Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyásznál esetben (3 db)

A nőgyógyásznál minden esetben készítnek ultrahangot, ha csak sima kivizsgálásra megyek, akkor is? 4 hetes terhesség látszodhat rajta?

Legjobb válasz: Szia! Nem minden esetben végeznek uh-ot. Megállapítja tapintással a terhességet, hogy jó helyen van e a baba, és a 7-8-ik héten, amikor már van szívhang, csinálnak uh-ot.

Szia! Nem minden esetben végeznek uh-ot. Megállapítja tapintással a terhességet, hogy jó helyen van e a baba, és a 7-8-ik héten, amikor már van szívhang, csinálnak uh-ot.
Szia! Mi magán dokihoz járunk! Ott mindig volt u.h., és igen ott már látható 3 hetes u.h - már látuk! 39 hétben járunk, ha babát szeretnél sok sikert hozzá! MAN79 kispapa
A hüvelyi uh látja talán de inkább az 5.héten.A sima uh az a 6. hét után.Nem minden esetben , fõleg , hogy nem mindenhol van, legfeljebb elküld rá ha neki nincs.

Ha egy nő bármilyen problémával megjelenik a nőgyógyásznál, arról minden esetben kell adnia az orvosnak valamilyen papírt?

Mert a bn?m azt mondta volt ott, én meg kérdeztem, h van valami nyoma? papír vagy ilyesmi? Õ azt mondta nem..de én nem hiszek neki. Szerintem minden orvosi vizsgálatnál adnak valamilyen papírt, h ott volt az illet?. Amúgy vérzéssel ment oda, mert állapotos.

Legjobb válasz: Ha magánrendelésre ment,akkor nem biztos hogy kapott.Én a terhesgondozásom alatt végig magán orvoshoz jártam, és soha nem kaptam kézzel fogható pappírt; csak ha a kórházba kellett mennem pl. UH-ra,vagy a kötelezõ idõszakos vizsgálatokra (azt nem a rendelõjében végzi).Arról minden esetben kap a kismama pappírt,amit magánál is kell tartania mert a köv. vizsgálatkor kérik+ a szülésre is vinni kell minden leletet magával. Ha vérzéssel ment orvoshoz,akkor szerintem mindenképpen kellett volna kapnia valamit; ez nem játék.

Ha magánrendelésre ment, akkor nem biztos hogy kapott.Én a terhesgondozásom alatt végig magán orvoshoz jártam, és soha nem kaptam kézzel fogható pappírt; csak ha a kórházba kellett mennem pl. UH-ra, vagy a kötelezõ idõszakos vizsgálatokra (azt nem a rendelõjében végzi).Arról minden esetben kap a kismama pappírt, amit magánál is kell tartania mert a köv. vizsgálatkor kérik+ a szülésre is vinni kell minden leletet magával. Ha vérzéssel ment orvoshoz, akkor szerintem mindenképpen kellett volna kapnia valamit; ez nem játék.
Tudomásom szerint, ha vizsgálatra megy valaki, ráirják a kartonjára, hogy mi a panasza, de papirt nem adnak, legalábbis nekem nem. Hacsak arra nincs szükség, hogy igazolja magát, ha hiányzott valahonnan.
Én se kaptam semmi papirt, mindent a kartonomba irtak, én is állapotos voltam és vérzéssel mentem, szal ha csak ezért gondolod, h hazudik, akkor megvédeném.
Hát nem feltétlenül kellett kapnia. De miért nem bízol benne? MEnnyi idõs terhes? Van már kiskönyve? Mert akkor a kiskönyvben kéne nyoma legyen, oda nem írtak be semmit? Ha még nincs kiskönyve, és magánrendelésen volt, akkor lehet hogy nem kapott papírt, de gondolom akkor mondták mikor kell visszamenni kontrollra, kísérd el!
Én szakrendelésen szóban kaptam arról tájékoztatást, hogy kétoldali petefészek-cisztám van. Elmentem másik városban szakrendelésre, két héten belül, és hülyének néztek, mert azt mondtam, kétoldali petefészek-cisztám van. Semmi nem volt, így azt hitték, hipochonder vagyok. Hadd ne mondjam, hogy néztek rám, én meg hiába mondtam, hogy nem én találtam ki.
Én még sosem kaptam papírt. Kizárólag a rákszûrés eredményeit szoktam megkapni papíron. Sajnálom a barátnõdet, hogy egy olyan férfitól várandós, aki ennyire bizalmatlan.
Orvosa válogatja, nálunk az sztk-s orvos semmit nem ad, max gépben rögzít. Akihez most járunk magánorvos az pedig minden egyes alkalomnál ad egy papírt, ráírja az akkori mért értékeket, panaszt ha van, javaslatot vagy épp azt hogy mi a következõ teendõ (vérvétel, vizsgálat, genetika stb...) Szóval lehet olyan is, hogy nem kapott papírt.. Ha még fiatal a terhesség lehet megnézte a barátnõdet, egy "semmi problémával" elintézte és visszahívta késõbbre.. gondolom még néhányszor kell mennie majd a terhesség folyamán és akkor esetleg menj el vele. Kiskönyve se feltétlen kell legyen ha még néhány hetes, felénk 12. hét után kell csak megcsináltatni, addig nem "szeretik" kiállítani mondván hogy bármi lehet.
Fenét kötelezõ. A doki rögzíti a gépében, és kész. Ha még csak akkor diagnosztizálták a terhességet, akkor kapott volna egy papírt, hogy azzal menjen a védõnõhöz terheskönyvért. A további vizsgálatok során a terheskönyvbe ír be az orvos. A kötelezõ vizsgálatokra viszont a kórházban kell kötelezõen megjelenni, ott adnak róla papírt. Max, akkor mész oda, ha õ rendel, és behív soron kívül.
Mindenesetben adnak papírt. Rajta van a vizsgálat neve, az eredmény és a naplószám is. Dátum és a doki aláírása, pecsétje. Ha állapotos, ha nem ez kötelezõ
Nem minden esetben adnak papírt. Ambulanslapot ír az asszisztens, ez 90 százalékban a gépen marad, nem kerül nyomtatásban. OFF Nem bizol a baratnodben?
Nem minden esetben kapunk papírt. Én még citológiára sem kapok. Betelefonálok, megmondják jó-e az eredmény, és rögzítik a gépben. Papírt akkor adnak inkább, ha beutalóról van szó, pl UH, vérvétel. De ha az orvos vizsgál, semmi nyoma nincs, csak a gépben. Egyébként kije vagy? Inkább a baba miatt kéne aggódni, nem a papír miatt.

Sopronban melyik nőgyógyásznál tuti a faros szülés esetében a császármetszés?

kihez menjek aki programozottan megcsinálja a császárt és nem kell természetesen megszölnöm ababát?

Legjobb válasz: Hivatalosan császárt csak sürgõsségi esetben alkalmaznak,szóval ha minden rendben van,akkor sok pénzedbe fog kerülni,hogy valaki elvállalja,mert elvileg tiltva van.De miért akarod annyira a császárt,hány hetes vagy?Biztos,hogy faros lesz?

Hivatalosan császárt csak sürgõsségi esetben alkalmaznak, szóval ha minden rendben van, akkor sok pénzedbe fog kerülni, hogy valaki elvállalja, mert elvileg tiltva van.De miért akarod annyira a császárt, hány hetes vagy?Biztos, hogy faros lesz?
4.
Csodalkozom, h Magyaro-on nem akarjak vallalni... Ha minden kötel szakad, senkit nem talalsz, nem tudom, van-e meg ra idö osztrak tebekartyat kivaltani, es Oberpullendorf nem tavolsag Soprontol - itt csak csaszarral vallaljak, ez 100 %, a tebekartya költsegein kivül az orvosnak nem kell semmit fizetned.
Az elõzõ szülésed indított volt? Kaptál epidurált? Mennyi idõt hagytak a kitolásra?
Mondd el határozottan az orvosodnak, hogy félsz a hüvelyi úton történõ szüléstõl, fõleg akkor, ha faros a baba. Te nem "kényelmi" okokból félsz, hanem már van valós, rossz tapasztalatod. Mindenképpen beszélj vele errõl, és ne hagyd, hogy kitérõ választ adjon. Ha szükséges, vidd el a férjed is, hogy támogasson.
A kérdező hozzászólása: Ja igen, van a méheben középen egy amnionszalag. Egy másik orvs ezzel magyarázta, hogy valószínûleg ezért nem tud befordulni a baba. CSak azt nem értem, hogy akkor hogy is tudna megszületni?
A kérdező hozzászólása: Ha befordulna, természetesen megpróbálnám megszülni, viszont egy faros babát, ilyen elõzményekkel nem szívesen. A Nagy Bálinthoz járok, és nem mond semmi konkrétat, ami elég idegesítõ. Orvost meg nem tudom lehet e ilyenkor még váltani, fõleg hogy õ az osztályveetõ, nem hiszem hogy elvállalná bárki is, vagy nem tudom..
Azt hallottam, hogy a Karazma faros babát egyértelmûen császározott. Persze ahhoz az is kell, hogy tényleg faros legyen a végén. Ki a mostani dokid? Õt már kérdezted mire számíthatsz? Én csak terhesgondozásra jártam Sopronba és annak örültem legjobban, ha a Benedek Lóránt volt, mert õt még nem rontották el a soproni nagymenõ dokik, akiktõl még egyet sem lehet kérdezni, mert a betegre/kismamára ugye nem érnek rá, csak ha magánrendeléses... nem tudom, minek kapják a fizetésüket!!! A témára visszatérve, azt hiszem, a Benedeknél még nem lehet szülni, csak ha van mellette másik orvos. Viszont ha fejjel irányba fekszik, biztosan meg kell próbálnod megszülni. Ezt be kell vállalnunk a babánkért. Könnyû szülést! 38hetes soproni km.
2. szülesemnel, egy masik korhazban azt mondta egy orvos, h "ö vallalta volna normal szülessel a faros babat", es bar igaz, hogy nagyobb a rizikoja, megcsaszarozni barmikor lehet a normal szüles közben is. Mivel itt a szülöszoba mellett van a csaszarosoknak valo szülöszoba. A 2. babamnal igy is törtent (magzatburokrepedesnel meg nem volt faros fekvesü), hajnalban atszallitottak es villamgyorsan atvittek csaszarozni. 4.
Bar en par km-rel arrebb Oberpullend-ban szültem, ott meg nem volt olyan nögyogyasz, aki elvallalta volna normal szülessel a faros babat, igy idöpontot kaptam a csaszarra 3 hettel a szamitott születesi idöpont elött. Szerintem nem sokan vallaljak normal szülessel, az orvosi egyetemen tanultak ellenere, mert az orvosnak is biztonsagosabb, gyorsabb. (8-tol 16 oraig teszik a csaszart, de leginkabb delelöttre, es fel ora alatt megvan a szüles, tehat nem kell pl ejszaka, komplikaciok eseten esetleg orakig foglalkozni veled, kevesebb felelösseg.) Biztosan talalsz olyant, aki elvallalja, inkabb örülnek is neki.
Itt náéunk nem engednek faros babát term, úton szülni. De eddig még nem beszéltél errõl a dokival? Nekem már 28 hetes mondta, hogy így fog maradni készüljek a császárra.
A kérdező hozzászólása: 34 hetes vagyok. Második babám lesz, az elsõt 2820 grammal szültem hüvelyi úton. Kitolási szakban elmúltak a fájásaim, úgy nyomták ki belõlem a gyereket, aki nem sírt fel. Szóval egy ilyen kicsi babát sem tudtam volna megszülni, ezért nagyon félek a faros babától, fõleg attól hogy elakad, oxigénhiányos lesz, stb.
A barátnõm faros babát természetesen szülte, nem volt nagy baba 2900 gramm. A dokija tolta volna a mûtõbe, de az ügyeletet vezetõ fõorvos nem engedte, 4 ujjnyira nyitva volt. Simán megszült, de speciális ágy és persze felkészültség kell hozzá. Szintén faros babával a másik barátnõmnél megindult a szülés, a dokija hagyta vajúdni, oxit is kapott, éjjel 1kor folyt el a víz, másnap 1után császározták, de császárra is készültek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!