Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyász csinál az (22 db)

A genetikai uh-n tudják először megmondani a baba nemét és azt ugye nem a nőgyógyászunk csinálja?

18 hetes vagyok ma megyek n?gyógyászhoz ha csinál uh-t ? is megtudja már mondani vagy csak a genetikai uh-n?

Legjobb válasz: persze h meg tudja mondani attól nem kell genetikusnak lenni...ilyen korban már bárki meg mondja meg amúgy is ha látják... Nekem dokim csinált mindent amúgy mert genetikus is

persze h meg tudja mondani attól nem kell genetikusnak lenni...ilyen korban már bárki meg mondja meg amúgy is ha látják... Nekem dokim csinált mindent amúgy mert genetikus is
A 12. és 18. hetes UH-t nevezik genetikai UH-nak.

Ha nőgyógyászhoz megyek, az asszisztens végig ott ül és nézi hogy mit csinál velem a nőgyógyász? Látja, hogy félpucéran kimegyek az asztalhoz?

Legjobb válasz: Sajnos igen. Nekem SZTK-s rendelesrol borzalmas emlekeim vannak, azota inkabb fizetek 5000-t de magan doki vizsgaljon meg emberhez meltoan.

Sajnos igen. Nekem SZTK-s rendelesrol borzalmas emlekeim vannak, azota inkabb fizetek 5000-t de magan doki vizsgaljon meg emberhez meltoan.
Nálunk egy függöny elválasztja a vizsgáló és az asszisztensi asztalt. A doki onnan diktál.Öltözõben vetkõzés alulról, de hosszú felsõben semmi sem látszik.
Vagy menj szoknyában, én úgy szoktam. Vizsgálatnál felhúzod, aztán mikor már csak dumáltok, akkor letûröd.
Igen, és nagyokat kacag a különbözõ bozótírtási formákon.....

Mit csinal a nogyogyasz az elso vizsgalaton?

ugy erzem h elakarnak menni a nogyoszaszhoz egy vizsgalatra,nem mintha szukseges volna......mit csinal ?

Legjobb válasz: Legelõször is ki fog kérdezni. Tartsd észben hogy mióta menstruálsz és mikor volt az utolsó menstruációd. Meg fogja kérdezni hogy van-e valamilyen problémád. Attól függõen hogy szûz vagy-e, csinál egy rákszûrést, bimanuális vizsgálattal ellenõrzi a belsõ nemi szerveidet és esetleg csinál egy ultrahangot, megnézi a melleidet. Ha szûz vagy még és nincs semmilyen problémád akkor nem feltétlenül szükséges nõgyógyászhoz menned egyenlõre.

Legelõször is ki fog kérdezni. Tartsd észben hogy mióta menstruálsz és mikor volt az utolsó menstruációd. Meg fogja kérdezni hogy van-e valamilyen problémád. Attól függõen hogy szûz vagy-e, csinál egy rákszûrést, bimanuális vizsgálattal ellenõrzi a belsõ nemi szerveidet és esetleg csinál egy ultrahangot, megnézi a melleidet. Ha szûz vagy még és nincs semmilyen problémád akkor nem feltétlenül szükséges nõgyógyászhoz menned egyenlõre.

Nemrég pozitív lett a tesztem, 2 hét múlva megyek először a nőgyógyászhoz. Az első vizsgálaton mit csinál az orvos? Mire kell számítanom?

Legjobb válasz: 2-3 hét múlva tényleg ráérsz elmenni, csinál lehet egy rákszûrést ha elõtte nem volt. cainál ultrahangot hogy megnézze hol fekszik a baba mekkora stb, de ha nem volna még szívhang se ijedj meg mert ilyenkor még nem minden babának van még, azért is írtam hogy ráérsz elmenni nehogy csalódj és idegeskedj. esetleg ír fel terhesvitamint és 2 hét múlva is visszahív újabb ultrahangra hogy megnézzétek jól fejlõdik-e a baba. gratulálok :) 14 hetes kismama

2-3 hét múlva tényleg ráérsz elmenni, csinál lehet egy rákszûrést ha elõtte nem volt. cainál ultrahangot hogy megnézze hol fekszik a baba mekkora stb, de ha nem volna még szívhang se ijedj meg mert ilyenkor még nem minden babának van még, azért is írtam hogy ráérsz elmenni nehogy csalódj és idegeskedj. esetleg ír fel terhesvitamint és 2 hét múlva is visszahív újabb ultrahangra hogy megnézzétek jól fejlõdik-e a baba. gratulálok :) 14 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm :) ezelõtt még sosem voltam nõgyógyásznál, így nem tudtam mi hogy megy! 2 hetet késett amikor megcsináltam a tesztet :)
Szia! Ultrahangot fog csinálni, hogy megbizonyosodjon, hogy nem méhen kívüli-e a terhességed, és hogy ha méhen belüli, akkor melyik oldalon. Általában a 8. héten lehet szívhangot hallani, van akinél korábban, van akinél késõbb. Az én dokim alaposan kikérdezett, hogy van-e valamire allergiám, van-e vmi fertõzõ betegségem, milyen állatokat tartok otthon (pl a cicát csak óvatosan). Megméri a testúlyodat is valószínûleg, és lehet, hogy kenetet is vesz, bár azt inkább terhesség elõtt szokták. Bármilyen kérdésed van, én azt ajánlom, hogy írd fel magadnak, és ha mész a dokihoz, akkor megkérdezheted (pl. lehet-e néha napján vörösbort inni, mikortól lehet mozogni, milyen étrendet tanácsol, kell-e valamilyen ételtõl vagy italtól tartózkodni, stb). Boldog és problémamentes babavárástt kívánok! 12 h km
Én csak simán gratulálok. :)
Szia! Elõször is gratula! :-) Nekem 1 hetet késett, akkor csináltam a tesztet. Következõ nap mentem dokihoz, megvizsgált, de csak kézzel, mondta, hogy igen, bizonyítottan lesz baba. Aztán mentem másnap a védõnõhöz (nekem nincs fogadott orvosom), kikérdezett alaposan, majd adott beutalót az elsõ ultrahangra, ami hüvelyi volt, 5-6 hét között voltam akkor, és már hallhattam a picim szívhangját, petezsákot is láttak! :-) További boldog babavárást! :-) 37 hkm
A kérdező hozzászólása: hüvelyi uh az milyen??? miben más a rendes uh-hoz képest?

Hol csinálnak toxoplasmás vérvételt? A nőgyógyász, háziorvos nem tudja. Az SZTK (19-ker), nem csinál. Akkor ki?

Legjobb válasz: Nekem a háziorvos írta rá a beutalóra a toxoplasma vizsgálatot is a teljes vérkép, stb. mellé. És amelyik laborral õk szerzõdésben vannak, oda kellett mennem vérvételre. A háziorvos kapta meg az eredményt, hozzá kellett visszamennem 2 héttel késõbb. Nem került semmenyibe nekem.

Nekem a háziorvos írta rá a beutalóra a toxoplasma vizsgálatot is a teljes vérkép, stb. mellé. És amelyik laborral õk szerzõdésben vannak, oda kellett mennem vérvételre. A háziorvos kapta meg az eredményt, hozzá kellett visszamennem 2 héttel késõbb. Nem került semmenyibe nekem.
Szia! Nekem a védõnõ küldte el nem tudom hová. Levetette a vért a háziorvossal és õ küldte tobvább. Az eredményt is õ kapta meg. Kérdezd meg tõle. Biztos tud segíteni.
Nekem is a védõnõ írta meg a vérvételi papírt és minden lelet hozzájuk érkezett meg. A városi(helyi) laborban vették le a vért. Igaz a nõgyógyászom rákérdezett, hogy ilyen vizsgálatot csinálnak még? Nekem megnézték még a rubeolát, bárányhimlõt, cytomegalovírust és azt a herpest is, amelyik együtt jár a toxoplasmával és veszélyes lehet. Mindegyiken átestem! De a toxoplasma 3 napra jött meg a Herpes meg kb 2 hétre. Szóval mire ezek ide értek beletelt 3 hétbe.
Szia! A nõgyógyászom javaslatára én is csináltattam toxoplazma vizsgálatot. Elöször a helyi sztk-ba vitték a vérsavót , aztán visszaküldték:erre már nem vizsgálnak! Szerencsére kiderült az Országos Járványügyi központ megcsinálja! Ha pesti vagy gondolom tudod hogy a Hein Pál gyermekkórházzal szemben, a Nagyváradés téren van a központ.Nekem volt ott ismerös õ hozott onnan beutalót amit a háziorvos kitöltött ( de a beutalót a honlapjukról is letöltheted), és az idöközben lefagyasztott vérsavóval együtt bevitt.A vizsgálat maga 7600 ft. Akkor ingyen van a eleve fertözött vagy, és viszed errõl is a papirt. -Igy mondták. Nekem ez igy nem logikus, mert ha tudod hogy fertõzõtt vagy akkor minek már vizsgálni? Akkor kezelni kell nem? Na mindegy, szóval alapból fizetõs, de pár nap alatt megvolt az eredmény!Remélem tudtam segíteni! 28 hetes kismami
2. vagyok. Nekem nem kellett érte fizetni, pedig elég sok vizsgálatot kértek. Ha van mellette általános vérkép kérés is, akkor ingyenesnek kell lennie. A védõnõk nem lepõdtek meg a kérésen, mert ezt én kértem, csak az orvos.
A kérdező hozzászólása: 14:10-es válaszolonak köszönöm a segítséget. Persze a többieknek is! Holnap megyek a járványügyi központba, hívtam õket elvileg megcsinálják.

Mit csinál először, az első vizsgálat alkalmával a nőgyógyász?

Légyszi értelmes válaszokat, ha lehet akk videókat

Legjobb válasz: Attól függ, hogy szûz vagy vagy sem? Ha nem vagy szûz, akkor alulról rendesen vizsgál, ha meg szûz vagy végbélen keresztûl fog vizsgálni!

Attól függ, hogy szûz vagy vagy sem? Ha nem vagy szûz, akkor alulról rendesen vizsgál, ha meg szûz vagy végbélen keresztûl fog vizsgálni!
A kérdező hozzászólása: hogy érted azt , hogy végbélen keresztül? és am miért nem rendesen, ha nem vok szûz?
A kérdező hozzászólása: Várom a további válaszokat

Mit csinál a nőgyógyász az első alkalomkor?

20 éves lány vagyok és még nem voltam soha nőgyógyásznál .Mivel Erdélyi vagyok ezért nálunk a az egyetem szeptember végén kezdődik.Én jelenleg a Brassói Rendőr És Katonaképző szakon vagyok. Most leszek első éves .Ezen az egyetemen kötelező a lányok nőgyógyászatilag való kivizsgálása negyed évente (Ez azért van mert fizikai terhelés ér bennünket: edzések, kiképzések, gyakorlatok, stb..)Megtudtam hogy az első ilyen alkalom már idén októberbe meg fog történni az egyetem nőgyógyászánál. És én nagyon félek meg izgulok. Mit szokott ilyenkor csinálni? Gondolom le kell majd vetkőzzek teljesen meg ilyen ? Kérlek segítsetek!! Mondjátok tapasztalataitokat !! Köszi előre is!! :)

Legjobb válasz: Azt nem kérheti az orvos, hogy vetkõzz meztelenre. Amíg alul vizsgál, felül lenni kell rajtad ruhának, amíg a melled vizsgálja, alul lehetsz felöltözve.

Azt nem kérheti az orvos, hogy vetkõzz meztelenre. Amíg alul vizsgál, felül lenni kell rajtad ruhának, amíg a melled vizsgálja, alul lehetsz felöltözve.
Hát sokkal elviselhetõbb lenne természetesen nõ elött terpesztened, de mivel nincs választási lehetõséged, akkor a fiatal férfit kell elviselned.
A kérdező hozzászólása: Hát ebben igazad van . Nem tudom még hogy mi lesz majd még meglátom minden esetre nagyon izgulok hogy milyen lesz az elsõ alkalom . Aztán gondolom majd megszokom hisz az évi 4 alkalom az elég sok :p Kösz az ötletet !!! :)
Hát Brassóban nincs más nõgyógyász? Ott is nyugodtan kereshetsz egy nõt.
A kérdező hozzászólása: Igen csak az a gond hogy én negyed évente nem jöhetek haza Brassóból mert több száz km-re lakom tõle. Így rá kell hagyatkozzak az ottanira :p. A nemét illetõen pedig sokkal szívesebben mennék egy fiatal vagy idõs nõhöz. Mint épp egy fiatal férfihoz. Aki nálam épp csak néhány évvel nagyobb.. Nah.. értitek (fiatal "pasi" ...)Egyébként köszi a válaszokat :D
Szerintem kérheted, hogy saját orvosod vizsgáljon (választott nõ), majd állítson ki róla igazolást. Fontos, hogy a lehetõ leglazább legyél, és bátran fel merd tenni a kérdéseidet.
Nem a nõgyógyász nemén múlik, hogy milyen orvos. Mindkét nemnél van jó és rossz orvos is. Ebben a kérdésben a személyes ismerõseid tanácsát kérd. Ahhoz menj, akirõl több jó véleményt hallasz!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! :) Kicsit megnyugodtam. De azért még mindig biztos vagyok abba hogy nagyon kellemetlen lesz számomra ez az egész, fõleg a végbélben való vizsgálat (mivel még szûz vagyok) Jah !!! Igen és még valami: SZerintetek melyik nõgyógyásznál kevésbé kellemetlenebb a dolog : nõnél vagy férfinál. Mert szerintem nõnél. De az egyetemen sajnos egy fiatal férfi van (ami miatt majd még kellemetlenebb lesz számomra :p)
Általában elõször beszélgettek, kérdez a menstruációdról ( mikor jött meg, általában hány naponta jön meg, hány napig tart a vérzés), utána, hogy tapasztaltál-e valami furcsát ( pl. bûzös folyás, csípõ érzés, nagyon erõs fájdalom). ezután vizsgál. alulról levetkõzöl, fel fekszel egy székbe, ahol a lábadat fel kell tenni ( több fajta van: van ahol a talpaid helyezed fel, van ahol a térdeid). Ha szûz vagy, akkor lehet végbélen keresztül vizsgál 8 errõl nem tudok sokat mondani), ha nem vagy szûz, akkor megvizsgál kézzel ( ez annyi, hogy két ujjal benyúl, közben nyomogatja a hasadat) és egy eszközzel, amivel csak annyit tesz, hogy kicsit kitágítja a hüvelybemenetet, hogy lássa jól a belsõ részeket. Ha mell vizsgálat is lesz, akkor felöltözöl alulról, levetkõzöl felülrõl és megvizsgálja a melleid. Ennyi. Legalábbis Mo-n :) Ja, nem tudom rákszûrést ott levesznek-e, de abból sem érzel semmit. Nyugi.
az elsõ tuti fura lesz, de amásodiknál már mindegy hogy ki vizsgál. én már voltam nõnél, férfinél, fiatalnál, idõsnél. Jelenleg egy középkorú pasihoz járok, szakmailag eddig õ a legjobb. egyébként a tapasztalataim alapján semmi különbség nincs köztük.

Napok óta fáj a mellem, meg érzek benne valami csomót is. Elmentem a nőgyógyászhoz ő elküldött az Onkológiára. Ott mit csinálnak?

Miért nem mammográfiára küldött?

Legjobb válasz: Valószínû az onkologián belül is van mammográf gép, elõször ott nézik meg..aztán lehet röntgen még külön,kitapintás stb.. Ha valamit találnak, akkor szövetmintavételre lehetszükség,ami nem fáj,csak kellemetlen.

Valószínû az onkologián belül is van mammográf gép, elõször ott nézik meg..aztán lehet röntgen még külön, kitapintás stb.. Ha valamit találnak, akkor szövetmintavételre lehetszükség, ami nem fáj, csak kellemetlen.

A nőgyógyász mit csinál az első vizsgálaton?

Legjobb válasz: nálam az elso vizsgálaton eloszor kérdezgetett,utána feldugta az ujját,megnyomogatta a hasamat és ennyi volt.nem volt gáz,szerintem nem kell tole félni...bár konnyu mondani,persze.tul kell rajta esni és kész.

nálam az elso vizsgálaton eloszor kérdezgetett, utána feldugta az ujját, megnyomogatta a hasamat és ennyi volt.nem volt gáz, szerintem nem kell tole félni...bár konnyu mondani, persze.tul kell rajta esni és kész.
nekem az elsõ vizsgálaton semmit nem csinált csak kérdezgetett
azért attól függ, hogy mikor mész elsõ vizsgálatra? ha még szûz vagy, akkor végbélen keresztül vizsgálnak meg, ha meg már nem, akkor hüvelyen keresztül. a végbeles egy kicsit kellemetlen, el kell lazulni, de túlélhetõ. a másikról már írtak.
igen csak ennyit fog kérdezzni meg csinálni!!
nekem 12 évesen muszáj volt elmennem, de azt az élményt... nem elriasztani akarlak, de eltelt 4 év és én nem bírom azóta sem rászánni magam, hogy elmenjek!
Matat a punidban. Izgatja a mellbimbóidat.
18 éves lány vagyok, ma voltam életemben elõször nõgyógyásznál... Életem legrosszabb emlékei közé fogom sorolni a látogatást, a biztos... Az orvos és a két asszisztens úgy bántak velem, "mint egy húsdarabbal, amit felcsaptak a fekpadra", jól belém mártotta az egész kezét, megforgatta és kihúzta. Két másodperc volt az egész, de olyan mély dolgokat hagyott bennem, hogy nem igaz... Az asszisztensnõ úgy beszélt velem, mint a kutyájával, az orvos meg még rángatott is. Este 21:28, és délután 14:00-kor voltam: még mindig fáj a méhem, és azóta rosszul érzem magam. Sírdogáltam is rajta egy kicsit, totál megszégyenítve érzem magam... Természetesen ezek után is azt mondom, hogy fogok járni nõgyógyászhoz, mert muszáj vagyok, de nem oda, és nem ilyen nagy lelkesedéssel...
Szûz vagyok, többször voltam már nõgyógyászaton, mikor miért, de sosem matattak a végbelemmel semmit.
Nálam is ilyen vizsgálatok voltak mint ahogy az elsõ válaszoló írta. Én nem voltam már szûz de nekem azért kellemetlen volt kissé... :/
egy rutin vizsgálatkor: beszél veled pár szót, érdeklõdik a sexuális életedrõl stb, felveszi az adataidat. majd megvizsgál, ami nem fáj. segít majd, elmondja mikor mit csinál, valószínûleg csinál rákszûrést is, az sem fáj pár pillanat. mintát vesz a hüvelyedbõl. megvizsgálja a melleidet, nincs e bennük valami csomó. ha jobban érdekel a téma írd be a keresõbe, ott mindent megtalálsz.
és ilyenkor van kenetvétel is? az miért kell? mit szûrnek ki vele?
Felb*sz az asztalra és kegyetlenül meghág.

Mit csinál a nőgyógyász mikor megvizsgál és az alapján tablettát ír fel?

8 hónapja vagyunk együtt a barátommal ez kevés id? lehet?

Legjobb válasz: felfekszel deréktól lefelé pucér állapotban egy ágyra, beléddug egy hideg, fém eszközt, belenéz, hogy minden ok -e, aztán amíg átöltözöl, felírja a tabit.

felfekszel deréktól lefelé pucér állapotban egy ágyra, beléddug egy hideg, fém eszközt, belenéz, hogy minden ok -e, aztán amíg átöltözöl, felírja a tabit.
az én nõgyógyászomat nem érdekelte, mióta vagyok együtt a barátommal, sõt azt sem kérdezte meg, hogy van-e egyáltalán. pedig szívesen meséltem volna az elsõ randinkról, miközben õ megvizsgál (valami fémmel belém nyúl, majd ujjal, miközben a hasamat nyomja, azután ultrahangot csinál, és egyik sem fájdalmas, annyira éreztem kellemetlennek, mint egy bõrgyógyászati vizsgálatot), majd felöltöztem volna, és mikor feltett néhány kérdést a családom kórtörténetérõl, a recept mellé még néhány párkapcsolati tanácsot is adhatott volna... <3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!