Találatok a következő kifejezésre: A németjuhász nem él (8 db)

A németjuhász tényleg nem él sokáig? Hány évig él?

az én Németjuhászom 9éves,Rex és azt szeretném megtudni hogy meddig él az ilyan fajta kutya.

Legjobb válasz: Tapasztalataim szerint 12-14 éves korig élnek! Sajnos csak addig!! De mint minden fajtánál itt is vannak kivételek!!! Volt egy olyan kutya(németjuhász keverék) aki 20évig is elélt bizony!!! :))))

Tapasztalataim szerint 12-14 éves korig élnek! Sajnos csak addig!! De mint minden fajtánál itt is vannak kivételek!!! Volt egy olyan kutya(németjuhász keverék) aki 20évig is elélt bizony!!! :) )))
a mi német juhászunk 15 évig élt. de ennek a kutya fajtának az a jelegzetesége hogy ha meg fog halni minden áron el akkar szökni mert nem akkarják hogy lássák amikor meghalnak.
Egy ismerõsöm kutyája 18 évig élt, de általában 14-15 évig élnek.
Én is úgy tudom, hogy 15 év. Az én németjuhászom 8 hónapos :)

Miért nem fogad el a németjuhász más kutyát maga mellett?

6-7 éves kb a kutya. Kiskorában megharapta a régi kutyánk és azért ilyen ellenszenves szerintem, de mivel öregszik nem ártana egy másik ha elpusztul, hogy ?rizze a portát, de csak vicsorít. Kan és szerintem eléggé érett, de kiskutyát sem akar. Ilyenkor pszichológiai eset? Volt régebben macska azt viszont elt?rte csak azokat mindig ellopták így már nem próbálkozunk macskákkal:(

Legjobb válasz: azért vicsorít és marja el a másik kutyát, mert érzi, hogy mit is akartok pontosan. védi a területét, nem engedi, hogy "lecseréljétek". majd, ha tényleg aktuális a kérdés (vagyis neadjisten elpusztul), akkor szerezzetek be másik kutyát, addig hagyjátok meg neki a saját terepét.

azért vicsorít és marja el a másik kutyát, mert érzi, hogy mit is akartok pontosan. védi a területét, nem engedi, hogy "lecseréljétek". majd, ha tényleg aktuális a kérdés (vagyis neadjisten elpusztul), akkor szerezzetek be másik kutyát, addig hagyjátok meg neki a saját terepét.
Nekem sikerult beszoktatni az uj kutyankat. Sok torodest igenyelt eleinte, de sikerult. Leultem kozejuk es egyszerre simogattam oket, beszeltem hozzajuk, jatszottam veluk. Ha morgas, vicsorgas jott, akkor leszidtam, az orrara koppintottam a rendetlenkedonek. Felvaltva kaptak kutyakekszet, a feltekenykedot es a kapzsit leszidtam. Egyutt jatszotttunk, kozosen setaltunk (olyan helyen, ahol el lehetett oket engedni). Eleinte nem hagytam oket kettesben, nehogy a nagy bantsa a kicsit, mivel szaggatta a drotkeritest, vicsorgott, allt a szor a hatan, es ha tudta, ugy fogta (foggal) a kezem, hogy mar fajt.De kb 1 het alatt lenyugodott. Rengeteget kellett veluk lennem addig, de megerte. Nalunk van 3 kan es egy szuka (az akkori beszoktatott is kan volt). Nem lenne jo esetleg szukaval probalkozni, hatha azt jobban elfogadja?
nehéz de elõbb utóbb eleehet érni. nevelés kérdése az egész. egyépként én is most szoktatom a németjuhászunkat a spiccünkhez
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de úgylátom tényleg csak ha "elmegy" akkor lesz új kutyánk. Hordtam kutyaiskolába is régebben (spider mentõcsapat) csak igazából nem engem tart a gazdájának sem ezért abbahagytam a nevelését. A szukát is elutasítja mert szerettünk volna kiskutyust (elég szép hosszúszõrû s minék mindneki csodálja), de akkor is ez volt. Igazából gyáva kutya kerítésen nagyobb a szája.
Es ha eggyidosok, pl mind a ketto egyszerre kerult a hazhoz, egy nap? pl. egy labival

Miért fél a 4 hónapos németjuhászom minden más kutyától? kertben él és semmilyen negatív élmény nem érte nagyobb kutyávtól! Félelmében mindig ugat az utcán és séta közben is.

Legjobb válasz: Amikor az én csivavám kicsi volt, õ nagyon ugatott, bár volt amikor inkább csenben maradt és lefeküdt a földre, nem akart tovább sétálni, de ezt 1 éves korára kinõtte. Szerintem a németjuhászod is kinövi, ha a környezetébe beilleszkedik. Bíztasd séta közben, gugolj le mellé és simogasd meg. Bíztató szavaknak használd ezeket: "Gyere, nincs semmi baj... csak sétálgatunk..." vagy 'Jajj te kis rosszcsont, hát mitõl félsz? Gyere szépen." Persze ezt kedvesen és hizelgõen mondd neki, ha ez se válik be, próbáld meg késõbb, mondjuk 2-3 nap múlva. És ha belejön, akkor PÓRÁZON hagyd, hogy arra vigyen, amerre akar menni! =) Az enyém így volt és mostmár ha utcán megyünk, igazán talpraesett. =)

Amikor az én csivavám kicsi volt, õ nagyon ugatott, bár volt amikor inkább csenben maradt és lefeküdt a földre, nem akart tovább sétálni, de ezt 1 éves korára kinõtte. Szerintem a németjuhászod is kinövi, ha a környezetébe beilleszkedik. Bíztasd séta közben, gugolj le mellé és simogasd meg. Bíztató szavaknak használd ezeket: "Gyere, nincs semmi baj... csak sétálgatunk..." vagy 'Jajj te kis rosszcsont, hát mitõl félsz? Gyere szépen." Persze ezt kedvesen és hizelgõen mondd neki, ha ez se válik be, próbáld meg késõbb, mondjuk 2-3 nap múlva. És ha belejön, akkor PÓRÁZON hagyd, hogy arra vigyen, amerre akar menni! =) Az enyém így volt és mostmár ha utcán megyünk, igazán talpraesett. =)
Volt fokozatosan szoktatva kutyatársasághoz? Semmiképp se "dícsérd" meg a félelméért (ha az elsõ válaszoló tanácsát követed azzal jó esélyel csak megerõsíted a helytelen viselkedést, a félelmet, mivel olyan mintha megdícsérnéd érte...) Fokozatosan vidd kutyák közé, elõszõr egy nagyon szelíd, jól ismert kutyával ismertesd össze. Ha fél, ne nyugtatgasd, tégy úgy mintha észre se vennéd. Legyél határozott. Ha ugat sétáljatok arrébb majd pár perc múlva próbáljátok újra. Közben játékkal, finom falatokkal próbáld elérni, hogy rád figyeljen, és dícsérd ha jól viselkedik.
A kérdező hozzászólása: a jutalomfalat se tudja elvonni a figyelmét séta közben más kutyáról.
Az én kutyámnál ez teljesen bevált 2 utcával arrébb mentem egy házhoz, ahol találkozott kutyákkal. Ha nem értesz a kutyák viselkedéséhez, akkor felesleges válaszolnod, mert ait te írtál mégannyira se okos, mint amit én. Ez nem lenézés, csak tudok nekem van némi tapasztalatom.


A 15 hónapos kan németjuhászom aportírozáskor nem engedi el az aportfát. De bármi mást kaparint meg azt nem engedi el csak ha ő úgy gondolja. Próbálom jutalmazni de nem érdekli. Segítséget kérek, hogy mit tegyek?

Legjobb válasz: Korábban kellett volna arra szoktatni, hogy átadja a fát, így már nagyon nehéz lesz megtanítani rá, de nem lehetetlen. Lényeg, hogy mindig ugyanazokat a vezényszavakat használd, és hát a legfontosabb az lenne (ilyen korban nem kis fizikai erõt igényel), hogy soha ne add át neki a fát, ha egyszer te megfogod utána el kell kerülni, hogy õ "kaparintsa" meg. Nála az a gyõzelem jelképe, ha meg tudja tartani a fát, így elõrébb érzi magát a falka rangsorban nálad, és nem fogja önszántából átadni. Ha többször is te "gyõzöl", akkor már kezdhetsz reménykedni. A jutalmazás ne úgy történjen, hogy átadás elõtt próbálod ezzel rábírni, csakis kizárólag akkor adj neki egy jutalomfalatot, ha már nálad a fa. Kombinálhatod leültetéssel. Leírom mi hogyan szoktuk: Fa eldobás, vezényszó: keres, ha megtalálta, vezényszó: hozzad, ha visszahozta, vezényszó: ül, végül vezényszó: kérem, és csak ezután jutalomfalat. Mi már pár hetesen elkezdtük a kiképzését.

Korábban kellett volna arra szoktatni, hogy átadja a fát, így már nagyon nehéz lesz megtanítani rá, de nem lehetetlen. Lényeg, hogy mindig ugyanazokat a vezényszavakat használd, és hát a legfontosabb az lenne (ilyen korban nem kis fizikai erõt igényel), hogy soha ne add át neki a fát, ha egyszer te megfogod utána el kell kerülni, hogy õ "kaparintsa" meg. Nála az a gyõzelem jelképe, ha meg tudja tartani a fát, így elõrébb érzi magát a falka rangsorban nálad, és nem fogja önszántából átadni. Ha többször is te "gyõzöl", akkor már kezdhetsz reménykedni. A jutalmazás ne úgy történjen, hogy átadás elõtt próbálod ezzel rábírni, csakis kizárólag akkor adj neki egy jutalomfalatot, ha már nálad a fa. Kombinálhatod leültetéssel. Leírom mi hogyan szoktuk: Fa eldobás, vezényszó: keres, ha megtalálta, vezényszó: hozzad, ha visszahozta, vezényszó: ül, végül vezényszó: kérem, és csak ezután jutalomfalat. Mi már pár hetesen elkezdtük a kiképzését.
Mivel próbálod jutalmazni? Esetleg labdával próbáltad? Van az apport fa/dummy stb. = munka és van egy madzagos labda, ami = jutalom. (és van a játszós csipogós gumi csirke, kolbász). Próbáljátok meg szétválasztani a játékot a munkától. Más hang, más helyszín, más munkaeszköz. Sok sok sok ereszd vezényszó. Esetleg klikkerrel is lehet gyakorolni.
Ha õ hozza oda neked, az már egész jó! De utána tartsd fel a jutit és mond, hogy "ereszd/kérem". Mivel nagyobb ingert kéne, hogy keltsen benne a juti látványa, el kell engednie a fát. Azért próbálj ki több módszert is. Egyébként szerintem ha nem adja oda, és még rángatja is a kezedbõl, akkor nem tisztel téged eléggé. Mert ha tisztelne, akkor elengedné, mivel te diktálsz.
feloltom a villanyt mert már megint értelmesen írok úgy látom :S. szóval amikor elfutott akkor egy általa szerzett zsákmánnyal futott el hogy nah akkor az az övé. a többi remélem azért még így is érthetõ :)
még annyit hozzátennék hogy ilyenkor lehetõleg ne meredj pontosan a szemébe mert könnyen balul is sülhet el a dolog. hacsak nem flottul megy a szemmel verés.

Elpusztult a kutyám, ezért újat szeretnék, amit már ki is néztem. Magyar vizsla és Labrador keverék, egy éves. Apu viszont azt mondja nem hozhatom el mert túl sokat eszik. Kb. Németjuhász nagyságú. Tényleg sokat enne és kb. hány grammot?

Legjobb válasz: Ekkora termetû kutyának jó minõségû tápból 40 dkg bõven elég. Persze keverheted konzervvel vagy házikoszttal is. Hogy kinek mi a sok, az már egy másik kérdés...

Ekkora termetû kutyának jó minõségû tápból 40 dkg bõven elég. Persze keverheted konzervvel vagy házikoszttal is. Hogy kinek mi a sok, az már egy másik kérdés...
Kb egy, másfél kiló kaját eszik meg, mondjuk vegyesen konzerv és száraztápot, de szerintem simán kaphat házikosztot, így már nem is kerül olyan sokba...Drukkolok, remélem sikerül megyõzni a papádat!
Második vagyok. Itt találsz etetési útmutatót: http://www.acana.hu/termekek/adult_dog/htmls/
Az én kutyám szintén vizsla-valami keverék. Kb 25 kiló. A 18 kilós Acana táp, ami 11000 Ft 2 hónapig tart ki nála - vagyis 5500 Ft/hó-ból meg van oldva a kutya minõségi táplálása.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget. Apukámat sikerült meggyõzni, tegnap elmentünk a menhelyre és elhoztuk.:D

Vemhes kutyától (Németjuhász) szülés előtt és után el kell zárni a kant vagy nem bántja a kicsiket?

Legjobb válasz: remélem tenyészszemle,a kötelezõ szûrések, fedeztetési jegy kiváltása után

remélem tenyészszemle, a kötelezõ szûrések, fedeztetési jegy kiváltása után
Igen, el kell, mert bánthatja, fõleg ha a gazdája nem hozzáértõ. És bedurvulhat, ha elsõ alom.
Még a szuka is bánthatja õket. A kant pedig már az utolsó 2 hétben sem szokás a szuka közelébe engedni, játékközben is történhet valami. Utána pedig semmiképp az elsõ 2-3 hónapban
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot, most volt a párzás.
A kérdező hozzászólása: Szûrések igen, a többi nem .
Csodás...
Pedig tenyészszemle is kellett volna. amúgy nem szabad a kant a szuka tájékára sem engedni a terhesség közben, mert a kan hajlamos rossz dolgokra, például a kölyköket elpusztítja.

Ha egy kutyának el van törve a lába, akkor minden esetben nyüszít? Mert az én németjuhászom sántít és egész nap fekszik és nem tudom mi van!

Legjobb válasz: Orvos!!!! A kutyák fájdalom küszöbe is változó, mint az embereké. Van amelyik a kicsi bajt is jelzi, de van amelyik nagy fájdalom esetén is csendben szenved. Ha fekszik egész nap az biztos, hogy nem jelent jót.

Orvos!!!! A kutyák fájdalom küszöbe is változó, mint az embereké. Van amelyik a kicsi bajt is jelzi, de van amelyik nagy fájdalom esetén is csendben szenved. Ha fekszik egész nap az biztos, hogy nem jelent jót.
Lehet, hogy szalagszakadása van, izületi sérülése, zúzódása, törése, diszpláziája, vagy akármilyen más problémája. Arra nem gondoltál, hogy egy állatorvost kellene megkérdezni?
Hogy fájdalmában ordít, az csak az emberek szokása. Abból is a butábbik fajtáé. A kutyák csendben szenvednek.
szerintem is holnap mindenképp orvos!nekem a tacsim volt így!hazajöttem munkából, csak ült a kerti pad alatt.gondoltam biztos lusta(nyár volt, nagyon meleg).kimentem hozzá fél óra múlva, még mindig ott ült, hívtam, nem jött.odamentem hozzá, eldölt mnt egy zsák, de nem mutatott fájdalmat.viszont neki magas a fájdalom küszöbe, úgyhogy erre nem lehet alapozni.be a kocsiba, hamar orvos, aztán hála isten csak meghúzta.doki szerint lehet kicsit elkapkodta a lépcsõt.adott neki szurit, hazaértünk, fél órán belül már sántikált utánam :) de akkor nagyon megijedtem, azt hittem tacsibénulása van :S lehet a te kutyád baja se komoly, de biztonság kedvéért mindenképp nézesd meg!reméljük nincs nagy baj!
Mennyi idõs? Be van dagadva a lába? Átnézted a talpát nincs e benne valami? Én is azt mondom vidd el dokihoz. Lõnek rá egy röntgent, és kiderül mi lehet ott? Már ha a csontal történt valami.
És ilyen esetben a házhoz járós orvosban sem. Viszi magával a röntgent, vagy mi?
Én se tudom. Egyedül az orvos tudhatná, ha megnézné. tehát irány az állatorvos. a csodás öngyógyulásban nem hiszek
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszaitokat!! :)
A kérdező hozzászólása: az a helyzet, hogy ma vettem észre amikor hazajöttem a suliból! várok holnapig, és ha nem enyhül neki, akkor mindenképpen orvost hívok!!! :)
A kérdező hozzászólása: hála istennek az én kutyám is csak meghúzta a lábát!! :) nagyon megijedtem... de semmi gond mostmáár:)

Ahol lakok van 2 kutya egy németjuhász keverék kan és egy utcagyőztes ami szintén kankutya az lenne a gondunk hogy álandoan összekapnak, el akartuk vinni kutyasuliba de nem száll be az autoba igy semmi esély nincs rá hogy hogyan lehetne elvinni?

Legjobb válasz: Esetleg gyalog nem megközelíthetõ a hely? Vagy tömegközlekedéssel? Nagymuter kutyáját sosem lehetett betenni az autóba, de a bkv-t és a máv-ot imádta.

Esetleg gyalog nem megközelíthetõ a hely? Vagy tömegközlekedéssel? Nagymuter kutyáját sosem lehetett betenni az autóba, de a bkv-t és a máv-ot imádta.
Esetleg úgy, h beteszitek az autóba?
Kit tart gazdájának? Ha az beszáll a kocsiba, ahol a kutyát utaztatnátok és ott csinál valamit, ami felkelti a kutya érdeklõdését? Mondjuk eszik, vagy szórakozik a kutya kedvenc játékával. Akkor se száll be utána? Ha nem, akkor marad a gyalog vagy szájkosárral a tömegközlekedési eszköz valamelyike. Vagy ha sehogyan nem tudjátok megoldani, akkor menj el kutya nélkül, mond el mi a helyzet. Hátha így is tudnak segíteni. Ha más nem tanácsokat adni te otthon hogyan tudnád nevelni, tanítani. Amúgy az ivartalaníttatásuk is sokat segíthet. Na persze attól még rendre kell nevelni, tanítani.
Meg kell próbálni becsalni valahogy. Tudom, az enyémmel is gyalog kell doktorhoz is járni, mert beszállni beszáll, csak kiszállásnál annyira birtokolja a kocsit, hogy nem lehet kivenni belõle. Nagy moszkvai õrkutya, ezért nem egyszerû vele bánni. Gyalog a legjobb, vagy busszal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!