Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyász ki táppénzre, (10 db)

Kérhetem az orvosomat (nőgyógyászomat), hogy javasolja a háziorvosomnak, hogy írjon ki táppénzre?

A 25. héten járok, és kezdek már nagyon fáradékony lenni a napi 8-10 óra munkától, úgy érzem, nem bírok már többet 1-2 hétnél. Szeretnék "elvonulni" pihenni.

Legjobb válasz: Nálunk itt Pécsen,legalább is az én háziorvosom azt mondta,hogy õ javasolja nõgyógyásznak hogy írjon ki táppénzre,de lehet,hogy rosszul emlékszem.

Nálunk itt Pécsen, legalább is az én háziorvosom azt mondta, hogy õ javasolja nõgyógyásznak hogy írjon ki táppénzre, de lehet, hogy rosszul emlékszem.
Természetesen kérheted és nyugi fel is fognak venni tp-re! Én az elejétõl fogva tp-zen vagyok igaz nekem a munkám miatt kellett! Annyi lesz majd, hogy minden hónapban mikor mész a tp-zes papírodért akkor vinned kell egy javaslatot a dokitól, hogy javasolt a tp. Egyébként nagyon megértõek a dokik! Minden jót és további szép baba várást! 33 hetes kismama
perszehogy kérheted! lehet, hogy rosszul emlekszem, de nekem mintha a vedonom is felajanltota volna, hogy ir a nodokimnak, pedig 8 hetes voltam.. egesz terhesseg alatt is lehetsz tappenzen akár, senki sem nézne rad emiatt csunyan.. én nem birnam amunkat
Egész nyugodtan kérheted, én is így tettem. Még hozzá akartam fûzni a magyarázatot, nehogy azt gondolja, hogy csak lustulni akarok, de szemlátomást nem érdekelte, már írta is a papírt. 24 hetes kismama
Szia! én is tp-én vagyok, de engem a nõgyógyász vett fel táppénzre. Elmondtam, hogy 10-12 órás munkám van, ahol ezidõ alatt állnom kell, és nem nagyon bírom, akkor azt mondta nincs semmi gond, kiír tp-re. szerintem nyugodtan szólj, hogy fárasztó a munkád, és szeretnél többet pihenni, biztos kiír majd.Emiatt ne legyen rossz érzésed!! 28 hetes pocakos

Ki ír ki táppénzre? A nőgyógyász, vagy a háziorvos?

Legjobb válasz: A nõgyógyász javaslatot tehet a táppénzre, de a háziorvos ír ki.

A nõgyógyász javaslatot tehet a táppénzre, de a háziorvos ír ki.
A nõdoki ad igazolást, hogy valós a terhességed és azután a háziorvos vesz fel táppénzre.
igen egyetértek az elöttem szólokkal, a háziorvos tud kiírni táppénzre.
nálunk van egy úgynevezett nõvédelmi központ a kötelezõ vizsgálatokra is ide kell menni, nem a kórházba, és itt írnak ki táppénzre is, szóval nem a háziorvos.de ez mindenhol változó. boldog babavárást

Terhességi táppénzre csak a nőgyógyász írhat ki?

Gyesen vagyok és szeretnék elmenni táppénre. Tegnap a munkáltatóm kiszámolta, hogy miért járnék jobban gyes helyett táppénzzel. Felhívtam a nőgyógyászt és 3 hét múlva van időpontom. Most vagyok 11 hetes (lesz majd 2,5 hét múlva a 12. heti uh-m) ki tudna engem táppénzre küldeni? Vagy hogy műkődik ez? Nem szeretnék "csalni". De anyagi okok miatt tényleg jó lenne. Nem vagyok beteg, naponta 4x 5x hányok, de semmi más bajom nincsen. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nekem a nõgyógyász adott igazolást, és azzal mehettem a házidokihoz, aki felvett táppénzre.

Nekem a nõgyógyász adott igazolást, és azzal mehettem a házidokihoz, aki felvett táppénzre.
Engem a háziorvosom vett tp-re!
Persze, hogy kiír.
engem elõször a háziorvos írt ki, s adott át a terhesgondozónak pár hét után.
nekem csak egy papír kellett a nõgyógyásztól, amin szerepel, h. terhes vagyok (a legelsõ alkalommal kapott lelet), és a körzeti vett táppénzre. annyi, h. mondtam a nõdokinak, h. a munkahelyemen éjszakázom és vesz. anyagokkal dolgozom, így még ráfirkálta, h. veszélyeztetett.
Már nincs olyan hogy terhességi táppénz. Táppénz van. A körzeti köteles kiírni, nem kell különösebb indok. Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: mindenkinek adtam zöldkezet
A kérdező hozzászólása: ja értem, nekem is van papírom, még a 7+5 napos terhességrõl, de azon nincs ráírva, hogy veszélyeztetett lennék. Mert akkor lemegyek a körzetihez hétfõn és elmondom, hogy mi a szitu õszintén, tehát nem hazudnék össze vissza. Így is kiírna?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
Engem is a háziorvosom vett fel táppénzre, de vinnem kellett a nõgyógyászomtól státusz papírt is!
Nem, a háziorvos is, de elvileg kell hozzá szakorvosi javaslat. Mivel már eléggé szigorúan ellenõrzi az OEP a házidokikat is, ehhez a legtöbben szoktak ragaszkodni, de ha elmész és elmondod hogy csak 3 hét múlva van idõpontod a nõdokihoz, akkor ki fog írni, csak valószínûleg kéri majd, hogy havonta vigyél neki a nõdokitól szakorvosi javaslatot a folytatólagos táppénzen tartáshoz.


Táppénzre a nőgyógyász vagy a háziorvos ír ki, ha veszélyeztetett terhes vagyok?

Legjobb válasz: A nõgyógyász ad egy papírt, egy igazolást a veszélyeztetett terhességrõl, ami alapján a háziorvos tud felvenni táppénzre.

A nõgyógyász ad egy papírt, egy igazolást a veszélyeztetett terhességrõl, ami alapján a háziorvos tud felvenni táppénzre.
mindenhol más, hogy kérik-e a papírt (nálunk nem kell a nõgyógyásztól), de kiírni a háziorvos fog
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Azért kérdem, mert a munkahelyem a nõgyógyásztól kérné a kiírást. Akkor ezek szerint a körzeti orvosomtól el kell fogadják a táppénzes papírt, ha a nõgyógyászom ad hozzá javaslatot?
El kell hogy fogadják. A táppénz az táppénz, azt tudomásul kell vennie a munkáltatónak. Viszont, ha a nõdoki ad igazolást, akkor fénymásold le és add oda a munkáltatónak, ha nagyon hitetlenkedne.
Én a nõgyógyász javaslatára lettem veszélyeztetett terhes (munkámból adódóan), majd elbotoztam a papírral a körzeti dokihoz, aki kiírt táppénzre.
A háziorvos irhat ki táppénzre. A munkahelyed nem "válogathat". Azért kéri a nõgyógyásztól az igazolást, mert ellenõrzés esetén azzal fedezi magát, hogy szakorvos szerint veszélyeztetett vagy. De ha pl. nem nõgyógyásazti, hanem más okból lennél veszélyeztetett (pl. magas vérnyomás, alapbetegség), akkor õ saját jogon is kiirhat. De az a tuti nekik, ha van egy szakorvosi javaslat, aztán abba kössön bele az ellenõr...
szia a munkahelynek elvileg mindegy, csak vigyed a tp-papírt, nem lehet válogatni, én ilyet még nem is hallottam. Én a nõgyógyászaton vagyok tp-en, én direkt így kértem, h ott lehessek, mégpedig azért, h ne a házi dokinál kelljen ülnöm a sok köhögõs, fertõzõs beteg között mikor megyek a papírért. Itt nálunk hiába csak papírért mész mindenhol végig váratják a sort.

Táppénzre ki ír ki? Elég a háziorvos vagy a nőgyógyászhoz kell mennem?

Legjobb válasz: A háziorvos ír ki.A nõgyógyászaton kapsz egy igazolást hogy táppénzálományba vagy amit mindig a háziorvosnak kell odaadni.Minden hónapban csak egy igazolást adnak.

A háziorvos ír ki.A nõgyógyászaton kapsz egy igazolást hogy táppénzálományba vagy amit mindig a háziorvosnak kell odaadni.Minden hónapban csak egy igazolást adnak.
Ahol én lakom, ott a terhesgondozó ír ki, a háziorvoshoz hiába mentem elküldött a terhesgondozóba. Megkérdeztem több ismerõsömet a városban és mindenkit a terhesgondozó írt ki, pedig különbözõ háziorvosoknál vagyunk.
Nálunk a háziorvos ír ki. De elõször a nõgyógyászatra kell menni, kéri egy papírt, hogy legyen szíves ez és ez miatt betegállományba vegyen fel. Minden hónapban meg kell újítani, ami szerintem az egészben a legnagyobb hülyeség.
Nekem nem kellett semmit sem újítanom havonta. 7. hónapban azt mondtam, hogy nem akarok tovább dolgozni és a háziorvos kiírt mindenféle hozott papír nélkül. Úgy látszik ahány ház, annyi szokás.
Engem is elküldött a háziorvos. A terhesgondozóba gond nélkül kiírtak, csak a kiskönyv kellett hozzá.
Felénk az a szokás, hogy a háziorvos ír ki, de kér egy igazolást a nõgyógyásztól (újítani ezt az igazolást nekem sem volt szükséges)
A kérdező hozzászólása: köszi köszi mindenkinek. :)

24 hetes kismama vagyok. A lábdagadással már egyáltalán nem tudok mit kezdeni. Próbáltam mindent, amit javasoltak, de semmit nem használt.8 órát ülök a munkahelyen, ez miatt van. Kérhetem a nőgyógyászt, hogy írjon ki véglegesen táppénzre?

Legjobb válasz: Sztem lehet attól,pang a vérellátás a szervezetedben.amúgy mindenki más felépítésû van aki egyáltalán nem vizesedik van aki a végén,mint pl én is.A tested visszatartja a vízet ezért dagad be én pont tegnap kérdeztem a dokitól,hogy vane köze sóhoz,meg fûszeres kajákhoz esetleg cukorhoz és mosolyogva azt mondta semmi.szval ezzel együtt kell élni.Én azt fiogyeltem meg ha több folyadékot iszok nem dagadok úgy valószínû,mert többet megyek wcre is és rá van kényszeríve a szervezetem,hogy ûrítsen.próbáld ki te is hátha bejön.Amúgy persze,hogy kérheted a dokidat sztem egy szó nélkül ki fog írni.35hetes kismama

Sztem lehet attól, pang a vérellátás a szervezetedben.amúgy mindenki más felépítésû van aki egyáltalán nem vizesedik van aki a végén, mint pl én is.A tested visszatartja a vízet ezért dagad be én pont tegnap kérdeztem a dokitól, hogy vane köze sóhoz, meg fûszeres kajákhoz esetleg cukorhoz és mosolyogva azt mondta semmi.szval ezzel együtt kell élni.Én azt fiogyeltem meg ha több folyadékot iszok nem dagadok úgy valószínû, mert többet megyek wcre is és rá van kényszeríve a szervezetem, hogy ûrítsen.próbáld ki te is hátha bejön.Amúgy persze, hogy kérheted a dokidat sztem egy szó nélkül ki fog írni.35hetes kismama
En is 24 hetes vagyok, egyszer-egyszer bedagadt a labam. En gyogyaszati boltban vettem bokara valo gumizoknit (nem tudom pontosan hogy hivjak), azt ha par orat hordom, teljesen megszunik a labdagadas. Amugy szerintem kiirhatnak mar most is tappenzre.

Ki ir ki táppénzre? A háziorvos, vagy a nőgyógyász?

Legjobb válasz: A nõdoki javaslatára a háziorvos

A nõdoki javaslatára a háziorvos
A nögyógyásztól kell kérni, hogy írjon egy táppénzes javaslatot, azzal kell menni a háziorvoshoz, aki majd az alapján kiír táppénzre. De akár már a terhesség legelején is elmehetsz táppénzre, amikor Te szeretnél.
Szia! Engem a háziorvos írt ki, nõdokitól vittem javaslatot. Azóta havonta rajta van a leletemen, ez alapján tud a háziorvos táppénzen tartani.

Terhesen meddig írhat ki a nőgyógyász táppénzre?

Legjobb válasz: Míg meg nem lesz a baba.

Míg meg nem lesz a baba.
Vagyis míg kórházba nem kerülsz, mert akkor, ha még nem szülsz meg akkor a kórház adja a táppénzes papírt, majd ha meglesz a baba, akkor tesgyes-t kapsz, ha jogosult vagy rá.
Tesgyes:) Ez tetszik:) Visszatérve a kérdésre, nálunk pl. a nõgyógyász nem is írhat ki, csak a háziorvos, a nõgyógyász adja hozzá a javaslatot.
ha van valami probléma, (pl. veszélyeztetett vagy) akkor már a legelejétõl kiírhat a szülésig. De én úgy tapasztaltam h nagyon megértõek és akkor is kiírnak ha már csak egyszerûen nem szeretnél dolgozni.
Az elejétõl addig míg nem szülsz (kórházba nem kerülsz). A nõgyógyász írja a papírt hogy a háziorvos vegyen táppénzre. Õ csak javaslatot ír, és a házidoki vesz fel tp-re. Nálam így volt: 6. héttõl táppénz veszélyeztetett terhesség miatt. Havonta mentem a nõgyógyásztól kapott papírral a háziorvosomhoz, aki adta a tp papírt amit a munkahelyemre vittem/küldtem be. Mivel császárom volt (farfekvés miatt), addig amíg a kórházba nem kerültem, a háziorvos írt táppénzre, attól a naptól h kórházban voltam a kórház adta az igazolást. Üdv. (L)
Nálunk a nõgyógyász vesz táppénzre. Mi kifizetõ hely vagyunk és a kismamák így hozzák a táppénzes papírukat.

5hetes terhes vagyok. MIkor és kinek kell kiirnia engem táppénzre? A házorvos is kiirhat vagy csak a nögyogyász?

Legjobb válasz: nõgyógyász javaslatára a házidoki de ha olyan a munkád akkor megbeszélheted csak a háziorvossal.

nõgyógyász javaslatára a házidoki de ha olyan a munkád akkor megbeszélheted csak a háziorvossal.
A körzeti nõgyógyász írhat ki, akkor is ha van saját nõgyógyászod. De a nõgyógyod tehet rá javaslatot, meg odaírja, hogy mi az oka . Én eü-ben dolgoztam és azt mondta a nõdokim, hogy "mondjam" azt, hogy görcsölök, ezt írta a papíromra is és így nem akadékoskodott a körzeti, hogy miért akarok táppénzre menni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:) Nekem nehéz fizikai munkám van és állok egész nap azaz 8órát.Nem is vagyok tul jol tehát nemtudom.Majd lesz vmi
Én elmentem a háziorvoshoz 5 hetesen, mondtam neki, hogy nehéz fizikai munkát végzek.Szó nélkül táppénzre vett!

A nőgyógyász írt ki táppénzre, de azóta még nem voltam nála. Õ fog adni havonta erről igazolást?

A könyvel?m követel rajtam valami rózsaszín cetlit, amit a dokinak havonta kell adnia (hogy táppénzen vagyok). Holnap megyek terhesgondozásra, ott kérjem majd akkor ezt, tudni fogja mir?l van szó?

Legjobb válasz: szia a terhesgondozáson adnak egy papírt,amit elviszel a háziorvosodnak,aki ezzel az igazolással tud állományba tartani,csak szólj a papírért a gondozóba. a háziorvos meg így adja neked a rózsaszín papírt,ami a táppénzesed,ezt kell leadnod.remélem segítettem,üdv. 3 hetes manó anyukája

szia a terhesgondozáson adnak egy papírt, amit elviszel a háziorvosodnak, aki ezzel az igazolással tud állományba tartani, csak szólj a papírért a gondozóba. a háziorvos meg így adja neked a rózsaszín papírt, ami a táppénzesed, ezt kell leadnod.remélem segítettem, üdv. 3 hetes manó anyukája
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj, hogy engem nem a háziorvos vett állományba, hanem a nõdoki, és a háziorvost nem is érdekelte hogy táppénzen vagyok. Ezért nem értem, hogy mi van. Remélem kiadják a terhesgondozáson is.
A nõgyógyász beírja a terhes kiskönyvedbe az állapotod, hogy keményedik, fájlalja a kersztcsontját v.ilyesmit, tehát amiért táppénzre javasol és ha minden hónapban oda írja, hogy non post.(keresõképtelen)akkor azzal elmégy a háziorvoshoz és õ ez alapján ír ki táppénzre.Õ adja oda neked a rózsaszín cetlit, ami kell a könyvelõnek.
A nõgyógyász nem vehet állományba csak javasolhat.Van ahool a terhesgondozóba lehet még, nálunk már nem engedték, mert be akarják szüntetni.A háziorvos ez alapján köteles kiírni.
A kérdező hozzászólása: Én is azt hittem hogy így van, de már egy hónapja õ ideadta nekem a rózsaszín táppénzes papírt, sõt még õ nézett rám furán, hogy miért gondoltam hogy a háziorvos adja.
A kérdező hozzászólása: Ja, nekem a terhesgondozáson adták, de a nõdokim is ott volt, tehát õ adta.
Szia! Én kaposvári vagyok, nálunk úgy mûködik a dolog, hogy a nõgyógyászom beírta a kiskönyvbe, hogy javasolja a táppénzt. Ezt bemutattam a terhesgondozóban "mûködõ" nõdokinak és õ írt ki. Aki táppénzes, annak kéthetente kell mennie a gondozóba és ott kapjuk a táppénzutalványt, a rózsaszínût.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, akkor biztos nálam is így van, csak nekem nem mondták hogy kéthetente kell.
Szia! Engem eddig a háziorvosom tartott tp-en, de most már a doki átvett és tõle kapom havonta a papírt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!