Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyász vizsgálat (122 db)

Hogy vizsgál meg a nögyogyász ha még szüz vagyok?

Azt hallottam ha még szüz vagyok nem a hüvelyen keresztül vizsgál meg.Lehet hogy ez hülyeség?!Vagy várjak addig mig elveszitem a szüzességem?

Legjobb válasz: Ha valami probléma van, akkor mindenképp menj el orvoshoz. Nem érdemes húzni a dolgot. Én még szûz vagyok, és voltam már többször is nõgyógyásznál. Engem nem végbélen, hanem hüvelyen keresztül vizsgált meg. Kérdezte, hogy szoktam-e tampont használni, és hogy azt könnyen fel tudom-e helyezni. Mondtam, hogy igen. Aztán mondta, hogy akkor próbáljuk meg, mert valószínû menni fog a vizsgálat. Természetesen nagyon óvatos volt, csak egy ujját helyezte be. És kisméretû, szûz lányoknak való kacsát használt. Én azt mondom, ha van valami panaszod, akkor nem érdemes húzni-halasztani a dolgot. Jobb túlesni rajta. Én nem éreztem egyátalán cikinek, vagy rossznak. Persze szívesebben néztem volna egy vígjátékot, de nem éreztem azt, hogy ez megalázó lenne, hiszen ez az orvos dolga. És nekem egyátalán nem fájt a vizsgálat.

Ha valami probléma van, akkor mindenképp menj el orvoshoz. Nem érdemes húzni a dolgot. Én még szûz vagyok, és voltam már többször is nõgyógyásznál. Engem nem végbélen, hanem hüvelyen keresztül vizsgált meg. Kérdezte, hogy szoktam-e tampont használni, és hogy azt könnyen fel tudom-e helyezni. Mondtam, hogy igen. Aztán mondta, hogy akkor próbáljuk meg, mert valószínû menni fog a vizsgálat. Természetesen nagyon óvatos volt, csak egy ujját helyezte be. És kisméretû, szûz lányoknak való kacsát használt. Én azt mondom, ha van valami panaszod, akkor nem érdemes húzni-halasztani a dolgot. Jobb túlesni rajta. Én nem éreztem egyátalán cikinek, vagy rossznak. Persze szívesebben néztem volna egy vígjátékot, de nem éreztem azt, hogy ez megalázó lenne, hiszen ez az orvos dolga. És nekem egyátalán nem fájt a vizsgálat.
Az hogy szûz vagy, van ott nyílásod. A folyás különben nem távozhatna, meg a menstruáció. Csak szûkebb a nyílás. A dokiknak biztosan megvan az eszközük erre, hogy ne legyen fájdalmas. Biztosan.
Barátnõmet vébélen keresztül nyúlkálták meg, mikor mondta, hogy szûz... hát többet nem mondta meg... :)
A kérdező hozzászólása: szerencsére nincs semmien panaszom de 1 egyszerü kivizsgálásra elkéne mennem.végülis elkell kezdeni valamikor.csak nem mindeggy hogy mikor.mert ha nem hüvelyen vizsgál meg hanem végbélen azt azért nem szeretném.szóval inkább várok. köszii szépen a válaszokat!!!!!
Az én orvosom nem vizsgált amíg szûz voltam, csak ha panaszom lett volna, és akkor sem végbélen keresztül. Szerintem legjobb, ha elmész az orvoshoz és elõször csak beszélsz vele, úgysem történik olyan, amit te nem szeretnél.
Többet ne menj ehhez az orvoshoz. De bunkó! Szûz lányokkal nagyon óvatosak és ha csak nem muszáj, kacsát élbõl nem használnak!
A kérdező hozzászólása: akkor végül is én már nem vagyok szûz? :S
És ne félj, mert attól hogy esetleg átszakadt, még szûz vagy. A szüzesség nem szûzhártya kérdése
A kérdező hozzászólása: azóta iszonyúan rosszul érzem magam, csak erre tudok gondolni, van hogy sírok is, állandóan rossz kedvem van.
1. Jó volna, ha ezt a dokit erõsen hanyagolnád a jövõben. Keress helyette mást! 2. Ha a sírás és a pánik semmiféle önnyugtatásra vagy mások nyugtatására nem enyhül egy-két napon max. egy héten belül, ha esetleg éjjenete rémálmaid vannak, vagy nehezen alszol el, este félsz a sötétben stb., akkor jó volna, ha még most, minél elõbb elmennél egy pszichiáterhez, aki ezt a számodra taumatizáló eseményt fel tudja oldani pár alkalmas beszélgetéssel - mielõtt egy hatalmas fóbiát gyártanál belõle és tönkretennéd a jövõbeli szexuális életed is, meg a nõdokikhoz való hozzáállásodat is.
A kérdező hozzászólása: tudom hogy nem attól függ a szüzesség mert bármi mástól pl sporttól, tampontól is átszakadhat mégis hogy a sokat gondolkodom ezen akkor bepánikolok meg rám-tõr a sírógörcs. Nem pesti vagyok.
Az elsõ tapasztalat sajnos nagyon befolyásolja azt, hogy hogyan fogsz hozzáállni a késõbbiekben ehhez a témához, de nyugodj meg, nem minden orvos ilyen... Én saját tapasztalatból mondom, hogy jobb magánrendelésre menni, mert ott 100x rendesebbek. Illetve vannak nagyon lelkiismeretesek és kevésbé "türelmesek", sajnos te az utóbbit fogtad ki. Én is az elsõnél így jártam és nálam kb. ugyanez volt, csak nem viselt meg ennyire, mert anyukámmal meg tudtam beszélni a dolgokat. Te is meg tudnád beszélni anyukáddal? Amúgy ha pesti vagy esetleg, akkor szívesen ajánlok olyan dokit, aki rendes, megbízható.
hát akkor biológiailag már nem vagy szûz ezek szerint...
A szüzesség nem ezen múlik. :) Az magától is elszakad néha, vagy a tampontól. Szóval ne ettõl tekintsd magad szûznek vagy nem szûznek. Viszont milyen orvosnál voltál? Oda ne menj vissza többet, keress egy magánorvost, aki meg is magyarázza a dolgokat. Ha megmondod a lakóhelyed, tudunk ajánlani is.
szar a doki...de szûz vagy
Bunkó volt az orvos.
A kérdező hozzászólása: én is egybõl ezt kérdeztem az orvostól de azt mondta hogy nem a szûzhártyám szakadt át. remélem :S
Nagyon sajnálom ami veled történt. Vannak nagyon rendes orvosok is, sajnos Te elsõre nem ilyent fogtál ki. Az azért nagyon érdekelne, hogy mitõl is véreztél a vizsgálat után, ha nem a szûzhártya miatt. Én már 40 felett vagyok, jó párszor vizsgáltak, de utána soha nem véreztem.

Nőgyógyász által végzett rákszűrés a méhnyakrákot vizsgálja csak?

19 évesen lehet vki méhnyakrákos sz?zen???

Legjobb válasz: nem függ össze a szüzességgel a méhnyakrák,lehetsz az,de nyugi,elõbb vizsgálat,nem fog fájni és nem csak azt vizsgálja,nekem méhnyakrákszûrésbõl derült ki gyulladás is,meg valami uszodában összeszedett valami is

nem függ össze a szüzességgel a méhnyakrák, lehetsz az, de nyugi, elõbb vizsgálat, nem fog fájni és nem csak azt vizsgálja, nekem méhnyakrákszûrésbõl derült ki gyulladás is, meg valami uszodában összeszedett valami is

Összejöttem egy sráccal, és kiszeretnénk próbálni gumi nélkül, de nekem előtte el kellene mennem nőgyógyászhoz. Felír a doki vizsgálat nélkül is gyógyszert? Vagy muszáj megvizsgálnia?

Eléggé szégyell?s vagyok, és félek elmenni.(sajnos anyukámmal nem olyan a viszonyom, hogy eljöjjön velem :( ) De mindenképp szeretnék tabit szedni. Melyik tabit ajánljátok?

Legjobb válasz: A nõgyógyász írja fel azt, ami neked megfelel, vizsgálat után. Gondolom, azt sem szeretnéd, ha a belgyógyász vizsgálat nélkül írna fel valamit. :) Menj el bátran, egyébként is szükséges, ha már húsz éves vagy. (évente rákszûrés, ilyesmik)

A nõgyógyász írja fel azt, ami neked megfelel, vizsgálat után. Gondolom, azt sem szeretnéd, ha a belgyógyász vizsgálat nélkül írna fel valamit. :) Menj el bátran, egyébként is szükséges, ha már húsz éves vagy. (évente rákszûrés, ilyesmik)
A tabival kapcsolatban azt a doki megmondja. Itt most nem adnék tippet. Van olyan doki aki elõtte megvizsgál és van olyan aki nem. Jobb ah felkészülsz a vizsgálatra. Nem fog fájni csak kicsit kellemetlen lesz. De õ nem azért van ott, hogy téged mustráljon férfi szemmel. Nyugi. Ja és mikor kiváltod amit kiírt akkor a mesid elsõ napján kezdd el szedni és egy szemet sem kihagyni. Aztán a védekezés még legyen abban a hónapban.
20 éves felnõtt vagy, nem 12 éves gyerek minek az anyukád? ha szexelni tudsz akkor egy vizsgálatot is kibírsz. hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
Egyszer vizsgált meg az orvos, de már 3 éve szedem a gyógyszert... Többnyire felírja vizsgálat nélkül, sajnos. Elsõre velem csak hosszabban beszélgetett, hogy kitalálja mennyire erõs hormon tartalmú tabletta kell nekem. De meg nem vizsgált.

A nőgyógyász hogy vizsgál meg, ha még szűz vagyok?

Anyukám elakar vinni, mert van egy pár menstruációs problémám. Viszont még sz?z vagyok, akkor hogyan vizsgál meg? Hallottam hogy van aki ilyenkor nem is vizsgál meg, de ha olyan a probléma hogy muszáj megvizsgálnia, akkor végbélen keresztül :S ha a végbelemen keresztül akar, akkor mondjam hogy akkor inkább szakítsa át a sz?zhártyámat? Vagy olyankor mi van? :S Nagyon félek! 15/L

Legjobb válasz: szia!:) ha megjött a menstruációd, akkor a szûzhártyádon amõgy is van egy kis rés, hogy a vér ki tudjon folyni. ezér használhatsz pl tampont is. én is hallottam, hogy ha szûz vagy, végbélen keresztül vizsgál meg a doki, és én is nagyon féltem emiatt, elõször. de aztán nem volt rá okom, óvatosan, hüvelyen keresztül vizsgált meg. szerintem ne parázz ezen elõre:) 17L

szia!:) ha megjött a menstruációd, akkor a szûzhártyádon amõgy is van egy kis rés, hogy a vér ki tudjon folyni. ezér használhatsz pl tampont is. én is hallottam, hogy ha szûz vagy, végbélen keresztül vizsgál meg a doki, és én is nagyon féltem emiatt, elõször. de aztán nem volt rá okom, óvatosan, hüvelyen keresztül vizsgált meg. szerintem ne parázz ezen elõre:) 17L
Nem csak akkor van rajta lyuk, ha már megjött a menzesze....de mindegy:D Általában megpróbálnak hüvelyen keresztül vizsgálni, és csak akkor végbélen keresztül, ha a hagyományos út nem járható. De az is lehet, hogy nem vizsgál meg, hanem elküld hasi ultrahangra:)
Ne parázz rajta. A dokinak minden képpen mondd meg, hogy még szûz vagy. Õ megnézi és eldönti, hogy melyik lyukon fog megvizsgálni. Miért irtózol annyira a végbélen keresztül történõ vizsgálattól? Mikor én még nagyon fiatal voltam akkor került sor az elsõ nõgyógyászati vizsgálatra -szintén menstruációs problémák miatt- végbélen keresztül vizsgált meg a doki, nem is engedtem volna neki, hogy benyúljon a puncimba. Ne félj nem fáj még csak nem is kellemetlen a végbélen át történõ vizsgálat. Kicsit szokatlan, de nem fáj. A szüzességedet inkább ne az orvos vegye el.
Ha látja, hogy nagyon parázol, akkor sehogy. Elvileg a végbeleden keresztül kéne.
Van olyan orvos aki puncin keresztül és van, aki végbélen keresztül.

Mit csinál először, az első vizsgálat alkalmával a nőgyógyász?

Légyszi értelmes válaszokat, ha lehet akk videókat

Legjobb válasz: Attól függ, hogy szûz vagy vagy sem? Ha nem vagy szûz, akkor alulról rendesen vizsgál, ha meg szûz vagy végbélen keresztûl fog vizsgálni!

Attól függ, hogy szûz vagy vagy sem? Ha nem vagy szûz, akkor alulról rendesen vizsgál, ha meg szûz vagy végbélen keresztûl fog vizsgálni!
A kérdező hozzászólása: hogy érted azt , hogy végbélen keresztül? és am miért nem rendesen, ha nem vok szûz?
A kérdező hozzászólása: Várom a további válaszokat

Terhességet vérvétellel tudják megállapítani, vagy a nőgyógyász is meg tudja vizsgálattal?

Legjobb válasz: Mindkét lehetõsséggel meg lehet állapítani.Az orvos vizsgál meg elõször.Ha terhes valaki ,akkor az orvos már ki tudja tapogatni,és meg is mondja,hogy terhesség van.Ilyenkor elküld vérvételre is.

Mindkét lehetõsséggel meg lehet állapítani.Az orvos vizsgál meg elõször.Ha terhes valaki , akkor az orvos már ki tudja tapogatni, és meg is mondja, hogy terhesség van.Ilyenkor elküld vérvételre is.
Vérvételre terhesség megállapítása miatt igen ritkán küldik az embert, mivel rendkívül drága. Korai terhességet a nõgyógyász hüvelyi ultrahang megerõsítéssel állapít meg.

Hogyan vizsgál meg a nőgyógyász az első vizsgálaton?

Azt is hallottam , hogy el?ször a végbélnyíláson keresztül, én még ilyet nem is hallotam . Lehetséges ez ?

Legjobb válasz: Igen lehetséges, ha még szûz vagy akkor végbélen keresztül vizsgál. nem túl kellemes de túl lehet élni.

Igen lehetséges, ha még szûz vagy akkor végbélen keresztül vizsgál. nem túl kellemes de túl lehet élni.
ÉN mindig bekattanok ilyen vizsgálat után :P Szét szedem a pasim >:)
Kacsával kitágít, kenetet vesz, majd ujjaival felnyúl, megtapogat. Nekem hüvelyi ultrahangot is csinált (felírta a méh...méreteit). Ha szûz vagy, feltétlenül szólj elõre.
csak egy tipp: édesanyádtól kérdezd meg hogy a környéketeken melyik dokihoz menj, néhányan (fõleg a nõk) elég durvák tudnak lenni, úgyhogy érdemes megkérdezni a "tapasztaltabb" nõket az ismeretségi körben. Vagy akár itt az oldalon is.
hát végbélen keresztül is valahogy kitapintja ott a dolgokat én nem tom én csak tûrtem hogy csinálja:D amúgy én akkor 14 voltam. Persze azóta másképp vizsgál(20 vagyok) jah és az elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Jé... De ez hogy lehetséges ? mármint hogy a végbélen keresztul ?
Lehetséges, én is hallottam róla. De engem szûzen is hüvelyen keresztül vizsgált meg a doki, csak kisebb kacsával, és csak egy ujjal. Megkérdezte, hogy használok-e tampont, és mivel igent válaszoltam, azt mondta, hogy egy próbát megér a hüvelyi vizsgálat.
hát én biztos nem engedném senkinek hogy végbélen keresztül vizsgáljon, brrrrrr
A kérdező hozzászólása: Hjééé akko nem is nõdoki hanem inkább vadállatt. Köszi a válaszokat
nekem is csináltak már ilyet. A lényeg az, hogy csak lazán.Ne feszengj, mert így mindkettõtöknek nehezebb. Nekem nem fájt egyáltalán, csak kicsit kellemetlen, valóban:)

Ha valami "nőgyógyásszal kapcsolatos" gyulladásom van azt kimutatja a vérkép, vagy csak nőgyógyászi vizsgálat után tudom meg biztosra?

Elkezdett hullani a hajam. A bőrgyógyász elküldött vérvételre fül orr gégészetre, és fogászatra. A nőgyógyászt csak megemlítette, hogy az is lehet. Nem szeretnék még nőgyógyászhoz menni. Ha esetleg ott van gyulladásom azt kimutatja a vérkép ugye?

Legjobb válasz: A vérkép csak azt mutatja ki, hogy VALAHOL van gyulladás. Ha valahol van gyulladás, azt végig kell zongorázni, míg meg nem találják, hogy hol.

A vérkép csak azt mutatja ki, hogy VALAHOL van gyulladás. Ha valahol van gyulladás, azt végig kell zongorázni, míg meg nem találják, hogy hol.
Így igaz. A gyulladást mutatja ki, aztán olyan sorrendben mész, ahogy akarsz. Fogászat a leggyanúsabb ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: A vérképemmel minden rendben volt, az nem mutatott ki gyulladást.
Akkor nincs gyulladásod.
Az elsõ voltam, és még egyszer elolvastam a kérdést. Nyilván idült nõgyógyászati gyulladásra gyanakszol, mert ha akut gyulladásod lenne, akkor erõs panaszaid lennének: fájdalom, láz... Ha vérképed rendben volt, akkor nincs idült gyulladás a szervezetedben. A hajhullás lehet vitaminhiány és hormonális dolgok miatt is. Talán egy hormonvizsgálat sem ártana.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Hormonvizsgálatot hol végeztethetek és hogyan?

A nőgyőgyász hogyan vizsgál meg mikor először megyek pozitiv terhességi teszt után?

Kézzel? Kacsával? Sehogy?

Legjobb válasz: Szerintem ez mindenhol más. Én 2 hete voltam, utolsó mensi alapján 6 hetesnek kellett volna lennem, a doki azt mondta hogy az elsõ trimeszterben csak hasi UH-val vizsgál, nem nyomkod meg semmi. Hasi UH-t rám tette, mondta, hogy ez egy 3 hetes terhesség menjek vissza 2 hét múlva (az ma van)Jó helyen, és aranyos kis paca:)

Szerintem ez mindenhol más. Én 2 hete voltam, utolsó mensi alapján 6 hetesnek kellett volna lennem, a doki azt mondta hogy az elsõ trimeszterben csak hasi UH-val vizsgál, nem nyomkod meg semmi. Hasi UH-t rám tette, mondta, hogy ez egy 3 hetes terhesség menjek vissza 2 hét múlva (az ma van)Jó helyen, és aranyos kis paca:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
kacsával kézzel nem vizsgál 12 hétig normális orvos iylet nem tesz mert korai terhességnél vetélést is okozhat Sima Hüvely UH
Megkérdezi mikor jött meg utoljára, mikor csináltad a tesztet. Utána levetkõzöl alul, megvizsgál, megnyomkodja a hasad picit esetleg kívül is, aztán hüvelyi UH-al bekukkant és ha elég idõs terhes vagy akkor látszani fog hogy ott a baba. Kiszámoljátok a szülés várható idõpontját az utolsó mezihez mérve. Kapsz róla papírt, képet stb. és elmondja h mi a további teendõ. (védõnõ, fogorvos, stb)
Úgy ahogy az elsõ is írta. Csak + kacsával is vizsgál.Báris engem vizsgált!
Nekem nem volt se kacsa, se belsõ uh, mivel a 11.héten mentem elõször, és elõtte kb. fél évvel volt rákszûrésem. Hasi uh-t használt, és már szépen látszott a baba.
Engem csak kézzel vizsgált meg, majd kértem idõpontot az SZTK-ba UH-ra! 40+6 hkm
9:30-as, ez fura én úgy tudtam a 12.h.et elött csak hüvelyi uh-t csinálnak. Amúgy én 9+6 voltam mikor elöször voltam a dokinál, és elötte soha nem voltam nõgyógyásznál sem, szóval akkor vett kenetet is a rákszûréshez, kézzel is vizsgált kívül belül, és ugye a hüvelyi uh..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!