Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyász csinál (69 db)

A nőgyógyász csinal rákszürést ha első alkalommal mész hozza vagy mitől függ hogy csinal e, kérni kell?

Legjobb válasz: Elsõre kérés nélkül megcsinálja.Aztán évente kell menni,akkor már szólni kell.

Elsõre kérés nélkül megcsinálja.Aztán évente kell menni, akkor már szólni kell.
igen, amikor oda mész, mondod, hogy ezért jöttél. én amikor életemben elõször voltam nõgyógyásznál, akkor minden ilyesmi vizsgálat megtörtént. semmi para
Nálunk úgy van, hogy azért mindig rákérdezünk hogy egy éven belül volt-e cytol. vizsgálat, és ha nem akkor levesszük automatikusan, persze ha nincs nagy gyulladás vagy gombásodás.
Hello! Nálunk már csak 3 évente jár ingyenesen, ha SZTK alapon mész! Állítólag nemrég hozták ezt a rendeletet... De elsõ alkalommal biztos megcsinálja ingyen, ha kéred.

A nőgyógyász csinál némi beteg vizsgálatot?

Vagyis,ha némi beteg gyanús vagyok,és megvizsgáltatnám magam,megcsinálja?

Legjobb válasz: Némi vizsgálatot csinál, de tripperrel elkûd a venerológushó.

Némi vizsgálatot csinál, de tripperrel elkûd a venerológushó.
milyen az a némi beteg?
Mi az a némi beteg?
STD szûrést a bõr és nemi beteg gondozóban csinálnak. De bizonyos betegségek szûrését elvégzik a nõgyógyászaton keresztül is.
A kérdező hozzászólása: Bocs, a t9 javítgat, és nem bírom kikapcsolni... de szeretem hogy megragadjátok a lényeget még ilyen témában is. Utolsó! Köszönöm a hasznos választ :)

A genetikai uh-n tudják először megmondani a baba nemét és azt ugye nem a nőgyógyászunk csinálja?

18 hetes vagyok ma megyek n?gyógyászhoz ha csinál uh-t ? is megtudja már mondani vagy csak a genetikai uh-n?

Legjobb válasz: persze h meg tudja mondani attól nem kell genetikusnak lenni...ilyen korban már bárki meg mondja meg amúgy is ha látják... Nekem dokim csinált mindent amúgy mert genetikus is

persze h meg tudja mondani attól nem kell genetikusnak lenni...ilyen korban már bárki meg mondja meg amúgy is ha látják... Nekem dokim csinált mindent amúgy mert genetikus is
A 12. és 18. hetes UH-t nevezik genetikai UH-nak.

Ha a nőgyógyász csinál velem vmit arról a háziorvosom tud?

Itt most arra gondolok, hogy 72 órás fog.gátlót vettem be.És azóta nem merek orvoshoz menni, mert félek, hogy tudja, és nem veszi jó néven, vagy felel?tlennek néz (pedig egyáltalán nem err?l van szó).

Legjobb válasz: nem tudhat róla.

nem tudhat róla.
nem tud róla a háziorvosod. csak a nõdokid gépén vannak az adataid és nem küldözgeti el senkinek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Ez nagyon megnyugtató:) :)
Ne nagyon használd gyakran a 72 órásat, mert komolyan növeli a rák kockázatát! Azért sem ajánlja senki...
A kérdező hozzászólása: Nagyon nem használtam.Csak 1x.A párommal voltunk együtt és az volt az elsõ mind2nknek.Jó mindent nem tudtunk a gumi kivételérõl és így történt...De mostmár okosabbak vagyunk és remélhetõleg nem fog többet ilyen elõfordulni.
a házidoki nem fogja tudni ha te nem mondod neki. egyébként én személy szerint felnõttesebb gondolkodásnak tartom azt hogy megtörtént egy ilyen baleset és inkább kértél egy 72 órásat, mint hogy egy hét mulva itt írogass, hogy "ettõl lehetek terhes?"
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Ez nagyon jól esett!:)

Ha attól tartok terhes vagyok, akkor a nőgyógyász csinál tesztet?

Szombaton volt a dolog. Vagy még esetleg eseményutáni tabi?

Legjobb válasz: A 72 órásba már nem férsz bele, a teszt csak a mensi elmaradásakor mutat valamit (ill. min két héttel az aktus után). Tehát most már csak annyit tehetsz h vársz és ha nem jön meg tesztelsz.

A 72 órásba már nem férsz bele, a teszt csak a mensi elmaradásakor mutat valamit (ill. min két héttel az aktus után). Tehát most már csak annyit tehetsz h vársz és ha nem jön meg tesztelsz.
Az eseményutáni még talán belefér, de minél késõbb veszed be a 72 órán belül, annál kevésbé biztos a hatása. Milyen tesztet csinálna a nõgyógyász? Két-három nappal az aktus után (ha volt megtemékenyítés) a megtermékenyített pete vándorol a petevezetõbõl a méh felé. A 7-10. nap környékén beágyazódik, innentõl lehet terhességrõl beszélni, innentõl termeli az embrió a HCG-t. Utána még 4-5 nap, míg a pisiben kimutatható szintet ér el. Ezért van az, hogy az aktus után MINIMUM két hét, mire a legérzékenyebb teszt mutat valamit. Legelõször teszttel lehet kimutatni a terhességet, amikor a teszt elszinezõdik, akkor a nõgyógyász még nem lát semmit az ultrahangon. Ennyit a biológiaóráról. A lényeg: rohanj eseményutániért. De nem értem, hogy miért kellett ezen három napot gondolkozni... 26/N
Terhes teszthez ez még túl korai, de ha elmész írhatnak fel valami tablettát. Nekem 15évvel ezelõtt már írtak fel olyat, amit 1 hónapig kellett szedni, ami elmarta a gyereket ha egyáltalán volt a hasamban, de az nem volt mégsem olyan durva gyógyszer, mint az esemény utáni tabi. Mert pl vettem gyógyszertárban simán ilyen esemény utánit is, de attól utána 3 hónapig össze-vissza vérezgettem, meg néha görcsölt a hasam. Szóval az nem olyan jó :)
Az orvos nem csinál tesztet, hanem vizsgálattal állapítja meg a terhességet. Ezt is csak akkor érdemes vizsgáltatni, ha már eltelt legalább 1 hónap, elmaradt a menstruációd.
amikor 2 honapos voltam, megvizsgált és nem vette észre a terhességet, rá egy hónapra mentem egy másikhoz, és õ mondta 3 hónapos a baba.
Miért nem csinálsz tesztet te? 1-2 ezer Ft a patikában vagy a DM-ben, típustól függõen. Kb. 2 hetes terhességet kimutatnak, elõtte a doki sem látja. A 72 órásba akkor férsz bele, ha szombaton este csináltátok, de akkor azonnal rohanj a dokihoz. Mondjuk minél késõbb veszed be, annál kisebb a hatékonysága. Az egyik válaszoló által említett, 15 éve használt cucc nem tudom, mi lehetett, de jelenleg Magyarországon nem létezik abortusztabletta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Végül nem mentem dokihoz, mert nem sokkal miután feltettem a kérdést, megjött. Tudom, hogy ez nem garancia, de az aggodalmam oka annyi, hogy megszakításosan csináltuk, és nem vagyok biztos benne, hogy idõben vette ki. Legfeljebb csinálok egy tesztet 2 hét múlva. Köszönöm a gyors segítséget még egyszer.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezt a nögyógyász csinálja meg és nem kell kórházba bemenni külön?
Nekem nem õ csinálta, általában ugy van hogy ahol laksz és a körzetedbe tartozó kórházba fog küldeni beutaloval
A nõgyógyász fog beutalni kb olyan 18 hetesen, vagy a körzeti korházba vagy ha esetleg magánkorházba kéred akkor oda...amit én ajánlok mert sokkal kielégítöbb lesz és sok mindent kiszûrnek.
A kérdező hozzászólása: De 12 hetesen szürik a Down kort, nem?
A jövõ heti uh lesz maga a genetikai vizsgálat..megmérik a baba méreteit, a nyaki redõt(down szûrés), ha pedig 35elmúltál, akkor további down szürést ajánlanak fel. Tehát amit kapsz a dokitól uh eredményt az a genetikai vizsgálat eredménye. A következõ genetikai vizsgálat egy 16. héten történõ vérvétel és egy 18. héten történõ uh együttes kiértékelése. Ezek azért ezeken a heteken vannak vagy kb ezeken , mert ilyenkor a legeredményesebben szûrhetõ 1-1 genetikai probléma.

Ha nőgyógyászhoz megyek, az asszisztens végig ott ül és nézi hogy mit csinál velem a nőgyógyász? Látja, hogy félpucéran kimegyek az asztalhoz?

Legjobb válasz: Sajnos igen. Nekem SZTK-s rendelesrol borzalmas emlekeim vannak, azota inkabb fizetek 5000-t de magan doki vizsgaljon meg emberhez meltoan.

Sajnos igen. Nekem SZTK-s rendelesrol borzalmas emlekeim vannak, azota inkabb fizetek 5000-t de magan doki vizsgaljon meg emberhez meltoan.
Nálunk egy függöny elválasztja a vizsgáló és az asszisztensi asztalt. A doki onnan diktál.Öltözõben vetkõzés alulról, de hosszú felsõben semmi sem látszik.
Vagy menj szoknyában, én úgy szoktam. Vizsgálatnál felhúzod, aztán mikor már csak dumáltok, akkor letûröd.
Igen, és nagyokat kacag a különbözõ bozótírtási formákon.....

Elmondtam anyunak hogy menjünk a nőgyógyászhoz, mert lehet hüvelygombám van. Mit csinál velem a nőgyógyász?

Milyen a vizsgálat, meg ilyenek? Egyébként a nemiszervem kipirosodott, viszket, fáj, néha ég is, és a folyásom olyan túrós. Hüvelygomba lenne? Mit csinál majd velem az orvos?

Legjobb válasz: 19:25 Remélhetõleg nem ffi dokihoz vitted...

19:25 Remélhetõleg nem ffi dokihoz vitted...
Mindenképpen nõi dokihoz menjetek! Pláne elõszörre!
A kérdező hozzászólása: Már másnap el is mentünk, ahogy kiírtam ezt a kérdést : ) És férfi dokinál voltunk, de nem fájt sõt még kellemetlen sem volt, csak valami mûszerrel nézett bele a nemi szervembe, meg a kisujját "belenyomta" a hüvelyembe, hogy megtudja tudnék-e hüvelykúpot használni a fertõzésre, kiváltottuk a gyógyszert és elkezdtem használni. Szerencsére már kezd lemúlni és megint jól érzem magam, nem kell vakarózni :)
Hát a múltkor voltam a 8 éves lányommal. Kellemetlen folyása volt. És bizony kenetet is vett, valamilyen vassal be is nézett neki hogy van-e gyulladása és a fenekén keresztül meg is vizsgálta. Én mint nõ tudom hogy ez nem fáj, de a 8 éves lányom ezt nem igazán értette meg. El is hiszem. Borzalom volt. De gondolom te már nagy lány vagy. Hidd el inkább kellemetlen mint fájdalmas. Viszont szükséges! A nõk már csak igy vannak.
Hány éves vagy?
Ha nagyon muszáj, úgy is vehet kenetet, hogy szûz vagy. A kenetet a hüvelybemenetrõl is vehetik úgy, hogy nem nyúlnak a hüvelybe. Így biztosabb a diagnózis.
Ha nem vagy szûz, akkor viszont szerintem kenetet is vesz. Meg ha nem vagy szûz, akkor alapból nem árt egy rendes vizsgálat, abba úgyis beletartozik a kenet levétele. Én csak sima vizsgálat miatt mentem, 1 hét múlva mehettem az eredményekért. Nekem szerencsére nem, egy ismerõsömnek így derült ki, hogy gombás fertõzése van.
Igazából ha szûz vagy, akkor meg se kell vizsgálnia, csak megbeszéli veled a tüneteket, és felírhat már rá orvosságot. Nekem írt már föl háziorvos rá gyógyszert, mivel szûz vagyok, így a tünetek alapján nem lehetett más.
nekem is ez volt:-( csak ránézett és felirt canestent
A kérdező hozzászólása: és 14 éves vagyok

Mit csinál a nőgyógyász? (mindent részletesen írj le)

Legjobb válasz: Van egy orvosi protokoll, amire a TB kifizeti a költségeket neki az állami rendelésen, ezért mindent csinál, ami pontot ér, akár akarod, akár nem, azaz nem beszédtéma. Normális körülmények között viszont csak azt csinál, amit kérsz, és amit megbeszéltek elõtte vele.:D

Van egy orvosi protokoll, amire a TB kifizeti a költségeket neki az állami rendelésen, ezért mindent csinál, ami pontot ér, akár akarod, akár nem, azaz nem beszédtéma. Normális körülmények között viszont csak azt csinál, amit kérsz, és amit megbeszéltek elõtte vele.:D
Attól függ, hogy minek mész? Mert sok mindent csinálhatnak a nõgyógyászaton. Amúgy felfekszel a vizsgáló ágyra, szétteszed a lábaidat, õ felnyúl, megvizsgál az ujjaival belülrõl, illetve megnyomkodja a hasad. Ha mintát is kell valami miatt vennie, akkor egy kacsát is beléd tesz, az nem mindig kellemes, majd egy pálcával benyúl és kiveszi a szükséges mintát. Illetve csinálhat hasi vagy hüvelyi ultrahangot is. A hasi jobb, a hüvelyinél pedig az ultrahang eszközt felhelyezi a hüvelybe és elvégzi a vizsgálatot. Az lehet kicsit kellemetlenebb. De ha az illetõnek nincsen valamilyen gyulladása, akkor egyik vizsgálat sem fájdalmas.
Mennyi idõs vagy? Elsõ alkalommal keress nõi orvost, pl. tini, vagy gyerek nõgyógyászaton, aztán majd késõbb meglátod.
mindenképpen hosszú felsõt, vagy szoknyát érdemes felvenni, ami ápol és takarja és a hátsó feled. Bemész hozzá, beszélgett veled, kérdezget, hogy mikor jártál nõgyógyásznál, szûz vagy akkor szólj neki errõl, vagy ha elõszõr jársz nála, megkérdezi hogy van e konkrét problémád, aztán átküld a vizsgálóba ott alulról le kell vetkõznõd és fel kell feküdnödd az vizsgáló ágyra, a lábad a tartókra helyezni és lecsuszni a székrõl egy kicsit. Ezután az orvos kézzel széthúzza a szeméremjakakat és megnézi, és a csiklód is hátrahúzza, aztán szépen egy újjával a hüvelyedbe nyúl és közben a másik kezéval a hasad nyomkodja, azért nyúl a hüvelybe hogy a méh fekvését kitapogassa, majd elõveszi a kacsát(ez egy hideg fémeszköz)és ezt a hüvelyedbe helyezi és szétnyitja ennek az eszköznek a fejét, és egy vatta pálcához hasonló eszközzel a kacsa segítéségével mintát vesz, megdörzsölni a méh felületét, sejteket vesz.Majd kiveszi a kacsát és felöltözhetsz alulról. Megkérhet arra ha alul már felöltöztél hogy a melled is mutasd meg, ez nem mindig fordul elõ, ha nem szeretnéd közölheted vele.Ez ritaka, de ilyenkor kör-körös mozdulattal áttapogatja a melled. A tõled vett mintát meg laborba küldi, ahol elemzik és majd az orvostól lehet átvenni személyesen, majd megmondja mikor lehet érte menni.Kb. 10-15 perc az egész.

Mit csinal a nogyogyasz az elso vizsgalaton?

ugy erzem h elakarnak menni a nogyoszaszhoz egy vizsgalatra,nem mintha szukseges volna......mit csinal ?

Legjobb válasz: Legelõször is ki fog kérdezni. Tartsd észben hogy mióta menstruálsz és mikor volt az utolsó menstruációd. Meg fogja kérdezni hogy van-e valamilyen problémád. Attól függõen hogy szûz vagy-e, csinál egy rákszûrést, bimanuális vizsgálattal ellenõrzi a belsõ nemi szerveidet és esetleg csinál egy ultrahangot, megnézi a melleidet. Ha szûz vagy még és nincs semmilyen problémád akkor nem feltétlenül szükséges nõgyógyászhoz menned egyenlõre.

Legelõször is ki fog kérdezni. Tartsd észben hogy mióta menstruálsz és mikor volt az utolsó menstruációd. Meg fogja kérdezni hogy van-e valamilyen problémád. Attól függõen hogy szûz vagy-e, csinál egy rákszûrést, bimanuális vizsgálattal ellenõrzi a belsõ nemi szerveidet és esetleg csinál egy ultrahangot, megnézi a melleidet. Ha szûz vagy még és nincs semmilyen problémád akkor nem feltétlenül szükséges nõgyógyászhoz menned egyenlõre.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!