Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyász azt ha (205 db)

Min.6 hetes terhes vagyok. A nőgyógyász azt mondta, h ha nem akarom elvetetni, akkor meg sem néz, mert nincs hova sietni, jöjjek vissza 2 hét múlva. Tényleg így megy ez vagy jogosan csodálkozom?

Legjobb válasz: Hát így azért másabb. Akkor lerázott egyszerûen, így nem szép dolog! Lehet nem hozzá kellene járnod, ha ennyire elfoglalt!

Szerintem is menny máshova.Sajnos nekem is van ilyen rossz tapasztalatom.Nálam a doki azt se tudta milyen hónapot irtunk akkor és hiába voltam 10hetes azt mondta nem is lehetek terhes...aztán az aszisztens mondta neki h hát ö két hónappal késöbb jár fejben....de azért engem rendesen lecseszett h tanuljak meg számolni meg h miért rabolom az idejét....
Én 5 hetes terhesen mentem elõször, de csak azért, hogy egy orvos is igazolja, hogy valóban babát várok! Megvizsgált kézzel, és mondta, hogy igen, itt lesz baba. Mást Õ sem csinált akkor, általános dolgokat mondott el, mondta miket kell majd szednem..stb. Bár Õ nem sietett.. magán doki volt.. ég, és föld a különbség sajnos! :( De talán egy ötperces vizsgálat nálad is belefért volna, Én azt gondolom!
Hát így azért másabb. Akkor lerázott egyszerûen, így nem szép dolog! Lehet nem hozzá kellene járnod, ha ennyire elfoglalt!
Basszus, és a méhen kívülit, hogy fogja észrevenni vizsgálat nélkül?! Ez durva szerintem!
Szia! Tudod ezt így nem lehet eldönteni. Ha abból indulok ki, h (elnézést, akinek nem inge) vannak , akim 4-5 hetes terhesen már rohannak orvoshoz, és aztán teljesen maguk alatt vannak, h még embriót sem lát, meg hogy még szívhangja sincs.....akkor valahol reális "kérés" ez, hiszen szívhang 6-8. héten van elõször, de lehet amikor mentél volna pl. 6+2 naposan nem lett volna szívhang..... Ez csak egy nézõpont.
Ezen én is csodálkoznék ne aggódj, pedig már a második babámat várom. Azért illett volna megnéznie, ha már ott vagy hogy minden rendben-e, jó helyen van-e a baba. Max ha nem látott volna szívpulzálást akkor jogos hogy visszahív 2 hét múlva. Van a rendelõben uh-ja? Mert ha van akkor szerintem rádnézhetett volna :(
Ha nincsenek panaszaid, valószínûleg nem nagyon fontos megvizsgálni. De azért nem túl szimpatikus ez a hozzáállás.
A kérdező hozzászólása: az asszisztense azonnal kérdezte, h legyen-e ultrahang, mire az orvos azt válaszolta, h nem kell, majd két hét múlva elkezdi, addig ne csináljunk semmit. majd rám nézett, és azt mondta, h nem kell sietni, mert van még kerek 9 hónapunk... nagyon sietett egyébként, egyszerre két vizsgálóban vizsgált és az asszisztense mondta, h el kell mennie. nem volt ott, amikor elmondtam, h miért jöttem, sem akkor, amikor visszaöltöztem. két percet láttam belõle, talán még annyit sem. azért mentem el idõben, mert az utolsó vérzésem már csak fele annyi ideig tartott, mint szokott és késett is egy hetet. felmerült bennem, h esetleg addigra már megvolt a baba. de a doki szerint még felesleges kutakodni...
Nekem két gyerekem van, 6 hetesen mentem velük orvoshoz. Mivel ma már fejlett a technika és az UH nem árt a babának, szerintem nem árt minél hamarabb megnézni, mert ha esetleg méhenkívüli, akkor az ugye életveszélyes is lehet, ha nem veszik észre idõben... No meg minél kisebb, annál kevesebb kockázattal jár az eltávolítása, mert ha mondjuk a petevezetõdben kezd el beágyazódni, még az is lehet, hogy ki kell venni, és akkor már csak fele annyi esélye a köv. teherbeesésnek.
Szerintem is kell minimum egy uh!Mert ha méhen kívüli akkor az a 10.héten lehet már nem a legszerencsésebb.Meg ha nem mész el a 6-7hét körül akkor h mész a 8hetes laborra??Én.pl a 10.héten tudtam csak menni mert nyaraltam mikor vettem a tesztet és mire még találtam dokit addig elszaladt az idö és engem jól összeszídott a doki h miért mentem ilyen késön ha már 4hete tudtam.
Azért mondjuk egy uh nem árt, h tényleg méhen belüli terhesség-e stb? A kézi vizsgálat meg....Ha az az orvos nem kontár, kézi vizsgálatot finoman végez , fõleg esetleges koraterhességben. Én sztk-s dokinál voltam, mégsem fájt utána semmim, nem ment el a baba. Ezt csak azért írtam, mert van aki szerint túl van ez parázva.
Hát nem tudom, én ahogy megtudtam, hogy várandós vagyok, rögtön mentem is orvoshoz (mikor töltöttem a 6. hetet akkora kaptam idõpontot) A doki rögtön uh- t csinált, lehetett látni a manókát, a szívét, és hogy ott pulzál szegénykém. Csak épp a doki nem mondott semmit, bunkó és elég tudatlan volt... Rá egy hétre 7. héten mentem újra uh-ra egy magándokihoz, aki normálisan mindent elmondott, megnyugtatott, minden rendben van.... ma este megyek a 3. uh- mra. Én tuti, hogy ha nem vizsgált volna meg kiborultam volna, és jogosan.. és új dokit kerestem volna, a legfontosabb ilyenkor hogy minden rendben legyen, és persze semmi rosszra nem kell gondolni!!! Jó babavárást :)
khm én olyan 10-12 hetesen mentem mindig orvoshoz elsõre elõtte minek? tudtam h terhes vagyok -- nem olyan nehéz dolog ezt tudni :-))) másik amit írtak akkor már azért van valami ami látszik az UH-n és nem utcsó sorban minek rohanjak és ha elmegy a gyerek ? feleslegesnek érzem 4-6 hetesen már rohanni a dokihoz mi tudna mondani? aham a méhe megnagyobbodott lehet h gyerek lesz ? de azt meg a pozi teszt úgyis mutatja UH még nem mutat semmit a gyerekbõl vér vizeltet még korai amúgy is túl van pörögve a téma mostanság .....
Kedves utolsó! Azért 6-7 hetes terhesen nem olyan furcsa orvoshoz menni szerintem.. mellesleg az se mindegy hogy azért nem nézi meg mert siet vagy mert elmagyaráz neki dolgokat, hogy mit hogy tegyen, mire figyeljen stb.
Mi ebben a furcsa???? Könyörgöm.... Elment a kérdezõ 6 hetesen és menjen vissza 8 hetesen... Ezen mit kell csodálkozni. Örülj neki hogy akar feleslegesen vizsgálgatni. Több ismerõsömnek elmnet már baba, mert korai stádiumban pl. kézzel megvizsgálta, utána pici barnázás és elment a baba. Jól van ez. engem sem hívtak minden héten... Komolyan nem értem a kérdezõt sem és a többi megbotránkozót sem... Ne haragudjatok a véleményemért de ez így van.
Így már érthetõ a viselkedése, csak nem elfogadható számomra. Ha késõbb is bármi kérdésed, gondod lenne vajon akkor is így lerázna? :( Ha bízol benne, régóta jársz hozzá, akkor menj vissza hozzá két hét múlva, lehet "rossz" napja volt, sok dolga volt, és nem érzett bajt az alapján amit mondtál neki. De ha még nem ismered, csak ez az egy "benyomásod" van róla, akkor nézz egy másik dokit.
A kérdező hozzászólása: igen, arra voltam kíváncsi, h mindenképp ezt mondta volna-e vagy azért történt, mert nem ért rá. nem megyek vissza hozzá, keresek másik orvost. elsõ baba, elsõ terhesség egyébként, így nincs összehasonlítási alapom
Figyelj én ma voltam orvosnál nem vizsgált meg le küldött uh-ra 17X22 mm vastag petezsák volt, és mutatta a közepén a pici fehér embriót és mondta hogy 6 hetes terhes vagyok.
én is azt kaptam, és elsõ nap kellett kezdenem
Mondd meg neki vagy a másik eset hogy a 4. azaz az utolsó napon veszed be, de én is azt szedek és nekem az elsõ napon kellett bevennem...
Nekem az van a papírra írva, bár én Belarát fogok majd szedni, hogy ha elfelejti az emberke bevenni az 1. napon, akkor az 5.en vegye be, akár van még vérzés, akár nincs. Neked nem ír vmit róla a tájékoztatója?
A kérdező hozzászólása: még nem váltottam ki a gyógyszert, csak ma kaptam meg a receptet
elsõ napon kell bevenni, a haszn. utasításban is az van, én is így kezdtem el szedni, már egy éve szedem...
A kérdező hozzászólása: rendben, elkezdem elsõ nap. köszönöm a válaszokat:)
igen, kezd el elso nap, csak azt nem ertem, miert nem mondtad az orvosnak, hogy nics meg 5 napig, azert van, hogy kerdezz tole...

Ha a nőgyógyászom, azt mondja hogy "nőgyógyászatilag nincs problémám" és ultrahangon se mondtak igazán semmi konkrét bajt, akkor ugye terhes sem vagyok?

hülyén hangzik a kérdés tudom,de a n?gyógyászoknál,emmnyi az esély,hogy tévednek ?

Legjobb válasz: Az, hogy nõgyógyászatilag nincs semmi problémád, nem azt jelenti, hogy nem vagy terhes.

Az, hogy nõgyógyászatilag nincs semmi problémád, nem azt jelenti, hogy nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: de az ultrahangon csak ki kéne derülnie , nem ? vagy látszódnia kéne.
Attól függ hány hetes a terhesség. Ultrahangon is csak egy bizonyos idõ múlva látszik. De talán vegyél egy tesztet. Vagy ha nem akarsz gyereket, akkor védekezz. Esetleg megkérhetted volna az orvost is, hogy utaljon be laborba...
A kérdező hozzászólása: körülbelül 5 hete voltak a "lenti" szúrásaim, azért mentem el is. Védekeztünk. Ez természetes .
Az uh csak a majd 4 hetes terhességet mutatja ki biztosra, de még olyankor is elõfordul, hogy üresnek tûnik a petezsák tehát nem látszik egyértelmûen, hogy van-e benne baba. Javaslom 1-2 hét múlva csinálj tesztet.
A kérdező hozzászólása: Holnap is mindenféleképpen visszamegyek. Nem hagyom annyiba. A nõgyógyász amúgy azt mondta, hogy esélyes , hogy vese bajaim hozták elõ , a szúrásokat is, ami húgyvezetékben volt. Ezért kérdeztem rá itt is :)

Ha a nőgyógyász azt mondta, hogy menjek vissza rákszűrésre, akkor látott valami rákos elváltozást, vagy csak úgy a biztonság kedvéért mondta?

Szóval folyással küszködök már hónapok óta, nyáron kiírta nekem a Kliont, semmit nem használt, most visszamentem, és megint gyulladás van a papírra írva, kenetet vett. Mondta, hogy ennek az eredményéért menjek vissza, kis idő múlva pedig azt, hogy rákszűrésen is részt veszek egy hónap múlva. Akkor most olyan súlyos, hogy plusz rákszűrés, vagy akik járnak, azoknak mindig szoktak ilyet ajánlani? Azért is kétségbe estem kicsit, mert véres volt a folyásom az utóbbi időben, és régebben a Klion sem használt semmit. Vagy ha tegyük fel most látott volna valami nagyon rosszat, akkor azt már mondta volna, és nem csak a szűrést említette volna?

Legjobb válasz: Ne izgulj! Mindenkinek ajánlják.

Ne izgulj! Mindenkinek ajánlják.
Rákszûrésre egyébként is menni kell évente.
hát egy teszt sem ártana azért :)
A kérdező hozzászólása: Mert teljesen biztos vagyok benne hogy az vagyok mert ugyanis a hányinger, a mellbimbók érzékenysége, és a rosszullétek mind arra utalnak....
Szerintem (de javítsatok ki ha tévedek) 2 hét után még nem jelentkeznek a terhesség tünetei. Egyébként mivel a tesztek is általában 2 hét után mutatnak eredményt, az orvos is meg fogja tudni állapítani.
A mellbimbó érzékenység utalhat menstruációra is! a hányinger pedig még nem jelentkezne, szerintem... nálam is jóval késõbb jött, amikor már biztos volt, hogy terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: 2 és fél hét után még nem lehet hányingerem?Akkor ez mitõl lehet hogy ha nem attól?Ez az enyhe hányinger tegnap kezdõdött, a mellbimbó érzékenységem pedig pár napja, néha enyhe rosszullét is elkap olyan gyengeség jön rám!
Van olyan aki a 4. hónapban veszi észre, hogy terhes, mert addig semmi jele nem volt. Szerintem ez változó, hogy kinek mikor hogy jelentkezik. Mindenképpen csinálj egy tesztet még ma, ha ugy látod vegyél még a héten megint 1 másikat, és majd meglátod, hogy mit mutat.Kiváncsi vagyok:) Amúgy szeretnél már gyereket??hány éves vagy???
lehet, hogy csak pszichések a tüneteid.
A kérdező hozzászólása: Lehetnek úgy is pszichések a tüneteim hogy ha rettegek tõle hogy az vagyok??
Na mi a helyzet?
A kérdező hozzászólása: Szóval az érdekelne hogy mennyi idõ után tudja az orvos megállapítani a terhességet, 2 hét után is meglehet már?Pld a vizelet vizsgálattal, vagy vérvétellel?
Véletlenül nem az orvostól van ez az állapot? Minek akarsz ennyire elmenni hozzá? Egy normális ember inkább kerüli az orvost, ha van más megoldás.
Attól függ, mikor következett be a baleset, mert az nagyon lényeges ebben a kérdésben.
A kérdező hozzászólása: 2 és fél hete!
A kérdező hozzászólása: Úgy gondoltam hogy hétfõn elmennék a nõgyógyászhoz csak azt nem tudom hogy fogadna-e így hogy még nem volt meg a menstruációm!!Vagy csak utána?
Tesztet miért nem veszel? 1000 ft. Veszel 3mat, ha 3ból 3 negatív, akkor nem vagy az.
Nõgyógyász még nem nagyon fog látni semmit sem... inkább tesztelj, van olyan teszt, ami már a menstruáció elõtt is kimutatja a terhességet. Talán várj pár napot még, és valami jobb minõségût vegyél. Ilyenkor az ember hajlamos bebeszélni magának a tüneteket, pont úgy, mint amikor nagyon akarsz valamit, már már érzed is a jeleket, de ez még nem jelenti azt, hogy úgy is van! Orvoshoz szerintem utána menj. A baleset után be kellett volna venned egy esemény utáni tablettát, és akkor most nem kellene izgulnod.
Ha a nõgyógyász is csak akkor tudná megállapítani hogy terhes vagy-e, ha látná, menstruálsz-e vagy sem, akkor nem is lenne szükség nõgyógyászokra, nem gondolod?:D Vegyél egy terhességi tesztet, patikába kell menni érte. Kb 1000 Ft, 2 hét után tud értékelhetõ eredményt adni. Csináld meg a tesztet, utána figyelheted a menstruációdat is. De miért most jut eszedbe, hogy csinálni kellene valamit ha nem akarsz terhes lenni? Vagy akkor úgy gondoltad, hogy "majd megúszom"? A természet, a kémia és a biológia teszi a dolgát, nem lehet vele szórakozni...
Ha terhes vagy, akkor már csak két lehetõség van. Megtartod, abortusz.
A kérdező hozzászólása: Csak azt szerettem volna megtudni hogy már most elmehetek-e orvoshoz már most megtudja-e állapítani a terhességet?Mert szeretnék már minél elõbb túl lenni rajta!Vagy meg kell várnom a menstruációt és utána fogad csak?Természetesen veszek terhes tesztet is még ma!És ha pozitív akkor már mehetek az orvoshoz?
Tényleg mi lett veled?

Ha a nogyogyasz azt mondja, hogy kezelni kell valami fertozest, akkor az hany napos lehet? 1 het? Par nap? Valakinek mar volt-e ilyesmi?

Legjobb válasz: plussz még attól is, hogy hányszor akar látni a nõgyógyász! magán, vagy SzTK? Fizetsz neki?

plussz még attól is, hogy hányszor akar látni a nõgyógyász! magán, vagy SzTK? Fizetsz neki?
Hát igen, ez is benne van a pakliban.
a 2. ra gondoltam
Azt is megkérdezheted a nõgyógyásztól, hogy kb meddig tart. Ez változ. Függ attól, hogy milyen fertõzésed van, milyen gyógyszerrel kezelnek stb.
3-tól 10 napig, attól függ, mit ír fel.
Mer még nem irt fel semmit? Ez furi, ha gond van akk egybõl felirja amit kell, s elmondja mi a teendõ!

Mit jelent az, ha valakinek a nőgyógyász azt mondja, hogy kicsi, (kisebb az átlagosnál) a méhe? Pl. Nehezen esik teherbe? Vagy mit?

Legjobb válasz: Az ég világon semmit. Nekem azt mondták,hogy olyan hátrahajló méhem van,hogy sose leszek terhes. Mikor elhatároztam,aznap estem teherbe.2 fiam van.

Az ég világon semmit. Nekem azt mondták, hogy olyan hátrahajló méhem van, hogy sose leszek terhes. Mikor elhatároztam, aznap estem teherbe.2 fiam van.
Szerintem se jelent semmit. Nekem is kicsi és van egy 2
20hós lányom. Mondjuk kissebb volt mint az átlag, deez nem a méhem hibája.Kerimnek meg nagyobb mint az átlag:)

Jajj csajok, miért vonzódok a nőgyógyászhoz, mikor ha egyébként szembe jönne velem az utcán, még csak valószínű, hogy nem is tetszene?

Legjobb válasz: Nekem a dokim egy öreg pali volt de hangjába én is bele voltam zúgva. amikor 36 hetes voltam elment 2 hétre szabira és ajánlott egy kollégát, ha valami lenne menjek hozzá. Hát kellett is mennem hozzá miért is ne épp a szabija alatt. Az a pasi olyan volt mint egy adonisz volt, szerencsére csak gyógyszert írt nem vizsgált meg én azt mondtam magamnak ilyen jó pasinak én ilyen dagadtan nem vagyok hajlandó levetkõzni:)

Nekem a dokim egy öreg pali volt de hangjába én is bele voltam zúgva. amikor 36 hetes voltam elment 2 hétre szabira és ajánlott egy kollégát, ha valami lenne menjek hozzá. Hát kellett is mennem hozzá miért is ne épp a szabija alatt. Az a pasi olyan volt mint egy adonisz volt, szerencsére csak gyógyszert írt nem vizsgált meg én azt mondtam magamnak ilyen jó pasinak én ilyen dagadtan nem vagyok hajlandó levetkõzni:)
Terhes is vagy? Ha igen, akkor a hormonok játszanak veled. Nekem konkrétan hiányzott a nõgyógyászom szülés után. Nem azt mondom, hogy azért mert tetszett, csak valahogy már ragaszkodtam a jelenlétéhez, amihez hozzászoktam a terhesgondozás alatt. Mellesleg jó fej is volt és sokat segített, így fontos és kedves embernek éreztem õt. Ha nem vagy terhes, akkor meg bizonyára azt látod benne, hogy egy okos szakember és ez vonzalmat kelt benned, vagy hát mit tudom én. :)
detto ugyanígy vagyok, ráadásul írtó helyes pasi a nõdokim :) és 1 éve szültem
Én még álmodtam is az enyémmel. :) ) Pedig szintén nem egy kiugróan jóképû, de valami mégis volt benn. Gõzöm sincs mi. Vigasztaljon, látod nem vagy egyedül. :) )
Az én nõgyógyászom egy nõ. Még szerencse. :-)

Mit jelent az ha a nőgyógyászom azt mondta kicsit hátracsúszott a méhem? Jelent valami rosszat?

Voltam vizsgálaton és azt mondta nyugodjak meg semmi baj de azért félek egy kicsit.Babavállalás terén jelent valamit?

Legjobb válasz: Nekem is ezt mondta, amikor anno 17 évesen elõször mentem hozzá. Meg is ijedtem, de mondta, hogy másnak is van ilyen. Most 16 hetes vagyok!! :):)

Nekem is ezt mondta, amikor anno 17 évesen elõször mentem hozzá. Meg is ijedtem, de mondta, hogy másnak is van ilyen. Most 16 hetes vagyok!! :) :)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.Nekem most 24 évesen mondta elõször a doki.

Ha a nőgyógyász azt mondja, hogy már az első hónapban hat a tabi akkor az azt jelenti, hogy már az első szemtől? Meddig alkalmaztatok kiegészítő fogamzásgátlót?

Kicsit kételkedek benne, hogy egy pici szem tabitól már az els? nap nem leszek terhes. Tegnap jött meg és be is vettem. Jöv? héten ha elmúlik a havi vérzésem és szexelek gumi nélkül és esetleg belém élvez a barátom, akkor a tabi már véd?Ti meddig használtatok gumit gyógyszer mellett?

Legjobb válasz: olvasd el a tájékoztatót egyébként véd ha a menstruáció elsõ napján kezded el szedni!!!

olvasd el a tájékoztatót egyébként véd ha a menstruáció elsõ napján kezded el szedni!!!
Tanácsos 15 napot várni, biztos ami biztos. Ha eddig kibírtátok, akkor még 15 napot kibírtok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!