Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyásznak hálapénzt (3 db)

Adjak a nőgyógyászomnak hálapénzt?

2 hónap alatt 5-ször voltam nála (nem magánrendelés), ugyanis gombás fert?zés kezelése után vagy kontrollra mentem, vagy ismét kiújult a gomba. Az a lényeg, elég sokszor megfordultam nála az elmúlt id?szakban. Édesanyám szerint adnom kellene neki pénzt ezért, de én máshogy látom. Valahol ez lenne a dolga, vállalta, hogy gyógyítja az embereket, ezért tanult. Kedves orvos, és lehet, hogy megsérteném, ha egy borítékot csúsztatnék neki, meg lehet nekem is kínos lenne. De néha elbizonytalanodom. Édesanyámnak lenne igaza?

Legjobb válasz: Ha félsz,hogy a pénzzel megbántatnád,de szeretnéd kimutatni a háládat,akkor szerintem adj neki egy kisebb ajándékcsomagot(pl:kávé,tea,gyümölcs,csoki)Biztosan örülne neki,és nem lenne kellemetlen egyik fél számára sem.

Ha félsz, hogy a pénzzel megbántatnád, de szeretnéd kimutatni a háládat, akkor szerintem adj neki egy kisebb ajándékcsomagot(pl:kávé, tea, gyümölcs, csoki)Biztosan örülne neki, és nem lenne kellemetlen egyik fél számára sem.
Ha megengedi a pénztárcád, adj neki. Valószínûleg kedvesebb, és figyelmesebb lesz. Viszont, ha nem nagyon engedheted meg magadnak, akkor sincs gond, nem magánrendelõbe jársz hozzá.
Ha az orvosod jó orvos akkor egy szülésnél megkeresi a Te havifizetésedet ha dolgozol, úgyhogy szerintem nem kell, a TB-t pont ezért fizeted.
én nem adok. az a munkája, megkapja érte a fizetést. ráadásul bõven vannak akik még pakolnak is a zsebébe..nem kell, hogy még én is tömjem. fõleg úgy, hogy nekem nincs mibõl támogatnom az amúgyis jómódú dokikat... az megint más lenne, ha valami nagyon komoly mûtétet végzett volna el, méghozzá jól, akkor azt mondom (ha van mibõl) adjon az ember...de amit írtál, szerintem teljesen indokolatlan a zsebtömés.
Egyetértek, ezért nem kell adni hálapénzt. Anyud még abban a korban nõtt fel amikor ez szinte kötelezõ volt, de ez már egy másik kor, és egyáltalán nem kötelezõ tömni õket..

10 emberből hányan adnak hálapénzt a nőgyógyásznak? És mennyit adnak?

Legjobb válasz: Én 33 éves vagyok, 18 éves korom óta járok nõgyógyászhoz (tb által finanszírozott rendelésre), egy mûtétem és egy szülésem volt. Soha senkinek nem adtam egy fillért sem, és ezután sem szándékozom. Soha nem volt semmilyen negatív élményem, h' ne láttak volna el rendesen, normális stílussal.

Én 33 éves vagyok, 18 éves korom óta járok nõgyógyászhoz (tb által finanszírozott rendelésre), egy mûtétem és egy szülésem volt. Soha senkinek nem adtam egy fillért sem, és ezután sem szándékozom. Soha nem volt semmilyen negatív élményem, h' ne láttak volna el rendesen, normális stílussal.
Nézd, az én orvosom, mint a legtöbb másik nõgyógyász elvárja. Tehát konkrétan megmondta, hogy mennyit kér egy vizsgálatért, szülésért. Nem volt döntési lehetõség, hogy adok-e vagy sem. Megmondta, hogy mennyit adjak. Van olyan, aki rádbízza, de ugyanúgy elvárja. A vizsgálatok 4-8 ezer között mozognak ált., a szülés meg 70-100 körül a legtöbb esetben. Hozzáteszem nem magánkórházban szültem.
Az én nõgyógyászom nem mondott konkrét összeget. Ha nincs semmi gondom 1-2 évente megyek hozzá, ilyenkor 5000 Ft-ot szoktam neki adni.
Szia! Én mindenben (nõgyógyász, fogorvos, szemész) is az sztk-t preferálom, többek között azért fizetek adót, hogy ellássanak. Nem azt mondom, hogy elsõre megtaláltam azokat a szakembereket, akikre rá merem minden esetben bízni magam, keresgélni kellett, de megérte. Amikor az elsõ babámat vártam, elég sok komplikáció, bonyodalom volt, megbeszéltük a férjemmel, hogy akkor lennék nyugodt, ha a nõgyógyászom lenne jelen a szülésnél: õ ismer minden elõzményt, neki nem kell magyaráznom, hogy mi merre hány méter. Amikor felkértem a dokit, hogy legyen jelen a szülésnél, akkor annyit mondott, hogy rendben, ott lesz. Mivel ismeri az anyukámat (kollégák voltak), így nem mondott árat. A többi kismamától tudom, hogy általában 100eFt-ot szokott kérni egy szülésért + a magánrendelõben várja a kismamákat, ami alkalmanként 5-8eFt. Mi 70-et adtunk neki. A második babánál is így fogunk cselekedni. Az még azért hozzátartozik, hogy õ pesti orvos, vidéken kedvezõbb a tarifa - úgy hallottam.
A kérdező hozzászólása: jah és szülészorvosnak?
Én soha nem adtam, jelenleg is kórházban vagyok innen írok, de soha semmi hátrányom nem volt még abból, hogy nem dugtam sunyin a doki zsebébe semmit.
Sziasztok! A hálapénzrõl részletesen ír egy szülészfõorvos ebben a tanulmányban: Szülészeti Zárójelentés. Érdemes átolvasni. Itt elérhetõ: http://www.letolthetokonyvek.hu/konyvek/szuleszeti-zarojelen..
Elso valaszolo vagyok. Azert vicces, hogy a sajat tapasztalatomat, ezt a rank kenyszeritett dolgot lepontoztatok, pedig csak az igazat irtam. Nagyon ugyes a lepontozo. Majd megtudja az igazat, ha megy szulni, le fog esni az alla...

A nőgyógyásznak mennyi hálapénzt illik adni a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Azt te döntöd el és a pénztárcátok. Én magánorvoshoz járok és õ elkér minden egyes vizsgálatért 9.000 ft.-ot. De ha nem magánorvosod van, hanem kórházba jársz, akkor ott szerintem nem kell ennyit adni. Amennyit jónak látsz. Ha elõször sokat adsz, utána is elfogja várni tõled.

Azt te döntöd el és a pénztárcátok. Én magánorvoshoz járok és õ elkér minden egyes vizsgálatért 9.000 ft.-ot. De ha nem magánorvosod van, hanem kórházba jársz, akkor ott szerintem nem kell ennyit adni. Amennyit jónak látsz. Ha elõször sokat adsz, utána is elfogja várni tõled.
Én sem járok magándokihoz és a szakrendelésen sem adtam még pénzt. És a szüléshez sem fogadok orvost. Sajnos valóban nagy baj, hogy egyes kismamák(sõt a legtöbb) elkapatják az orvosokat, holott csak a dolgukat végzik. Mi pedig, akik nem tudunk orvost fogadni izgulhatunk, hogy milyen bánásmódben lesz részünk! Bár elég sok rosszat hallottam már fogadott orvosról is. Mellékesen megjegyezném, hogy nem tudom pontosan hogyan értékelõdnek a válaszok, de érdekes, hogy csak azok a válaszok a 100%-san hasznosak erre a kérdésre, amelyek a fizetést javasolják!!! Hmmmmm...
Semennyit, majd fizetsz a szülésnél neki érje be ennyivel.Én se fizetek ahhoz járok akihez tartozom.Amikor mondtam neki, hogy nála szeretnék szülni akkor mondta, hogy 50000.Én ezen kivûl nem adok neki semmit.
Abszolute ellenzem az orvos bármilyen nemü pénzelését. Azért tatunk itt, ahol....!!! Õ arra esküdött, hogy gyógyít és ezért kapja a fizetését. Kérdemén, te kapsz pénzt valakitõl? Mert én terhesen pénz nélkül maradtam, mert az állam nem tekinti biztosított viszonynak az alkalmi munkavállalói kiskönyvet és a munkanélküli állapotot, ha csekken adom fel a tbt. Na , nekem ki fizet? Senki... Keresztlányom is egyfillér nélkül született és csak ámultunk bámunltunk , hogy milyen kedvesek voltak. Én nyáron szülök, ki biztosítja, hogy az orvosom épp nem a tengeren sütteti a pociját? Én soha nem adtam és nem is fogok orvosnak pénzt adni!! És nem értek egyet azzal, aki a közkórházban ad. Ha van pénze, menjen magánrendelésre, mert az ilyenek miatt fogják tõlem is elvárni, hogy adjak, de én nem tudok, nincs mibõl...
Én egy forintot nem fizettem és nem is fogok. Elõre meg fõleg nem adnék semmit. Ez a dolguk!!! Ezért tart itt az eü. meg az orvosok, mert szinte mindenki kötelezönek érzik hogy adjon valamit. Aki tisztességes az pénz nélkül is ellátja a dolgát, a többire meg kár pazarolni.
Mindenki úgy és annyit adjon, ahogy és amennyit a pénztárcája enged és az elvei diktálnak. Az orvosnak kötelessége ellátni így is úgy is, amelyikük érezteti, hogy pénzt vár, gondold meg, ragaszkodsz-e hozzá... nem mindegy, milyen hangulatban telnek a vizsgálatok. Jó babavárást!
Én errõl teljesen másként gondolkozom mint az elõttem hozzászólók.Az elsõ babámat várom és természetesen én is érdeklõdtem hogy vajon manapság hogy mennek ezek a dolgok.Képzeld, én eddig egy forintot sem osztogattam szét, és mégis úgy bánnak velem a kórházban, mintha két kézzel szórnám.Egyszóval megkapom azt a figyelmet, tiszteletet és törõdést ami egy kismamát jogosan megillet.+még fogadott orvosom sincs, mivel nem sok jó tapasztalatot hallottam ezzel kapcsolatban.Ez csak a privát véleményem, de nem feltétlenül kellene arra buzdítani a kismamákat hogy pénzeljék az orvosokat.Nem biztos hogy sokkal jobban törõdnek veled.17 hetes kismama
Én magánrendelésre járok, alkalmanként 6000Ft, de ha sûrûbben kell valamiért mennem a terhesség alatt, akkor csak a felét kéri el. A szülés árát elõre kikötötte, 60e Ft ezt összehozom a 9 hónap alatt, de legalább annál szülök, akibe a bizalmamat vetettem hosszú hónapokon át (ráadásul már a 2. gyerek).A kórházi szakrendelésen nem kell semmit fizetned, szüléskor az ügyeletesnek szintén semmit. Sajnos a mai világban nem mindegyik orvos veszi a fáradtságot, hogy foglalkozzon a betegével, pedig ez lenne az egyik dolguk. Döntsd el mi éri meg neked, az orvosok tarifáiról érdemes elõzetesen tájékozódni, tavaly még volt ilyen internetes oldal...
Ismerõsöm azt ajánlotta, h vizsgálatonként 10e Ft-t adjak, én elsõ babás vagyok.De tudom, h az a pénz most a lakásfelújításra kell, és úgy határoztam, h ennyit semmiképpen nem fog kapni.Meg szülés után is inkább csak egy üveg finom italt, és nem pénzt. A hálapénz nekem amúgy is egy kicsit megvásárlásnak tûnik, és nagyon nem helyeslem.Vizsont az ismerõsöm azzal érvelt, h emberibb bánásmódban lesz részem a szülészeten.Mindenkinek magának kell eldönteni, h mennyit akar és mennyit tud rászánni a babára, de én azért járok állami ellátásban terhes gondozásra, mert nem tudom kifizetni a magándokit, és nem azért, mert szeretnék.
4-5millót, attól függõen fiú-e vagy lány lesz e a gyerek. Ha lány akkor 5-öt, a lányok többet érnek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!