Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyász azt, (741 db)

Hetfon megyek vissza a nogyogyaszhoz, en vagyok az akinek a nogyogyasza azt mondta hogy 4 hetes terhes vagyok, es hogy latszik Uh a kialakuoban levo petezsak, szerintetek minden rendben lessz?

hetfon lessz 2 hete hogy a doki kialakuloban levo petezsakot lattot Uh keresztul,es azt mondta hogy 2 het mulva mennyek vissza,nekem masnap a tesztm negativ volt,ezert voltam ugy elkeseredve,hogy talan a doki tevedett,azota sem jott meg,es tesztet sem csinaltam hogy ne idegeskedjek,szerintetek minden rendben lessz,es ott lessz a kis babam?

Legjobb válasz: Én is tesztelnék: Ha negatív, inkább otthon bõgném ki magam, mint az orvosnál. Ha meg pozitív, akkor lehet örülni.

Én is tesztelnék: Ha negatív, inkább otthon bõgném ki magam, mint az orvosnál. Ha meg pozitív, akkor lehet örülni.
Én azért elõtte mégiscak csinálnék egy tesztet... Sok sikert!
Sok sikert, írd majd meg, hogy mi lett!
Nos, megvan az a babó??? :-)
A kérdező hozzászólása: ma megyek 4 orakor, addig is drukkoljatok, mert mar nagyon izgulok!!!!
Én drukkolok! :) Aztán gyere ám a hírekkel! :)
NA??????Megöl az ideg....!MIZU??
Mi volt?
A kérdező hozzászólása: sajnos nicsen baba, megalt a fejlodesben, es mar a petezsak se latszodott! nagyon ki vagyok borulva
Én emlékszem rád...én is csinálnék egy tesztet, de te tudod!Remélem minden rendben lesz és csak jó híreket írsz majd nekünk!
Én azonnal csinálnék egy tesztet! Hogy minden rendben lesz-e azt holnap úgyis kiderül, de fõ a pozitív hozzáállás! :)
Szerintem is csinálj egy tesztet, aztán nagy eséllyel megnyugszol.
A valóság attól még nem fog változni, hogy nem nézünk szembe vele. Én részemrõl mindig azt gondoltam, hogy a biztos rossz is jobb, mint a bizonytalanság. Attól, hogy nem nézed meg, milyen lenne a teszt, az eredmény nem változik. Csak a stressz szinted nõ, mert mi van ha baj van, mi van, ha mégsem? ... Én nem bírnám ki.
A kérdező hozzászólása: mert nem merek....felek!!!!!!mindenkeppen megirom hetfon hogy mi lett, es koszonom a valaszokat
Azt mi természetesen nem tudhatjuk, hogy minden rendben lesz-e, de ha ~2 hete ott volt a petezsák és azóta nem volt menstruációd, nagy valószínûség szerint hétfõn már szívhang is lesz. (ha nem üres a petezsák) Tesztet miért nem csinálsz, hogy megnyugtasson?
Szerintem is tesztelj egyet, de...! Az orvos már biztos sok petezsákot látott, úgyh ha azt mondta, h ott van valami, akkor van! :) és ha azóta sem jött meg, akkor biztosan van baba! De majd azért hnap írd meg! Én azért csendben gratulálok! :) 30 hkm
Persze, az a biztos. (Csak ha rólam lenne szó, akkor lelkileg tudnám magam készíteni arra, amit az orvos mond.) De te érzed, neked hogy jobb...
A kérdező hozzászólása: de nem merek, inkabb jobban bizom a dokiban nem?
ÓÓÓ nagyon sajnálom és megértem, hogy ki vagy!!Pedig bíztam benne, hogy jó hírekkel jössz..:(

Hogy lehet, hogy a nőgyógyászom azt mondta, hogy miután bevettem az első szem fogamzásgátlómat a menstruációm 1. napján, több mint egy hónapig nincs védelem, az online válaszoló nőgyógyászok, illetve a betegtájékoztató mást írnak?

Az online válaszoló n?gyógyászok szerint már két hét után se kell védekezni, vagy az els? naptól hat, valamit a betegtájékoztatóban is az van, hogy 1. naptól való szedést?l védettséget ad. Mirabelláról van szó.

Legjobb válasz: Minden fogamzásgátló azonnali vagy 1 hetes védelmet ír, de minden nõgyógyász 1 hónapot javasol mert unja a "lehetek terhes?" illetve "belém élvezett a barátom, de szedek 1 hete fogamzásgátlót, mennyi az esélye?" kérdéseket..

Minden fogamzásgátló azonnali vagy 1 hetes védelmet ír, de minden nõgyógyász 1 hónapot javasol mert unja a "lehetek terhes?" illetve "belém élvezett a barátom, de szedek 1 hete fogamzásgátlót, mennyi az esélye?" kérdéseket..
Szerintem a doki, ugy volt vele, inkabb mond 1 honapot, addigra mar minden fele-fajta tabletta vedettseget ad. Igy kizarta a sajat hibalehetoseget.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor gyakorlatilag véd már? 21 napja szedem.
elsõ levél végezetével véd
A kérdező hozzászólása: Ma vettem be az utolsó szemet a levélbõl :)
de holnap meg ne lássuk a lehetek terhes? kérdést stimt?
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam ilyesmit kiírni. Egyedûl az bosszant, hogy mindenhonnan mást hallok, és már nem tudom, hogy mikortól lehetek nyugodt..
Van olyan orvos, aki inkább azt javasolja, hogy a második levél megkezdéséig használjunk kieg.védekezést, ez csak a biztonság kedvéért van, mivel vannak olyan nõk, akiknek többet kell várni, hogy hasson, és van olyan, akinek az elsõ szemtõl kezdve hat. Minden ember más. Barátnõm szed mirabellát, õ 2 hetet várt, és már hatott.

Ha a nőgyógyászom, azt mondja hogy "nőgyógyászatilag nincs problémám" és ultrahangon se mondtak igazán semmi konkrét bajt, akkor ugye terhes sem vagyok?

hülyén hangzik a kérdés tudom,de a n?gyógyászoknál,emmnyi az esély,hogy tévednek ?

Legjobb válasz: Az, hogy nõgyógyászatilag nincs semmi problémád, nem azt jelenti, hogy nem vagy terhes.

Az, hogy nõgyógyászatilag nincs semmi problémád, nem azt jelenti, hogy nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: de az ultrahangon csak ki kéne derülnie , nem ? vagy látszódnia kéne.
Attól függ hány hetes a terhesség. Ultrahangon is csak egy bizonyos idõ múlva látszik. De talán vegyél egy tesztet. Vagy ha nem akarsz gyereket, akkor védekezz. Esetleg megkérhetted volna az orvost is, hogy utaljon be laborba...
A kérdező hozzászólása: körülbelül 5 hete voltak a "lenti" szúrásaim, azért mentem el is. Védekeztünk. Ez természetes .
Az uh csak a majd 4 hetes terhességet mutatja ki biztosra, de még olyankor is elõfordul, hogy üresnek tûnik a petezsák tehát nem látszik egyértelmûen, hogy van-e benne baba. Javaslom 1-2 hét múlva csinálj tesztet.
A kérdező hozzászólása: Holnap is mindenféleképpen visszamegyek. Nem hagyom annyiba. A nõgyógyász amúgy azt mondta, hogy esélyes , hogy vese bajaim hozták elõ , a szúrásokat is, ami húgyvezetékben volt. Ezért kérdeztem rá itt is :)

A nőgyógyász az éves rákszűrés után azt mondta h menjek vissza 3 hét múlva az eredményért. Ez azt jelenti hogy valami baj lehet?

Nem mondott semmit, hogy lát-e valalmit, vagy sem. Általában csak akkor hívják vissza az embert eredmény után, ha gond van, de ez egy új doki, és akkor elfelejtettem megkérdezni hogy miért hív vissza.

Legjobb válasz: Ne aggódjál, az égvilágon semmi baj nincs, hogy visszahívott. Én 9 hónapig jártam egy nõgyógyászhoz, akinél most szültem nemrég, kapott tõlem 80 ezer forintot is és mégis nekem kell visszamennem az eredményért. Nekem 1 hónapot mondott, hogy akkor ugorjak be az eredményért, vele már nem is kell találkoznom, elég az asszisztensével.

Ne aggódjál, az égvilágon semmi baj nincs, hogy visszahívott. Én 9 hónapig jártam egy nõgyógyászhoz, akinél most szültem nemrég, kapott tõlem 80 ezer forintot is és mégis nekem kell visszamennem az eredményért. Nekem 1 hónapot mondott, hogy akkor ugorjak be az eredményért, vele már nem is kell találkoznom, elég az asszisztensével.
Ha még nem volt meg az eredmény, úgy mondta, akkor nem tudhatja, van-e valami. Valószínûleg semmi extra, csak õ nem telefonon ad tájékoztatást, hanem személyesen. Senkit nem "hívnak vissza", mindenkinek magának kell érdeklõdni. A te érdeked, hogy megtudd az eredményt, nem az övék.
Nekem tüdõszûrõnél mondták hogy menjek vissza 2 hét múlva az eredményért. És nem volt semmi bajom. Szóval szerintem csak annyi ez egész hogy addig megírják a papírokat, stb.
Nem azt jelenti. Amíg megvizsgálják a mintádat, hogy van-e vmi elváltozás, az bizonyos ideig eltart. Nyilván addig, míg nincs eredmény, nem tud semmit mondani. Tehát: Ha lesz eredménye a vizsgálatnak, vissza kell érte menned. Most nem tud semmit mondani nyilván, mert majd egy másik orvos fogja szépen megvizsgálni a kenetedet.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. pl anyám orvosánál úgy van, hogy csak akkor adnak értesítést, ha valami gond van, de nem kell visszamenni. csak arra gondoltam, hogy esetleg nálam a doki látott valamit, ami aggodalomra adhat okot.
miért kell 2 hetente menned? csak tudja az orvosod mit csinál, de ez azért fura.
Hát azért 2 hetente ultrahang. Az nem hangzik túl jól. Túl sok. Miért kéne ennyiszer menned? Mit mondott?
Szia!Nem lesz baj nyugi!Én 6 hetesen voltam, talált egy vérömlenyt, 8 hetesen megnézte újra, 9 hetesen véreztem újra nézték, akkor tünt el a vérömleny, 11 hetesen kontroll uh, 12 hetesen nagy genetikai uh.Ez ha összeszámolod 5 uh, most vagyok 31 hetes, nagyon szépen fejlõdik a kislányom, semmi baja sincs hál istennek.
az elsõ 12 hétben nekem is volt egy csomó uh, mert barnáztam és az orvos így látta jónak.aztán már csak a protokoll szerinti uh-kat csinálta.elég fura, hogy 2 hetente akarja nézni.
szerintem is megindokolhatta volna, mert baja ugyan nem lesz a babádnak, de ok nélkül nem szoktak ennyi UH-ot csinálni. legközelebb kérdezz rá...
én is azt kaptam, és elsõ nap kellett kezdenem
Mondd meg neki vagy a másik eset hogy a 4. azaz az utolsó napon veszed be, de én is azt szedek és nekem az elsõ napon kellett bevennem...
Nekem az van a papírra írva, bár én Belarát fogok majd szedni, hogy ha elfelejti az emberke bevenni az 1. napon, akkor az 5.en vegye be, akár van még vérzés, akár nincs. Neked nem ír vmit róla a tájékoztatója?
A kérdező hozzászólása: még nem váltottam ki a gyógyszert, csak ma kaptam meg a receptet
elsõ napon kell bevenni, a haszn. utasításban is az van, én is így kezdtem el szedni, már egy éve szedem...
A kérdező hozzászólása: rendben, elkezdem elsõ nap. köszönöm a válaszokat:)
igen, kezd el elso nap, csak azt nem ertem, miert nem mondtad az orvosnak, hogy nics meg 5 napig, azert van, hogy kerdezz tole...

Min.6 hetes terhes vagyok. A nőgyógyász azt mondta, h ha nem akarom elvetetni, akkor meg sem néz, mert nincs hova sietni, jöjjek vissza 2 hét múlva. Tényleg így megy ez vagy jogosan csodálkozom?

Legjobb válasz: Hát így azért másabb. Akkor lerázott egyszerûen, így nem szép dolog! Lehet nem hozzá kellene járnod, ha ennyire elfoglalt!

Szerintem is menny máshova.Sajnos nekem is van ilyen rossz tapasztalatom.Nálam a doki azt se tudta milyen hónapot irtunk akkor és hiába voltam 10hetes azt mondta nem is lehetek terhes...aztán az aszisztens mondta neki h hát ö két hónappal késöbb jár fejben....de azért engem rendesen lecseszett h tanuljak meg számolni meg h miért rabolom az idejét....
Én 5 hetes terhesen mentem elõször, de csak azért, hogy egy orvos is igazolja, hogy valóban babát várok! Megvizsgált kézzel, és mondta, hogy igen, itt lesz baba. Mást Õ sem csinált akkor, általános dolgokat mondott el, mondta miket kell majd szednem..stb. Bár Õ nem sietett.. magán doki volt.. ég, és föld a különbség sajnos! :( De talán egy ötperces vizsgálat nálad is belefért volna, Én azt gondolom!
Hát így azért másabb. Akkor lerázott egyszerûen, így nem szép dolog! Lehet nem hozzá kellene járnod, ha ennyire elfoglalt!
Basszus, és a méhen kívülit, hogy fogja észrevenni vizsgálat nélkül?! Ez durva szerintem!
Szia! Tudod ezt így nem lehet eldönteni. Ha abból indulok ki, h (elnézést, akinek nem inge) vannak , akim 4-5 hetes terhesen már rohannak orvoshoz, és aztán teljesen maguk alatt vannak, h még embriót sem lát, meg hogy még szívhangja sincs.....akkor valahol reális "kérés" ez, hiszen szívhang 6-8. héten van elõször, de lehet amikor mentél volna pl. 6+2 naposan nem lett volna szívhang..... Ez csak egy nézõpont.
Ezen én is csodálkoznék ne aggódj, pedig már a második babámat várom. Azért illett volna megnéznie, ha már ott vagy hogy minden rendben-e, jó helyen van-e a baba. Max ha nem látott volna szívpulzálást akkor jogos hogy visszahív 2 hét múlva. Van a rendelõben uh-ja? Mert ha van akkor szerintem rádnézhetett volna :(
Ha nincsenek panaszaid, valószínûleg nem nagyon fontos megvizsgálni. De azért nem túl szimpatikus ez a hozzáállás.
A kérdező hozzászólása: az asszisztense azonnal kérdezte, h legyen-e ultrahang, mire az orvos azt válaszolta, h nem kell, majd két hét múlva elkezdi, addig ne csináljunk semmit. majd rám nézett, és azt mondta, h nem kell sietni, mert van még kerek 9 hónapunk... nagyon sietett egyébként, egyszerre két vizsgálóban vizsgált és az asszisztense mondta, h el kell mennie. nem volt ott, amikor elmondtam, h miért jöttem, sem akkor, amikor visszaöltöztem. két percet láttam belõle, talán még annyit sem. azért mentem el idõben, mert az utolsó vérzésem már csak fele annyi ideig tartott, mint szokott és késett is egy hetet. felmerült bennem, h esetleg addigra már megvolt a baba. de a doki szerint még felesleges kutakodni...
Nekem két gyerekem van, 6 hetesen mentem velük orvoshoz. Mivel ma már fejlett a technika és az UH nem árt a babának, szerintem nem árt minél hamarabb megnézni, mert ha esetleg méhenkívüli, akkor az ugye életveszélyes is lehet, ha nem veszik észre idõben... No meg minél kisebb, annál kevesebb kockázattal jár az eltávolítása, mert ha mondjuk a petevezetõdben kezd el beágyazódni, még az is lehet, hogy ki kell venni, és akkor már csak fele annyi esélye a köv. teherbeesésnek.
Szerintem is kell minimum egy uh!Mert ha méhen kívüli akkor az a 10.héten lehet már nem a legszerencsésebb.Meg ha nem mész el a 6-7hét körül akkor h mész a 8hetes laborra??Én.pl a 10.héten tudtam csak menni mert nyaraltam mikor vettem a tesztet és mire még találtam dokit addig elszaladt az idö és engem jól összeszídott a doki h miért mentem ilyen késön ha már 4hete tudtam.
Azért mondjuk egy uh nem árt, h tényleg méhen belüli terhesség-e stb? A kézi vizsgálat meg....Ha az az orvos nem kontár, kézi vizsgálatot finoman végez , fõleg esetleges koraterhességben. Én sztk-s dokinál voltam, mégsem fájt utána semmim, nem ment el a baba. Ezt csak azért írtam, mert van aki szerint túl van ez parázva.
Hát nem tudom, én ahogy megtudtam, hogy várandós vagyok, rögtön mentem is orvoshoz (mikor töltöttem a 6. hetet akkora kaptam idõpontot) A doki rögtön uh- t csinált, lehetett látni a manókát, a szívét, és hogy ott pulzál szegénykém. Csak épp a doki nem mondott semmit, bunkó és elég tudatlan volt... Rá egy hétre 7. héten mentem újra uh-ra egy magándokihoz, aki normálisan mindent elmondott, megnyugtatott, minden rendben van.... ma este megyek a 3. uh- mra. Én tuti, hogy ha nem vizsgált volna meg kiborultam volna, és jogosan.. és új dokit kerestem volna, a legfontosabb ilyenkor hogy minden rendben legyen, és persze semmi rosszra nem kell gondolni!!! Jó babavárást :)
khm én olyan 10-12 hetesen mentem mindig orvoshoz elsõre elõtte minek? tudtam h terhes vagyok -- nem olyan nehéz dolog ezt tudni :-))) másik amit írtak akkor már azért van valami ami látszik az UH-n és nem utcsó sorban minek rohanjak és ha elmegy a gyerek ? feleslegesnek érzem 4-6 hetesen már rohanni a dokihoz mi tudna mondani? aham a méhe megnagyobbodott lehet h gyerek lesz ? de azt meg a pozi teszt úgyis mutatja UH még nem mutat semmit a gyerekbõl vér vizeltet még korai amúgy is túl van pörögve a téma mostanság .....
Kedves utolsó! Azért 6-7 hetes terhesen nem olyan furcsa orvoshoz menni szerintem.. mellesleg az se mindegy hogy azért nem nézi meg mert siet vagy mert elmagyaráz neki dolgokat, hogy mit hogy tegyen, mire figyeljen stb.
Mi ebben a furcsa???? Könyörgöm.... Elment a kérdezõ 6 hetesen és menjen vissza 8 hetesen... Ezen mit kell csodálkozni. Örülj neki hogy akar feleslegesen vizsgálgatni. Több ismerõsömnek elmnet már baba, mert korai stádiumban pl. kézzel megvizsgálta, utána pici barnázás és elment a baba. Jól van ez. engem sem hívtak minden héten... Komolyan nem értem a kérdezõt sem és a többi megbotránkozót sem... Ne haragudjatok a véleményemért de ez így van.
Így már érthetõ a viselkedése, csak nem elfogadható számomra. Ha késõbb is bármi kérdésed, gondod lenne vajon akkor is így lerázna? :( Ha bízol benne, régóta jársz hozzá, akkor menj vissza hozzá két hét múlva, lehet "rossz" napja volt, sok dolga volt, és nem érzett bajt az alapján amit mondtál neki. De ha még nem ismered, csak ez az egy "benyomásod" van róla, akkor nézz egy másik dokit.
A kérdező hozzászólása: igen, arra voltam kíváncsi, h mindenképp ezt mondta volna-e vagy azért történt, mert nem ért rá. nem megyek vissza hozzá, keresek másik orvost. elsõ baba, elsõ terhesség egyébként, így nincs összehasonlítási alapom
Figyelj én ma voltam orvosnál nem vizsgált meg le küldött uh-ra 17X22 mm vastag petezsák volt, és mutatta a közepén a pici fehér embriót és mondta hogy 6 hetes terhes vagyok.

Hogyan vizsgál meg a nőgyógyász az első vizsgálaton?

Azt is hallottam , hogy el?ször a végbélnyíláson keresztül, én még ilyet nem is hallotam . Lehetséges ez ?

Legjobb válasz: Igen lehetséges, ha még szûz vagy akkor végbélen keresztül vizsgál. nem túl kellemes de túl lehet élni.

Igen lehetséges, ha még szûz vagy akkor végbélen keresztül vizsgál. nem túl kellemes de túl lehet élni.
ÉN mindig bekattanok ilyen vizsgálat után :P Szét szedem a pasim >:)
Kacsával kitágít, kenetet vesz, majd ujjaival felnyúl, megtapogat. Nekem hüvelyi ultrahangot is csinált (felírta a méh...méreteit). Ha szûz vagy, feltétlenül szólj elõre.
csak egy tipp: édesanyádtól kérdezd meg hogy a környéketeken melyik dokihoz menj, néhányan (fõleg a nõk) elég durvák tudnak lenni, úgyhogy érdemes megkérdezni a "tapasztaltabb" nõket az ismeretségi körben. Vagy akár itt az oldalon is.
hát végbélen keresztül is valahogy kitapintja ott a dolgokat én nem tom én csak tûrtem hogy csinálja:D amúgy én akkor 14 voltam. Persze azóta másképp vizsgál(20 vagyok) jah és az elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Jé... De ez hogy lehetséges ? mármint hogy a végbélen keresztul ?
Lehetséges, én is hallottam róla. De engem szûzen is hüvelyen keresztül vizsgált meg a doki, csak kisebb kacsával, és csak egy ujjal. Megkérdezte, hogy használok-e tampont, és mivel igent válaszoltam, azt mondta, hogy egy próbát megér a hüvelyi vizsgálat.
hát én biztos nem engedném senkinek hogy végbélen keresztül vizsgáljon, brrrrrr
A kérdező hozzászólása: Hjééé akko nem is nõdoki hanem inkább vadállatt. Köszi a válaszokat
nekem is csináltak már ilyet. A lényeg az, hogy csak lazán.Ne feszengj, mert így mindkettõtöknek nehezebb. Nekem nem fájt egyáltalán, csak kicsit kellemetlen, valóban:)

Ha a nőgyógyász azt mondta, hogy menjek vissza rákszűrésre, akkor látott valami rákos elváltozást, vagy csak úgy a biztonság kedvéért mondta?

Szóval folyással küszködök már hónapok óta, nyáron kiírta nekem a Kliont, semmit nem használt, most visszamentem, és megint gyulladás van a papírra írva, kenetet vett. Mondta, hogy ennek az eredményéért menjek vissza, kis idő múlva pedig azt, hogy rákszűrésen is részt veszek egy hónap múlva. Akkor most olyan súlyos, hogy plusz rákszűrés, vagy akik járnak, azoknak mindig szoktak ilyet ajánlani? Azért is kétségbe estem kicsit, mert véres volt a folyásom az utóbbi időben, és régebben a Klion sem használt semmit. Vagy ha tegyük fel most látott volna valami nagyon rosszat, akkor azt már mondta volna, és nem csak a szűrést említette volna?

Legjobb válasz: Ne izgulj! Mindenkinek ajánlják.

Ne izgulj! Mindenkinek ajánlják.
Rákszûrésre egyébként is menni kell évente.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!