Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyász mondja (39 db)

Milyen kérdéseket tesz fel a nőgyógyász az első vizsgálaton? Mi az, amire már nem kérdezhet rá (mert mondjuk annyira intim)?

Legjobb válasz: meg fogja kérdezni h szüz vagy e. azt h mikor menstruáltál utoljára és elõszõr. ha bproblémával fordulsz hozzá akkor pontosan el kell mondanod a tüneteidet mielött megvizsgál. ha azt mondod neki h már nem agy szûz esetleg megkérdezheti h mivel védekezel de ez nagyon ritka. ha magánrendelésre ész vigyél magaddal taj kártyát és egy személyit hja meg pénzt. hát arra mondjuk igy nem kérdezhet rá h mikor, kivel, hogyan csináltad utoljára.meg hát nem tudom mire gondolsz??

meg fogja kérdezni h szüz vagy e. azt h mikor menstruáltál utoljára és elõszõr. ha bproblémával fordulsz hozzá akkor pontosan el kell mondanod a tüneteidet mielött megvizsgál. ha azt mondod neki h már nem agy szûz esetleg megkérdezheti h mivel védekezel de ez nagyon ritka. ha magánrendelésre ész vigyél magaddal taj kártyát és egy személyit hja meg pénzt. hát arra mondjuk igy nem kérdezhet rá h mikor, kivel, hogyan csináltad utoljára.meg hát nem tudom mire gondolsz??
Nincs olyan intim dolog, amire nem kérdezhet rá, mivel maga a nõgyógyászat is egy igen inti dolog. Elõször elmondod, hogy miért jöttél. Általában azt kérdezi meg, hogy rendszeres-e a mensid, mikor jött meg utoljára, és hogy voltál-e már fiúval, azaz szûz vagy-e még.
Azt tutira nem kérdezi meg, hogy szereted e az orális szexet, vagy hogy mi a kedvenc pózod. Mert ez már tényleg intim az elsõ vizsgálatnál. Azután ha majd terhesgondozásra jársz, még azt is megbeszéled a dokiddal, hogy milyen pózt ajánl, hogy a legkevésbé zavarjátok a babót. De ez még odébb van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ilyesmire gondoltam. Nagyon félek elmenni, tudom, hogy a nõgyógyásznak ez a dolga, és százezret látott már, de attól még nekem az elsõ lesz, és nagyon cikinek érzem. :( Azért kérdeztem, hogy mire kérdezhet rá, mert semmit nem tudok errõl.
Ne érezd cikinek. Ha mégis parázol, vidd magaddal anyukádat, egy tapasztalt jó barátnõdet, vagy a párodat.
én már voltam elég bunkó nõgyógyásznál ia, megkérdezte mióta nem vagyok szûz, hány férfival voltam, még baszogatott is, nem tudom mit képzel magáról, nagyon hülye volt, de általában jófejek, és nem is kell tõlük félni (mellesleg a péterfi u.ban voltam, vagy iylesmi, a gyermeknõgyógyászaton). szerintem fiatalon is inkább normálishoz kell járni, nem gyereknõgyógyászhoz, azok mind nomrálisak voltak :)

A nőgyógyász nem mondja el a szülőnek, hogy az ember már nem szűz?

Legjobb válasz: szia! gondolom még nem vagy 18 és anyuci el akar vinni a dokihoz. ha már 16 körül vagy, nyugodtan kérd meg a dokit, hogy ne mondja el, és akkor nem fogja, jó esetben. de egyedül is elmehetsz, nem fog megenni. mondd meg anyukádnak, várjon meg kint, elég nagy vagy már. meg fogja érteni. de ha bármit mondd ami rossz vagy esetleg terhességet észlel, szólj a szüleidnek.

szia! gondolom még nem vagy 18 és anyuci el akar vinni a dokihoz. ha már 16 körül vagy, nyugodtan kérd meg a dokit, hogy ne mondja el, és akkor nem fogja, jó esetben. de egyedül is elmehetsz, nem fog megenni. mondd meg anyukádnak, várjon meg kint, elég nagy vagy már. meg fogja érteni. de ha bármit mondd ami rossz vagy esetleg terhességet észlel, szólj a szüleidnek.
Ha elmúltál már 14, nem fogja elmondani. Titoktartási kötelezettsége van, és ha megszegné, súlyos bajba sodorná saját magát és a praxisát is ezzel. Ez orvosi berkekben megbocsájthatatlan bûnnek számítana. Egyébként a szülõ szemében nagyot "nõnél", ha te mondanád el neki, hiszen látná, hogy bizalommal fordulsz felé, és mindent meg lehet veled felnõtt ember módjára beszélni. Az orvostól ne félj: nem mondja el nekik.

Miért mondja azt a nögyógyász és a védönö is hogy nagy a babám? 17 hetes vagyok azt mondta a nögyógyászom hogy uh alapján nagy a baba! Ez azt jelenti hogy mikor megszületik is nagyobb lesz a többi babánál? (mármint nagy sullyal fog születni? )

Legjobb válasz: Nem tudom mi alapján vagy 17 hetes, gondolom az utso mensi óta ennyi,és ahhoz képest nagyobb a baba, de ez még szülésig sokat változhat. Majd alakul, aggódni nem kell. 1 hét ide-oda eltérés amúgy is normális az uh gépek különbsége baállításban.

Nem tudom mi alapján vagy 17 hetes, gondolom az utso mensi óta ennyi, és ahhoz képest nagyobb a baba, de ez még szülésig sokat változhat. Majd alakul, aggódni nem kell. 1 hét ide-oda eltérés amúgy is normális az uh gépek különbsége baállításban.
Jó lenne tudni azt mire mondják azt , hogy nagy.A másik, hogy szedsz e terhesvitamint mert attól nõhet a baba, és éppen azért, hogy ne legyen nagy amikor megszületik azért nem szedik mindennap csak két naponta!

A nőgyógyász elárulhatja-e anyámnak hogy már nem vagyok szűz? Meg lehet-e kérni hogy ne mondja el?

Legjobb válasz: Szia! Igen, megkérheted rá, õket köti a titoktartás. Mondjuk attól is függ hány éves vagy, ha 14 alatti, akkor bûncselekménynek minõsül, így értelemszerûen el fogja mondani.

Szia! Igen, megkérheted rá, õket köti a titoktartás. Mondjuk attól is függ hány éves vagy, ha 14 alatti, akkor bûncselekménynek minõsül, így értelemszerûen el fogja mondani.
ezt nem értem...17 évesen a szüleid kísérnek a nõgyógysászhoz?o.O amúgy pedig !NEM MONDHATJA EL! mert az engedélye forog kockán ha az engedélyed nélkül elmondja... a szüleddel pedig igazán beszélhetnél, hogy ne legyenek ennyire konzervatívak
"Márpedig ahogy elkurvult a mai világ, biztos 18 alatt vagy!" Nem tudom mért de ezen én szakadtam!:DDDDDD
Elvileg köti az orvosi titoktartás, gyakorlatilag viszont köteles elmondani, amennyiben 18 éven aluli vagy! Márpedig ahogy elkurvult a mai világ, biztos 18 alatt vagy!
Elsõ válaszolónak írnám, jóhogy 18 alatt van, különben szerinted megkérdezte volna? Egyébként meg orvosa válogatja... Bár mégis hogy mondja el? Odatelefonál hozzátok: Halló... a lánya már nem szûz...Köszönöm.
az orvost köti a beteg titoktartási törvény ha elmondja jelensd fel mivel h akkro törvénytelen dolgot cselekedett am az is számit h hány éves vagy , mert 14 alatt "szölöi beleeggyezéssel " lehet szexuális kapcsolatot létesiteni
Megõrülök tõletek, miért kell ezt elsunnyogni?Bezzeg amikor nyögtél a pasid alatt akkor nem voltak ilyen aggályaid mi?Hogy anyád szálanként tépi ki a hajad, apád meg úgy megver mint kiskorodban, ugye? Ja és ne a nõgyógyászt hibáztasd, meg azon parázz elmondja nem mondja.Ez a te dolgod. Vállald a tetteidért a felelõsséget!
21:29 Jézusom, mindig meglep milyen emberek vannak. :D Kérdezõnek: a szûzhártyád kábé millió dologtól elszakadhat. Tehát nicns sok értelme ezen problémázni.
21:36, 21:40 vagyok, szûzhártya alapján meg lehet állapítani, ha "erõszakos" volt a szex, nem szó szerint értve, egyébként pedig testmozgásnál és még ezernyi más dologtól is búcsút lehet mondani a szûzhártyának...
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok és pár hónapja sexeltem elõször... azért érdeklõdöm mert a szüleim nem néznék jó szemmel hogy 18év alatt élnék nemi életet.
Sziasztok! A kérdezõnek: Az orvost titoktartás kötelezi, kivéve, ha bûncselekmény, vagy gyanúja jut a tudomására. Ilyen például, ha 14 alatti lány megy hozzá vizsgálatra, aki nem szûz. Tehát, ha megkéred, nem fogja elmondani. 14 éves kor felettiek között (beleegyezésükkel) a törvény nem tiltja a szexuális kapcsolatot. Egyik válaszolónak: 14 év alatt nincs szülõi engedély, ez hülyeség. Sok prûdnek: 17 évesen elveszteni a szüzességet nem akkora "bûn" ám!

Ha a nőgyógyászom, azt mondja hogy "nőgyógyászatilag nincs problémám" és ultrahangon se mondtak igazán semmi konkrét bajt, akkor ugye terhes sem vagyok?

hülyén hangzik a kérdés tudom,de a n?gyógyászoknál,emmnyi az esély,hogy tévednek ?

Legjobb válasz: Az, hogy nõgyógyászatilag nincs semmi problémád, nem azt jelenti, hogy nem vagy terhes.

Az, hogy nõgyógyászatilag nincs semmi problémád, nem azt jelenti, hogy nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: de az ultrahangon csak ki kéne derülnie , nem ? vagy látszódnia kéne.
Attól függ hány hetes a terhesség. Ultrahangon is csak egy bizonyos idõ múlva látszik. De talán vegyél egy tesztet. Vagy ha nem akarsz gyereket, akkor védekezz. Esetleg megkérhetted volna az orvost is, hogy utaljon be laborba...
A kérdező hozzászólása: körülbelül 5 hete voltak a "lenti" szúrásaim, azért mentem el is. Védekeztünk. Ez természetes .
Az uh csak a majd 4 hetes terhességet mutatja ki biztosra, de még olyankor is elõfordul, hogy üresnek tûnik a petezsák tehát nem látszik egyértelmûen, hogy van-e benne baba. Javaslom 1-2 hét múlva csinálj tesztet.
A kérdező hozzászólása: Holnap is mindenféleképpen visszamegyek. Nem hagyom annyiba. A nõgyógyász amúgy azt mondta, hogy esélyes , hogy vese bajaim hozták elõ , a szúrásokat is, ami húgyvezetékben volt. Ezért kérdeztem rá itt is :)

Olyan van, hogy nem vizsgál meg a nőgyógyász mert nem élek nemi életet és azt mondja hogy akkor nem lehet semmi bajom?

Legjobb válasz: Problémával mentél hozzá? Szûzen is lehetnek problémák, igazából a terhesség és az abból adódóak kizárhatók csak.

Problémával mentél hozzá? Szûzen is lehetnek problémák, igazából a terhesség és az abból adódóak kizárhatók csak.
És egy fertõzés kivizsgálása miatt hüvelykenetet venni mióta lehet végbélbõl? Azt csak hüvelybõl lehet.
Pontosan így van, ahogy az elõzõ írta. Sõt, némelyik nõgyógyász az éves rutin keretében is vizsgál végbélbõl, mert mint mondta, így más oldalról is hozzáférhet a dolgokhoz, és jobban át tudja tapintani.
Ha szûz vagy a végbeleden keresztül vizsgál meg, ez komoly nem vicc egyik csoporttársam mesélte.
keress másik orvost meg kellett volna vizsgálnia, mert nem csak nemi úton lehet fertõzést elkapni, hanem fertõzött törülközõ vagy wc által is emellett a rendszertelen vérzésnek is kell legyen oka, akár nõgyógyászati, akár hormonális, ezt is meg kellett volna néznie de nem akarta, Te meg ne akarj hozzá menni :-) vannak normális dokik is, találni fogsz Te is
Tök mindegy, hogy élsz-e nemi életet vagy sem. Fertõzésed, nõgyógyászati gyulladásod, cisztád, miómád és egyéb problémák nemi élet nélkül is lehet, amivel viszont meg szoktak vizsgálni.
Attól, hogy nem élsz nemi életet, még megvizsgálhat. Akkor nem "szoktak", ha még szûz vagy. Tehát nem árt, ha tud róla. Ultrahanggal is sok minden meg tudnak nézni, ráadásul a bugyidban lévõ nyomokból is tud következtetni, hogy a folyásod milyen jellegû, mi lehet a bajod. Én sem vizsgálnálak meg hüvelyen keresztül, ha még szûz vagy. Gondolom, nem kell magyarázni, hogy miért...:)
Ha valami panaszod van, akkor köteles megvizsgálni ha csak így lehet pontos diagnózist felállítani. De persze szûz lányokat sokkal óvatosabban vizsgál, ha nem muszáj, akkor nem nyúl a hüvelyedbe!!!
A kérdező hozzászólása: csak ultrahangi vizsgálatom volt semmi kenet vétel vagy más.
A kérdező hozzászólása: alhasi és deréktáji fájdalommal hamarabbi vérzéssel és néha elõforduló folyással mentem .
Szüzen is megvizsgálhat és keneteket is vehet. Van direkt "szûz kacsa" kíméletesen végzik a vizsgálatot nem kell félni. Hüvelygyulladásod, gombád, meg még amit elõttem felsoroltak azon kívül is lehet 1000 bajod, független attól, hogy szûz vagy-e vagy sem.
Igen, engem sem vizsgált meg ÚGY, hanem megnyomkodott, hasi ultrahangot csinált. Azt mondta, ebbõl is látszik, hogy minden rendben van, és egy szûz lányt nem kell hüvelyen keresztül vizsgálni.
11-nek igaza van. Akár hüvelyi vizsgálatot is lehet szüzeknek csinálni, ha olyan jellegû a panasz és ez nem jelenti a szüzesség elvesztését. Persze ha folyásról van szó, ahhoz nem kell feltárni a hüvelyt, a hüvely bemenetbõl is lehet venni váladékot.
Én voltam gyerekként gyereknõgyógyásznál. Hüvelybõl vett kenetet, de úgy, hogy egy vékony csõszerû valamit dugott fel mélyen a hüvelybe. Semmi mással nem nyúlt belém. Tehát megvizsgált, figyelembe véve, hogy ugye szûz vagyok, mivel gyerek voltam. Megállapította a problémám és ki is kezelt, gyógyszert írt fel. Megfázás vagy valami fertõzés volt, azt hiszem.

Aprilis 2-an voltam utojara beteg. Akkor hany hetes terhes vagyok? A nogyogyaszom szerint 18-19 hetes vagyok! A csaladi orvosom meg azt mondja 21 hetes vagyok! Akkor kinek is van igaza?

Legjobb válasz: Nekem április 1-én volt utoljára menzesem és ma vagyok 21 hetes 1 napos. Te akkor ma vagy pont 21 hetes

Nekem április 1-én volt utoljára menzesem és ma vagyok 21 hetes 1 napos. Te akkor ma vagy pont 21 hetes
A kérdező hozzászólása: Akkor a nogyogyaszom elszamolt valamit?Hogy lehehetseges ez?Akkor gondok akadhatnak a terhesegel?
A kérdező hozzászólása: Szeptember 19-diken kell menjek ujra nogyogyaszhoz
Nem mindegy, hogy a mensi alapján számolnak, vagy a baba méretei alapján. Egyik sem biztos, hogy hibás. Én mensi alapján 26 hetes vagyok, az orvos korrigálta már régen, hogy idõsebb a babám, mint amit a naptár papírforma szerint mond, ma 27 hetes 4 napos vagyok a baba méretei alapján. Nem kell megijedni. Az egyik csak a naptár és 28-as ciklussal 14. napi peteéréssel számol, csak nem vagyunk robotok, tudod :) A nõgyógyász mérvadó.
A kérdező hozzászólása: Es mar ereztem h megmozdult a pici is!Alig varom hogy ujra mehesek kontrolba:)
Pont ma vagy 21 hetes gratulálok. Boldog baba várást.
A kérdező hozzászólása: koszonom:)
Beteg??? Bocs, de a betegségnek mi köze a terhességhez? Ha beteg vagy, attól még nem esel teherbe....
Egyesek így hívják a menstruációt. Nagymamám is így hívta.

Létezik olyan hogy valaki megszül és mondja a nőgyógyászának hogy ő nem akar szoptatni és kap rá valami gyógyszert amitől elmegy a teje?

A doki ezt csak úgy simán kiadja vagy megpróbálja meggy?zni az anyát hogy szoptasson? Arra az esetre gondolok amikor csak úgy úgy dönt az anya nem pedig valami orvosi indok miatt nem szoptathat.

Legjobb válasz: Szerintem is hagyjuk egymást. Szia

En Angliaban szultem, ez itt elfogadott dolog, tiszteletben tartjak a dontesed, bar nekem is furcsa, peldaul a korhazban ott a cumisuveg sterilizalo, kapod a tejelapaszto gyogyszert rogton szules utan, ha kered. A holgy akivel egy szobaban voltam meg sem probalt szoptatni, azt mondta, neki ez tul maceras...
hû mekkora paraszt nõ az 1-es.Biztos õ a mintanya!(na persze)Jó rég lehettél már megbaszarintva anyukám!!!!
Szerintem is hagyjuk egymást. Szia
Ezt a csecsemõs nõvérnek kell mondanod mert õ viszi a babádat szoptatni, Sõt ha simán szülsz egybõl a melledre tennék. Bocsi off! Komolyan megáll az eszem az olyan nõktõl akik tudnának szoptatni de nem akarnak.Én nem tudtam, be se indult a tejem.De bármit megadtam volna érte hogy szoptathassak.Persze a te dolgod.De akkor vedd csak a drága tápszert, mert nem olcsó mulatság ám!Nekünk az elején csak a tápszer havi 16000Ft volt.És igen felnõtt rajt a kislányom, nem is volt beteges de könyörgöm miért nem lehet szoptatni?Félted a melleidet?
Ez egy nagyon erdekes kerdes, engem is foglalkoztat, egyesek miert dontenek igy. En kulfoldon elek, es itt nagy divat a tapszerezes - hulyenek is vagyok nezve, hogy a most 1 eves lanyomat kizarolag szoptatom, el se hiszik, hogy koszoni, nem ker mast. Egy itteni baratnom tervez gyereket, es o meg is mondta, hogy nm fog szoptatni, fejni sem, sot, legnagyobb dobbenetemre meg a kolosztrumot sem fogja lefejni a babajanak! Rogton hormont fog szedni, hogy elapadjon a teje, pedig tudja, hogy fajdalmas lesz a pango tej.... Annyit tudtam belole nagy nehezen indokkent kiszedni, hogy nem a mellet felti, hanem neki ez tul intim. Szerintem aki a gyerekevel nem is akar ennyire bensoseges kapcsolatot, ott valami melyen gyokeredzo pszichologiai baj van. Furcsa szamomra, hogy manapsag sok fiatal no el sem tudja kepzelni, hogy arra hasznalja a testet, mellet, amire valo, inkabb valasztja a mesterseges taplalast, meg se probalja az evmilliok alatt bevalt modszert.
Nekem meg az olyan nõktõl áll meg az eszem mint a nagyon "okos" 1-es válaszoló, aki offolgat feleslegesen...azt sem tudja mi van a háttérben de feleslegesen jártatja a száját.Nem rossz anya valaki attól hogy nem szeretné szoptatni a gyerekét, csak ebben az országban divat elítélni minden olyan embert aki nem úgy csinál dolgokat ahogy a nagy többség.Nem a nõgyógyász feladata egyébként meggyõzni az anyát a szoptatásról, ha nem akar úgysem fog.Egyébként lefejni is le lehet a tejet, és akkor adja neki cumisüvegbõl.Nem halt még ebbe bele egyik baba sem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a kérdésre irányuló válaszokat!! A többire meg: relaaaax csajok :) ))
:D Okos enged, szamár szenved! Részemrõl ennyi, nem fárasztom magam.Javaslom ereszd ki a gõzt!Túl feszült vagy.További szép zsörtölõdõs estét.
Igen, a szólásszabadságra mindent rá lehet fogni. Nyugodtan sértegess csak másokat, hiszen szólásszabadságod van.
Te szerintem alapból ugrasz.Úgyhogy ne nekem írd hogy miért támadom a kérdezõt!Õ is megtudja védeni magát. Amúgy meg szólásszabadság van, jogom van elmondani a véleményemet.Kötekedj mással.
Feltett a kérdezõ egy sima kérdést. A válaszod nagy része arról szólt, hogy kifejezted ellenérzésedet valaki iránt, akit nem ismersz, kioktattad a tápszer áráról és azonnal rosszindulatúan arra következtettél, hogy a melleit félti. Nem túl szimpatikus kedves 1. válaszoló 5. válaszoló vagyok és beismerem, hogy ugrok az ilyen stílusra.
Igen, van ilyen, külföldön a gyakoribb, itthon szerencsére ritka. Bromocriptint szoktak rá adni, de nagyon erõs gyógyszer és sok a mellékhatása, úgyhogy egyébként nagyon nem javallt. De ha valaki nem szoptat, bár belövell a teje, pár nap után el is apad. Illetve szükség lehet némi fejésre is, különben begyullad a melle. Van, aki ilyenkor próbálja gyõzködni az anyukát, de általában nem nagyon szokták erõltetni, fõleg, ha valaki kapásból így kezd. Off: egyébként én se tudom ezt megérteni...
A kérdező hozzászólása: Ja értem. Köszi.
A kérdező hozzászólása: Én nem estem neki senkinek, a kérdés nem az hogy HELYESEN teszi e hogy nem AKAR szoptatni (nem nincs teje meg próbálta de nem indult be kategória) hanem ez hogy valakinek volt e ilyen vagy hallott e ilyesmirõl hogy ez így megy manapság?
A kérdező hozzászólása: Miért kéne odaírnom? Szimpla kérdést tettem fel, nem tanácsot vártam meg leoltást hogy mit is kéne tennem fõleg mert nem is rólam szól. Sose hallottam ilyenrõl korábban (nem is érdekelt) de most egy ismerõsöm mondta hogy már megbeszélték az orvosával hogy nem fog szoptatni mert õ nem akar és kész. És furcsállom hogy az orvos egy szót se szól erre.
Nem írtad oda hogy kirõl van szó!
A kérdező hozzászólása: köszi a leosztást de nem rólam van szó :) ) 3 babám van mindhármat 1 éves korukig szoptattam. :)
17-es válaszoló: hát igen, ennyit ér a fenenagy modernség. :(

Ha a nogyogyasz azt mondja, hogy kezelni kell valami fertozest, akkor az hany napos lehet? 1 het? Par nap? Valakinek mar volt-e ilyesmi?

Legjobb válasz: plussz még attól is, hogy hányszor akar látni a nõgyógyász! magán, vagy SzTK? Fizetsz neki?

plussz még attól is, hogy hányszor akar látni a nõgyógyász! magán, vagy SzTK? Fizetsz neki?
Hát igen, ez is benne van a pakliban.
a 2. ra gondoltam
Azt is megkérdezheted a nõgyógyásztól, hogy kb meddig tart. Ez változ. Függ attól, hogy milyen fertõzésed van, milyen gyógyszerrel kezelnek stb.
3-tól 10 napig, attól függ, mit ír fel.
Mer még nem irt fel semmit? Ez furi, ha gond van akk egybõl felirja amit kell, s elmondja mi a teendõ!

Ha hüvelygombám vagy vmi hasonló betegségem van azt ott helyben megtudja állapítani a nőgyógyász vagy kenetet vesz és csak napokkal később felhív, vagy mondja hogy mikor menjek vissza vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: És még valami.Azt olvastam hogy aznap már ne mosakodjunk ott lent mert így többet lát az orvos.De engem zavarna hogy tudom hogy nem vagyok teljesen tiszta.Ti hogy szoktátok?

A kérdező hozzászólása: És még valami.Azt olvastam hogy aznap már ne mosakodjunk ott lent mert így többet lát az orvos.De engem zavarna hogy tudom hogy nem vagyok teljesen tiszta.Ti hogy szoktátok?
Nem, el kell küldeni a laborba. Úgy szokták, hogy felír vmit, ami enyhíti a tüneteket, aztán ha megvan az eredmény, kapsz célzott kezelést. Vízzel mosd meg magad, de mást ne használj.
Zuhanyozz reggel és menj délután.:) Akkor lát is és neked sem ciki. Általában rögtön ad rá kenõcsöt és tablettát, de a kenetet laborba küldi és ha esetleg mást is találnak benne, akkor kiegészítõ kezelésre is szükség lehet. gyors jobbulást!
A kérdező hozzászólása: köszi!
Külsõleg nyugodtan tisztálkodj. Hüvelyöblítést ne végezz. Az eredmény általában másnapra megvan.
Nem tudom, nekem a dokim eddig mindig eltalálta, hogy mi okozza, és hatott amit felírt, így kenetvételre nem is került még sor. Szóval akkor se csodálkozz, ha nem akar azonnal kenetet venni. Mosakodni lehet elõtte, de csak vízzel.
A kérdező hozzászólása: mindig vÍzzel szoktam csak.De akkor belül ne mossam ki?
Belül soha nem mosd ki a puncid, mert tönkreteszed a védekezõképességét.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!