Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyászt a titoktartás, hogy (3 db)

A nőgyógyászt tartja a titoktartás, hogy ne ossza meg a szülőmmel, hogy nem vagyok szűz?

Ha anyummal majd elmegyek n?gyógyászhoz és az észreveszi, hogy esetleg nem vagyok sz?z az köztem és a doki között marad?Vagy ezt megosztja a szül?vel is?

Legjobb válasz: Jobb, ha tudjátok: "18 éves kor alatt a szülõk felé nincs orvosi titoktartás, az orvos köteles felvilágosítást adni." Ez azt jelenti, hogy ha anyukád rákérdez a dokinál, akkor el kell neki mondania, vagyis felvilágosítást kell adnia! Ha nem kérdez rá, akkor nem mondja el (mázli kellene hozzá)!!!

Jobb, ha tudjátok: "18 éves kor alatt a szülõk felé nincs orvosi titoktartás, az orvos köteles felvilágosítást adni." Ez azt jelenti, hogy ha anyukád rákérdez a dokinál, akkor el kell neki mondania, vagyis felvilágosítást kell adnia! Ha nem kérdez rá, akkor nem mondja el (mázli kellene hozzá)!!!
persze a dologhoz hozhátartozik, hogy hány éves is vagy tulajdonképpen, mert meg tudom érteni annak a szülõnek a felháborodását, aki azzal szembesül hogy 12-13 évesen már nem szûz a gyerek, mert felelõtlen volt és valakivel lefeküdt... De ha közel vagy a 18-hoz, akkor téged tudlak megérteni, egyszer el kell jönnie, megtörtént kész ennyi, az õsök meg túl konzervatív felfogásúak.
ne anyukáddal menjél nõgyógyászhoz...ennyi...vagy mond el anyudnak!
Nem mondhatja el, de te is megkérheted anyukádat, hogy ne menjen be veled.
miért, 18 éves kor alatt kivel lehet még elmenni nögyógászhoz..?
A kérdező hozzászólása: 16 éves vagyok. Csak nem szeretném, ha esetleg nõgyógyász elõtt megteszem és megtudja anyum, nem kell neki tudnia ezt XD
egyeüdl is el lehet menni nõgyógyászhoz, anyukád a vizsgálóba meg amugy sem mehet be.. mellesleg a doki cska annyit lát, hogy van e szûzhártyád vagy nincs, de azt nemtudja hha nincs, miért:) am meg nem azt fogja sztem nézni h van e szüzhártyád
Én vagy barátnõvel, vagy egyedül szoktam menni, így kikerülve az anya-problémát :) Egy másik barátnõm anyukája viszont ragaszkodott hozzá, hogy együtt menjenek (elég konzervatív család mellesleg, és bár a lány már vagy 3 pasi óta nem szûz (években kifejezve is kb annyi ideje), otthon nem tudnak róla). A doki megkérdezte a lányt, hogy szûz-e, a lány pedig válaszolt, hogy igen. A doki megvizsgálta, ránézett, elvigyorodott 2 mp múlva és egy büdös szót sem szólt. Szóval jó dokit kell választani, és nem az anyukáddal menni.:)

Ha a szüleim tudta Nélkül elmegyek nőgyógyászhoz akkor nekik kötelező értesíteni a szüleimet, hogy terhes Vagyok, vagy van nőgyógyász és kiskorú gyermek közt titoktartás?

Legjobb válasz: Szia szerintem attól is függ, hogy gyermekkorú vagy (14 alatt) vagy fiatalkorú? (14-18ig) De ha el akarod vetetni, akkor az abortuszhoz kell majd szülõi aláírás, ez teljesen biztos.

Szia szerintem attól is függ, hogy gyermekkorú vagy (14 alatt) vagy fiatalkorú? (14-18ig) De ha el akarod vetetni, akkor az abortuszhoz kell majd szülõi aláírás, ez teljesen biztos.
korodtol függ. Meg a nögyogyásztol. Pontosabban ha betöltöd a 18at szülésig akkor nincs gond tudomásom szerint. Hány éves vagy? Ja, és abortuszra tényleg kell szülöi beleegyezés.
A kérdező hozzászólása: 16 éves leszek 1 hónap múlva!!!
Akkor célszerû a tini ambuéanciát felkeresned. Oda 18 év alatt lehet menni.
18 év alatt az orvos köteles felvilágosítást adni az állapotodról a szülõknek. Tehát nincs titoktartás. Ha a szüleid rákérdeznek, az orvosnak kötelessége elmondani, hogy mi a bajod, terhes vagy stb... (ez nem csak a nõgyógyászoknál van így!)
A kérdező hozzászólása: Jó, de ha a szüleim nem is tudnak az egészrõl sem arról, hogy Én nõgyógyásznál jártam, akkor nem áll fennt az a veszély, hogy megkérdezzék a dokit...
Ha nem kérdezik, akkor a doki sem válaszol. Végülis értesítési kötelezettsége nincs, csak válaszolási. Na de 16 évesen a szüleid segítsége nélkül nehezen tartod fenn majd magad egy gyerekkel. Vagyis elõbb-utóbb csak hozzájuk kellene fordulnod a problémáddal, nem?
Jobb lenne, ha beszélnél a szüleiddel. De elõtte azért elmehetsz az orvoshoz, hogy megtudd, mi a helyzet.
Ha terhes vagy és 18 éven aluli, és abortuszra kell kerülnie a sornak, akkor a szüleid biztos meg fogják tudni, mivel csak szülõi bele egyezéssel mûthetnek meg! A kikaparás és egyéb orvosi beavatkozásokhoz is szülõi aláírás kell.
Nem fogja elmondani neki ne aggódj!
Ha nem merül fel bûncselekmény gyanúja, akkor a dokit köti az orvosi titoktartás.
Attól is függ, hogy mennyi idõs vagy?
A kérdező hozzászólása: 17
17 évesen már Anyukád nélkül is mehetsz nõgyógyászhoz, és semmit nem fog neki mondani ha Te nem akarod! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!