Találatok a következő kifejezésre: A nő kezdeményezheti az eljegyzést, (1 db)

A nő is kezdeményezheti az eljegyzést, "megkérheti" a férfi kezét?

Nagyon szeretjük egymást a párommal, már 1 éve együtt is élünk, és tervezgetjük a babát. De nem szeretnék csak akkor összeházasodni, amikor már kiderül, hogy útban van a pici. Hagyomány?rz? családban n?ttem fel, és én is arra vágyok, hogy el?bb eljegyezzük egymást, majd ezután álljunk rá a "baba-projektre". A párom (hasonlóan a férfiak többségéhez) nem egy rettent? romantikus figura, nem érez rá az ilyen dolgokra. Imád és szeret, a tenyerén hordoz, de még az évfordulónk megünneplését is nekem kellett megszervezni, mert eszébe se jutott volna. Szeretném, ha karácsonykor eljegyezne, de nem tudom, hogyan célozzak erre. Attól félek, hogy ha én "kérem meg" az ? kezét, talán rosszul fog esni neki, hogy nem ?rá bíztam ezt a fontos kérdést. Nem akarom, hogy azt érezze, hogy nem tartom elég férfinak a dologhoz és én akarom hordani a nadrágot, mert nincs így. De akkor mégis hogyan célozzak arra, hogy eljött az ideje az eljegyzésnek? Amikor megkérdezte, hogy mit szeretné karácsonyra, azt feleltem, hogy "apró, kerek és mindennél többet jelentene nekem". De tudom, hogy nem értette mire célzok:(

Legjobb válasz: Nálunk is pont dettó ez a szitu azzal a különbséggel, hogy 5éve vagyunk együtt,és én kb. 3éve várom hogy megkérjen. Mi is most akarunk babát és úgy néz ki, hogy addig megkér. Kezdeményezni lehet ugyan, de szerintem tök gáz és ciki ha egy nõ kéri meg a palit.Szerintem rosszabb ha nem hagyod rá a döntést. Lehet nem készült még fel rá teljesen hisz ez egy komoly döntés. Ha úgy érzi biztos lépni fog.

Nálunk is pont dettó ez a szitu azzal a különbséggel, hogy 5éve vagyunk együtt, és én kb. 3éve várom hogy megkérjen. Mi is most akarunk babát és úgy néz ki, hogy addig megkér. Kezdeményezni lehet ugyan, de szerintem tök gáz és ciki ha egy nõ kéri meg a palit.Szerintem rosszabb ha nem hagyod rá a döntést. Lehet nem készült még fel rá teljesen hisz ez egy komoly döntés. Ha úgy érzi biztos lépni fog.
Szia. Lehet, összezavarlak ezzel kicsit, de nálunk is ez a helyzet és célozgattam már (6 éve vagyunk együtt). Nem értette! Mikor konkrétan megmondtam, jó lenne akkor azt mondta, õ ezen még nem is gondolkodott. Ennél a pontnál mondtam magamnak, hogy inkább nem mondom többet, nehogy nyaggatásnak vegye. Amióta hallgatok ezügyben, mintha õ is érdeklõdne az ügyben. Lehet nem ez a jó megoldás, de szerintem csak bátorságot gyûjtenek ilyenkor..Hajrá!
Sziasztok! Minden valaszoloval eggyetertek! Nallunk se lett volda se eljegyzes, se igazi megkeres, ha anyosom nem szoll a fiara! Ugyhogy szegyen nem szegyen anyosom mondta, , fiam mikor kered mar meg a kezet , vagy mi kerjuk meg hejetted, , Szerintem ha van anyosod , probalkozzal vele megbeszelni mint no a novel!!kerulouton! SOK SIKERT es SOK BOLDOGSAGOT NEKTEK!!!!
Lehet, hogy én vagyok a naiv, de nem értem a szitut... Ha egy kapcsolat õszinte, nem mindegy, ki kér meg kit? Ha az egyik nagyon nem akar házasodni, azt úgyis lehet tudni. (Az már más kérdés, hogy akkor minek vannak évekig együtt, de most itt nem errõl van szó). Nem azt mondom, hogy a nõ álljon oda a férfihoz egy pár karikagyûrûvel, de miért ne kérdezhetné meg, hogy most akkor mire számítson? Szerintem a célozgatás elmegy a kapcsolat elején, de ha már itt tart, mindennél jobb az egyenes beszéd. Ha cikinek érzed, akkor még nem vagytok olyan viszonyban, hogy ezzel kelljen foglalkozni. Nálunk is én hoztam fel elõször legalábbis úgy emlékszem...
Szerintem nyugodtan vágj bele és mondd meg Neki kerek perec, hogy te úgy gondolod, Te Képes vagy egy következö szintre vinni a kapcsolatotokat!! Tuti módszer!!:) Sok boldogságot, és szerencsét a kisbabához!!!
Lányok ébresztõ!!!!!!Harcolunk a jogainkért minden téren, akkor miért ne kérhetnétek meg a párotok kezét!Én ezt tettem a 2. évfordulónk után.Hál' Istennek igent mondott, és már 6 éve együtt vagyunk + jövõre babánk lesz.Mindent bele kislány!Légy "férfi"!Sok boldogságot!!!!!!
Erdekes dolog ez...en mindig azt mondtam viccelve Kedvesnek, miutan foztem valami nagyon jot, hogy olyan jora sikeredett az etel, hogy ezutan biztos megkeri a kezemet...igaz, nekem nem kellett sokat varnom es nagyon rafinalt volt, mert egy nyaralas alkalmabol bevitt egy ekszerboltba, hogy nezzuk meg a nyaklancokat - nem akarodzott mert nem szeretem az ekszereket - na mikor berangatott, akkor szepen lassan terelt a jegygyuruk fele..nem tudom, hogy ez a celzas mukodne-e de hatha. Eleg finom de eleg egyertelmu is.
Utolsó válaszoló: teljesen egyet értek veled!!!!:) 20 hetes kismama:)
Csak egyszerûen célozgass rá.Pl:sms v levél végére:a te kis feleséged.Vagy hivd sogornak a testvérét vagy anyosomnak az anyját.Ebbol hátha érzékeli és nem is olyan durva.Lehet venni ajándéküzletben kicsi-pici könyvecskét(a legjobb férj)és add oda ezt neki.Hátha veszi a lapot.Vagy mutass neki ékszeres ujságbol eljegyzési gyurut és mondd, hogy mennyire tetszik.Hátha innen veszi a lapot.Nekem bevált.:) :) Sok sikert!
Es talan igy negy evre elarulod, mi lett a vege? :)
Szia Így 3évre rá sem mondod el, hogy összeházasodtatok már????
na így két évre rá van egy kérdésem: Össze házasodtatok már? :D
Szerintem ha a pasi igazán szeret, akkor majd õ megkéri a kezed, és nem kell rá utalgatni, meg célozgatni. mi is együtt élünk több mint 1, 5 éve, és anélkül is boldog vagyok, hogy nagy hacacáréval megkérje a kezem, meg elvegyen feleségül. manapság úgyis minden házasság vége válás... még ha el is vesz, és lesz babátok, akkor sem biztos, h veled marad. anyám is azt hitte, hogy majd minden szép és jó lesz, aztán apám lelépett 2szó nélkül, amikor 2hónapos voltam...
szerintem nem! hogynéz az ki:D
Szia! Szerintem le kellett volna ülni (azért múlt idõben írok, mert karácsony jócskán elmúlt, gondolom már megtörtént az eljegyzés vagy nem, de másoknak még jól jöhet), elmondani, hogy Te nagyon örülsz, hogy már babáról van szó, de úgy neveltek, vagy úgy gondolod, hogy a baba megfogásának már a házasságban van a helye, és úgy szeretnél szülni, hogy férjnél vagy. Illetõleg nem ragaszkodsz nagy pocakos esküvõ képekhez, és reméled megérti az álláspontod. Nem akarod magad a nyakába varni, de szernted így lenne helyes. és akkor jönne a kedves, de határozott kérdés: "Szeretném megismerni a Te véleményed is a témában, mit gondolsz?"
Sziasztok! Nekem is épp ilyen gondom van h.már a párommal 3éve élünk együtt és már van egy 11 hónapos kislányunk is de gyûrû még sehol! Én is vágyom rá és minden alkalommal azt várom h.kapjak de semmi!Megkérni nem merem de jó lenne ha végre megtenné az elsõ lépést! :)
A mai világban már semmi sem ujdonság szerintem mért ne lehetne.Ha a férfinak nem jut eszébe.
Szia! Hát persz, hogy megkérheti! :) Nin csabban semmi rossz! :)
Sziasztok! Nekem is ez a problémám. Bár mi még csak kicsivel több, mint 3 éve vagyunk együtt. Én még tanulok, de õ már dogozik. Már hónapok óta vártam, hogy felhozz a témát, hiába. Azt mondta, hogy a suli befejezése után költözünk össze és itt meg is ragadt. Most úgy néz ki, hogy hamarosan össze tudnnk költözni, de a szüleim nem engedik, amíg meg nem kérte a kezem. Én ezt nem tartom olyan fontos dolognak, de mivel nincs önálló keresetem, most még õk tartanak el. Utána pedig a páromnak kellene még egy rövid ideig. De neki eszébe sincs megkérni a kezem. Párszor felhoztam a témát, de nagyon zavarban éreztem magam, mert elvégre ezt mégis csak neki kellene megtennie. Fõleg az után, hogy elmondtam, a szüleim mit várnak. Akkor azt mondta, hogy gondolt már rá õ is, és ennyiben maradtunk. Amikor késõbb ismét szóba került, azt mondta, még idén( ez tavaly volt). Aztán, hogy majd ha elolvad a hó, majd tavasszal és most már a szülinapomnál tartunk, ami nyár elején van. Nem tudom, mit csináljak, mert hiába célozgattam, nem értette vagy nem akarata megérteni. Ha pedig konkrétan feltettem neki a kérdést, mondott valamit. persze késõbb csak tovább tolta az idõpontot valamilyen hülye kifogással. Nem tudom, hogy most nem akarja az eljegyzést vagy csak még nem érzi elérkezettnek az idõt....
Én sokáig nem hittem a házasságban, mert nem láttam jó példákat magam körül. Aztán lettem 27-28 és most már értem, hogy mi az a házasság. Hogy az egy komoly szövetség, a szándék és a másik ember felvállalása ország-világ elõtt... Talán kérdezd meg tõle, neki mit jelent a házasság.. Aztán jön a többi magától remélhetõleg. Nyaggatni sem jó a másikat. Ha úgy látod, még idõre van szüksége, akkor adj neki, de add a tudomására, hogy még a baba elõtt szeretnéd..
úgy látszik neked ezek a dolgok sokkal fontosabbak, mint a párodnak, körbe kellene nézni a párod háza táján milyen szokások uralkodnak, tartanak-e névnap, születésnap, házassági évforduló szülõknek stb minden ember más más szokásokat hoz magával a szüleitõl.. azzal, ha egy nõ sürgeti az érettségi folyamatot nem biztos, hogy sok jót ér el vele, de vannak kivételek egy férfi pontosan tudja, ki az élete asszonya és mit kell tennie, ha még nem teszi annak oka van.. lehet pánikfélelme is, hogy kötöttségekkel jár, és most akkor már nincs visszaút...többféle oka lehet, az 1 év együttélés még lehet neki korai...ezt csak õ tudhatja szerintem a célozgatásod egyértelmû volt, ha nem kapod meg akkor, még várnod kell....
Mi amúgy is terveztük az eljegyzést januárra.Aztán szeptemberben kiderült, h hárman vagyunk, és akkor elhatároztuk, h összeházasodunk.Onnantól, h jött a baba én nem akartam tovább várni, mert mégiscsak tóthnéként szeretnéma világrahozni a kicsit.mindketten konzervatívak vagyunk, és egyikönk sem így tervezte, hane így alakult.De ez csak formaság, és én így is nagyon szeretem!
Az hogy a párommal összejöttünk (immár 5 éve) az én mesterkedéseimnek volt köszönhetõ amit azóta is bánok egy kicsit. Ha te kéred meg a párod kezét türelmetlenségeddel elszalasztod annak a lehetõségét, hogy érezd TÉGED választott és minden bátorságát összeszedve megkérte a kezed. Szerintem csak célozgass de ne te tedd meg ezt a lépést.
Én megkértem a párom, januárban esküszünk.-)Néha rászorolunk az "önállóságra".)
És így 5 év múltán? :D Valamit megtudunk? :P


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy 4, 8grammos karikagyűrű párnak mennyi a reális ára?

sajnos halasztanunk kell az esküvőt, és így csak a szekrényben állnak ezek a gyönyörűségek. ezért szeretném eladni. szerintetek, mennyiért lehetne?
fehér és sárgaarany is van benne

5

Pest megyében, Pesten eljegyzési gyűrű?

Öcsém meg szeretné kérni párja kezét, tőlem kért segítséget,hogy hol milyen árak vannak. (Nekem 5 éve volt esküvőn azóta azért változtak az árak..)Pesten, vagy Pest megyében szeretné megvenni, elképzelése szerint valami egyszerű, de zafíros legyen. Pár üzletben már volt, viszont zafír gyűrűt még nem talált csak neten...

3

Mit szólnátok egy ilyen lánykéréshez?

http://www.leszelafelesegem.hu/vagany-lanykeres/alcazd-a-lan..
Csak én találom betegesnek és gusztustalannak?

28

Nem "slampos" kicsit évekig eljegyzés nélkül "elleni", ha mindketten házasságot szeretnének?

Szerintem kicsit az...olyan "bénának" érzem, hogy 7-8 év elteljen, hogy együtt vagyunk és akkor jön az eljegyzés...Azt már úgy érzem, hogy hát "ha már ennyi idő eltelt, immár ideje eljegyezzelek"-olyan "muszáj" szaga van...Hangsúlyozom, számomra.
No nálunk hamarosan ez a helyzet áll elő...4,5 éve vagyunk együtt, mindketten szeretnénk házasságot kötni, de a párom "vár". Igaz, eddig nem is sürgettem (és nem is fogom, mert az már más irányba "béna"), de eddig nem éreztem, hogy kellett volna. Még gimiben jöttünk össze, egyetemet végeztünk, stb. De most összeköltözünk és a párom "még mindig várni akar", mivel ő még évekig egyetemista. Amire végez olyan 8 éve leszünk együtt...
Én meglepetést szeretnék, azt nem tudnám elviselni, hogy azért kérjen meg, mert rágom a fejét...de ő nem most érzi (vagy nagyon jól titkolja:P) hogy el kellene jegyezzen. Közben meg mindenki körülöttem 1-2 év után eljegyzett lett, és nem tagadom, rosszul esik.
Persze szeretem a páromat és nem gondolom, hogy emiatt kicsit is rosszabba a kapcsolatunk, de számomra sokat jelentene...nem a gyűrű, nem a puccparádé, a szándéka és a hite bennem, azáltal, hogy megkér...

Beszéltünk általánosságban ezekről a dolgokról, nem értünk egyet :D :(

19

Megszeretném kérni a barátnőm kezét, de hogyan?

Szeretném a barátnőm eljegyezni. Szerintetek milyen helyen,hol stb?:) Ötleteket várnék,mert a hosszú hétvégére tervezem:)

8

Tényleg ennyire függ az eljegyzés a pénztől?

22 éves lány vagyok, a párom 25, több mint egy éve vagyunk együtt és nagyon jó a kapcsolatunk.
A környezetemben egyre több eljegyzés történik, házasságok, babák születnek. Én pedig még csak egyetemre járok. Persze tudom, hogy alap kell hozzá, a semmire nem lehet jövőt alapozni.
A párom nem az a jövőről beszédes fajta, de amikor beszélgettünk róla, mondta hogy még 2 év van a hiteléből, utána tervezhetünk, mert addig nem lesz pénze, utána tud csak gyűjteni.
Hát nem is tudom... egy hitelhez köti a szerelmünket úgymond. Nekem ez rosszul esett, persze nem akarom sürgetni, csak azért egy év után már illő tisztában lenni a másik szándékával. Úgy éreztem mintha el akarna csitítani ezzel a magyarázattal, tehát még 2 évig ne is reménykedjek?
remélem megértitek...

22

Mennyi idő után "illik" tisztázni ha valaki nem akar házasodni?

Adott egy pár,lány 29,fiú 26,együtt vannak 4 éve.
A lány már nagyon házasodna,erőlteti is erősen,kinézte a gyűrűket,koszorúslányruhák megvannak régebbről,pont méret most a kislányokra,együtt is laknak.
Tudja a fiú hogy mit akar a lány,csak annyi dolga lenne hogy rábök az egyik gyűrűre,hogy az tetszik,lány megredeli,fiú felhuzza,lány intéz mindent.
De a fiú nem akar házasodni,tereli a témát,majd karácsonykor,majd valentin napon,szülinapon,mind1,csak ne most.
De a fiú a következő pár évben sem akar házasodni.

Szerintetek?

28

Mit lehet tenni akkor, ha a szüleid nem fogadják el teljes mértékben a választottadat?

Voltatok már ilyen helyzetben? És nem bizonytalanodtatok el, hogy lehet nekik van igazuk?

17

Miért gondolják sokan itt hogy törvényszerűen az eljegyzést egy vgay két éven belül esküvőnek kell követnie?

Vasárnap óta menyasszony vagyok, körülbelül jövő őszre tervezzük az esküvőt, tehát mi ebbe az időkeretbe pont beleférnénk. Viszont elborzadva olvastam itt sok választ, miszerint, nincs értelme jegyben járni, ha azt egyből nem követi esküvő. Véleményem szerint a mai világban hatalmas terhet ró egy lagzi a fiatal párra, gyakran olvasok olyan válaszokat, hogy ha nem tudják kifizetni a lagzit akkor, csak legyen polgári. Mi se szeretnénk nagy lagzit, részemről szinte alig lenne vendég, összesen lennénk 50-en, ennek ellenére szerintem ez is nagyon drága lesz. Ami miatt a kérdést kiírtam, hogy megbeszéltük a párommal, hogy megvesszük a karikagyűrűket, viszont amiket nézegettem, azok olyan 100-120 ezer forint környékén mozognak, bár van félretett pénzünk, a vőlegényem ma felvetette, hogy mi lenne ha csak később vennénk meg őket és inkább saját házra gyűjtenénk. Rossz ember vagyok, ha előbbre helyezem a saját otthont, ahol talán majd a gyerekeinket nevelhetjük, mint a karikagyűrűt és a házasságot?

33

Milyen lenne az "álomlánykérésetek"?

Hogy képzelitek el álmaitok lánykérését és az eljegyzést? Hol, milyen körülmények között, egyedül vagy társaságban?

21

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!