért ne öltözzön ízlésesen, kényelmesen, szabadon.
A kérdező hozzászólása: Ázsiában is nagyon szélsõségesek, lásd Afganisztán, Pakisztán.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezen én is gondolkodtam hogy a régi hívõ asszonyok hordják a kendõt.Talán valamiért hasonlít a keresztén meg az iszlám elõirás, meg a Bibliában is sok hasonlóság van.
Egy magyar muzulmántól hallottam, hogy az iszlám tiszteli a nõket, és a többnejûségnek (sõt, egynejûségnek is) feltételei vannak: Ha a férfi nem képes önellátóan megélni, nem tudja magát eltartani, akkor egy felesége sem lehet. Minden asszonyának biztosítania kell külön otthont, amit fenn is kell tartania. Amíg a feltételt nem teremti meg, nem nõsülhet. Ezen kívül csak a felesége(i) beleegyezésével vehet el más nõt, illetve annak az országnak a törvényihez kell igazodnia, ahol él. Az persze más dolog, hogy a gyakorlatban sokszor nem így történik. Amikor az iszlám kialakult (a kereszténységbõl), más kultúrákban is kényszerházasság volt. Ma azért vannak muszlim országok is, ahol ezek a dogmák lazábbak.
A kérdező hozzászólása: Én nem tudtam hogy az iszlám a kereszténységbõl alakult ki?
az utolsó válaszoló nagyon jókat írt!!! Még annyit tennék hozzá, hogy a templomban a Mária szobrokon is kendõ van, mindegyiken. Tehát ez a kereszténységben is elfogadott dolog volt egészen addig, amíg nem jött a divat hogy mutassunk mindent amink csak van. (erre is bizonyítékok a régi öregek (itt-ott még látni pár nénit aki nem mozdulna ki a kendõje nélkül).
A kérdező hozzászólása: Igen ezen én is sokat gondolkodtam hogy Máriát is mindig kendõben ábrázolják és kereszténység is onnan ered, tehát a két vallásnak is van némi köze egymáshoz. Minden kultúrát tisztelek, és érdekelnek ezek a dolgok hogy jobban megismerjem a világot.De vajon melyik létezett elöbb, Jézus vagy Mohamed?:)
Nem kell messze menni! Itt Magyarországon is ez a helyzet, pedig csak egy feleségük van a férfiaknak. Nem tudják szeretni és tisztelni a gyerekeik anyját. Tisztelet annak a kevés férfinak aki, valóban szereti a felességét! Nem bántaná se szóban, se cselekedetben.

A Nokia a Symbian S60-al eléggé lyukra futott, nem?

Igazából a régi Nokia oprendszerekhez képest nagyon kevés, igazából csak látványi fejl?dések voltak benne. Pl. erre a fajta régi Nokiákra gondolok:

Legjobb válasz: az S60 2001-ben jött ki a Nokia 7650-el. Nagyon jó kis rendszer a mai napig gombos és üzleti telókon. Érintõsökre nem való az tény. A fejlesztése megállt kb 2007-ben a 9.2-es verziónál. Az ennél újjabbaknál szinte csak az ikonok változtak, semmi más (meg még elhanyagolható dolgok). Az Anna se hozzott szinte semmi fejlõdést, csak rondábbak lettek az ikonok.

az S60 2001-ben jött ki a Nokia 7650-el. Nagyon jó kis rendszer a mai napig gombos és üzleti telókon. Érintõsökre nem való az tény. A fejlesztése megállt kb 2007-ben a 9.2-es verziónál. Az ennél újjabbaknál szinte csak az ikonok változtak, semmi más (meg még elhanyagolható dolgok). Az Anna se hozzott szinte semmi fejlõdést, csak rondábbak lettek az ikonok.
ha valamit nem fejlesztenek, és csak immel-ámmal írják meg érintõsre, akkor persze hogy lyukra futnak vele, mert más gyártó ilyenkor kihoz nála sokkal jobbat.

Miért írja elő a mohamedán vallás, hogy a nőknek a nyilvánosság előtt fátylat kell hordaniuk, és nem mutathatják pl. úgy szabadon a hajukat, mint a nem mohamedán vallású nők?

Legjobb válasz: konkrétan a vallás nem írja elõ, ez egy szokás, amit aztán törvényerõre emeltek néhol. Abból jön, hogy a nõk nem öltözködhetnek kihívóan, és ebbõl aztán ez lett.

konkrétan a vallás nem írja elõ, ez egy szokás, amit aztán törvényerõre emeltek néhol. Abból jön, hogy a nõk nem öltözködhetnek kihívóan, és ebbõl aztán ez lett.
Ha egy vallás(most olyan vallásra gondolok amit erõsen követnek a hívei) azt mondaná a híveinek hogy alsógatyába járjanak, vagy hogy csak tyúkhúst egyenek, akkor simán megtennék gondolkodás nélkül. Ezért van ez a fátylas dolog is a mohamedánoknál, ahogy minden vallásnál vannak más dolgok.
Na én akkor költöznék el innen, ha itt is elkezdenének kendõben meg talpig érõ szoknyában mászkálni a nõk... Így is sz*r az élet, legalább ennyi élvezet maradjon benne. Szegény gyárimunkásnak más úgy sem jut...
"pl. valakire rászólok, hogy ezt, vagy ezt nem így kéne csinálni, mert a Bibliában is írva van, hogy ezt, vagy azt nem szabad, vagy éppen szólok a kiscsajnak, hogy öltözzön már fel rendesen, ne mutogassa a melleit, meg a hasát akkor elküld a pi..ába." Anna, valószínûleg a rettenetesen lekezelõ stílusod miatt. Az egy dolog, hogy hogyan öltözködik valaki, de a külsõnél fontosabb a belsõ, és hiába öltözködsz szépen, ha belül ilyen lenézõ vagy.
"Anna, valószínûleg a rettenetesen lekezelõ stílusod miatt." Nézd már, õ tényleg Anna lehet... Csodálkoztam is, hogy eltûnt, de a százaléka meg a stílusa tényleg rá vall. Csak ez nekem nem jutott eszembe. Most ilyen megvilágosodás-feeling van. Egyébként nem kellene beleszólni más öltözködésébe, még ha családtag, akkor se nagyon, mert lehet, hogy hozzám hasonlóan elég neki a PTK és a BTK, nem kell neki még Biblia is.
a haj eltakarása mostanra leginkább hagyomány és vallástisztelet (meg néhol törvény is, ha jól tudom) és én úgy tudom onnan ered, hogy az iszlám szerint ha egy hívõ férfi meglátja egy mohamedán, nem-rokon nõ haját, akkor nem juthat a mennybe...
"...ezt ugyanis nagyon nem szeretik" kik nem szeretik? ki találta ki, hogy hogy kell hívni õket? ezt is a könyv írja? vagy Allah mondta hogy idegeskedjenek, ha így hívják õket?
"kicsit több fogalmam van az egyes vallásokról, mint az átlagemberek többségének: ugyanis elvégeztem jópár buddhizmussal, és iszlámmal kapcsolatos kurzust tanulmányaim során" gratulálok ennek az információnak a birtoklása tényleg csak arra jó, hogy kötözködhess. más emberek által kitalált történetek "Látszik, hogy csak felületesen tanultatok történelmet, és az iszlámról sincs halvány fogalmatok sem" így van, most lebuktunk :( nekem ez a véleményem róla: http://weaselzippers.us/wp-content/uploads/2011/02/islam-a-r.. "remélem, értitek a lényeget" nemigazán
Mert egy süket megírta a Koránt amibe ezt is beleírták ;) :D
Sziasztok! Látszik, hogy sok emberben még a minimális tisztelet sincs meg más emberek iránt. Az egy dolog, hogy valakinek van egy véleménye mondjuk az iszlámról, vagy más vallásokról. Én nem m ondtam, hogy pl. az iszlámról jó, vagy rossz véleményem lenne, mert itt nem az a kérdés, hogy nekem mi a véleményem akármely vallásról. A Ptk, meg a Btk úgy szar, ahogy van, nekem ez a véleményem róla, ezért más normákat/elõírásokat is követni kellene. Más hitû embereket meg tisztelni kellene, és nem kéne ilyen bunkó beírásokat írni, hogy egy süket megírta a Koránt, stb. Azt meg sajnálom, hogy egyes emberek nem értik, amit írok/fejtegetek. Üdv: 29/L Nem lenne rossz, ha a Biblia alapján alakítanák át a Ptk-t, meg a Btk-t, én nagyon boldog tudnék lenni akkor.
1., a muzulmánok azért nem szeretik a mohamedán kifejezést, mert az Mohamed nevébõl jön, és így azt a képet adja, hogy Mohamed próféta lenne a legfontosabb a vallásban, pedig nem. A muszlim szó jelentése ezzel szemben olyasmi, hogy Istennek engedelmeskedõ, Isten akaratának magát alávetõ. 2., létezik kendõ, ami a hajat takarja el, de létezik arcfátyol is, ami meg az egész arcot, és gyakran ilyet is hordanak. A Koránban amúgy pedig nincsen ilyen elõírás, az utóbbira meg fõleg nincs. Azt írja elõ, hogy a nõk hosszú ruhát viseljenek, ami elfedi az alakjukat és az ékszereiket, hogy süssék le a szemüket. A fej letakarása ugyanúgy egy hagyomány, mint az például a zsidóknál (kipa, vagy házas asszonyoknál fejkendõ, ami a keresztényeknél is megvolt szokásként anno), ami szintén nem egy vallási elõírás, hanem egy több évezredes szokás. Na most hogy ezt helyreraktuk, egy picit vissza kéne venni a fellengzõs dumából, és a "Látszik, hogy csak felületesen tanultatok történelmet, és az iszlámról sincs halvány fogalmatok sem" típusú megnyilvánulásokból.
"mert itt nem az a kérdés, hogy nekem mi a véleményem akármely vallásról" --->>> "A Ptk, meg a Btk úgy szar, ahogy van" az sem volt kérdés, hogy mi a véleményed a Ptk vagy a Btk-ról "nem kéne ilyen bunkó beírásokat írni, hogy egy süket megírta a Koránt, stb." így van, akkor még valószínûleg jó ötletnek tûnt nekik, nem gondolta volna, hogy ezért fognak háborúzni késõbb... (vagy mégis....?! szent háború?) keresztes hadjáratok meg inkvizíció más kérdés, nem tudom azokat kik és honnan olvasták...
A kérdező hozzászólása: Látom, elég sok válasz érkezett, csak sajnos azóta nem voltam "netközelben". A 29 éves lánynak: Köszi a válaszaidat. Én korábban gyakorló katolikus voltam, de már szakítottam az Egyházzal és a vallással is, többek között azért, mert több dologban nem értek egyet a katekizmussal. Ezek közül néhány: 1. Nem tartom bûnnek a házasság elõtti szexet. 2. Nem fogadom el, hogy a házasságtörés nagyon súlyos bûn lenne, viszont természetesen én sem helyeslem. 3. A Katolikus Egyház kizárja azokat, akik elválnak és újraházasodnak. Én is azt mondom, hogy egy házasságot, hacsak lehet, fenn kell tartani, viszont sajnos vannak olyan esetek, amikor már ez képtelenség. Habár ilyenkor az Egyház is engedélyezi a különélést, az újraházasodást tiltja. Ugyanakkor számtalan példa van rá, hogy egy embernek az elsõ házassága tönkrement, a második viszont teljesen jól mûködik. A fentiek következtében egyáltalán nem helyeselném, ha a Btk.-t teljesen a Biblia alapján szerkesztenék meg. Írországban még néhány évtizeddel ezelõtt is ez volt gyakorlatban, meg is lett az eredménye, lásd: Magdolna nõvérek. A muszlim vallásgyakorlattal és törvénykezéssel meg pláne nem értek egyet, így ezzel a kendõviseléssel sem, pedig férfiként nem vagyok kimondottan feminsta.
sziasztok, én egy 14 éves albán muszlima vagyok. -A Szent Korán nem azt írja elõ, hogy sértõdjetek be, ha aztmondják nektek hogy mohamedán, hanem azt írja elõ hogy NINCS MÁS ISTEN ALLAH-on KÍVÜL, ÉS MOHAMED AZ Õ PRÓFÉTÁJA. és elõirja hogy Allah az egyetlen akit imádni szabad. szóval ha mohamedánnak hívnának minket, az olyan lenne, mintha mi mohamedet imádnánk. ami ugye nem így van.. te aztírtad hogy fátyol. hát ebbõl is több féle fajta van: 1. burqa 2. niqab 3. chador 4. hijab http://www.google.hu/imgres?q=hijab+chador+burka+niqab&hl=hu.. mindenkinek szive joga edönteni, melyiket hordja. mennél inkább tiszteli valaki a vallását, annál jobban rejti el a testét. A Korán ugyanis nem írja elõ, ezeknek a ruháknak a viselését. Ez csak egy elterjedt dolog. a Korán azt írja elõ, hogy nem szabad mutogatni a bájaid, ha nem a családod elõtt vagy. Ami anyit jelent, hogy csak a lábfejed, kézfejed, és a fejed látszódhat.. viszont ezek a muszlim hölgyek otthon leveszik ezeket a ruhákat, és ugyvannak otthon, ahogy lenni szeretnnek, csak az utcára veszik fel, hogy más ne lássa a testi adottságaikat a családjukon kivül. én hijaab -ot hordok. sima haj eltakaró kendõ, ami nagyon divatos is tud lenni, ha ugy akarom. hosszunadrág, és dekoltázs nélküli póló. enyi. és szabad akaratomból! egybként mielõtt azt gondolná bárki, hogy a nõk bujjanak zsákba, a férfiak meg mutogassák magukat. tévednek. az igazi vallásos muszlim férfiak földig érõ arab köntösben vannak. amibõl nekik is csak a lábfejük és a kézfejük látszik ki. és arab kendõt is hordanak.
hát az igazat megvallva, ha nem lennék az iszlám vallás hû követõje, akkorsem ötözködnék olyan szabadon, mint az európai nõk általában. én sem születésem óta hordom a hijab-ot, szóval tudom milyen az, mikor kicsit kisüt a nap, és nem farmergatyába és pulcsiba megyek ki az utcára. az emberek megbámulnak, van hogy megszólogatnak, kocsiból dudálnak és ordibálnak. nekem ez nagyon megalázó.mégha mások aztis mondják hogy örüljek neki, mert ez "hízelgõ" meg hogy ez felér egy dicsérettel. ahogy a férfiak kiéhezett szemmel végigpásztáznak egy kiskorút a szemükkel..kegyetlen! és lányokat, ártatlan lányokat rabolnak el, visznek más országba, és prostitúcióra kényszerítenek. de ezt nem hiszik el...
16:11 vagyok igen, elég sok nõ szereti ha úgy néznek rá mint egy prostituáltra, de amikor úgy is bánnak vele, ahogy viselkedik, akkor felháborodik. igazán õket "sosem" érdekli egy adott férfi, csak az hogy az egójukat hízlalják. és a legtöbb európai nõ ezt nem veszi észre, aki ezt ki meri mondani, hímsoviniszta. vagy mocskos muszlim terrorista. te csak az elnyomott nõ kategória lehetsz, kényszerbõl mondasz mindent. írtam privátot, ott folytassuk, ez már kevésbé kapcsolódik a témához

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!