Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyászom mondta, hogy (109 db)

Szoptatok és tápozok. A nőgyógyász mondta hogy szedjek vasat és vitamint. Recept nélkül h kérjem ezeket a patikába?

Legjobb válasz: Pont így:). "A nõgyógyász javaslatára vastartalmú étrendkiegészítõt és multivitamint szeretnék vásárolni, szoptatok, kérem, ajánljon valamit!"

Pont így:) . "A nõgyógyász javaslatára vastartalmú étrendkiegészítõt és multivitamint szeretnék vásárolni, szoptatok, kérem, ajánljon valamit!"
A kérdező hozzászólása: gondoltam h kapok valami márkanevet
Annyiféle ilyen készítmény van, olcsóbb, drágább, hogy ha nincs a dokinak "szerzõdése", akkor nem nagyon fog konrkétat ajánlani. De a gyõgyszerésznek ez a dolga, segíteni fog, hidd el:) .
Nekem a terhesvitamin szedését javasolta a szoptatás alatt alapból. Mivel tejmentes diétát kell tartanom, ezért Gravidát szedek, mert van benne kalcium és foszfor és jód is, Omega 3-at és vasat (Béres).

Spermium vizsgálatra készülünk!? Érdekelne hogy működik a dolog? A nőgyógyászom mondta, hogy a következő lépésnek ennek kellene lennie!

Azt tudom hova kell menni, jelentkezés is rendben, de utána hogyan tovább? A párom nagyon nem akarja - második gyerek - de közben belátja, hogy menni kell, csak hát férfib?l van és nem könnyen szánja rá magát. Lehetséges olyan, hogy itthonról visszük a mintát, vagy azt csak ott lehet "kicsalogatni"? Szeretném tudni ezeket el?re, nehogy csak nézzenek rám a keresztkérdéseimmel!

Legjobb válasz: köszi a gyors választ! Legalább tudok azzal is érvelni, hogy ha nagyon nem megy neki ott, akkor vigyük itthonról. Még az érdekelne, hogy eredmény mennyi idõ múlva lesz!

A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ! Legalább tudok azzal is érvelni, hogy ha nagyon nem megy neki ott, akkor vigyük itthonról. Még az érdekelne, hogy eredmény mennyi idõ múlva lesz!
A kérdező hozzászólása: Túl vagyunk rajta! Ahogy gondoltam a párommal minden rendben, mennyiség, minõség ... - most jöhet nekem a petevezeték vizsgálat!
Szia mi az OGYEIben csináltattuk. Szerintem az a jó, ha ott adjátok le, mert akkor a legfrissebb. Amikor mi voltunk, több pasi jött kis pohárral, tehát mi voltunk az egyetlenek, akik ott produkáltak. Mondjuk a férjem azt mondta, eléggé kiábrándító volt, fehérre csempézett kis szoba, egy ócska szék és egy mosdó... De hát a frissesség érdekében mindent! XD
nekünk otthonról kelett mintát vinni, és hónal alatt tartottam mig benem hivtak. kint ültünk a váróba érkezési sorrendben mentünk be , az anyganak nemszabad 1 oránál többnek lennie.és csak annyi hogy bementek leadjátok felirja a nevet és mehettek visza a váróba kb30 perc és kész az eredmény. és akkor visszahivmegint érkezési sorrendben és akkor megmondja az eredményt és megnézhetitek a kisfiukat
Azt hiszwem, mi már másnap betelefonálhattunk. A leletet meg odaadták az orvosomnak, de be is lehetett volna érte menni. Sõt, a kórházban, mikor az inszemre vártunk, voltak ott spermavizsgálatos pasik, nekik kis várakozás után meg is mondták az eredményt. De lehet, hogy rosszul emlékszem, akkor annyira máshol járt az agyam... Mihamarabbi babásodást kívánok neked! :)
szia nálunk is be lehet vinni fél ora alatt kell beérni vele, adnak elötte steril kis tartályt mikor az idöpontot adják, de ha nem kérsz , nem adnak, azt hiszik hogy majd ott.. ugyhogy kérjetek.. és másnapra kész az eredmény. ird majd mi lett.
Szia!Mi vidékiek vagyunk!Gyogyszertárból vettünk steril tégelyt.Másik városba kellet vinni az anyagot.Nekem 3órát mondtak, hogy ne haladja meg mire oda ér.Szerintem ez a"könnyebb" út.
A kérdező hozzászólása: Igazatok volt, jövõ hét szerdára kaptunk idõpontot és fél óra múlva meglesz az eredmény! Ó ha én ezt tudom, már két, lehet hogy három hónapja megcsináltattuk volna!

Elkezdtem szedni az elevitet de hiztam töle! A nögyógyászom mondta hogy akkor szedjek C vitamint amit naponta kell de az E vitamint nemtudom hogy kell szednem! Azt is szedhetem naponta 1-et?

Legjobb válasz: Miért nem próbálod ki a Gravidát? Akiknek nem jön be az Elevit, azoknál általában a Gravida beválik. Más az összetételük.

Miért nem próbálod ki a Gravidát? Akiknek nem jön be az Elevit, azoknál általában a Gravida beválik. Más az összetételük.
Hipp Natal! Terheseknek, de nem tanletta, hanem ital.

Hány hetesen tudja megmondani a nőgyógyász biztosra hogy babát várok? Nálatok hogy volt? Csak mert sok helyen olvasom hogy -"azt mondta az orvos hogy valószínű hogy babát várok".

Legjobb válasz: 5 hét 1 naposan nekem már ép petezsákot látott az ultrahangon, egyértelmû volt a terhesség. Gondolom, akkor bizonytalankodnak, mikor nem találják meg a petezsákot, az egyéb vizsgált tünetek viszont terhességre utalnak.

5 hét 1 naposan nekem már ép petezsákot látott az ultrahangon, egyértelmû volt a terhesség. Gondolom, akkor bizonytalankodnak, mikor nem találják meg a petezsákot, az egyéb vizsgált tünetek viszont terhességre utalnak.
megcáfolnám h a peteszák még nem terhesség, ugyanis amikor én voltam elõször, 5+3 hetes voltam, és még csak petezsák volt, a doki azt írta a papíromra h terhesség bizonyított.egy hét múlva már volt szívhang is. 32 hetes km
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. Nektek is jó egészséget, és minden földi jót.
Gratulálok! Azért kérdeztem, mert sokan nem merik (?) megcsinálni! NA akkor ne izgulj és legyél optimista, csak a legjobbra gondolj! Nekem az utolsó mens. volt nov 28-án, január 8-án voltam dokinál elõszõr és akkor már tutira mondta, sõt képet is kaptam! :D Nagyon sok boldogságot és egészséget! 16+5 hetes km
18:53as A petezsák lehet üres is azaz nincs baba-akkor nem terhesség!
A kérdező hozzászólása: Igen. A tesztem pozitív. Több is :) Csak félek mert hallani olyanokat hogy lehet akár cisztától is pozitív. Nem kellene ilyenekre gobndolnom, de nem tehetek róla. Annyira de annyira szeretném ezt a babát hogy elmondhatatlan.
tesztet végeztél?
Szia! Én a pozitív tesztnél mindjárt elrohantam, hogy akkor most ugye tényleg terhes vagyok! Õ csak mosolygott, megvizsgált, s gratulált! :) Ekkor voltam 4 hetes 2 napos ... uh csak 8 hetes 4 naposan mentem elõször.
Elsõ vagyok, a petezsák miért nem terhesség? Az rendben, hogy abból még nem biztos, hogy lesz egészséges baba, de hát az már terhesség. És nem csak szerintem, mert a doki a leletemre is ráírta, hogy "megállapított terhesség".
nekem kereken az 5.héten látta...3mm-es volt a kincsem:) 22 hetes kismama
Elvileg a terhességet akkor mondják ki ha van szív hang. ez a 7-8íg héten van. Nekem a petezsáknál gratulált a doki 6 hetesen hogy ott a petezsák jó helyen gratulálok ön terhes. Igaz kiskönyvet csak késöbb kaptam de levették a vért meg vizeletet.
Az ultrahangon legalább hat hét kell hogy lásson valamit. Sima vizsgálattal szerintem nem tudja megállapítani az elején. Én mentem ahogy pozitív lett a tesztem, de semmit nem láttak. Visszahívtak 2 hét múlva. Persze azért hazafelé vettem mégegy tesztet biztos ami biztos. :)
Akkor biztos a terhesség ha már van szívhang, azaz bebizonyosodik hogy a petezsákban van embrió és nem üres. Nekem ez 7-8 hetesen volt már biztos.(5 hetesen még csak petezsákot látott a doki) 38 hetes kismama
Nálunk a "csak" petezsák terhességnek számít de csak szívhang esetén lesz bizonyított terhesség akkor kezdik el a rutinvizsgálatokat is, elõtte soha!

Hogy lehet, hogy a nőgyógyászom azt mondta, hogy miután bevettem az első szem fogamzásgátlómat a menstruációm 1. napján, több mint egy hónapig nincs védelem, az online válaszoló nőgyógyászok, illetve a betegtájékoztató mást írnak?

Az online válaszoló n?gyógyászok szerint már két hét után se kell védekezni, vagy az els? naptól hat, valamit a betegtájékoztatóban is az van, hogy 1. naptól való szedést?l védettséget ad. Mirabelláról van szó.

Legjobb válasz: Minden fogamzásgátló azonnali vagy 1 hetes védelmet ír, de minden nõgyógyász 1 hónapot javasol mert unja a "lehetek terhes?" illetve "belém élvezett a barátom, de szedek 1 hete fogamzásgátlót, mennyi az esélye?" kérdéseket..

Minden fogamzásgátló azonnali vagy 1 hetes védelmet ír, de minden nõgyógyász 1 hónapot javasol mert unja a "lehetek terhes?" illetve "belém élvezett a barátom, de szedek 1 hete fogamzásgátlót, mennyi az esélye?" kérdéseket..
Szerintem a doki, ugy volt vele, inkabb mond 1 honapot, addigra mar minden fele-fajta tabletta vedettseget ad. Igy kizarta a sajat hibalehetoseget.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor gyakorlatilag véd már? 21 napja szedem.
elsõ levél végezetével véd
A kérdező hozzászólása: Ma vettem be az utolsó szemet a levélbõl :)
de holnap meg ne lássuk a lehetek terhes? kérdést stimt?
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam ilyesmit kiírni. Egyedûl az bosszant, hogy mindenhonnan mást hallok, és már nem tudom, hogy mikortól lehetek nyugodt..
Van olyan orvos, aki inkább azt javasolja, hogy a második levél megkezdéséig használjunk kieg.védekezést, ez csak a biztonság kedvéért van, mivel vannak olyan nõk, akiknek többet kell várni, hogy hasson, és van olyan, akinek az elsõ szemtõl kezdve hat. Minden ember más. Barátnõm szed mirabellát, õ 2 hetet várt, és már hatott.

Hetfon megyek vissza a nogyogyaszhoz, en vagyok az akinek a nogyogyasza azt mondta hogy 4 hetes terhes vagyok, es hogy latszik Uh a kialakuoban levo petezsak, szerintetek minden rendben lessz?

hetfon lessz 2 hete hogy a doki kialakuloban levo petezsakot lattot Uh keresztul,es azt mondta hogy 2 het mulva mennyek vissza,nekem masnap a tesztm negativ volt,ezert voltam ugy elkeseredve,hogy talan a doki tevedett,azota sem jott meg,es tesztet sem csinaltam hogy ne idegeskedjek,szerintetek minden rendben lessz,es ott lessz a kis babam?

Legjobb válasz: Én is tesztelnék: Ha negatív, inkább otthon bõgném ki magam, mint az orvosnál. Ha meg pozitív, akkor lehet örülni.

Én is tesztelnék: Ha negatív, inkább otthon bõgném ki magam, mint az orvosnál. Ha meg pozitív, akkor lehet örülni.
Én azért elõtte mégiscak csinálnék egy tesztet... Sok sikert!
Sok sikert, írd majd meg, hogy mi lett!
Nos, megvan az a babó??? :-)
A kérdező hozzászólása: ma megyek 4 orakor, addig is drukkoljatok, mert mar nagyon izgulok!!!!
Én drukkolok! :) Aztán gyere ám a hírekkel! :)
NA??????Megöl az ideg....!MIZU??
Mi volt?
A kérdező hozzászólása: sajnos nicsen baba, megalt a fejlodesben, es mar a petezsak se latszodott! nagyon ki vagyok borulva
Én emlékszem rád...én is csinálnék egy tesztet, de te tudod!Remélem minden rendben lesz és csak jó híreket írsz majd nekünk!
Én azonnal csinálnék egy tesztet! Hogy minden rendben lesz-e azt holnap úgyis kiderül, de fõ a pozitív hozzáállás! :)
Szerintem is csinálj egy tesztet, aztán nagy eséllyel megnyugszol.
A valóság attól még nem fog változni, hogy nem nézünk szembe vele. Én részemrõl mindig azt gondoltam, hogy a biztos rossz is jobb, mint a bizonytalanság. Attól, hogy nem nézed meg, milyen lenne a teszt, az eredmény nem változik. Csak a stressz szinted nõ, mert mi van ha baj van, mi van, ha mégsem? ... Én nem bírnám ki.
A kérdező hozzászólása: mert nem merek....felek!!!!!!mindenkeppen megirom hetfon hogy mi lett, es koszonom a valaszokat
Azt mi természetesen nem tudhatjuk, hogy minden rendben lesz-e, de ha ~2 hete ott volt a petezsák és azóta nem volt menstruációd, nagy valószínûség szerint hétfõn már szívhang is lesz. (ha nem üres a petezsák) Tesztet miért nem csinálsz, hogy megnyugtasson?
Szerintem is tesztelj egyet, de...! Az orvos már biztos sok petezsákot látott, úgyh ha azt mondta, h ott van valami, akkor van! :) és ha azóta sem jött meg, akkor biztosan van baba! De majd azért hnap írd meg! Én azért csendben gratulálok! :) 30 hkm
Persze, az a biztos. (Csak ha rólam lenne szó, akkor lelkileg tudnám magam készíteni arra, amit az orvos mond.) De te érzed, neked hogy jobb...
A kérdező hozzászólása: de nem merek, inkabb jobban bizom a dokiban nem?
ÓÓÓ nagyon sajnálom és megértem, hogy ki vagy!!Pedig bíztam benne, hogy jó hírekkel jössz..:(

Most voltam belgyógyásznál kontrolon, azt mondta, menjek el a nőgyógyászhoz, és nézessem meg, hogy van-e petefészek gyulladásom. Ezt hogy tudják megvizsgálni? Hogyan vizsgál a nőgyógyász?

Legjobb válasz: Ez magától a vizsgálattól függ. Ha a petefészkedet nézi, akkor valószínûleg ultrahanggal. Ha gyulladást keres akkor vért is vesz.

Ez magától a vizsgálattól függ. Ha a petefészkedet nézi, akkor valószínûleg ultrahanggal. Ha gyulladást keres akkor vért is vesz.

A nogyogyaszom azt mondta hogy elolfekvo mehlepenyem van, okozhat ez onmagaban veszelyt az szulesnel?

A mehszajamot nem eri, de viszont eleg sok mindent olvastam ennek a dolognak a hatranyairol, van esetleg valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Szia. Nekem is mellsõfali a lepényem, de nem mondta az orvos, hogy ez önmagában gondot okozna. Akkor problémás, ha rálóg, vagy fedi a méhszájat. Nekem sajnos rálógott, és ezért voltak vérzések, de mára feljebb húzodott, ahogy nõtt a méhem, most utoljára azt mondta az uh-os, hogy mellsõ falon, jó helyen tapad. Tehát ha jó helyen van, nem lesz gond. Boldog babavárást! 30 hetes kismama.

Szia. Nekem is mellsõfali a lepényem, de nem mondta az orvos, hogy ez önmagában gondot okozna. Akkor problémás, ha rálóg, vagy fedi a méhszájat. Nekem sajnos rálógott, és ezért voltak vérzések, de mára feljebb húzodott, ahogy nõtt a méhem, most utoljára azt mondta az uh-os, hogy mellsõ falon, jó helyen tapad. Tehát ha jó helyen van, nem lesz gond. Boldog babavárást! 30 hetes kismama.
Nálam is ugyanez volt a helyzet. Ha nem éri el a méhszájat, nincs gond. A dokim mondta, hogy a szülésnél kicsit több lehet a vérzés, de más kockázatról nem tudok. A szülésem teljesen simán ment. Tényleg kicsit sok vért vesztettem, de egyáltalán nem biztos, hogy az elöl fekvõ lepény miatt. Ne izgulj! :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a gyors valaszt, megnyugtattal:) . 21 hetes kismama. Boldog babavarast neked is!

Miért mondja azt a nögyógyász és a védönö is hogy nagy a babám? 17 hetes vagyok azt mondta a nögyógyászom hogy uh alapján nagy a baba! Ez azt jelenti hogy mikor megszületik is nagyobb lesz a többi babánál? (mármint nagy sullyal fog születni? )

Legjobb válasz: Nem tudom mi alapján vagy 17 hetes, gondolom az utso mensi óta ennyi,és ahhoz képest nagyobb a baba, de ez még szülésig sokat változhat. Majd alakul, aggódni nem kell. 1 hét ide-oda eltérés amúgy is normális az uh gépek különbsége baállításban.

Nem tudom mi alapján vagy 17 hetes, gondolom az utso mensi óta ennyi, és ahhoz képest nagyobb a baba, de ez még szülésig sokat változhat. Majd alakul, aggódni nem kell. 1 hét ide-oda eltérés amúgy is normális az uh gépek különbsége baállításban.
Jó lenne tudni azt mire mondják azt , hogy nagy.A másik, hogy szedsz e terhesvitamint mert attól nõhet a baba, és éppen azért, hogy ne legyen nagy amikor megszületik azért nem szedik mindennap csak két naponta!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!