Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyász vizsgálat során (8 db)

A nőgyógyász észreveszi egy sima rutin vizsgálat során? !

Egy olyan n?doki aki nemismer,és elöször vagyok nála,..és megvizsgál észreveszi hogy szedek fogamzásgátlót?? ha nem szólok róla,és nemis kérdezi meg semi..

Legjobb válasz: Nemhiszem h észreveszi.

Nemhiszem h észreveszi.
Nem... De miért ne mondanád meg neki??
Nem, dehogy. Honnan venné észre?
A kérdező hozzászólása: hát nemtudom, gondoltam belülröl mikor vizsgálja a méhemet meg ilyesmi, akkor lehet látja..de akkor ezek szerint NEM.
Nem hiszem h észreveszi, de megkérdezi, h szedsz-e valamilyen gyógyszert, utolsó menstruáció idõpontja, van-e vmilyen betegséged, volt-e már vmilyen mûtéted, voltál-e már terhes, kb ennyi (magánorvosnál tuti)

Egy hetes terhességet rutin vizsgálat során megállapíthat már a nőgyógyász? Vagy esetleg egy-két naposat?

Ezalatt valami olyasmit értenék, hogy ha mondjuk 2nap múlva vagyok bejelentkezve n?gyógyszhoz rutin vizsgálara és ráksz?résre, de mondjuk 2napja esetleg teherbe estem, akkor ? már a beágyazódász el?tt is észreveszi, vagy csak a 12. nap után?

Legjobb válasz: mostm ég nem veszi észre csak beágyazódáa után

mostm ég nem veszi észre csak beágyazódáa után
Nem fogja hamarabb észrevenni, mert vérbõl is csak késõbb mutatható ki. Idõzísd úgy a rákszûrést hogy a mensi utáni két hétben történjen.
Szia! Mondd le az idõpontot és kérj két kéttel késõbbre:)
Logikusan gondoldd végig, hogy tudná kimutatni? Fõleg 2 naposat??? De még 1 heteset is, hisz akkor kezd el beágyazódni! UH-n az 5 hetes terhesség alig látszik még, csak egy kis zsákocskát lehet látni, benne egy pöttyel, és az az 5. hét. Mit várnál az elsõ héttõl? Arról nem is beszélve, hogy jobb is, hogy nem tudják ilyen korán kimutatni, hisz ha meg is történt a megtermékenyítés vagy a beágyazódás, nem biztos, hogy nem fog kilökõdni, és nem fog idõben megjönni a mensid. Majd az 5-6. héttõl kimutatható a kicsi, de a legjobb a 8. héten, akkor már szívhang is lesz.
A kérdező hozzászólása: Rendben, mindenkinek köszönöm, csak érdekelt, hogy esetleg egy ilyen vizsgálat árthat e. Aztán ilyen kevés idõ után még nem szeretném elszólni, hogy hát, lehet hogy stb.... mégegyszer köszönöm

Lehetséges, hogy a nőgyógyász a vizsgálat során egy magzatot cisztának néz?

Legjobb válasz: mai világban minden lehetséges... de ehhez már tényleg tehetségesnek kell lenned

mai világban minden lehetséges... de ehhez már tényleg tehetségesnek kell lenned
Attól függ milyen vizsgálat volt, de lehetséges persze, barátnõmnek pont volt egy ilyen esete.
Igen, engem is cisztának néztek.
A kérdező hozzászólása: most teszteltem és negatív lett. akkor szerintetek megnyugodhatok???
Ha - a teszted nem vagy babás, viszont cisztád valsz. van ha orvos azt mondta.
Nem nyugodhatsz meg mert akkor meg cisztád van.
Lehetséges, több ilyen esetet is ismerek. Viszont ha a teszt negatív, és idõben végezted, vlsz tényleg ciszta, ami nagyobb baj is lehet, mint egy nem jó idõben érkezõ baba.
Ne ijesztgessétek szegényt! Nem minden ciszta rossz indulatú, , sõt az esetek nagyobb része jó indulatú ami , ha nem túl nagy gyógyszeres kezeléssel felszívódhat.Tehát ha még mûtét sem kell. Nekem is volt 23 évesen és elmúlt(felszívódott) Drukkolok!
Igen láthatja.
Lathatja.De hany eves vagy?
hat kerlek ez az elso amit megnez. az a dolga h tudja mi van odalent.
Csak azt látja , hogy átszakadt a szûzhártya vagy nem.
Nem kell kicikizni a kérdezõt
Nem igazán értelek. Odamész, megnézi, kérdez is egy-két dolgot. 19 évesen felnõttnek számítasz (akkor is, ha lélekben még gyerek vagy) - egyébként se mondhatná el senkinek, de nem is fogja. Látott ilyet, a múlt hónapban is vagy ezret. Van más dolga is, minthogy errõl fecsegjen.
Elvileg ha mondod hogy szûz vagy akkor nem minden doki vizsgál meg, pont azért hogy ne szakítsa át, de attól még lehet hogy benéz. De egyébként látja hogy átszakadt vagy nem, ami még nem jelent semmit ugye. Ha fontosnak tartod mond el hogy szûz vagy és lehet hogy enm vizsgál meg.
Hany eves vagy?
Mèrt apåd a nögyogyåsz Håt ez cikiElötte probåld meg visszavarrattatni egz plasztikai sebèszelVagy mond hogy azèrt törtènt hogy neki könnyeb dolga legyen felnyulniVagy hogy kerested a g pontotA vibråtorral
A kérdező hozzászólása: 19 éves vagyok. Én úgy tudtam, hogy elsõ vizsgálatkor, ha vki gyógyszert akar feliratni és panaszmentes és szûz, akkor nem vizsgálja meg az egyént, csak max. vérvételt kér, meg kívülrõl megnézi a nemi szerveket. Ez nem így van?
16 éves vagyok kb 15 évesen voltunk anyukámmal nõgyógyásznál és nem is kérdezett semmit látta hogy szûz vagyok és a végbelem felé vette az irányt bár a nõ elég vadállat volt ezért nem volt valami kellemes érzéés:D
Hali! Egyszerû, közlöd, hogy nem élsz nemi életet. Veszi a lapot a doki és a megfelelõ módon vizsgál meg.
Én mondtam, hogy szûz vagyok, de a szakadt farmerem miatt mást képzelt a doki ezért elõször a hüvelyemnél vizsgált meg, majd mikor rájött, tényt közlök, akkor a végbélen keresztül tapintotta ki a részeimet.
Látja, és ha észreveszi, hogy szûz vagy, a végbeleden keresztül vizsgál meg, nekem is ez volt.
Ez baromság... Ha gyógyszert iratsz fel, úgy hogy még elötte egyszer sem irattál fel, szal most elöször, akkor mindenképp megvizsgál..Kivizsgálás nélkül nem ad gyógyszer Majd a következõ dobozt is ha vele iratod fel, és panasz mentes vagy akkor már nem vizsgál meg...
ja és igen, az is változó hogy megvizsgál e vagy nem...nõgyógyásztól függ.valaki tényleg meg sem vizsgál szüzen.meg oylanis aki csak vérvételt kér meg stb.de a normálisabbja az alaposan megvizsgál..úgyhogy inkább oylat válassz szerintem.bocsi h. két részletben írtam..:)
ti aztán rendesek vagytok...1 normális válasz volt..igen a nõgyógyász látja, de az már rég rossz ha õ veszi észre..a vizsgálat elõtt azért nem árt szólni h. héj még szûz vagyok, mert akkor egészen másképp vizsgál.szóval ha szûz vagy kalimpálj neki...egyáltalán nem ciki meg stb.csak azért írom mert énis nõgyógyász leszek, nyugi semmi gáz nincs:)
"Van más dolga is, minthogy errõl fecsegjen." Az egyik haverom nõgyógyász. Állandóan az általa látott pinákról és a feszességükrõl poénkodik. Gyakran megalázóan (névvel együtt), szóltam is már érte neki nem egyszer. A húgomat nem is engedtem el hozzá, noha állítólag a vizsgálatokon egy gentleman.

A nőgyógyász ha megvizsgál akkor észre veszi, hogy terhes vagyok e egy átlagos vizsgálat során, vagy ezt külön kell kérni, hogy esetleg ultrahanggal nézzen meg?

Legjobb válasz: Ja és a terhességi tesztek pedig legkorábban 2 hát után mutatnak eredményt, egy 4 hetes terhességnél pedig szerintem maximum a megvastagodott méhnyálkahártya látható, legkorábban 5-6 hetesen kell menni akkor már az UH-n is kell hogy látszódjon.

Ja és a terhességi tesztek pedig legkorábban 2 hát után mutatnak eredményt, egy 4 hetes terhességnél pedig szerintem maximum a megvastagodott méhnyálkahártya látható, legkorábban 5-6 hetesen kell menni akkor már az UH-n is kell hogy látszódjon.
Szia! Nem feltétlenül veszik észre egy átlagos vizsgálaton, mondjuk rákszûrésen, de nem tudom mert én mindig magándokihoz járok, akinél alap dolog, hogy mindig, amikor megyek, akkor ultrahangot is csinál, megkérdezi az utolsó menstruáció idejét (ezt az SZTK-ban és megkérdezik) és ha esetleg nem oké a dátum akkor kérdezni fog a védekezésrõl és utána meg fogja csinálni a terhességi tesztet. Szóval szerintem mindenképpen érdemes megemlítened, ha esetleg terhességre gyanakszol, és ha az az ultrahangon nem látható, akkor kér vér vagy vizeletvizsgálatot.
Már a szemed csillanásából észreveszi, hogy járt-e nálad mostanában a burkuskirály...
Azért tanult szerinted tizenévekig, hogy ne vegye észre? Pfff... Értelmes kérdés...
Ha felnyúl akkor is meg tudják mondani általában.
Burkuskiráááááály !!!!! Legjobb, amit ma hallottam :D
Kb. a 4. héttõl érzi tapintással a terhességet az orvos, de a vizeletbõl hcg-t kimutató tesztek már kb. 1 héttel a fogamzás után (3-5 nappal a beágyazódás után) mûködhetnek.
Jó igen, azt hozzá kellett volna tennem, hogy nagy egyéni különbségek vannak, és nem mindig érezhetõ a 4. héten a terhesség, de személyes tapasztalatom szerint általában igen.
Neked már látták a 4. héten? Szerencsés vagy, egy csomó barátnõm sík ideg volt, mert azt hitte a pozitív teszt után kell mennie orvoshoz, az meg ugye semmit nem látott, azt hitték hazudnak a tesztek, persze a doki nyugtatgatta õket, de nem hitték :)

Lehetséges-e, hogy a nőgyógyász egy sima vizsgálat során (rákszűrés), a saját szemével lássa, hogy peteérésünk van?

Legjobb válasz: Hát ezt azért nem hiszem!A tapintással elképzelhetõ,mert lehet,akkor kicsit duzzadtabb a petefészek!

Hát ezt azért nem hiszem!A tapintással elképzelhetõ, mert lehet, akkor kicsit duzzadtabb a petefészek!
Külsõ tapintással, ahogy elõttem szóló érezhetõ lehet a megduzzadt petefészek, de szemmel biztos nem ítélhetõ meg, nincs látható helyen.
A kérdező hozzászólása: Szerintem sem, de az egyik ismerõsömnek azt mondta az orvosa, miután "benézett", hogy szép ovulációra utaló jeleket látott. ????
Csakis ultrahanggal láthatja.nekünk így lett a kislányunk.

Tisztelt Doktor Úr! Pcos-t állapított meg a nőgyógyászom egy ultrahangos vizsgálat során. A menstruációm szabályos, a ciklusaim 28 naposak (fél éve hagytam abba a fogamzásgátlót azóta mindig rendben megjött). Kérdésem az lenne, hogy minden hónapban végezt

Tisztelt Doktor Úr! Pcos-t állapított meg a nőgyógyászom egy ultrahangos vizsgálat során. A menstruációm szabályos, a ciklusaim 28 naposak (fél éve hagytam abba a fogamzásgátlót azóta mindig rendben megjött). Kérdésem az lenne, hogy minden hónapban végeztem lh tesztet és a 13. nap környékén mindig pozitívat mutatott, ez valóban peteérést jelez vagy a pcos miatt lehet magas az lh szint? Másik kérdésem hogy vékony a méhnyálkahártyám, van gyógyszeres lehetőség a vastagítására? Köszönettel:ldikó

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A peteérés igazolásához más hormonvizsgálatok, illetve ultrahangvizsgálat is szükséges. A nyálkahártya vékonyságát okozhatja az is, hogy Ön nemrég hagyta abba a fogamzásgátló szedését, ezért ennek kis időt kell még hagyni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A peteérés igazolásához más hormonvizsgálatok, illetve ultrahangvizsgálat is szükséges. A nyálkahártya vékonyságát okozhatja az is, hogy Ön nemrég hagyta abba a fogamzásgátló szedését, ezért ennek kis időt kell még hagyni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

5 hetes terhes vagyok. Mikor menjek nőgyógyászhoz? Hallottam, hogy a vizsgálat során elmehet a baba. Ez igaz vagy csak, ha valaki nagyon korán megy el? Én úgy gondoltam, hogy a 7. hétben mennék el.

Legjobb válasz: én ilyenrol nem hallottam, hogy az ultrahangos vizsgalattol elmenjen a baba. olyanrol igen, hogy a magzatviz vetelnel van a vetelesre minimalis esely. én most hat hetes és öt napos vagyok, és holnap megyek dokihoz :) (elso terhessegemnel 5-6 hetesen voltam) 4 napos volt a pici, amikor rakszuresen meg ilyen altalanos nogyogyaszati vizsgalaton voltam és nem lattak. (vagyis lattot a dokino valamit, amit kisebb cisztanak nezett, eloszor azt hittem, hogy a gyereket latta, de igy utolag belegondolva tuti nem) amugy a het het az ilyen "vizvalaszto" a dokiknal, mert sok spontan veteles az elso hat hetben tortenik, kicsit kevesebb utana, az elso trimiszter alatt.. meg azt hiszem a hetedik het utan adnak csak kiskonyvet, de ebben nem vagyok biztos (azert gondolom mert elso gyereknel koran voltam, es mondta a dokino, hogy a hetedik het utan menjek le a vedonohoz kiskonyvet kerni)

én ilyenrol nem hallottam, hogy az ultrahangos vizsgalattol elmenjen a baba. olyanrol igen, hogy a magzatviz vetelnel van a vetelesre minimalis esely. én most hat hetes és öt napos vagyok, és holnap megyek dokihoz :) (elso terhessegemnel 5-6 hetesen voltam) 4 napos volt a pici, amikor rakszuresen meg ilyen altalanos nogyogyaszati vizsgalaton voltam és nem lattak. (vagyis lattot a dokino valamit, amit kisebb cisztanak nezett, eloszor azt hittem, hogy a gyereket latta, de igy utolag belegondolva tuti nem) amugy a het het az ilyen "vizvalaszto" a dokiknal, mert sok spontan veteles az elso hat hetben tortenik, kicsit kevesebb utana, az elso trimiszter alatt.. meg azt hiszem a hetedik het utan adnak csak kiskonyvet, de ebben nem vagyok biztos (azert gondolom mert elso gyereknel koran voltam, es mondta a dokino, hogy a hetedik het utan menjek le a vedonohoz kiskonyvet kerni)
Én inkább vitába szállnék, 5 hetesen voltam dokinál megvizsgált, felnyúlt, megnyomkodott, rákszûrést végzet, majd rá egy pár napra pedig elkezdtem vérezni, hematóma miatt elsõsorban, elveszítettem. majd a mostani terhességnél már nem ahhoz a dokihoz mentem, hanem egy olyan helyre ahol eleve nem vizsgálják meg a kismamát a 12 hétig. sajnos van ilyen :( Boldog babásodást
Ha elmenne a vizsgálattól, akkor egy lombikos baba sem maradna meg. Tapolcán már 4+1 hétnél menni kellett tesztelni, és UH-ra, majd ezt követõen 5 és 6 hetesen is, utána pedig 2 hetente. Tehát mire 10 hetes lett, már 5x nézték, mégis itt mocorog a pocimban. Ha egy baba nem marad meg, az nem a vizsgálattól van. Reméljük minden rendben lesz a babáddal! 23+1 hkm
Nem mehet el a vizsgálattól a baba. Ha elmegy az biztosan nem attól lesz, de ráérsz 7 hetesen is elmenni. Le nem késel semmirõl.
A válasz írója 97%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 20:16 A babád nem a vizsgálat miatt nem maradt meg, ha nem mentél volna vizsgálatra pontosan ugyanez történt volna. Az idõbeli egybeesés nem jelent ok-okozati összefüggést. Egészséges magzatot sem a szex, sem a kézi vizsgálat, sem az ultrahang nem tud megölni.
Igaz, de nem ez az általános. Nagyon jól gondoltad a 7.hetet. Hamarabb azért sem érdemes mert még talán nem is látni a babát a szívmûködést meg fõleg nem.
1.vagyok. Én nem az uh-ra gondoltam, hogy attól elmehet a baba hanem a kézi vizsgálattól, amikor felnyúlnak és és megnyomkodják a hasat. Az én dokim pl. csak levette a rákszûrést de mondta, hogy nagyon vigyázva csinálja és meg sem vizsgál csak csinálunk egy hüvelyi uh-t mert most nem akar "bántani". Az én dokim amúgy egész terhesség alatt nem vizsgál meg csak uh van.
Egyetértek az elõttem válaszolóval. Én is lombikos vagyok és már a kezdetektõl hetente volt hüvelyi uh.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat. Maradok a 7. heti vizsgálatnál. Ekkor egyébként mekkora lehet a baba?
az elsõ terhességemmel olyan 6 hét környékén jártam dokinál, kézi vizsgálat volt, pár nap múlva elvetéltem. Azt hittem, a vizsgálat miatt, de a kórházban (még mikor csak barnáztam) uh-n nem láttak élõ magzatot, szóval azt mondták, val.szeg nem fejlõdött és elment. Ez a vizsgálattól teljesen független dolog. A 2. terhességemnél is volt vizsgálat, semmi baja nem lett a babának, de még csak egy kis barnázásom sem volt, pedig rutin nõdokis vizsgálat után elõfordult már. Ettõl függetlenül nem örülök a korai vizsgálatnak, de õ a doki, õ tudja.
igen 20:16 vagyok. én is ugyan erre gondoltam elõttem szólóhoz, néha van olyan doki aki úgy megnyomkod h vérömlenyt tud okozni a méhben amitõl elmegy a baba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!