Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyász tudja mondani (12 db)

Ultrahang nélkül mikortól tudja a nőgyógyász megállapítani a terhességet? Korai szakaszban csak az ultrahanggal tud pontos eredményt mondani?

Legjobb válasz: vérvételbõl meg tudja mondani.De öt hetes terhesség már uhnis látszik,ez általában egy hetes késés.

vérvételbõl meg tudja mondani.De öt hetes terhesség már uhnis látszik, ez általában egy hetes késés.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdezem, mert nem csinált ultrahangot, csak megvizsgált, a cisztát kizárta, elvileg a terhességet is, de visszahívott jövõhétre ultrahangra. Ha terhesség lenne uh nélkül is megmondta volna már, vagy nem?
hát ha kisebb akkor még lehet nincs petezsák, és akkor nehéz.Gondolom azért hívott vissza késöbbre.Vegyél egy érzékeny tesztet, ha késik.És reggeli elsõ vizeletbõl csináld meg.5 hetesen nálam már látszott a peteszák, de visszahívott, két héttel késõbb, hogy tuti legyen a dolog.Bár nekem akkor már volt három pozitív tesztem.
szia nekem a 6 héten még semmit nem látott, érzett betöltött 8 héten, meg már lúdtojásnyi votl a lányom, és már szívverés is volt. Anyáink, ezért mentek 2 kimaradt mensi után orvoshoz, mert akkor már biztosra lehetett érezni tapintással.
nálam 5 hetesen nem látott semmit és nem érzett semmit...
Én tegnap voltam, 6 hetesen, és nálam sem látszott semmi, de engem csak uh-val nézett, máshogy nem vizsgált.
Mikor a lányommal pozitív lett a tesztem elmentem dokihoz. Egy nõ vizsgált meg azt mondta szerinte nem vagyok terhes. Mivel az aznapi tesztem is pozitív volt elmentem másik dokihoz és amikor megvizsgált egyértelmûen állította, hogy igen feltehetõen terhes vagyok. Más a méhszáj olyankor. Rögtön utána elmentem uh-ra de még nem látszódott semmi. (de csak indokolt estben érdemes nagyon hamar dokihoz menni, amúgy a teszt után érdemes várni egy hetet. Nekem muszáj volt, mert Leiden mutációm van és injekciózni kellett magam azonnal, ahogy a terhesség felmerült)
Ill nem semmi, a petezsák látható volt, de az nem hogy élõ e a terhesség, nem volt szívhang.
A kérdező hozzászólása: A gond az, hogy nekem másfél hete késik, a tesztjeim viszont negatívak. A doki azt mondta hogy minden rendben van, de menjek vissza uh-ra, de ha a terhességet is és a cisztát is kizárta, akkor miért???vagy lehet h terhesség csak korai???

Anyukámnak terhesség közben is megjött, velem is lehet így? Honnan tudhatom meg, ha terhes vagyok, hogy hányadik hónapban vagyok, ha nem lehet tudni, mikor fogant a baba? (tudom, hogy nőgyógyász meg tudja mondani, de van valamilyen más módszer? )

Legjobb válasz: Igen,elõfordulhat akár veled is nekem pl:4hónapig rendes menszeszem volt mikor elõsször elmaradt nõgyógyászhoz mentem és rá 1hétre megmozdult a baba.Az elsõ magzatmozgás a fél idõ,abból is kitudod számolni a szülés várható idejét.De igazán pontos választ csak orvos tud neked mondani pl,usg-vel,vagy esetleg tesztet is csinálhatsz ami 99%-ban pontos választ ad.De vannak a reggeli hányingerek,szagokra vagy ételre lehetsz érzékeny,vagy olyan jelek ami azelõtt nem fordult elõ veled.

Igen, elõfordulhat akár veled is nekem pl:4hónapig rendes menszeszem volt mikor elõsször elmaradt nõgyógyászhoz mentem és rá 1hétre megmozdult a baba.Az elsõ magzatmozgás a fél idõ, abból is kitudod számolni a szülés várható idejét.De igazán pontos választ csak orvos tud neked mondani pl, usg-vel, vagy esetleg tesztet is csinálhatsz ami 99%-ban pontos választ ad.De vannak a reggeli hányingerek, szagokra vagy ételre lehetsz érzékeny, vagy olyan jelek ami azelõtt nem fordult elõ veled.
A kérdésedre szerintem csak uh alapján lehet választ adni, ha teljesen bizonytalan a fogantatás ideje, esetleg kísérõ tüneteid sincsenek és menstruálsz rendszeresen. Esetleg a mensi idõtartama és mennyisége változhat... Érdekes ez az elsõ magzatmozgás=félidõ hipotézis. Kíváncsi vagyok kinél hogy jött be, nekem a 19. héten volt világosan érezhetõ a babóca, aki a 36. héten született meg...

A nőgyógyász tényleg meg tudja mondani ultrahang alapján, hogy mikor lesz ovuláció?

Azt hallottam,hogy meg tudja mondani és ehhez képest lehet alakítani az együttlétet.2 kisfiam van,nagyon szeretnék egy kislányt is,ezért kérdezem.

Legjobb válasz: Attól hogy megmondja mikor legyetek együtt, +-, attól még azt nem tudja megmondani hogy fiú, vagy lány lesz!

Attól hogy megmondja mikor legyetek együtt, +-, attól még azt nem tudja megmondani hogy fiú, vagy lány lesz!
ha már elkezdett nõni a tüszõ, akkor tud saccolni, kb egy héttel elõtte. De egyébként az ovulációhoz idõzített együttlét is csak kb 70%-ban jön be a nemet illetõen, szóval lehet hogy így is kisfiú lenne a harmadik is.
Szia! Igen, engem mindíg a 10. ciklusnap körül néz, és utánn ovulációs tesztet használok!
Nekem mindig úgy esik a pém, elötte két nappal is hogy az fiút ír ciklus.hu és pékor is
Hogyhogy az ovud fiúra esik? Az, hogy fiú vagy lány, nem az ovulációtól függ, hanem, hogy elõtte vagy utána vagytok-e együtt. Vagy te valami misztikus naptárt nézel?
Nekem minden ovum fiúra esik
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én is úgy tudtam, hogy akkor elõbb kell együtt lenni.
akkor hajrá, ciklus 8-10 napján menj el hüvelyi ultrahangra, hátha akkor már meg tudja saccolni. lányra nagyobb az esély ha ovu elõtt vagytok együtt 2-3 nappal.
A kérdező hozzászólása: Nem baj, harmadikat mindenképp szeretnék, de azért ha már egy kicsit rá lehet segíteni a nemet illetõen, akkor megtenném.
mivel pékor a legnagyobb az esély fiúra...mindenkinek kék olyankor a ciklus.hu

Nőgyógyász valóban meg tudja mondani, hogy valaki mikor közösült utoljára? (Munkajogi kérdésben bizonyíték a lelet.)

Van egy csaj, aki egy plázacica jó vastag ajkakkal...stb. meg van egy csávó aki kb. minden csajt megdug aki az útjába kerül.

Legjobb válasz: Elõször is ez nem orvosi, hanem jogi és munkajogi kérdés. Ugyanis tök mindegy, hogy miért nem teljesítette, maradtak igazolatlanul távol, azért-e mert meghalt a macskájuk, vagy szétkefélték egymás agyát, ha hibáztak és az fegyelmi vétség, akkor lehet kirúgás is. A csoport vezetõt meg be lehet perelni rágalmazásért, ha van lelet, ha nincs, ugyanis nem azt kell bizonyítani, hogy mit nem csináltál, hanem, hogy mit igen. Szerintem a nõgyógyász megtudja mondani, hogy volt-e a közelmúltban közösülés, de órára pontosan nem hiszem.

Elõször is ez nem orvosi, hanem jogi és munkajogi kérdés. Ugyanis tök mindegy, hogy miért nem teljesítette, maradtak igazolatlanul távol, azért-e mert meghalt a macskájuk, vagy szétkefélték egymás agyát, ha hibáztak és az fegyelmi vétség, akkor lehet kirúgás is. A csoport vezetõt meg be lehet perelni rágalmazásért, ha van lelet, ha nincs, ugyanis nem azt kell bizonyítani, hogy mit nem csináltál, hanem, hogy mit igen. Szerintem a nõgyógyász megtudja mondani, hogy volt-e a közelmúltban közösülés, de órára pontosan nem hiszem.
Az elsõ jól írja. A kérdésre válaszolva: maximum az "esemény" után pár órával lehet ezt kimutatni, mert ha már eltelik utána egy este (pláne több nap), akkor lazán mondhatja, hogy éjszaka a hapsijával akciózta szét magát, nem pedig munka közben.

A nőgyógyász már egy sima vizsgálatból (ultrahang és vérvétel nélkül) meg tudja mondani, hogy ha terhes valaki?

Legjobb válasz: Ezt,hogy gondolod,ránézésre?? Sima hüvelyi vizsgálattal kitapintással azt tudja megállapítani,ha megnagyobbodott már a méh,ezt alá kell támasztani pozitív meno teszttel,hogy valóban terhességrõl van e szó.

Ezt, hogy gondolod, ránézésre?? Sima hüvelyi vizsgálattal kitapintással azt tudja megállapítani, ha megnagyobbodott már a méh, ezt alá kell támasztani pozitív meno teszttel, hogy valóban terhességrõl van e szó.
Mit gondolsz, amíg nem volt UH honan tudták megmondani? Természetesen a terhesség korától függ, nyilván az uh sokkal hamarabb ad biztos diagnózist.
nekem a 2.hónapban már sima tapintásos vizsgálattal meg tudta mondani hogy terhes vagyok, valószínû, ahogy elõttem is mondták a méh állapotából.de nyilván utána végez uh-t is, h biztosan alátánassza a diagnózisát.
Tesztet végzett, tapintásra még nem lehetett biztosan tudni. Ez rögtön a vizsgálat után megtörtént, vizeletbõl.
Igen, meg tudja, bár az nem 100%-os...Nõgyógyász vagyok Pécsett, de biztosra csak UH után mehetünk...Van, hogy a méh duzzanata alhasi betegségbõl adódik, ilyenkor szoktunk hüvelyi ultrahangot, kenetmintát venni... Az utóbbi kicsit fájdalmas lehet, de terhessénél választódnak ki azok a fehérjék, amibõl kiszûrhetjük, hogy terhességrõl van-e szó...Ezért kell a vizsgálat. Ha barnás folyásod van, vagy a hüvelyed néha viszket, az lehet a terhesség egyik elõjele... A barnás folyás a nem kívánt bacilusok, kórokozók eltávolítása, ezért van kellemetlen illata...

A nogyogyasz meg tudja allapitani, hogy ujjaztak-e mar meg valakit? Es azt az elso vizsgalaton mondani is fogja, ha eszre veszi Illetve, ha elveszti valaki a szuzesseget gondolom azt is latja, de ra is kerdez, vagy valami?

Valoszinuleg anyukammal megyek, de nem szeretnem, hogy tudjon ezekrol a dolgokrol. A szuzessegemet meg nem veszitettem el, de mar ujjaztak, es felek, hogy a doki kozli anyammal.

Legjobb válasz: elõször mikor voltam, és vizsgáltak is, akkor még szûz voltam, de már ujjazáson túlestem. Természetesen nem jön rá. Azt kérdezi, hogy volt-e már aktusod, megmondod, hogy nem és ennyi. Másrészt jobb, ha anyukád nem megy be, csak feszélyezne, és ott eléggé el kell engedned magad. Ne aggódj, és ésszel de nagykanállal mindent:P:)

elõször mikor voltam, és vizsgáltak is, akkor még szûz voltam, de már ujjazáson túlestem. Természetesen nem jön rá. Azt kérdezi, hogy volt-e már aktusod, megmondod, hogy nem és ennyi. Másrészt jobb, ha anyukád nem megy be, csak feszélyezne, és ott eléggé el kell engedned magad. Ne aggódj, és ésszel de nagykanállal mindent:P:)
A szüzesség elvesztését meg tudja állapítani, az ujjazást nem, ha nem sérült a szûzhártya. A doktor elõbbi esetben is diszkrét lesz, ne aggódj :)
Nem közöl a doki anyával semmit. De te közöld a dokival, hogy nem éltél még nemi életet. Ha vizsgál akkor kissé kellemetlen lesz, mert azt végbélen keresztül teszi. Nekem is így volt. És ha nem akarod akkor nem kell anyának ott lennie a vizsgálatkor.
Nem tudja megállapítani, hogy megujjaztak-e már, de még az sem, hogy szexeltél-e. Csak azt látja, hogy elszakadt-e már a szûzhártyád (ami ugye mástól is elszakadhat pl.: sportolás). A vizsgálat elején megkérdezi(ha még se, akkor te mondd el), hogy volt-e már szexuális kapcsolatot, te akkor mondd csak az igazat, neki aztán elmondhatod, mert köti az orvosi titoktartás. Anyukádnak sem kell bent lennie, sõt csak külön kérésre szoktak bent maradni a vizsgálat során. 01:14-es, Te meg ne ijesztgesd szegényt, attól, hogy téged úgy vizsgáltak, õt nem valószínû. Ugyanis elmondanám, hogy a szûz lányokat hüvelyen át is vizsgálhatják, persze csak a normálnál kisebb nõgyógyászati mûszerekkel(mostanában az orvosok nagyrésze így csinálja, max. a maradiak nem). Úgyhogy nyugi kislány, fel a fejjel! ;)
Miért kéne anyudnak benn lennie? Ne már! Alap, h õ kint várakozik, míg téged vizsgál a doki.
A kérdező hozzászólása: Es egy ilyen vizsgalat korulbelul meddig tart? Illetva hallottam, azaz olvastam a neten olyat, hogy valakinek a nogyogyaszati kacsatol orgazmusa volt:O mennyi ennek a valoszinusege, hogy velem is megesik? nem szeretnek ilyen helyzetbe kerulni a doki elott...
A vizsgálat 2 perc kb. Aki azt állítja, hogy a kacsától orgazmusa volt, az vagy hazudik, vagy menjen beperelni az orvost.
A kérdező hozzászólása: Hat enis ezert talaltam erdekesnek a sztorit :O...

A nőgyógyászom írt beutalót intimtornára, majd hívnak, hogy mikor lesz foglalkozás. Aki volt már ilyenen sztk-ban, az meg tudja mondani, hogy miből áll egy ilyen foglalkozás? Illetve kell érte fizetni?

És ott meg fognak vizsgálni? Eléggé tartok t?le, mert nem szeretném, hogy esetleg a gyógytornász megvizsgáljon ott lent, illetve nem is szeretnék ott beszélni a problémámról, az orvosnak is alig mertem elmondani. Ezeket elfelejtettem megkérdezni az orvostól, és csak jöv? héten megyek vissza hozzá, addig viszont nem szeretnék ezen agylani. Köszönöm szépen el?re is a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem vizsgál meg. Sok mindenki lesz biztos rajtad kívül, és ha nem szeretnél, a problémádról sem kell beszélned. Habár csak neki jó lenne elmondani, hisz másképp hogyan tudna célzottan segíteni rajtad? Ne parázz, semmi sem kényszer. :) Jó tornát.

Nem vizsgál meg. Sok mindenki lesz biztos rajtad kívül, és ha nem szeretnél, a problémádról sem kell beszélned. Habár csak neki jó lenne elmondani, hisz másképp hogyan tudna célzottan segíteni rajtad? Ne parázz, semmi sem kényszer. :) Jó tornát.

A nőgyógyász meg tudja mondani rá egy kettő vagy 3 napra a szeretkezés utána, hogy teherbe estem-e vagy nem?

Legjobb válasz: Ilyen rövid idõ alatt szerintem nem...vagyis biztos hogy nem.

Ilyen rövid idõ alatt szerintem nem...vagyis biztos hogy nem.
A kérdező hozzászólása: a terhességi teszt 10 nap után mutat megbízható eredményt azonban a sürgõsségi tablettát 72 órán belül használni kell!
Ha sûrgösségi tablettát akarsz bevenni, mindenképpen doki írja fel... de ennyi idõ alatt nem tudja megállapítani, hogy terhes vagy-e.
A kérdező hozzászólása: de az itt a nagy probléma hogy nem tudom az vagyok e!! védekeztünk nem az a gond meg lehet csak én dramatizálom túl:) de nagyon nem akarok terhes lenni még nem!! és nem tudom érdemes lenne bevenni e a gyógyszert ha nemtudom hogy mi a helyzet!
Ha védekeztetek, és nem volt gond, akkor biztos nem vagy:) És a semmiért meg nem érdemes felíratni, mert 1.drága, 2.az egészségednek se tesz jót. Amúgy én is mindig parázok, h terhes vagyok:) De ha rendesen védekeztek nem lesz gond.

A nőgyógyász meg tudja mondani hogy kb. melyik héten fogant meg a gyermekünk?

Legjobb válasz: A terhesség korából ki fogja neked számolni.

A terhesség korából ki fogja neked számolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!
Nem.
Általában 3 nap, míg a sperma e.talán eljut a petesejtig, ezért 3 napos a sürgõsségi. De a sürgõsségi tabletta miért is nem választható?
Hogy lehet valaki annyira nyomorék, hogy kiszakadjon a gumi?
2-es: Gondolom nem akarja fölöslegesen bevenni, elég nagy hormonbomba. Mindazonáltal sajnos nem hinném, hogy meg lehet mondani pár nap alatt.
Ezt én is megmondom neked... Nem vagy terhes. MÉG. Ugyanis több nap, míg a megtermékenyített petesejt eljut a méhbe és elkezd beágyazódni. Kb. egy hét. Utána kezd csak termelõdni a hormon, amit a teszt kimutat. Az orvos se lát még semmit, és vérvételbõl sem derül még ki, mivel még nem vgy terhes, csak leszel, ha nincs szerencséd. 1. Menj el esemény utáni tablettáért. Mondjuk ezt nem ártott volna rögtön szex után megtenni, és nem 2 napig ülni a seggeden. 2. Tanuld meg használni az óvszert.
2 nap után???? Könyörgöm miért nem figyeltél biológiaórán???

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!