Találatok a következő kifejezésre: A németek még (176 db)

Miért vannak olyanok, akik mindig azzal jönnek, hogy a Németeknek, meg az Amerikaiaknak nagyobb az államadósságuk, mint nekünk?

De azt nem nézik, hogy milyen a gazdasági, szolgáltatói és ipari hatalmuk a miénkhez képest.

Legjobb válasz: Nevetségesek. De te is az vagy. Ha könnyebben vissza tudnák fizetni, akkor vissza is fizetnék, nem gondolod-e?

"Ennek csak úgy van értelme, ha az államadósságot a GDP százalékában nézzük. Így már egyáltalán nem állunk jobban sem a németeknél, sem az amcsiknál..." Mindkettõnél jobban állunk.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez miért nem látszik az életszínvonalon?
Nevetségesek. De te is az vagy. Ha könnyebben vissza tudnák fizetni, akkor vissza is fizetnék, nem gondolod-e?
Kemény ez mind. Annyira jól kevés ország áll mint mi.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_d.. Luxembourg 3854% of GDP Na ez kemény!
Államadósság, a GDP százalékában kifejezve, Magyarország 78, 4% -a a GDP-nek - 2009 Forrás: Eurostat Felelõsségkizárás http://www.google.com/publicdata Államadósság, a GDP százalékában kifejezve, Németország 73, 4% -a a GDP-nek - 2009 Forrás: Eurostat Felelõsségkizárás http://www.google.com/publicdata
Ennek csak úgy van értelme, ha az államadósságot a GDP százalékában nézzük. Így már egyáltalán nem állunk jobban sem a németeknél, sem az amcsiknál...
Mert másban nem találnának hibát :) Valamiben már pedig kell kötekedniük ezeknek a tündérkirálykisasszonygyöngyszemeknek :)
Mi csak a kormányunk és a gazdaságunk, nem az adósságunk miatt vagyunk szarban. Ha nem adtak volna el mindenünk már adósságunk sem lenne.
A kérdező hozzászólása: "Gondolom majd megint hódító háborúk zsákmányaiból szedik össze maguk." És ha igen? Mivel másabb mint amit mi csináltunk 6-700 éve? De most komolyan azt hiszed, hogy nekünk könnyebb lenne talpra állni mint az USA-nak. Te vagy ennyire hülye vagy vagy csak az USA-t rühelled és reméled megbukik. Nem is tudom melyik ország a gazdasági hatalom. Mi vagy õk?
Mondjuk mi nagyobb sz*rban vagyunk, mint õk. Úgyhogy elõször inkább magunk miatt aggódjunk.
Értem ezt úgy, hogy az usa saját gazdasága által nem fog. Gondolom majd megint hódító háborúk zsákmányaiból szedik össze maguk.
Van a GDP ami megmutatja az adott orszagban megtermelt javakat csakohogy ez nagyon ketelu dolog mert hiaba magas egy orszag GDP je ha ott kulfoldiek termelnek es kiviszik a hasznot. Aztan van egy masik mutato ha jol tudom /NDP vagy GNI de nem biztos/ ami azt mutatja egy adott orszag allampolgarai /cegei/ mit termelnek a vilagban es ezaltal mennyi jovedelmere tesznek szert stb. ha megnezi az ember a Marlborotol a Coca-Colaig stb. Windowstol a Googelig stb Niketol a Zippoig stb ezek nagy reszet nem az USA-ban allitjak elo de megis kap az USA ezek utan bevetelt. Szoval van sok olyan amerikai vallalat amelyik otthon szinte semmit se termel de a nagy vilagban nagy a reszesedese stb. igy a megtermelt javak bizony az USA vagyonat gyarapitjak.
A németekrõl még el tudom képzelni, hogy talpraállnak, mint eddig mindig. De az USA már nem fog.
Mert hitelekbõl ás államkötvénybõl is lehet jól élni. Egy darabig.. Majd nézd meg õket húsz év múlva.
Érdekes, azt hogy valaki jól áll a listán, én úgy értelmezem, hogy kevés az államadósága. Úgy látom mások pont fordítva...
Hm én is kérek belõle!
A kérdező hozzászólása: "Ennek csak úgy van értelme, ha az államadósságot a GDP százalékában nézzük. Így már egyáltalán nem állunk jobban sem a németeknél, sem az amcsiknál..." Na igen ez a másik. Egyáltalán nem állunk még a közelükben sem.
A kérdező hozzászólása: "Mi meg egy nem mûködõ halott gazdasággal vagyunk náluk kevésbé. " Amerika úgy 100X nagyobb mint mi tehát akkor nekik 100X nagyobbnak kellene lennie az adósságnak. De a 2. válaszolónak mindegy mert õ mindenkit utál aki nem magyar. Nekik több 1000X-es a kiadás.
Azért mert mindkettõ csúcsrajáratott, pörgõ gazdaság mellet van úgy eladósodva mint a szégyen. Mi meg egy nem mûködõ halott gazdasággal vagyunk náluk kevésbé. Érted már?
"Németeknek, meg az Amerikaiaknak" Helyesen: németek, amerikaiak. Ezek melléknevek. "milyen a gazdasági, szolgáltatói és ipari hatalmuk" Mi az a szolgáltatói hatalom? "ezek az országok könnyebben vissza tudnák fizetni, mint mi" És vissza fogják? :) ))

Anglia vagy Ausztria vagy Németország? Hol érdemesebb "szerencsét próbálnom"? Elég jól beszélem a németet, meg az angolt. Kint az OKJ-szerű tanfolyamok mennyibe kerülnek?

25/L, van egy ruházati eladói végzettségem, egy jelmez- díszlettervez? asszisztensi végzettségem (ezzel szeretnék inkább elhelyezkedni, akár úgy, hogy kezdetben ingyen dolgoznék, "lótifutiként", a célom a tapasztalatszerzés lenne). De ha a jelmez- díszlettervez? asszisztensi végzettséggel nem is tudnék elhelyezkedni, bármi más munka érdekel és mellette ingyen csinálnám a díszlettervez?sdit. Melyik országot ajánljátok?

Legjobb válasz: Németország, és ha jól tudom, 2011-tõl megszûnik a munkavállalási engedély, tehát könnyebben ki lehet menni oda.

Németország, és ha jól tudom, 2011-tõl megszûnik a munkavállalási engedély, tehát könnyebben ki lehet menni oda.


A japánoknak végülis ideológiailag mi céljuk volt azzal, hogy a 2. vhb. -ban a tengelyhatalmak mellé álltak? Õk is egyet értettek a nácizmussal? Miután a németeket legyőzték, miért folytatták még a háborúzást hónapokig?

Valamint az atombombák ledobása után hogyhogy nem az oroszok szállták meg Japánt? Vlagyivosztoktól csak párszáz kilóméter a tengeren, ráadásul ott állomásozik a ruszki katonai flotta.

Legjobb válasz: A japánoknak nyersanyagra és területekre volt szükségük. A 40-es évekre megerõsödtek gazdaságilag és gyarmatokat akartak. És kiknek voltak gyarmataik Japán közelében ? Angolok, franciák stb... Akiket éppen lekötött a háború Európában. Ideológiailag a japánoknak kétféle ember létezik. A japán meg a többi. Ez ma is így van csak hosszabb ideig kell velük együtt dolgozni, hogy ezt valaki megtapasztalja. ( A vendég meg a turista az más dolog. ) Szóval a németek mehetnének korrepetálásra Japánba sovinizmusból meg nacionalizmusból. Addig amíg a német katona a falhoz állította és lelõtte a megszállt területek polgárait, a japán tiszt lefejezte a kínait szamurájkarddal. Szerintem a japánokat hidegen hagyta a nácizmus, Hitler ideológiája. Õk a saját birodalmukat akarták megteremteni távolkeleten. A gyarmattartó államok ( Anglia, Franciaország, Hollandia ) éppen a németekkel voltak elfoglalva, ezért Japán könnyedén megvalósíthatta hódító törekvéseit. A németek legyõzése nem sokat számított a japánoknak. Õk a saját háborújukat vívták a saját érdekeik és értékrendjük szerint. Az érékrendjük pedig a szamuráj szellem azt diktálta, hogy harcoljanak és harcban essenek el. A megadás szóba sem jöhet. Az oroszoknak elég volt fél Európa bekebelezése. Egy-két Japán szigetet megszálltak de hagyták Japánt az amerikaiaknak akik végig harcolták az egész távolkeleti régiót a japánokkal. Az oroszok nem akartak konfrontálódni az amerikaiakkal. Amíg az USA erõforrásait részben a Japán elleni küzdelem köti le addig a Szovjetunió az európai és afrikai régióban építette ki a befolyását. Ne felejtsük el, hogy a Szovjetunió a 2.Vh elõtt eléggé el volt zárva a nyugattól.

A japánoknak nyersanyagra és területekre volt szükségük. A 40-es évekre megerõsödtek gazdaságilag és gyarmatokat akartak. És kiknek voltak gyarmataik Japán közelében ? Angolok, franciák stb... Akiket éppen lekötött a háború Európában. Ideológiailag a japánoknak kétféle ember létezik. A japán meg a többi. Ez ma is így van csak hosszabb ideig kell velük együtt dolgozni, hogy ezt valaki megtapasztalja. ( A vendég meg a turista az más dolog. ) Szóval a németek mehetnének korrepetálásra Japánba sovinizmusból meg nacionalizmusból. Addig amíg a német katona a falhoz állította és lelõtte a megszállt területek polgárait, a japán tiszt lefejezte a kínait szamurájkarddal. Szerintem a japánokat hidegen hagyta a nácizmus, Hitler ideológiája. Õk a saját birodalmukat akarták megteremteni távolkeleten. A gyarmattartó államok ( Anglia, Franciaország, Hollandia ) éppen a németekkel voltak elfoglalva, ezért Japán könnyedén megvalósíthatta hódító törekvéseit. A németek legyõzése nem sokat számított a japánoknak. Õk a saját háborújukat vívták a saját érdekeik és értékrendjük szerint. Az érékrendjük pedig a szamuráj szellem azt diktálta, hogy harcoljanak és harcban essenek el. A megadás szóba sem jöhet. Az oroszoknak elég volt fél Európa bekebelezése. Egy-két Japán szigetet megszálltak de hagyták Japánt az amerikaiaknak akik végig harcolták az egész távolkeleti régiót a japánokkal. Az oroszok nem akartak konfrontálódni az amerikaiakkal. Amíg az USA erõforrásait részben a Japán elleni küzdelem köti le addig a Szovjetunió az európai és afrikai régióban építette ki a befolyását. Ne felejtsük el, hogy a Szovjetunió a 2.Vh elõtt eléggé el volt zárva a nyugattól.
Pontosan azért, amiért a nyugati szövetségesek hagyták Berlint a szovjeteknek: Hulljanak õk, ha már annyira kell nekik...
"A japánoknak végülis ideológiailag mi céljuk volt azzal, hogy a 2. vhb. -ban a tengelyhatalmak mellé álltak?" Ideológiailag semmi. Annyi volt a közük a tengelyhatalmakhoz, hogy Japán ellenségei a tengelyhatalmak ellenségei voltak. "Miután a németeket legyõzték, miért folytatták még a háborúzást hónapokig?" Mert semmi közük nem volt az európai háborúhoz, az egy külön történet. "Valamint az atombombák ledobása után hogyhogy nem az oroszok szállták meg Japánt?" Úgy, hogy nem voltak a közelben. A SZU egyébként megszállta az addig japán kézen lévõ Mandzsúriát és Észak-Koreát. "Vlagyivosztoktól csak párszáz kilóméter a tengeren, ráadásul ott állomásozik a ruszki katonai flotta" Csakhogy nem volt elég szállítóeszközük, nem volt elég csapatuk, nem volt elég idõ és nem is akarták megszállni Japánt.

Ha még az 5 ig számolás is mg a szinek felismerése is gond 4 évesen (márciusban) akkor valami gond lehet vele? 1 éve kezdett ovodát és ott ugye németül beszélnek (1 éve kezdte tanulni a németet)! Vagy ez a gond a két nyelv?

a számolást valamikor 4-el kezdi,valamikor meg mint aki oda se figyel!a szineket egyszer rámondja a pirosra hogy piros utánna 2 percel késobb már más szint mond a pirosra!probáltuk piros -feketet tudja hogy nem egyforma szin

Legjobb válasz: A párod német? Vagy miért kell németül tanulnia? Miért kell 4 évesen számolnia, amikor azt iskolában kell? Egy ekkora gyereknek nincsen számfogalma még.

A párod német? Vagy miért kell németül tanulnia? Miért kell 4 évesen számolnia, amikor azt iskolában kell? Egy ekkora gyereknek nincsen számfogalma még.
az én fiamat nem érdekelték a színek, minden nap próbáltam neki tanítani, de 3, 5 éves volt, mire magtanulta(azt hozzá kell tenni, hogy 1, 5 évesen folyékonyan beszélt), tehát nem egy buta gyerek, csak nem érdekelte nekünk a logico primo segített, Karácsonyra kapta, és pár nap múlva tudta a színeket [link] [link]
Most azért mert egy másik gyereknek ilyen jól megy, ne keseredj el élbõl! Különbözõek vagyunk.
A kérdező hozzászólása: hát most teljesen elkeseredtem
Az én lányom is 4 éves, másfél éve jár oviba, itthon csak magyarul beszélünk, az oviban németül. Most már itthon is sokat beszél németül, mindkét nyelven ismeri a színeket, és elszámol 20-ig, bár 15-tõl már csak mondja, ami eszébe jut. Szerintem ha úgyis viszed orvoshoz márciusban, kérdezz rá, nálunk a 3 éves vizsgálaton már kérdeztek tõle színeket.
Amirõl te beszélsz, az számlálás, egyszerû visszamondása egy szósorozatnak. Ne aggódjál miatta, fõleg ha el tud mondani sima mondókát.
az alap színeket ebben a korban kéne elkezdeni megkülönböztetni, a számolás még bõven ráér. És igen, sokat befolyásol a 2 nyelv! Szerintem ne aggódj, figyeld, és mondjuk játék közben kérdezd "bújtatottan" pl a színekrõl.Én a fiammal szoktam ezt csinálni, pl autózunk, elkezdem mondani, hogy nekem milyen szuper piros versenyautóm van, és tuti õ is mondja ilyenkor a színét...mert õ sokszor direktbe rosszat mond ha kérdezem, csak úgy viccbõl, de így kicselezem:)
A kérdező hozzászólása: hol és milyen vizsgálatot tudnék csináltatni?
Az én fiam marciusban kezdte az ovoda középsõ csoportját, szeptemberben már elég jol beszélt olaszul. Szerintem egy vizsgálat nem árt.
A kérdező hozzászólása: külföldön élünk.mindenki azt mondja az p gyereke 20-ig számol a másiké 30-ig
Szia! Vannak jatekos mesek ahol raragadnak a dolgok! A szinek a szamok... Pl mickey eger (uj reszek), dora, diego, bubi guppik meg hasonlok! Szokott ilyet nezni? Fiam 4 eves lesz marciusban, 10 igy profin szamol 20 ig probalkozik mar, szamolja a szolon a szemeket, almakat ami itthon van... Nalatok viszont boven bekavarhat a ket nyelv... Parom nemet magyar allampolgar, es oket cibaltak a szulok magyar es nemet kozott... Egyszer magyarul beszeltek es tanultak ujra a nyelvet aztan a nemetet stb... Ez nekik nagyon megterhelo volt es mindegyik testver beszedhibas...

Mit csináljak, most tudtam meg, hogy szeptembertől nem lesz angol a suliban, helyette németet tanítanak, 4. be menne a kisfiam, engedjem a németet? Vagy vigyem át másik suliba ahol van angol nyelv!

Legjobb válasz: Hasznos mind a kettõ, de az angollal elõbbre jut. Pl álláshirdetésnél elsõdleges követelmény az angol, és persze jó, ha tud németül is.

Hasznos mind a kettõ, de az angollal elõbbre jut. Pl álláshirdetésnél elsõdleges követelmény az angol, és persze jó, ha tud németül is.
A német nyelv után pikkpakk meg tud tanulni angolul is. Az angol után kicsit nehezebb lesz neki a német. Én javaslom, hogy tanuljon most németet, majd középsuliban pedig fel tudja venni hozzá az angolt is.
Egyetertek a 2. valaszoloval, tapasztalatbol irom, hogy nemet utan az angol sokkal konnyebb, mint angol utan a nemet. Egy nyelvtanar
Mi hasonló helyzetben voltam jó pár évvel ezelõtt. Mi azt választottuk, hogy 1 évet magán úton tanult a gyerek angolul (német alól fel volt mentve), és félévkor, valamint év végén vizsgázott angolból, ami bekerült a bizonyítványába. 5. osztálytól 8 osztályos gimibe járt, ahol már tanulhatott angolt. Második nyelve a francia lett. Egyébként továbbra is járt külön angolra, ez nagyon hasznos volt, hogy igazán jól megtanuljon angolul.
Én voltam a második válaszoló, még egy dolgot megjegyeznék: Ha a gyermeked elsõ nyelvként angolt tanul, elõfordulhat, hogy "elégedett" lesz magával, és azt mondja, hogy angolul mindenhol megértik. Azonban, ha németet tanul, lehet, hogy "haragudni fog rád", mert nem tud "presztízskérdést" csinálni a dologból, de motiválva lesz, hogy angolul is megtanuljon. Mert az "snassz", hogy õ németül beszél. Legalábbis nekem ez a nagyvilági tapasztalatom. Egy angolul beszélõ diákot nehezebben veszel rá plusz nyelvre (persze itt ezer kivétel van). Emellett biztos, hogy nem tenne neki jót az, hogy három év után kiszakítod a környezetébõl, és újra alkalmazkodnia kell. Nem fogja megbánni, ha most némettel kezd.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, és így jobban tudtam dönteni is marad a suliban a kis srác!Nem viszem semerre

Már elég régóta tanulom a németet és még mindig nagyon nehezen megy és 2 éven belül nyelvvizsgát kéne tennem, de így nem fog menni. Esetleg nincs valami jó ötletetek, hogy hogyan tudnék könnyebben tanulni nyelvet?

Legjobb válasz: Anyanyelvûeknek szánt könyveket/újságokat/magazinokat kell olvasnod, akár gépen keresztül is. Mondanám azt is, hogy nézz eredeti nyelvû sorozatokat, de jól tudjuk, hogy a németek nem értenek a filmgyártáshoz, ezért inkább nem mondom. Ezen kívül kezdj el podcastokat hallgatni, nekem ez segített a legtöbbet. De ha találsz jó hangoskönyveket, az is nagyon jó. Fontos, hogy inkább audionális úton tanulj, mert úgy gyorsabban tanulsz, jobban megmarad, és a hallásértésed is javul. Egy kis reklám: http://otevotnyelv.blog.hu/ (konkrétan a német nyelvrõl nem ír, de X nyelv helyére be tudod helyettesíteni a németet ;) ). Sok sikert.

Anyanyelvûeknek szánt könyveket/újságokat/magazinokat kell olvasnod, akár gépen keresztül is. Mondanám azt is, hogy nézz eredeti nyelvû sorozatokat, de jól tudjuk, hogy a németek nem értenek a filmgyártáshoz, ezért inkább nem mondom. Ezen kívül kezdj el podcastokat hallgatni, nekem ez segített a legtöbbet. De ha találsz jó hangoskönyveket, az is nagyon jó. Fontos, hogy inkább audionális úton tanulj, mert úgy gyorsabban tanulsz, jobban megmarad, és a hallásértésed is javul. Egy kis reklám: http://otevotnyelv.blog.hu/ (konkrétan a német nyelvrõl nem ír, de X nyelv helyére be tudod helyettesíteni a németet ;) ). Sok sikert.
Így van, olvass minél több német nyelvû szöveget, nézz német videókat, filmet stb , ha pedig valamit nem értesz akkor rögtön nézz utána, ill. a másik, hogy keress valakit, akivel németül tudnál levelezni, csetelni, úgy tudod a legjobban elsajátítani.Persze az az illetõ anyanyelvi beszélõ legyen. Sok sikert! Mondjuk nekem is eléggé nehezemre esett németet tanulni, én le is tettem róla, inkább az angolra koncentráltam, ami (számomra) ezerszer könnyebb volt megtanulni.
Hallgass német zenéket dalszöveggel együtt! Rengeteget lehet belõle tanulni! És próbáld meg lefordítani a szövegeket. És ha sokszor hallgatod akkor már fogod érteni az egészet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én 1 év alatt tanultam meg ugy németül hogy egy szót nem tudtam. Ez azért sikerült mert én ki mentem tanulni egy olyan helyre ahol nincsenek magyarok csak németek szóval rá kényszerültem hogy németül beszéljek mert máshogy nem tudnék senkivel barátságot formálni elöszõr csak activitiztem aztán meg értetem mint mondanak aztán év végéremár tudtam normálisan beszélni is. Szóval azt ajánlom hogy amilyen nyelvet tanulni akarsz olyan országba meny tanulni

A németek használják még a ß-t (sárfesz sz-t)?

Csak mert mindenfelé ss-t látni olyan szavakban, amit régen még ß-szel kellett írni.

Legjobb válasz: A németek elvileg már 2-3 éve nem használják, van aki igen, de a nagyrész nem, de nekem (10.-es vagyok) a tanártól és nem a szaványtól függõen tamítják. De a németek már nem igazán irják ugy a szavakat.

A németek elvileg már 2-3 éve nem használják, van aki igen, de a nagyrész nem, de nekem (10.-es vagyok) a tanártól és nem a szaványtól függõen tamítják. De a németek már nem igazán irják ugy a szavakat.
A németeknél már igencsak lekopott mostanra, de Ausztriában láttam több helyen ß-t.
Használnak, például két magánhangzó között, ahol sz-t kell ejteni, mert ha s-t írnánk, akkor az z-nek ejtenõ, de ß-t írva már sz-nek ejtjük.Itt nem jó a ss, mert az hosszú esz, pl a Kerzengießer szóban is rövid az esz(és hosszú az elõtte álló í)és még rengeteg szóban használják.
Most Németországban élek és német tanártól kérdeztem meg (németet tanít itt) Azt mondta h ahol röviden és lágyan ejtik ott két s ahol élesen ott sarfesz s. A német billentyüzeten egyébként van külön sarfesz s. õk nem nyomogatnak több billentyüt
pl. a haißen is sárfesz sz-szel val, szóval szerintem igen
az osztrák németbe használják mert az út szó is straße.
Nos, azt tudom, hogy a svájciak abszolút nem használnak scharfes s-t, a németek között ez változó, egyre ritkábban használják, az osztrákok viszont megtartják, náluk nem "menõ" ez a helyesírási reform. Mindenesetre én sem használom, bár ismerem használatának szabályait. Házi feladatban 3 ß-szel írandó szót írtam ss-szel (gross, Strasse, Grüsse), és csak a Strassét húzta alá =) Vagy nem tûnt fel neki a többi, vagy nem tudom :)
A scharfes es erdetileg arra célra használták mint egy kisbetû ha kettõ es volt csak ezt használták (most nem 20. századra gondolok hanem a német nyelv elõzõ koraira azóta megváltoztatták hogy pl. Schlloss nem Schloß de még megmaradt pl. ich muß arbeiten. A németek régi kettõs esszét eltörölték (kemény hang) de még használják mint lágy hang de pl. Straße (strá(á)sze megjegyzés nem tudom fonetikai betûket beütni ezért így írom) de ha úgy írják pl.Svájcban, hogy Strasse (strássze) akkor keményen mondják. Különben egyetértek -szabert-
Én most jöttem haza és azt kell mondanom hogy ugyan úgy használják mint régen . Attól függ mit írnak hogy elõtte rövid vagy hosszú a magánhangzó!
Na szóval a kedves nyelvtanár, akir remélhetõleg NEM TANÍT!!!!! nem jól írta. LÉTEZIK és HASZNÁLJÁK!!! volt rá próba, sõt elvileg új szabály is van, hogy elhagyják, de NEM MEGY!!! Használják és kész nincs vita! és az érettségizõknek is üzenem: HELYES!!! Tessék kiverni a dilit! Egy németországban élõ, németországban egyetemet végzett, külföldieknek egyetemen németet oktató nyelvtanár...
Egy szabály alkalmazása nem választás kérdése. Olvasd el a szabályt, és alkalmazd, ha helyesen akarsz írni, tehát a 3. válaszadó felelete az egyedüli mérvadó. (Egy nyelvtanár.)
eljesen változó, hogy melyiket használják. A kettõ s és a sárfeszesz is egyformán helyes.
egy kicsit még használják, de sok szót újítottak, és inkább ss.
hát, az én emelt érettségimnem aláhúzták kétszer is a sárfesz s-t:) én azóta nem alkalmazom!
Németek tuti nem, de Ausztriában láttam még, ott szerintem megmaradt.
Használják. A régi helyesírás szerint soha nem tanultam németet (legalábbis a tanár azt mondja, hogy õ az újat tanítja), de így is vannak ß-es szavak. A szóvégeken viszont, ha jól tudom már ss-t írnak ß helyett.
azért változtaták meg mert a számitogép billentyûzetén két gomb lenyomásával volt csak alkalmazható ezért gyorsiráskor kis problémával járt igy pedig egyszerübb ha két darab s irunk helyette
diftongusok után, illetve akkor, ha az elõzõ magánhangzót nyújtja a scharfes s, akkor még az új helyesírás szerint is ß-vel kell írni, viszont ahol ezek az esetek nem állnak fenn, ott a ss a helyes. remélem segítettem, üdv
hivatalosan a nyelvtanba már csak ss-t használják, de általában elfogadják még a sárfesz sz-t is.
Ugy tudom hogy a régi szavaknál marad a 13as sz, mig az ujaknál kell a 2s..

Hogyan tanulhatnék meg gyorsan egy nyelvet (alapszint)? Jelen estemben a németet?

Legjobb válasz:
Nekifekszel és folyamatosan tanulod. Nem tudom, egyedül akarsz tanulni vagy tanárral/nyelvtanfolyamon, de a németnél a nyelvtan elég nehéz és összetett, azt mindenképp gyakorold jól be. Kezdjél el szavakat tanulni, pl. csoportosítva. Elõször nyilván az alapok:számok, színek, állatok, köszönések, az én nevem.., én XY éves vagyok, innen jöttem.., utána ahogy neked jobban tetszik, általában a család szokott ezután lenni(ki kinek mije, házas, elvált stb.), iskola, munka, ételek, utazás, sport stb. Ha gyorsan meg akarod tanulni ezzel naponta több órát is kell foglalkozni, illetve a nyelvtani részhez keress egy jó nyelvkönyvet, hogy mi után mit ajánlatos tanulni, mert vannak amik egymásra épülnek, ezt netrõl nehezeb jól öszehozni. Viszont gyakorlásnak elég sok feladat van neten. Ha már valamennyire megy próbálj németül könnyített történeteket olvasni, majd rendes könyveket, illetve hanganyagokat is találsz interneten, esetleg még gyerekmesékbõl lehet az alapokat tanulni, ha már megy itt is nekiállhatsz rendes sorozatokat, filmeket nézni. Sokat segít az is, ha kint el tudsz tölteni néhány hónapot, vagy esetleg ha van ismerõs, aki beszéli a nyelvet vele gyakorolj. Ami meg a gyorsaságot illeti, azért néhány hónap kell, amíg alapszinten rendesen megtanulsz egy nyelvet nulláról.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekifekszel és folyamatosan tanulod. Nem tudom, egyedül akarsz tanulni vagy tanárral/nyelvtanfolyamon, de a németnél a nyelvtan elég nehéz és összetett, azt mindenképp gyakorold jól be. Kezdjél el szavakat tanulni, pl. csoportosítva. Elõször nyilván az alapok:számok, színek, állatok, köszönések, az én nevem.., én XY éves vagyok, innen jöttem.., utána ahogy neked jobban tetszik, általában a család szokott ezután lenni(ki kinek mije, házas, elvált stb.), iskola, munka, ételek, utazás, sport stb. Ha gyorsan meg akarod tanulni ezzel naponta több órát is kell foglalkozni, illetve a nyelvtani részhez keress egy jó nyelvkönyvet, hogy mi után mit ajánlatos tanulni, mert vannak amik egymásra épülnek, ezt netrõl nehezeb jól öszehozni. Viszont gyakorlásnak elég sok feladat van neten. Ha már valamennyire megy próbálj németül könnyített történeteket olvasni, majd rendes könyveket, illetve hanganyagokat is találsz interneten, esetleg még gyerekmesékbõl lehet az alapokat tanulni, ha már megy itt is nekiállhatsz rendes sorozatokat, filmeket nézni. Sokat segít az is, ha kint el tudsz tölteni néhány hónapot, vagy esetleg ha van ismerõs, aki beszéli a nyelvet vele gyakorolj. Ami meg a gyorsaságot illeti, azért néhány hónap kell, amíg alapszinten rendesen megtanulsz egy nyelvet nulláról.

Kreativ német kezdőből tanulom a németet ez mellé még tudnék hozzá tenni milyen könyvet amibe vannak feladatok és hanganyag?

Legjobb válasz: Én is azzal kezdtem, de aztán félre is raktam. Nem javaslom senkinek, minden német tanár ki van rajta akadva. Valószínûleg az Gaál az angolra dolgozta ki, és aztán ültette át másik nyelvekre. Mert hogy már az 1. leckében a melléknévragozással kezdi?! Az elején még a diáknak túl kell esnie azon a sokkon, hogy 3 nem, és nincs rá szabály, 8 féle többesszám, és nincs rá szabály. A melléknévragozást kb. fél év nyelvtanulás után szokták bevetni. Én egyébként a Lazán németül c. könyvbõl tanulok, az szerintem elég jó, bár tanárral. A Ponst is dicsérik, ahhoz van hanganyag is. A Relaxa is jó, kezdetnek, mert azért elég kevés, de az alapokat azért jól meg lehet belõle tanulni.

Én is azzal kezdtem, de aztán félre is raktam. Nem javaslom senkinek, minden német tanár ki van rajta akadva. Valószínûleg az Gaál az angolra dolgozta ki, és aztán ültette át másik nyelvekre. Mert hogy már az 1. leckében a melléknévragozással kezdi?! Az elején még a diáknak túl kell esnie azon a sokkon, hogy 3 nem, és nincs rá szabály, 8 féle többesszám, és nincs rá szabály. A melléknévragozást kb. fél év nyelvtanulás után szokták bevetni. Én egyébként a Lazán németül c. könyvbõl tanulok, az szerintem elég jó, bár tanárral. A Ponst is dicsérik, ahhoz van hanganyag is. A Relaxa is jó, kezdetnek, mert azért elég kevés, de az alapokat azért jól meg lehet belõle tanulni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!