Találatok a következő kifejezésre: A nőgyógyász a tájékoztató (6 db)

A nőgyógyász és a tájékoztató mást mond. Most akkor mikortól véd a Yasminelle?

Most kezdem el szedni a Yasminelle tablettát. A betegtájékoztatóban az áll, hogy ha a menses els? napján kezdem el szedni, akkor rögtön véd, ha meg a 2.-5. napon akkor két hét múlva véd. A n?gyógyász viszont azt mondta hogy 18. szem után aztán meg azt mondta hogy egy hónap után véd. Most akkor mikortól vagyok teljesen védett??

Legjobb válasz: sziaa!én is azt szedek.olvasd el figyelmesen a betegtájékoztatót.ha a mensid 1.napján vetted be akkor már azonnal védett vagy,ha a 2.-5.napon akkor 1hét után véd.én holnap fogom bevenni a 16. tabit és holnap valószínû h szex lesz:$ 2 hét után tuti kialakul a védettséd.nem hiába van leírva a tájékoztatóban.meg ha nem így lenne nem írták volna le szóval sztem nem kell félni:)puszi:*

sziaa!én is azt szedek.olvasd el figyelmesen a betegtájékoztatót.ha a mensid 1.napján vetted be akkor már azonnal védett vagy, ha a 2.-5.napon akkor 1hét után véd.én holnap fogom bevenni a 16. tabit és holnap valószínû h szex lesz:$ 2 hét után tuti kialakul a védettséd.nem hiába van leírva a tájékoztatóban.meg ha nem így lenne nem írták volna le szóval sztem nem kell félni:) puszi:*
Nem kell várnod egy hónapot, ha a mensid elsõ napján veszed be, akkor védett vagy!!! Inkább a tájékoztatónak higyj!!!
Én még mindig arra esküszöm, hogy a tuti az egy levél. Szedj be egy levelet, menstruálj, és ha elkezded szedni a második levelet, akkor az már teljesen biztos. Addig gumi.
Hát elvileg már ezeknél a gyógyszereknél nem kell megvárni a második levél szedésének kezdetét... De én azt mondom hogy az a legbiztonságosabb ha megvárod... onnantól tuti vééd...
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat...

10 napja szedek fogamzásgátlót (mirabella), mensi 5. napján kezdtem el szedni, a tájékoztató szerint 7 nap után kezd el hatni, nőgyógyász azonban aztmondta hogy 1 hónapig nem biztonságos. Szétszakadt a gumi, de a barátom nem lőtt belém. Mit tegyek?

Legjobb válasz: azt az 1 hónapot érdemes kivárni,a szervezeted ilyenkor hormon bombákat kap,amit meg kell szoknia.ha nem ment beléd sztem nem lesz baj.de azért majd csinálj tesztet,de sztem megnyugodhatsz nem lesz ebböl probléma

azt az 1 hónapot érdemes kivárni, a szervezeted ilyenkor hormon bombákat kap, amit meg kell szoknia.ha nem ment beléd sztem nem lesz baj.de azért majd csinálj tesztet, de sztem megnyugodhatsz nem lesz ebböl probléma

Semicillint írt fel a nőgyógyász mellgyulladás miatt. Szedhetem, mert a tájékoztatóban az van hogy nem szabad szoptatás alatt alkalmazni? !

Legjobb válasz: Szerinted a nõgyógyász nem ért hozzá, de mi igen? Én szedném. Nagyon kevés jut át a tejjel együtt a babába, és az se káros.

Szerinted a nõgyógyász nem ért hozzá, de mi igen? Én szedném. Nagyon kevés jut át a tejjel együtt a babába, és az se káros.
http://www.babanet.hu/publ/gyogyszereslaktacio.htm Azért az orvos csak tudja, mit írhat fel... természetesen szedném. A babához olyan kevés jut el belõle, hgy az orvos mérlegelte a kockázatot és a hasznosságot és valamit fel kellett írnia... Egyébkét még a legártalmatlanabb gyógyszerre is ráírják a gyógyszergyártók, hogy terhesség és szoptatás alatt a szedés az orvos döntésén múlik...
Minek a mellgyulladásra antibiotikum? Bizonyítottan bakteriális eredetû? Mert ha nem, akkor felesleges. Fõleg akkor, ha a pangó tejtõl gyulladt be a melled! A tájékoztatókra pedig azért írják rá, hogy nem szabad, mert általában nem áll rendelkezésre elég adat arról, hogy okoz-e gondot. Semelyik cég nem akar magának emiatt pert.

Mirabella fogamzásgátlót írt fel a nőgyógyászom ( még soha nem szedtem semmit), és azt mondta hogy a menzesz 5. napján vegyem be az első tablettát, de a tájékoztatóba pedig az 1 nap szerepel. Ilyenkor mivan? 22L

Legjobb válasz: Ilyenkor hívd fel a nõgyógyászt. Bár én inkább a betegtájékoztatónak hinnék, simán lehet hogy a doki mondjuk fáradt volt és emiatt mondta az 5. napot.

Ilyenkor hívd fel a nõgyógyászt. Bár én inkább a betegtájékoztatónak hinnék, simán lehet hogy a doki mondjuk fáradt volt és emiatt mondta az 5. napot.
Általában mindegyiket az elsõ napon kell elkezdeni szedni. Hívd fel az orvost és kérdezd meg tõle, hogy miért javasolta az 5. napot.
megvan most a menzeszed? én is azt szedtem, nekem azt mondta a doki, h az 1. napon kezdjem el. Nekem asszem nem volt benne a tájékoztatóba, h mikortól véd, így pluszba óvszert használtunk pár hétig. Ha az 5-en kzded el, akkor kiegészítõ védekezés kell 7 napig. egyébként lehet, h azért mondta a doki, h az 5-en kezd, mert megvan?! csak tippelek, de ha írsz, kiderül.:) 18L
A kérdező hozzászólása: igazából reggel megjött, délután rohantam a gyógyszertárba, és az elsõ napon elkezdtem szedni.. :) csak nem értem.

A nőgyógyászom felírta a Miligest nevezetű fogamzásgátló gyógyszert, és mivel még sosem szedtem ilyet, érdekelne a véleményetek a mellékhatásaival kapcsolatban, ugyanis a tájékoztatót elolvasva még nem mertem beszedni?

Legjobb válasz: minden gyógyszernek brutális mellékhatásai vannak,de ez nem jelenti azt h. pont nálad fog kiütni.Pl.nekem inkább akkor jelentkeztek bajok amikor abbahagytam a tabit(én mást szedtem,de már nem emlékszem a nevére)

minden gyógyszernek brutális mellékhatásai vannak, de ez nem jelenti azt h. pont nálad fog kiütni.Pl.nekem inkább akkor jelentkeztek bajok amikor abbahagytam a tabit(én mást szedtem, de már nem emlékszem a nevére)
Ez egy jó gyógyszer, hidd el. Errõl hallani a legkevesebb panaszt meg amúgy is a 3 fázisú tabletták jobbak, mert a természetes hormonszinthez igazodnak. Ez volt az elsõ gyógyszerem, aztán egy másik orvos felírta nekem a Lindynette 20-at, ami egy nagyon alacsony hormontartalmú gyógyszer, de engem szabályosan kicsinált. Áldom a mostani dokimat, hogy visszaállított a Milligestre, amióta ezt szedem végre elkezdtek lemenni rólam a L. 20 mellett feljött kilók és migrénem sincs! mintha nem is szednék semmit. Szedd nyugodtan, én tényleg nem hallottam még senkitõl, hogy különösebb baja lett volna a M-gel, ellentétben az egyfázisos, ultrakönnyû tablettákkal. Ha nem jön be, legfeljebb váltasz, de szerintem neked sem lesz bajod vele.
Menj el nõgyógyászhoz, vagy fesd rózsaszínre/kékre a vendégszobát. Egyébként tájékozódj az Orvosodtól!
én ma akarom kezdeni , de én úgy olvastam hogy az elsõ napján kell és a nõgyógyász is ezt mondta , sõt nekem is 1 hónapot ajánlott. De te miért 5. napon kezdet el szendi ?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!