Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyászok valami (98 db)

A szülés után hogy változott a menstruációtok, könnyebb vagy nehezebb? Mennyek vissza a nőgyógyászhoz, valami probléma lehet a háttérbe?

Nekem el?tte alig érezhet? volt, most meg minden el?tte lév? napok olyan mintha újra vajúdnék! Majd le szakad a derekam és a hasam alja, pedig már 8 hónapja szültem!

Legjobb válasz: én pedig szülés elõtt voltam ilyen. azóta kutyabajom. viszont vérzés jóval bõvebb lett. úgy tudnám érzékeltetni, hogy szülés elõtt elég volt a normál tampon, most pedig a szuper is csak egy fél órára. (2napig)a hossza nem változott ugyanúgy 4-5nap

én pedig szülés elõtt voltam ilyen. azóta kutyabajom. viszont vérzés jóval bõvebb lett. úgy tudnám érzékeltetni, hogy szülés elõtt elég volt a normál tampon, most pedig a szuper is csak egy fél órára. (2napig)a hossza nem változott ugyanúgy 4-5nap
Dettó!!!!És még a mennyisége is nõtt.
Nekem elõtte két napig úgy fáj a derekam, hogy a ygereket alig bírom megemelni, pedig én császárral szültem, elõtte is fájt, de ez szinte elviselhetetle. Szintén 8 hónapja szültem.

Napok óta fáj a mellem, meg érzek benne valami csomót is. Elmentem a nőgyógyászhoz ő elküldött az Onkológiára. Ott mit csinálnak?

Miért nem mammográfiára küldött?

Legjobb válasz: Valószínû az onkologián belül is van mammográf gép, elõször ott nézik meg..aztán lehet röntgen még külön,kitapintás stb.. Ha valamit találnak, akkor szövetmintavételre lehetszükség,ami nem fáj,csak kellemetlen.

Valószínû az onkologián belül is van mammográf gép, elõször ott nézik meg..aztán lehet röntgen még külön, kitapintás stb.. Ha valamit találnak, akkor szövetmintavételre lehetszükség, ami nem fáj, csak kellemetlen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Szia!Elõször is én is gratulálok :) Én 5 hetes 6 naposan mentem elõször, akkor még csak a szabályos petezsákot láttuk benne a szikhólyaggal, aztán utána 7 hetesen 2 naposan mentünk vissza akkor már láttuk a babát és hallottuk a szívhangot is :) Most majd kedden megyünk újból, akkor már 8hetesek, és 6 naposak leszünk, kíváncsian várom h mennyit nõtt a picurkánk :)
Szia! elõször is gratulálok a babához! :) nekem elõször 4+3 hetesen csak a megvastagodott nyálka hártyát láttál. 5+3 hetesen pedig már a pete zsákot! legközelebb 8+3 hetesen kell mennem akkor már remélem szívhangot hallunk! 7hks!
Gratulálok! Szerintem még nem fog oly sok mindent látni de a terhességet megtudja állapítani. Én mielõtt elmentem megkérdeztem egy online nõgyógyászt és ezt volt rá a válasza: A terhességet korát az utolsó menzesz elsõ napjától számítják. Ha tehát az utolsó menzesz július 3-án kezdõdött, az azt jelenti, hogy ma (augusztus 14-én) 6 hetes a terhesség. 6 hetesen az ultrahangon a megnagyobbodott méhet, a megvastagodott méhnyálkahártyát és a kb. 20 mm-es petezsákot lehet látni. Ha semmi panasza nincs, ráér az elsõ vizsgálat kb. 10-11 hetesen is. 22ére kaptam idõpontot ahol megállapították hogy akkor voltam 7hetes 3napos. Ma már a 8hét elején vagyok. :) Szerintem sõt biztos hogy vissza fog rendelni.
Szia!Gratula a picihez.:) 5 hetesen nekem is csak petezsák volt. 7 hetesen mentem vissza akkor már 5mm volt a kislányom..:) 30hkm
Nekem 5+1 naposan ez volt a papíromon: petezsák látható és szikhólyag sejthetõ. Pont 6 hetesen voltam megint, akkor volt már szivpulzálás is. Szerintem petezsékot minimum fog látni, de terhességet csak szivhang után jelent ki.
maximum petezsákot láthatsz. korai még szerintem ilyenkor menni

A dokim azt mondta lat valamit Tegnap a nogyogyasz meg huvely ultrahangozott es azt mondta lat valamit, de vervetelre elkuldott es az eredmenyig nem tud mondani semmit szerintetek mit szur ki belole?

Legjobb válasz: Ha várandós vagy, még csak nagyon az elején járhatsz, azért nem lát pontosan olyan dolgokat, a vérvételbõl kiderül a várandóság ténye

Ha várandós vagy, még csak nagyon az elején járhatsz, azért nem lát pontosan olyan dolgokat, a vérvételbõl kiderül a várandóság ténye

Ha elmegyek a nőgyógyászhoz adnak valami papírt, vagy valami amiből más is megtudhatja, hogy nem vagyok már szűz?

Fontos,légyszi írjatok

Legjobb válasz: A papírt Neked adják, ha akarod mutogatod, ha akarod nem. Meg egyáltalán kérdés, mirõl szól a vizsgálat? Lehet olyan is, hogy szóba se kerül a szüzesség...

A papírt Neked adják, ha akarod mutogatod, ha akarod nem. Meg egyáltalán kérdés, mirõl szól a vizsgálat? Lehet olyan is, hogy szóba se kerül a szüzesség...
Ha az van ráírva, hogy:virgo intacta, az azt jelenti, hogy érintetlen.Általában ráírják, hogy már nem vagy szûz, meg azt is, hogy hüvelyen keresztül vizsgáltak, és úgy csak a nem szüzeket vizsgálják.
Jaj elsõ, egy nõgyógyászati vizsgálat nehezen elképzelhetõ anélkül, hogy a páciens szexuális életére ne kérdezne rá az orvos...

Mik ezek a folyások, ezek egészségesek, akkor miért ír a nőgyógyász állandóan kúpot, ha van valami? Különböző folyások vannak, melyik mit jelent?

Legjobb válasz: Amikor felírta a nõgyógyász a kúpokat, akkor mit mondott, miért? Biztosan mondott valamit.

Amikor felírta a nõgyógyász a kúpokat, akkor mit mondott, miért? Biztosan mondott valamit.
szerintem egyik folyas sem termeszetes. Nekem evek ota volt, megszoktam, aztan a minap a nogyogyasz megjegyezte, hogy van egy kis folyas aztan kupot kaptam. Ami azt illeti, orulok, mert sokkal jobban ereznem magam nelkule. Szerintem meg kell a dokit kerdezni barmilyen folyasrol.
A kérdező hozzászólása: Most nincs folyásom , de sokan mondják, hogy az peteérésnél van , meg hogy megvéd sok bacitól.Hálaistennek nekemm nincs ilyen, csak nemértem
A darabos, a sárga a zöld folyás nem természtes. A krémes, a tojásfehérje szerû, a ragacsos (ha ez mind fehér vagy átlátszó) akkor az természetes, a nõi ciklus velejárója.
Mondjuk én nagyon sokat hordok szoknyát, ruhát így ezzel nincs gond nekem. Inkább a mezítlábazás zavar. Nyáron visszabújok a szandálba, de télen azért a csizmát nem venném fel. Jó lenne ha lenne papucs nálunk is...
Én textilpapucsot viszek (alig foglal helyet a táskámban) és hosszított felsõben szoktam menni. Se köpenyt, se papucsot nem adnak nálunk.
Nálunk is van papucs.
Egyszerre csak 1 nõt vizsgál, dokin kivül csak az asszisztens van benn, igy nem zavar, hogy egy pólóban és egy zokniban vagyok ott.Papucsot nem viszek, szép tiszta a padló, elég a zokni.
Nálunk a dokinál van 2 papucs is. Vendégpapucs
Hosszú felsõt veszek fel, így nem kell "meztelenül álldogálni".
Én mindig hosszú felsõt veszek fel
Ahová én járok, nincs bent asszisztens. Magánrendelés. Öltözni a szék mellett lehet egy függöny mögött, egy lépés a szék. Én zokniban felülök rögtön, nem papucsozunk. Az orvos nem bámul, amíg elhelyezkedem, de ahogy készen vagyok, vizsgálni is kezd. Ahogy vége a vizsgálatnak, leszállok és már öltözhetek is, nem kell sem álldogálnom, sem takargatnom magam, mert mindig "tesz-vesz" valamit, mint ha dolga lenne, pedig szerintem csak udvarias. Meg a függöny is ott van persze. Átgondolt helyiség, nem vagyok nála zavarban.
Én is a hosszabb felsõ megoldást szoktam választani...Leginkább zokni is van rajtam, de van papucs is a rendelõben, viszont nem szoktam felvenni..Úgy látom , hogy a legtöbben így oldjuk meg! :)
eleinte én is cidriztem h mutogatom a popim. aztán olyan sûrûn kellett járnom (2hetente/hetente) hogy hozzaszoktam.de most is hosszitott felsõben megyek vagy szoknyaban nem a szégyenlösség miatt hanem hogy ne kelljen nekik akkor is popit meg pun*it nézni mikor nem muszály.
ja van papucs is de én inkabb zoknizok nem szeretem a közös dolgokat hasznalni
A kérdező hozzászólása: Szoknyára már hideg van és nem is szeretem/nincs is.
Nalunk is ugy van ahogy a 10-es hsz irja. Igaz kulfoldon vagyok. Mikor nyaron otthon voltam, es ugyan maganrendelesre mentem, eleg furcsan ereztem magam.
Én mindig egy hosszú tunikát húzok fel, gyakorlatilag a terhességem alatt minden vizsgálatra ugyanabban mentem :D Elõtte is a nõgyógyászati vizsgálatokra szoknyába, vagy hosszú felsõben, az én konfortérzetemen sokat dobott. Eleinte cibáltam magammal papucsot, most már elcsoszogok a "székig a cipõmben és ott kibújok belõle) Még sosem szóltak meg érte :D
A kérdező hozzászólása: Nah, majd akkor én is így teszek. Biztonság kedvéért viszek papucsot, legfeljebb nem kell. Köszönöm.
A terhességem elõtt még hosszú felsõ/szoknya volt amiben mentem... terhesen már olyan gyakran mentem, hogy rájöttem senkit se érdekel a dolog, nõgyógyásszal kettesben vagyunk (nincs bent asszisztens), õ meg úgyis megnéz, tök mindegy hogy az öltözõ fülke és a szék közötti 1, 5 métert miben teszem meg. :) Papucs volt nála, de mindig elfelejtettem felvenni, télen úgyis vastag zokni van rajtam. :)
Én hosszított felsõben vagyok, nyáron ruha, szoknya, a lényeg, hogy hosszabb. Nálunk magándoki van, így be van készítve ilyen vendég pamut papucs, abba belebújok. Van köpeny is készítve, azt nem szoktam használni.
Az én dokimnál sincs benn asszisztens. Van egy függöny, mögötte le tudok vetkõzni, és onnan 2 lépés a vizsgálószék. Általában igyekszem valami hosszabb felsõt, tunikát választani, hogy még azon az 1 m-en se mászkáljak pucér fenékkel, de amúgy már megszoktam, igazából nem is zavar. A hüvelyi UH az, ahol mindig el kell fojtanom a röhögést :D Zokni nálam általában marad, nyáron ugye nincs amúgy sem, viszont tiszta a rendelõ, én nem hiányoltam a papucsot. Itt szerintem sehol nem divat, hogy adjanak köpenyt, vagy lepedõt, SZTK-ban meg fõleg nem. Viszont nálunk az SZTK is úgy van kialakítva, hogy közvetlenül a vizsgálószék mellõl nyílik az öltözõ ajtaja, és el van függönyözve.
A kérdező hozzászólása: És papucsot is visztek?
Uh, én nem szoktam ezen parázni. Simán álldogálok úgy fél pucéran. :) Kevésbé vagyok szégyenlõs. De csak a dokinál van így. Régóta járok nõdokihoz és már természetesnek veszem. Nyáron azért a szoknyát nem vettem le, mert feleslegesnek is tartottam. Mondjuk az érdekes, hogy csak az öltözõben szeretek vetkõzni, mert voltam olyan rendelésen, ahol nem volt külön fülke és kicsit kellemetlen volt ott a doki elõtt vetkõzni.

A nemvárt előtt 5 nappal a nőgyógyász ultrahangon fog már látni valamit?

holnap megyek ultrahangra,csak egy sima kontroll.sokan mondták,hogy sárgatestet,vagy már a petezsák is lehet látni ilyenko.vagy esetleg a méhet keményebbnek puhábbnak már éreznie kell nem?a cicim nagyon bíztat mert 6 napja érzékeny,és olyan nehezek,menstruáció előtt max 2 napig szokott ilyen lenni.Szerintetek?Bizakodhatok?Ovukor,és előtte is együtt voltunk.

Legjobb válasz: a menstruáció elõtt 5 nappal - ha kb. középidõben volt peteérésed -, akkor annyit lát, hogy vastagabb a nyálkahártya. De mivel az embrió még nem ágyazódott be (az a fogantatástól számított 7-12 nap kb.), így mást nem nagyon. Azért persze nagyon szorítok, de inkább az 5-6. héten látnak már valamit (petezsák)

a menstruáció elõtt 5 nappal - ha kb. középidõben volt peteérésed -, akkor annyit lát, hogy vastagabb a nyálkahártya. De mivel az embrió még nem ágyazódott be (az a fogantatástól számított 7-12 nap kb.), így mást nem nagyon. Azért persze nagyon szorítok, de inkább az 5-6. héten látnak már valamit (petezsák)
Remény van rá de nem tudom miket láthat ilyenkor. Kb annyit amennyit most leírtál. Szukrolok de ha még semmi biztatót nem mond azért még ne keseredj el nem jelent semmit. :)
onnan, hogy mensi elõtt megvastagodik a nyálkahártya
A kérdező hozzászólása: sziasztok.igen voltam pénteken ultrahangon.hüvelyi ultrahang volt.azt mondta kóros elváltozás nincs, minden rendben van.a méhem tökéletes, a petefészkek is, a méhnyálkahártyám 5mm, erre nem mondott semmit sem, még ott nem is tudtam, hogy ez gond lehet:/ és azt mondta, hogy látja, hogy most fogok megstuálni, de ennyi nappal a nemvárt elõtt mibõl látja?
Mi újság?
Kedves Kérdezõ! Voltál dokinál? Mit mondott? Látott valamit? Én is jövõhét kedd-szerdára nem várom.. :) . T.
A kérdező hozzászólása: okés, köszönöm:)
Semmi nem lehet látni 5 nappal a menzesz elõtt. Még a felritkulást is csak késõbb, ha már kimarad a menzesz. Petezsákot 5. hét körül, ha jó az UH. És a teszt is negatív lesz. Ne csináld meg, teljesen felesleges, csak csalódás lesz a biztosan negatív eredmény. Akkor tesztelj, ha kimarad. Vagy max nemvárt napján.
A kérdező hozzászólása: holnap megírom mit mondott az orvos, illetve, jövõhéten kedden reggel tesztelek:)
Kiváncsiak leszünk:)
Ez jelentheti azt, hogy sikerült, de azt is, hogy nem. Sajnos "be is tudod beszélni" magadnak, ha nagyon szeretnél már babát. Mi 4 évet vártunk rá, minden hónapban más tünetem volt, végig, az összes. Egyébként lombikos vagyok, a beágyazódás után (fogantatás + 7-12 nap kb.) lehet némi tüntet érezni, és még utána közvetlenül sem lát semmit az orvos.
A kérdező hozzászólása: azt nem hiszem, hogy bebeszélem magamnak, hogy 6 napja annyira érzékeny a mellem, hogy a keresztfiam ink.fel sem veszem.
Jeenthet jót, de azt is, hogy csak bemeséled magadnak. Egyébként meg, semmit, mivel még ilyenkor csak a nyálkahártya vatagodik meg, de az akkor is, ha meg fog jönni, akkor is, ha nem. Még petezsák sem lesz.
A kérdező hozzászólása: én úgy tudom, hogy a méhen a beágyazódás miatt lesz egy kis valami...most nem jut eszembe a nevem, mintha egy kis kaparás lenne....vagy még az sem fog akkor holnap?Akkor meg kell várni a nemvárt napot:/:( de egyébként ez a 6 napja tartó cici nehézség, szinte izomláz jelenthet jót?
A kérdező hozzászólása: akkor már hátha holnap megtudom, hogy siker-e a hónapunk:)
A kérdező hozzászólása: de nekem 5mm volt, és ma meg is jött

Lehet valami bajom, ha hónapok óta nem menstruálok, és nem vagyok terhes? A nőgyógyász szerint a túlsúly az oka, elküldött endokrinologushoz, ahova szeptemberre kaptam időpontot.

Nem kellett volna valami gyógyszert felírnia vagy ilyesmi? A hüvelyi uh után azt mondta kb 1 hónapja,hogy meg fog jönni. De azóta sem jött meg.

Legjobb válasz: valószínûleg írt volna gyógyszert, ha tudná, hogy mi a bajod még szerencse, hogy hasra csapva nem írt fel valamit majd ha meglesz az endokrinológiai vizsgálat, akkor kiderül, hogy honnan ered a probléma, milyen hormonokkal van bibi, és kapsz gyógyszert is a túlsúlyodra meg tessél szépen odafigyelni

valószínûleg írt volna gyógyszert, ha tudná, hogy mi a bajod még szerencse, hogy hasra csapva nem írt fel valamit majd ha meglesz az endokrinológiai vizsgálat, akkor kiderül, hogy honnan ered a probléma, milyen hormonokkal van bibi, és kapsz gyógyszert is a túlsúlyodra meg tessél szépen odafigyelni
Röhej, hogy ennyit kell várni!!! Amúgy igen, lehet a túlsúlytól, ha azt hormonális probléma okozza.
Hány éves vagy? Gondolom már több mint 2 éve megjött az elsõ menstruációd.
A kérdező hozzászólása: Igen, 24 vagyok. Csakhogy kb 4 éve járkálok emiatt nõgyógyászhoz, egyszer írt vmi gyógyszert, amitõl megjött, egyszer meg fogamzásgátlót írt fel... Sosem küldött tovább endokrinologushoz. Most is csak azért javasolta, mert gyereket akarunk... Ja, és nálam sokkal kövérebbek is vannak, akiknek semmi bajuk.
...igen, meg soványabbak is, akik betegek...
Valószínûleg nem szimplán a kövérségtõl nincs rendben a menzeszed, hanem mindkét dolog (a kövérség és a rendetlen menzesz) is egy okra vezethetõ vissza. Már 4 éve is el kellett volna küldeni endokrinológushoz ahelyett, hogy látatlanul fogamzásgátlót meg gyógyszert írt fel...De hát jobb késõn, mint soha. Jó eséllyel PCOS-ed van, szerintem nyugodtan kezdhetsz utánaolvasni.
4éve? Nem lenne egyszerûbb lefogynod?
Hasonló problémákkal küzdök. A menstruációm rendszertelen, mióta menstruálok. Beállítani nem tudják. Van, hogy hónapokra kimarad. Már orvost is váltottam, mert csak gyógyszerezett, de semmi javulás nem volt éveken keresztül. Elküldött terheléses cukorvizsgálatra. Alig eszem, és akkora vagyok, mint egy bálna. Már nagyon elegem van. Babát szeretnénk, de így hogyan? A héten megyek endokrinológushoz. (3 hónapja jelentkeztem be, mostanra kaptam idõpontot! Az eredmény is ilyen gyors lesz?)Kíváncsian várom az eredményt! Találgatnak, hogy PCO vagy sem? Ez a magyar orvostudomány! Véleményetek??????

A nőgyógyász felírt három készítményt, de az egyiket semelyik patikában nem lehet találni. Van esetleg valami megbízható netes rendelés?

Legjobb válasz: Ha nincs a patikában, akkor meg szokták rendelni a központból vagy ha már nem gyártják, ajánlanak helyettesítõt. Mit mondott a patikus? Nálunk a gyógyszertárban ha nincs valami, automatikusan megkérdezik, hogy jó-e, ha délután vagy másnap érkezik, akkorra tudják megrendelni. Kérdezz rá a patikustól, hogy mikorra tudják hozatni vagy ha nem kapható sehol, akkor mivel helyettesítheted. Végsõ esetben hívd fel a nõgyógyászod és mondd el neki, hogy nem kapható, amit felírt, mitévõ légy.

Ha nincs a patikában, akkor meg szokták rendelni a központból vagy ha már nem gyártják, ajánlanak helyettesítõt. Mit mondott a patikus? Nálunk a gyógyszertárban ha nincs valami, automatikusan megkérdezik, hogy jó-e, ha délután vagy másnap érkezik, akkorra tudják megrendelni. Kérdezz rá a patikustól, hogy mikorra tudják hozatni vagy ha nem kapható sehol, akkor mivel helyettesítheted. Végsõ esetben hívd fel a nõgyógyászod és mondd el neki, hogy nem kapható, amit felírt, mitévõ légy.
A világon nincs ilyen, hogy 3 közül egyik sem kapható, és nem tudnak helyettesítõt mondani. Szerintem el se mentél a nõgyógyászig.
A kérdező hozzászólása: Nem semelyik nem kapható, hanem az EGYIKET semelyik patikában nem lehet találni. Elsõ, neked köszönöm!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!