Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyászom 3x1 (2 db)

A nőgyógyászom elrendelt 3x1 Clostilbegyt tablettát. Ez a második hónap, hogy szedem, de nem látnak érett petesejtet, de a bal petefészkem meg van duzzadva. Mire számíthatok?

Babát szeretnénk a n?gyógyászom el rendelt 3×1 clostilbegyt tabletát ez a második hónap,hogy szedem most lennék közép id?ben és ma voltam uh-on és nem látak éret petesejtet,de a dokim azt mondta mikor megvizsgált,hogy a bal petefészkem meg van duzadva és 2 nap múlva kell kontrolra mennem.

Legjobb válasz: Én most kezdtem szedni elõször a clostit(december 17én).Én is voltam hüvelyi ultrahangon utána és 3 pete érett meg,azt hiszem 16mmre és 18mmre,utána szuri a tüszõrepedésre,azota sárgatesthormont szedek.Lehet neked is megérett,csak szeressétek egymást:-)!!!

Én most kezdtem szedni elõször a clostit(december 17én).Én is voltam hüvelyi ultrahangon utána és 3 pete érett meg, azt hiszem 16mmre és 18mmre, utána szuri a tüszõrepedésre, azota sárgatesthormont szedek.Lehet neked is megérett, csak szeressétek egymást:-)!!!

Mandulagyulladásra Amoxicillin-B 1000mg tablettát kaptam 3x1 kell szedni.16 hetes terhes vagyok. Árthat a babának? Nőgyógyászom szerint nyugodtan szedhetem. Tapasztalatokat várom, aki volt ilyen helyzetben.

Legjobb válasz: Nyugi! Az antibiotikum nem okozhat bajt, az csak a baktériumoknak árt. Ha bevennéd egyszerre az egészet, (meg ne próbáld!) akkor is legfeljebb néhány százalék esélyed lenne egy allergiás reakcióra, meg egy hasfájásra. Más hatásmechanizmusú gyógyszerre ez már nem igaz !!! A mandulagyulladás szövõdményei viszont veszélyesek is lehetnek.

Nyugi! Az antibiotikum nem okozhat bajt, az csak a baktériumoknak árt. Ha bevennéd egyszerre az egészet, (meg ne próbáld!) akkor is legfeljebb néhány százalék esélyed lenne egy allergiás reakcióra, meg egy hasfájásra. Más hatásmechanizmusú gyógyszerre ez már nem igaz !!! A mandulagyulladás szövõdményei viszont veszélyesek is lehetnek.
Ja, és ha elfogyott, kezdj el egy Normaflor, vagy Protexin-kúrát.
Egész nyugodtan szedheted, ez ugyanis penicillin-származék és penicillin szedhetõ terhesség alatt. (Én a 24. héten szedtem Klacid-ot középfülgyulladásra, teljes lelki nyugalommal ;) Jobbulást!
szia én is ezt kaptam 13 hetes, veszélyeztetett terhesen. Mivel 38 fokos lázam lett szombat estére a férjem bevitt sima ügyeletre, onnan átküldtek fül-orr-gégészetre, egy orvos se mert felírni semmit. Aztán hétfõn a nõgyógyász írta fel. Ezért teljesen nyugodtan beszedegedtem, utána meg normaflort. Egészséges 3750 gr fiam született a 41 hét utolsó napján.
Szia! Minden olyan antibiotikumot, aminek amoxicillin a hatóanyaga nyugodtan szedhetsz (ilyen még pl. az Augmentin vagy a Forcid Solutab). A legbiztonságosabb antibiotikum a terhesség alatt, de mindenképp tartsd be az orvosod által elõírt adagolást. A mandulagyulladást kezelni kell és erre ez a gyógyszercsoport a legalkalmasabb.
Így van! Orvos vagyok, szedd bátran. Kedves 3! A Klacid az klaritromycint tartalmaz, s nem penicillin-származék, hanem makrolid, de szintén nyugodtan szedhetõ, ezt a gyógyszercsoportot kapják a penicillin-allergiások.... De kedves Kérdezõ, remélem, kicsit már jobban is vagy...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a megnyugtató választ. Elsõ terhességem végén szedtem augmentint, akkor nem lett baj, de most igy az elején nyugtalanitott a dolog.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!