Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyász ha valakinek (44 db)

Hogyan, milyen vizsgálatokkal mutatja ki a nőgyógyász, ha valaki terhes?

Legjobb válasz: Hüvelyi ultrahanggal. Nõgyógyászhoz már akkor fordulsz, ha kimarad a menzesz, netalán terhességi tesztet is végeztél és ennek ismeretében mész dokihoz. Mire ide jutsz, látja õ is.

Hüvelyi ultrahanggal. Nõgyógyászhoz már akkor fordulsz, ha kimarad a menzesz, netalán terhességi tesztet is végeztél és ennek ismeretében mész dokihoz. Mire ide jutsz, látja õ is.
HCG vérvétel, ultrahang, manuális vizsgálat. Így ebben a sorrendben mutatható ki a terhesség. Vérvétel az esedékes menses körül lesz pozitív, ezután kb 1-2 hét múlva látszik ultrahangon, és majd csak ezután érezheti a méh növekedését, esetleg a méhszáj állapotából következtethet erre. Az elsõ két módszer biztos.

Egy szimpla rákszűrésen észre veszi a nőgyógyász ha valaki pl.3 hónapos terhes, anélkül hogy arra külön megkérnék?

Legjobb válasz: sztem igen mert nekem mindig megtapogatja a pocakomat hogy minden a helyén van -e és évente kétszer van ultrahang is amikor a fogamzásgátlót felirja mindig uh-zik hisz akár baleset is történhet és akkor esetleges terhességre nem írja fel hasból a gyógyszert . szv. ha igazán odafigyel rád az orvosod és szakít rád idõt nem futószallagon megy a rendelés akkor a negyedórás bent tartózkodás alatt van kenetvétel , hasi tapintás és uh. észre kell hogy vegye a korai várandósság jeleit.

sztem igen mert nekem mindig megtapogatja a pocakomat hogy minden a helyén van -e és évente kétszer van ultrahang is amikor a fogamzásgátlót felirja mindig uh-zik hisz akár baleset is történhet és akkor esetleges terhességre nem írja fel hasból a gyógyszert . szv. ha igazán odafigyel rád az orvosod és szakít rád idõt nem futószallagon megy a rendelés akkor a negyedórás bent tartózkodás alatt van kenetvétel , hasi tapintás és uh. észre kell hogy vegye a korai várandósság jeleit.
Mivel eleve azzal kezdi a ceremóniát, hogy utolsó menzesz idõpontját kell közölnöd, igy elég nehéz afelett elsiklani, hogy 3 hónappal ezelõtt volt!
Én 4 hetesen voltam doiknál rákszûrésen (akkor még nem maradt ki pont a mensim). Megtapogatta a hasam, de nem szólt semmit. Levette a mintát, én meg mentem haza. Aztán 1-2 nap múlva nem jött meg, csináltam tesztet, pozitív lett, így mentem a dokihoz vissza. Mondta még nincs meg a rákszûrés eredménye, én meg azt hogy nem is azért jöttem. :) De egy három hónapos terhességnél csak több változás van már, elvileg meg kellene éreznie.
Persze, hogy észreveszi.Nekem minden alkalommal volt uh is...de nem gondolom, hogy baj, hiszen 3 hónapos terhességnél már vannak kötelezõ vizsgálatok is.
Igen, észreveszi, akkor már jócskán megnövekedett a méh a normálishoz képest.

Milyen vizsgalatot szokot a nogyogyasz vegezni valakin ha kesik a menstruacioja es meg szuz? (14\L)

Legjobb válasz: semmilyent, ha az illetõ 14 éves gyerek, mivel ez teljesen normális dolog hormonálisan még nem teljesen érett tinilányoknál

semmilyent, ha az illetõ 14 éves gyerek, mivel ez teljesen normális dolog hormonálisan még nem teljesen érett tinilányoknál
Ha kevesebb mint 6 hónapja volt az elõzõ menstruációd, akkor az még nem baj. http://www.naprendelo.hu/tudni-szeretne-fiataloknak-az-elso_.. Itt egy cikk a nõgyógyászati vizsgálatról.
Nem fog felnyúlni
Attól függ, hogy mi a probléma és mennyire tág a szûzhártyádon lévõ lyuk. Ha mindenképpen meg kell tapintani a belsõ szerveket, és elég tág a szûzhártya ill. a hüvely, akkor hüvelyen keresztül végzi. Ha nem, akkor végbélen keresztül. De ha hanyagolható a belsõ szervek tapintása (pl. vmilyen hüvelyi fertõzésed van), akkor nem nyúlkál be. Pl. fertõzés esetén elég egy kis pálcával benyúlnia és megtörölgetni a hüvely falát.
Nem. Kenetet vesz egy hosszú pálcával.
Csak akkor veszíted el a szüzességed, ha egy hím egyed a nemiszervét a tiedbe bele helyezi.Ha az orvos, vagy akár te magad feldugsz valamit, a hártyád át szakadhat, de attól még szûz maradsz.
Attól függ miért mész. Ha teljes vizsgálatra akkor fel fog. Mindenképp mondd neki, hogy elõször vagy nála, mert akkor el is mondja mikor mit csinál. Amúgy ha nem vagy szûz akkor meg úgy is mindegy nem? :) Az enyém abból állt, hogy bementem és mondtam neki, hogy semmi panaszom, csak vizsgálatra mentem és gyógyszert akartam íratni. Kérdezõsködött, hogyan védekezünk meg ilyenek. Aztán megvizsgált. Pálcikával mintát vett, utána az ujjait is bedugta és közbe nyomkodta a hasamat. Aztán adott vérvételre beutalót és ennyi. :) Kb 10 percet voltam bent öltözködéssel együtt. :)

Ha valaki a 13.14. héten megy a nögyogyászhoz akkor a nőgyogyásza elküldi még a 12-es UH-ra?

csak azért kérdezem mert ugy néz ki h babás vagyok kb 13 hetes de elöbb nem vettem észre mert ugyanugy megvolt a menszim ha babás vagyok akkor tovább küld a doki a 12 hetes ultrahangra?

Legjobb válasz: Igen. 12.héten fontos lett volna, de így menj és nézesd meg minél hamarabb.

Igen. 12.héten fontos lett volna, de így menj és nézesd meg minél hamarabb.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen
A kérdező hozzászólása: azt lehagytam h hanyadik hétig küldhet el? csak mert pénteken megyek a dokihoz hétfün meg a védönöhöz h állitsa ki a kiskönyvet
A 14. hétig még belefér. Ha voltál a dokinál, mihamarabb irány az uh. És gratulálok a babához:)
A kérdező hozzászólása: köszi :)

A nogyogyasz meg tudja allapitani, hogy ujjaztak-e mar meg valakit? Es azt az elso vizsgalaton mondani is fogja, ha eszre veszi Illetve, ha elveszti valaki a szuzesseget gondolom azt is latja, de ra is kerdez, vagy valami?

Valoszinuleg anyukammal megyek, de nem szeretnem, hogy tudjon ezekrol a dolgokrol. A szuzessegemet meg nem veszitettem el, de mar ujjaztak, es felek, hogy a doki kozli anyammal.

Legjobb válasz: elõször mikor voltam, és vizsgáltak is, akkor még szûz voltam, de már ujjazáson túlestem. Természetesen nem jön rá. Azt kérdezi, hogy volt-e már aktusod, megmondod, hogy nem és ennyi. Másrészt jobb, ha anyukád nem megy be, csak feszélyezne, és ott eléggé el kell engedned magad. Ne aggódj, és ésszel de nagykanállal mindent:P:)

elõször mikor voltam, és vizsgáltak is, akkor még szûz voltam, de már ujjazáson túlestem. Természetesen nem jön rá. Azt kérdezi, hogy volt-e már aktusod, megmondod, hogy nem és ennyi. Másrészt jobb, ha anyukád nem megy be, csak feszélyezne, és ott eléggé el kell engedned magad. Ne aggódj, és ésszel de nagykanállal mindent:P:)
A szüzesség elvesztését meg tudja állapítani, az ujjazást nem, ha nem sérült a szûzhártya. A doktor elõbbi esetben is diszkrét lesz, ne aggódj :)
Nem közöl a doki anyával semmit. De te közöld a dokival, hogy nem éltél még nemi életet. Ha vizsgál akkor kissé kellemetlen lesz, mert azt végbélen keresztül teszi. Nekem is így volt. És ha nem akarod akkor nem kell anyának ott lennie a vizsgálatkor.
Nem tudja megállapítani, hogy megujjaztak-e már, de még az sem, hogy szexeltél-e. Csak azt látja, hogy elszakadt-e már a szûzhártyád (ami ugye mástól is elszakadhat pl.: sportolás). A vizsgálat elején megkérdezi(ha még se, akkor te mondd el), hogy volt-e már szexuális kapcsolatot, te akkor mondd csak az igazat, neki aztán elmondhatod, mert köti az orvosi titoktartás. Anyukádnak sem kell bent lennie, sõt csak külön kérésre szoktak bent maradni a vizsgálat során. 01:14-es, Te meg ne ijesztgesd szegényt, attól, hogy téged úgy vizsgáltak, õt nem valószínû. Ugyanis elmondanám, hogy a szûz lányokat hüvelyen át is vizsgálhatják, persze csak a normálnál kisebb nõgyógyászati mûszerekkel(mostanában az orvosok nagyrésze így csinálja, max. a maradiak nem). Úgyhogy nyugi kislány, fel a fejjel! ;)
Miért kéne anyudnak benn lennie? Ne már! Alap, h õ kint várakozik, míg téged vizsgál a doki.
A kérdező hozzászólása: Es egy ilyen vizsgalat korulbelul meddig tart? Illetva hallottam, azaz olvastam a neten olyat, hogy valakinek a nogyogyaszati kacsatol orgazmusa volt:O mennyi ennek a valoszinusege, hogy velem is megesik? nem szeretnek ilyen helyzetbe kerulni a doki elott...
A vizsgálat 2 perc kb. Aki azt állítja, hogy a kacsától orgazmusa volt, az vagy hazudik, vagy menjen beperelni az orvost.
A kérdező hozzászólása: Hat enis ezert talaltam erdekesnek a sztorit :O...

A nőgyógyász észre veszi ha valaki maszturbál?

Legjobb válasz: nem, dehogy. csak, ha vmi tárgyat is feldugsz magadnak.

nem, dehogy. csak, ha vmi tárgyat is feldugsz magadnak.
nem, a nõgyógyász TUDJA, hogy mindenki maszturbál.
nem látszik. amúgy meg a doki is maszturbált valószínûleg fiatalkorában (esetleg még most is) szóval mindegy minden szempontból. õ is ember. nem érdeli, hogy masztizol-e vagy sem.
Nem. Miért venné észre? Ha sérült a szûzhártya, az talán feltûnhet neki, de az sem biztos. A szûzhártyának is sokféle formája lehet. Egyébként pedig a nõgyógyászt ez abszolút nem érdekli, hidd el. Õ a betegséget gyógyítja, ha panasszal fordulsz hozzá. Nem pedig a szexuális szokásaidat kutatja, vagy gondolkozik azokon. De buta kérdés is ez.
Hát, ha elõtte elkezdted ujjazni magad, akkor valószínüleg észre fogja venni. :D:D Most komolyan: Nyugi, ez természestes dolog, nem törõdik vele és nem is fojga megkérdezni. Maszturbálásnál is átszakad a szûzhártya, szóval észre fogja venni, de nem fog semmit sem szólni és senkinek sem fogja elmondani.
HA elõtte csinálod akkor több mint valószínû :D
22:06 nem!!:D
:D
Mármint ha a dokinál, úgy hogy õ látja xD
És azt meg bírja álapítani, hogy mondjuk egy fiúval vagy egy tárgyal szakadt át a szûzhártya?
:D nem mindenki. Mondjuk én ismerek több embert is akirõl tudom, biztosan nem:) De olyat is akik biztosan igen, mivel hangoztatják.
remélem a tied igen, és jól leolt h hogy csinálhatsz ilyet?
hamég folyik belõled a puncilé, akkor több mint valószinû :DDDDDD

A nőgyógyász már egy sima vizsgálatból (ultrahang és vérvétel nélkül) meg tudja mondani, hogy ha terhes valaki?

Legjobb válasz: Ezt,hogy gondolod,ránézésre?? Sima hüvelyi vizsgálattal kitapintással azt tudja megállapítani,ha megnagyobbodott már a méh,ezt alá kell támasztani pozitív meno teszttel,hogy valóban terhességrõl van e szó.

Ezt, hogy gondolod, ránézésre?? Sima hüvelyi vizsgálattal kitapintással azt tudja megállapítani, ha megnagyobbodott már a méh, ezt alá kell támasztani pozitív meno teszttel, hogy valóban terhességrõl van e szó.
Mit gondolsz, amíg nem volt UH honan tudták megmondani? Természetesen a terhesség korától függ, nyilván az uh sokkal hamarabb ad biztos diagnózist.
nekem a 2.hónapban már sima tapintásos vizsgálattal meg tudta mondani hogy terhes vagyok, valószínû, ahogy elõttem is mondták a méh állapotából.de nyilván utána végez uh-t is, h biztosan alátánassza a diagnózisát.
Tesztet végzett, tapintásra még nem lehetett biztosan tudni. Ez rögtön a vizsgálat után megtörtént, vizeletbõl.
Igen, meg tudja, bár az nem 100%-os...Nõgyógyász vagyok Pécsett, de biztosra csak UH után mehetünk...Van, hogy a méh duzzanata alhasi betegségbõl adódik, ilyenkor szoktunk hüvelyi ultrahangot, kenetmintát venni... Az utóbbi kicsit fájdalmas lehet, de terhessénél választódnak ki azok a fehérjék, amibõl kiszûrhetjük, hogy terhességrõl van-e szó...Ezért kell a vizsgálat. Ha barnás folyásod van, vagy a hüvelyed néha viszket, az lehet a terhesség egyik elõjele... A barnás folyás a nem kívánt bacilusok, kórokozók eltávolítása, ezért van kellemetlen illata...

Ha valaki elveszti a szüzességét, miért kell utána nőgyógyászhoz mennie?

Vagy nem "kötelező"?

Legjobb válasz: hogy összevarja

hogy összevarja
Hát én nem mentem utána nõgyógyászhoz. Esetleg ha nem védekeznek becsúszik a "nem várt" terhesség és akkor valóban meg kell látogatni a nõgyógyászt.
Azért kell elmenni, mert így már nagyobb az esélye a méhnyakráknak, amit a HPV nevû vírus okoz, és hát mindenféle más baci is bejuthatott (ha nem védekeztetek). Nem árt évente rákszûrésre elmenni sem, sõt akár csak sima vizsgálatra. Nem azt mondom hogy rögtön másnap rohanni kell a nõgyógyászhoz, de ajánlatos.

Ha a nőgyógyászom (magán) csak a 28. hétig vállalna terhesgondozást, utána mást kéne keresnem, érdemesebb lenne már a legelején találni valakit, aki "végigvisz"? Ti mit tennétek?

Esetleg a 28. hétt?l megyek ahhoz, aki épp rendel, és akkor nem lesz fogadott orvosom. Igazából a dokim ajánlana egy másik orvost, akinek "átadna", de én annál az orvosnál nem akarok szülni, mert a tapasztalataim se jók, és sok jót se hallottam róla.

Legjobb válasz: De miért nem vállal végig? Én inkább akkor mást választanék, aki az elejétõl a végééig vállal.

De miért nem vállal végig? Én inkább akkor mást választanék, aki az elejétõl a végééig vállal.
Az ugyeletes orvos is elfog latni! Nem tudhatod ki lesz bennt epp ugyeleten...ugyhogy ezen nem aggodnek... Nem te vagy senem az elso, senem az utolso, akinek "lemondta" a fogadott orvosa... De legalabb korrekt volt veled es nem amikor szulnel jonnel ra, hogy hopp..megsincs itt...Tehat nem kell felj az ugyeletesek is tudjak a dolgukat...:D Egy biztos baba a pociban meg nem maradt :D
Szerintem is keress az elején másikat, ne várd meg vele a 28. hetet.
Annak semmi értelme, hogy egy ideig egyik orvosnál vagy, utána meg kereshetsz mást. Keress már az elején olyan valakit, akiben megbizol és végig elvállal a szülést is beleértve.
A te fogadott orvosod más esetében ügyeletes orvos. Akkor õ is féljen tõle? Nekem olyan orvos nem kell, akitõl csak akkor nem kell tartani, ha pénzt adok neki...
A kérdező hozzászólása: Az utolsó választ nem értem :D Egyáltalán nem vállal már szüléslevezetést, szerintem a kora miatt. Viszont 8 éve õ a nõgyógyászom és eddig meg voltam vele elégedve.
Kérd meg esetleg, hogy ajánljon mást.Én így voltam mint te, doki , akihez mentem, évek óta nem vállal szülést, mivel nem dolgozik kh-ban, csak magán praxisa van.28.hétig jártam hozzá, magán úton meg tudott csinálni minden vizsgálatot, soha nem kellett a kh-ba mennem(ez volt a célom, semmiképpen sem akartam a helyi kórházat látogatni).Majd 28 hetesen megkérdeztem kit ajánlana, mondott egy nevet a helyi kórházban, mondtam, hogy én egy másik helyrõl szeretnék orvost, mondta, hogy semmi probléma és egy másik kórház orvosának számát kaptam meg tõle...Õ azt mondta, hogy általában ezzel a két dokival dolgozik össze, nyugodtan hívhatom õt/õket, csak hivatkozzak rá.31héten már az új dokihoz mentem, h kiismerjük egymást..Nem csalódtam benne, így nekem pozitív volt az ilyen jellegû terhesgondozás(két orvossal) De ugye nálam közrejátszott, h az elsõ dokinak jogosultsága volt minden vizsgálatra magánban, tehát pl. genetikai uh-t is elfogadták az õ általa készítetett..
A kérdező hozzászólása: A kórházzal ahova tartozok, és ahova õ is tartozott, és akit ajánlana is tartozik, azzal nem lenne problémám. Én inkább azért érezném kellemetlennek, mert ha elkezdek oda járni valakihez, akkor ott lesz a kórelõzményemben (gondolom), hogy xy már kezelt ezzel-azzal (nyáron volt egy nõgyógyászati mûtétem a bizonyos nemszeretném dokival), és mit mondok, ha rákérdeznek, hogy hogyhogy nem hozzá megyek.. vagy nem foglalkoznak ilyenekkel? Meg a dokim ha rákérdez, hogy miért nem, nem szívesen mondanám el neki az összes miértet, mert többek között a dokimról is elég lenézõen beszélt jogtalanul, pedig elvileg jóban vannak :\
A kórházi orvosok szerintem nem fognak vele foglalkozni, h más kezelt, tkp. ügyeletesnél is lehettél, ugyanis ugye ilyen nincsen a rendszerben, hogy "fogadott orvos", ha jól tudom.A sajátodnak meg elég, ha annyit mondasz, h rossz tapasztalatod volt vele, nem szeretnéd, ha õ kezelne, ennyi
Ha a "régi" dokiban nagyon megbíznék akkor hozzá járnék, amíg lehet, utána meg, akit ajánl, ha ez nem szimpatikus, akkor kérd meg, hogy ajánljon mást, gondolom nem csak ezzel az eggyel van kapcsolatban.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!