Találatok a következő kifejezésre: A németjuhász nem (86 db)

A németjuhász tényleg nem él sokáig? Hány évig él?

az én Németjuhászom 9éves,Rex és azt szeretném megtudni hogy meddig él az ilyan fajta kutya.

Legjobb válasz: Tapasztalataim szerint 12-14 éves korig élnek! Sajnos csak addig!! De mint minden fajtánál itt is vannak kivételek!!! Volt egy olyan kutya(németjuhász keverék) aki 20évig is elélt bizony!!! :))))

Tapasztalataim szerint 12-14 éves korig élnek! Sajnos csak addig!! De mint minden fajtánál itt is vannak kivételek!!! Volt egy olyan kutya(németjuhász keverék) aki 20évig is elélt bizony!!! :) )))
a mi német juhászunk 15 évig élt. de ennek a kutya fajtának az a jelegzetesége hogy ha meg fog halni minden áron el akkar szökni mert nem akkarják hogy lássák amikor meghalnak.
Egy ismerõsöm kutyája 18 évig élt, de általában 14-15 évig élnek.
Én is úgy tudom, hogy 15 év. Az én németjuhászom 8 hónapos :)

Németjuhászom ugyanannyi ételt kap, mint boxerem. A boxer nem, de a németjuhász ülepe rendesen terebélyesedik (hízik). Mit csináljak?

Ha kevesebb ennit kap, mint a boxer (mindkett? fiú, egyszerre kapnak, egyszerre fejezik be, eddig ez m?ködött) félek, kitörhet a háború kettejük közt.

Legjobb válasz: attól adhatsz ugyanannyit mint a boxernak csal legyen egy kicsit vegetáriánusabb

attól adhatsz ugyanannyit mint a boxernak csal legyen egy kicsit vegetáriánusabb
En azert kiprobalnam, hatha megsem tor ki a haboru. Es adj nehany falattal kevesebbet par napig, aztan megint par falattal kevesebbet. Nem oldana meg a gondot, ha a boxi ele tenned le elobb a kajat es csak utana a nemetjuhasz ele? Csak par masodperc a kulonbseg, de pont eleg arra a nehany falatra amivel tobbet kapna a boxi.
most mi van veletek? sikerült?
A kérdező hozzászólása: haladunk a dologgal. Kicsit késöbb adunk neki, néhány másodperc, de nem tudunk neki mást adni, mert azt azonnal észreveszi. És egyelõre végig ott kell állni, mert jóval hamatrább be is fejezi. lassan, de azért úgy tûnik már nem hízik (ha nem is fogy)

Pár kérdés az agár és a németjuhász viselkedéseiről? - A vemhesség alatt mit esznek? - Milyen a viselkedése? Jó/rossz - Okos vagy nem? - Melyiket fogadjam örökbe? Agár vagy németjuhászt?

Legjobb válasz: miért nem olvasol utána a neten a fajtajellemzõknek? onnan megtudnád h mennyi mozgás kell nekik, hogyan érdemes õket tartani lakás vagy kert, te mit tudsz nyujtani,stb. mi igy nem tudjuk eldönteni, hisz semmit nem tudunk akörülményeidrõl. mennyi idõd lenne rájuk, mennyit vinnád sétálni stb...

miért nem olvasol utána a neten a fajtajellemzõknek? onnan megtudnád h mennyi mozgás kell nekik, hogyan érdemes õket tartani lakás vagy kert, te mit tudsz nyujtani, stb. mi igy nem tudjuk eldönteni, hisz semmit nem tudunk akörülményeidrõl. mennyi idõd lenne rájuk, mennyit vinnád sétálni stb...
Hello:) nekem egy magyaragár - németjuhász keverékem (is) van, és etológiát tanulok. ha bemész egy jobb állatkereskedésbe, találsz olyan könyveket, amikben a fajták mellé tesztet is kapsz, hogy lásd, melyik illik hozzád a legjobban. ha lakásban laksz, egyik fajtát sem javaslom. az agárnak hihetetlen nagy a mozgásigénye, ha sokat futsz/biciklizel, ajánlom. de nagyon dominánsak tudnak lenni, nem is hinnéd, milyen erõs kéz kell hozzájuk. ha van kerti asztalotok, készülj fel, hogy az lesz a fõ fekhely, szeretnek magaslatokon pihenni.:) a német juhászról pedig tudd, hogy ha magára hagyod, azt büntetésként éli meg, tehát csak akkor válaszd, ha mindig van otthon valaki a családból, különben keres magának feladatot, és mondjuk szétrág ezt-azt, vagy kiborogatja a kukát... minden kutyára igaz, hogy megfelelõen kell foglalkoztatni. érdemes eljárnod (majd) velük kutyaiskolába, a német juhász különösen értékelni fogja. és ha szeretnéd, hogy késõbb jól motiválható legyen labdával is, egészen kölyökkorában kezd el vele játszani! vemhesség szempontjából nagyon eltérõen tudnak reagálni, általában környezet függõ. van olyan szuka, aki nem is enged embert az almához, de nekem mindkét kutyám az elsõ napon (!) hagyta, hogy kézbe vegyem a piciket. (a cicám pedig az ölemben ellett.) a vemhesség ideje 9 hét +/- pár nap eltérés belefér. az utolsó pár napban már ne dolgoztasd, ne vidd nagy sétára, de mozgasd. utána látni fogod, hol akar elleni, majdhogy nem fészket raknak - ha nincs ilyen hely a kertben, készíts neki. (valószínûleg a kutyaházat fogja választani, tegyetek be neki cserélhetõ, puha ruhaanyagot, ami nem baj, ha koszos lesz az ellés alatt. Mindig legyen elõtte friss víz, ez nagyon fontos! Ilyenkor nagyon gyengéden kell a szukákkal bánni, ezt el is várják! a pontos etetést én most nem tudom fejbõl, sok ásványi anyagra, több, jó tápra van szükségük, ez tuti. én a Happy dogot, vagy az Acanát ajánlom. de figyelj, hogy ne hízzon el, mert ez megnehezítheti az ellést!
Örökbefogadás és vemhesség...... Hogy jön ide ez a kettõ együtt?
A kérdező hozzászólása: Volt kutyám már, de mindegyiket az autó ütötte el!!! :( Kertes házba lakok. Agár-németjuhász keverék. Vidám a természetem:) )) Még mit kell tudnod???:D
helló, az agár-németjuhászos vagyok.:) nagyon sajnálom, ami az elõzõ kutyáiddal történt... a kertes ház nagyon jó... a vidámság is... már csak azt nem írtad, mennyit foglalkoznál vele, és miben merülne ki egy séta:) - tehát napi 2x fél óra, 1x 2 óra, 1x 1 óra bringás futtatás, ...:) amúgy ha tényleg van rá idõd, akkor egyik fajtával sem jársz rosszul, de hangsúlyozom, egy keverék kölyköt 5.000 forintért (chipelve!) elhozhatsz menhelyrõl, és olyan kutyád lesz, hogy csak na.:) minden esetre én sok boldogságot kívánok hozzá!:)
A kérdező hozzászólása: Bõven lenne rá idõm!!!:) ))
(az agár-németjuhászos vagyok:) ) hát ez szuper, jól fog járni Veled egy kutyus!:) én leírtam, amit tudok a fajtákról, ha sokat sportolsz, szerintem agár, ha inkább a hosszú sétákat szereted, németjuhász... de a menhelyen is érdemes ám elgondolkodni, nem szeretném ajnározni a menhelyi kutyákat, de pont most kutatják, hogy "jobb társ-e" egy menhelyt megjárt... na szóval Rád van bízva, de én egy közepes testûre becsülhetõ, 2 hónap körüli menhelyit ajánlanék...:) (és ez nem zárja ki az agarat vagy németjuhászt, németjuhászból rengeteg van, érdemes fajtamentõket is felkeresned!:)


A Németjuhász kutyákból létezik többféle is? És ha igen melyek azok mert nem találtam rá.

melyik lenne például olyan mint a jól ismert REX?

Legjobb válasz: Egy fajta németjuhász van. Színválozatai lehetnek: koromfekete, ordoas, és rajzos (ez a Rex). Hibás szín a hófehér, amit nem szerettek és nem tenyésztettek tovább, de valakik felkarolták és azt hiszem úgy hívják, hogy amerikai kanadai juhász. Amúgy a német juhász nem olyan mint a Rex, nagyon sokat kell vele dolgozni hogy okos legyen, mint minden más kutyával, a Rex alig bírt menni, és igazából ilyen extrém dolgokat nem is csinálnak a kutyákkal.

Egy fajta németjuhász van. Színválozatai lehetnek: koromfekete, ordoas, és rajzos (ez a Rex). Hibás szín a hófehér, amit nem szerettek és nem tenyésztettek tovább, de valakik felkarolták és azt hiszem úgy hívják, hogy amerikai kanadai juhász. Amúgy a német juhász nem olyan mint a Rex, nagyon sokat kell vele dolgozni hogy okos legyen, mint minden más kutyával, a Rex alig bírt menni, és igazából ilyen extrém dolgokat nem is csinálnak a kutyákkal.
Szia! Az én németjuhászom törzskönyvében ez áll: Szõrzete: sima, félhosszú Színe és jegyei:fekete-vörös Olyan a színe és kinézete mint Rex!:)
A belinkelt oldalon ott is van, hogy milyen a német juhászkutya szõrzete. A hosszú szõr hiba. Más kérdés, hogy van akinek tetszik (nekem is), de az ilyen leírásoknak oka van. Pl. beleragad a hó a szõrébe télen és ezzel komoly gondok lehetnek.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen. akkor pontositok: a rajzos nemetjuhaszbol van harom tipus: rovid, kozepes es hosszuszoru? errol kernek ojantol megerositest aki tudja. koszonom neked is a valaszod sokat segitett.
Ja bocsi tényleg elfelejtettem! Van hosszúszõrû és rövidszõrû! Ónémetjuhásznak hívják. A színei ugyanolyanok lehetnek. http://onemetjuhasz.uw.hu/standard.html
Megjegyezném, hogy nemcsak külsõ jegyek alapján külömböztetjük meg õket. Van munkakutya és kiállítású is!

Miért "sztárolják" az emberek a németjuhászt? Lerágott csont, mintha nem létezne másfajta kutya! Teljessen elvannak korcsosodva, csúnyák, azzal a csapott hátsó felükkel meg úgy néznek ki mint vmi selejt! Csak nekem gáz a njuhász?

Legjobb válasz: Itt fordított a helyzet. Az németjuhász egy nagyon jó fajta, az állomány van ahogy te fejezted ki magad "elkorcsosulva" és ez annak az eredménye hogy nagyon sztárolták, ezért sokan szaporították Õket. egy idõben nagy volt a kereslet, jöttek az olcsó egyedek, kevesebben vettek ezért minõségi kutyát, így az állomány felhígult, több a problémás mint a minõségi, de ennek ellenére még ma sem becsülik meg eléggé a fajtanemesítõ tenyésztõi munkát. Jó magyar mentalitás szerint mindenki olcsón akar mindent! :(

Én alapból nem kedvelem annyira a hosszú szõrû egyedeket, mint rövid szõrû társaikat. Kedves, okos fajta, nincs vele problémám csak az emberek hozzáállásával. Nem szeretem, hogy az én kutyám nem mehet el úgy egy gyerek mellett, hogy fel ne emelné az anyja, mert fél a kutyámtól, bezzeg ha német juhászról van szó a gyereket akár felügyelet mellett is ott hagyják és kész a baj. Ennek ellenére mégsem ítélik el soha az emberek ezeket a gyakran rossz idegrendszerû túltenyésztett/szaporított fajtát. Nem is az elítélés a legjobb szó, sõt.. Viszont más nem jutott eszembe.
Itt fordított a helyzet. Az németjuhász egy nagyon jó fajta, az állomány van ahogy te fejezted ki magad "elkorcsosulva" és ez annak az eredménye hogy nagyon sztárolták, ezért sokan szaporították Õket. egy idõben nagy volt a kereslet, jöttek az olcsó egyedek, kevesebben vettek ezért minõségi kutyát, így az állomány felhígult, több a problémás mint a minõségi, de ennek ellenére még ma sem becsülik meg eléggé a fajtanemesítõ tenyésztõi munkát. Jó magyar mentalitás szerint mindenki olcsón akar mindent! :(
Mert alapból az egyik legokosabb legértelmesebb kutya. Arról nem a kutya tehet, ha hülye a gazdája és félreneveli.
Elsõ vagyok Elfelejtettem hozzátenni, hogy amellett, hogy szépek még okosak is!
Szerintem ilyen gondolkodással sose tarts kutyát!!! Most õszintén, te úgy választasz kutyát, mint barátot/barátnõt? Csak jól nézzen ki, bármi is van a fejében? Szerintem pedig nagyon is szépek, mint az összes többi kutya. Aki szereti az állatokat az nem igy gondolkozik!!!!
Neked nem tetszik a németjuhász, NA ÉS?? Mindenkinek szíve joga olyan kutyát választani, ami neki tetszik, amivel jól kijön. De ezzel a kérdéssel elég felületes gondolkozásról tettél tanúbizonyságot. Üdv: Jaina
Ki is emeltem, hogy engem a gazdák idegesítenek meg az, hogy van egy csomó kutya, aki legalább annyira értelemes mint a nj, csak õket nem ismerik... És valóban igaz az a kutya, aki 1 alkalom alatt megtanulja amit a nj 10 alkalom alatt, ez nem sértés, hanem tény... Igaz a nj fölényben van, mert ez kisebb kutya... Egyébként meg ha túl magas számban fordul elõ az ilyen eset a német juhásznál akkor nem csak a gazda tehet róla, hanem a fajta van túlsába véve egy kicsit. És itt nem szídok senkit, a német juhászokat sem. Nagyon jóban vagyok a német juhász ismerõseimmel, itt csak a fajtáról van szó, arról hogy mennyire jó vagy nem, nem az egyes személyekrõl (igen a kutya is személy nálam), szóval senki nincs szídva...
Én mindig is szerettem a németjuhász fajtát, de nem is csoda, hiszen a Kántor c. sorozaton nõttem fel. Bár úgy emlékszem, hogy gyerekkoromban tényleg robosztusabbak voltak! Ha kertesházba költözünk, feltétenül beszerzek egyet, de elbeszélgetek elõtte 1-2 tenyésztõvel ennek a túlzott "csapottságnak" az okáról. Egyébként szerintem ez a fajta éppen eleget bizonyitott, és teszi ezt ma is munkakutyaként és számos más, embert segitõ tevékenységben.
Harmadik vagyok. Nem tudom miért pontoztak, le amikor csak a tapasztalataimat mondtam el... Amikrõl nem én tehetek, nem is hazugságok, és nem butaság, mivel csak tapasztalat, nem azt mondtam, hogy minden kutya ilyen...
Hol si kezdjem a mondókámat!!!nekem tetszik a német juhász de soha soha nem tartanék, nekünk pitünk van de itt nem ez a lényeg járunk kutyasuliba minden nap kutyás társaságba és 10 NÉMETJUHÁSZBÓL 10 PROBLÉMÁS, AGRESSZIV KISZÁMITHATATLAN nem gazdája hibájából mert a kölykök is!!! a média bemocskolta a pitek és amstaffok nevét pl" 2 pitbull megharapott egy idõs bácsit mert belerugott, komolyabb sérüléseket nem szerzett"---ez cimlpaokon volt de az h 2 németjuhász megszökött és idézem szószerint "DARABOKRA TÉPETT EGY IDÕS HÖLGYET" ez nem hír ez az egyk ujság 5 oldalán lévõ pár sorocska volt, pedig a néni lába karja külön volt a testétõl!!! mnd1 én nem szeretem õket teccik de nem szertem ezért lehet örjöngeni agyig van ajnárovza problémásak ezvan!!! jah és fogadok mindet REXnek hivják :D:D:D ismerek egy párat ettõl még szerethetõ ez az én véleményem!!! jaés teljes mértékben igaz h a nj gazdik szemébe ninsc jobb kutya ennyi
jah és a 8 hónapos pitünk ha kell 100méterrõl egyetlen egy szóra visszahivom mindent elsõre mecsnál mig a nj akiket ismerek nem csinálja!!! vannak okosak köztük is de akiket én ismerek nem azok!! és ezek a tapasztalatok fontosak mert egy vélemény egy adott fajtáról a tapasztalataid alapján jön létre!!!
Mellesleg én karban tartom nem harcra nevelem tehát ha rossz rászolok fenyítem. mi szeretettel neveljük. és eggyáltalán nem érdekel hogy lepontoztak.
Mindenki kutyáját és gazdáját tiszteletben tartom Élölény . Érzése szive van.Mindenkinek a saját állata a legfontosabb, mert az övé ö gondozza szeretgeti neveli.Én az enyémet gondozom nevelem szeretgetem, és ha kell fegyelmezem.Mert a fegyelmezni minden kutyát kell.
Teljesen függetlenül, mindentõl, és mindenkitõl: Németjuhászom van, gyönyörû, 1, 5 éves komolyan írom, imádnivaló, családtag, meg is adunk neki mindent. Nem tudom miért kell õket bántani, aki nem igazán tartana nj-t, hát.. szíve-joga, ahogy gondolja, de ettõl még nem kell õket bántani. Attól bármilyen más fajta lehet okos, szép, minden más pozitív tulajdonsággal bíró, , . Természetes, hogy ha valakinek tetszik egyfajta, akkor megpróbál olyat választani, és miután leél vele egy idõtartamot, kialakul közöttük egy szoros kötelék, amit semmi másért nem adna, nem cserélne el, , . Nekem sem tetszik minden egyes fajta, de nem bántom egyikõjüket sem, semmilyen formában. Volt már életem során több más fajta is. Az én nj-om, 2 hetes korától van velem, én neveltem, az anyja helyett, szó szerint, az tuti, hogy imádjuk egymást, és bármelyik pillanatban az életét adná értem, és én is megvédeném õt bármikor, mindenáron.
Te 1 nagyon tudatlan önzõ buta ember vagy nem hiába szeretik annyian a németjuhásztvilágon a leghûségesebb és legokosabb fajta
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! Bruhahaha és Hahahahah :D:D:D:D:D:D
Igen, kedves utolsó neked van igazad! Az Egyik legszebb, legjobb. Csak nekünk avval van a bajunk, hogy a legtöbb német juhászos kijelenti, hogy márpedig a legjobb kutya és kész, csak azért mert német juhász (ez velem történt)... Én sem szeretem a divatkutyákat... Azokat szeretem, amik természetes arányokkal, méretekkl és testi tulajdonsággal rendelkeznek, és amelyek nem mennek el az elsõ kedves emberrel. Örülök, hogy vannak olyanok is mint te. Úgy szereted a német juhászt, hogy közben nem nézel le másokat, akik (bár lehet nem tudod, hiszen nem is biztos, hogy ismered azokat a fajtákat) lehet, hogy vannak olyan jók. :)
Számomra meg a németjuhász a legjobb és a legszebb.Van más kutya is ami tetszik pl labrador vizslavannak barátaink akinek ilyen fajta van. nekünk németjuhászunk van és sokat foglalkozunk vele kutyasuli séta .tehát mindent megteszünk hogy értelmes kutya váljon belöle. én meg az ugynevezett Divat kutyákat semmire se nézem.mellesleg engem2x a fiamat pedig 1x támadta meg a kiöltözött kifestett /liba / divat kutyája.és nem is foglalkozott vele. és most nem érdekel ha lepontoz valaki. Számomra a németjuhász kutya az eggyik legsze.és eggyike a legjobban tanithato kutyáknak!
Nem gondolom, hogy az "elkorcsosult fajták" óriási csoportjából ki kéne emelni a német juhászt, hisz ott van még a sokszor süket dalmata, a gerincproblémás tacskó, a légcsõszûkületes bulldog és még hosszan sorolhatnám. Arról meg tényleg nem tehet, ha a gazda hülye, pláne arról nem, ha az agresszivitása ellenére továbbtenyésztik.
A kérdező hozzászólása: 19:12-esnek! TÖKÉLETESEN egyetértek Veled! Pontosan az ilyen hozzáállás miatt van elegem a nj-ból! CSAK a nj a legjobb, és semmi más! az ilyen embereknek minden csak fekete vagy fehér, korlátoltak!
Egyébként elárulom, hogy azért német juhász a rendõrkutyák legtöbbje, mert sok van belõle, és egyszerû. Pl a dobermannból azért nincs annyi a rendõröknél, mert speciálisabb foglalkozást igényel, és nem viseli a gazdaváltás, mint a német juhász, ami a rendõrségnél meg a katonaságnál fontos. Hát ez aztán a nagy dicsõség... Sok másik kutya van aki olyan alkalmas vagy alkalmasabb a feladatra, csak velük nem olyan egyszerû (ráadásul nem német juhász volt Mo. legképzetebb pásztorkutyája :D) foglalkozni, gazdát cserélni...
Hát errõl beszéltem... Hogy akinek nj van az azt hiszi, hogy az világ legokosabb kutyája, és még meg is mondja... Más kutya is van olyan okos! Sõt... Csak nem ismerik... És nem mindenki hagoztatja. Aztán csodálkoznak, hogy sokan nem kedvelik. Ha ilyen mentalitása van a gazdának. Úgyhogy ha õ tartsa meg magának a kedvenc kutyáját (a kérdezõ), akkor ne legyenek már olyan kijelentések sem, hogy ki a világ legokosabb kutyája mert egyáltalán nemb biztos.
na és? ha nem tetszik ne tars ilyen kutyát.nekem az s van és nagyon okosak, a világ legértelmesebb kutyái.a rendörkutyák sem véletlenül n juhászok(legtöbbje)
A kérdező hozzászólása: 13:15-ösnek! Miért ne választhatnék, úgy kutyát, hogy tetszen is?? Szerinted, CSAK a nj az amelyik szép is meg okos is???Pont errõl a hozzáállásról beszéltem.. MINDIG is volt kutyám! Most egy Corsom van, aki szép, jó testfelépítéssel rendelkezik, és még OKOS is!!!
Én sem vagyok érte oda, nem szeretem. De nekem mindegy ki milyet tart(persze normális kereteken belül!). Lehet nekem meg az tetszik ami másnak nem...
Nem szeretnék vitatkozni a kérdezõvel, de sajnálom, de tényleg nevetségesen gondolkodsz, te most tényleg nem hiszed azt el hogy egy német juhászkutya lehet okos???Kiszámítható is vagy, megmondom, ha még egy jó szót szólnék a NJ-rõl, azonnal azt mondanád hogy nekem csak õk léteznek.EnnyiMeg is lepõdtem hogy ennyien egyet értenek veled. Én személy szerint azért szeretem a fajtát mert volt már három, az elsõ gyerekkoromban eljött értem az iskola elé és hazakísért, a másodikat apám cirkuszi ebnek is adhatta volna annyi szót értett és olyan ügyesen mozgott, a harmadik szegényke meghalt 5 hónaposan egy veleszületett rendellenességben, finoman szólva összetört az egész pereputty szíve, mert olyan szeretet áradt abból a kölökbõl, hogy az 50 éves munkásemberek csókot dobáltak neki, meg kényeskedtek.Fél nap múlva hallgatott a nevére, 2 nap alatt szobatiszta lett, 1 hét múlva már õrizte a házat, szóval nekem van okom nem utálni egy egész fajt.Most komolyan, értem én hogy folyton nj így nj úgy, hogy ez téged idegesít, de attól még baromi jó dolgokra képesek. Nem az Nj-ket akarom fényezni, volt olyan palotapincsim amelyik mindennap tiszteletkört futott le, védte a házat, és megjegyzem hogy volt olyan borzalmas természetû spánielem hogy két hét múlva dobtam vissza az eladóhoz és többé látni sem akartam.Volt egy dalmatám amelyiknek azt mondtam hogy "most hagyj, fáradt vagyok" lehorgasztotta a fejét, ledobta a pórázt, megnyalta a képem, megint felkapta a pórázt és rohant az öcsémhez. Nah jó, abbahagyom.Összevetve ne utáld az Nj-ket csak mert szeretik az emberek, olyan mintha utálnád a kisbabákat mert a szüleik védik és babusgatják õket.(minden kutyafajra így igaz!) Bonne nuit!^^

Német országban milyen a németjuhász állomány? Kb hány euró egy kutya?

Német országból szeretnék németjuhászt

Legjobb válasz: Jobb mint itthon. Vagy kimész és ott veszel, vagy keresel egy hazai tenyésztõt aki hasban importál kölyköt.

Jobb mint itthon. Vagy kimész és ott veszel, vagy keresel egy hazai tenyésztõt aki hasban importál kölyköt.

Mit csináljak ha a németjuhászomnak akkora heréje van hogy nem bir töle futni?

Legjobb válasz: am állat orvos megoldja, szomszédnak is ien volt. vlmit csináltak vele:D

am állat orvos megoldja, szomszédnak is ien volt. vlmit csináltak vele:D
vágd le :D vagy vard fel a hasára .
A kérdező hozzászólása: köszi elviszem állatorvoshoz és lehet hogy ö is ezt mondja
A kérdező hozzászólása: és valaki tud képet küldeni a németjuhásza herééröl mert az állatorvosnak kell egy normális németjuhász here képe... de ezt nemértem elvégre doki és ez az elsö ilyen esete :) pls segitsetek a kutyusomnak :D
A kérdező hozzászólása: légyszives nemakarom hogy altatásra kerüljön :( amugy a doki is probálja megoldani a problémát.
A kérdező hozzászólása: irjatoook küldjetek képet vagy elérhettek skype on is lécciiii
Miért baj, ha izeg-mozog? Fiatal, eleven. Lehet, sosem lesz az az elfekvõ fajta.
mert még kölyök:) majd ha idõsebb lesz biztos nem vesz mindent játéknak
Fiú vagy lány?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Zeusz, rex, rénó, Bonbon, gyilkos..... en ugy alapoztam meg a kiskutyam nevet, hogy beleneztem a szemebe es ugy jott......Pocak......de meg is erdemli a nevet, mert annyit eszik......tiszta pockos! :D
Forest, Romeo, Ramses, Kevin, Tyson, Brandi, Tony, Theo, fox, brutus, takou, démon, gizmo, alias, dark, happy, mika
Adolf
Nekik nagyon jók az ókori görög és római istenségnevek, mert olyan méltóságteljesek.
az enyémet Rex-nek hivják de ahova járunk suliba ott még van 3 németjuhász ilyen nevekkel: -Argosz -Dodo -Rommel ezeket tudom ajánlani
Kasztor, Kevin, Harry, Néró, Mancs, Ajax, Alex, Nesztor, Robin, Taco, Treff, Herceg, Félix, Frici, Brando...
A kérdező hozzászólása: Fiú kutya
Fiú! Axel, Mózes Lány!Kelli, Alma
Ha fiú BONO
az enyémet Oszkárnak hívják :$ még 5 hónapos :)

Van egy 2 éves németjuhászom nem nálam nevelkedett! Félek kihozni a kenelből hogy tanitsam tiszteletre szófogadásra?

Legjobb válasz: Ha elbírsz vele akkor szófogadatlan kutyát is sétáltathatsz ha nem akkor inkább ne fõleg ha nem szereti a kutyákat vagy a macskákat mert abból baleset is lehet.

Ha elbírsz vele akkor szófogadatlan kutyát is sétáltathatsz ha nem akkor inkább ne fõleg ha nem szereti a kutyákat vagy a macskákat mert abból baleset is lehet.
Elõször is ne félj! Megérzik a kutyák, hogy bizonytalan vagy és ettõl Õ is bizonytalan lesz, ami átcsaphat agresszióba. Legyél nyugodt. Bízz meg a kutyában, akkor õ is igyekszik megbízni benned. Amikor már nyugodt vagy, nyisd ki a kennelt. Hagyjad, hogy õ menjen hozzád. Ez legyen az elsõ lépés. Elõször a bizalmat építsed ki utána a szófogadásra.
A kérdező hozzászólása: de õ nem hozza vissza a labdát hanem egy az egyben szétágja és képes még enni is belõle
Ja és elõbb kicsit az udvarban barátkozzatok össze, csak utána séta közben. A szájkosarat nem tudom, hogy fogja fogadni. De 2 évesen még szinte kölyök. Sok sikert hozzá! :)
Amíg nem bízol a kutyában nem fog menni. Nyugodj meg szépen, ne érezze, hogy félsz vagy bizonytalan vagy. És ne tegyél hirtelen mozdulatokat. Próbálj meg vele barátkozni. Ha vissza hozza a labdát, akkor az nagyon jó. Játszatok egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: most kérek kölcsön egy szájkosarat és megpróbálom kihozni a kenelbõl egy erõs férfi segírségével . Szerintetek ha többször viszem sétálni szájkosárral utána szájkosár nélkül is ffog menni? én elég elõzékeny vagyok és már nem félek annyira tõle megpróbálok kenelen kivül is többet foglalkozni vele szerintetek fog igy menni?
Ha a kutya nem az a simulós természetû, te pedig tartasz tõle, jobb lenne neki másik gazdát keresni.Vagy keresel egy valóban hozzáértõ kiképzõt, aki segít átnevelni a kutyát. Fõleg a gyerekek miatt. Azzal, hogy be van zárva, csak nehezítve van a dolgod.
A kérdező hozzászólása: azért van kenelben mert három gyerek van egy 3 éves egy 4 éves és egy 11 éves. a kutya elég nagy termetû és még énis félek nem hogy attól hogy esetleg a kicsik piszkálják és megtámadja õket énis 1 hónap után jutottam el odáig hogy annyira bízik bennem és énis hogy meg merem simogatni az ottár
A kérdező hozzászólása: azért vállatam be mert nem én kaptam csak aki kapta utközben otthagyott minket egy kis palotapincsivel meg egy németjuhásszal és ez van nem fogom elviteti a sintérrel inkább megpróbálok minden lehetõséget megragadni hogy egy közös kapcsolatot kiépitsek a kutyával.
nem mered kinyitni, pontosan attol fog jobban begolyózni, hagyjad hadd fáradjon ki, majd fokozatosan közelits, kajával, játékkal, dédelgesd, stb.
Amúgy miért van kennelbe?
Ha fél valaki egy kutyától, miért is vállalta be?
Nem kötelezõ a labda. Jó erõs faág, kicsit vastagabb slagdarab is megfelel , ha játszani akarsz vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!