Találatok a következő kifejezésre: A nöstény ivartalanitása (22 db)

Egy nőstény törpenyulat mennyiben változtat meg az ivartalanítás? Ti a bakot vagy a nőstényt ajánlanátok?

Sziasztok!Most lesz egy törpenyuszim,lógófülű.Még picikék,csak 6 hetes mind a 2,az egyik bak a másik nőstény és nem tudom melyiket válasszam.Ti melyiket ajánlanátok?:) És egy nőstény törpenyulat(mert az egy picit cukibb,de nem tudom melyiket válasszam,a bakot vagy a nőstényt) mennyiben vagy miben változtat meg az ivartalanítás?-mert kis nyuszikat nem szeretnénk,de nem tudom hogy ártok neki vagy segítek rajta,ha ivartalaníttatom:)

Legjobb válasz: Mindegyik ugyanolyan nyugodt-kedves lesz ivartalanítás után. Azt válaszd, amelyik jobban tetszik. Ha van elég helyed, és mindkettõt ivartalanítod, együtt is tarthatod õket, ha már jól ismerik egymást.

Mindegyik ugyanolyan nyugodt-kedves lesz ivartalanítás után. Azt válaszd, amelyik jobban tetszik. Ha van elég helyed, és mindkettõt ivartalanítod, együtt is tarthatod õket, ha már jól ismerik egymást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Már meg is van a nyuszkó, a bakot választottam:) )

Hány hónapos koráig lehet várni a nőstény macska ivartalanításáig?

Legjobb válasz: Bármeddig. Sokan azt tanácsolják, hogy legalább egyszer fialjon és utána. Szerintem kb. 6-8 hónapos kortól már lehet, függetlenül a fialástól. Nekünk az egyik cicánk - bár már 2 éves körüli - még nincs ivartalanítva, nem is fialt még. Mikor "tüzel", Ovarid tablettát szoktunk adni neki, néhány nap alatt megnyugszik.

Bármeddig. Sokan azt tanácsolják, hogy legalább egyszer fialjon és utána. Szerintem kb. 6-8 hónapos kortól már lehet, függetlenül a fialástól. Nekünk az egyik cicánk - bár már 2 éves körüli - még nincs ivartalanítva, nem is fialt még. Mikor "tüzel", Ovarid tablettát szoktunk adni neki, néhány nap alatt megnyugszik.
Egyszer sem kell szülnie!Nehogy ezért pároztassátok!Inkább 8 hónapos kor körül...De ha megkérdezitek az állatorvost, akkor megvizsgálja, és megmondja hogy mikortól lehet!
Szia! Nekem 4 hónaposan ivartalanították a kandúr és a nõstény cicámat is.
A kérdező hozzászólása: 4 hónaposan még olyan kis pici egy ekkora mûtéthez, viszont azt sem akarom hogy véletlen vemhes legyen.
Négy hónaposan nem szeretik még elvállalni az állatorvosok, valóban túlságosan kicsi, fejletlen még ehhez.
Én már 4 hónapos kor elõtt ivartalaníttatni szoktam a macskáimat. Több ideiglenes fordul meg nálam, és ivarosan nem adom ki senkinek. Így általában 10-12 hetesen már mûtve vannak. És nincs semmi bajuk, nem lesznek fejletlenek stb. Ha elérik az 1 kg-os súlyt nyugodtan lehet ivartalaníttatni õket.

Mennyire viseli meg a nőstény cicát az ivartalanítás?

Jöv? héten visszük és nagyon félek, nehogy valami baja legyen.

Legjobb válasz: Csak addig rosszabb egy kicsit neki, még a seb be nem gyógyul. Õ uis nem tudja, h mi történt vele. Viszont sokkal nyugodtabb természetû lesz.

Csak addig rosszabb egy kicsit neki, még a seb be nem gyógyul. Õ uis nem tudja, h mi történt vele. Viszont sokkal nyugodtabb természetû lesz.
Hát, azért a lánycicát jobban megviseli, mint a kandúrt, elvégre ez egy hasi mûtét. De túl fogja élni:) mindenképen legyél vele, amkor hazaviszed, egész nap, míg teljesen (!!!) magához nem tér, addig mindenképpen. Az én operált állataim (kuyták is, macskák is) amíg ébredeztek, rengeteg veszélyes dolgot akartak csinálni. 7- 10 nap múlva jön el a varratszedés ideje, de jóval elõbb, sztem kb 3-4 nap múlva olyan lesz, mint elõtte! Ha fiatal még a cica, sztem nem változtatja meg a mûtét. Az enyém fél éves volt és ugyanolyan kerge maradt, mint utána és bújósabb sem lett. Ha érdekel a téma még hosszabban, írj privit.
Arra kell vigyázni, hogy ne etesd túl, mert RETTENETESEN el tud hízni! Amúgy rutinmûtét.
Megviseli, de nem sokáig törõdik vele, csak addig amíg a seb gyógyul!Viszont ahhoz hogy nyugodtan gyógyulhasson, ahhoz csöndes, sötét helyet kell biztosítani neki.Számítani kell arra, hogy a mûtét után dülöngélni, hányni fog.Ilyenkor ne szidd le!
Az en cicam nagyon jol viselte es 4 ellesen volt mar tul akkor. Igaz mikor ebredezett olyan volt, mintha berugott volna de miutan latta a nehez buksival nemsokaig halad, hat inkabb lefekudt. El volt nezve neki, hogy bepisilt szegeny es napokig benn volt, nem engedtuk ki ( szabadon jarkalt ki es be mindig is ). A sajat lelkiismeretfurdalasomat leszamolva, macsekom szepen rendbejott.


Miért kemény a nőstény cica hasa a sebnél ivartalanítás után 2 héttel?

Legjobb válasz: Ez teljesen normális. A heg egy ideig kemény, szemmel látható, néhány hónap után szépen visszahúzódik, és alig, vagy egyáltalán nem lesz látható.

Ez teljesen normális. A heg egy ideig kemény, szemmel látható, néhány hónap után szépen visszahúzódik, és alig, vagy egyáltalán nem lesz látható.

A nöstény macska ivartalanitása milyen árban van?

egy állatorvosnál kérdeztem rá eddig, ott 15ezer Ft. ez reális ár?csak mert kicsit soknak tünik.de ha ennyi akkor ennyi:)

Legjobb válasz: én 3-4 éve csináltattam meg a cicusomon, 12 ezer volt...de az ár függ a dokitól(sõt, nagyrészt tõle):)

én 3-4 éve csináltattam meg a cicusomon, 12 ezer volt...de az ár függ a dokitól(sõt, nagyrészt tõle):)
Az én dokim Gödöllõn 10 ezerért csinálta meg tavasszal, nekem tavalyi áron, de én már régen járok hozzá.
Az én cicámnak 10000 volt, akciós áron az Újpest-Vet Állatorvosi Rendelõben! De nem akciósan 12000+gyógyyszer De ez rendelõtõl és orvostól függõ!
Újpesten akciósan 8 ezer körül volt nemrég, akciósan. Nézz utána: http://www.macsek.hu
Szia! Az én cicám 12 ezer volt, szerint nagyjából ez e tarifa de tényleg függ a dokitól.is.
Nálunk vidéken 5000Ft a varratszedéssel együtt.
12 ezer körül van és ebben jóesetben már a varratszedés is benne van. vannak Vácon akciók néha akkor 8 ezer.

A nőstény macskákat milyen eljárással ivartalanítják végleg? Többe kerül-e ez, mint a kandúr ivartalanítása?

Legjobb válasz: Mi macskánknak az egész méhét kivették, mert már benne voltak a kölykök. 10.000. Ft-ba került. A kandúr 6000 lett volna.

Mi macskánknak az egész méhét kivették, mert már benne voltak a kölykök. 10.000. Ft-ba került. A kandúr 6000 lett volna.
A mi orvosunk azt mondta érdemesebb kivenni a méhet mint lekötni a petevezetéket mert ezzel a méhgyulladás is megelõzhetõ. Nem tudom mennyibe kerül, de úgy tudom drágább mint a kandúr kasztrálása.
igen, többe, mert a kandúroknál csak a heréket kell levágni, a nõstényt fel kell vágni, varrni, az egy nagy hasi mûtétnem számít
Többe kerül, mint a kan macskáé, az enyém kan:5000 ft volt, a nõstény viszont:14000 ft volt.Békés megye Hason vágta fel a nõstény macskámat, mert nem tudott megfialni, és így be kellett vigyem a klinikára, ahol mondtam a dokinak, egy úttal ivartalanítsa is ki.
Mi épp elõtte állunk. Többe kerül, mivel a kandúrokat nem kell felnyitni, náluk csak a heréket távolítják el. Nekünk úgy magyarázta a doki- mivel a cicánk még kicsi, 6 hónapos- hogy csak a petefészkeket távolítják el, mivel ha még nem ivarérett a cicc, akkor a méhe sem fejlõdött ki rendesen. A méhet akkor távolítják el, ha a macska vemhes, vagy idõsebb, ha van valami rosszindulatú elváltozás, esetleg már volt kiscicája.

Ivartalanítás után a nőstény macskát hány napig nem szabad kiengedni? ( a seb miatt )

2 kinti macskám van, és pénteken viszem ?ket ivartalaníttatni. és ha fájdalmuk lenne utána milyen gyógyszert adhatok nekik ?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta az orvos míg nem látom hogy összenõlt a bõre és nem szakad fel a sebe!(felszívódó varrata volt)

Nekem azt mondta az orvos míg nem látom hogy összenõlt a bõre és nem szakad fel a sebe!(felszívódó varrata volt)
Leírok egy jó sztorit:) 7 hónapos cicámat ivartalanították. Mivel dolgoztam, péntekre tették a mûtétet, hogy legalább 2 napig otthon lehessek, figyelhessem, nehogy valami probléma legyen. 2 napig szédelgett, bágyadt volt szegénykém. Csakhogy hétfõn melóba kellett mennem. Anyukámat megkértem, ügyeljen rá, ki ne engedje! Ennek ellenéra a cicus mégis kiszökött. Délután megyek haza, mit látnak szemeim? Lulu - (a cica neve) fönt dekkol a garázs tetején, de totál fönt, a nyeregcserépen ücsörgött. Na bennem meghûlt a vér. A tetõ ugyanis elég magas, és meredek. Lulu, mikor meglátott a szó szoros értelmében megindult lefelé és szabadesésben lezuhant a földre. Mit földre, betonra! A négy lába négyfelé, terpeszben, pont a hasára esett. Lelki szemeim elõtt megjelent a szétrepedt hasikája. Eldobtam a táskámat, gyorsan fölemeltem, nem is nagyon mertem megnézni a hasikáját. Na aztán erõt vettem magamon. Hála a jó égnek megúszta. Varratok egyben, bevittem magammal, figyelgettem. Kicsit bágyadt volt a szabadesés után, de másnap teljesen fürge, vidám volt, hancúrozott a tesóival. Azóta is egy kis aranyos kényes cicus, aki nagyon szereti ha foglalkoznak vele.Ennek 2 éve. A varratokat 10 nap után én szedtem ki, minden gond nélkül. (nõvérke a szakmám) A kérdésre pedig a válaszom, a cicák fájdalomtûrése elég magas, szerintem 2-3 nap után semmi gond nem lesz vele.Üdv.
hát mi kimiskároltattuk, aztán menjen a dolgára amikor felébred(mert altatózták) és mellesleg az apjuk (a macskáimnak) vadmacska, úgyhogy... és 4 éve megvan
A kérdező hozzászólása: hú az biztos jó sok idõ... reménykedtem benne hogy elég egy napot bent tölteniük. nem nagyon vannak hozzászokva hogy egész nap bent.
A kérdező hozzászólása: félek is kiengedi egybõl azért õket... meg nagyon nem olcsó a mûtét és ha felszakadna és visszakéne vinni õket úgy gondolom még többe kerülne...
Nekünk azt mondta az orvosunk, hogy varratszedés után még 1-2 napig tartsam bent, hogy ne másszon kerítésre, ne erölködjön, még véletlenül se húzodjon meg a seb. Igaz, már erõsen tüzelt amikor ivartalanították, ezt a kandúrok még sokáig megérezhették, kergethették volna. Ébredés után még pár órát kába volt, de semmi jelét nem láttam, hogy fájdalmai lettek volna. Rendesen evett, ivott, ment volna kifelé csavarogni. Ivartalanításkor kérdezd meg a dokit, Õ el fogja pontosan mondani mi a teendõ.
az állatorvossal beszéld meg.
12.én mûtötték 25.én már kinnt mászkált!(elsõ válaszoló)
amig be nem gyógyul a seb, vagy legaláb 4-5 napig

A nőstény macskám miért lett agresszívabb az ivartalanítás után? !

Tény,hogy az ivartalanítás után minden állat lenyugszik,szelídebb lesz.Az én cicámmal nem ez történt :( Ahogy lekerült róla a gallér és gyógyultnak nyilvánítottuk,teljesen megváltozott.Nem engedi,hogy simogassuk,mert rögtön harap meg karmol,nem bújik,stb..Ez vajon miért lehet?!Volt már valakivel hasonló?

Legjobb válasz: lehet hogy stresszes. Lecsökkent a biztonságérzete. Számára ez tökéletesen fölösleges dolog, õt nem zavarja, ha kiscicája van. Nekem is megromlott a cicámmal a viszonyom, amikor beteg lett, és kétnaponta jártunk infúzióra. A másik, hogy fájhat még a hasa, és emiatt védekezik. Illetve még lehet olyan valami, ami nem függ ezzel össze, hanem csak éppen most jelentkezett. Tipikusan idegesek például akkor, ha valami van a veséjükkel,vagy vágyhúgykövük van.

lehet hogy stresszes. Lecsökkent a biztonságérzete. Számára ez tökéletesen fölösleges dolog, õt nem zavarja, ha kiscicája van. Nekem is megromlott a cicámmal a viszonyom, amikor beteg lett, és kétnaponta jártunk infúzióra. A másik, hogy fájhat még a hasa, és emiatt védekezik. Illetve még lehet olyan valami, ami nem függ ezzel össze, hanem csak éppen most jelentkezett. Tipikusan idegesek például akkor, ha valami van a veséjükkel, vagy vágyhúgykövük van.
Kedves elõzõ, a macskáknak az ellés nem egy wellness. Igenis megviseli õket nagyon. Megváltozott, az én cicám sem egy ölbe cica!
A mûtét és a kényelmetlen gallér miatt tényleg válhatott bizalmatlanná, és durcássá.Én pont ezért végig babusgattam, amíg gallérja volt, az ölemben lábadozott.A másik cicánk sem hagyta magát 2 napig megsimogatni, mikor hazahoztuk az orvostól, ahol egy napra megfigyelésen kellett hagynunk, mert beteg volt.De szerintem ez elmúlik, nem szabad türelmetlennek lenni.Idõvel visszaállhat minden a régi kerékvágásba, hacsak nincs valami más baja, fájdalma, ahogy elõttem írták.
Kedves második. Ez igaz, de nem tudja összekötni az õt ért amúgy biológiailag természetellenes beavatkozást az eljövendõ komfortjával. Pontosabban az ezáltal el nem jövendõ díszkomfortjával, amit a szülés jelentett volna. Õ csak azt tudja, hogy ijesztõ dolgok történtek vele.
jaajj nekem is ez a gond 5.éve cicusom van augusztusban mûtötték gallér nem volt nem kellett velünk nem agrsszív de most költözött hozzánk egy idõre párom ismerõse, macskákat imádja a srác de sajnos ahogy egyedül maradt 1 nap a macskával mikor mi dolgozni mentünk betámadta szanaszét karmolta harapta a lábát ami vérzett és most bevörösödött a srának gyógyszerezik orbánccal kezelik ez lehet ettõl ....nem volt sose ilyen a macska mit érezhetett?? a srác lába allapból beteg nagyon dagadt vizes viszeres lehet ez is baj lehetett ?? a megismertetés meg volt akkor odament a kezéhez semmi baj elfogadta a párizsit aztán ott tekergett a lábánál a szobájában akkor otthon voltunk mi lehet vele?? kiskutya is van lehet azt védte vagy a területet?? abba a szobába édesanyám élt a macska nagyon szerette õ ágyhozkötött beteg volt már meghalt szegény ....

Melyik ivartalanítási technika a jobb a nőstény cicánál?

Két félér?l is olvastam.Az egyiknél csak a petefészket távolítják el,a másiknál pedig a petefészkekkel együtt a méhet is. Arról viszont nem találtam infót,hogy melyik miért lenne jobb. Ti err?l tudtok valamit?

Legjobb válasz: Mindenképpen az, amikor a méhet is eltávolítják, mert a nõstény kutyák esetében gyakran elõfordul a gennyes méhgyulladás! Ha már belevágunk az ivartalaníttatásba, akkor teljesen ki kell pakoltatni!

Mindenképpen az, amikor a méhet is eltávolítják, mert a nõstény kutyák esetében gyakran elõfordul a gennyes méhgyulladás! Ha már belevágunk az ivartalaníttatásba, akkor teljesen ki kell pakoltatni!
Na akkor tele vannaka menhelyek árva cicákkal, aki ivartalanítás ellenes annak ajánlom, hogy menjen el és fogadja õket be. Mert õk a szenvedõ alanyai annak, hogy nem lettek a cicák ivartalanítva, meg külön zárva... Ez nem kutya! A macskának nem tudsz határ szabni egy udvaron és nem mindenhol tartják a macskákat csak lakásban! Komolyan nem is értem az ilyen mentalitást!!! Most majd biztosan kapom a sok köpködést, de nem érdekel! Igen is ivartalanítson az aki nem akar és mi több nem tud a kiscicákkal mit csinálni. Inkább az, mint hogy menhelyen vagy rosszabb esetben utcán landoljanak!
Egyértelmûen ivartalanítás! Én is holnap viszem a macsekot. Legalább 3-4 négy kandúr folyamatosan a közelében van. Az én macskám kinti-benti cica és nem tudom mindig a kandúrokat hajkurászni... Szerintem ez az ésszerû megoldás, nem az, hogy bezárjam valahova a macskát vagy a sok kiscicát nagy nehezen elpasszolni. Ettõl nem lesz rosszabb a macskának, sõt sokkal nyugodtabb lesz és kevesebbet fog csavarogni.
A kérdező hozzászólása: Engem arról nem kell meggyõzni, hogy ivartalanítsak-e, mert ez egyértelmû! A sok okoskodó primitív, marha, paraszt meg menjen el egy menhelyre, ahol már én is 6 éve önkéntekedek, és nézze végig azokat a sorsokat, amik az édes tündi-bündi kiscicáknak jutottak! Gratulálok a hozzáálláshoz!
Kedves 22:39-es annyi butaságot beszélsz és a lérdésre nem is válaszoltál.Látogass el az illatos úti gyepire vannak ott olyan cicacsaládok helyes kis cicák akiknek jobb lett volna megsem születniük mert idáig is csak szenvedés jutott nekik az életbõl, az ilyen gondolkodásu szeretõ gazdik miatt mint te.A kérdésre válaszolva ha van választási lehetõséged mindenképpen a méh eltávolítását is kérjed.
Kedves 7 óra 18.A kérdésre válaszoltam, vedd le a szemellenzõt, vagy olvass a sorok között és ne rágalmazz.Azok a cicák a menhelyen pont olyan emberek miatt vannak ott mint te vagy.Én is mondtam menj el egy nevelõotthonba és nézd meg mennyi gyerek van ott, olyan emberek miatt mint te?Itt mindenki butázik engem, de az én gyerekem, vagy macskáim nincsenek menhelyen és nem vetettem ki a szerveiket.Amim van azzal foglalkozom és nem gyártom õket azért, hogy utána azon keljen vitatkozni, hogy milyét vetessem ki.A buta ember csak magára figyel és õmiattuk tart a föld itt, ahol tart.Nagyon egyszerü kérdés.Minek válal valaki olyat, amit nem bir válalni?
A kérdező hozzászólása: Tudod mit, kedves okostojás?! Hogy ne legyen gond inkább megmondom az orvosnak, hogy pakoljon ki belõle mindent, amit lát, oszt' tömje ki szalmával!:D
Én voltam nevelõotthonban és képzeld az emberekközt is vannak akik sterilizáltatják magukat mert már nem szeretnének több gyereket.A hugom kutyáját meg pont a gennyes méhgyulladás miatt kellett ivartalanítani.A nõstény cicának meg egyenessen szenvedés az ivarzás mert csak a megtermékenyüléssel marad abba.Tehát nem hiszem hogy a te cicád szép nyugodtan elvan mikor kerülgetik a kandúrok, de nem is kell egy véleményen lennünk.Az én cicám ivartelenított kandúr és nagyon boldogan él ugyan úgy mint az elõdje aki 17évig élt.
Ismerem a fanatizmust, olyan mintha valaki a falon szeretne átmenni.Hát ehez még én se értek.Nyuzzatok meg minden állatot, de amikor már az enyém nyuznád valószinü csattanós választ kapnál.
Elképzelem, amikor jön a nagy hatalmu és azt mondja:Sokan vagyunk kiherélni.Te meg kedves ivartalanitó azt mondod:Jaj ne inkább külön zárom õket.Na akkor tedd ezt a macskáiddal is.Ha meg nem tudsz rá figyelni, akkor ne tarts macskát.Mert ugye te a macskát szereted, nem pedig magadat?????
Vagy az a baj, hogy nem fér el a sok buta ember a földön a macskák miatt??? Inkább a macskák!!!
Ja! Macskáról van szó! Akkor is!
De kérdezd inkább az állatorvosodat!
Nálunk csak a petefészkeket vette ki a doki, a mi cicánk is 6 hónapos volt. Azt mondta azért felesleges ilyenkor kivenni a méhet is, mert a macska még nem tüzelt, tehát a méhén nincs elváltozás, nem kezdett el "mûködni", a petefészkek eltávolításával nem is fog, úgyhogy nyugodjak meg nem lesz semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Hát így nem könnyû dönteni...:) Én is inkább a méhhel együtt gondoltam, mert a kutyámnak is úgy csinálták, mondjuk neki azért, mert gyulladásos volt és inkább mindent kipakoltak.
A kérdező hozzászólása: Csütörtökön mûtik a cicánkat, de még mindig nem tudom, hogy melyiket válasszam. A doki annyit mondott, ha akarom kiszedi a méhét is, de szóljak a mûtét elõtt, mert nem ez a rutin eljárás....
Ha a petefészkét kiveszik, akkor már úgy sem lesz kiscicája. Akkor már nem mindegy ha kiveszik neki a méhét is és akkor nem kap gennyes gyulladást! Így nem kell újra mûtetni, plusz pénzt fizetni. Én akkor már két legyet ütnék egy csapásra és le lenne a gond! Nem kell 2x altatni, mûtetni sem. Sok sikert!
Sterintem az a jobb, amikor azt az embert ivartalanitják, aki jogot érez arra, hogy az állatot ivartalanitsák, azzal a cimszóval, hogy elszaporodnak a macskák.Szerintem a buta önzõ emberek szaporodtak el.Gondolkodom, hogy kéne õket ivartalanitani!!!
IGEN, úgy van ahogy az elõzõ válszadó írja , de ha már tüzelt akkor is érdemesenn a méhet is kivetetni oks? mm érted?
Mióta van egyenes arányban a macska egy emberrel/ gyerekkel? Nem is értem... Ez segít a cicának abban, hog ne örüljön meg, ha csak lakásban van. az meg, hogy mennyi kiscica van a menhelyeken az is az ember hibája. a magad fajtáké. téged meg a gyerekeidet kellene 1 napra bezárni vagy olyan körülmények között tartani. Megnézném azok után is ez lenne-e a véleményed... Mondjuk az emberek között is van aki szaporodik mint a nyulak. Nekem van 1 nõstény cicám, aki nincs ivartalanítva és megörülök mikor tüzel. Mivel perzsa egyértelmûen nem engedem ki!!! Mivel nincs melóm és a segélyem édes kevés, így most nincs lehetõségem dokihoz vinni... De várom a napot mikor ezek a tüzelési 'gondok' megszünnek...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Nagyon nincsen különbség a két ivar között, ha ki is vannak ivartalaítva. Szerintem az a lényeges, hogy milyenek a kölyök szüleinek a tulajdonsága és, hogy hogyan neveled fel. Amúgy már kölyök korban lehet látni nagy vonalakban a macska jellemét sok esetben. És ezt nem fog nagyon megváltoztattni, ha ivartalanítjuk. Ha egy kandúr macskát kb. 2 éves kora után ivartalanítasz ne hidd, hogy utána majd lenyugszik, tapasztalat.
Nekem van ivartalanított kandúrom is és egy lánycicám is- szintén ivartalanítva. Nálam a kislány hízelgõbb, de lehet, hogy igaza van az elõttem lévõ hozzászólónak, hogy az alaptermészetükbõl fakad inkább.
Ha a 23.ker(soroksár)közelében laksz, és egy fekete fehér lány cicus megfelel akkor tudok adni :D 3-4 hetes most, lassan amjd lehet elajándékozni... XDXD Am van 6 cicánk, 5 lány 1 fiú.A lányzók nálunk bújúsabbak :)
A kérdező hozzászólása: Újpesti vagyok, és legkorábban csak május eleje-közepe felé tudok cicát vállalni (új albérlet, a mostaniban nem lehet). Köszönöm a válaszokat, ezek alapján a nõstények egy fokkal ideálisabbnak tûnnek.
Nekem ivartalanított kandúr macskám van. Eleinte nem engedte, hogy ölbe vegyük meg ilyesmi. Most 12 éves és már küln kéri, hogy vegyük fel, foglalkozzunk vele. Vénségére megszelidült.:) Addig se volt vad. Mindig is nagyon barátságos volt. Csak nem olyan bújós-kiscicás.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!