Találatok a következő kifejezésre: A nők ember (93 db)

Elsősorban nőknek, lélektanban jártas, tanult embereknek szól a kérdésem: Miért nézik a nők folyamatosan a beszédpartnerük arcát, miközben az beszél?

Férfiak esetében ez nem figyelhet? meg olyan mértékben, mint a n?k esetében.

Legjobb válasz: Nálam legalábbis azért, mert az ember arca mindent elárul, ha a hangja nem is. Ha más a véleménye mint amit mond, vagy ha máshogy érzi magát, mint amit mond. Nálam a második szempont csak, hogy mit mond, az elsõ az, hogy hogyan, és miért. 22/L

Nálam legalábbis azért, mert az ember arca mindent elárul, ha a hangja nem is. Ha más a véleménye mint amit mond, vagy ha máshogy érzi magát, mint amit mond. Nálam a második szempont csak, hogy mit mond, az elsõ az, hogy hogyan, és miért. 22/L
Miért hova kéne nézni beszéd közben? Egyébként az elsõnek igaza van, sok mindent elárul a szeme, a mimikája a mondatairól és önmagáról. "Férfiak esetében ez nem figyelhetõ meg olyan mértékben, mint a nõk esetében."-erre pedig azt mondják, hogy azért mert a pasik a nõ mellét nézik beszéd közben!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! További kellemes napot!

Mi az oka, hogy a felsőoktatásban rész vevő emberek aránya 60-40% kb a nők javára a férfiakkal szemben? (pontosan 58% a nőké) Szebbek a nők és bevágódhatnak a főnöküknél, ezért jelentkeznek többen?

Az értelmiségi munkát vállaók között is 66%-ban a nők vannak jelen? A fiúk nem akarnak tanulni? De még így is az értelmiségiek között a férfiak majdnem átlagosan 20%-al keresnek többet mint a nők.

Legjobb válasz: Egy férfi hamarabb motiválttá válik abból a szempontból, hogy pénzt keressen, míg a lányok elvannak a fõsulin, egyetemen. Ez nem azt jelenti, hogy õk lesznek az értelmiségi réteg, hiszen a szakmák nagy része, amire a nõk járnak, eléggé kamu. Szerencsére megszûnt a trógerség, nem finanszírozzák tovább a kamuszakokat és végre éles lesz a verseny és csak a legjobbak maradnak meg.

Egy férfi hamarabb motiválttá válik abból a szempontból, hogy pénzt keressen, míg a lányok elvannak a fõsulin, egyetemen. Ez nem azt jelenti, hogy õk lesznek az értelmiségi réteg, hiszen a szakmák nagy része, amire a nõk járnak, eléggé kamu. Szerencsére megszûnt a trógerség, nem finanszírozzák tovább a kamuszakokat és végre éles lesz a verseny és csak a legjobbak maradnak meg.
ez pont ide illõ! köszönjük emese...
, , Szebbek a nõk és bevágódhatnak a fõnöküknél, ezért jelentkeznek többen?" Ezt hogy gondolod? , , Hm, szebb vagyok, mint egy férfi, szóval továbbtanulok, mert majd bevágódhatok a jövendõbeli fõnökömnél." Nem, ez nem így megy. Ez magyar felmérés, gondolom. Lehet, hogy a pasik többi %-a külföldön dolgozik, esetleg olyan szakon diplomáztak, amivel itthon nem tudnak elhelyezkedni, mert itthon sehol nem lehet elhelyezkedni? Amúgy meg a fõiskola nem mindenkinek egy komoly cél, valaki jobb ötlet híján tanul tovább, de késõbb nem a diplomájával fog elhelyezkedni. Az ilyen felmérések nem jelentenek semmit.
A nõk eleve hátrányos helyzetû munkavállalók. Így is fogalmaz az MT. Szerintem annyi az egész, hogy a lányok kitartóbbak tanulás szempontjából, mint a fiúk. Így több lány megy fõsulira.
Ez a kerdes ugy ahogy van marhasag. Milyen tenyek tamasszak ala ezeket??
Nem sértésbõl, de mivel több nõ él Magyarországon az egyetemista-kezdõ munkavállaló korosztályban (20-30), egyértelmû a válasz.
Ez igaz, kedves elõzõ, de Mo-n a nõk aránya a férfiakhoz viszonyítva 1, 1 : 1. Nagyon örülnénk, mi férfiak, ha 58-60 %-ban lennének, mint a régi háborúskodós idõkben, mert akkor sima csárdással is lehetne csajozni a kocsmában.

Mi a bajuk az embereknek a Nokia x6-al?

Az árat ne írjátok mert úgyis helyre áll.

Legjobb válasz: http://mobilarena.hu/teszt/nokia_x6_zene_nelkul_mit_erek_en/..

A kérdező hozzászólása: ezt olvastam már de szerintem csak ára miatt van.+ én inkább javított 5800-nak nevezném nem clone-nak.
Tényleg olyan drága a teló? Apám egy tizesért megvette + médiamánia m-es csomag (havi 2 körül), de szerintem érintõs telóhoz alap a net, tehát a médiamánia is alap, tehát kb egy tizesért megkapta.
*jó kis teló :)
A kérdező hozzászólása: lehet h 2. 5800 kiadás de javitott amugy nem most akarom megvenni majd a honap végén vagy kövibe hátha lejebb megy 1 kicsit
Szerintem jobb megoldás lett volna, ha a 8G-s változatot dobják piacra olcsóbb áron :) 16G kicsit sok. Legalább is én nem tudnám kihasználni. :) De attól függetlenül jó kis te
5800 2.kiadás..szar fos symbi, szar telefon
*ér meg
az x6 nem rossz telefon, de nem ée mwg 70k-t. legfeljebb 40-et
A kérdező hozzászólása: 75e 16gb 69-70e 8gb

Lányok! Egy ember (nők terén elég tapasztalt) azt mondta nekem egyszer hogy a nők azért nézik a férfiak fenekét mert akinek jó az jól szexel. VAgy valami hasonlót mondott. Valóban láttok összefüggést a kettő között?

elég mulatságosan hangzik de elég sokszor eszembe jutott, gondoltam a végére járok. szerintem amúgy a válasz nem de nem vagyok lány, nem tudhatom

Legjobb válasz: Én nem nézem a férfiak fenekét, összhatás, arc számít, úgyhogy nem tudom...

Én nem nézem a férfiak fenekét, összhatás, arc számít, úgyhogy nem tudom...
Szerintem lehet benne valami. Valószínûleg azért van jó fenekük, mert gyúrnak, v sportolnak. És õk már eleve jobbak az ágyban sztem, mert aktívabbak.:D De nincs sok tapasztalatom ebben, úgyh nem tudom. Mindenesetre biztos kívánatosabbak vmivel, nagyobb a vágy, ezért is érezhetjük úgy, h jobb a szex.
nem hinném hogy lenne összefüggés ez ügyben de én nem nézem a pasik fenekét és inkább a szép izmos hátat és az arcot nézem! *-*
Biológiai, öntudatlan dolog ez... Az izmos, sportos férfi formásabb fenekû, jobban bírja a szexet, illetve mélyebbre tudja "küldeni" a spermáját a nõben. Így ha egy nõnek tetszik a férfi feneke nem tudatosan erre gondol, csak tetszik neki. Egyébként ebben lehet valami, a sportoló, jó testû srácok akikkel voltam, sokkal aktívabbak voltak, jobban mozogtak, és nem fáradtak el olyan gyorsan. 22L
Igen, biológia. Egy kutatást én is láttam már. Egy izmos fenék, szexuálisan aktívabb és erõsebb hímet takar, ergó a lány jobban vonzódik.
A kérdező hozzászólása: azta! biológiai hátérre is fény derült. köszi a válaszokat. erre nem számítottam... :D

Miért szeretik ennyire a nők a túlérzékeny embereket?

Csak azért kérdezem, mert én is annak tartom magam, viszont sosem mutatom ki, mert nem akarok szánalmas lenni. Viszont egyre inkább azt látom, hogy csomóan vannak, akik ezt megjátsszák és az önsajnálatukkal szereznek maguknak egy csomó rajongót. Miért? Mi a jó ezekben? És, hogy mást ne mondjak, miért van oda minden n? attól, hogyha valaki egy színpadon sírva fakad ország-világ szeme láttára? Én is szoktam sírni, de nem mutogatom mindenkinek, mert szerintem gáz, és egy fiú ne mutogassa. Vagy kezdjek el én is mártírkodni?

Legjobb válasz: Nekem az ilyen túlérzékeyn emberek adják meg érzelmileg ami kell. Nagyon tudnak szeretni!

Nekem az ilyen túlérzékeyn emberek adják meg érzelmileg ami kell. Nagyon tudnak szeretni!
sztem sokan nem szeretik, többek között én sem. lehet azért, mert nem vagyok olyan ápolgatós típus. 19/l
A kérdező hozzászólása: Látom senki nem olvasta el a kérdést... "Csak azért kérdezem, MERT ÉN IS ANNAK TARTOM MAGAM... " Szóval nem kell nekem oldalakon keresztül magyarázni, hogy milyen egy érzékeny ember lelkivilága, nagyon jól tudom magamtól is. Nekem is van érzékem a zenéhez, nyelvekhez, és emberekhez, én is szoktam sírni, én is nagyon könnyen megbántódok, csak én NEM MUTATOM KI. De ezek szerint (szerintetek) ki kéne.
Azért, mert Neked nem jön össze semmi párkapcsolati téren, ne másokat hibáztass.Azért, mert x darab embernek bejönnek az érzékeny fiúk, attól még a többinek az jön be, aki nem sírja el magát a nyílt utcán.Igenis van, akinek TE fogsz kelleni, úgy ahogy vagy.csak ezért dolgozni is kell ám, nem csak a szobában sopánkodni!Ha annyira talpraesett vagy, akkor menj, és próbálkozz!Nem minden lány divatbábu, és nem mindenki arra vevõ, amire a többiek!Sok lány például abszolút nem kedveli a túlérzékeny embereket, mért nem hozzájuk közeledsz?Nem hiszem, hogy egy darab sincs a környezetedben.Inkább egyre több az ilyen. Amúgy meg szerintem ahogy az érzéketlen, és durva embereknek is joguk van a szerelemhez, és a sikeres párkapcsolathoz, úgy a túlérzékeny embereknek is éppen annyi van.Ugyanis minden ember individum, így mindenkinek más az ízlése.
Az érzelmes az érzékeny emberek egy kicsit fejlettebb ember faj! Az érzelmi skála minden fokozatát képesek érezni és kimutatni, míg egy érzéketlen tuskó a másik embereket csak megbántani tudja, miközben a saját lelkét is leépíti. Míg az érzelmesnek pedig az egész lelke a szíve csordulásig tele van érzelmekkel. Érzelmekkel tanulni is sokkal könnyebb mint azok nélkül. sokkal jobban lehet figyelni a dolgokra, sokkal precízebb munkát tudnak végezni. És elhiheted nekem, hogy amikor a faj a világ a föld az emberiség kihalása lesz a fõ tényezõ nem a fatökû, falábú, falelkû jégcsap fogja megmenteni az embereket..amúgy az érzékeny emberek sokkal jobban ki tudják tapintani a lényeget, néha szavak nélkül is megértik a másikat, átlátnak az embereken, tisztelet tudóak, sosem lopnának csalnának hazudnának. A zenéhez, az íráshoz nagy tehetségük van. És még a tánchoz is. És persze az érzelmes emberek jobban tudnak hatni más emberek lelki világára is. Sajnos nagyon törékenyek lelki szinten az ilyen emberek. Bármivel bármikor meg lehet bántani, de ez nem azt jelenti, hogy hiszti rohamot fog kapni, lehet hogy 4xen fogja vissza bántani az illetõt.De a lelkébe egy világ omlik olyankor össze. Saját maga viselkedése és a másik bántása miatt is.
Vannak esetek, amikor ez az érzékenység hasznos!Én vagány srácnak érzem magam, de van egy-két eset mikor "majdnemelsírmmagam" helyzet alakul ki bennem!Inkább mint agresszió!Sok hölgy talán viszolyog ettõl, de nálam eddig csak Õk váltották ki.Egy nõvel keménykedni például szakításnál a szerelem múltán?Az mire jó?A pillanat "nehéz szépsége" furcsa dolgokat mûvelhet bárkivel.Aki nem nézi el neked, vagy nem érez együtt veled az nem ért meg!Különben meg "-Sírva vigad a magyar!"
Én nem bírom a túlérzékenységet. Persze az érzéketlenség sem jó, de nem szeretem mások lelkét pátyolgatni 0-24h-ig. Az ilyenek arra utaznak, hogy szánalomból legyenek velük, mert máshogy nem tudnak szerezni egy épkézláb partnert. Egyébként valamennyire kell mutatni, ebbõl látszik, hogy emberek vagyunk, de abban sztem igazad van, hogy nem játszol rá.
A kérdező hozzászólása: ", , Csak azért kérdezem, mert én is annak tartom magam, viszont sosem mutatom ki, mert nem akarok szánalmas lenni. " Aki nem önmagát adja, azért, hogy mások elfogadják, az igenis szánalmas, mert ugyanúgy megjátssza magát, mint aki produkálja magát mások elõtt.Te sem vagy különb másoknál, mert túl gyáva vagy felvállalni, hogy igen, én egy érzékeny ember vagyok.Magyarul eljátszol egy szerepet, hogy erõsebbnek tûnj.Szerintem ez is szánalomra méltó.Eljátszani a kemény embert, a [email protected]ányt, hogy többnek látszhass.Ettõl függetlenül igazat adok Neked a többiben." És akkor szted kezdjek el bõgni az utcán? Tévedsz, egy szinten meg kell játszanom magam, én sem állnék szóba egy csõdtömeggel. Ráadásul az ilyen ember sokkal sebezhetõbb. Örülök, h neked nincs ilyen gondod, de ne nyilváníts véleményt, ha nem tudod magad beleképzelni. Szerintem igenis épp azért vagyok különb másoknál, mert én legalább próbálom elrejteni és nem mutogatom és igyekszek nem mártírkodni. "Figyelj, van, akinek TE jössz be, van, akinek más..." Nem. Nincs. Épp ez a baj. Ezért írtam ki a kérdést. "Mi lenne, ha Téged azért kezdenének bántani, mert játszod a [email protected] csávót"... Fogalmam sincs, ugyanis engem eddig csak azért bántottak, mert NEM játszottam a "[email protected] csávót".
Szerintem ez hülyeség. Nekem nem jönnek be a sírós nyavalygós srácok.. Persze az egy másik szitu, ha együtt vagyunk jó ideje, valami problémája van, megbízik bennem és elmondja, és esetleg bekönnyezik, vagy picit eltörik a mécses. Ez még jól is esik, hogy így a bizalmába avat, de persze ezt se vigyük túlzásba. De megengedett. (: 17/L
Ne szapuljuk más ízlését.Tabániból egyébként is a média akar készakarva , sztárt" csinálni, de róla lerí, hogy nagyon nincs kedve bohóckodni.A színpadon meg azért sírt, mert elérzékenyült, ez megesik. Figyelj, van, akinek TE jössz be, van, akinek más.Azokat se ítéld el, akik túlérzékenyek.Mi lenne, ha Téged azért kezdenének bántani, mert játszod a [email protected] csávót.Nyilván az ilyeneket nem bántja senki, mert elmagyarázzák, hogy õk valakik.Foglalkozz azzal, hogy téged szeressen valaki, a többivel meg ne törõdj, mert nem a TE dolgod.
fhúha...én pl kiszaladok a világból az ilyen pasiktól. aki sírva fakad egy színpadon, gondolom arra a megasztárosra gondolsz. világ életemben kinem állhattam az ilyen pasikat. egy pasi legyen erõs, határozott, és férfias. ezek a pityogó "pasik" nem férfiak....persze tudom a fiúk is sírnak, ezzel nincsen semmi gond, de ezt nemkell reklámozni. figyi, te maradj ilyen, amilyen vagy. ez csak az elfajzott tini-társadalom szüleménye ez a tabáni-mánia, meg ezeknek a sajnálnivaló "pasik" favorizálása. közel vagy már az idõsebb korosztályhoz, már nemkell sokat kibírnod:D meglátod, késõbb pont ezért "fognak szeretni" mert férfi vagy. 24L
Különben meg, ha olyanra gondoltál, aki alapból is érzékeny ember, akkor nincs gond azzal, ha sírva fakad, õ így oldja meg a helyzetet, más meg máshogy.
A túl-érzékenység idegesítõ, én nem szeretem. 22/L
, , Csak azért kérdezem, mert én is annak tartom magam, viszont sosem mutatom ki, mert nem akarok szánalmas lenni. " Aki nem önmagát adja, azért, hogy mások elfogadják, az igenis szánalmas, mert ugyanúgy megjátssza magát, mint aki produkálja magát mások elõtt.Te sem vagy különb másoknál, mert túl gyáva vagy felvállalni, hogy igen, én egy érzékeny ember vagyok.Magyarul eljátszol egy szerepet, hogy erõsebbnek tûnj.Szerintem ez is szánalomra méltó.Eljátszani a kemény embert, a [email protected]ányt, hogy többnek látszhass.Ettõl függetlenül igazat adok Neked a többiben.
Szia Nem a túlérzékenységet szeretik a nõk leginkább, szerintem, hanem azt, hogy az ilyen férfiakban van némi lélek, szív és nemcsak a farkuk irányítja minden gondulatukat.:) Azok a nõk, akik ezt "szeretik", azok tartós kapcsolatot szeretnének. Az, hogy ki sír ország-világ láttára? Az, aki elveszettnek érzi magát, és ezzel akarja felhívni magára a figyelmet.Semmi gond azzal, ha sírsz, ha úgy érzed, hogy ez neked segít. Ne foglalkozz a többi ember véleményével.Tedd azt, ami és ahogyan neked jólesik. Ez a boldog élet titka:)
Jó, akkor ne mutasd ki, és ne mártírkodj, DE, legalább próbálkozz, még ha kudarcok is érnek! Tudom én, hogy a korosztályodban sok olyan lány van, aki bukik az emósokra, meg a megjátszós emberkékre, de ezer százalék, hogy olyan is van, akit Te érdekelsz személyesen!Csak keresni kell, és találni fogsz!Hidd el, hogy sikerülni fog, és lesz majd olyan , aki önmagadért szeret!

Nekem Nokia c503 telefonom van. A Nokia c503 nem androidos telefon de mégis hallottam hogy sok embernek mégis megvan rajta a pou játék és honnan szerezte meg letöltötte a play áruházat és csinált magának g-mailt és úgy telepítette le a pou játékot?

a pou játékot a play áruházban vagy számítógépen keresztül lehet rátenni a telefonra.

Legjobb válasz: biztos van olyan ami symbianos telókra jó. Bár én nem pazarolnám az idõm arra a játéknak nem nevezhetõ gagyi valamire. Én is szoktam játszani, de azért ennyire nem adom alá :) de hát mindannyian mások vagyunk, ami nekem tetszik, lehet, hogy neked nem és fordítva. Keress rá neten, hogy van-e ez a játék symbianos mobilra is :)

biztos van olyan ami symbianos telókra jó. Bár én nem pazarolnám az idõm arra a játéknak nem nevezhetõ gagyi valamire. Én is szoktam játszani, de azért ennyire nem adom alá :) de hát mindannyian mások vagyunk, ami nekem tetszik, lehet, hogy neked nem és fordítva. Keress rá neten, hogy van-e ez a játék symbianos mobilra is :)
Szia. Nekem windows-os a telefonom es pou jelyett 'mou' nevre hallgat a jatek. De nem ugyan az tteljesen

A Biblia szerint a nők állatok, vagy emberek?

egyrészt az asszonyállat kifejezés miatt kérdem, másrészt amiatt mert az egész olyan, mintha férfiaknak íródott volna.

Legjobb válasz: Mivel a Biblia szerint Ádám oldalbordájából lett Éva, logikus, hogy embernek van számontartva.

Mivel a Biblia szerint Ádám oldalbordájából lett Éva, logikus, hogy embernek van számontartva.
Nos ha logikusan gondolkodnál akkor rá jönnél mekkora butaságot kérdeztél... Ha elolvastad a biblia ezen részeit láthatnád, hogy Jehova minden élõlény hímjének adott egy nõstényt, hozzá valót. Az embernek is. Van férfi és van nõ. Az állatok se gondolják azt hogy a nõstényük alacsonyabb rendû jó lehet ott is van egy fajta alárendeltsége , egy szerepe mind a két félnek. s ha már itt tartunk akkor a férfi is állat, csak hím nemû. csak hogy értsd.
Az asszonyállat kifejezést csak a nagyon régi fordítok használják, pl. a Károli Gáspár fordítása, azok közül is a legrégebbiek, az átdolgozott kiadások nem. Abban az idõben mást értettek alatta, mint most. A nyelv változásával az akkori szavak is változtak, és ma már másként mondjuk azt. Azért volt szükség modern fordítások kiadására, hogy a ma embere számára jobban érthetõ legyen a Biblia. Sokan már sok olyan kifejezést nem értenek, ami a Károli bibliában olvasható. Ilyen modern fordítás pl. A Szent István Társulat által kiadott Katolikus Biblia, vagy a Csia fordítás, vagy az Ökomenikus fordítás.
Aki mindent csak szó szerint képes értelmezni, vajon ember, vagy állat? (abban az értelemben, hogy az ember képes gondolkodni, az állat nem)
Ter 1.27 Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette õt, férfinek és nõnek teremtette õket. Akkoriban csak a férfiak tudtak írni-olvasni. Õk írták maguknak.
1Móz 2, 23 És monda az ember: Ez már csontomból való csont, és testembõl való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberbõl vétetett.
Hát ha valaki így gondolkodik azzal valami nagyon nincs rendben. A Bibliában távolról sincs ilyen, hogy asszonyállat. Isten egy nagyon is tisztességes szerepet szánt a nõknek és el is várja a férfiaktól, hogy ehhez tartsák magukat. Egy férfi és egy nõ ugyanúgy elfogadható személy lehet Isten elõtt, nem a nemük a mérvadó. A Bibliában sok Istenfélõ nõ példájáról olvashatunk, akikrõl dicserõlég nyilatkozik Isten Szava
A kérdező hozzászólása: A mi Bibliánkban közelrõl-távolról asszonyállat van.
Ez pontosan hol is van? Ha pedig tényleg így írja, akkor eléggé pontatlanul adja vissza a gondolatot
A kérdező hozzászólása: hogyhogy hol van? ha nõkrõl ír, akkor az asszonyállat szót használja.
„Asszonyi állat” Nemonál bõvebben: http://leporollak.hu/egyhtori/magyar/ALLAT.HTM „a Károli-fordításban (az eredeti 1590-es Vizsolyitól egészen az 1908-as revízióig) olvasható "asszonyi állat" kifejezés …Az "állat" szónak a régi magyarban igen tág jelentésköre volt: lény, lényeg, létezõ, élõlény, emberi lény, az állatvilág tagja, filozófiai értelemben vett õselem.„ http://leporollak.hu/egyhtori/epito/PRAXIS01.HTM „Istent is nevezték "állatnak", amennyiben neki is van (isteni) lénye, lényege.”: Praxis Pietatisból: „Az Isteni Állatnak (*) és annak tulajdonságinak világos megirása, mennyiben azt minden keresztyénnek illendõképen megtanulni és hinni kell idvességére” Változik a nyelv!
Megadnál egy pontos igehelyet, csak kíváncsi lennék rá. Milyen fordítást használsz?
A kérdező hozzászólása: Az Bibliánkban asszonyállat van.
az ember állat. szóval a nõ egyrészt állat, és azon belül ember. mint ahogy a koca is állat és azon belül sertés.
Most vagy nagyon régi nyelvezetû Bibliát olvasol, amit a kérdésed alapján nem nézek ki belõled, vagy nem is olvastad és csak hallottad, hogy ezt írják benne és készpénznek vetted. Lehet nem is a te kérdésed, te csak tolmácsolod, akinek pedig a buta fejében megfogant, az meg jót röhög most rajtad, hogy hülyét csinálsz magadból. Válogasd meg kikkel beszélsz, mert aki nem olvasta az csak kitalációkon alapuló feltevésekre képes.
A kérdező hozzászólása: "Ha elolvastad a biblia ezen részeit láthatnád, hogy Jehova minden élõlény hímjének adott egy nõstényt, hozzá valót. Az embernek is. Van férfi és van nõ. " van olyan gyíkfaj, ami csupa nõstény, maszturbálnak, és úgy szaporodnak. meg van egy csomó hímnõs, vagy önmegtermékenyítõ faj is.
Talán ha ismernéd a szó eredetét, nem kérdeznél hülyeséget: Az asszonyállat, asszonyi állat megnevezést, mely a VI–VII. században eléggé általános volt, korántsem érezték sértõnek. Az állat szavunk ugyanis, mely a áll igének származékszava, kezdetben ezt jelentette: ’állapot’, majd ’létezõ dolog’, ’lény, élõlény’, s csak késõbb jelentette a mai értelemben vett állatot. Az asszonyállat szónak abban az idõben az volt az értelme: asszonyi lény, nõi lény.
A nõk igenis emberek!!! Az egyik okot már leírták, hogy több férfi tudott írni és olvasni akkor... Jézus pedig azért lett férfi, mert véleményem szerint a fõ különbség a nõ és férfi között, hogy a nõ hozza világra a gyereket. Jézus pedig nem azért jött, hogy családanya legyen. Fõleg ha Istennek vagy Isten gyermekének tekintjük. Isten egyébként valószínûleg nemtelen. Azt pedig nem lehet sugallani az embereknek, hogy ha Isten nõ, akkor valószínûleg több Isten is van pl. Isten gyerekek stb... Meg ha megnézed a környezõ népeket, hogyan bántak a nõkkel, akkor Jézust sem biztos, hogy elég komolyan veszik. A másik pedig, hogy Jézusnak emberként kellett megszületni a nullából, mint a többieknek. Csak így volt igazságos. És mi lenne, ha anyja lenne Isten és apja pedig egy férfi? Érdekesen születne, nem beszélve arról, hogy az a pasi mennyire elszállhatna magától, aki az apa. Biztos van még ennek számtalan oka, biztos tudnak még mások is ehhez hozzáfûzni dolgokat. A nõknek és a férfiaknak más volt a szerepe akkor. De mielõtt a nõket le szeretnéd nézni, javaslom, hogy ezt elolvasd: Pál Apostolnak az Efézusbeliekhez írt levele (5. fejezet) 25 Ti férfiak, szeressétek a ti feleségeteket, miképpen a Krisztus is szerette az egyházat, és Önmagát adta azért; 28 Úgy kell a férfiaknak szeretni az õ feleségöket, mint az õ tulajdon testöket. Aki szereti az õ feleségét, önmagát szereti. Pál Apostolnak Korinthusbeliekhez írt elsõ levele » 7. fejezet 3 A feleségének adja meg a férj a köteles jóakaratot; hasonlóképpen a feleség is a férjének. 4 A feleség nem ura a maga testének, hanem a férje; hasonlóképpen a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége. Pál Apostolnak a Galátziabeliekhez írt levele » 3. fejezet 28 Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nõ; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. "Jézus mondta nekik: Ha a kettõt eggyé teszitek, és ha a belsõt (olyanná) teszitek, mint a külsõ, és a külsõt, mint a belsõ, és a fölsõt, mint az alsó, és hogy a férfit és a nõit ez egyes-egyetlenné fogjátok tenni, hogy a férfi ne legyen férfi, sem a nõ nõ; ha szemeket szem helyébe teszitek, és ha kezet kéz helyébe, és lábat láb helyébe, és képet kép helyébe, akkor fogtok bemenni [a királyságba]." A teremtésrõl: Egyszer egyik kedves felhasználó (Péter) a következõt írta: >> A Biblia szerint "formálta az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellte az õ orrába életnek lehelletét. Így lett az ember élõ lélekké." Majd késõbb: "Bocsátott tehát az Úr Isten mély álmot az emberre, és ez elaludt. Akkor kivett egyet annak oldalbordái közûl, és hússal töltötte be annak helyét. És alkotta az Úr Isten azt az oldalbordát, amelyet kivett az emberbõl, asszonnyá, és vitte az emberhez. És mondta az ember: Ez már csontomból való csont, és testembõl való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberbõl vétetett. Annakokáért elhagyja a férfiú az õ atyját és az õ anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté." Úgy gondolom, hogy ebbõl a képies leírásból jól érthetõ, hogy Isten különös gonddal alkotta meg az embert, nem csupán szavával teremtette, ahogyan a többi élõlényt, hanem "mint kézmûves" saját "kezével" formálta, saját "képére és nasonlatosságára" teremtette, mint gyermekét. Az asszonyt nem a föld porából alkotta, hanem az ember testébõl. "Ebben a gyönyörû allegóriában a nemek viszonya egymáshoz erkölcsi és társadalmi vonatkozásban jut kifejezésre; az asszony függése a férfitól, rokoni kapcsolata vele, a természetes alap a kettejük közt fennálló kapcsolatok kimélyítésére. Az asszony a férfi testébõl vétetett; tehát az asszony természetes kötelessége kéznél lenni, mindenkor késznek lenni férje támogatására; és a férjnek természetes kötelessége mindenkor szeretni és védeni feleségét, mint saját Énjének egy részét" (Driver). << Tehát a nõ és a férfi egynek számít. Még egy kedves felhasználó régebbi kommentje (Berta): >> Elveszítettem ugyan a fonalat, hogy most tulajdonképpen ki mit bizonygatna, DE: ha megnézitek, az Ószövetségben a babiloni fogság utáni idõkben volt probléma. Azelõtt fontos szerepük volt a nõknek is, pl. Debóra Izrael egyik bírája volt [kb. a mai miniszterelnöki poszt :) ], vagy még elõbb Mirjam, Mózes és Áron testvére szintén vezetõi szinten volt (pl. az egyiptomi kivonulás után õ vezette a népet a dicsõítésben). A törvényekben sem volt hátrányos megkülönböztetés (pl. házasságtörés esetén mindkét felet bûnösnek tartották, nem csak a nõt). Az Újszövetség történeteiben néhol még ez a negatív hatás érzékelhetõ a gyakorlatban. De Jézus (és Pál) pontosan ezeket a tévelygéseket (a nõk diszkriminációját) próbálták megszüntetni; helyrerakni mindazokat a negatív babiloni hatásokat, amelyek nem egyeztek Isten akaratával, a szeretet törvényével, a kegyelemmel. Pl. hogy a nõk tanulhassanak, sõt, a közösségekben is vezetõ szerepet vállalhassanak, ne nyomják el õket. << Ezen kívül meg lehetne még említeni Eszter könyvét, vagy a mai napig fenálló katolikus Mária kultuszt. Volt még egy jó komment, csak még most nem találom. De hidd el, hogy ezek az Isten által kinyilatkoztatott tanácsok, az emberiséget próbálják védeni. Azért, mert valaki azt mondja ne ölj, te csak azért is ölni fogsz, hogy megmutasd, hogy neked ne mondják meg, hogy mit tegyél? Egyébként meg a Biblia 66 könyvbõl áll és nem egy ember írta. Nem szabad mindent szó szerint venni, kiragadni dolgokat. Egészben kell nézni a tanítást és el kell gondolkodni a történeteken. Továbbra sem egy természettudomáyos könyvrõl van szó. És nem az a célja, hogy autót szerelj belõle. Megismerhetsz egy másik világot, társadalmat, emberek gondolkodását, viselkedését különbözõ helyzetekben, tanácsokat kaphatsz az élethez és rengeteg más hasznos dolgot még. Például örök életet :P (amitõl vannak akik tényleg rettegnek)
Hol is van a Bibliában az a szó, hogy asszonyállat? Ugyanis ez NINCS benne! A férfi meg valóban por: 1Móz 3, 19 Orczád verítékével egyed a te kenyeredet, míglen visszatérsz a földbe, mert abból vétettél: mert por vagy te s ismét porrá leszesz.
A kérdező hozzászólása: Ádám meg porból lett teremtve, akkor Ádám meg porként van számon tartva?
Szerencsére változik a nyelv :D Tehát a nõk is emberek, Isten pedig tiszteletteljes szerepet szánt nekik

A nők az "ember" szó alatt először nőt értenek a férfiak pedig férfit?

észrevettem, hogy én az "ember" szó alatt el?ször mindig férfit értek utánna n?t...

Legjobb válasz: Szerintem nõk is és férfiak is férfit értenek alatta. "Itt áll egy ember az ajtómban" - nekem egyértelmûnek tûnik, hogy egy férfi áll ott. Elég bajuk van ezzel a feministáknak...

Szerintem nõk is és férfiak is férfit értenek alatta. "Itt áll egy ember az ajtómban" - nekem egyértelmûnek tûnik, hogy egy férfi áll ott. Elég bajuk van ezzel a feministáknak...
Én általánosságban értem, tehát egy tul.képpen nemtelen, kétlábú, két kezû egyfejû jelenik meg elõttem. De természetesen ez minden embernek jelenthet mást, teljesen normális, hogy nem egyformán gondolkodunk.
Nekem az ember azt jelenti hogy ember, lehet nõ vagy férfi is. De szerintem a pasiknak az emberrõl a férfi jut eszébe. Ez hasonló mint a köv. párbeszéd: -"hogy vagytok" -(apuka) a gyerek (fiú) dolgozik, a lány meg tanul -(anyuka) a gyerekek jól vannak szóval apuka szerint a gyerek az fiú, míg anyuka szerint a gyerek az lány és fiú is lehet
Ha azt mondják, hogy "tegnap bejött ide egy ember és azt mondta, hogy ...", akkor nekem férfi ugrik be (én nõ vagyok), de én sosem használom ilyen értelemben az "ember" szót. Én vagy azt mondom, hogy bejött ide valaki, ha nem fontos a neme, vagy azt mondom, hogy egy férfi vagy egy nõ. Nem szeretem ezt a formát, mert általában férfit értenek alatta (egyszer a rádióban egy nyelvész is azt mondta, hogy helyes szinonima a férfira az ember), pedig a nõ is ember. Mint ahogy azt sem bírom, amikor a fiú a gyerek, a lány meg a lány. Na ott nekem gyerek mindkettõ. Nekem fiam van, néha õ is "a gyerek", de pl. barátnõmnek lánya van, tõle is meg szoktam kérdezni, hogy hogy van a gyerek.
Én a Férfiakra gondolok olyankor. Hiszen egy pasit inkább hívunk embernek mint ey nõt. Pl: Nézd már az a jóseggû embert. vagy: Hé, te ebmert azt a téglát nemoda. Jó hülye példák. de ez jutott eszembeXD.
jah, amugy lány vagyok (elõszõ hsz)
Nem feltétlenül szerintem. Van aki az õsembert képzeli el :F

Miért mondják a férfiak meg a nők az ellenkező nemre, hogy ha egyet ismersz mindet ismered? Mert gondolom tudják, hogy minden ember más, nem lehet általánosítgatni. Mi az oka ennek?

Legjobb válasz: Mert az emberi agy kapacitása véges, míg a világéletemben végtelen változó van. Ebbõl következik, hogy bizonyos fokú egyszerûsítésre és általánosításra szükség van ahhoz, hogy gondolkodni tudjunk. A hangsúly az arányokon van.

Mert az emberi agy kapacitása véges, míg a világéletemben végtelen változó van. Ebbõl következik, hogy bizonyos fokú egyszerûsítésre és általánosításra szükség van ahhoz, hogy gondolkodni tudjunk. A hangsúly az arányokon van.
Mind a kettõ nemnek megvannak a külölegességei! A férfiak inkább logikára, a nõk érzelmekre alapoznak. Tehát bizonyos viselkedésformákat lehet általánosítani ami igaz mind a kettõ nem összes tagjára! De amúgy nincs két egyforma ember! :)
Aha. Csakhogy, még soha, senki nem tudta nekem azt logikusan levezetni, hogy mi is a különbség a "logikai" meg "érzelmi" ember között. A kettõ ugyanis nem zárja ki egymást. Itt össze-vissza kavarják a nemeket. Csak bizonyos jellegekre értik. Mert ugyebár mi van a nagy idealista férfiakkal? A költõkkel, mûvészlelkûekkel? És a számító, hideg nõkkel? Azt mondják, egy nõ százszorta számítóbb tud lenni, mint egy férfi (nem feltétlenül anyagi értelemben). Tehát, ez megint egyfajta misztifikált megközelítés.

Miért vannak ugy oda az emberek a házasságért? Miért várják azt a nök kiskoruk óta?

Legjobb válasz: Mert ez az élet rendje, ez a normális (számomra). Megszületsz, iskolás leszel, stb stb, aztán pedig megházasodsz, lesz esküvõd fehér ruhával, szeretõ võlegénnyel, aztán gyerekeket szülsz, aztán unokáid lesznek.... Igen, lehet máshogy is élni, de én nem akarok. Egyébként manapság épphogy nincsenek oda az emberek a házasságért! Vagyis lényegesen kevesebben, mint régen. A legtöbben jelentéktelen papírnak tartják, és azt mondják, nekik nem kell papír ahhoz, hogy együtt éljenek, vagy csak élettársi viszonyt kötnek, stb.

Mert ez az élet rendje, ez a normális (számomra). Megszületsz, iskolás leszel, stb stb, aztán pedig megházasodsz, lesz esküvõd fehér ruhával, szeretõ võlegénnyel, aztán gyerekeket szülsz, aztán unokáid lesznek.... Igen, lehet máshogy is élni, de én nem akarok. Egyébként manapság épphogy nincsenek oda az emberek a házasságért! Vagyis lényegesen kevesebben, mint régen. A legtöbben jelentéktelen papírnak tartják, és azt mondják, nekik nem kell papír ahhoz, hogy együtt éljenek, vagy csak élettársi viszonyt kötnek, stb.
A házasság az emberek családi állapotát rendezi. Ha például megkérdezik a munkahelyeden, hogy mi a családi állapotod, akkor nem azt mondod 50 évesen, hogy hajadon vagyok, hanem azt, hogy férjezett, vagy akár elvált, de mégsem "öreglány". Más azt mondani, hogy a férjem/feleségem, vagy azt, hogy a barátom/barátnõm. Szerintem nem a házasságot várják a nõk, hanem a biztonságot, a megállapodást, amit házassággal szoktak megpecsételni. Egy férfi, ha nem vesz komolyan egy nõt, csak úgy nem veszi feleségül, a házassággal valamit bizonyít is neki. Ma már mindig arra hivatkoznak, hogy nem a papír számít, a házasság a legtöbb embernek nem csupán egy papírdarabot jelent.
Én pl azért, mert így lettem nevelve. Elõttem pozitív példák vannak, párom elõtt is.(boldog családok, mindennapi gondokkal, szeretetben)Szóval nálunk a család, és a házasság kb. egyet jelent.Kis esküvõnk volt(50 emberrel)de volt, mert gyereket pl. házasságban akartunk vállalni.
Szerintem minden nõ vágyik erre, aki még nem, az talán azért mert még nem találta meg az igazit. Persze vannak kitévelek is. Amugy úgy gondolom Én is, hogy ez az Élet rendje, ahogy az egyik hozzászóló is leírta már. Manapság pedig elég kevés pár van aki házasodik, ergó így kevés gyerek is születik. Majd a végén meg az lesz, hogy még nagyobb számban lesznek cigányok a Földön, már elnézést ezért, de igaz ami igaz. És nem csak a nõk vágynak erre, élõ példa rá a párom, õ már nagyon várja, hogy összeházasodjunk, és legyenek gyerekeink. Nekem õszintén szólva ne mondja senki, fõleg Nõ, hogy egész Élete végéig CSAK élettársi viszonyban akar lenni. Az pedig nagyon nem igaz, hogy a házasság = a megcsalással. Aki szeret valakit annál ilyen SOHA nemfog megtörténni.
Nekem a házasság azt jelenti, hogy visszavonhatatlanul összetartozol valakivel. Én - bár fiatal vagyok, nem tudom elképzelni, hogy házasság nélkül gyermeket vállaljak. Tudom, hogy ma már ez megszokott, de az én gyermekkoromban ez még nem volt így. Mivel a férjemet is hasonló szellemben nevelték, õ is ezen az állásponton volt. Mikor úgy éreztük, hogy már jöhet a baba, kértünk egy idõpontot az anyakönyvvezetõhöz. Nem volt puccos esküvõ nagy fehér ruhával és egyebekkel, hanem mindössze egy egyszerû, ingyenes polgári esküvõt tartottunk. Ez tökéletes volt így, nagy esküvõre én sem vágytam volna. 25/N
Én sem értem azokat a nõket, akik egész életükben erre várnak. Bár szerintem ez talán Magyarországon annyira nem is jellemzõ, de Amerikában szerintem még ölni is képesek a nõk az "álomesküvõért". Nem vágyom rá, simán elképzelem az életem nélküle, de a párom nagyon akarja így csak emiatt igent mondtam mikor megkérte a kezem. De azt még tartom, hogy templomi esküvõre nem vagyok hajlandó. Bár amennyire szeretem lehet, hogy még arról is meggyõz...
Azért nem mindenki. Én soha nem voltam oda érte, fontosabb volt, hogy teljes értékû legyen a kapcsolat - papírral vagy anélkül. Amikor férjhez mentem, örültem neki, de ha nem házasodunk össze, akkor se maradt volna bennem hiányérzet. Pl. a nagy lagzi ötletét én vetettem el, mert bár lett volna bõven segítség anyagilag és máshogy is, egyszerûen én nem vágytam rá.
Szerintem azért, mert alapból ez egy ösztön: régen nagyon fontos volt, hogy a lány férjhez menjen, jó partit kössön. Ez ugyan olyan, mint a gyermekvállalás. S bár a mai világban egyre kevesebben vállalnak (ami elõbb utóbb oda vezet, hogy kihal a magyar és (elnézést) aa cigány putrik tizesével születõ gyermekeik lesznek a nyerõk. Szerintem azért is, mert az a nap, mikor összekötik az életüket, az egyik legfontosabb egy nõ életében. Szerintem így mennek: elsõ áldozás, konfirmálás, bérmálkozás - házasság - gyermekvállalás... :) Kellemes március 15-ét! 17/L
Én sose vártam, és még jelenleg is úgy gondolom, hogy nem vágyom rá. Engem már maga a férj és feleség szó is taszít, öregít és megcsalatásra determinál :) tudom, hogy ez se egészséges, de szerintem a pénz is kár érte. persze lehet 2 tanúval is, de az meg nem az igazi 26
Off Az elso oldalon kulon fele valaszok jottek erre mindenkit lepontoztok. Mi ertelme van ennek?!
off Mert sokak szerint a "mennyire hasznos ez a válasz?" valójában azt jelenti, hogy "mennyire egyezik ez a válasz a te véleményeddel?"
Nem tudom. Én nõ létemre sosem álmodoztam róla, aztán egy idõ után rájöttem, hogy nem is vágyom rá.
Nem érdemes azzal foglalkozni, hogy lepontoznak. A primitívebbje lepontoz, ha nem egyezik a válaszod az õ "tökéletes" véleményével. Amúgy miért olyan nehéz elképzelni, hogy valakinek ez tényleg nem jelent semmit? Lehet párod életes végéig, szeretheted, közösködhetsz vele, szülhetsz neki gyereket és képzeljétek így is lehet boldog, teljes életet élni! Ja, hogy most nem bégetek? Jajj nekem (;
mert a legtöbb ember számára akkor lesz férfiból és nõbõl EGY CSALÁD!
én soha nem vártam, sõt mindig is azt mondtam én ugyan soha férjhez nem megyek... aztán jött a párom, megkérte a kezem, és teljesen egyértelmû volt, hogy de...igen...férjhez megyek hozzá... :) boldogok vagyunk és mindent elkövetünk azért, hogy 40 év múlva is ezt tudjuk majd mondani...
én úgy gondolom, hogy sokkal szebb dolog azt mondani h a feleségem, vagy a férjem.mint h az élettársam.na de mind1 is.én nem azt mondom, hogy belehalnék, ha egyszer nem vehetném majd fel a fehér menyasszonyi ruhát, de azért biztos hogy jó buli lenne az esküvõ :) .am csak azért nem jönnek be a mai esküvõk, mert úgy gondolom, h a mai világban meg régebben is volt másra költeni a pénzt.(tv-ben láttam 3 milliós esküvõ (4 esküvõ mûsor)).én tuti ha már ennyi pénzt félretennék nem nagy lagzit csapnék, hanem inkább lakást újítanék, vennék, vagy kocsiba fektetném a pénzem.mert számomra nem ér meg ennyi pénzt egy egynapos buli.pedig szeretem a partykat.
A biztonságérzet miatt. Én bátran felvállalom, hogy kiskorom óta errõl álmodom, hogy hozzámegyek ahhoz, akit igazán szeretek. Az "élettársi viszony" számomra olyan befejezetlen, mintha félnének megházasodni, hiszen várnak valaki még jobbra, így könnyebb a válás. A házasság nekem egyet jelent azzal, hogy igen, veled akarom leélni az életem, nem várok senki másra. Nagy esküvõre én sem vágyom, de picire, és szépre igen. Ez olyan, mint a diplomaosztás, hogy át lehetne venni minden "flanc" nélkül is, de mégis ceremóniával az igazi. 20/L
Mint mindenre, amit az ember meg nem probalt ki, kivancsi, ezert varja, aki varja. Azt hiszi, majd vele mashogy lesz, majd ö jobban tudja csinalni, de legalabbis ki akarja probalni, hogyan lehet jobban. Majd a környezetünkben levö mintak is erre iranyitjak a figyelemet...
Mert genetikailag be van kódolva, hogy felnõttesdit kell játszani. No meg a biztonságérzet, a meleg otthon stb. Persze ez is csak sztereotípia, de sokszor beigazolódik.
már kis koromban sem vágytam házasságra. ellenben gyerekre annál inkább. van párom, akivel szeretjük egymást, egyáltalán nem szükséges papírt aláírni az érzelmeinkrõl, ami tulajdonképpen egy vagyoni és jogi szerzõdés csak ilyen szép színezetben, hogy az emberek kedvet kapjanak hozzá. nekem nem az jelenti a biztonságot, hogy papíron le van írva, hogy kivel élek együtt, ki a gyerekeim apja. nálunk enélkül is megvan az erkölcsi felelõsség egymás iránt. van, akinél pedig szerzõdéssel sincs meg ez. én örök menyasszony szeretnék maradni :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!