Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyászom mondta, (143 db)

Szoptatok és tápozok. A nőgyógyász mondta hogy szedjek vasat és vitamint. Recept nélkül h kérjem ezeket a patikába?

Legjobb válasz: Pont így:). "A nõgyógyász javaslatára vastartalmú étrendkiegészítõt és multivitamint szeretnék vásárolni, szoptatok, kérem, ajánljon valamit!"

Pont így:) . "A nõgyógyász javaslatára vastartalmú étrendkiegészítõt és multivitamint szeretnék vásárolni, szoptatok, kérem, ajánljon valamit!"
A kérdező hozzászólása: gondoltam h kapok valami márkanevet
Annyiféle ilyen készítmény van, olcsóbb, drágább, hogy ha nincs a dokinak "szerzõdése", akkor nem nagyon fog konrkétat ajánlani. De a gyõgyszerésznek ez a dolga, segíteni fog, hidd el:) .
Nekem a terhesvitamin szedését javasolta a szoptatás alatt alapból. Mivel tejmentes diétát kell tartanom, ezért Gravidát szedek, mert van benne kalcium és foszfor és jód is, Omega 3-at és vasat (Béres).

Elkezdtem szedni az elevitet de hiztam töle! A nögyógyászom mondta hogy akkor szedjek C vitamint amit naponta kell de az E vitamint nemtudom hogy kell szednem! Azt is szedhetem naponta 1-et?

Legjobb válasz: Miért nem próbálod ki a Gravidát? Akiknek nem jön be az Elevit, azoknál általában a Gravida beválik. Más az összetételük.

Miért nem próbálod ki a Gravidát? Akiknek nem jön be az Elevit, azoknál általában a Gravida beválik. Más az összetételük.
Hipp Natal! Terheseknek, de nem tanletta, hanem ital.
Mivel a mensid utolsó napján kezdted el szedni még nem vagy védett! Csak akkor, ha elkezded szedni a 2. levéllel!
Jol figyelj, mert a kovetkezo sort a Gestomix tablettadhoz mellekelt betegtajekoztatobol masolom ki... "Ha a Gestomix szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszer) kell alkalmaznia."
A kérdező hozzászólása: de mostmár a 17-18 nap körül vok akkor már véd...ezek szerint amit leírtál! Köszönöm!

Spermium vizsgálatra készülünk!? Érdekelne hogy működik a dolog? A nőgyógyászom mondta, hogy a következő lépésnek ennek kellene lennie!

Azt tudom hova kell menni, jelentkezés is rendben, de utána hogyan tovább? A párom nagyon nem akarja - második gyerek - de közben belátja, hogy menni kell, csak hát férfib?l van és nem könnyen szánja rá magát. Lehetséges olyan, hogy itthonról visszük a mintát, vagy azt csak ott lehet "kicsalogatni"? Szeretném tudni ezeket el?re, nehogy csak nézzenek rám a keresztkérdéseimmel!

Legjobb válasz: köszi a gyors választ! Legalább tudok azzal is érvelni, hogy ha nagyon nem megy neki ott, akkor vigyük itthonról. Még az érdekelne, hogy eredmény mennyi idõ múlva lesz!

A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ! Legalább tudok azzal is érvelni, hogy ha nagyon nem megy neki ott, akkor vigyük itthonról. Még az érdekelne, hogy eredmény mennyi idõ múlva lesz!
A kérdező hozzászólása: Túl vagyunk rajta! Ahogy gondoltam a párommal minden rendben, mennyiség, minõség ... - most jöhet nekem a petevezeték vizsgálat!
Szia mi az OGYEIben csináltattuk. Szerintem az a jó, ha ott adjátok le, mert akkor a legfrissebb. Amikor mi voltunk, több pasi jött kis pohárral, tehát mi voltunk az egyetlenek, akik ott produkáltak. Mondjuk a férjem azt mondta, eléggé kiábrándító volt, fehérre csempézett kis szoba, egy ócska szék és egy mosdó... De hát a frissesség érdekében mindent! XD
nekünk otthonról kelett mintát vinni, és hónal alatt tartottam mig benem hivtak. kint ültünk a váróba érkezési sorrendben mentünk be , az anyganak nemszabad 1 oránál többnek lennie.és csak annyi hogy bementek leadjátok felirja a nevet és mehettek visza a váróba kb30 perc és kész az eredmény. és akkor visszahivmegint érkezési sorrendben és akkor megmondja az eredményt és megnézhetitek a kisfiukat
Azt hiszwem, mi már másnap betelefonálhattunk. A leletet meg odaadták az orvosomnak, de be is lehetett volna érte menni. Sõt, a kórházban, mikor az inszemre vártunk, voltak ott spermavizsgálatos pasik, nekik kis várakozás után meg is mondták az eredményt. De lehet, hogy rosszul emlékszem, akkor annyira máshol járt az agyam... Mihamarabbi babásodást kívánok neked! :)
szia nálunk is be lehet vinni fél ora alatt kell beérni vele, adnak elötte steril kis tartályt mikor az idöpontot adják, de ha nem kérsz , nem adnak, azt hiszik hogy majd ott.. ugyhogy kérjetek.. és másnapra kész az eredmény. ird majd mi lett.
Szia!Mi vidékiek vagyunk!Gyogyszertárból vettünk steril tégelyt.Másik városba kellet vinni az anyagot.Nekem 3órát mondtak, hogy ne haladja meg mire oda ér.Szerintem ez a"könnyebb" út.
A kérdező hozzászólása: Igazatok volt, jövõ hét szerdára kaptunk idõpontot és fél óra múlva meglesz az eredmény! Ó ha én ezt tudom, már két, lehet hogy három hónapja megcsináltattuk volna!

9. hetes, 34 é kismama vagyok, első gyermek, fogalmam sincs semmiről. Tegnap a nőgyógyász mondta, keressem fel a védőnőt, így is tettem, akivel július (7. hó! ) 18. tudtunk időpontot egyeztetni, amikor már 14-15 hetes terhes leszek. Nem késő ez?

Akkor kapok kiskönyvet, akkor fogunk először találkozni. Nem lesz ebből probléma? Mire kell az a kiskönyv? Mi van benne? Addigra már a 12. heti vizsgálaton is túl leszek.

Legjobb válasz: A kiskönyv az, amibe minden eredményt összegyûjtenek, felírnak. Illetve ide kerülnek a pecsétek a terhesgondozáson. Én 13 hetesen voltam az elsõvel, 14 a másodikkal, 11 a harmadikkal. (Egyrészt, mert pont mindig szabin volt vagy betegállományban, másrészt, mert a mi védõnõnk pl nem is szereti a 12. hét elõtt kiállítani a kiskönyvet, mert ugye addig van a legnagyobb esély korai vetélésre.) Na, szóval nem lesz belõle semmi baj

A kiskönyv az, amibe minden eredményt összegyûjtenek, felírnak. Illetve ide kerülnek a pecsétek a terhesgondozáson. Én 13 hetesen voltam az elsõvel, 14 a másodikkal, 11 a harmadikkal. (Egyrészt, mert pont mindig szabin volt vagy betegállományban, másrészt, mert a mi védõnõnk pl nem is szereti a 12. hét elõtt kiállítani a kiskönyvet, mert ugye addig van a legnagyobb esély korai vetélésre.) Na, szóval nem lesz belõle semmi baj
Ha ez megnyugtat, akkor én holnap megyek elõször a védõnõhöz 16. hetesen. Szóval szerintem nem vagy elkésve. Amúgy én is a 20. kerületben lakok. :-)
Én 9. héten kaptam kiskönyvet, de a nõgyógyászom még soha nem írt bele! Az elsõ alkalommal a védõnõ írta bele az elsõ laboradatokat, úgy adta át. Azóta nekem csak a fogorvos pecsételt bele. A háziorvos is fog majd , õ azt modnta, hogy ált. a nõgyógyászok a végén írnak, pecsételnek bele. Soha nem kérték tõlem a kiskönyvet, a fogorvosnál is én kértem meg az orvost, hogy pecsételjen és írjon bele. Szóval emiatt ne aggódj. Bár tudom, hogy az ember annyira szeretné már, hogy kiskönyve legyen. Én is be voltam sózva, mert már 7 hetesen jelentkeztem a védõnõnél, de azt mondta, hogy akkor menjek, ha már lesznek leleteim. 7 hetesen még nem voltak...:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor úgy látszik, mindenhol másképp van. Ebben a kései idõpontban benne van a védõnéni 2 heti szabadsága, és h én váltott mûszakban dolgozom. Nekem csak akkor jó ha du-os vagyok. A beutalók megvannak, azt a nõgyógyász adta. Amúgy Bp. 20. ker-ben lakom.
Nekem azt mondta a doki (ma voltam), hogy a védõnõhöz a laborlelettel menjek még a 12. hét elõtt. 2, 5 hét múlva megyek a 12. heti uh-ra. Hát remélem nálunk hamarabb ad idõpontot a védõnõ...Hol laksz, ahol ilyen sokára adnak? (Egyik barátnõm, 16 hetesen ment a védõnõhöz, nem volt semmi gond belõle neki.)
Nálunk mindenki 12. hét után kap kiskönyvet. Hisz a terhesgondozást nõgyógyász végzi, õ ad beutalokat, stb.
Én elõször a 6ikon, másodiknál a 9ik héten voltam. Nálunk is mindenhol kérik a kiskönyvet! Abban benne vannak a pecsétek, ha a dokihoz mész , beleírja, hogy hány hetes a terhesség, minden rendben van-e kell-e gyógyzser! Védõnõ beleírja a súlyt, vérnyomást! A legelején benne van az utolsó menstruáció, apa neve, védekezés módja, elérhetõségek!
Nem tudom, nálunk pl már vinni kellett elsõ vérvételre a kiskönyvet, azt kérték csak el a laborban, sõt 12. heti UH-on is. Nem értem, miért csak a 15. héten kapod meg, de gondolom baj nem lesz belõle.
hát passz. Nekem pl vérvételekre a beutalót a védõnõ adta, és az volt a 12. héten, meg nálunk amúgy is úgy van labor, hogy leadod a papírjaidat, meg a kiskönyvet. Ha a beutalókat megkapod máshonnan, késõbb majd beírnak mindent a kiskönyvedbe, amit kell. Hívd fel a védõnõt, kérdezd meg. Nem fogja leharapni a fejed :)
Szia én a X kerben lakom és 6! hetesen kaptam a kiskönyvet..

Mit jelent az ha a nőgyógyászom azt mondta kicsit hátracsúszott a méhem? Jelent valami rosszat?

Voltam vizsgálaton és azt mondta nyugodjak meg semmi baj de azért félek egy kicsit.Babavállalás terén jelent valamit?

Legjobb válasz: Nekem is ezt mondta, amikor anno 17 évesen elõször mentem hozzá. Meg is ijedtem, de mondta, hogy másnak is van ilyen. Most 16 hetes vagyok!! :):)

Nekem is ezt mondta, amikor anno 17 évesen elõször mentem hozzá. Meg is ijedtem, de mondta, hogy másnak is van ilyen. Most 16 hetes vagyok!! :) :)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.Nekem most 24 évesen mondta elõször a doki.

Hetfon megyek vissza a nogyogyaszhoz, en vagyok az akinek a nogyogyasza azt mondta hogy 4 hetes terhes vagyok, es hogy latszik Uh a kialakuoban levo petezsak, szerintetek minden rendben lessz?

hetfon lessz 2 hete hogy a doki kialakuloban levo petezsakot lattot Uh keresztul,es azt mondta hogy 2 het mulva mennyek vissza,nekem masnap a tesztm negativ volt,ezert voltam ugy elkeseredve,hogy talan a doki tevedett,azota sem jott meg,es tesztet sem csinaltam hogy ne idegeskedjek,szerintetek minden rendben lessz,es ott lessz a kis babam?

Legjobb válasz: Én is tesztelnék: Ha negatív, inkább otthon bõgném ki magam, mint az orvosnál. Ha meg pozitív, akkor lehet örülni.

Én is tesztelnék: Ha negatív, inkább otthon bõgném ki magam, mint az orvosnál. Ha meg pozitív, akkor lehet örülni.
Én azért elõtte mégiscak csinálnék egy tesztet... Sok sikert!
Sok sikert, írd majd meg, hogy mi lett!
Nos, megvan az a babó??? :-)
A kérdező hozzászólása: ma megyek 4 orakor, addig is drukkoljatok, mert mar nagyon izgulok!!!!
Én drukkolok! :) Aztán gyere ám a hírekkel! :)
NA??????Megöl az ideg....!MIZU??
Mi volt?
A kérdező hozzászólása: sajnos nicsen baba, megalt a fejlodesben, es mar a petezsak se latszodott! nagyon ki vagyok borulva
Én emlékszem rád...én is csinálnék egy tesztet, de te tudod!Remélem minden rendben lesz és csak jó híreket írsz majd nekünk!
Én azonnal csinálnék egy tesztet! Hogy minden rendben lesz-e azt holnap úgyis kiderül, de fõ a pozitív hozzáállás! :)
Szerintem is csinálj egy tesztet, aztán nagy eséllyel megnyugszol.
A valóság attól még nem fog változni, hogy nem nézünk szembe vele. Én részemrõl mindig azt gondoltam, hogy a biztos rossz is jobb, mint a bizonytalanság. Attól, hogy nem nézed meg, milyen lenne a teszt, az eredmény nem változik. Csak a stressz szinted nõ, mert mi van ha baj van, mi van, ha mégsem? ... Én nem bírnám ki.
A kérdező hozzászólása: mert nem merek....felek!!!!!!mindenkeppen megirom hetfon hogy mi lett, es koszonom a valaszokat
Azt mi természetesen nem tudhatjuk, hogy minden rendben lesz-e, de ha ~2 hete ott volt a petezsák és azóta nem volt menstruációd, nagy valószínûség szerint hétfõn már szívhang is lesz. (ha nem üres a petezsák) Tesztet miért nem csinálsz, hogy megnyugtasson?
Szerintem is tesztelj egyet, de...! Az orvos már biztos sok petezsákot látott, úgyh ha azt mondta, h ott van valami, akkor van! :) és ha azóta sem jött meg, akkor biztosan van baba! De majd azért hnap írd meg! Én azért csendben gratulálok! :) 30 hkm
Persze, az a biztos. (Csak ha rólam lenne szó, akkor lelkileg tudnám magam készíteni arra, amit az orvos mond.) De te érzed, neked hogy jobb...
A kérdező hozzászólása: de nem merek, inkabb jobban bizom a dokiban nem?
ÓÓÓ nagyon sajnálom és megértem, hogy ki vagy!!Pedig bíztam benne, hogy jó hírekkel jössz..:(

Most voltam belgyógyásznál kontrolon, azt mondta, menjek el a nőgyógyászhoz, és nézessem meg, hogy van-e petefészek gyulladásom. Ezt hogy tudják megvizsgálni? Hogyan vizsgál a nőgyógyász?

Legjobb válasz: Ez magától a vizsgálattól függ. Ha a petefészkedet nézi, akkor valószínûleg ultrahanggal. Ha gyulladást keres akkor vért is vesz.

Ez magától a vizsgálattól függ. Ha a petefészkedet nézi, akkor valószínûleg ultrahanggal. Ha gyulladást keres akkor vért is vesz.

A nogyogyaszom azt mondta hogy elolfekvo mehlepenyem van, okozhat ez onmagaban veszelyt az szulesnel?

A mehszajamot nem eri, de viszont eleg sok mindent olvastam ennek a dolognak a hatranyairol, van esetleg valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Szia. Nekem is mellsõfali a lepényem, de nem mondta az orvos, hogy ez önmagában gondot okozna. Akkor problémás, ha rálóg, vagy fedi a méhszájat. Nekem sajnos rálógott, és ezért voltak vérzések, de mára feljebb húzodott, ahogy nõtt a méhem, most utoljára azt mondta az uh-os, hogy mellsõ falon, jó helyen tapad. Tehát ha jó helyen van, nem lesz gond. Boldog babavárást! 30 hetes kismama.

Szia. Nekem is mellsõfali a lepényem, de nem mondta az orvos, hogy ez önmagában gondot okozna. Akkor problémás, ha rálóg, vagy fedi a méhszájat. Nekem sajnos rálógott, és ezért voltak vérzések, de mára feljebb húzodott, ahogy nõtt a méhem, most utoljára azt mondta az uh-os, hogy mellsõ falon, jó helyen tapad. Tehát ha jó helyen van, nem lesz gond. Boldog babavárást! 30 hetes kismama.
Nálam is ugyanez volt a helyzet. Ha nem éri el a méhszájat, nincs gond. A dokim mondta, hogy a szülésnél kicsit több lehet a vérzés, de más kockázatról nem tudok. A szülésem teljesen simán ment. Tényleg kicsit sok vért vesztettem, de egyáltalán nem biztos, hogy az elöl fekvõ lepény miatt. Ne izgulj! :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a gyors valaszt, megnyugtattal:) . 21 hetes kismama. Boldog babavarast neked is!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!