Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyász mondja el (6 db)

A nőgyógyász nem mondja el a szülőnek, hogy az ember már nem szűz?

Legjobb válasz: szia! gondolom még nem vagy 18 és anyuci el akar vinni a dokihoz. ha már 16 körül vagy, nyugodtan kérd meg a dokit, hogy ne mondja el, és akkor nem fogja, jó esetben. de egyedül is elmehetsz, nem fog megenni. mondd meg anyukádnak, várjon meg kint, elég nagy vagy már. meg fogja érteni. de ha bármit mondd ami rossz vagy esetleg terhességet észlel, szólj a szüleidnek.

szia! gondolom még nem vagy 18 és anyuci el akar vinni a dokihoz. ha már 16 körül vagy, nyugodtan kérd meg a dokit, hogy ne mondja el, és akkor nem fogja, jó esetben. de egyedül is elmehetsz, nem fog megenni. mondd meg anyukádnak, várjon meg kint, elég nagy vagy már. meg fogja érteni. de ha bármit mondd ami rossz vagy esetleg terhességet észlel, szólj a szüleidnek.
Ha elmúltál már 14, nem fogja elmondani. Titoktartási kötelezettsége van, és ha megszegné, súlyos bajba sodorná saját magát és a praxisát is ezzel. Ez orvosi berkekben megbocsájthatatlan bûnnek számítana. Egyébként a szülõ szemében nagyot "nõnél", ha te mondanád el neki, hiszen látná, hogy bizalommal fordulsz felé, és mindent meg lehet veled felnõtt ember módjára beszélni. Az orvostól ne félj: nem mondja el nekik.

A nőgyógyász elárulhatja-e anyámnak hogy már nem vagyok szűz? Meg lehet-e kérni hogy ne mondja el?

Legjobb válasz: Szia! Igen, megkérheted rá, õket köti a titoktartás. Mondjuk attól is függ hány éves vagy, ha 14 alatti, akkor bûncselekménynek minõsül, így értelemszerûen el fogja mondani.

Szia! Igen, megkérheted rá, õket köti a titoktartás. Mondjuk attól is függ hány éves vagy, ha 14 alatti, akkor bûncselekménynek minõsül, így értelemszerûen el fogja mondani.
ezt nem értem...17 évesen a szüleid kísérnek a nõgyógysászhoz?o.O amúgy pedig !NEM MONDHATJA EL! mert az engedélye forog kockán ha az engedélyed nélkül elmondja... a szüleddel pedig igazán beszélhetnél, hogy ne legyenek ennyire konzervatívak
"Márpedig ahogy elkurvult a mai világ, biztos 18 alatt vagy!" Nem tudom mért de ezen én szakadtam!:DDDDDD
Elvileg köti az orvosi titoktartás, gyakorlatilag viszont köteles elmondani, amennyiben 18 éven aluli vagy! Márpedig ahogy elkurvult a mai világ, biztos 18 alatt vagy!
Elsõ válaszolónak írnám, jóhogy 18 alatt van, különben szerinted megkérdezte volna? Egyébként meg orvosa válogatja... Bár mégis hogy mondja el? Odatelefonál hozzátok: Halló... a lánya már nem szûz...Köszönöm.
az orvost köti a beteg titoktartási törvény ha elmondja jelensd fel mivel h akkro törvénytelen dolgot cselekedett am az is számit h hány éves vagy , mert 14 alatt "szölöi beleeggyezéssel " lehet szexuális kapcsolatot létesiteni
Megõrülök tõletek, miért kell ezt elsunnyogni?Bezzeg amikor nyögtél a pasid alatt akkor nem voltak ilyen aggályaid mi?Hogy anyád szálanként tépi ki a hajad, apád meg úgy megver mint kiskorodban, ugye? Ja és ne a nõgyógyászt hibáztasd, meg azon parázz elmondja nem mondja.Ez a te dolgod. Vállald a tetteidért a felelõsséget!
21:29 Jézusom, mindig meglep milyen emberek vannak. :D Kérdezõnek: a szûzhártyád kábé millió dologtól elszakadhat. Tehát nicns sok értelme ezen problémázni.
21:36, 21:40 vagyok, szûzhártya alapján meg lehet állapítani, ha "erõszakos" volt a szex, nem szó szerint értve, egyébként pedig testmozgásnál és még ezernyi más dologtól is búcsút lehet mondani a szûzhártyának...
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok és pár hónapja sexeltem elõször... azért érdeklõdöm mert a szüleim nem néznék jó szemmel hogy 18év alatt élnék nemi életet.
Sziasztok! A kérdezõnek: Az orvost titoktartás kötelezi, kivéve, ha bûncselekmény, vagy gyanúja jut a tudomására. Ilyen például, ha 14 alatti lány megy hozzá vizsgálatra, aki nem szûz. Tehát, ha megkéred, nem fogja elmondani. 14 éves kor felettiek között (beleegyezésükkel) a törvény nem tiltja a szexuális kapcsolatot. Egyik válaszolónak: 14 év alatt nincs szülõi engedély, ez hülyeség. Sok prûdnek: 17 évesen elveszteni a szüzességet nem akkora "bûn" ám!

Olyan van, hogy nem vizsgál meg a nőgyógyász mert nem élek nemi életet és azt mondja hogy akkor nem lehet semmi bajom?

Legjobb válasz: Problémával mentél hozzá? Szûzen is lehetnek problémák, igazából a terhesség és az abból adódóak kizárhatók csak.

Problémával mentél hozzá? Szûzen is lehetnek problémák, igazából a terhesség és az abból adódóak kizárhatók csak.
És egy fertõzés kivizsgálása miatt hüvelykenetet venni mióta lehet végbélbõl? Azt csak hüvelybõl lehet.
Pontosan így van, ahogy az elõzõ írta. Sõt, némelyik nõgyógyász az éves rutin keretében is vizsgál végbélbõl, mert mint mondta, így más oldalról is hozzáférhet a dolgokhoz, és jobban át tudja tapintani.
Ha szûz vagy a végbeleden keresztül vizsgál meg, ez komoly nem vicc egyik csoporttársam mesélte.
keress másik orvost meg kellett volna vizsgálnia, mert nem csak nemi úton lehet fertõzést elkapni, hanem fertõzött törülközõ vagy wc által is emellett a rendszertelen vérzésnek is kell legyen oka, akár nõgyógyászati, akár hormonális, ezt is meg kellett volna néznie de nem akarta, Te meg ne akarj hozzá menni :-) vannak normális dokik is, találni fogsz Te is
Tök mindegy, hogy élsz-e nemi életet vagy sem. Fertõzésed, nõgyógyászati gyulladásod, cisztád, miómád és egyéb problémák nemi élet nélkül is lehet, amivel viszont meg szoktak vizsgálni.
Attól, hogy nem élsz nemi életet, még megvizsgálhat. Akkor nem "szoktak", ha még szûz vagy. Tehát nem árt, ha tud róla. Ultrahanggal is sok minden meg tudnak nézni, ráadásul a bugyidban lévõ nyomokból is tud következtetni, hogy a folyásod milyen jellegû, mi lehet a bajod. Én sem vizsgálnálak meg hüvelyen keresztül, ha még szûz vagy. Gondolom, nem kell magyarázni, hogy miért...:)
Ha valami panaszod van, akkor köteles megvizsgálni ha csak így lehet pontos diagnózist felállítani. De persze szûz lányokat sokkal óvatosabban vizsgál, ha nem muszáj, akkor nem nyúl a hüvelyedbe!!!
A kérdező hozzászólása: csak ultrahangi vizsgálatom volt semmi kenet vétel vagy más.
A kérdező hozzászólása: alhasi és deréktáji fájdalommal hamarabbi vérzéssel és néha elõforduló folyással mentem .
Szüzen is megvizsgálhat és keneteket is vehet. Van direkt "szûz kacsa" kíméletesen végzik a vizsgálatot nem kell félni. Hüvelygyulladásod, gombád, meg még amit elõttem felsoroltak azon kívül is lehet 1000 bajod, független attól, hogy szûz vagy-e vagy sem.
Igen, engem sem vizsgált meg ÚGY, hanem megnyomkodott, hasi ultrahangot csinált. Azt mondta, ebbõl is látszik, hogy minden rendben van, és egy szûz lányt nem kell hüvelyen keresztül vizsgálni.
11-nek igaza van. Akár hüvelyi vizsgálatot is lehet szüzeknek csinálni, ha olyan jellegû a panasz és ez nem jelenti a szüzesség elvesztését. Persze ha folyásról van szó, ahhoz nem kell feltárni a hüvelyt, a hüvely bemenetbõl is lehet venni váladékot.
Én voltam gyerekként gyereknõgyógyásznál. Hüvelybõl vett kenetet, de úgy, hogy egy vékony csõszerû valamit dugott fel mélyen a hüvelybe. Semmi mással nem nyúlt belém. Tehát megvizsgált, figyelembe véve, hogy ugye szûz vagyok, mivel gyerek voltam. Megállapította a problémám és ki is kezelt, gyógyszert írt fel. Megfázás vagy valami fertõzés volt, azt hiszem.
Nem fogja elmondani neki ne aggódj!
Ha nem merül fel bûncselekmény gyanúja, akkor a dokit köti az orvosi titoktartás.
Attól is függ, hogy mennyi idõs vagy?
A kérdező hozzászólása: 17
17 évesen már Anyukád nélkül is mehetsz nõgyógyászhoz, és semmit nem fog neki mondani ha Te nem akarod! :)

Akiknek hosszú ciklussal fogant a babátok, nektek a nőgyógyászok el szokták fogadni, ha hőgörbe alapján tudtátok a peteérés napját, ami mondjuk nem a 14. napon, hanem sokkal később volt?

Nekem a ciklusom 32. napján volt a peteérésem, (ami biztos, mert a hőmérsékletem, a nyákom, az ovuteszt és az ovufájdalom is erre utalt), így a babám sokkal kisebb, mint amit az első mensesből számolnak. Ezt mennyire hiszik el az orvosok, hogy tényleg később volt a peteérés? Hallottam néhány esetet, hogy nem vették figyelembe, és nem hittek a kismamának, pedig végül neki volt igaza. Nektek mik a tapasztalataitok? Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ha biztos vagy a peteérésed idõpontjában, akkor egyszerûen vonj le belõle 14 napot és azt mond be utolsó menstruációnak :) Így senki nem fog csesztetni, hogy kisebb a baba, mint - szerintük, azaz az igazi menzesz alapján - lennie kéne + a végén sem fognak túlhordást hinni, amikor az valójában még nem is az.

Ha biztos vagy a peteérésed idõpontjában, akkor egyszerûen vonj le belõle 14 napot és azt mond be utolsó menstruációnak :) Így senki nem fog csesztetni, hogy kisebb a baba, mint - szerintük, azaz az igazi menzesz alapján - lennie kéne + a végén sem fognak túlhordást hinni, amikor az valójában még nem is az.
Hasonlóképpen vagyok én is, mint te kedves kérdezõ. Ahhoz az orvoshoz járok már több éve, tudja, hogy milyenek a ciklusaim, ezért nem is abból számolt, hanem uh alapján próbált korrigálni. Az elsõ genetikai vizsgálatnál ott +/- 1-2 nappal meg tudják állítólag mondani, hogy pontosan hol járunk és aszerint korrigálják. Legalábbis nálam így volt. Menstruáció szerint már betöltöttem volna a 29. hetet is pár napja, de az uh alapján csak most pénteken töltöm a 28at.
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, hogy mikor kérdezi, hogy mikor menstruáltam utoljára, akkor megmondom, hogy szoptatás miatt még nem állt be a ciklusom, nagyon össze-vissza volt, így most is csak a 32. napon volt még a peteérés. Így már azért hihetõbb, nem? Mert még napi 3x is szoptatok... Mit gondoltok?
Nyugodtan megmutathatod a görbéd, az alapján el fogja hinni, ha nem hülye:D Egyébként anyám is úgy oldotta meg, hogy tudta mikor volt az ovuja, és abból levont 14 napot. Azt mondta be utolsó menzesznek:DD Persze akkor még nem volt UH, ami alapján lehetett korrigálni. Elõtte meg x hónapig vérzése se volt...
Nekem is 35-40 napos ciklusaim vannak, néha kimarad a mensim ha stresszelek. Ezt mondtam is a dokinak, mikor január elején volt meg utoljára, a babám viszont február elején fogant meg. Egy percig nem problémázott ezen, ultrahang alapján számolta ki, a harmadik havi vizsgálaton már olyan jól megsaccolta hogy egy napot késett csak a babám a kiírt naphoz képest :)
A ciklusom 30. napján volt a peteérésem és mindenhol elfogadták, pedig nem kamuztam az utolsó menstruációval. A védõnõnek mondjuk mindne alkalommal el kellett magyarázni hogy nem, nekem nem abból számoljuk mert hosszú ciklusaim voltak, úgyhogy legközelebb szerintem én is inkább bekamuzom azt az idõpontot utolsó menzesznek amit a peteérésbõl számítok vissza :) A nõdokim feltétel nélkül elfogadta és az UH is engem igazolt.
Túl nagy nem, de nyilván megkérdezi, hogy mi történt a szûzhártyáddal.
a szûzhártyád sok okból kiszakadhat. sport, tampon használat stb. nyugodtan mondd hogy nem volt még nemi kapcsolatod, sok lánynak nincs meg már a szûzhártyája pedig még csak nem is pettingelt.
Amúgy a kérdés rendszerint nem erre irányul, hanem, hogy élsz-e rendszeres (vagy rendszertelen) nemi életet.
Miét hazudnál?
Tulajdonképpen miért is mennél nõgyógyászhoz most? Van valami gondod?
Mond meg neki az igazat.hidd el nem te leszel az elsõ akitõl ezt hallja.Nem fog hülyének se nézni.Egy orvos akkor tud legtöbbet segiteni ha õszinte vagy vele.
Ha azt mondod, hogy már éltél, akkor lehet, hogy venne kenetet, rábeszélne fogamzásgátlóra, stb. Ha azt mondanád, hogy nem, akkor nem tenné elõzõeket.
A kérdező hozzászólása: de volt már aktusom :)
A szüzesség elvesztése tulajdonképpen azt jelenti, hogy lefeküdtél valakivel. Az ujjazás valahol nem ide tartozik, mert fizikálisan lehet, hogy ettõl szakadt át a szûzhártyád (honnan tudod?? lehet, hogy már elõtte sérült..), de a hagyományos értelmében véve még szûznek tekintenélek. Egyébként amiatt kérdezi meg, hogy élsz-e szexuális életet, mert egyrészt akkor finomabban vizsgál, másrészt azt hiszem, csak akkor végez méhnyakrákszûrést, ha már élsz, mert aki szûz, annak általában P0 az eredménye. Legalábbis nekem így magyarázta a doki, amikor elõször mentem.
A kérdező hozzászólása: a szûzhártyám ujjazásnál szakadt ki :)
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom, csak érdekelt, mert ugye 1 még nemis rendszeres meg nemis rendszertelen
A kérdező hozzászólása: nincs, csak tablettát szeretnék elkezdeni szedni :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!